Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
16.07.18 21:00
RamsherE: Lurer på når enkelte faktisk skal begynne å anerkjenne Wenger for den jobben han gjorde fra 2006 til Emirates ble nedbetalt. Det fortjener han skryt for.

De som ikke klarer å gi Wenger kred for å garantere CL fotball på sparebudsjett, kan man bare gi opp.

Jeg ville ha Wenger ut i 2008, men i etterpåklokskapens lys hvor alt er veldig enkelt, ville det vært riktigere å avslutte samarbeidet sommeren 2010.

At han fikk sitte etter sommer 2011 (da finansene allerede var blitt vesentlig bedre og vi kun tok 68 poeng i ligaen) er på grensen til skandale.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
16.07.18 21:03
DennisB: Skal vi innføre forbud mot å sende stikk i retning Tottenham, så mister Arsenal litt av sin identitet imo.

Enig. Men synes det er helt greit at vi nøyer oss med å gjøre dette i egen tråd.

Vi er en aristokrat-klubb og bør ha litt klasse, også blant supporterne.

Appropos Tottenham, er det noen flere enn meg som tror Lloris syntes det var så gøy å løfte en pokal og feire i konfetti, at han kommer til å velge å gå til en klubb som har nubbsjans til å vinne trofeer? ;-)

G0oner
G0onerInnlegg: 11844
16.07.18 21:21
Enzino: Men synes det er helt greit at vi nøyer oss med å gjøre dette i egen tråd.

De få gangene jeg slenger litt, så er det som regel her. Men kan banne på at det fort biter på en spurv :D

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
16.07.18 21:44
Enzino: Her har jeg altså den noe kontroversielle meningen at vi reelt sett var nærmere i 2004. Vi hadde et veldig mye bedre lag enn i 2006, imo det beste i Europa det året. ManU var faktisk nærmest oss. Vi hadde 1-1 i baggen fra brua, og hadde ikke tapt hjemme for Chelsea på over 10 år. Monaco ventet i semien og Porto i finalen. Så får det være at vi var type 10-15 minutter unna i 2006. Der visste jeg at baklengsmålet dessverre kom til å komme, så mye man kan vite noe som helst i fotball.

Interessant betraktning. At vi hadde et bedre lag to år tidligere, er hevet over tvil. I serien var vi ganske vaklende i sesongen 2005/06.

Klart vi burde ha vunnet dersom vi hadde slått Chelsea. Men det blir litt vel mye hvis og dersomatte.

Den kampen mot Chelsea er en av kampene som har vært verst å svelge under Wenger. Da Reyes ordna 1-0 for oss trodde jeg virkelig vi kunne vinne CL. Lehmann svikta da det gjaldt som mest, og Lampard satte inn en retur som aldri skulle ha vært der. Alle trodde det gikk mot ekstraomganger da Gudjohnsen avgjorde rett før slutt. Satan den svei.

Enig at i 2006 måtte det nesten gå som det gikk, da Lehmann ble utvist etter bare 18 minutter. Allikevel var det den mest heroiske innsatsen jeg noen gang har sett av oss. Vi holdt stand i 76 minutter, tok ledelsen i undertall, og hadde inntil da satt en utrolig rekord som fortsatt står. Antall kamper og minutter på rad i CL uten baklengs. De to som kom med Almunia på banen, måtte nesten komme. Vi var så nære så nære, og hvem vet hva som hadde skjedd om ikke Lehmann igjen hadde svikta oss (må legge til at jeg ikke bærer nag til Lehmann, han var en av tidenes beste for oss i kassa).

(Innlegget ble redigert 16.07.18 21:50)

hillier
hillierInnlegg: 4397
16.07.18 22:13

Syns ikke man kan laste Lehmann for mye. At han tar spilleren der kan skje. Hadde Hauge ventet to sekunder med å blåse hadde kampen kunne fortsatt 11v11. Henry alene med keeper på 1-0 og skikkelig bom var også tungt å tåle(han skyldte på at han var blitt sparket ned så mye tidligere i kampen). En annen negativ konsekvens denne utvisningen fikk var at Pires forsvant. Jeg tror ikke han hadde gjort det om han ikke hadde blitt byttet ut etter 18 minutter, ettårskontrakt eller ei. 

Tapet mot Chelsea i 2004 var også forferdelig og fikk en enorm utilsiktet konsekvens. Jeg våger, som Enzino, påstanden om at vi hadde vunnet om vi hadde gått videre. Altså ikke noe Mourinho-gull, og muligens ikke den karrieren han har fått. Spørs om han hadde blitt ansatt i Chelsea uten det CL-gullet. 

Football, bloody hell! 

hillier
hillierInnlegg: 4397
16.07.18 22:21

Nå har jeg sett noen sider tilbake i klubbtråden til Spurs. Kan noen av våre egne brønnpissere som påstår våre fans er og herjer der, vise til eksempler? 

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
16.07.18 22:22
hillier: En annen negativ konsekvens denne utvisningen fikk var at Pires forsvant.

Dette har jeg også tenkt på i ettertid. Pires ville virkelig spille denne finalen, og det må ha vært en gedigen nedtur å måtte gå ut etter 18 minutter. 

Men det kan godt tenkes at det ble det mest fornuftige valget av Wenger å beholde resten på banen, så nære som vi var. Men det får vi aldri vite. Henrys store sjanse ville trolig ha vunnet det for oss, så den var like bitter som i 2004.

Er ellers enig i at Lehmann var uheldig, men en utvisning etter 18 minutter er allikevel akkurat det den er. Den skulle vært unngått.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17466
16.07.18 22:28
hillier: Tapet mot Chelsea i 2004 var også forferdelig og fikk en enorm utilsiktet konsekvens. Jeg våger, som Enzino, påstanden om at vi hadde vunnet om vi hadde gått videre. Altså ikke noe Mourinho-gull, og muligens ikke den karrieren han har fått. Spørs om han hadde blitt ansatt i Chelsea uten det CL-gullet. Football, bloody hell!

Dette med tilfeldigheter og at ballen ruller litt din vei i strategisk viktige faser av ens karriere som toppmanager,eller før en har nådd dit,  og også i vanlige menneskers liv .-) Tilfeldigheter som har det meste å si for veien videre både den profesjonelle og personlige er nok noe undervurdert ja.

Veldig mange lar alt koke ned til sin egen dyktighet, sitt eget pågangsmot og oppofrelse. Det er ett av mange av livets selvbedrag i mi kokebok.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13870
16.07.18 22:55

Herrejævlagud, Franny. 

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1266
16.07.18 23:03
FrannyLee: Dette med tilfeldigheter og at ballen ruller litt din vei i strategisk viktige faser av ens karriere som toppmanager,eller før en har nådd dit,  og også i vanlige menneskers liv .-) Tilfeldigheter som har det meste å si for veien videre både den profesjonelle og personlige er nok noe undervurdert ja. Veldig mange lar alt koke ned til sin egen dyktighet, sitt eget pågangsmot og oppofrelse. Det er ett av mange av livets selvbedrag i mi kokebok.

Uinteressant

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17466
16.07.18 23:18
wazzzza: Uinteressant

Enig :-)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17466
16.07.18 23:22
Machine_Head: Herrejævlagud, Franny.

Litt for mange hot nights i det siste Machine :-)

https://www.youtube.com/watch?v=UHtTHTiqKNA

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
16.07.18 23:40
DennisB: Alle trodde det gikk mot ekstraomganger da Gudjohnsen avgjorde rett før slutt. Satan den svei.

Nå spiller hukommelsen enten meg eller deg et puss. Jeg mener bestemt det var venstre-backen Bridges som scoret 1-2.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
16.07.18 23:48
FrannyLee: Dette med tilfeldigheter og at ballen ruller litt din vei i strategisk viktige faser

Helt mitt liv har jeg sittet med sorg i fotballhjertet etter Brasil 82s exit med 3-2 mot Italia og Paulo Rossi den 5. juli 1982. Brasil 82 var min første reelle fotballforelskelse, og som kjent glemmer man aldri sin først forelskelse.

Jeg har ikke orket å se kampen eller målene igjen før mot slutten av dette VM. Det tok meg altså 36 år. Så jævla heartbreak var den exiten.

Og så ser jeg på reprisen at den fuckings ballen som Junior nicket bakover i egen boks, og som Perez napper til seg med en lang arm, antakelig ikke var ute (jeg så gjennom 10-15 ganger, og klarer ikke å se at hele skyggen på ballen er over dødlinja, men det skal sies at bildene og kameravinkelen var elendige, så sikker blir jeg ikke), og dermed skulle det heller ikke vært corner, ikke 2-3, og antakelig ville Brasil med verdenshistoriens mest sexy midtbane 5er gått hele veien og vunnet.

Faen fotball kan være brutalt og ha små marginer av og til. 

Jeg har litt det samme forholdet til den 1-2 kampen mot Chelsea, som vi ledet til pause. Det kan fortsatt den dag i dag irritere vettet av meg, for det året mener jeg Arsenal var verdens beste klubblag og de hadde en så lett vei til pokalen som har vært mulig i moderne tid.

Mou? Han hadde nok blitt en stor manager uansett. Men kanskje ikke like myeomspunet og like selvgod?

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
16.07.18 23:53
DennisB: Dette har jeg også tenkt på i ettertid. Pires ville virkelig spille denne finalen, og det må ha vært en gedigen nedtur å måtte gå ut etter 18 minutter.  Men det kan godt tenkes at det ble det mest fornuftige valget av Wenger å beholde resten på banen, så nære som vi var. Men det får vi aldri vite. Henrys store sjanse ville trolig ha vunnet det for oss, så den var like bitter som i 2004. Er ellers enig i at Lehmann var uheldig, men en utvisning etter 18 minutter er allikevel akkurat det den er. Den skulle vært unngått.

Dette har da Pires gått ut med offentlig i ettertid også. At han aldri i hele sitt liv har følt det verre enn da han så nummeret sitt på tavla for bytte i den kampen.

Valget må ha stått mellom Pires og Hleb. Lungbergs løpkapasitet og defensive arbeid var helt nødvendig, og Henry er Henry. Sentral midt og bakover var selvsagt untouchable når man skal spille mot et så godt Barcelona med 10 mann.

Men hvem vet, hva som hadde skjedd hvis Wenger hadde tatt ut Hleb? Kanskje vi hadde tapt 3-0 fordi Pires er dårligere enn Hleb defensivt, men kanskje hadde vi vunnet etter noe Pires-magi.

Man kan spekulere og bli gal i hodet, eller la være og godta Wengers valg og skjebnen det gav.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
16.07.18 23:55
G0oner: De få gangene jeg slenger litt, så er det som regel her. Men kan banne på at det fort biter på en spurv :D

Biter de på her inne i vår tråd, får de takke seg selv... ;-)

DennisB
DennisBInnlegg: 15419
16.07.18 23:56
Enzino: Nå spiller hukommelsen enten meg eller deg et puss. Jeg mener bestemt det var venstre-backen Bridges som scoret 1-2.

Du har helt rett. Wayne Bridge var synderen. Pasningen var fra Eidur :)

(Innlegget ble redigert 16.07.18 23:59)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17466
17.07.18 00:02
Enzino: Helt mitt liv har jeg sittet med sorg i fotballhjertet etter Brasil 82s exit med 3-2 mot Italia og Paulo Rossi den 5. juli 1982. Brasil 82 var min første reelle fotballforelskelse, og som kjent glemmer man aldri sin først forelskelse. Jeg har ikke orket å se kampen eller målene igjen før mot slutten av dette VM. Det tok meg altså 36 år. Så jævla heartbreak var den exiten. Og så ser jeg på reprisen at den fuckings ballen som Junior nicket bakover i egen boks, og som Perez napper til seg med en lang arm, antakelig ikke var ute (jeg så gjennom 10-15 ganger, og klarer ikke å se at hele skyggen på ballen er over dødlinja, men det skal sies at bildene og kameravinkelen var elendige, så sikker blir jeg ikke), og dermed skulle det heller ikke vært corner, ikke 2-3, og antakelig ville Brasil med verdenshistoriens mest sexy midtbane 5er gått hele veien og vunnet. Faen fotball kan være brutalt og ha små marginer av og til. Jeg har litt det samme forholdet til den 1-2 kampen mot Chelsea, som vi ledet til pause. Det kan fortsatt den dag i dag irritere vettet av meg, for det året mener jeg Arsenal var verdens beste klubblag og de hadde en så lett vei til pokalen som har vært mulig i moderne tid. Mou? Han hadde nok blitt en stor manager uansett. Men kanskje ikke like myeomspunet og like selvgod?

Fantastisk godt skrevet og velfortjent tommel. Men som du sikkert har skjønt av det jeg har skrevet tidligere om du har orket å lese noe av det så er det omvent i mi kokebok.

Etter Rossis VMbragd har igrunn det meste vært rimelig uinteresannt når det kommer til VM for meg. Alt ble fullbrakt under dette VMet for meg. :-)

Når David med sin sten kan velte Goliat med sine mer inngitte gener for dette spillet som jo sør amerikanere helt klart har så gir det meg ett fantastisk kick faktisk. Som alt annet i livet gir meg ett kick når de såkalte store taper mot de mindre.

Men jeg har ikke så store problemer med å skjønne majoritetens tankegang egentlig.

(Innlegget ble redigert 17.07.18 00:04)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
17.07.18 00:17
FrannyLee: Etter Rossis VMbragd har igrunn det meste vært rimelig uinteresannt når det kommer til VM for meg. Alt ble fullbrakt under dette VMet for meg. :-) Når David med sin sten kan velte Goliat med sine mer inngitte gener for dette spillet som jo sør amerikanere helt klart har så gir det meg ett fantastisk kick faktisk. Som alt annet i livet gir meg ett kick når de såkalte store taper mot de mindre.

Jeg skjønner poenget, for jeg holder ofte med underdogen i kamper jeg ikke holder med noen av lagene.

Men for meg var VM slutt 5. juli 1982, og jeg så resten av kampene med en uendelig tomhet.

Sjukt hvor sterke følelser fotball kan skape, og hvor mange år gleden, men kanskje aller mest smerten, kan sitte igjen etterpå.

Men nå er det nok OT om ikke-Arsenal temaer fra meg (selv om dette var fjernt tilknyttet da det var en assosiasjon til en Arsenal-situasjon).

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
17.07.18 00:18
DennisB: Du har helt rett. Wayne Bridge var synderen. Pasningen var fra Eidur :)

Var vel et veggspill på Chelseas venstre side av banen, hvis jeg ikke husker feil. Jeg husker til og med hvor jeg så kampen.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
17.07.18 00:21
joahel88: og de kommer til å vinne noe snart

Jeg hadde ikke holdt pusten! ;-)

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15455
17.07.18 02:40
Enzino: og hvor mange år gleden, men kanskje aller mest smerten, kan sitte igjen etterpå.

Premier League "slipen" i 2014 er der for meg. 

CL-finaletapene i 2007 og 2018 til sammen kommer ikke i nærheten engang. 

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7714
17.07.18 08:55

Gazidis linkes sterkt til en CEO-stilling i Milan. Virker rart å forlate Arsenal nå som posisjonen hans er sterkere enn noen gang.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14748
17.07.18 09:10

Ja, jeg skjønner ikke den linken. Han har brukt 10 år på å bli main man i Arsenal. Virker veldig rart å da dra til en klubb det står mye dårligere til med, som ikke får delta i europeiske turneringer de neste to årene, når han endelig har fått satt opp klubben slik han ønsker det. Med mindre det går rett i dass denne sesongen så ser den jobben han har gjort veldig bra ut. Klubben virker langt mer profesjonelt og strømlinjeformet drevet, samt at klubben er veldig åpen for fansen gjennom alle videoene og bildene som blir lagt ut fra trening.

Syns Arsenals PR-avdeling gjør en veldig god jobb med å gjøre klubben tilgjengelig gjennom sosiale medier og nettsiden. Vil tippe at klubben også blir veldig mer attraktiv for sponsorer, som blir veldig aktuelt før neste sesong når ny draktprodusent skal bestemmes. 

Dette innlegget skled litt ut, men for å konkludere så tviler jeg på at han drar, og jeg syns på papiret at den jobben han har gjort der veldig bra ut. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28500
17.07.18 09:35
G0oner: Inter har hatt en VM-vinner de siste 10 mesterskapene.

Nei, de har hatt en VM-finalist.

Liten forskjell.

G0oner
G0onerInnlegg: 11844
17.07.18 09:36
-k9b_: Liten forskjell.

Det er helt sant.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14748
17.07.18 09:53

Ref tidligere innlegg, så kan det hende at han er litt lei Kroenke. Var 10 år hvor han ble marginalisert i klubben, men allikevel tok en haug med hat fra fansen. Leser på Twitter (RT fra arsenic) at det er en «mutual admiration» mellom han og Elliot Group, de som eier AC Milan, og at han nå tenker at det kan være en bedre arbeidsgiver. Til tross for dette så ville det overrasket meg noe enormt om han dro. Basert på optimismen i klubbene er det som natt og dag. De skal for faen meg selge Andre Silva og erstatte han med Zara hvis man skal tro ryktene. 

hillier
hillierInnlegg: 4397
-k9b_
-k9b_Innlegg: 28500
17.07.18 10:14
hillier: Bacary, du er blitt sannhetsvitne på Resett :-) https://resett.no/2018/07/16/nrks-fotballekspert-i-trobbel-etter-a-ha-kalt-russland-et-grusomt-regime/

Herrejesus for et jævlig nettsted. 

Det kommentarfeltet altså...

wig1
wig1Innlegg: 3352
17.07.18 10:40
WaltonBreckRd: Premier League "slipen" i 2014 er der for meg.
CL-finaletapene i 2007 og 2018 til sammen kommer ikke i nærheten engang.

Jeg kan forstå den veldig godt. Jeg har noen kjipe minner om 1 bittert poeng bak Arsenal i 1997/1998, CL finale tapet i spesielt 2009 og verst av alt tapet av PL tittelen på overtid i 11/12.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg