Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Swarley
SwarleyInnlegg: 6674
15.04.10 01:23

Almunia er hvertfall et hav bedre enn Silvestre. Ja, han surrer det til mye, men folk er ekstremt flinke på å glemme de gangene han redder når f.eks motstanderne kommer alene på 1-1 i kamper vi vinner 2-1. Imotsetning til Silvestre, som aldri redder oss og alltid taper poeng for oss. Silvestre eier Almunia i å være ræva.

Abstract_Poet
Abstract_PoetInnlegg: 35381
15.04.10 10:02
CasinoRoyale: Det som er latterlig, er at AW insisterer på å bruke ham der...

Jeg innser at jeg kanskje må krype til korset, og støtte meg til de jeg har kritisert tidligere. 4 - 4 - 2/ 4 - 4- 1 - 1 er kanskje formasjonen for oss til neste år.
Det er litt trist, for det vil bety at det vil bli vanskeligere for Diaby.

Abstract_Poet
Abstract_PoetInnlegg: 35381
15.04.10 10:05
FlyEmirates:
La oss for eks se på en verdensklassekeeper kontra Almunia

Vi fikk det illustrert ettertrykkelig i dag. Gomez redder tre poeng for Spurs, mens Almunia gir dem vekk. Med to like gode keepere, tror jeg nok van Persie hadde ordnet biffen, slik at vi hadde stukket av med 3 poeng. Eventuelt at vi ikke hadde sluppet inn mål i går.

A_Hleb
A_HlebInnlegg: 18966
15.04.10 10:09
Abstract_Poet: Jeg innser at jeg kanskje må krype til korset, og støtte meg til de jeg har kritisert tidligere. 4 - 4 - 2/ 4 - 4- 1 - 1 er kanskje formasjonen for oss til neste år.
Det er litt trist, for det vil bety at det vil bli vanskeligere for Diaby.

Hvorfor skal vi legge om nå igjen?

Synes

Diaby Song Cesc

Nasri/Walcott/Bendtner van Persie Arshavin

er mer enn godt nok jeg. Enig i at 4-4-1-1 med RvP som hengende spiss er fristende. Men synes rett og slett at han løste midtspissrollen så bra i starten av sesongen at vi må fortsette å spille slik vi gjorde/gjør.

Abstract_Poet
Abstract_PoetInnlegg: 35381
15.04.10 10:22
A_Hleb: Hvorfor skal vi legge om nå igjen?

Fordi vi flyr rundt som hodeløse høns når Cesc og Song er skadet. Det ser jeg ikke for meg at vi hadde gjort i 4 - 4 - 1 - 1.

Jeg ønsker ikke å flytte van Persie ned i en dypere rolle. Han får fortsette som midtspiss, men med en shadow striker i Arshavin eller Nasri - eller Wilshere i enkelte kamper. Eller så kan vi spille med to midtspisser med Bendtner (som også kan spille shadow striker, han er en jævel på å time løpene inn i boksen).

Men en slik formasjonsendring er ikke bare uproblematisk. Vi mangler noen spillertyper til å spille på den måten. På den andre siden mangler vi spillertyper til å spille slik vi gjør nå også. Vi har en stall som verken er fugl eller fisk, og det Wenger rydde opp i til sommeren.

Det er heller ikke noe i veien med å bruke alle de tre formasjonene etter hvilket spillermateriell som er tilgjengelig, og ut i fra hvilket kampbilde man forventer. Jeg misliker at Wenger har et så rigid forhold til taktikk.

Arshavenal
ArshavenalInnlegg: 12359
15.04.10 15:25

Nå ser jeg fram til neste sesong, vi får heldigvis ikke like mange skader som i år, fy faen , dette har vert et helvette.

Mange kjøp skal inn, og forhåpentligvis blir ikke VP ute fire femdel av sesongen, og vi slipper å ha almunia og silvestre baki der.

Mange hadde forventet oss på en 5-6 plass i år,  nå glapp gullet 4 serierunder før slutt( ikke teoretisk) med en sesong med helvette med skader, kjøp inn bredde, så knuser vi alt og alle neste sesong!!!!!!!!!

Itilleg har vi god mulighet på 2.plassen, 2 poeng bak ManU som møter city borte i helga, og nå har vi RvP back, fy faen om han hade holdt seg skadefri, vert ute i 5 månder og fy helvette så han herjet utpå der.

(Innlegget ble redigert 15.04.10 15:26)

Kermitthetoad
KermitthetoadInnlegg: 1462
15.04.10 15:29
Arshavenal: Nå ser jeg fram til neste sesong, vi får heldigvis ikke like mange skader som i år, fy faen , dette har vert et helvette.

Ingenting jeg har sett tyder på dette. Skadeproblemene har vært der i så mange år nå at det ville faktisk overraske meg om det blir noe bedre. Jeg kan umulig tenke noen har hatt flere skader enn Arsenal de tre siste årene i PL. Det er noe helt for jævlig galt enten med treningsappartet, treningsmetodene, fysioene, kosthold eller en kombinasjon av alt.

Kanskje Wenger rett og slett kjører de for hardt?

Kermitthetoad
KermitthetoadInnlegg: 1462
15.04.10 15:32
FlyEmirates: Det vi trenger er å kaste ut Silvestre og Almunia ut av klubben. En ny stopper og en ny keeper og vi er allerede enormt forsterket.

La oss for eks se på en verdensklassekeeper kontra Almunia:

Reina redder Liverpool for ca 6-8 poeng i løpet av en sesong. Dette bare i PL.

Almunia derimot taper 6-8 poeng for Arsenal i løpet av en sesong. Dette også bare i PL.

Ergo vi taper 12-16 poeng bare pga keeperen.

Sjokkerende, men faen meg også sant.

Helt uenig. Jeg tror VdS, Reina, Cech er spillere som lett kan gi 5-10 ekstra poeng i løpet av en sesong men Almunia er ikke så gale at han koster så mange poeng. Fordi alt for mange ganger i år har han sett ut som en høne uten at det har kostet hverken poeng eller baklengs.

Almunia har reddet poeng blant annet i Hull, Liverpool og mot West Ham, men det er fåtallet av hva han har gjort. I motsetning synes jeg han har kostet oss poeng mot Man utd, birmingham, tottenham og det er nok flere men jeg tror det jevner seg ut til at han ligger på rundt den grensen hvor han hverken koster oss eller redder noen poeng i løpet av en sesong.

Gooner_KK
Gooner_KKInnlegg: 1081
15.04.10 15:39
Abstract_Poet: Jeg innser at jeg kanskje må krype til korset, og støtte meg til de jeg har kritisert tidligere. 4 - 4 - 2/ 4 - 4- 1 - 1 er kanskje formasjonen for oss til neste år.
Det er litt trist, for det vil bety at det vil bli vanskeligere for Diaby.

Diaby ville nok fått mer kamp om plassen, men jeg tror Diaby kunne fungert meget bra i den hengende rollen i 4-4-1-1

Altså: 4-4-Diaby-1

Han har gjort det bra i en noe tilsvarende rolle i noen kamper tidligere, f. eks mot Liverpool borte i CL, og hjemme mot United forrige sesong. I den rollen kan han variere mellom å trekke bak for å ta med seg ballen oppover, eller stå høyt i banen og være ett oppspillspunkt

I tillegg til at han har såpass bra med deffensive fiber i kroppen, og dermed kan fungere som en førsteforsvarer i en tidlig fase

(Innlegget ble redigert 15.04.10 15:42)

turboneger11
turboneger11Innlegg: 35068
15.04.10 18:15

Da var Denilson tvilsom til kampen mot Wigan. Å herre.  Klarer vi ikke gjennomføre en eneste kamp uten å få noen på skadelista? 

Noe må gjøres i det medisinske og fysiske apparatet. Dette holder ikke mål og jeg nekter å tro at det har noe med spillernes gener å gjøre

kreatin123
kreatin123Innlegg: 4562
15.04.10 18:24

Kjør reserve laget.

Alex_Song
Alex_SongInnlegg: 1624
15.04.10 18:59

Ny

Sagna/Eboue - Ny - Vermaelen - Clichy

Walcott - Fabregas - Song - Arshavin/Nasri

Van Persie - Bendtner/Chamakh

Enzino
EnzinoInnlegg: 37876
15.04.10 20:23
Prisen: Jeg kunne fortsatt i en evighet, men er kanskje like greit å stoppe der.

Du har mange gode poeng i innlegget, men jeg klarer ikke å ta det veldig seriøst når du ikke adresserer det aller største problemet vi har.

Prisen
PrisenInnlegg: 10420
15.04.10 20:25
Enzino: Du har mange gode poeng i innlegget, men jeg klarer ikke å ta det veldig seriøst når du ikke adresserer det aller største problemet vi har.

Tenker du på superkeeperen vår, eller noe annet jeg glemte å ta med?

Bappy
BappyInnlegg: 1503
15.04.10 20:45

-------------Ny Keeper-------------
Sagna - NY FS -- Vermalen -- Clichy
--------------Song----------------
--------Diaby/Ramsey-------------
Walcott --- Fabregas ------- Arshavin
------------Van Persie--------------

Benk:
Almunia
Gibbs
Eboue
Djourou
Diaby/Ramsey
Rosicky
Chamakh

Ønsker:
Ny keeper: Mandana, Lloris, Frey, Buffon (lov å håpe :P)
Midtstopper: 2 stykk, Wenger knows

Gjerne sett Hazard også, som solid backup for arshavin

Frygian
FrygianInnlegg: 619
15.04.10 21:11
Abstract_Poet: Det er litt trist, for det vil bety at det vil bli vanskeligere for Diaby.

Diaby selv har vel uttalt(?) at han liker seg best i en rolle som hengende spiss. Klarer ikke røske opp noen kilde på dette, men er ganske sikker på at dette ikke er noe jeg har hentet fra min egen frie fantasi :p

Uansett, Diaby har alle kvaliteter som skal til for å mestre en slik rolle, noe vi også har fått bevitne i enkelte kamper. Husker den utrolige matchen han spilte mot ManU på Emirates i fjorårssesongen. Så jeg vil helst avvente litt før jeg går med på at denne løsningen nødvendigvis er så trist for Diaby ;-)

Edit: Skal fra nå av begynne å sjekke mer ettertrykkelig om noen andre allerede har skrevet nøyaktig det samme jeg tenkte å skrive, før jeg poster :p

(Innlegget ble redigert 15.04.10 21:15)

Abstract_Poet
Abstract_PoetInnlegg: 35381
15.04.10 21:19
Frygian: Diaby selv har vel uttalt(?) at han liker seg best i en rolle som hengende spiss. Klarer ikke røske opp noen kilde på dette, men er ganske sikker på at dette ikke er noe jeg har hentet fra min egen frie fantasi :p

Wenger uttalte i et intervju at Diaby har en offensiv natur som har måttet blitt kuet. At han liker seg best offensivt, og at han trener på avslutninger etter at andre har gått hjem for dagen.

Jeg er ikke i et sekunds tvil om at Diaby ville løst den rollen veldig godt, men jeg tror allikevel at han ville blitt prioritert bak både Arshavin og Nasri, og i fremtiden Wilshere.

Frygian
FrygianInnlegg: 619
15.04.10 21:25
Abstract_Poet: Wenger uttalte i et intervju at Diaby har en offensiv natur som har måttet blitt kuet. At han liker seg best offensivt, og at han trener på avslutninger etter at andre har gått hjem for dagen.

Det var slik det var ja. Skorter visst litt på hukommelsen her i blant.

Arshavin er et åpenbart valg på denne plassen ja, såfremt han ikke finner det for godt å stikke til sommern da.

CasinoRoyale
CasinoRoyaleInnlegg: 20219
15.04.10 21:56
A_Hleb: Hvorfor skal vi legge om nå igjen? Synes Diaby Song Cesc Nasri/Walcott/Bendtner van Persie Arshavin er mer enn godt nok jeg.

Problemet med 4-3-3 er at den er fhv vanskelig å spille, dvs at formasjonen krever ganske mye av spillerene i denne. Og når førsterekka vår er ute, er det simpelthen ikke kvalitet nok bak til å kunne fylle opp en 4-3-3 virker det som. Formasjoner som 4-2-3-1, 4-1-3-2, 4-4-1-1 for ikke å snakke om 4-5-1 og 4-4-2 synes som mye mer robuste i så henseende, og er enklere å fylle opp med folk.

tror CR

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17956
15.04.10 22:46

Trur det er en ting mange glemmer her nå.

Nemmelig at Cesc sin rolle i en flat firer blir ikke like bra, som når han kan slippe seg løs med Song i bakhånd.

Vi burde fortsette med 4-3-3, men kanskje ha en plan B når Cesc er med.

Abstract_Poet
Abstract_PoetInnlegg: 35381
15.04.10 22:52
BigTonyAdams: Nemmelig at Cesc sin rolle i en flat firer blir ikke like bra, som når han kan slippe seg løs med Song i bakhånd.

Du taler som vanlig vist, gamle fyllik ;)

Den store fordelen med 4 - 3 - 3 er at den dyrker frem det beste i vår sentrale midtbane. Både Song, Diaby og Cesc får utnyttet sitt potensial til det fulle i denne formasjonen.

Vi burde definitivt ikke begrave den formasjonen for evig og alltid, men vi bør ha taktisk variasjon. Ikke bare er vi avhengig av å legge om denne formasjonen hvis vi får en skade på Cesc eller Song, men vi bør også ha muligheten til å legge om taktikken etter hvordan vi forventer at kampbildet skal bli.

I tillegg er det kun den sentrale midtbanen som profiterer på denne formasjonen. Selv om Clichy har funnet tilbake til sitt ypperste i de siste kampene, tror jeg formasjonen går på bekostning av backene og forsvaret vårt.
Vi har heller ikke spillere som passer godt inn på vingene i denne formasjonen.
Til slutt vil jeg også si at jeg tror vi vil bøtte inn enda flere mål hvis både van Persie og Bendtner spiller på topp samtidig.

Og som nevnt tidligere. Stallen vår er verken fugl eller fisk. Vi har ikke spillertyper til å spille i noen spesiell formasjon. Wenger trenger å kjøpe spillere som passer mer inn i et system.

Heeelt til slutt vil jeg si at det beste jeg har sett av Cesc var da han spilte i en flat firer sammen med Flamini. Selv om målpoengraten er bedre i dag, syns jeg han spillemessig var bedre sammen med Flamini.

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17956
15.04.10 23:35
Abstract_Poet: Du taler som vanlig vist, gamle fyllik ;) Den store fordelen med 4 - 3 - 3 er at den dyrker frem det beste i vår sentrale midtbane. Både Song, Diaby og Cesc får utnyttet sitt potensial til det fulle i denne formasjonen. Vi burde definitivt ikke begrave den formasjonen for evig og alltid, men vi bør ha taktisk variasjon. Ikke bare er vi avhengig av å legge om denne formasjonen hvis vi får en skade på Cesc eller Song, men vi bør også ha muligheten til å legge om taktikken etter hvordan vi forventer at kampbildet skal bli. I tillegg er det kun den sentrale midtbanen som profiterer på denne formasjonen. Selv om Clichy har funnet tilbake til sitt ypperste i de siste kampene, tror jeg formasjonen går på bekostning av backene og forsvaret vårt.
Vi har heller ikke spillere som passer godt inn på vingene i denne formasjonen.
Til slutt vil jeg også si at jeg tror vi vil bøtte inn enda flere mål hvis både van Persie og Bendtner spiller på topp samtidig. Og som nevnt tidligere. Stallen vår er verken fugl eller fisk. Vi har ikke spillertyper til å spille i noen spesiell formasjon. Wenger trenger å kjøpe spillere som passer mer inn i et system. Heeelt til slutt vil jeg si at det beste jeg har sett av Cesc var da han spilte i en flat firer sammen med Flamini. Selv om målpoengraten er bedre i dag, syns jeg han spillemessig var bedre sammen med Flamini.

Skulle stå i mitt innlegg: vi burde han en plan B når Cesc IKKE spiller.

Så jeg er dermed enig med deg her.....delvis.

At backene sliter ser jeg som et lite problem når midtbanen vår briljerer.

Grunnen til at forsvaret vårt sliter er etter min mening ingenting med formasjonen vår å gjøre, men heller kvaliteten på makkerene til Vermealen. Når de ikke presterer med Song foran seg engang, er det intet annet å gjøre enn å erstatte disse med en klassestopper.

Typene har vi ikke på vingene pdd. Men Walcott, VP, Wilshere og Arshavin burde kunne dette greit med trening. Den eneste jeg er bekymret faller utenfor her, det må være Nasri. Han er ingen ving og gjør det sjelden bra som backup for Cesc.

Wenger har nok en forkjærlighet for Barcelona og prøver å adoptere mye av det de gjør. Noe jeg trur han kan på sikt med de typene han har. Noe må alltid kjøpes, men her det forsvaret som brenner mest nå.

 

Ps. jeg har stusset på at ikke Wenger har prøvd en diamant formasjon enda.

            Song

   Nasri     Diaby

          Cesc

Bendter      VP

Ingen plass til Arshavin her, men han kan i hvertfall lett erstatte Cesc i samme posisjon.

(Innlegget ble redigert 15.04.10 23:38)

CasinoRoyale
CasinoRoyaleInnlegg: 20219
16.04.10 01:49
BigTonyAdams: at ikke Wenger har prøvd en diamant formasjon enda

Diamanten eksponerer backene, og ønsker man at backene skal få være med offensivt, er det selvmord å kjøre diamanten. Som Svennis fant ut på landslaget.

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17956
16.04.10 08:17
CasinoRoyale: Diamanten eksponerer backene, og ønsker man at backene skal få være med offensivt, er det selvmord å kjøre diamanten. Som Svennis fant ut på landslaget.

Fungerer bra for Chelsea og den trenger ikke gjøre det, så lenge de deffansive kvalitetene til indreløperene er gode nok.

Å den blottlegger ikke backene noe mere, enn det 4-3-3 gjør.

Gooner_KK
Gooner_KKInnlegg: 1081
16.04.10 09:09

Jeg mener 4-3-3 kan være en meget god formasjon dersom man har de riktige spillertypene i laget. Det som er problemet med de som skal bekle indreløperplassene, er at de er alt for like. De fleste liker å ha ballen i bena, og liker å være med på det kreative.

Jeg mener vi mangler en Ljungbergtype i denne formasjonen. En spiller som jobber livet av seg i 90 minutter, og som alltid er på løp i bakrom. Fordelen med en slik spiller, er at man har ett ekstra alternativ når man skal slå den siste pasningen. Forsvaret kan ikke lenger bare konsentrere seg om spissen. Hvor mange ganger så man ikke Ljungberg dra på seg en mann eller to når han gikk på løp, noe som igjen åpnet rom for spillere som Pires og Henry.

Ljungberg ble ofte kritisert for at han ikke var noen teknisk begavelse. Men jeg mener vi trenger spillere som kan noe annet enn å drible og slå finurlige pasninger også. Man så det blant annet i Champions Leauge i 2006. Da benyttet Wenger 4-5-1/4-3-3 på bortebane. I mine øyne passet Ljungberg mye bedre som indreløper i 4-5-1/4-3-3 enn han gjorde som ving i 4-4-2. I finalen løp vel Ljungberg mer enn hele Barcalaget tilsammen

Jeg kan ikke se at vi har denne typen spiller i laget pr. dags dato, så denne må isåfall kjøpes inn

Arnebelinda
ArnebelindaInnlegg: 12322
16.04.10 10:10
BigTonyAdams: Ps. jeg har stusset på at ikke Wenger har prøvd en diamant formasjon enda.             Song    Nasri     Diaby           Cesc Bendter      VP Ingen plass til Arshavin her, men han kan i hvertfall lett erstatte Cesc i samme posisjon.

Jeg har også tenkt på det.. Men Arshavin kan da selvfølgelig få plass? :)

-------Song------

---Cesc--- Diaby---

------Arshavin------

--Bendtner---RVP----

God plass til Arshavin.. Det der hadde vært magisk.. Diaby, Cesc, Arshavin, Rvp Kunne alle ha rotert litt på plassen bak spissene.. gjort det utrolig vansklig for motstandern.

Så har vi Nasri i backup.. Og Walcott kan endelig få spille litt mer spiss.

Arnebelinda
ArnebelindaInnlegg: 12322
16.04.10 10:12
Gooner_KK: Ljungberg

Oh.. Savner ljungberg.. Han var ALLTID i boksen når vi kom på kant! jobbet som en helt! :)

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17956
16.04.10 10:37
Arnebelinda: Jeg har også tenkt på det.. Men Arshavin kan da selvfølgelig få plass? :)

Plass kan alltids få, men det hemmer Cesc av å spille bak Arshavin.

Cesc må ha den fremste rollen alene på midten, eller vil Arshavin bli playmakeren. En rolle Cesc gjør bedre. Men det er klart jeg hadde heller foretrekt den midtbanekostelasjonen kontra å bruke Denilson der.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37876
16.04.10 11:57
Prisen: Tenker du på superkeeperen vår, eller noe annet jeg glemte å ta med?

Hehehe...

 

Ja. Verdens mest hjelpeløse og misplasserte keeper siden Massimo Taibi.

 

Vi har som du påpeker diverse svakheter, men han er den største og mest åpenbare. Og i tillegg den det er aller enklest å gjøre noe med raskt.

 

Hvis ikke Wenger kjøper en bedre keeper i sommer, vurderer jeg seriøst å la være å se på de viktige kampene neste år, dvs de kampene jeg VET han kommer til å drite seg ut.

Prisen
PrisenInnlegg: 10420
16.04.10 12:02
Enzino: Hehehe...   Ja. Verdens mest hjelpeløse og misplasserte keeper siden Massimo Taibi.   Vi har som du påpeker diverse svakheter, men han er den største og mest åpenbare. Og i tillegg den det er aller enklest å gjøre noe med raskt.   Hvis ikke Wenger kjøper en bedre keeper i sommer, vurderer jeg seriøst å la være å se på de viktige kampene neste år, dvs de kampene jeg VET han kommer til å drite seg ut.

Jeg ser heller Almunia et år til enn Silvestre fra start i sluttspillet i CL og ligainnspurten.

Så på Almunia som såpass åpenbart at jeg tenkte det virkelig ikke var vits. Og det var heller ikke han jeg trengte å få ut frustrasjonen mot da jeg skrev innlegget.

Men selvfølgelig Almunia. Problemet til Alumnia er bare at han aldri har vært god nok. Joda, han har prestert enkelte sesonger bra for Arsenal, men i det store og det hele så vil han aldri være den toppkeeperen som et topplag trenger. Wenger skal ha for at han hentet Almunia til klubben, og han har gjort en bra innsats de årene han har vært her. Men nå satser jeg på at det er åpenlyst for alle at nok er nok.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg