Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
TheArsenalWay
TheArsenalWayInnlegg: 2991
25.05.18 00:30
Bzbill: kommende storstjerne. har noe magisk og rolig over seg

Første gang jeg hører noen bruke ordet "magi" til å beskrive Maitland Niles. Hvilke spesifikke kvaliteter er det enkelte her mener gjør denne fyren så spennende?

Er da virkelig ingenting spesielt med denne fyren annet enn at han har ganske bra fysikk for alderen.

Bzbill
BzbillInnlegg: 789
25.05.18 00:39

1 Stopper, 2 keeper, 3 def midtbane. 

Kvitlauk
KvitlaukInnlegg: 6498
25.05.18 00:45
Hallogallo: Keeper, stopper, (defensiv) midtbane. Dette er nesten enstemmig vedtatt. Du vil ha stopper aller øverst på prioriteringslista?

I utgangspunktet tror jeg man må erstatte Koscielny allerede i år. Før var hurtigheten noe av det som dekket over hans svakheter, og jeg er usikker på hvor mye av den farten som er igjen når han kommer tilbake fra akillesskaden.

Prioriteringslista er derfor stopper; keeper; DM. Listen vil derimot kunne endre seg dersom man får noe kustus på backrekka. Monreal syns jeg er ganske solid som stopper, men det sier mer om stopperne og/eller systemet Arsenal har kjørt de siste sesongene enn spanjolen selv.

Cech er dessverre for gammel og har mistet en del, mens Ospina dessverre ikke er god nok som førstekeeper for et lag som ønsker å gjøre det så bra som Arsenal forhåpentligvis ønsker.

Jeg er også spent på hvordan Emery vil komponere midtbanen. Finner han en god balanse med en treer på midten og Xhaka klarer å finne en slags DM-rolle, så tror jeg man er på plass der allerede. Derfor er jeg ikke sikker på om jeg ville prioritert midtbanen så voldsomt.

Bzbill
BzbillInnlegg: 789
25.05.18 00:51
TheArsenalWay: Maitland Niles

han er ikke spektakulær på den måten kanskje, men av det lille jeg har sett virker hans så trygg og klok i sin fremtreden, i sine valg, at jeg har trua på han videre. Moden og smart.

(Innlegget ble redigert 25.05.18 00:52)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
25.05.18 01:03

Xhaka kan aldri bli en god DM av typen Makelele eller Kanté. Men han har kvalitetene til å bli god i en dyptliggende playmaker rolle av typen Pirlo. Det fordrer to gode indreløpere, hvorav minst en av dem tar massive defensivt ansvar, av typen Gattuso. Den beste vi har til en sånn rolle er Elneny. Og det er imo ikke godt nok.

Jeg tror helt seriøst at både Kos og Mustafi, vil se vesentlig bedre ut i et lag med en skikkelig defensiv struktur. Vi kan neppe forvente oss forsvarsorganisering av typen Graham, Mourinho eller Drillo, med Emery (og takk Gud for det). Men den defensive organiseringen kan faktisk ikke bli så mye verre enn under Wenger (for en av verdens 10 største klubber). Så jeg tror den blir bedre.

Et rivjern av en indreløper vil også gi et helt annet cover for stopperne enn det de har hatt under Wenger post Gilberto, med unntak av den lille perioden Coq plutselig storspilte.

For meg er derfor en slik spillertype første pri, foran ny stopper og keeper. Til og med når Kos er lenge ute, selv om det gjør vurderingen litt mer marginal.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
25.05.18 02:02
Enzino: Men den defensive organiseringen kan faktisk ikke bli så mye verre enn under Wenger (for en av verdens 10 største klubber). Så jeg tror den blir bedre.

Mulig den blir bedre, selv om Emerys år i Spania ikke tilsier det.

TheUntouchable
TheUntouchableInnlegg: 12587
25.05.18 08:05
Enzino: Et rivjern av en indreløper vil også gi et helt annet cover for stopperne enn det de har hatt under Wenger post Gilberto, med unntak av den lille perioden Coq plutselig storspilte.

Vi trenger en ny Diaby.

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
25.05.18 08:26

Koscielny blir ikke klar til sesongstart, noe som betyr at vi må stille med Mustafi/Monreal/Chambers/Holding fra runde 1. Lite gunstig. Ny midtstopper må inn. DM, keeper og ving bør også prioriteres. Vi kunne vel hentet en Johnny Evans som vi kan få billig som en nødløsning i midtforsvaret, for så å bruke mer penger på de andre posisjonene. Evans går for gi bort pris nå som WBA rykket ned pga nedrykksklausulen . At Mustafi selges nå som vi er i en stopperkrise har jeg veldig liten tro på. 

(Innlegget ble redigert 25.05.18 08:28)

hillier
hillierInnlegg: 4387
25.05.18 09:46

Enig, Evans kan være et greit valg om ikke Emery og gjengen har noe lurt på gang. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10474
25.05.18 09:52

Jeg har fortsatt ikke gitt opp verken Mustafi eller Xhaka. Xhaka syns jeg får ufortjent mye kritikk. Han har blitt en syndebukk for alt som har vært feil med Arsenal den siste tiden. Mustafi har gjort noen feil, men ikke nok til å rettferdigjøre alt som blir slengt i hans retning. 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5346
25.05.18 09:58

Jeg er temmelig sikker at Arsenal ikke henter 4-5 spillere, det er bare å drømme om det. Vi henter maks 3 spillere og en av de skal helst komme på free transfer, og de to andre til en maks pris på £50-60 millioner til sammen hvis vi er heldige.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5346
25.05.18 10:14

Syns Xhaka ikke var så verst i de siste 5-8 kampene. Elneny var best på midtbanen etter Ramsey. Iwobi kan bli mye bedre i år, manglet litt på selvtilliten og var redd for å avslutte, men det kan komme av at fansen var ekle mot han og dermed ikke tørte å avslutte når han var i god posisjon.

Det er ikke mye som skal til før vi er i topp4 igjen. Jeg tror det er i forsvaret det må mest forsterkes, selv om Mustafi blir en mye bedre spiller iår. Så kan vi heller ikke regne med Kos pga skaden og han er alltid skadet og begynner å bil litt for gammel. Mistet mye av sitt beste Kos denne sesongen.

Dropp keeper! Handle inn to meget gode stoppere og en DM.

Mentaliten til disse rike unge menn må forsterkes.

(Innlegget ble redigert 25.05.18 10:18)

Caz91
Caz91Innlegg: 182
25.05.18 10:33
Bacary: Koscielny blir ikke klar til sesongstart, noe som betyr at vi må stille med Mustafi/Monreal/Chambers/Holding fra runde 1. Lite gunstig. Ny midtstopper må inn. DM, keeper og ving bør også prioriteres. Vi kunne vel hentet en Johnny Evans som vi kan få billig som en nødløsning i midtforsvaret, for så å bruke mer penger på de andre posisjonene. Evans går for gi bort pris nå som WBA rykket ned pga nedrykksklausulen . At Mustafi selges nå som vi er i en stopperkrise har jeg veldig liten tro på.

2018 er virkelig året for de store begivenheter. Først ny manager etter 22 år med Wenger bak roret, deretter en Bacary som fremstår som en fornuftig debattant. Må si at sistnevnte nesten er mer overraskende enn førstnevnte. 

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
25.05.18 11:09

Xhaka tok flere steg fremover etter jul og var en av våre bedre i 2018. Mustafi har jeg ikke særlig tro på lenger. Håper Chambers får sjansen. 

(Innlegget ble redigert 25.05.18 11:10)

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
25.05.18 11:25
Makatelli: Xhaka syns jeg får ufortjent mye kritikk. Han har blitt en syndebukk for alt som har vært feil med Arsenal den siste tiden.

Hvordan klarer du å konkludere med dette? Han har da fått masse kred etter nyttår, også fra de som stod først i køen for å slakte han før jul.

Han ble kanskje en syndebukk for alt som var feil med Arsenal, slik du uttrykker det, før nyttår. Ikke i det siste.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
25.05.18 11:53
Hallogallo: Mulig den blir bedre, selv om Emerys år i Spania ikke tilsier det.

Mener du faktisk at Emreys forsvarsorganisering i Valencia og Sevilla var like dårlig som i Wengers Arsenal?

Jeg har ikke sett noe særlig av de lagene, og jeg ser at de slapp inn en del mål i ligaen. Men man kommer vel ikke på 3. plass i flere sesonger i la liga eller vinner EL tre år på rad med Wenger-organisering?

Det har jeg veldig vondt for å tro.

Jeg har skjønt at Emrey ikke er noe defensivt geni, men jeg tror ikke han neglisjerer det defensive på samme måte som Wenger.

Men dette er altså bare noe jeg tror, basert på alt for lite detaljert kunnskap. Jeg kan ta feil. I så fall stor vi foran flere frustrerende sesonger, og det orker jeg ikke tenke på akkurat nå. Ikke før jeg får sett en 10-12 PL kamper med Emerys Arsenal i hvert fall.

(Innlegget ble redigert 25.05.18 11:54)

Caz91
Caz91Innlegg: 182
25.05.18 12:04
Enzino: Jeg har skjønt at Emrey ikke er noe defensivt geni, men jeg tror ikke han neglisjerer det defensive på samme måte som Wenger

Her blir det spennende å se hvem Emery tar med seg inn i trenerteamet. De aller beste trenerne er flinke til å hente inn assistenter/coaches som kan kompensere for disse svakhetene, noe Wenger tilsynelatende var helt motvillig til å gjøre. Kan ikke si at Bould & Co akkurat har gjort en god jobb, gitt at Wenger ga dem muligheten til å bidra. 

TheBracket
TheBracketInnlegg: 40858
25.05.18 13:58
busnissclass: Iwobi kan bli mye bedre i år, manglet litt på selvtilliten og var redd for å avslutte, men det kan komme av at fansen var ekle mot han og dermed ikke tørte å avslutte når han var i god posisjon.

Dette tror du ikke på selv engang. Iwobi hadde ikke vært i nærheten av startoppstillingen til noen av de andre topp 6 lagene.

Det er mulig at han kan bli et par knepp bedre på lang sikt, men denne ventingen på bedre dager bør foregå et helt annet sted enn på førstelaget til en klubb som jakter titler. Han er altfor dårlig til å spille mye i vår startoppstilling kommende sesong.

Og hvis han er jævla svak mentalt at han ikke tør å skyte fra god posisjon på grunn av noen tilrop fra fansen, da har han ikke hodet som skal til for å lykkes på dette nivået.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
25.05.18 16:06
TheBracket: Og hvis han er så jævla svak mentalt at han ikke tør å skyte fra god posisjon på grunn av noen tilrop fra fansen, da har han ikke hodet som skal til for å lykkes på dette nivået.

Han er ikke så utrolig moden for alderen, tror det ligger litt der. Han gjør det helt greit frem til den avgjørende pasningen/det avgjørende skuddet. Tror han har godt av et utlån til en annen klubb i PL for å vokse som person, i Arsenal har han beholdt klippekortet sitt til tross for svake prestasjoner. 

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37874
25.05.18 16:41
Enzino: For meg er derfor en slik spillertype første pri, foran ny stopper og keeper. Til og med når Kos er lenge ute, selv om det gjør vurderingen litt mer marginal.

Helt enig. Har savnet det i flere år og det burde vært prioritert før både spisser og kanter som er kommet inn. Merkelig at ikke Wenger har prioritert "den viktigste" posisjonen på banen mer. 

En klassespiller inn på defensiv midtbane vil gjøre både forsvar og angrep bedre fra første sekund.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
25.05.18 16:46
Enzino: Mener du faktisk at Emreys forsvarsorganisering i Valencia og Sevilla var like dårlig som i Wengers Arsenal?

Den var annerledes, men det virker ikke som den var bedre? Roshambo har innlegg 22.mai 0.42 som virker som det er basert på god kunnskap.

Men feks Klopps BVB slapp inn lite mål de to åra de vant BL, selv om laga hans ellers slipper inn ganske mye mål. Så hvis det går veldig bra sportslig, kan man håpe på ned mot 30 baklengs. Men hvis vi antar at det går sånn passe bra, kamp om topp 4 og i overkant av 70 poeng, kanskje 75 poeng, så må man i utgangspunktet forvente rundt 40 baklengs. Som under Wenger.

vike4
vike4Innlegg: 9559
25.05.18 16:49

Jack hinter om exit på insta. 

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
25.05.18 17:18

Lichsteiner på vei gratis ifølge Guardian og DiMarzios kilder. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
25.05.18 17:19
vike4: Jack hinter om exit på insta.

Er han redd for å ikke bli satset på av Emery? Det nevnes Xhaka og Ramsey diverse steder, så det kan jo godt være.

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
25.05.18 17:23
AlphaGiroud: Lichsteiner på vei gratis ifølge Guardian og DiMarzios kilder.

Hmm. Tullete om han kommer synes jeg. God, men han er 34 år. Han bør vel ikke oppta plasser som går på bekostning av yngre spillere. Stammen i laget er vel voksen nok som den er. Emery bør kombinere yngre krefter med de eldre vi allerede har.

En sesong som benkefyll for å dekke opp ved skader, da er jeg enig. Men han har jo kvaliteter over det, så det godtas vel neppe.

(Innlegget ble redigert 25.05.18 17:24)

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
25.05.18 17:24

Vi har ingen backup for Belle. Og han trenger en konkurrent. Varierer for mye gjennom sesongen. Og Lichtsteiner er still god. Husker ennå matchen mot Real da han kom inn. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
25.05.18 17:26
AlphaGiroud: Vi har ingen backup for Belle. Og han trenger en konkurrent. Varierer for mye gjennom sesongen. Og Lichtsteiner er still god. Husker ennå matchen mot Real da han kom inn.

Er fortsatt uenig. Da mener jeg vi skal spille et par av de andre vi har prøvd der. Chambers eller Maitland-Niles. Såpass langsiktig bør vi tenke.

Kjøp gjerne en høyreback, men av yngre klasse.

(Innlegget ble redigert 25.05.18 17:28)

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
25.05.18 17:26
AlphaGiroud: Lichsteiner på vei gratis ifølge Guardian og DiMarzios kilder.

Han hadde danket ut ballerinaen vår på høyrebacken lett. Får vi han gratis er det som et kupp å regne. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
25.05.18 17:30
Bacary: Han hadde danket ut ballerinaen vår på høyrebacken lett. Får vi han gratis er det som et kupp å regne.

Ja, jøss. Vi får hente inn flere 34-åringer. Kombinert med de rundt 30 som vi allerede har, så har vi et lag for framtida. 

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
25.05.18 17:35

Niles bør få sjanser som DM og Chambers bør nå starte kamper fast som CB da vi ikke har andre alternativer. Jeg synes det er greit med en slik deal på HB når vi har fire andre posisjoner som bør prioriteres. Vi har en begrenset budsjett. 

(Innlegget ble redigert 25.05.18 17:36)

Klikk for å gå tilbake til toppen