Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
hillier
hillierInnlegg: 4359
05.06.18 19:11

LeCoq med fasit for meg. 

VAVAVOOM
VAVAVOOMInnlegg: 2622
05.06.18 19:49

Ville folk foretrukket at vi brukte 20+ mill på en høyreback? Vi får inn en meget bra spiller gratis. Er faktisk overrasket over hvor mange som er negative til dette.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17444
05.06.18 19:54

Noen som egentlig fikk med seg innhoppet til Licht mot Real Madrid på Bernabeu? 

Fortsatt en meget habil spiller med en vinnerskalle som har vært uvurderlig for Juventus de siste 7 årene han har vært i klubben. Og han må da bli en god rollemodell for Bellerin? 

Håper han klarer å motbevise en del folk i denne tråden i løpet av neste sesong. 

joahel88
joahel88Innlegg: 4805
05.06.18 19:59

Da må jeg igjen stille spørsmålet: hvorfor ikke satse på egne unggutter hvis Lichsteiner skal være back-up? Hvis han ikke engang er bedre enn Bellerin så svarer dere på en måte indirekte på hvorfor det er tullete å hente han. Bellerin er ikke god nok som førstevalg.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
05.06.18 20:19

Jeg er mildt sakt sjokkert over at folk lager sytesuppe av signeringen av en rutinert, habil høyreback.

Lichtsteiner er selvsagt ikke tiltenkt en sentral plass i laget, men som mye tiltrengt bredde og rutine. Bellerin er og blir førstevalget, til tross for sine åpenbare mangler i det defensive. De manglene er av taktisk art. 

Unge spillere trenger rollemodeller å lære av - gamle spillere som er fornøyd med en bit-part-rolle i laget, og som tar glede i å hjelpe unge spillere å utvikle seg. Bellerin har mye å lære av Lichtsteiner, noe som garantert har vært noe av motivet bak signeringen, i tillegg til at han selvsagt er god cover i en posisjon hvor Chambers er andrevalget.

DennisB
DennisBInnlegg: 15405
05.06.18 20:21
VAVAVOOM: Ville folk foretrukket at vi brukte 20+ mill på en høyreback? Vi får inn en meget bra spiller gratis. Er faktisk overrasket over hvor mange som er negative til dette.

Nei, det er forskjell på det, og å bruke spillere fra egen stall. Maitland-Niles kan dekke både der og på midten. Han fikk en kamp eller to som HB på slutten av sesongen, og klarte seg brillefint.

Forundrer meg at mange tror det eneste alternativet er å betale 200mill for en ny spiller.

DennisB
DennisBInnlegg: 15405
05.06.18 20:26
Myshkin: Jeg er mildt sakt sjokkert over at folk lager sytesuppe av signeringen av en rutinert, habil høyreback. Lichtsteiner er selvsagt ikke tiltenkt en sentral plass i laget, men som mye tiltrengt bredde og rutine. Bellerin er og blir førstevalget, til tross for sine åpenbare mangler i det defensive. De manglene er av taktisk art.

Mens noen mener at dette problemet adresseres av ny manager like godt som en Lichtsteiner på ettårs-kontrakt.

Du får bare være sjokkert, Myshkin, men dette er da ingen syting fra min side. Jeg forstår bare ikke hvorfor vi ikke bruker egne spillere som ønsker og trenger spilletid, som Maitland-Niles de gangene Bellerin trenger avlastning. Dette er et diskusjonsforum, er det ikke?

Men jeg ser rollemodellen som noe Bellerin kan bli bedre av. Det er ikke verre enn det, men jeg tror Emery og det å ha fått ny manager også vil gi et push i samme retning.

(Innlegget ble redigert 05.06.18 20:28)

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
05.06.18 20:38

Dennis: Jeg prøver da ikke å kneble noens mulighet til å ytre seg, jeg bare lar meg forbause over hva man finner på å kritisere. Det betyr ikke at man ikke kan fortsette med det.

Manageren har 25 spillere i stallen. Han klarer ikke å følge opp alles detaljutvikling på individnivå. Han delegerer ansvar. Da er det helt normal praksis at man bruker rutinerte spillere til å hjelpe til med utviklingen av unge. I Arsenal har det vært en mangelvare en stund, for å si det forsiktig.

Jeg ser du bruker AMN som eksempel på en ung spiller som kan vikariere på backen. Helt greit det, men han er helt horribel på det taktiske planet. God fart redder ham ofte (som med Bellerin). Det skal bli godt med en back med en annen innstilling til forsvarsjobben.

Bellerin blir fort en klasseback når han får hamret inn litt defensiv kløkt.

DennisB
DennisBInnlegg: 15405
05.06.18 20:39

Vi har vel dessuten vært igjennom et mulig oppsett av midtbanen og angrep kommende sesong, som skal bli et puslespill for Emery. Han kan ikke få plass til alle. Det kan være naivt å tro at Maitland-Niles og co får mye spilletid kommende sesong.

Derfor vil jeg mene at det er viktig å la dem få sjansen der den kan by seg, og som backup for Bellerin er en av dem. Det er jo bare en fordel å kunne dekke opp flere plasser.

Hvert spilte minutt av Lichtsteiner, er tilsvarende færre spilte av våre egne unggutter og kommende stjerner. Men jeg ser helt klart verdien i å ha han med. Men kanskje i en annen rolle enn som spiller?

(Innlegget ble redigert 05.06.18 20:40)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17181
05.06.18 20:47

Kunne Yaya for ett pund i uka være noe. Ser han vil bevise at Pep tok feil. Han og Selkuk. Sistnevnte skal vel ha litt og bonus ved seriemesterskap ser jeg.

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
05.06.18 20:48
FrannyLee: Selkuk

Er dette den tyrkiske versjonen av Le Coq?

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
05.06.18 20:50
DennisB: Men kanskje i en annen rolle enn som spiller?

Lichtsteiner har spilt flest serie A kamper siden han kom til Juve. Han har drøssevis med erfaring som vi vil trenge i kommende sesong. Hvis han fortsetter der han slapp i Juve bør han være et klart førstevalg. 

Du var etter hva jeg kan huske en av Wengers største kritikere for å bruke spillere i feil posisjoner. Niles er midtbanespiller, og ikke back, men nå vil du likevel flytte han over i posisjoner han er svakere i. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
05.06.18 20:54

Dennis: For meg er dette et spørsmål om identitet. Hvem er vi, og hva vil vi være?

Slik ser jeg det:

I dag er vi et lag med store offensive egenskaper og større potensial. Defensivt er vi altfor dårlig til en topp 4 plassering.

Vi skal være et europeisk topplag. Da må vi tilbake til Champions League på kortest mulig tid, slik at vi skaffer oss et bedre fundament for framtidig satsing både omdømmemessig og økonomisk.

Disse to identitetsspøsmålene har et svar: Kortsiktige løsninger på akutte problemer. Lichtsteiner fits the bill i så måte. Han er en umiddelbar forsterkning av forsvaret, selv om han ikke tar plassen til Bellerin. Han vil være en spiller som er i stand til å heve kvaliteten på trening - noe de defensive gutta sårt trenger - og bredden i forsvaret.

Det kan godt. Være at AMN kunne hatt godt av et utlån. Han har nådd et nivå som gjør at han bør spille fast, men er ikke god nok til det for Arsenal ennå.

(Innlegget ble redigert 05.06.18 20:55)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17181
05.06.18 20:55
Bacary: Er dette den tyrkiske versjonen av Le Coq?
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 09:59)

HengeTrynet
HengeTrynetInnlegg: 25967
05.06.18 21:02
Bacary: Tenk at Man Utd svir av 50 mill pund på en klovn fra en bakgårdsliga, mens vi får inn solid verdensklasse gratis.

Kan jeg få lov til å møte deg en gang? Håper jeg også kan få lov til å ta og klemme litt på deg, bare for å se om du er virkelig.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
05.06.18 21:16

Fatter og begriper ikke gnålet over at vi henter en rutinert vinner-skalle.

"Hva skal skje med de unge spillerne da" er som et ekko av Wengers tullete "it could kill his career" da han prøvde å bygget et lag fra scratch av talenter pga at vi ikke hadde økonomi til noe annet da vi flyttet til ny stadion.

De unge spillerene som ikke tåler konkurransen som skal til for å ha en stall til å spille om topp 4 (som faktisk absurd nok per i dag må være vårt viktigste mål på kort sikt), har ingenting i en klubb som Arsenal å gjøre.

Snillismen til Wenger må ut, mye mer kynisme må inn.

At Bellerin får konkurranse på plassen sin, kan faktisk være det beste som har skjedd med karrieren hans. Nå MÅ han prestere godt for å i det hele tatt få spille. Sånn har det ikke vært, når vi ikke har hatt reelle alternativer. Og det er neppe heeeelt tilfeldig at prestasjonene hans var bedre da han måtte imponere for å spille seg inn i første 11rn, enn når han er eneste reelle altn i sin pos.

vi-bra
vi-braInnlegg: 1477
05.06.18 21:21
Enzino: Fatter og begriper ikke gnålet over at vi henter en rutinert vinner-skalle.
"Hva skal skje med de unge spillerne da" er som et ekko av Wengers tullete "it could kill his career" da han prøvde å bygget et lag fra scratch av talenter pga at vi ikke hadde økonomi til noe annet da vi flyttet til ny stadion.
De unge spillerene som ikke tåler konkurransen som skal til for å ha en stall til å spille om topp 4 (som faktisk absurd nok per i dag må være vårt viktigste mål på kort sikt), har ingenting i en klubb som Arsenal å gjøre.
Snillismen til Wenger må ut, mye mer kynisme må inn.
At Bellerin får konkurranse på plassen sin, kan faktisk være det beste som har skjedd med karrieren hans. Nå MÅ han prestere godt for å i det hele tatt få spille. Sånn har det ikke vært, når vi ikke har hatt reelle alternativer. Og det er neppe heeeelt tilfeldig at prestasjonene hans var bedre da han måtte imponere for å spille seg inn i første 11rn, enn når han er eneste reelle altn i sin pos.

Fasit. Her treffer du spikeren på hodet så det synger.

(Innlegget ble redigert 05.06.18 21:24)

DennisB
DennisBInnlegg: 15405
05.06.18 21:30
Myshkin: Jeg ser du bruker AMN som eksempel på en ung spiller som kan vikariere på backen. Helt greit det, men han er helt horribel på det taktiske planet. God fart redder ham ofte (som med Bellerin). Det skal bli godt med en back med en annen innstilling til forsvarsjobben.

Dette er et litt merkelig utsagn fra din side. Han er kastet inn som høyreback i et par kamper i et allerede frynsete organisert forsvar, og i tillegg er han purung. Han har Wenger som manager i disse kampene. Hva forventer du av en slik spiller og første gangs rolle i et lag som sliter defensivt? At han er horribel på det taktiske planet er da i høyeste grad noe som kan endres på. Han var ikke svakere enn andre i fireren da han spilte. En ny manager er første veien mot å gjøre hele forsvarsrekka bedre.

Jeg har ingen problemer med å se at Lichtsteiner forsterker oss. Det er jo ikke der problemet ligger. Jeg tror bare ikke at de unge får så altfor mange sjanser i PL kommende sesong, og det bekymrer meg. Vi har en flott sjanse til å starte en ny era, spille fram et nytt lag og få fram nye, spennende unge spillere. Dette begrenses om vi satser på en 34-åring.

Enzino, jeg ser ingen sammenheng med de utsagnene du nevner. Det hemmer ikke utviklingen til Bellerin, men det gir oss generelt mindre spilletid til de som skal dra laget vårt videre om noen år.

att
attInnlegg: 24827
05.06.18 21:31

Grattis med en klassesignering.

DennisB
DennisBInnlegg: 15405
05.06.18 21:34
Bacary: Du var etter hva jeg kan huske en av Wengers største kritikere for å bruke spillere i feil posisjoner. Niles er midtbanespiller, og ikke back, men nå vil du likevel flytte han over i posisjoner han er svakere i.

Hva er feil posisjon, Bacary? Ikke har jeg vært motstander av å bruke spillere i flere roller, jeg har aldri vært for å parkere spillere inn i èn rolle.

Tvert imot, vi ser mer og mer at spillere flyttes litt rundt i de beste lagene også. Jo mer man trener på det, jo mer vil man komme fra det på en god note om man må justere seg underveis i kamper.

AMN er ung, og ikke låst som midtbanespiller, langt i fra. Han spiller der han blir satt opp, og endte forrige sesong som høyreback. 

(Innlegget ble redigert 05.06.18 21:38)

vi-bra
vi-braInnlegg: 1477
05.06.18 21:38
DennisB: Enzino, jeg ser ingen sammenheng med de utsagnene du nevner. Det hemmer ikke utviklingen til Bellerin, men det gir oss generelt mindre spilletid til de som skal dra laget vårt videre om noen år.

Det viktigste må være å prøve å komme inn blant topp fire, og en rutinert vinnerskalle inn på 1 års kontrakt sørger vel neppe for at hele ungdomsakademiet blir lagt brakk. Snakk om "Storm i et vannglass"

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
05.06.18 21:38

Også til dette med talenter som kommer opp. Hvor mange talenter har egentlig spilt seg inn i første 11rn under Wengers 22 år?

Cashley, Kolo, Song, Cesc og Bellerin. Kanskje man kan inkludere en 20 år gammel Vieria i denne kategorien, og likeså 19 år gamle Nikolas Anelka. Wilshere har vel bare vært fast i første 11rn i sin gjennombruddsesong. Coquelin bare tidvis, og litt by accident.

Hvor mange store talenter har vi hatt, som aldri har nådd helt opp? Sikkert 40-50 stykker. Det var nesten alltid 3-4 spillere hvert år som vi trodde kunne ta steget helt opp. Tenker da på spillere som Pennant, Aliadiere, Eastmond, Larsson, Bendtner (som ble førstevalg i en kort periode pga masse skader), Stuart Taylor, David Bently, Justin Hoyte, Quincy Owusu-Adeyie, Djourou, Senderos, Denilson, Armand Traore, Fran Merida, Henri Lansbury, Carlos Vela, Gavin Hoyte, Jay Simpson, Vito Mannone, Kyle Bartley, Jay Emmanuel-Thomas (aka JET), Conor Henderson, Emmanuel Frimpong (aka Dench), Jenkinson, Aneke, Gnabry, Bielik, Hayden, Joel Campbell og selvsagt legenden Sanogo som scoret mot Liverpool i FA-cupen. 

Zezalem, Iwobi, Holding, Mavropanos og Chambers er juryen fortsatt ute på.

Hvem har jeg glemt? Sikkert noen. Men poenget står. Man bygger faktisk ikke en konkurransedyktig første 11er, med talenter som kommer opp. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
05.06.18 21:42
DennisB: Enzino, jeg ser ingen sammenheng med de utsagnene du nevner. Det hemmer ikke utviklingen til Bellerin, men det gir oss generelt mindre spilletid til de som skal dra laget vårt videre om noen år.

Og hvor herlig er ikke det. At de må trene enda hardere for å få spille minutter for oss? At de vet hver gang de går på banen med drakta på, så må de gi alt og spille med hjertet utapå drakta, eller så starter de ikke neste kamp.

Jeg ser virkelig ikke problemet. Jeg er enig i at en spiller i den alderen ikke er en signering for fremtiden. Men jeg ser ingen problemer hvis spilleren hever stallen, konkurransen og ikke minst mentaliteten.

DennisB
DennisBInnlegg: 15405
05.06.18 21:42
Enzino: Man bygger faktisk ikke en konkurransedyktig første 11er, med talenter som kommer opp.

Nei, det er det ingen som påstår, men man gir dem sjansen underveis. I til dels stor grad.

Sånn seriøst, Enzino, ser du egentlig mange muligheter hvor vi bruker våre beste unge spillere noe særlig i PL kommende sesong? Vi har diskutert sammensetningen på midten og i angrepet, og fant ut at gode spillere faktisk må forvente å ikke starte kamper. Da blir mulighetene til AMN, Nelson, Willock og co svært begrenset. Det skal noe solide skadeperioder til (som jo sikkert kommer til å skje).

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
05.06.18 21:43

Jeg forventer ikke annet av AMN. Det er det som er problemt. Etter mitt syn bør en klubb med topp 4-ambisjoner ha en back up som har litt snøring på hva posisjonen handler om. Jeg mener det er feil å bruke førstelaget til Arsenal som en utviklingsarena for spillere som er et godt stykke unna et topp 4-nivå. 

Når unge spillere trenger mer spilletid, men ikke holder nivået, er utlån løsningen, ikke førstelaget til Arsenal. Lånetoppholdet til Wilshere i Bolton er et prakteksempel på dette, og et eksempel til etterfølgelse for AMN.

DennisB
DennisBInnlegg: 15405
05.06.18 21:44
vi-bra: Snakk om "Storm i et vannglass"

Hvorfor er dette storm i et vannglass? Det må da gå an å være uenige, og diskutere dette på en grei måte, uten å bli sjokkert eller kneble en motsatt mening? Det er da ingen storm, men en helt grei mening fra min side. Verken syting eller storm på noen som helst måte.

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19860
05.06.18 21:46
Bacary: Tenk at Man Utd svir av 50 mill pund på en klovn fra en bakgårdsliga, mens vi får inn solid verdensklasse gratis.

Og hvordan gikk det med de andre klovnene fra den bakgårdsklubben i PL?

Var Fred også en amatør i CL iår?

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
05.06.18 21:46
DennisB: Sånn seriøst, Enzino, ser du egentlig mange muligheter hvor vi bruker våre beste unge spillere noe særlig i PL kommende sesong? Vi har diskutert sammensetningen på midten og i angrepet, og fant ut at gode spillere faktisk må forvente å ikke starte kamper. Da blir mulighetene til AMN, Nelson, Willock og co svært begrenset.

Jeg håper for guds skyld de ikke spiller i PL, hvis de ikke holder høy PL standard. 

Trenger de å spille, så kan de lånes ut. Det ble Wilshere da han var 16 år ?) (gammel. Han var et større talent enn noen av de du nevner.

Hvor mange talenter på det ferdighets nivået får spilletid i PL for ManCity, ManU, Chelsea, Liverpool og Tottenham?

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
05.06.18 21:47
DennisB: Vi har diskutert sammensetningen på midten og i angrepet, og fant ut at gode spillere faktisk må forvente å ikke starte kamper. Da blir mulighetene til AMN, Nelson, Willock og co svært begrenset.

De to sistnevnte fikk etter min mening for mange muligheter ifjor, og de tok ikke vare på den for å si det sånn. Maitland Niles ble omsider vår beste unge spiller i fjor, som ikke hadde fått gjennombruddet sitt enda. Han vil garantert få flere sjanser også kommende sesong, fordi han kan brukes som det meste på banen. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
05.06.18 21:47
Myshkin: Jeg mener det er feil å bruke førstelaget til Arsenal som en utviklingsarena for spillere som er et godt stykke unna et topp 4-nivå.

*dobbel*

(Innlegget ble redigert 05.06.18 21:48)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg