Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 2136
14.07.18 12:50
F.R.O.G: det er ikke løpingen som jeg reagerer mest på

Nei du har visst endra fokus. Men det var da påstanden din at han ikke løp nok.

"Okei! Da får han løpe litt, jobbe litt og blø litt for laget og lønna! Ellers kan han bare slutte, gå til Man.utd han også. Pokker for en syting over at man får høre at man ikke gjør jobben sin!"

"MEn Øzil er som sagt sur og furter nesten hele tiden, dette smitter over på laget helt garantert"

Er han sur og furter nesten hele tiden sier du ? Hvordan vet du det egentlig ? Pga av et kroppspråk som du ikke tolererer ? Om dette kroppspråket påvirker så er det et problem som må tilskrives de som påvirkes av det, ikke den med det hensynsløse kroppspråket som påvirker de sårbare følelsene til hans medspillere og andre som måtte bli krenket av det.

"han gidder slik jeg ser det nesten aldri å  hjelpe til defensivt"

Du ser feil. Han presser i posisjon, men ja han mangler defensive egenskaper det er langt på vei sant, men han dekker rom og presser. I hans rolle som playmaker blir han gitt lite defensivt ansvar med AW som manager ble han gitt enda mindre ansvar det er AW sin taktiske tankegang og ansvar han ville ikke bruke en av verdens beste playmakere defensivt. Forståelig i grunn, men vi manglet defensiv struktur bak Øzil og dette påvirker Øzil dette påvirker Xhaka ramsey og hele forsvaret vårt. Den defensive strukturen i laget vårt var ødelagt.    

"Jo playmaker rollen, og når det heller ikke fungerer da bidrar han overhodet ikke med noe som helst."

Jeg gidder ikke lete opp mer oppdaterte tall, men så du linken ? Jeg tror vi kan forvente oss mer i en forhåpentligvis velfungerende offensiv gjenreisning av laget, Øzil var ikke god ifjor, men faen heller det var det ingen som var. Taktikken var avslørt ødelagt og temmelig fubar.

"Stå og slå pasninger på midtbanen som ikke blir noe som helst av, altså ren balltrilling er bortkastet tid."

Kanskje fotball ikke er din type sport ? Og igjen tilogmed 13.09.2017 så var det altså skapt 407 sjanser  51 store sjanser og 42 assists numero uno på alle siden starten av 2013/2014 sesongen. Balltrillinga til Øzil har faktisk et formål tro det eller ei. I fotball må man regne med flere mislykka forsøk enn vellykka og balltrilling er ganske så fundamentalt og ikke bortkastet tid enhver pasning har en konsekvens noen negative noen positive, men alle av dem er et forsøk på og skape noe åpne rom for spill, lokke motspillere vekk fra posisjon dette er fotball 101. Dette er basic shit buddy. Hvis du drømmer om kick and run så er neste allardyce klubb et godt valg.

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 2136
14.07.18 12:53
Odysseen: Kan vi ikke diskutere litteratur isteden?

https://www.legendspublishing.net/product/royal-arsenal-champions-of-the-south/

Noen som har kjøpt og lest denne ? Virker spennende syns jeg.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
14.07.18 13:47
ohlalaSpurs: Jeg også. For et ahahaha av et gjeng her i Thread.

Du verden, det var en spenstig ting å skrive her inne, av en ellers rimelig oppegående fyr fra den kanten. Du unnskyldes med at lang tids undertrykking kan komme til overflaten på flere måter.

De fleste av oss er generelt ikke mer interessert i å diskutere Tottenham i denne tråden, enn litteratur. Eller om pølse er best med eller uten vaffel. Noen bantere kastes selvsagt deres vei en gang i blant, slik det alltid har blitt gjort, når temaet kommer opp.

Når det nærmer seg NLD stiller det seg annerledes for min del. Da er det fritt vilt i begge leire vil jeg tro. Kjenner at det begynner å nærme seg en tid hvor det å slå Tottenham igjen troner øverst på dagsordenen.

(Innlegget ble redigert 14.07.18 13:53)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
14.07.18 13:55
Odysseen: Kan vi ikke diskutere litteratur isteden?

Alternativt kan vi diskutere den kommende sesongen, med ny spennende manager og diverse interessante nysigneringeringer.

Noen som tør å tippe første-11er for sesongen, når laget begynner å sette seg?

Vi har en interessant konkurranse på høyre back, en ny midtbane skal komponeres, og vi har et offensivt oppsett som på ingen måte er gitt.

I tillegg har vi kjøpt en ny keeper, men blir han førstevalg fra sesongstart?

Hvilken formasjon kommer vi til å spille?

Skal Auba spille midtspiss eller ving?

 

Kan se for meg noe sånn som:

---------------------Leno

Lichtsteiner - Mustafi - Sokratis - Monreal

------------------ Torreira

-------------Ramsey - Xhaka

-------------Mhki----------Øzil

---------------------Auba

Per i dag, synes jeg ikke vi har gode nok vinger til å spille 4-2-3-1, og da må vel i så fall Auba ut på ving og Lacazette inn som midtspiss. Noe jeg helst ikke vil, for jeg vil gjerne at vår beste spiss og målscorer skal spille spiss.

I så fall har vi også en brukbar benk med Bellering, Kolasinac og  Lacazette. 

For å ikke snakke om spørsmålet hvor mye spilletid det blir på alle ungutta, f.eks. Chambers, Holding, AMN og Iwobi? 

Det burde være nok diskusjonsmateriale her.

Forøvrig leser jeg Lier's Poker av Michael Lewis, for andre gang. Er 20 år siden jeg leste den sist så jeg leser det med et helt annet perspektiv, og har lest alle de andre Lewis har skrevet i mellomtiden.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
14.07.18 13:58
skaftetryne32: Det er morsomt å se hvor mye ros sanchez fikk for sin hyling å skriking og spredte løp for og vinne tilbake ball etter han selv som regel hadde mistet den. Ja dette med kroppspråk er visst viktigere for enkelte enn det som faktisk skjer for Sanchez løp mye mindre enn Øzil å Øzil var ikke i nærheten av og miste ball i farlig posisjon så ofte som Sanchez, men litt skriking på andre i forhold til ØZil's litt oppgitte hender i været, oppgitt på seg selv og ikke andre forøvrig i motsetning til Sanchez som likte og overføre skyld for sine egne balltap. Disse massive løpa tilbake i forsvar for og vinne tilbake ball gjorde han populær, men er ikke i nærheten av så verdifull som Øzil's intelligente å konsistente om ikke intense pressing.

Godt skrevet.

Når det gjelder Alexis, som vel egentlig er vann under brua, så husker jeg at jeg reagerte veldig på akkurat disse tingene når jeg så ham live (kun en kamp, men dog). Jeg tenkte at han må være en ekstremt frustrerende spiller og spille sammen med. For han var en sykt god individualist, men absolutt ikke noen utpreget lagspiller. 

Skal man bedømme fra tiden etter han forlot oss (som antakelig er for kort til å bedømme noe som helst, så kan det vel se ut som om han er over toppen som individualist også. Og at vi i så fall solgte ham på helt riktig tidspunkt.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
14.07.18 14:03
Enzino: Kan se for meg noe sånn som: ---------------------Leno Lichtsteiner - Mustafi - Sokratis - Monreal ------------------ Torreira -------------Ramsey - Xhaka -------------Mhki----------Øzil ---------------------Auba

For meg funker det ikke helt med tre playmakere i Özil, Ramsey og Mkhitaryan, og kun èn måltyv, Auba. Jeg ville ha satt ut Mkhitaryan til fordel for Lacazette, og gjort alternativene framme bedre. Tar motstanderlaget ut Aubameyang, så sliter jeg med å se hvem som skal score målene for oss. Lacazette skal spille i mine øyne.

Ellers stort sett enig, men er veldig usikker i forsvarsrekka. Mustafi er fortsatt en mulig tikkende bombe, og vi får se hvor Licht/Bellerin står etter hvert.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
14.07.18 14:16
DennisB: For meg funker det ikke helt med tre playmakere i Özil, Ramsey og Mkhitaryan, og kun èn måltyv, Auba.

Jeg ser ikke Ramsey som en playmaker, men jeg ser poenget. 

Jeg vet at du vil ha Auba og Lacazette på banen samtidig. Og det har vi allerede sett en del ganger og vet at det kan funke. 

Det store problemet mitt med det, er at vi da har kjøpt en av verdens beste spisser for å sette ham på vingen. Han har selv sagt at han foretrekker å spille midtspiss, men at han spiller der han blir satt opp i laget.

Jeg tror nok løsningen blir at begge spiller i en del kamper, mens i andre kamper får vi bare en av dem fra start (da antakelig Auba) og at den andre kommer inn fra benken.

Vi må jo ha to kvalitetsspisser i stallen, og per nå har vi bare de to, så per i dag er det i hvert fall ikke noen løsning og selge Lacazette. Welbeck & Co er rett og slett ikke gode nok. Det har vi sett gang på gang.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
14.07.18 14:18
DennisB: og vi får se hvor Licht/Bellerin står etter hvert

Jeg føler denne er veldig 50/50. Mye mulig Bellerin starter første seriekamp. 

Og jeg tror dette er ekstremt mye opp til Bellerin selv. Spiller han på sitt beste, beholder han nok plassen i første 11ern. 

Men det som er bra nå, er at han kan ikke slippe seg ned 5-10% uten å være ute av laget. 

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
14.07.18 14:38
Enzino: Men det som er bra nå, er at han kan ikke slippe seg ned 5-10% uten å være ute av laget.

Ja, Bellerin har helt sikkert godt av konkurransen, og det er derfor jeg tror han vil beholde plassen over litt tid. Kanskje ikke fra seriestart, men utover i sesongen. Pr. nå virker Lichtsteiner nesten å være den beste av dem, ihvertfall av det jeg har sett så langt. Men det er vanskelig for oss å vurdere hvem som bør starte i Emery`s system. Sesongoppkjøringa kan og vil avgjøre.

Hva Lacazette/Auba angår, så trenger det ikke være helt statisk å spille med den ene eller den andre på vingen. Begge har kvalitetene som skal til for å spille ving, og de kan vandre litt i kampene. Det er det som gjør valget å ha begge på banen så godt i mine øyne. Vi så det samme i perioder med Walcott/Alexis, uten sammenligning for øvrig.

Om jeg skal velge èn av dem som frekventerer mest på vingen, så er jeg enig i at det bør bli Lacazette. Synes han allerede viser at han ønsker å involvere seg mer litt dypere i banen.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 19043
14.07.18 15:22
DennisB: Om jeg skal velge èn av dem som frekventerer mest på vingen, så er jeg enig i at det bør bli Lacazette. Synes han allerede viser at han ønsker å involvere seg mer litt dypere i banen.

Da vil jeg heller ha Aubameyang på vingen. Han kan gjerne være lengst fram i banen, sånn at Lacazette er sentralt når han involverer seg dypere. Salah har vel en ganske mye høyere gjennomsnittsposisjon enn Firmino i Liverpool?

Aubameyang vil jevnt over møte raskere backer enn midtstoppere, men særlig bakrom vil det neppe bli uansett. Og som spiss må de ballene være fryktelig nøyaktige for at keeperen ikke skal bryte pasningen. Det problemet er borte på flanken.

Jeg har sansen for Mkhitaryan, men klarer ikke å velge han over Özil. De er ganske like som spillertyper, så med Özil på banen vil jeg foretrekke Lacazette fremfor Mkhitaryan også.

Et stort spørsmål er om Torreira er så god defensivt at han kan spille i en duo sammen med Ramsey. I så fall blir det Xhaka jeg vil ofre for Mkhitaryan.

                          Leno
Lichtsteiner-Mustafi-Sokratis-Monreal
                 Ramsey-Torreira
         Mkhitaryan-Özil-Aubameyang
                       Lacazette

Alternativt (og i vanskelige kamper):

                          Leno
Lichtsteiner-Mustafi-Sokratis-Monreal
                   Xhaka-Torreira
                        Ramsey
           Özil                        Auba
                       Lacazette

Cech var ikke all-that i fjor, Leno bør få sjansen fra start. Kolasinac banker på døra, men Monreal har vært solid. Bellerin må våkne hvis han skal få tilbake plassen, han har vært ekstremt skuffende etter gjennombruddssesongen (delvis grunnet skyhøye forventninger.) Stopperparet er lagets klart største svakhet pr nå, vi får se hva Sokratis klarer å tilføre. Torreira var solid i VM og har kvaliteter laget har savna i altfor mange år. Ramsey, Özil og Aubameyang bør være de første på blokka, så står de to siste plassene mellom Xhaka, Mkhitaryan og Lacazette avhengig av hvordan Emery ønsker å sette opp laget.

Wompare
WompareInnlegg: 688
14.07.18 15:46

Vi har faktisk et spennende lag sånn sett. Det blir morro å se hvordan Emery kommer til å kombinere elleveren og taktikken. Hvis vi lager to lag med tilgjengelige spillere så ender vi med dette:

                            Leno

Lichsteiner - Sokratis - Mustafi - Monreal

                    Torreira - Xhaka

          Mkhi            Øzil            Auba

                         Lacazette

__________________________________

                           Cech

Bellerin - Koscielny - Chambers- Kolasinac

     Ramsey          AMN          Elneny

             Iwobi - Nketiah - Welbeck

Utifra mannskapet så ser man klart og tydelig at vi egentlig trenger en spiss og en ving til. Fatter fortsatt ikke salget av Giroud. Det positive er at vi er godt rustet bak med Ospina, Holding og Maprapapapanos i bakhånd. Her må to av disse tre på utlån, evt selges. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
14.07.18 15:49
Jorge86: Et stort spørsmål er om Torreira er så god defensivt at han kan spille i en duo sammen med Ramsey. I så fall blir det Xhaka jeg vil ofre for Mkhitaryan.                           Leno
Lichtsteiner-Mustafi-Sokratis-Monreal
                 Ramsey-Torreira
         Mkhitaryan-Özil-Aubameyang
                       Lacazette Alternativt (og i vanskelige kamper):                           Leno
Lichtsteiner-Mustafi-Sokratis-Monreal
                   Xhaka-Torreira
                        Ramsey
           Özil                        Auba
                       Lacazette

Jeg måtte også gjennom vurderingen om Ramsey-Torreira sentralt er godt nok defensivt. Konklusjonen min ble at det er ganske ubalansert.

Men det kan nok funke på hjemmebane mot en del presumtivt svakere lag, hvor vi uansett vil eie kampen og motstanderen enten legger seg lavt eller blir spilt dype. Man kan si at vi blir mer sårbare mot kontringer, men jeg synes ikke å sette Xhaka inn hjelper veldig mot dette, da han er lite mobil og egentlig (etter hva jeg trodde på forhånd) har vært litt skuffende i den defensive delen av spillet.

I din formasjon 2, synes jeg det blir litt en smakssak om det er Mhki eller Laca som skal ut av førsteoppstillingen. Men det er selvsagt et poeng å ha nok målscorere i oppstillingen, så det taler i fordel av din formasjon 2, sammenlignet med det jeg satte opp.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
14.07.18 15:51
Wompare: Utifra mannskapet så ser man klart og tydelig at vi egentlig trenger en spiss og en ving til. Fatter fortsatt ikke salget av Giroud.

Det handler vel først og fremst om at når man stort sett spiller med formasjoner som har kun en spiss, så er det veldig vanskelig å holde tre så gode spisser som Auba, Laca og Giroud fornøyde med nok spilletid (selv om noen av dem får kamper på vingen).

Sett fra et rent klubbperspektiv, hvis man glemmer at spillerne må være fornøyde (noe man selvsagt ikke kan), så er salget av Giroud tøysete.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
14.07.18 16:10

Arsenals tre første scoringer i pre-season et faktum. 7, 9 og 17 minutter tok det.. Noen som ser? Aubameyang med alle tre. Her spares det ikke på kruttet.

(Innlegget ble redigert 14.07.18 16:22)

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
14.07.18 16:16
Jorge86: Et stort spørsmål er om Torreira er så god defensivt at han kan spille i en duo sammen med Ramsey. I så fall blir det Xhaka jeg vil ofre for Mkhitaryan.

Ingen hemmelighet at dette er mitt ønske. Men jeg vet at det stort sett ikke deles her inne, så jeg ligger lavt..

Ellers enig i øvrige vurderinger, og ikke helt uenig i vurderingen Auba/Laca og ving heller.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
14.07.18 16:38

Vi startet med disse mot Boreham Wood:

Cech, Bellerin, Mavropanos, Sokratis, Maitland-Niles, Willock, Nelson, Smith-Rowe, Osei-Tutu, Lacazette og Aubameyang.

0-5 etter 40 minutter. Nelson med scoring nummer fire, Lacazette med den femte.

(Innlegget ble redigert 14.07.18 16:45)

Wompare
WompareInnlegg: 688
14.07.18 17:15

Hva gjør Jenkinson hos oss? Haha. Ræva spiller. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
14.07.18 17:32
DennisB: Noen som ser?

Er nok enklere få opp på eteren i Thailandet enn i gode gamle Gnore.

G0oner
G0onerInnlegg: 11844
14.07.18 17:33
DennisB: Noen som ser?

Jepp, storkoser meg med den kampen. Så har jeg England - Belgia vedsiden av. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
14.07.18 18:01
G0oner: Jepp, storkoser meg med den kampen. Så har jeg England - Belgia vedsiden av.

Er vel for svak motstand til å fortelle noe særlig, men hvilken formasjon spiller vi i, og hvordan ser den defensive strukturen ut?

Jorge86
Jorge86Innlegg: 19043
14.07.18 18:01
Wompare: Fatter fortsatt ikke salget av Giroud.

Arsenal ville ha Aubameyang. Dortmund ville ikke selge uten å få på plass en erstatter. De ville ha Batshuayi. Chelsea ville ikke slippe Batshuayi uten å få på plass en erstatter. De ville ha Giroud. Hadde Arsenal tviholdt på Giroud er det lite sannsynlig at de hadde fått tak i Aubameyang.

Og med oppstillingene dine ser spiss-nivået i klubben tynnere ut enn det egentlig er. Arsenal har to verdensklassespisser og spiller i utgangspunktet bare med én spiss. Hvis vi går ut i fra at det spilles 4-2-3-1 med Lacazette på topp vil Auba skyves fram fra vingen når Laca er utilgjengelig. Den ledige plassen vil fylles av Mkhitaryan (eller Ramsey som du har i din andreoppstilling, men jeg tror han kommer til å være ganske klink i Emerys foretrukne 11'er.)

G0oner
G0onerInnlegg: 11844
14.07.18 18:15
Enzino: Er vel for svak motstand til å fortelle noe særlig, men hvilken formasjon spiller vi i, og hvordan ser den defensive strukturen ut?

Ikke så enkelt å se, men første omgang så det ut som 4-2-3-1
Men det var masse sam-bevegelser og de fikk mye rom av motstanderen. 

Det defensive så bra ut, alle lagdelene satt inn riktig press og hjalp laget i helhet. Blir spennende å se det mot bedre motstand. 

Ellers så var det vel kun Jenkinson for min del som ikke var særlig god.. Upresset slo han håpløse innlegg. Tipper han ryker ved neste korsvei. 

Maitland-Niles fortsetter der han slapp, og forarbeidet til 2-0 var meget bra. 

(Innlegget ble redigert 14.07.18 18:16)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37904
14.07.18 18:17
G0oner: 4-2-3-2

Denne blir nok revelusjonerende i PL!

Leno som sweeper i 4ern bak? ;-)

P.S. takk for godt svar og tommel sendt i posten

(Innlegget ble redigert 14.07.18 18:17)

G0oner
G0onerInnlegg: 11844
14.07.18 18:18
Enzino: Denne blir nok revelusjonerende i PL! Leno som sweeper i 4ern bak? ;-)

Hehe :D Trodde jeg var kjapp.. 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14773
14.07.18 18:23

Noen som vet hvorfor Leno ikke var med? Kan skjønne hvis de heller ville ha han på treningsfeltet siden BW ikke skapte noe som helst av det jeg så, men hadde jo vært gøy å se han utpå i dag.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
14.07.18 18:40
Enzino: Er nok enklere få opp på eteren i Thailandet enn i gode gamle Gnore.

Hehe ja.

Jeg trenger noen gratiskroner innimellom. Dagens kamp ga 1.66 for B/B. Med litt research på laget, var det bare å laste inn.

DennisB
DennisBInnlegg: 15450
14.07.18 18:55

Nå fikk jeg ikke sett starten av kampen, men hørte noen nevne at Sokratis hadde en svak debut. Får håpe det blir bedring der etter hvert.

Kanskje litt merkelig å starte vår første treningskamp med Cech, men han må vel holdes varm. Blir sånn med alder`n.. Vi får se Leno mye framover antar jeg.

(Innlegget ble redigert 14.07.18 18:58)

Bacary
BacaryInnlegg: 20843
14.07.18 20:11

Tullete av Ramsey å score et slikt arrogant mål. Men det ble blåst av for offside?

G0oner
G0onerInnlegg: 11844
14.07.18 21:03
Bacary: Tullete av Ramsey å score et slikt arrogant mål. Men det ble blåst av for offside?

Fikk du det ikke med deg? På tide å fylle på med ammo forresten, må snart gå tom slik du skyter rundt deg fra hofta. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg