Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
kromkaka
kromkakaInnlegg: 5162
12.04.19 17:40

"Napoli burde ikke ha store problemer med å vinne med 3 mål på hjemmebane, dessverre."


 


fullstendig patetisk kommentar. er du så dum (eller kanskje du bare er en arsenal hater) at du tror på dette??? Arsenal er mer enn gode nok til å slå Napoli borte. Er bare brødkjeks (med tilsvarende iq) som mener noe annet. Emery mangler å snu et par småting så sitter borteformen. Slik den blant annet gjorde borte mot Spurs

kromkaka
kromkakaInnlegg: 5162
12.04.19 17:42

"Det negative i går var byttene...feil spiss av og Øzil ble tatt av minst 15 min for tidelig "


 


huff, får noe vurderinger du har

kromkaka
kromkakaInnlegg: 5162
12.04.19 17:42

"Det negative i går var byttene...feil spiss av og Øzil ble tatt av minst 15 min for tidelig "


 


huff, får noe vurderinger du har

Ari_Boy
Ari_BoyInnlegg: 2106
12.04.19 17:56
Enzino: luksusspiller

Det finnes bare en type spiller, som kan betegnes som luksusspiller i dagens toppfotball, og det er ingen ringere enn Cristiano Ronaldo. Mannen småjogger rundt, før han setter inn livsviktige mål når det trengs. 

Ari_Boy
Ari_BoyInnlegg: 2106
12.04.19 17:58
Enzino: På den annen side står han vel bak tidenes chocke i europeisk fotball da 4-0 ble fulgt opp av 1-6

Hysj, hysj. Det vant meg store penger på den tiden. 

DennisB
DennisBInnlegg: 12853
12.04.19 19:05

MrArsenal, innlegget mitt ble korrekt redigert kl 17.22, du skrev svaret ditt 6 min senere. Vi er enige.

(Innlegget ble redigert 12.04.19 19:07)

DennisB
DennisBInnlegg: 12853
12.04.19 19:21

Jeg klarer ikke å gi Emery hele skylda for choken i Barcelona. PSG vant 4-0 på hjemmebane, og da stadionuret hadde passert 87 minutter i Barcelonas hjemmekamp, så trengte hjemmelaget fortsatt 3 mål for å gå videre. Emery må få solid kred for hva som skjedde fram til da.

 

At laget utpå der kollapset helt de siste 7 minuttene (inkl. overtid) og slapp inn tre mål, klarer jeg ikke å legge på Emerys skuldre. Setter det på kontoen for spillerkollaps rett og slett, kombinert med et trykk uten like fra stadion, og en solid dose clutch fra noen av fotballhistoriens aller beste spillere. Å stå i mot et trykk i en slik setting fra Messi, Suarez og Neymar, var kanskje fotballens største utfordring noensinne.

 

Mannen som felte dem, med to av de tre siste scoringene, Neymar, skulle ironisk nok bli PSG-spiller året etter.

(Innlegget ble redigert 12.04.19 19:31)

DennisB
DennisBInnlegg: 12853
12.04.19 19:23

"Det negative i går var byttene...feil spiss av og Øzil ble tatt av minst 15 min for tidelig", sitat WSnake.


Selvsagt helt enig.

OldSailor
OldSailorInnlegg: 270
12.04.19 20:14
DennisB: OldSailor, jeg har faktisk bergenske aner, så der traff du godt.

Du vet vel også anene og opprinnelsen til bergenserne? Jo, det var de nordlendingene som var for late til å ro hjem som bygde og befolket byen ;-)

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
12.04.19 20:15
DennisB: At laget utpå der kollapset helt de siste 7 minuttene (inkl. overtid) og slapp inn tre mål, klarer jeg ikke å legge på Emerys skuldre. Setter det på kontoen for spillerkollaps rett og slett, kombinert med et trykk uten like fra stadion, og en solid dose clutch fra noen av fotballhistoriens aller beste spillere. Å stå i mot et trykk i en slik setting fra Messi, Suarez og Neymar, var kanskje fotballens største utfordring noensinne.

Dette blir for enkelt.


Treneren har bygget laget, valgt spillere som skulle starte og valgt bytter. Han er utvilsomt ansvarlig for hvilke spillere som står utpå der når kollapsen skjer, og må således alltid få en del av ansavaret.


Denne kommentarer minner ikke så rente lite om da Hangeland sa (var vel etter Wolves kampen, eller var det et annet av tapene de har hatt i det siste) at Solskjær gjorde alt helt perfekt men spillerne sviktet ham.


 

WSnake
WSnakeInnlegg: 3949
12.04.19 20:30

kromkaka og eg vurdere fotball forskjellig..E stolt av meg sjøl eg e på rett spor :-)  

DennisB
DennisBInnlegg: 12853
12.04.19 20:32

Voldsomt som vi er uenige i det siste, Enzino.

 

For meg er det helt klart at en manager ikke kan bære laget over målstreken. Jeg er soleklar på det. Det er ikke en forenkling i min bok. For meg er det en vesentlig forskjell på å være ansvarlig som sjef, noe han såklart er, og å legge skylda på Emery. Det siste blir noe helt annet, og altfor enkelt.

 

I denne situasjonen hadde Emery et perfekt opplegg for å slå ut Barcelona over to kamper. Forarbeidet, spillervalgene og alt fungerte perfekt i èn hel kamp og 87 minutter ut i returoppgjøret. Underdog som de var, så overrasket de alle. Det må han få kred for.

 

Men han kan ikke bære spillerne over streken, den må de faktisk komme over selv. Så lenge det ikke er timeout i fotball, så kunne heller ikke Emery gi spillerne sine siste innstrukser som i håndball, ishockey, basketball etc. Kampen må bare spilles ut på det som har blitt sagt underveis, før kampen og i pausen. At han står og gestikulerer på sidelinjen når kampen når 90 minutter blir selvsagt aldri oppfattet eller hørt. Til det er støyen altfor høy på stadion.

 

Nei, for meg blir det altfor enkelt å legge all skyld på Emery her. Hvis du leser innlegget mitt igjen, skriver jeg akkurat det, at jeg ikke klarer å gi han hele skylda, noe du virket å gjøre, Enzino. Jeg oppfattet det i hvert fall slik.

 

Her får vi enes om å være uenige. Ansvaret har selvsagt sjefen sjøl, men skylda for hva som skjedde i sluttminuttene kan ikke Emery få alene.

 

 

(Innlegget ble redigert 12.04.19 20:35)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13620
12.04.19 20:33
Enzino: Denne kommentarer minner ikke så rente lite om da Hangeland sa (var vel etter Wolves kampen, eller var det et annet av tapene de har hatt i det siste) at Solskjær gjorde alt helt perfekt men spillerne sviktet ham.

Ikke akkurat samme ramme med tanke på størrelse og viktighet på disse to kampene. 


Sier ikke at Emery var fritatt for all skyld, men det var ikke tilfeldig at kollapsen skjedde mot en av tidenes dødeligste Barca-trioer på Camp Nou. 


 

DennisB
DennisBInnlegg: 12853
12.04.19 20:55

Uansett, det som blir feil for meg, er at Emery står igjen som "mannen som står bak tidenes choke i europeisk fotball", etter å ha vært ytterst nære å slå ut ett av de beste lagene verden har sett. Etter ca. 183 av ca. 190 totalt spilte minutter, trengte Barcelona 3 mål for å gå videre. 


For meg er det en sterk managerprestasjon, men det holdt bare ikke helt ut mot den beste angrepstrioen verden har sett.

Bzbill
BzbillInnlegg: 598
12.04.19 21:44

Bra det ikke gikk, eller så er det ikke sikkert han hadde vært trener hos oss

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
12.04.19 22:17
DennisB: Nei, for meg blir det altfor enkelt å legge all skyld på Emery her. Hvis du leser innlegget mitt igjen, skriver jeg akkurat det, at jeg ikke klarer å gi han hele skylda, noe du virket å gjøre, Enzino. Jeg oppfattet det i hvert fall slik.   Her får vi enes om å være uenige. Ansvaret har selvsagt sjefen sjøl, men skylda for hva som skjedde i sluttminuttene kan ikke Emery få alene.

Du skrev at du ikke klarte å legge det på Emerys skuldre. Det høres ut som om du fritar ham. Hvis du ikke mente å frita ham, så bare misforstod jeg deg (men da formulerte du deg relativt upresis).

Jeg mener på ingen måte at Emery må ta hele skylden. Men jeg mener at han må ta en god del av den. Det går ikke å frikjenne mangeren når laget totalkollapser.

Vi har selv sett hvordan Wengers snilistiske tilnærming ("it would kill his career", osv) skapte en mentalt skjør gjeng som nesten konsekvent kollapset under press år etter år etter år. Der vil jeg si at selv om spillerne svikter, så er hoveddelen av ansvaret Wengers, fordi det handlet om hvilke standarder han har tolerert over tid.

Stjerneksemplet er PL rekorden i å gi fra seg en ledelse, når 0-4 ble til 4-4 i starten av 2011. Den kollapsen hadde aldri skjedd under f.eks. SAF eller Mou.

I tilfellet Emery i PSG så har han selvsagt ikke spilt like stor rolle for mentaliteten i spillergruppa, da han hadde vært der i mye kortere tid. Men uansett så må også en manager ta sin del av skylda hvis mentaliteten i spillergruppa er for svak. Mener nå jeg.

I følge enkelte her inne som følger spansk fotball tettere enn meg, så var det nærmest Emerys varmerke å kollapse på slutten mot toppklubbene, da han var manager for Valencia og Sevilla. Bare tilfeldig, og kun spillerne som svikter hver gang? Jeg tillater meg å tvile.

Men selvsagt ligger en del av skylda for slike kollapser på spillergruppa også. Det er ikke enten eller.

(Innlegget ble redigert 12.04.19 22:19)

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
12.04.19 22:32
DennisB: Uansett, det som blir feil for meg, er at Emery står igjen som "mannen som står bak tidenes choke i europeisk fotball", etter å ha vært ytterst nære å slå ut ett av de beste lagene verden har sett. Etter ca. 183 av ca. 190 totalt spilte minutter, trengte Barcelona 3 mål for å gå videre. 
For meg er det en sterk managerprestasjon, men det holdt bare ikke helt ut mot den beste angrepstrioen verden har sett.

Her er jeg også uenig i mye (men det gjør ikke noe, kjedelig hvis alle er enige i alt hele tiden).

 

Det Barca-laget hadde nok den sterkeste angrepstrioen vi har sett, men ikke det sterkeste laget. 

 

Jeg synes både utgaven som slo oss i CL finalen i 2006, og ikke minst laget under Pep, var enda mer komplette som lag. Pluss et par av Real utgavene ved 2000-skiftet, Juve midt på 90-tallet, og AC Milan noen år før, holder jeg høyere for hele laget.

 

Jeg er enig i at det er en enorm prestasjon å slå Barca 4-0 hjemme. Men når man vinner 4-0 hjemme, så skal det ikke være mulig å rote det vekk selv om man møter et sterkt lag på en vanskelig bane.

 

Det er vel eneste gangen et lag har gitt vekk 4-0 i CL historien? 

 

Gameplanen Emery la for Camp Nou var på ingen måte god. PSG ble rundspilt etter alle kunstens regler. At de klarte å holde til 3-1 etter 87 min var vel ganske heldig, hvis jeg ikke husker feil. Og nå varer jo en fotballkamp i 90 pluss tillegg. De beste lagene scorer ofte mye mål på slutten dersom de har presset et dårlig lag gjennom hele kampen. Det er ikke tilfeldig i det hele tatt.

 

Det eneste formildende med den kampen, er at Barca fikk to tvilsomme straffer. Men de kommer jo som en følge av et enormt trykk, fordi laget ble totalt overspilt på midtbanen.

(Innlegget ble redigert 12.04.19 22:34)

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
12.04.19 22:34
Bzbill: Bra det ikke gikk, eller så er det ikke sikkert han hadde vært trener hos oss

Artig tilleggspoeng selvsagt.


Men de som ønsket seg Arteta er kanskje ikke enige... hehe...

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2383
12.04.19 22:35

Hadde Wenger tapt 6 -0 og røket vet vi hva du hadde sagt Dennis. Trynefaktor 

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
12.04.19 22:37
Machine_Head: Ikke akkurat samme ramme med tanke på størrelse og viktighet på disse to kampene. 
Sier ikke at Emery var fritatt for all skyld, men det var ikke tilfeldig at kollapsen skjedde mot en av tidenes dødeligste Barca-trioer på Camp Nou.

Det første er selvsagt. Det var bare en interessant parallell. 


Nei det er ikke tilfeldig. Men det er utilgivelig å slippe inn 6 mål i en kamp på det nivået, uansett hvilke spillere man møter. Og da synes jeg det blir merkelig å mene at game planen, taktikk og spillervalg var gode.


Men altså: selvsagt må spillerne (og dommeren) ta sin del av skylden.


 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4544
12.04.19 23:06

Må si jeg må være enig med Enzino her DennisB. Når man vinner 4-0 hjemme med et stjernelag så kan man ikke rote det vekk, selvom det er mot selveste Barcelona.

 

Statistikken er ikke på Emery's sin side når det kommer til bortekamper og nå snakker jeg ikke bare om Arsenal, men også andre klubber han har vært manager for.

Jeg har lest at han kun vant en, eller ingen bortekamper da han var manager i Sevilla/Valencia (husker ikke).

 

 

(Innlegget ble redigert 12.04.19 23:13)

ONV95
ONV95Innlegg: 4438
12.04.19 23:13

Leicester var ikke så gode likevel. 

ONV95
ONV95Innlegg: 4438
12.04.19 23:13

hmm

(Innlegget ble redigert 12.04.19 23:13)

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4544
12.04.19 23:15
ONV95: Leicester var ikke så gode likevel.

Helt til de møter oss, og plutselig spiller de like bra som Barca.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14465
DennisB
DennisBInnlegg: 12853
13.04.19 12:03

Enzino, jeg skrev ikke at dette Barca-laget var det sterkeste laget verden har sett. Jeg skrev ETT av de sterkeste lagene. Det står jeg for. Jeg skrev at angrepstrioen var det sterkeste verden har sett, og det skriver du jo at du er enig i.

 

Ser jeg blir bombardert fra flere hold her, fordi jeg ikke vil legge hele skylda for den kollapsen på Emery alene. Er det virkelig bare jeg som synes managerprestasjonen var god i 183 av 190 spilte minutter? Hvilke andre lag hadde klart å holde Barca til at de faktisk måtte score 3 på de siste 7 minuttene, med den angrepstrioen Barca hadde?

 

Okey, jeg gir meg. Det han coachet PSG til mot Barca var møkk. PSG skulle selvsagt ha slått ut Barcelona. Han er tidenes choker. Hva skal vi egentlig med Emery? Sorry for ironien.

 

Verden er gal. Takk.

(Innlegget ble redigert 13.04.19 12:10)

RamsherE
RamsherEInnlegg: 17963
13.04.19 12:17

Var på O Learys og fikk sett Napoli-kampen med et par venner. Jeg kjenner jeg trengte noe såpass etter den Everton-kampen. Hva er folk sine tanker om topp 4 i PL/EL vinnere da. Har vi troa?

OldSailor
OldSailorInnlegg: 270
13.04.19 12:37
RamsherE: Hva er folk sine tanker om topp 4 i PL/EL vinnere da. Har vi troa?

Absolutt! Har troa på tredjeplassen blir vår, og så vet jeg at fasit kommer når siste runde er ferdig. Men troa har jeg alltid, ingen ting er over, før alt er over ;-)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14465
13.04.19 12:56

Darren Burgess: "I love the the fact that Lucas Torreira, every single training session & every drill, he takes it personally if someone gets by him & I love that in him. And Granit Xhaka is exactly the same whether it's in the gym or on the pitch"


Burgess: "Every moment counts & I reckon that separates the really good players & the top players. Some think they can turn it on in the game, you just can’t at this level, you have to train that way & those two do it superbly"


Liker det!

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2383
13.04.19 13:56

Spurs seiler fra. Skal vi henge med dem må vi slå Watford.  Målforskjellen deres kan bli vanskelig å ta igjen etter de har tatt av seg huddersfield 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg