Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
TAdams6
TAdams6Innlegg: 37910
21.06.18 11:06
KongOlav2: Hva skal da starte på benken i en toppet ellever? Mkitaryan? Og er Emery en typisk 4231-mann, eller varierer han formasjonene mer?

Kan man stole på lagoppstillingene på altomfotball.no?

Hvis vi kan, så spilte PSG 4-3-3 i 2017/18 sesongen i 33 av 38 kamper. De 5 siste var det 4-2-3-1.

Lagoppstillingen i Champions League kampen mot Real Madrid borte var 4-3-3

Areola - Alves, Marquinhos, Kimpembe, Berchiche - Verratti, Lo Celso, Rabiot - Mbappe, Cavani, Neymar

2.kamp mot Real Madrid var også 4-3-3

Areola - Alves, Silva, Marquinhos, Berchiche - Verratti, Thiago Motta, Rabiot - Di Maria, Cavani, Mbappe

 

(Innlegget ble redigert 21.06.18 11:15)

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
21.06.18 11:28
-k9b_: Beste løsningen er vel å droppe Xhaka?

Dette er slik jeg ser det også, men det møtes nok litt motstand i denne tråden om dette.

Får man Torreira inn, så har man en defensiv terrier på midten, også med et snev av kreativitet. Med Ramsey får man en boks til boks-spiller, og duoen bør komplettere hverandre. Sånn sett kan man få plass til både Mkhitaryan og Lacazette, i tillegg til Özil og Auba. Det er et offensivt lag som setter krav til forsvarsrekka, men det ser jo ut til at den oppgraderes i stor grad i sommer. Så får Torreira være skjoldet i forkant av forsvarsfireren.

WSnake
WSnakeInnlegg: 4042
21.06.18 11:55
DennisB: Dette er slik jeg ser det også, men det møtes nok litt motstand i denne tråden om dette.

Trur nepe vi signerte ny fem års avtale med Xhaxa for at han skulle være en bakup....så er ikke bare her du møter litt motstand ;-) Du møter nok litt på  Emirates også :-)  

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
21.06.18 12:22

Om vi får en ny ving blir det nok rullering på midtbanen mellom Mkhitaryan/Özil og Ramsey. Xhaka er vel bankers som DM med Torreira om han er skadefri. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
21.06.18 12:45

Ett av tidenes beste minner

er noe som aldri forsvinner.

For tidenes rant,

og røyken vi fant,

takk for alt, Jack Wilshere!

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
21.06.18 12:45

k9b: The Mirror hevder at Bellerin, Xhaka, Mkhi, Lacazette og Aubameyang er untouchables. Så tviler på at Xhaka droppes.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10493
21.06.18 12:48
-k9b_: Beste løsningen er vel å droppe Xhaka?

Det er ikke aktuelt. Om noe så burde Ramsey droppes, men han har sine fanboys han også. Dette er min foretrukne lagoppstilling frem til Koscielny er frisk igjen. 

                   Leno

Bellerin - Mustafi - Sokratis - Monreal

            Xhaka - Torreira

Mkhitaryan - Ozil - Aubameyang

                Lacazette

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14748
21.06.18 13:44

Nå har vel Mirror knapt truffet på noe siden Ivan tok over showet. JC var aldri veldig pålitelig, men nå tror jeg ikke han vet noe som helst om hva som skjer innad i klubben, så hva den avisen skriver er våre untouchables tror jeg vi skal ta med en usedvanlig stor klype salt. Tror nok heller at Ramsey er en av de vi bygger rundt enn Xhaka for å si det sånn. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
21.06.18 13:55

Welle: Akkurat det vil nok prestasjoner bestemme, men at Xhaka ansees som en viktig spiller per i dag understrekes både av Emry selv og en ny langtidskontrakt.

Uansett hvor glad jeg er i Ramsey, så føler jeg meg usikker på ham akkurat nå. Men får vi knyttet han til en ny kontrakt, sitter jeg med en følelse av at Özils posisjon er mest truet om han ikke tilpasser seg en kantrolle. Jeg tror den sentrale trioen er tiltengt Torreira, Xhaka og Ramsey.

Så kan man jo også reflektere litt rundt ryktene om Banega.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10493
21.06.18 14:02
Myshkin: sitter jeg med en følelse av at Özils posisjon er mest truet om han ikke tilpasser seg en kantrolle.

Hvis det er en spiller som ikke trenger å bekymre seg så er det Ozil. Heller lite sannsynlig at han blir noen kantspiller med det første.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14748
21.06.18 14:10

Selvsagt er det prestasjonene som bestemmer dette, men det vil nok ha litt å si på hvem som kommer inn og hvordan vi stiller de første kampene. Hvis Ramsey ikke signerer ny kontrakt i sommer så er han nok gone om ikke altfor lenge uansett. 

Jeg er også litt usikker på hvordan Özil kommer til å passe inn i dette. I fjor så leverte han ikke godt nok til at laget kunne være bygd rundt han, men samtidig så har vi nå i mye større grad enn noen gang tidligere har hatt brikkene til å kunne bygge rundt han. Med L. Torreira har vi endelig en spiller i midten som både kan dekke enorme rom, og få ballen til han sentralt i banen, i tillegg til mange spillere rundt han som både er bevegelige og hurtige. 

Spørsmålet er om det han bringer offensivt i et slikt lag vil være verdt det han hemmer oss i pressfasen, som er en del av det offensive spillet til Emery. 

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
21.06.18 14:22

Jeg er enig i mange av refleksjonene dine, Welle.

Jeg vil også påpeke at jeg mener det er viktig at vi har en sentralt i banen som er dyktig på å fôre Özil baller i skumle posisjoner, slik Cazorla var helt rå til. Skal vi utnytte Özils potensial som 10-er er vil helt avhengig av at forsyningslinja fra midtbanen er åpen. Der tror jeg Xhaka spiller en viktig rolle. 

Spørsmålet er om Emry ønsker å bygge laget opp på den måten. Det gjør oss sårbare. 

WSnake
WSnakeInnlegg: 4042
21.06.18 14:41
Myshkin: Spørsmålet er om Emry ønsker å bygge laget opp på den måten. Det gjør oss sårbare.

Personlig håper eg Øzil får en "fri" kantrolle og at Ramsey blir vår mest offensive midtbane spiller. Slik at han kan være propell og kjøre på med løpene sine  

Ray_Parlour
Ray_ParlourInnlegg: 441
21.06.18 14:50
Myshkin: Özils posisjon er mest truet

Jeg også er spent på dette. Dersom vi skal være aggressive i gjennvinningsfasen, er det kanskje best han befinner seg på kanten.

Han har hatt mange gode kamper på kanten for oss

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37910
21.06.18 15:06
Myshkin: Jeg tror den sentrale trioen er tiltengt Torreira, Xhaka og Ramsey.
Så kan man jo også reflektere litt rundt ryktene om Banega

For meg virker det som om Emery ønsker mye bedre dekning og spillere med ulike egenskaper. Playmaker egenskapene til Banega har vi ikke hatt siden Cazorla var skadefri. Terrier egenskapene til Torreira er det veldig lenge siden vi har hatt. Videre satser Emery på Ramsey som er en boks til boks spiller og Xhaka som igjen er ulik de andre. Elneny må nok stille bakerst i køen.

Med Banega og Torreira inn så aner jeg ikke hvordan midtbanen vil bli seende ut, men jeg liker at vi henter 2 spillertyper som vi absolutt trenger og som ivertfall jeg har savnet. 

Banega-Torreira-Ramsey - veldig ulikt det vi hadde i fjor og ekstremt spennende.

Sesongen er lang og å ha spillere som Xhaka, Elneny og  Maitland-Niles som utfordrere gjør at midtbanen straks har tatt et kraftig hopp opp nivåmessig.

Men overgangene må først gjennomføres. Men jeg liker det som beveger seg rundt laget nå.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14070
21.06.18 17:36
TAdams6: For meg virker det som om Emery ønsker mye bedre dekning og spillere med ulike egenskaper. Playmaker egenskapene til Banega har vi ikke hatt siden Cazorla var skadefri. Terrier egenskapene til Torreira er det veldig lenge siden vi har hatt. Videre satser Emery på Ramsey som er en boks til boks spiller og Xhaka som igjen er ulik de andre. Elneny må nok stille bakerst i køen. Med Banega og Torreira inn så aner jeg ikke hvordan midtbanen vil bli seende ut, men jeg liker at vi henter 2 spillertyper som vi absolutt trenger og som ivertfall jeg har savnet.  Banega-Torreira-Ramsey - veldig ulikt det vi hadde i fjor og ekstremt spennende. Sesongen er lang og å ha spillere som Xhaka, Elneny og  Maitland-Niles som utfordrere gjør at midtbanen straks har tatt et kraftig hopp opp nivåmessig. Men overgangene må først gjennomføres. Men jeg liker det som beveger seg rundt laget nå.

Noen som aner hva spillesystem Emery vil velge neste år? Spiller vi med to spisser? Det blir spennende å se i oppkjøringen i slutten av juli.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37910
21.06.18 21:24
F.R.O.G: Noen som aner hva spillesystem Emery vil velge neste år? Spiller vi med to spisser? Det blir spennende å se i oppkjøringen i slutten av juli.

Virker som om han har brukt 1 spiss i 4-3-3 og 4-2-3-1.

Usikker på hva han vil bruke, men i PSG virket det som om 4-3-3 var formasjonen hans. Kan Neymar brukes som en "ving" i PSG så kan vel Aubayemang også gjøre det. Spent på hvordan han ønsker å sette opp laget.

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14070
21.06.18 21:28
TAdams6: Usikker på hva han vil bruke, men i PSG virket det som om 4-3-3 var formasjonen hans.

Det blir jo spennende, om han kjører den formasjonen. Tipper at i treningskamp nr.2 vil vi se hva han tenker å spille inn mot seriestart.

(Innlegget ble redigert 21.06.18 21:29)

Knipsemannen
KnipsemannenInnlegg: 2603
22.06.18 08:06
TAdams6: Kan Neymar brukes som en "ving" i PSG så kan vel Aubayemang også gjøre det. Spent på hvordan han ønsker å sette opp laget.

Aubemayang og Neymar er jo ikke like i det hele tatt. Det vil sikkert kunne fungere til en viss grad hvis man legger det opp på rett måte, men når vi faktisk har en av verdens beste spisser i klubben, synes jeg vi skal bruke han i en rolle som kler ham best. 

Da ønsker jeg heller inn en ny kreativ vingspiller som kan skape ubalanse (litt som Neymar om ikke samme klasse). Vi har jo også interne alternativer som Iwobi og Reiss Nelson. Som andre har vært inne på, kan man også flytte Øzil ut på vingen, selv om jeg er litt skeptisk til dette. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10493
22.06.18 10:40

Jeg ser ikke problemet med at Auba blir satt opp på kant. I den oppbyggende fasen så oppholder han seg ute på kanten, og kan gå på løp der, men han går jo innover med engang ballen er i nærheten av boksen til motstanderen. Lacazette drar ut til høyrekant når det er rom der, og Auba går til venstre når det er rom der. Han kommer ikke til å være en vanlig ving som kun oppholder seg i det området. Folk lager for mye ut av det. I praksis vil vi spille med to spisser.

TAdams6
TAdams6Innlegg: 37910
22.06.18 12:07
Makatelli: . Folk lager for mye ut av det. I praksis vil vi spille med to spisser.

Enig her. Henry dro seg også ut på venstrekanten veldig ofte. 

Så lenge opplegget gjør at spillerne får brukt styrkene sine så er det bare å kjøre på. Men enig i at han ikke skal "rotne" bort på kanten. Det tror jeg ikke skjer.

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18028
22.06.18 12:27

Problemet med Auba på kant er jo at man binder han til å hjelpe backen defensivt og at han dermed kan gå glipp av potensielt gode målsjanser for seg. Vi kan ikke ha en spiller til som jukser litt med jobbingen. Özil gjør det, Ramsey gjør det av og til. En Auba på ving må dedikere seg til å hjelpe backen.

Jeg skjønner bare ikke hvorfor vi skal bruke han der. Han er den spissen vi har drømt om i så mange sesonger og når vi først får han, så skal vi ikke benytte oss av han på best mulig måte? Den er jeg bare ikke med på. Han er den spilleren i Arsenal som er den beste i sin posisjon/rolle og har bevist det over flere sesonger. Derfor bør han også være den spilleren som det blir mest tilrettelagt for og han bør ikke være han som tar en bit av det sure eplet.

Irriterende at vi er så glad i å kaste spisser, 10ere og indreløpere ut på vingen i stedenfor å få tak i livsfarlige, raske og gode individualister som er spesialister i en vingrolle. Arshavin, Nasri, Bendtner, Ramsey, Özil osv. Hvor vanskelig er det å få tak i 2 ordentlige vinger?

(Innlegget ble redigert 22.06.18 12:28)

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7714
22.06.18 12:31
RamsherE: Irriterende at vi er så glad i å kaste spisser, 10ere og indreløpere ut på vingen i stedenfor å få tak i livsfarlige, raske og gode individualister som er spesialister i en vingrolle.

Enig her, og det skal ikke mye til. Kjøper vi en hurtig type som kan dra av en mann eller to har vi allerede kommet rimelig langt. Gjerne en unggutt. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28500
22.06.18 12:33
RamsherE: Problemet med Auba på kant er jo at man binder han til å hjelpe backen defensivt og at han dermed kan gå glipp av potensielt gode målsjanser for seg.

Ikke nødvendigvis. Han kan brukes som ving på samme måte som Salah brukes som ving i Liverpool. Salah er alltid den spillere som ligger høyest i banen, og TAA eller Gomez bak han får stort sett hjelp av høyre indreløper. 

Problemet oppstår når man har flere spillere som gjør lite. Dere mangler sånn sett en Firmino som gjør enormt mye over hele banen.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
22.06.18 12:36

k9b var først. 

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 14070
22.06.18 12:37

Slutt å mase mer om spillemønster nå da :)  Dra igang en treningskamp!

AlphaGiroud
AlphaGiroudInnlegg: 1409
22.06.18 13:18

Meldes at Torreira skal starte mot Russland. 

(Innlegget ble redigert 22.06.18 13:19)

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18028
22.06.18 14:52
-k9b_: Problemet oppstår når man har flere spillere som gjør lite. Dere mangler sånn sett en Firmino som gjør enormt mye over hele banen.

Jepp. Det var det jeg mente med Özil og Ramsey. Özil jukser gjerne consistent og er i den forstand ganske forutsigbar. Ramsey kan løpe i hundre og helvete hele kampen, men bestemme seg i ny og ne for at han heller vil droppe returløpet for å ligge i god posisjon hvis lagkameratene vinner ballen. Xhaka jobber mye, men er for lite mobil. Er derfor skeptisk til at man skal bidra mer til dette ved å frita Auba fra defensive oppgaver.

Det som er key er at Emery klarer å skape et kollektiv som jobber for hverandre med en klar plan og en god struktur. Der var Wenger alt for dårlig de siste årene.

(Innlegget ble redigert 22.06.18 14:53)

Ray_Parlour
Ray_ParlourInnlegg: 441
22.06.18 15:24
RamsherE: Özil jukser gjerne consistent

Det er nettopp derfor jeg er spent på hvilken rolle han får hos Emery.

Jeg liker at jeg ikke vet hva som kommer dette året i motsetning til tidligere

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
22.06.18 18:01
RamsherE: Jeg skjønner bare ikke hvorfor vi skal bruke han der. Han er den spissen vi har drømt om i så mange sesonger og når vi først får han, så skal vi ikke benytte oss av han på best mulig måte? Den er jeg bare ikke med på. Han er den spilleren i Arsenal som er den beste i sin posisjon/rolle og har bevist det over flere sesonger. Derfor bør han også være den spilleren som det blir mest tilrettelagt for og han bør ikke være han som tar en bit av det sure eplet. Irriterende at vi er så glad i å kaste spisser, 10ere og indreløpere ut på vingen i stedenfor å få tak i livsfarlige, raske og gode individualister som er spesialister i en vingrolle. Arshavin, Nasri, Bendtner, Ramsey, Özil osv. Hvor vanskelig er det å få tak i 2 ordentlige vinger?

Man kan jo lure på om Wenger fortsatte med dette i det uendelige med dette, fordi han lykkes så godt med både Ljungberg og Pires på kantene. De var begge offensive sentrale spillere, om ikke rene 10ere, før de kom til oss (Pires måtte riktignok ut på vingen for Frankrike, pga at Zidane var verdens beste 10er og ubestridt på den posisjonen i landslaget).

Jeg er veldig for å satse på Auba som ren midtspiss de neste 2-3 sesongene. Må vi benke/selge Laca, så er det en pris jeg mener det er verdt å betale. 

Men jeg vet at mange er uenige med meg i det, og gjerne vil ha Aubazette på banen samtidig.

Veldig spent på Emerys tilnærming til den problemstillingen. Siden han er så pragmatisk og vant til å jobbe med det spillermaterialet han har, så mistenker jeg at det blir mye Auba på ving.

Som deg tenker jeg at et lag med Øzil hvis defensive register er mildt sagt begrenset, en Ramsey som elsker å ta dype løp inn i offensiv box (og som han bør tillattes, for da er han på sitt beste) og en stasjonær Xhaka, rett og slett blir for tynt defensivt, hvis Auba skal ha en Salah rolle på kant. Eller ubalansert er vel et enda mer dekkende ord.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg