Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Bleke
BlekeInnlegg: 17146
22.05.18 12:51
Wellewinhio: Nå har jo vi også en meget høyt ansett sjef for spillerrekruttering i Sven Mislintat, og vi har jo langt bedre forutsetninger for å holde på våre beste enn det Sevilla har, så det blir spennende å se hva han får til i en klubb som ikke må selge de beste som han klarer å utvikle. For selvom Monchi er meget dyktig, så fortjener nok Emery sin dose av æren for at disse utviklet seg så bra som de gjorde i denne perioden. Arsenal blir jo en slags mellomting mellom Sevilla/Valencia og PSG, og forhåpentligvis er dette noe som passer han, men det er vanskelig å si før vi får sett laget i action noen mnd. Uansett så blir det spennende, og det er det lenge siden vi har kunnet si.

Og la det være sagt, jeg tror det ikke på langt nær blir en katastrofe. Jeg tipper han kan levere Arsenal til en 5. plass. Han vil gjøre en god jobb, men han vil ikke gjøre Arsenal noe bedre enn hva det er i dag, er min spådom. Jeg er skeptisk til om det blir CL-fotball med det første. Kanskje som EL-vinnere. Mye kan endre seg om Arsenal får et godt vindu, men jeg har mine tvil om hvor mye bedre Arsenal blir av dette.

Monchi var jo med på nedrykket, og hadde jobben siden 2000. Helt klart hatt en større hånd i dette enn Emery, som var der fra 2013 til 2016. Ikke for å ta noe vekk av jobben til Emery, helt klart sterke prestasjoner. Men det er liksom på det nivået han hører hjemme. I mellomsjiktet. Om det er der Arsenal befinner seg, så er det for all del en kandidat å trakte etter.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
22.05.18 12:53
gurglebassen: Olav liker å dele sine observasjoner med alle som vil høre på. Herlig type som mener litt om alt mulig, uten å ha spesiell greie på noe konkret.

Høres ut som et talent for en karriere innen politikken.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
22.05.18 12:56

Merkelig å gi så mye credsa for EL når Monchi hadde vært der siden 2000. Det måtte 13 år og en Emery til å for vinne titlene. 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
22.05.18 12:57
Bleke: Og la det være sagt, jeg tror det ikke på langt nær blir en katastrofe. Jeg tipper han kan levere Arsenal til en 5. plass. Han vil gjøre en god jobb, men han vil ikke gjøre Arsenal noe bedre enn hva det er i dag, er min spådom. Jeg er skeptisk til om det blir CL-fotball med det første. Kanskje som EL-vinnere. Mye kan endre seg om Arsenal får et godt vindu, men jeg har mine tvil om hvor mye bedre Arsenal blir av dette. Monchi var jo med på nedrykket, og hadde jobben siden 2000. Helt klart hatt en større hånd i dette enn Emery, som var der fra 2013 til 2016. Ikke for å ta noe vekk av jobben til Emery, helt klart sterke prestasjoner. Men det er liksom på det nivået han hører hjemme. I mellomsjiktet. Om det er der Arsenal befinner seg, så er det for all del en kandidat å trakte etter.

For å være ærlig syns jeg ikke dette innlegget og resten henger noe særlig på greip. Du skryter av hvordan Sevilla klarte å selge spillere for så mye mer enn de kjøpte for, og gir sikkert med rette æren til Monchi for dette, men når det er såpass store utskiftninger hver sesong så sier det seg selv at det ikke er lett for en manager å prestere helt i toppen. Spesielt når spillerne gjerne blir byttet ut med usikre kort, mens spillerne som går ut er de som gjerne har prestert best. Og til tross for dette vinner han EL hver sesong, i tillegg til at han er oppe og kniver om topp 4. 

I Arsenal vil han ha bedre arbeidsbetingelser med at vi stort sett kan holde på våre beste spillere, i tillegg til at vi har et overgangs- og lønnsbudsjett som er sikkert 3 ganger så stort som Sevilla, slik at spillerne han ender opp med å jobbe med bør på papiret være bedre. Spør du meg så høres prestasjonene hans ut som noe som burde kunne lede til topp 4 ganske raskt med de riktige kjøpene fra Sven & co, og i en maks sesong, kanskje være helt oppe i teten.

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
22.05.18 12:58
Enzino: Liker ikke helt det flere skriver om at han er naiv. Det har vi hatt mer enn nok av de siste 10 årene. Men på resten du skriver, virker det ikke som om du helt er kjent med Kroenkes ambisjoner med Arsenal. Han har altså gått ut offentlig og sagt at han ikke har tittelamibsjoner (ganske sick ting å uttale til media egentlig). Så selv om Arsenal er en større klubb enn Sevilla og Valencia, så er det ikke på noen måte sikker at eierens ambisjoner er noe større. Wenger fikk sitte veldig lenge uten trofeer, så lenge han holdt oss i pengemaskinen CL. Og resultatregnskapet er veldig mye viktigere enn trofeer hos de som tar beslutningene i klubben vår. Det er trist, men det er også et ubestridelig faktum. Hvis han er såpass svak som en del som kjenner litt til ham antyder, så får vi håpe at han bare er en løsning for å få oss tilbake i CL, før vi sikter høyere med noen andre. Men jeg er neigu ikke sikker på at det er tilfellet.

Han ble etterhvert kjent i Spania for å alltid gi bort ledelser, og at det var enklere å spille mot Emery mens man lå under. Han er også kjent for å gjøre horrible bytter som har endt med tap.

Altså jeg tror han fort kan ende opp med å vinne EL neste sesong, og at det vil være sånn Arsenal kommer inn i CL, men å klare holde seg der stabilt over flere år, der er jeg mer usikker.

Sikter Arsenal topp 5, så er han en god trener å gå for. Han kommer til å levere godkjent, men ikke noe ekstraordinært. Han kommer til å være fornøyd med spillerne sine, og vil nok ikke gjøre så mange åpenbare forandringer. Han er liksom så safe, at det blir kjedelig.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
22.05.18 12:59
LeCoq: Han får litt av en jobb, da. Hvilken formasjon vil han velge? 4-3-3? Hvordan skal han få plass til Mkhitaryan, Özil, Ramsey, Xhaka, Lacazette og Aubemeyang? 4-2-3-1? Xhaka-Ramsey-duoen er dessverre ikke bra nok. Er klubben i posisjon til å benke en av dem? Hva med forsvaret? Keeper? Glad det ikke er meg.  Jeg er positiv, og gleder meg til den kommende sesongen. Å være negativ til en manager som har trent lag som Valencia, Sevilla og PSG, og som har vunnet 8 titler på de siste 5 årene, ser jeg på som fullstendig meningsløst. Mannen har flere titler enn Pochettino og Klopp til sammen - to managere som forgudes av de fleste.

Mistenker at både Xhaka og Laca må levere i hans system rimelig raskt eller blir solgt.

Hvis det stemmer at han skal bygge laget rundt Ramsey og Auba, så er en ny makker til Ramsey som passer bedre, enn mer typisk DM, antakelig høyt prioritert på overgangsfronten. 

Hvis han kan få Ramsey til prestere igjen på det nivået han gjorde i kanonsesongen sin og i stor grad også på Wales, så er Ramsey mer enn god nok.

Det siste er en interessant betraktning, selv om det ikke er noe stort poeng, da flertallet av titlene er tatt under helt andre rammebetingelser enn han får i Arsenal og det de andre nevnte herrer har hatt for sine klubber.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 13:00)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
22.05.18 13:02
Bleke: Han ble etterhvert kjent i Spania for å alltid gi bort ledelser, og at det var enklere å spille mot Emery mens man lå under. Han er også kjent for å gjøre horrible bytter som har endt med tap. Altså jeg tror han fort kan ende opp med å vinne EL neste sesong, og at det vil være sånn Arsenal kommer inn i CL, men å klare holde seg der stabilt over flere år, der er jeg mer usikker. Sikter Arsenal topp 5, så er han en god trener å gå for. Han kommer til å levere godkjent, men ikke noe ekstraordinært. Han kommer til å være fornøyd med spillerne sine, og vil nok ikke gjøre så mange åpenbare forandringer. Han er liksom så safe, at det blir kjedelig.

Det første der er så Wengerish at jeg får brekninger hvis det stemmer.

Stans ambisjon er å komme til CL hvert år, pga hvordan det slår inn i klubbens regnskaper. Topp 5 er garantert ikke godt nok, med mindre han vinner Europa League hvert år, og det er ikke spes sannsynlig.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
22.05.18 13:08
Enzino: Det første der er så Wengerish at jeg får brekninger hvis det stemmer.

Det vil jo i det minste være et hyggelig avbrekk fra de siste årene hvor vi alltid ender opp med å slippe inn mål først. Men er enig i at akkurat denne trenden ikke er positiv, men vi får vente å se om dette er noe han får luket bort hos oss.

Pires2002
Pires2002Innlegg: 1204
22.05.18 13:08

Kan for lite om både Arteta og Emery, men ville mye heller hatt Arteta.

Dette er kun magefølelse, men Emery virker desperat etter jobben. Flinkis å snakke for seg, men vil ikke klare levere på matta er inntrykket jeg sitter med. 

For all del, kan bli suksess, men sitter på en følelse av at Arteta ville vært et bedre valg. Ser Arteta ville ha mer innflytelse på transfers, Emery er inneforstått med situasjonen. Får sånn nikkedukke- vibes.

Spennende er det uansett, men sitter på en vond følelse av at historien er på tur å gjenta seg.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 13:10)

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
22.05.18 13:13
Wellewinhio: For å være ærlig syns jeg ikke dette innlegget og resten henger noe særlig på greip. Du skryter av hvordan Sevilla klarte å selge spillere for så mye mer enn de kjøpte for, og gir sikkert med rette æren til Monchi for dette, men når det er såpass store utskiftninger hver sesong så sier det seg selv at det ikke er lett for en manager å prestere helt i toppen. Spesielt når spillerne gjerne blir byttet ut med usikre kort, mens spillerne som går ut er de som gjerne har prestert best. Og til tross for dette vinner han EL hver sesong, i tillegg til at han er oppe og kniver om topp 4.  I Arsenal vil han ha bedre arbeidsbetingelser med at vi stort sett kan holde på våre beste spillere, i tillegg til at vi har et overgangs- og lønnsbudsjett som er sikkert 3 ganger så stort som Sevilla, slik at spillerne han ender opp med å jobbe med bør på papiret være bedre. Spør du meg så høres prestasjonene hans ut som noe som burde kunne lede til topp 4 ganske raskt med de riktige kjøpene fra Sven & co, og i en maks sesong, kanskje være helt oppe i teten.

Poenget er at de nøkkelspillerne de solgte, ble erstattere raskt hentet inn tiltenkt å bli nye nøkkelspillere. Emery hadde jo vært rimelig lost om flere av disse ikke hadde blitt erstattet.

Juande Ramos, Alvaro Jimenez, Antonio Alvarez, og Sampeoli klarte alle bedre plasseringer enn Emery, så det er jo ikke akkurat uhørt at Sevilla kjemper om topp 5 heller. Dette både før og etter han. Det er vanskelig å spore at han gjorde Sevilla så mye bedre i ligaen. Det er jo prestasjonene i EL, som gjør perioden hans i Sevilla sterk. Da vil jeg si perioden hans i Valencia var bedre.

Det samme kan sies om PSG, på mange måter gjorde han seg ikke bort, men det var ikke mye fremgang å spore.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
22.05.18 13:15
Pires2002: For all del, kan bli suksess, men sitter på en følelse av at Arteta ville vært et bedre valg. Ser Arteta ville ha mer innflytelse på transfers, Emery er inneforstått med situasjonen. Får sånn nikkedukke- vibes.

Nå var jo Wenger den rake motsetningen. Han skulle ha all makt. Når vi først har endret strukturen i klubben, syns jeg det er greit at vi henter en manager som er inneforstått med at han ikke har hovedansvar for spillerrekruttering. Han er hovedtrener, og fokuset hans vil være på å maksimere potensialet til de som er på treningsfeltet og på kampmatta. 

Jeg skjønner heller ikke den bitchingen som er overalt på twitter om at han er en yes-man fordi han er inneforstått med at vi skal bruke lite penger i sommer. Vi har etter sigende lite penger. Hva er da vitsen med å hente en trener som sipper i hvert intervju over at han ikke har fått alle spillerne han ønsker seg. Bedre med en trener som heller fokuserer på de han har tilgjengelig, og så får vi også håpe at gutta på bakrommet finner noe gull til å supplere de vi allerede har. Jeg tror i hvert fall denne strukturen er langt bedre i lengden enn den vi har hatt tidligere.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
22.05.18 13:16
Pires2002: For all del, kan bli suksess, men sitter på en følelse av at Arteta ville vært et bedre valg. Ser Arteta ville ha mer innflytelse på transfers, Emery er inneforstått med situasjonen. Får sånn nikkedukke- vibes.

Er det utelukkende positivt at en manager vil ha mer innflytelse på transfers?

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
22.05.18 13:17

Det man forventer av Emery er topp 4. Og det har jeg troen på at han klarer fra neste sesong. Kommende sesong er EL gull minstekrav. Og det tror jeg han oppfyller. Så første steg blir EL gull. Og sesongene fremover må han stabilisere klubben innenfor topp 4. 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
22.05.18 13:20
Bleke: Poenget er at de nøkkelspillerne de solgte, ble erstattere raskt hentet inn tiltenkt å bli nye nøkkelspillere. Emery hadde jo vært rimelig lost om flere av disse ikke hadde blitt erstattet. Juande Ramos, Alvaro Jimenez, Antonio Alvarez, og Sampeoli klarte alle bedre plasseringer enn Emery, så det er jo ikke akkurat uhørt at Sevilla kjemper om topp 5 heller. Dette både før og etter han. Det er vanskelig å spore at han gjorde Sevilla så mye bedre i ligaen. Det er jo prestasjonene i EL, som gjør perioden hans i Sevilla sterk. Da vil jeg si perioden hans i Valencia var bedre. Det samme kan sies om PSG, på mange måter gjorde han seg ikke bort, men det var ikke mye fremgang å spore.

Nå er det jo en relativt mye større risiko i at man selger sine beste for å så kjøpe inn nye, selvom disse er også tiltenkt som nøkkelspillere, enn at man beholder allerede de som har spilt best. Det er i hvert fall min mening. Monchi traff selvfølgelig veldig bra med kjøpene sine, men man skal ikke undervurdere effekten av hva han fikk ut av dem heller. 

Nå er vel ikke akkurat Emery den eneste manageren som har en dårlig førstesesong, før han får ting på skinner. Mannen som de fleste mener er verdens beste manager hadde en rimelig begredelig sesong i den lyseblå delen av Manchester i fjor, men i likhet med Emery så gikk ting mye mer på skinner i neste sesong. Og bare så det er sagt, Monaco var nok bedre enn samtlige engelske lag i fjor, så å klage over at konkurransen var svak blir i beste fall misledende, selvom selve prestasjonen var selvfølgelig skuffende.

Wilshere_10
Wilshere_10Innlegg: 438
22.05.18 13:22

Mye av årsaken til at en shortterm manager som Emery bør funke, er naturligvis hva denne stallen har å by på av ferdig produkt per nå. Stjerner i sin beste alder: Aubameyang, Ramsey, Lacazette, Mkhitarjan, Øzil (som dog krever noe spesialtilpasning), i tillegg til et knippe forsvarsspillere jeg tror vil få et raskt og betydelig løft med en mer pragmatisk manager som også fokuserer på det defensive.

Arteta ville i mine øyne vært langt mer aktuelt om vi hadde trengt et generasjonsskifte, men den troppen vi har nå, mener jeg er ganske klar for å vinne ting. Emery skal ha vært frontrunner siste uka (ikke om man ser på odds), noe som vel sammenfaller med da Max Allegri bekreftet at han ville bli værende.

Jeg tror Gazidis gikk så langt han kunne i samtaler med Arteta, men at han ikke ble overbevist. Utenfra ser det ut som en rotete prosess, noe jeg er enig i, men prøver å overbevise meg selv om at IG har hatt kontroll på dette hele veien. Det store antall ITKs som har bommet, betyr enten en reell u-turn, eller at visse kilder i klubben holdes lengre unna nøkkelinfo som holded internt i The Holy Trinity (IG, Sanllehi, Mislintat)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
22.05.18 13:22
KongOlav2: Er det utelukkende positivt at en manager vil ha mer innflytelse på transfers?

Jeg mener ikke det, spesielt ikke når vi har endret strukturen slik at manageren ikke skal ha det. Da blir det bare kaos når disse klæsjer over hvem som skal hentes. Jeg håper han kommer med innspill og har en veto, men at han først og fremst skal videreutvikle de vi allerede har. Klopp er jo en manager som virkelig blomstrer i et slikt system, blant annet under vår sjef for spillerrekruttering, Svenny-boi.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
22.05.18 13:29
Wellewinhio: Jeg mener ikke det, spesielt ikke når vi har endret strukturen slik at manageren ikke skal ha det. Da blir det bare kaos når disse klæsjer over hvem som skal hentes. Jeg håper han kommer med innspill og har en veto, men at han først og fremst skal videreutvikle de vi allerede har. Klopp er jo en manager som virkelig blomstrer i et slikt system, blant annet under vår sjef for spillerrekruttering, Svenny-boi.

Jepp, tenker likedan. Managerjobben er jo så omfattende og kompleks i dag at det er umulig å ha full kontroll på spillermarkedet som endel av jobben. Grovsorteringen må og bør gjennomføres av speiderapparat i samråd med manager og sportsdirektør/rekrutteringsansvarlig, så bør manager få velge blant de som disse anbefaler på basis av de føringene som manageren selv legger.

Dersom manager selv ønsker mye makt, er det gjerne fordi han har et for snevert syn på hvor han vil hente spillere. Eksempelvis hente spillere fra gammel klubb eller fra egen liga. Et drøyt eksempel er Harry Redknapp som alltid skulle ha inn en håndfull av sine tidligere spillere. Rodgers i Liverpool virket fryktelig opptatt av å hente PL-proven. Disse var lite pragmatiske på dette området.

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
22.05.18 13:30
Wellewinhio: Nå er det jo en relativt mye større risiko i at man selger sine beste for å så kjøpe inn nye, selvom disse er også tiltenkt som nøkkelspillere, enn at man beholder allerede de som har spilt best. Det er i hvert fall min mening. Monchi traff selvfølgelig veldig bra med kjøpene sine, men man skal ikke undervurdere effekten av hva han fikk ut av dem heller.  Nå er vel ikke akkurat Emery den eneste manageren som har en dårlig førstesesong, før han får ting på skinner. Mannen som de fleste mener er verdens beste manager hadde en rimelig begredelig sesong i den lyseblå delen av Manchester i fjor, men i likhet med Emery så gikk ting mye mer på skinner i neste sesong. Og bare så det er sagt, Monaco var nok bedre enn samtlige engelske lag i fjor, så å klage over at konkurransen var svak blir i beste fall misledende, selvom selve prestasjonen var selvfølgelig skuffende.

Det er et tips å sjekke ut overganger Sevilla har gjort i Monchi sin tid altså. Det er ganske vill statistikk han har. Det er gjort så mange gode kjøp at det er nesten ikke til å tro.

Sammenligningen med Pep er ganske på trynet. Klart han har fått bedre arbeidsbetingelser enn de aller fleste, men Emery har ikke levert mer enn godkjent i jobbene sine. For å si det sånn, det er langt flere interessante spanske trenere der ute enn Emery.

WSnake
WSnakeInnlegg: 4043
22.05.18 13:33
Ray_Parlour: Wenger nektet jo teamet å vise spillene video hva de gjorde feil på kamper i frykt for at de skulle fokusere på dette på feil måte.            Snakk om silkehansker..

Du snakker altså om et apparat som tok analyse til et nytt nivå allerede på slutten av 90 tallet....Du kan sjekke ut historiene ang DB10 og hvorfor han ble byttet ut i det 70 min (ofte) 

Det går så mange horrible historier rundt ang Wenger/Arsenal som ikke henger på greip....Er det noe Wenger var/er så er det grundig i arbeidet...At fotball filosofien hans er blitt for enkel å finne mottrekk mot har ingen ting med at ikke organisasjonen til Arsenal er proff og gjøre...    

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
22.05.18 13:38
Wellewinhio: Jeg skjønner heller ikke den bitchingen som er overalt på twitter om at han er en yes-man fordi han er inneforstått med at vi skal bruke lite penger i sommer. Vi har etter sigende lite penger. Hva er da vitsen med å hente en trener som sipper i hvert intervju over at han ikke har fått alle spillerne han ønsker seg. Bedre med en trener som heller fokuserer på de han har tilgjengelig, og så får vi også håpe at gutta på bakrommet finner noe gull til å supplere de vi allerede har. Jeg tror i hvert fall denne strukturen er langt bedre i lengden enn den vi har hatt tidligere.

Dæven så mye fornuft det er i deg i dag, Welle.

Jeg håper Emery klarer å balansere dette her, slik at han kan stille krav der han skal, til spillere og apparater, men samtidig ha forventninger til styret og Kroenke.

Er også spent på hvordan Emery opptrer utad i media for oss. Har sett lite til han angående slikt. Vi er jo godt vant med god opptreden i media, uten at man trenger å legge stor vekt på det. Men det betyr en del om han er en likandes kar, synes jeg.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 13:40)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
22.05.18 13:40
Bleke: Sammenligningen med Pep er ganske på trynet. Klart han har fått bedre arbeidsbetingelser enn de aller fleste, men Emery har ikke levert mer enn godkjent i jobbene sine. For å si det sånn, det er langt flere interessante spanske trenere der ute enn Emery.

Hahaha, dette må jo være en av de mer merkelige påstandene. Første klubben han tok over, Lorca, var målet å unngå nedrykk. Han tok dem heller opp til Segunda A 6 mnd senere istedenfor. I den neste klubben Almeria fikk han dem opp til La Liga for første gang, og deretter en 8.-plass i sesongen etterpå. Blant annet etter å ha slått RM 2-1. Hvis ikke det er mer enn godkjent så vet ikke jeg.

Han tok også Valencia til tre strake 3.-plasser til tross for at de gikk €50m netto i overskudd i de tre årene. Jeg ser at flere ikke likte han, blant annet fordi han fikk Isco solgt for bare €5m fordi han mente han var for feit og lat, men akkurat feilsalg er han ikke alene om. Mourinho anyone? Det var også da han ble kjent for å miste ledelser, men siden han dro så har Valencia kun to ganger vært i topp 4, og ingen ganger i topp 3. Hvordan dette kan være mindre enn godkjent er for meg også helt søkt.

Og, ja kanskje ligaplasseringene i Sevilla ikke var like imponerende, så vant han tross alt 3(!) strake EL-trofeer i samme tidsperiode som han da fikk to femteplasser og en 7.-plass, igjen etter at klubben solgte spillere over en lav sko. 

Spartak Moskva var tydeligvis et meget dårlig kapittel, og PSG var nok bare ok(minus) sammenlignet med forventningene, men hele karrieren hans totalt sett er faktisk imponerende. Når kandidater som Allegri krever £200m i overgangsbudsjett (noe vi ikke er i nærheten av å ha) og Enrique krever £15m i årslønn av de mer erfarne som har blitt linket, så syns jeg han virker som et av de bedre alternativene. Drømmen hadde nok vært Sarri i Napoli, men det laget er jo også kjent for å være chokere, som hvem vet hvordan det hadde blitt reagert på også.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 13:48)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
22.05.18 13:48
WSnake: Du snakker altså om et apparat som tok analyse til et nytt nivå allerede på slutten av 90 tallet....Du kan sjekke ut historiene ang DB10 og hvorfor han ble byttet ut i det 70 min (ofte)  Det går så mange horrible historier rundt ang Wenger/Arsenal som ikke henger på greip....Er det noe Wenger var/er så er det grundig i arbeidet...At fotball filosofien hans er blitt for enkel å finne mottrekk mot har ingen ting med at ikke organisasjonen til Arsenal er proff og gjøre...

Han var cutting edge i England da han kom på 90-tallet, men det er ganske mye som tyder på at han kanskje falt litt av teknologi-vogna i løpet av sine 22 år hos oss. Han er fortsatt en meget god analytisk person, men mulig at han ikke har evnet å bruke nye metoder som er mer effektive. Det er i hvert fall det inntrykket jeg ble sittende med mot slutten.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
22.05.18 13:50
AlphaGiroud: Kommende sesong er EL gull minstekrav.

Han skal få litt slækk fra min side i EL, om han tar oss inn i topp 4 eller bedre i første forsøk.

Uansett, CL-spill i sesongen 2019/20 er vel noe han burde klare å oppnå. Selv om jeg godtar litt tid utenfor om jeg har tro på prosjektet hans. Vi går i hvert fall en spennende sesong i møte, og det er det en stund siden jeg har følt.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17780
22.05.18 13:55
AlphaGiroud: Så første steg blir EL gull. Og sesongene fremover må han stabilisere klubben innenfor topp 4.

Men samtidig må en se det fra ett nytt på nyttS perspektiv nåR en ser den beinharde  konkuransen.

 

HVEM SKAL UT???

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
22.05.18 13:57
Wellewinhio: Hahaha, dette må jo være en av de mer merkelige påstandene. Første klubben han tok over, Lorca, var målet å unngå nedrykk. Han tok dem heller opp til Segunda A istedenfor. I den neste klubben Almeria fikk han dem opp til La Liga for første gang, og deretter en 8.-plass i sesongen etterpå. Blant annet etter å ha slått RM 2-1. Hvis ikke det er mer enn godkjent så vet ikke jeg. Han tok også Valencia til tre strake 3.-plasser til tross for at de gikk €50m netto i overskudd i de tre årene. Jeg ser at flere ikke likte han, blant annet fordi han fikk Isco solgt for bare €5m fordi han mente han var for feit og lat, men akkurat feilsalg er han ikke alene om. Mourinho anyone? Det var også da han ble kjent for å miste ledelser, men siden han dro så har Valencia kun to ganger vært i topp 4, og ingen ganger i topp 3. Hvordan dette kan være mindre enn godkjent er for meg også helt søkt. Og, ja kanskje ligaplasseringene i Sevilla ikke var like imponerende, så vant han tross alt 3(!) strake EL-trofeer i samme tidsperiode som han da fikk to femteplasser og en 7.-plass, igjen etter at klubben solgte spillere over en lav sko.  Spartak Moskva var tydeligvis et meget dårlig kapittel, og PSG var nok bare ok(minus) sammenlignet med forventningene, men hele karrieren hans totalt sett er faktisk imponerende. Når kandidater som Allegri krever £200m i overgangsbudsjett (noe vi ikke er i nærheten av å ha) og Enrique krever £15m i årslønn av de mer erfarne som har blitt linket, så syns jeg han virker som et av de bedre alternativene. Drømmen hadde nok vært Sarri i Napoli, men det laget er jo også kjent for å være chokere, som hvem vet hvordan det hadde blitt reagert på også.

Almeria er jeg med på er imponerende. Derfor han kom så raskt til Valencia, han gjorde seg heller ikke bort der. Sevilla var nesten som forventet, og det samme med PSG. Spartak går fint å glemme. Det oppholdet var nok spesielt, for å si det forsiktig. Har sagt for lengst at han har sterke prestasjoner bak seg. Sier bare at han som regel leverer akkurat det som er forventet, han gjør ikke en dårlig jobb, men heller ikke fantastisk jobb. Det er godkjent, men ikke mer. Det betyr ikke at det er mindre enn godkjent.

Altså Emery er dyktig, men det er ikke et spennende valg. Jeg personlig tror Arsenal trenger noe nytt, og en som kan gjøre en del endringer. Historisk sett har ikke Emery vært en sånn type trener. Han kommer til å levere godkjent, men jeg spår at det ikke er noe å rope hurra over. Han er en typisk trener som prøver å få det beste ut av troppen han har til rådighet, og forsøker å spille på de resultatene det er mulig for laget å nå.

Han er ganske lik det Pellegrini ga til City. Dyktig trener som gjør jobben med de spillerne han får, men som ikke leverer ut over det som er forventet.

Kommer Arsenal på 3. plass neste sesong, med Emery skal jeg spise hatter, caps, og luer.

Altså bare i La Liga hadde Marcelino og Setien vært mer spennende enn Emery.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 14:02)

Bzbill
BzbillInnlegg: 830
22.05.18 13:57

Noen som har noen bra forslag til hvor man for kjøpt Arsenals tredjedrakt (sorte og rosa) for 17/18? 

WSnake
WSnakeInnlegg: 4043
22.05.18 14:08
Wellewinhio: Det er i hvert fall det inntrykket jeg ble sittende med mot slutten.

Nå ble vi også foret med propaganda fra alle hold som ønsket en endring (meg selv inkludert)

Wenger er/var selvfølgelig ikke ufeilbarlig og har helt sikkert som leder valgt feil retning inn i mellom ang trenings filosofi. Eks at han og "hans" team var 100% overbevist om at intensitet var nøkkel til stå siste 10 bedre...men samtidig øket det jo skadeproblemene våre etc...

Men slik er det i alle idrett det vil alltid være forskjellig tilnærming og forsøk på å flytte grenser...

En liten artig sak...er jo at Wenger var så fokusert på data..at bytte i 70 min historisk ga best res (spesielt på kant/offensive) at han sjelden endret kamp bilde før.....Å gu kor det har irritert meg ;-)  

Poenget mitt var/er at Arsenal som klubb er fult oppdatert ang alt av analyseverktøy ang spill-trening-skader-kost etc...Slik at dette ikke blir en ny hverdag med Emery. Men han velger kanskje å tolke informasjonen annerledes     

(Innlegget ble redigert 22.05.18 14:14)

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
22.05.18 14:21
Bleke: Derfor han kom så raskt til Valencia, han gjorde seg heller ikke bort der.

Kom igjen a.. Er det alt du har å si om perioden i Valencia, at han ikke gjorde seg bort, og at dette er å levere "som forventet", godkjent og ikke mer, som du konkluderer med litt lenger ned?

Tredjeplassene hans i Valencia med et "normalt" budsjett var en strålende prestasjon. Det skal litt til å blande seg inn i topp to der.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
22.05.18 14:35

Så han lever godkjent og det man forventer. Jeg tar det. Går helt fint for meg. Ingen som tror han skal ta oss til ligagull osv. Og til Franny: Vi tilhører innenfor topp 4 over Spurs og Pool. Og det forventer jeg at neste manager skal klare. Ikke på første sesongen, men de kommende sesongene etter. 

(Innlegget ble redigert 22.05.18 14:35)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
22.05.18 14:48
DennisB: Kom igjen a.. Er det alt du har å si om perioden i Valencia, at han ikke gjorde seg bort, og at dette er å levere "som forventet", godkjent og ikke mer, som du konkluderer med litt lenger ned? Tredjeplassene hans i Valencia med et "normalt" budsjett var en strålende prestasjon. Det skal litt til å blande seg inn i topp to der.

Virker som han har gjort seg opp en mening om Emery og prøver å presse hans faktiske prestasjoner innenfor denne oppfatningen. Problemet er bare at de ikke passer helt når man ser på de helt objektivt.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg