Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
RamsherE
RamsherEInnlegg: 18055
01.06.18 10:50
Myshkin: Begge var store individualister og lagspillere, mener nå jeg.

Joda. Ikke meningen å lansere Bergkamp som en som "ikke kunne gjøre noe alene", men Henry var bare etter mitt syn ganske mye mer ekstrem her. Jeg husker først og fremst Dennis som mannen som gjorde alt mye enklere for andre på verdens mest classy måte, selv om han har nok av individuelle highlights han også.

Det engelske ordet "pure" beskriver Bergkamp på en veldig fin måte.

"Without any extreaneous and unnecessary elements".

"Perfectly in tune with a clear tone".

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
01.06.18 10:55
RamsherE: Joda. Ikke meningen å lansere Bergkamp som en som "ikke kunne gjøre noe alene", men Henry var bare etter mitt syn ganske mye mer ekstrem her.

Det er jeg enig i.

For Bergkamp er fotball kunsten å utnytte rom, skriver han i boka si. Det er det umulig å gjøre alene, så det sier egentlig alt om hans tanker om hvordan fotball skal spilles.

hillier
hillierInnlegg: 4444
01.06.18 11:00

Viktigheten av Bergkamp for Arsenal som klubb kan ikke undervurderes. Derfor holder jeg ham høyere enn Henry. Hadde ikke Wenger kjøpt Henry og omskolert ham, hadde det nok vært en annen toppspiss Dennis kunne lekt sammen med. Men uten Dennis, spørs det om Wenger i det hele tatt hadde fått til det han gjorde de første årene. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
01.06.18 11:04
hillier: Viktigheten av Bergkamp for Arsenal som klubb kan ikke undervurderes. Derfor holder jeg ham høyere enn Henry. Hadde ikke Wenger kjøpt Henry og omskolert ham, hadde det nok vært en annen toppspiss Dennis kunne lekt sammen med. Men uten Dennis, spørs det om Wenger i det hele tatt hadde fått til det han gjorde de første årene.

Det er et veldig godt poeng. Bergkamp var en svært viktig brikke når det kom til profesjonaliseringen av klubben. Hans holdninger gjorde det lettere å få skikk på den udisiplinerte gjengen Wenger overtok.

DennisB
DennisBInnlegg: 15452
01.06.18 11:09

For de som setter minst like stor pris på gode forarbeid, som på de som scorer målene.

Et kvarter med utsøkt kunst, for de som har glemt hvor god Dennis Bergkamp var. Tidenes beste lagspiller i PL.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37908
01.06.18 11:09
hillier: Hadde ikke Wenger kjøpt Henry og omskolert ham, hadde det nok vært en annen toppspiss Dennis kunne lekt sammen med.

Det var det også helt i starten da han kom. Først Ian Wrigth og så Anelka.

DennisB
DennisBInnlegg: 15452
01.06.18 11:11
hillier: Viktigheten av Bergkamp for Arsenal som klubb kan ikke undervurderes. Derfor holder jeg ham høyere enn Henry. Hadde ikke Wenger kjøpt Henry og omskolert ham, hadde det nok vært en annen toppspiss Dennis kunne lekt sammen med. Men uten Dennis, spørs det om Wenger i det hele tatt hadde fått til det han gjorde de første årene.

Godt vi ikke er alene om å mene det. Henry hadde nok ikke vært like god uten Bergkamp heller.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18055
01.06.18 11:18
Enzino: Det var det også helt i starten da han kom. Først Ian Wrigth og så Anelka.

Lurer på hvordan Bergkamp hadde gjort det med en type som Giroud.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37908
01.06.18 11:25
RamsherE: Lurer på hvordan Bergkamp hadde gjort det med en type som Giroud.

Hadde nok blitt mye mer kombinasjoner enn gjennombruddspasninger i bakrom.

Og antakelig flere avslutninger på Bergkamp enn med de raske spissene.

Ray_Parlour
Ray_ParlourInnlegg: 441
01.06.18 11:29
RamsherE: Bergkamp hadde gjort det med en type som Giroud.

Jeg ser for meg Giroud slå ut med armene mens han legger hodet på skrå for å symbolisere, at den ballen Bergkamp, den ballen klarer ikke jeg å nå. Haha. 

Øzil er på kanskje på nivå med en liten del av Bergkamp, men Bergkamp hadde masse andre strenger å spille på og kunne spille en hel symfoni.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
01.06.18 11:34
Ray_Parlour: Bergkamp hadde masse andre strenger å spille på og kunne spille en hel symfoni.

Godt bilde!

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10593
01.06.18 11:35

No love for Viera? Om jeg ikke husker helt feil så ble han alltid nevnt i diskusjonen om Arsenals beste spiller når alle tre var aktive. Men det er han ikke nå som de har lagt opp. Hmm.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14776
01.06.18 11:42

Upopulær mening: Wenger fikk alt for lite ut av den gruppen med spillere. Hadde i store perioder 2 topp 5-spillere i hvert ledd. Vi burde vunnet ligaen oftere, og det er en skandale at den gruppen aldri kom til CL-finalen. Laget som faktisk nådde finalen når ikke det laget opp til knehasene. Med det spillermaterialet tror jeg SAF hadde tatt enda flere titler enn det han gjorde med Man Utd.

(Innlegget ble redigert 01.06.18 11:42)

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
01.06.18 11:46
Wellewinhio: Upopulær mening: Wenger fikk alt for lite ut av den gruppen med spillere. Hadde i store perioder 2 topp 5-spillere i hvert ledd. Vi burde vunnet ligaen oftere, og det er en skandale at den gruppen aldri kom til CL-finalen. Laget som faktisk nådde finalen når ikke det laget opp til knehasene. Med det spillermaterialet tror jeg SAF hadde tatt enda flere titler enn det han gjorde med Man Utd.

Det hører også med til regnestykket at Wenger var veldig viktig for den enkeltes spillers utvikling.

Jeg deler for øvrig ikke meningen din, heller. Men det er klart at Wengers CL-meritter ikke står helt i stil til det han leverte i England.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14776
01.06.18 11:50
Myshkin: Det hører også med til regnestykket at Wenger var veldig viktig for den enkeltes spillers utvikling. Jeg deler for øvrig ikke meningen din, heller. Men det er klart at Wengers CL-meritter ikke står helt i stil til det han leverte i England.

Jeg skal ikke benekte at han nok var utvilsomt viktig for spillernes utvikling, og mye av grunnen til at vi fikk disse spillerne er på grunn av hans kunnskap om den franske ligaen. Det sagt, hadde SAF sittet på sidelinjen med det spillermaterialet så hadde vi vunnet mer. Sett i retrospekt syns jeg det er rart å komme til en annen konklusjon. Wenger gjorde veldig mye riktig, sto for god fotball og gjorde klubben til en langt bedre drevet klubb, men en taktiker av rang har han aldri vært, og man trenger gjerne være det for å vinne CL.

DennisB
DennisBInnlegg: 15452
01.06.18 11:53
Wellewinhio: Laget som faktisk nådde finalen når ikke det laget opp til knehasene.

Dette har du sannelig rett i. Og at forsvaret vi stilte med i CL i 2005/6 skulle være det som satte rekord i clean sheets i antall kamper på rad i CL, en rekord som ennå står, er helt hinsides.

Men det må vi nok takke Martin Keown for, som kom inn og fikk orden på sysakene.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5447
01.06.18 11:57

Glem fortiden nå! Tenk heller på hva fremtiden vil bringe. De spillerne er borte nå, og det samme er mannen som gjorde dem til det de er idag og, at vi fortsatt drømmer og snakker om de er takket mr.Wenger.

Hvor havner vi på tabellen neste til sesong?

(Innlegget ble redigert 01.06.18 12:01)

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
01.06.18 12:11
Wellewinhio: Jeg skal ikke benekte at han nok var utvilsomt viktig for spillernes utvikling, og mye av grunnen til at vi fikk disse spillerne er på grunn av hans kunnskap om den franske ligaen. Det sagt, hadde SAF sittet på sidelinjen med det spillermaterialet så hadde vi vunnet mer. Sett i retrospekt syns jeg det er rart å komme til en annen konklusjon. Wenger gjorde veldig mye riktig, sto for god fotball og gjorde klubben til en langt bedre drevet klubb, men en taktiker av rang har han aldri vært, og man trenger gjerne være det for å vinne CL.

Det som kjennetegnet Wengers første 10 år i klubben var at han taktisk utklasset det meste i PL. Det er to ting som skiller seg ut:

1) Hans evne til å balansere lag var i den perioden helt legendarisk (skulle ikke tro det med tanke på post 2005). Vieira - Petit/Gilberto med Parlour/Ljungberg på høyrekanten.

Formasjonen var satt opp basert på analyser om hvordan man kunne dekke mest mulig rom i løpet av en kamp. Slike analyser var det ikke hørt om engang i England da han holdt på med det.

2) Han og Bergkamp var de som revolusjonerte utnyttelsen av mellomrommet (dette var for øvrig ikke noe nytt på kontinentet), så begynte typer som Zola og Cantona med det også.

Noen ting blir helt galt å se i retrospekt. Fotball må alltid sees i lyset av samtiden. Wenger var en pioner både på og utenfor banen da han kom til England.

At Wenger ble hengende taktisk etter (kopierte det andre gjorde) etter 2005, betyr ikke at det han gjorde før 2005 ikke var banebrytende (i England). Problemet til Wenger er at han ikke klarte å fornye seg, og hang etter i utviklingen. Fergusons geni lå i hans evne til å fornye seg.

Fra midten av 90-tallet og fram til midten av 2000-tallet var ikke Ferguson en bedre manager.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10593
01.06.18 12:32

Nå begynner jeg å bli rimelig lei av å høre om Wenger. 

(Innlegget ble redigert 01.06.18 12:32)

ONV95
ONV95Innlegg: 4998
01.06.18 13:13
Makatelli: om Wenger

Den nye Real Madrid manageren mener du?

DennisB
DennisBInnlegg: 15452
01.06.18 13:14
Makatelli: Nå begynner jeg å bli rimelig lei av å høre om Wenger.

Det er frivillig å logge inn her, Makatelli. Vi kan da ikke slutte å skrive om historien vår, den beste årgangen vi har hatt, eller ting som har skjedd i klubben før vi ansatte Emery. Klubben starter vel ikke å eksistere våren 2018.

jback
jbackInnlegg: 18264
01.06.18 13:33

På Highbury spilte dere ut de fleste lag i Europa. En del marginer i mot, men å ikke spille på resultat var vel kanskje den største synderen. Etter at klippene i forsvaret forsvant samt andre ledere på banen har svakhetene til Wenger virkelig kommet til syne. Han har heller ikke klart å omstille seg. 

Jeg hadde brukt alle mine ressurser på å finne et nytt stopperpar ala Adams -keown/Sol-Kolo.

Dere er dog ikke den eneste klubben som sliter på dette området. Merkelig at det ikke var budkrig etter VvD. busnissclass
busnissclassInnlegg: 5447
01.06.18 13:38

£75 millioner er ikke små penger for en midtstopper.

Jeg vil ha Koubaly.

DennisB
DennisBInnlegg: 15452
01.06.18 13:41
jback: Merkelig at det ikke var budkrig etter VvD.

Dette er jo bare etterpåklokskap. De aller fleste mente at prisen var hinsides, så at det ikke ble noen budkrig skjønner jeg godt.

Derimot kan det sikkert kritiseres at vi ikke kjøpte van Dijk året før, eller to år tidligere, da han ville blitt solgt for en brøkdel.

Men igjen, etterpåklokskap.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10593
01.06.18 13:42
DennisB: Vi kan da ikke slutte å skrive om historien vår, den beste årgangen vi har hatt, eller ting som har skjedd i klubben før vi ansatte Emery. Klubben starter vel ikke å eksistere våren 2018.

Det er en måte å se det på. En annen måte å se det på er at vi har diskutert Wenger, hans styrker og svakheter i årevis. Nå som han er borte er det kanskje på tide å se fremover. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
01.06.18 13:47
Makatelli: Det er en måte å se det på. En annen måte å se det på er at vi har diskutert Wenger, hans styrker og svakheter i årevis. Nå som han er borte er det kanskje på tide å se fremover.

En tredje måte å se det på er at man erkjenner at man selv ikke sitter på fasiten på hva andre syns er interessant, og heller benytte seg av friheten til scrolle forbi det man ikke er interessert i å diskutere. Sola skinner tross alt.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18055
01.06.18 13:57

Har brukt formiddagen i dag på å telle pre-assists, Hleb-assists, tredje sist på ballen (kall det hva du vil) for sesongen. La oss kjøre en liten quiz.

Hvilke 3 Arsenal-spillere tror du har flest pre-assists denne sesongen? :-) Rekkefølge skal jeg ikke be om. Vinneren får plass i Arsenal VGD Hall of Fame.

(Innlegget ble redigert 01.06.18 13:57)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14776
01.06.18 14:02

Hva hvis man allerede er i den gruppen? Tipper Özil, Lacazette og Ramsey. 

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13516
01.06.18 14:04

Xhaka, Ozil og Ramsey?

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7752
01.06.18 14:04

Özil, Ramsey og Xhaka?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg