Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
WSnake
WSnakeInnlegg: 4043
23.05.18 14:39
DennisB: Da blir spørsmålet om Xhaka blir godt nok for å hamle opp med disse lagene. Jeg mener nei, men jeg vet hvor du står.

Nett nå sitter eg ;-) 

Det største problemet Xhaka hadde var at han hadde noen horrible ball tap i en periode han var ute av "form" der det gikk seint med og uten ball....

Etter at han fant flyten så har han faktisk vert meget god defensivt også samtidig som han har skutt pasninger gjennom ledd....

Så i den formen han har vert i nå, syns eg han er god nok...med formen før jul NEI      

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
23.05.18 14:46
DennisB: Ikke som den mest defensive av dem. Definitivt ikke. Han evner jo knapt å dekke sin mann når vi presses bakover. Hvor ofte har vi ikke sett at han står altfor langt unna mannen som sørger for scoring, og som er hans mann.

Det blir ikke som DM. Det blir som dyptliggende playmaker, slik Pirlo spilte. Det funket veldig godt, og Xhaka har en del av de samme kvalitetene som Pirlo (selv om han selvsgt p.t. ikke er like god som Pirlo var på toppen, men hvem er egentlig det?).

Så lenge indreløperene tar tilstrekkelig defensivt ansvar, funker en slik formasjon. Det blir litt som en quarterback, men han trenger da definitivt protection fra de foran ham, da særlig de to andre midtbanespillerne.

Men en slik formasjon med dagens spillestall blir uten tradisjonelle breddeholdende vinger. Den blir i så fall egentlig mer en 4-3-2-1 eller 4-1-2-2-1 som den også kan kalles, hvor Øzil og Miki blir playmakere bak Auba/Laca.

Da er man avhengig av at sidebackene kan skape bredde i angrepsspillet. 

(Innlegget ble redigert 23.05.18 14:47)

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
23.05.18 14:50
WSnake: Etter at han fant flyten så har han faktisk vert meget god defensivt også samtidig som han har skutt pasninger gjennom ledd.... Så i den formen han har vert i nå, syns eg han er god nok...med formen før jul NEI

Jeg er bare litt redd for at han kan falle tilbake til nivået vi så i fjor. Spesielt hvis han ikke får Wilshere å spille med. Men vi så ok kamper av Xhaka med Ramsey også, skal sies.

Det jeg sliter mest med ang. Xhaka, er at han bruker lenger tid til å legge ballen til rette for pasninger enn jeg liker å se. Blir han raskere til å få ballen over på riktig fot, eller kan bruke begge føtter, eller slå flere direktepasninger, så snakker vi. At han spiller mye på tvers, er nok noe Emery kan rette opp i, så det bekymrer kanskje ikke. Det bekymrer mer at han ikke er så plasseringssterk defensivt som jeg ønsker. Og subbing hjemover vil jeg aldri se hos en defensiv midtbanespiller.

(Innlegget ble redigert 23.05.18 14:51)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
23.05.18 14:51
KongOlav2: Må da betraktes som gambling om man baserer seg på at denne duoen skal være skadefrie og i form gjennom en hel sesong.....

Elneny passer også utmerket i en slik rolle. Kanskje faktisk enda bedre, siden han er veldig disiplinert defensivt i spillestilen.

Maitland-Niles vil også kunne være cover.

Og selv om vi har finansielle begrensninger å forholde oss til, så har vi faktisk mulighet til å kjøpe inn en ny midtbanespiller.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
23.05.18 14:55
LaGoeba: Er jo ikke sikkert at Emery ser på han som en nøkkelspiller fra dag én.

Ryktene vil ha det til at Emery skal bygge laget rundt Auba og Ramsey. Så Xhaka er nok ikke fredet nei.

 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5445
23.05.18 14:56

For å være helt ærlig så er Wilshere en oppskryt spiller, og mest av Arsenal supportere og ikke minst av de på ArsenalFanTV. Svekker ikke Arsenal i det hele tatt om han ikke fornyer og jeg vil helst se at vi henter en ny spiller.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
23.05.18 14:59
Enzino: Elneny passer også utmerket i en slik rolle. Kanskje faktisk enda bedre, siden han er veldig disiplinert defensivt i spillestilen. Maitland-Niles vil også kunne være cover. Og selv om vi har finansielle begrensninger å forholde oss til, så har vi faktisk mulighet til å kjøpe inn en ny midtbanespiller.

Ja, akkurat midtbanespiller synes jeg Arsenal bør prioritere ganske høyt. Satse på minst to meget solide forsterkninger i de tre posisjonene keeper, midtstopper og sentral/defensiv midtbane, og aller helst sistnevnte posisjon. Og da spesielt om dere skal spille 433.

TheArsenalWay
TheArsenalWayInnlegg: 2991
23.05.18 14:59
TheUntouchable: Beste midtbanespilleren i PL.

Ja, visst du er blind.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
23.05.18 14:59
Enzino: Det blir ikke som DM. Det blir som dyptliggende playmaker, slik Pirlo spilte. Det funket veldig godt, og Xhaka har en del av de samme kvalitetene som Pirlo (selv om han selvsgt p.t. ikke er like god som Pirlo var på toppen, men hvem er egentlig det?). Så lenge indreløperene tar tilstrekkelig defensivt ansvar, funker en slik formasjon. Det blir litt som en quarterback, men han trenger da definitivt protection fra de foran ham, da særlig de to andre midtbanespillerne. Men en slik formasjon med dagens spillestall blir uten tradisjonelle breddeholdende vinger. Den blir i så fall egentlig mer en 4-3-2-1 eller 4-1-2-2-1 som den også kan kalles, hvor Øzil og Miki blir playmakere bak Auba/Laca. Da er man avhengig av at sidebackene kan skape bredde i angrepsspillet.

Ja, dette er en Emery-modell, ikke helt ulikt noe av det Wenger stod for. Men en slik modell må ha spillere som passer i den, og vårt problem i de siste sesongene har vært at vi har vært veldig sårbare bakover. Det vil vi fortsatt være i en formasjon som dette, med de spillerne vi har.

Det er derfor jeg hadde sett for meg som bakerste mann i treeren på midten, en som har flere defensive egenskaper enn Xhaka. En playmaker som kan spille to veier. Som du nevner så har vi også Özil, som blir vår playmaker i offensiv rolle. Godt mulig Emery må justere filosofien sin for å få maksimalt ut av spillerne vi har også.

(Innlegget ble redigert 23.05.18 15:02)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
23.05.18 15:00
busnissclass: For å være helt ærlig så er Wilshere en oppskryt spiller, og mest av Arsenal supportere og ikke minst av de på ArsenalFanTV. Svekker ikke Arsenal i det hele tatt om han ikke fornyer og jeg vil helst se at vi henter en ny spiller.

Problemet med Wilshere er skadene og ustabiliteten.

På sitt beste er han en av PLs beste midtbanespillere, men han svinger veldig i prestasjonene og (bl.a. fordi) han er mye skadet.

Skulle virkelig ønske vi kunne se en skadefri Wilshere som stabiliserer seg på et høyt nivå. Men det er vel å tro på julenissen dessverre.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
23.05.18 15:04
DennisB: Det er derfor jeg hadde sett for meg som bakerste mann i treeren på midten, en som har flere defensive egenskaper enn Xhaka. En playmaker som kan spille to veier. Vi må også huske at vi også har Özil, som blir vår playmaker i offensiv rolle. Godt mulig Emery må justere filosofien sin for å få maksimalt ut av spillerne vi har også.

Ja, jeg skjønner det. Og det kan bli litt for mange playmakere i laget når Xhaka, Øzil og Miki spiller samtidig.

I tillegg vet vi at Ramsey er og skal være en spiller som tar dype løp inn i motstanderns boks. Det er da han er på sitt beste. Dvs at den tredje spilleren i en midtbanetreer må ta et enormt defensivt ansvar. Da er kanskje ikke Wilshere rett mann. Av dagens spillere vil Elneny eller Matland-Niles passe bedre i en slik rolle. Men ingen av de er world beaters. Så en defenivt orientert midtbanespiller inn, er nok ikke så dumt uansett om vi skal spille med 2 eller 3 på sentral midtbane.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
23.05.18 15:04
Enzino: Problemet med Wilshere er skadene

Dette ser jo ut til å være løst. Han gikk nærmest skadefri i Bournemouth, og har vært svært lite plaget denne sesongen. Det er to sesonger uten skader av betydning.

I tiden hans i Bournemouth ble det samarbeidet med Arsenal-apparatet om en langtidsplan for å forebygge at han blir skadet igjen. Det har funket meget godt.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5445
23.05.18 15:07
Enzino: På sitt beste er han en av PLs beste midtbanespillere, men han svinger veldig i prestasjonene og (bl.a. fordi) han er mye skadet. Skulle virkelig ønske vi kunne se en skadefri Wilshere som stabiliserer seg på et høyt nivå. Men det er vel å tro på julenissen dessverre.

Han har ikke vært mye skadet i år og gjorde det egentlig bra, men ikke bra nok for et Arsenal som vil kjempe på toppen.

Arsenal brukte han alt for mye da han var ung og på sitt beste, derfor har han slitt med skader.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
23.05.18 15:09
DennisB: Han gikk nærmest skadefri i Bournemouth

Nja. Han mistet 1/4 av PL sesongen. Spilte 27 PL kamper totalt (merkelig nok alle i PL).

Siste sesongen i Arsenal før utlånet spilte han 20 PL kamper, men 38 kamper totalt.

Men gutten er fortsatt bare 26 år. Det er lett å glemme siden han slo igjennom så tidlig. Kan han spille 30 kamper hver sesong, er han verdt å ha med videre imo.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7751
23.05.18 15:10

Pressekonferanse på Arsenal.com nå. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
23.05.18 15:11
Enzino: I tillegg vet vi at Ramsey er og skal være en spiller som tar dype løp inn i motstanderns boks. Det er da han er på sitt beste. Dvs at den tredje spilleren i en midtbanetreer må ta et enormt defensivt ansvar.

Ja, og når Emery sier at han vil bygge laget rundt Auba og Ramsey, så vil han nok ha egenskapene boks til boks som Ramsey besitter. Da blir det viktig å få midtbanen best mulig balansert.

Tenker man at man skal få plass til Özil, Mkhitaryan, Lacazette og Aubameyang samtidig, som virker optimalt, og selvsagt Ramsey, så er det bare èn plass igjen på midtbanen. Da må enten Miki eller Özil være en av de tre på midten..

Det blir en tricky kabal som må løses. Er spent på hva vi ender opp med.

(Innlegget ble redigert 23.05.18 15:12)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
23.05.18 15:12
busnissclass: Han har ikke vært mye skadet i år og gjorde det egentlig bra, men ikke bra nok for et Arsenal som vil kjempe på toppen. Arsenal brukte han alt for mye da han var ung og på sitt beste, derfor har han slitt med skader.

Veldig uenig i at en Wilshere på sitt beste ikke er god nok for et Arsenal som vil kjempe i toppen.

Jeg husker den absurde rådriften på ham i 2010/2011 sesongen. Han var 18 år da sesongen startet, og han spilte 35 av 38 kamper i PL og 49 kamper totalt. Det er en hårreisende matching av en 18 åring. Det kan selvsagt ha vært en viktig årsak til skadehistorikken hans, men fasiten på det får vi dessverre aldri vite.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
23.05.18 15:14
Enzino: Nja. Han mistet 1/4 av PL sesongen. Spilte 27 PL kamper totalt (merkelig nok alle i PL).

Det var ikke fordi han mistet dem. Det var en bevisst inntreden til ligaen igjen, hvor han ble spart mye, i en langtidsplan i samarbeid med Arsenals apparat. 

At han er god nok for Arsenal, er hevet over tvil. Han er en av våre beste, i form.

(Innlegget ble redigert 23.05.18 15:15)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
23.05.18 15:15
DennisB: Tenker man at man skal få plass til Özil, Mkhitaryan, Lacazette og Aubameyang samtidig, som virker optimalt, og selvsagt Ramsey, så er det bare èn plass igjen på midtbanen. Da må nesten enten Miki eller Özil være en av de tre på midten..

Jeg deler som sagt tidligere ikke din iver etter og tro på at de fire skal spille samtidig. Med Ramsey i tillegg, er det da nesten ikke defensive fiber igjen på banen foran forsvarsfireren.

Å spille med Özil, Mkhitaryan, Lacazette, Aubameyang, Ramsey og Xhaka i samme 11er er i hvert fall selvmord i PL imo. Et ekstremt ubalansert lag.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
23.05.18 15:15

Får faktisk litt frysninger av Gazidis når han beskriver intervjuet til Emery. 

Engelsken er langt i fra god, men det er ikke akkurat slik at han starter på bar bakke. Må nok jobbe mye med det i sommer, men tror han kan forbedre seg ganske raskt hvis han legger ned arbeidet i sommer, og er det en ting han er kjent som, så er det at han er en arbeidsnarkoman.

(Innlegget ble redigert 23.05.18 15:18)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
23.05.18 15:16
DennisB: Det var ikke fordi han mistet dem. Det var en bevisst inntreden til ligaen igjen, hvor han ble spart mye, i en langtidsplan i samarbeid med Arsenals apparat.

Har du glemt dette?

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
23.05.18 15:16
Enzino: Å spille med Özil, Mkhitaryan, Lacazette, Aubameyang, Ramsey og Xhaka i samme 11er er i hvert fall selvmord i PL imo. Et ekstremt ubalansert lag.

Jepp. Er derfor jeg er skeptisk til Xhaka. Bytt han ut mot Dembele eller Kantè/Matic, så snakker vi.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
23.05.18 15:17
Enzino: Har du glemt dette?

Neida, han var skadet i sommerferien, og mistet ikke mange kamper på det. Var klar over det :)

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18052
23.05.18 15:18

"My english is NOT very best now".

Uredd er han i det minste, det skal han ha.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
23.05.18 15:24
RamsherE: "My english is NOT very best now". Uredd er han i det minste, det skal han ha.

"It is a big challenge for my"

Det kan bli noen morsomme språklige rariteter frem til han får litt mer dreisen på engelsken ja... haha...

TheArsenalWay
TheArsenalWayInnlegg: 2991
23.05.18 15:25

Vi trenger en midtbanespiller som komplimenterer Xhaka, men som også er god nok ferdighetsmessig til å spille fast. Elneny er ok bakover men altfor dårlig teknisk til å spille fast på dette laget. Wilshere er ikke god nok. Han har hatt muligheten denne sesongen, men det han har vist har vært for svakt. Ramsey har mange spennende kvaliteter, men hvilken posisjon skal han spille? Som dyp midtbanespiller er han for dårlig defensivt og er heller ikke noen ballfordeler. Som OM er han for treg, for dårlig en mot en og da han heller ikke har playmaker-egenskapene til Ozil sliter jeg med å se hvordan han skal bli en sentral spiller for oss.

Synes Xhaka har vist lovende takter etter nyttår. Dersom han klarer å bli kvitt de unødvendige kortene og idiotiske taklingene så har vi en midtbanespiller som er sterk i kroppen, god i duellspillet og i tillegg en meget god pasningsspiller som evner å tre ballen gjennom ledd. 

Elneny, Wilshere og Ramsey kan begge bli solgt for min del. Få inn en solid spiller ala Jorginho, Rabiot, Nzonzi samt en ung og lovende en som kan fungere som backup så begynner det å ligne på noe. Spesielt Jorginho hadde vært en drømmesignering for min del.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
23.05.18 15:27

Conte var ikke spesielt god i engelsk før det ble gjort klart at han skulle ta over Chelsea heller, så om en trener er motivert skal ikke dette være noe problem. 

(Innlegget ble redigert 23.05.18 15:28)

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18052
23.05.18 15:29
Enzino: Det kan bli noen morsomme språklige rariteter frem til han får litt mer dreisen på engelsken ja... haha...

Heldigvis er han i følge Balague ganske dedikert når det kommer til å lære seg språket. Han var ikke stø på fransken da han ble ansatt i PSG, men han jobbet visstnok ganske aktivt med å forbedre seg. Jeg er ikke god nok i fransk til å vurdere dette, så det får eventuelt noen andre kommentere.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7751
23.05.18 15:39

Nå er jeg sannsynligvis Nord-Europas mest naive person, men denne pressekonferansen gjør meg optimistisk. Jeg liker det Gazidis og Emery sier. 

Dette blir bra, tror jeg.

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
23.05.18 15:41

Emery on his desired style for #afc: "I want possession and very intensive pressing."

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg