Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
DennisB
DennisBInnlegg: 12853
06.05.19 17:24

Jeg hater å si det, men den artikkelen er ikke helt feil. Litt for negativ, men det er mye rett i det han skriver.

 

Men vi kan ikke sparke en manager etter èn sesong, så lenge han tross alt har holdt oss i toppen. Hva om vi mislykkes enda en sesong med ny manager? Skal vi sparke igjen? Vi kan ikke bli en useriøs klubb som skifter managere over en lav sko. Så lenge vi tross alt har vært med i topp 4-kampen helt inn til siste runde, så har vi ikke vært så dårlige som mange skal ha det til. Vi har vært bedre mot topp 6-lagene denne sesongen enn på mange år. Vi er fortsatt veldig gode på hjemmebane (14-3-2).

 

Det tar tid å bygge lag, og spillerne som ble handlet i fjor sommer vet vi alle var på billigsalg. La oss gi mannen støtte i sommer og neste sesong, og se hva han kan få til. katastrofe har det ikke vært, selv om avslutningen har vært for dårlig. Vi kan ennå vinne EL.

(Innlegget ble redigert 06.05.19 17:27)

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
06.05.19 17:27
DennisB: Calibue kommer aldri inn i tråden vår ellers. Han har aldri hatt ett eneste positivt ord å si om Arsenal. Men Everton skal alltid fram som enten bedre, eller i mer positiv forstand.

Det er riktig, men det er mange på VGD av den sorten. Hvor mange går inn i klubbtråden til en av erkerivalenes tråder og hyller laget deres? Veldig få.

 

Jeg syntes innlegget hans var bra totalt sett, men det kunne selvsagt vært mer nøytralt. At han hater Arsenal vet vi fra før.

 

Jeg synes uansett at det er veldig mye bedre med saklig kritikk enn totalt usaklig. Det har han hatt mye av før.

 

Jeg synes ikke man trenger å være så hårsår at man ikke tåler saklig kritikk (men jeg respekterer at andre ser det annerledes). Nå er kilden for statistikken etterspurt, så får vi se om den kommer og kan bekreftes. Er den fake news, skal jeg være den første til å totalslakte innlegget, som jeg gav cred for.

(Innlegget ble redigert 06.05.19 17:27)

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2735
06.05.19 17:30

Hvem andre er et reelt alternativ? Emery var den beste som var tilgjengelig, og det er dessverre sannheten.


Han bør uansett få en til sesong. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
06.05.19 17:32
Machine_Head: Skadeplaget ja, ustabil for oss helt i begynnelsen, men middelmådig? Det må bli et høyt nei fra meg. Var helt vidunderlig for oss i en lang periode før den tragiske (og helt tilfeldige) kneskaden hans mot Roma.

Gutten har skyhøyt potensial, men hos oss var han EKSTREMT variabel. Varierte fra close til verdensklasse (som når han herjet vilt med AC Milan i CL), til mye verre enn middelmådig.

 

Han hadde også veldig lite sluttprodukt hos oss.

 

Jeg tror (dessverre) Klopp er den perfekte mannen til å få ut potensialet hans. Klopp har over mange år vist seg som ekstremt god til å utvikle spillere og få ut potensialet, både i BVB og i Liverpool (og såvidt jeg har forstått før BVB også, men da fulgte jeg ikke med på ham).

 

Hvis han kan levere i nærheten av toppnivået sitt på regelmessig basis, har dere fått en kanonspiller. Og det er selvsagt enklere i et velfungerende kollektiv enn i en kaosfabrikk.

 

Det var et risikokjøp. Noen gang funker de, andre ganger sitter man igjen med svarteper, noen ganger blir det middels. Den som lever får se.

 

Uansett var det nok et bra salg for oss. Vi fikk masse penger for en spiller som virket å ha stagnert på et alt for variabelt nivå i vårt system.

(Innlegget ble redigert 06.05.19 17:33)

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
06.05.19 17:34
Pinkieez: Hvem andre er et reelt alternativ?

Arteta var vel favoritten. Totalt uprøvd, og jeg var veldig skeptisk. Men kan godt være at det hadde vært et bedre valg.


Min favoritt var Allegri, pga jeg mente at det viktigste etter Wenger var å få skikk på defensiven. Men om han egentlig var noe reelt alternativ selv om han var linket til oss, vet jeg selvsagt ikke.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
06.05.19 17:39
LeCoq: Hva tenker folk om Xhaka egentlig? Fast inventar i årene fremover, backup eller salg? For min del var gårsdagens kamp spikeren i kista, og jeg håper klubben selger han i sommer. Han gjør rett og slett for mye dumt på banen.

Her står vi, som jeg har nevnt noen ganger før, relativt sjakk matt.


Han er en ekstremt viktig ballsentral for oss, og spillet vårt flyter veldig dårlig i de kampene han er ute.


Men han gjør nesten alltid 1-2-3 store feil i løpet av en kamp, og sånn blir man straffet for i PL.


Vi får neppe kjøpesummen for ham hvis vi selger, og vi finner neppe en bedre erstatter for den summen vi får for ham.


Swissramble hadde en veldig god artikkel om hvordan vi var nødt til å få Mustafi, Xhaka og Auba til å funke. Her er vi på en katastrofe, en meeeh, og en treff.


Dukker det opp en sylskarp pasningsspiller av en sentral midtbanespiller som blir tilgjengelig for en ok pris, bør vi nok selge Xhaka og kjøpe erstatteren. Men jeg sliter litt med å se det skje.


Uansett er det liten tvil om at vi må prioritere forsterkninger i forsvaret, foran midtbanen imo.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
06.05.19 17:41
DennisB: Hvis Xhaka godtar å være backup selv, så er det et alternativ for meg.

Xhaka har nok alt for høy pris og lønn til å være en backupspiller i Arsenal. Han kunne vært det i en klubb med vesentlig større økonomisk spillerom. Om det hadde vært en god løsning kan vel uansett diskuteres.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
06.05.19 17:47
DennisB: Hans beste våpen, som han skal ha mye kred for, og som gjør at jeg absolutt ikke vil gi slipp på han, er at han har en grad av interception som få andre i laget har. Han bryter ofte og gjenvinner ballen, fordi han åpenbart leser den delen av spillet godt.

Torreira og Xhaka har 1,2 interceptions per kamp denne sesongen.


Gouendouzi har 0,9.


Ramsey har bare 0,3 (overraskende lavt, jeg trodde den var høyere) men han har også spilt mer høyere i banen.


Elneny ligger på ufattelig svake 0,1.

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
06.05.19 18:21
hillier: https://le-grove.co.uk/2019/05/06/arsenal-rebirth-a-disaster-heres-how-we-make-it-back-long-read/#more-26031
Denne mannen snakker for meg. 
Emery out.

Jeg liker ikke ordbruken hans (som åpenbart bærer preg av at han er forbanna, som igjen tross alt viser et engasjement for klubben våre ledere og eier tydeligvis ikke har), men gud har fyren noen himla gode poeng.


Det var jo meningen at Sven skulle hjelpe oss til å nærme oss BVB modellen, som såvidt jeg kan forstå fra det lille jeg kan om den og fra de resultatene BVB oppnår, er veldig god. Hvordan kan en slik nøkkelperson forsvinne så kort etter at han kom? Antakelig fordi han forstod at det ble umulig å gjøre det han kom for i Arsenal.


Jeg ble ikke noe mindre i tvil om Emery er rett mann, etter å ha lest dette i hvert fall.


Jeg er på grensen, men ikke over, til å si at hvis Emery ikke klarer CL via EL så burde vi finne ny manager i sommer. Men hvem får vi tak i, som kan snu skuta i så fall? Uten et veldig godt gjennomtenkt alternativ er det bare tull å sparke managere over en lav sko.


La meg minne om litt historikk:


I veldig mange år hadde vi George Graham som manger. Han hadde sine særegenheter og svakheter, men mannen var klokkeklar i tilnærming og prioritering, og han vant titler. Mange titler.


Så ansatte vi Bruce Rioch. En small club manager som hadde klart å grinde ut veldig gode resultater med små midler i Bolton. Det var et helt katastrofalt valg. Samtidig ble det endret i modellen slik at han ikke skulle ha noe med overganger å gjøre. Det funket også dårlig.


Så ansatte klubben Wenger. Han hadde sine særegenheter og svakheter, men mannen var klokkeklar i tilnærming og prioritering, og han vant titler. Mange titler. Så skulle klubben over på ny stadion, finanskrisa traff alt og alle på verst tenkelige timing for klubben, men han klarte likevel å holde oss i CL på helt minimale ressurser i mange år. Alt han leverte gjorde at han ble byttet ut mange år for sent.


Så ansatte vi Unai Emery. En small club manager som hadde klart å grinde ut veldig gode resultater med relativt små midler i Sevilla og Valencia, nok til at han fikk seg en payday i PGS hvor han ble sparket etter to sesonger fordi han ikke klarte å bygge et europeisk topplag. Det KAN ha vært et helt katastrofalt valg. Samtidig ble det endret i modellen slik at han ikke skulle ha noe med overganger å gjøre. Det har så langt funket dårlig (selv om modellen i seg selv antakelig er veien å gå i moderne fotball).


Jeg trenger vel ikke male et tydeligere bilde for at noen skal kunne se parallellene her?


Rioch ble sparket etter 1 sesong, og inn kom Wenger med visjon og tydelig tilnærming som ledde til en av klubbens beste gullaldre (antakelig bare overskygget av 30-tallet).


Hvorfor skal vi ikke kunne sparke Emery etter 1 sesong, når man ser dette i et historisk perspektiv?


Jeg mener vi kan. Jeg er ikke sikker på at det er rett løsning. Men jeg mener i hvert fall at det er et alternativ som burde vurderes...

RamsherE
RamsherEInnlegg: 17963
06.05.19 18:25

Auba & Laca - Alle mål og assists kombinert


Bare å bygge et lag rundt disse gutta. Gi de et forsvar slik at de ikke trenger å tenke på at de må score 3 mål hver kamp. Gi de spillere som kan gjøre de enda mer farlige. Man kan sikkert peke på straffen til Auba mot Spurs og noen misser fra de begge, men faktum er at de har reddet rævva oss denne sesongen, bigtime. Jeg elsker de to gutta der og gleder meg til å se de neste sesong (bank i bordet).

DennisB
DennisBInnlegg: 12853
06.05.19 18:29

Angående interceptions, da bruker jeg feil ord, Enzino. Mine øyne ser minimum 2-3 situasjoner hvor Guendouzi henter inn ballen i hver kamp. Det kan være baller som spretter ut i et åpent område, pasninger som går via noen, ikke når fram e.l., som ikke registreres som rene interceptions, eller dueller.

 

At han har 0.9 slike, er ikke tilfellet. Det er mange grensetilfeller. Poenget er at han gjenvinner ballen.

(Innlegget ble redigert 06.05.19 18:37)

Ray_Parlour
Ray_ParlourInnlegg: 394
06.05.19 18:45

Bacary de fleste er møkk lei av Wenger plata di som gå og går.


Siden du ikke forstår hva folk tenker i forhold til bytte av head coach, kan jeg forklare deg det litt enklere.


Dersom vi tenker fotballsko i stedet for coach:


du har sparket med de samme skoene i 10 år, og det funker egentlig greit. De hadde sin beste periode tidligere, men har fungert sånn passe etterpå også. Men de begynner å få sprekker, og en bør jo kanskje bytte de ut FØR de går fullstendig i oppløsning?


De med litt i mellom øra kjøper nye sko før dette skjer.


Hva skjer så?


En må kjøre inn skoene, før en vet hvordan disse blir fremover. Og dersom de ikke er noe for deg etter at du har prøvd de en stund, ja da må en jo kjøpe et annet par, og kjøre en ny runde med innkjøring.


Forhåpentligvis finner vi de rette skoene med tiden, og om de nåværende skoene burde vike for ett annet par, ja det får være opp til hver enkelt.


Vi som har vært med en stund er alle glad i Wenger perioden som var, den gang da. Men på et tidspunkt er du nødt til å gi slipp..


 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14986
06.05.19 18:52
Ray_Parlour: En må kjøre inn skoene, før en vet hvordan disse blir fremover. Og dersom de ikke er noe for deg etter at du har prøvd de en stund, ja da må en jo kjøpe et annet par, og kjøre en ny runde med innkjøring.

Sitter de ikke godt så er å dusje med de på den første uka ett godt tips. Iallefall av den type materiale skoene var laget av før. Og hold deg langt unna Pumasko.

Ray_Parlour
Ray_ParlourInnlegg: 394
06.05.19 18:54

Å putte mundial skoa i ei bøtte med vann før innkjøring var ganske standard prosedyre ja, ihvertfall for en som har brede føtter ifht lengden som jeg har :)

DennisB
DennisBInnlegg: 12853
06.05.19 18:59

Må jeg kvitte meg med joggisene mine fra `97 også?


Urettferdig asså. Jeg nekter. 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2384
06.05.19 19:13

Tenk å sammenligne en legende som Wenger med tåfis. Shame on you. Men heller lukte litt tåfis, enn å smøre ut tærne med hundebæsj. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14573
06.05.19 19:19

Denne tråden briljerer til tider, det må sies. 

joahel88
joahel88Innlegg: 4702
06.05.19 19:29

Hundebæsj kan kanskje rense sjela, Bac. Du burde kanskje prøve

DennisB
DennisBInnlegg: 12853
06.05.19 19:37

Jeg kjøpte meg forresten et par Adidas fotballsko i Thailand. Fikk dem grisebillig. Sikkert fordi mine sko hadde en ørliten feil på dem. Det var fire striper istedenfor tre, men jeg antok at det bare var en glipp fra produsenten.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4544
06.05.19 19:48
DennisB: Det var fire striper istedenfor tre,

Ikke noe feil med de, spesielt lagd for deg DennisB-)

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2384
06.05.19 19:55

Tenk at vi har så mange tysktalende spillere i stallen, Ozil, Mustafi, Leno, Xhaka, Lichtsteiner. Kolasinac, Sokratis, Auba og Mkhi også? Og så ansetter man en spansk trener som sliter med å gjøre seg forstått på engelsk. Hvor mange spansktalende har vi i stallen? Bellerin, Torreira og Monreal? 


Hjelper lite at Emery er så flink å dirigere på sidelinjen, når spillerne ikke forstår budskapet hans. Kan det rett og slett være her skoen trykker? språkproblemer? 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4544
06.05.19 20:00
hillier: https://le-grove.co.uk/2019/05/06/arsenal-rebirth-a-disaster-heres-how-we-make-it-back-long-read/#more-26031

Mye fornuftig han skriver her. Emery er ikke god nok for en klubb som Arsenal. Han er kanskje best som cup-trener, han burde ta over et landslag. Han nevner også at Emery sitter med spillerne til klokken to om morningen og analyserer vidoer, uten nytte vil jeg si. 

 

Er også skeptiskt til Raul, og hvorfor måtte han bli kvitt Mislintat?

(Innlegget ble redigert 06.05.19 20:04)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14986
06.05.19 20:22
DennisB: Jeg kjøpte meg forresten et par Adidas fotballsko i Thailand. Fikk dem grisebillig. Sikkert fordi mine sko hadde en ørliten feil på dem. Det var fire striper istedenfor tre, men jeg antok at det bare var en glipp fra produsenten.

Kapteiner som du har vel fire striper.??

LeCoq
LeCoqInnlegg: 6947
06.05.19 20:35
hillier: https://le-grove.co.uk/2019/05/06/arsenal-rebirth-a-disaster-heres-how-we-make-it-back-long-read/#more-26031

Noen greie poenger, men det hele fremstår som veldig spekulativt og reaktivt. Litt sånn "gleder-meg-til-å-publisere-denne-teksten-om-vi-taper-poeng-mot-Brighton"-stil over det. Så ille er det virkelig ikke. 

Jeg reagerer også på at flere tilsynelatende tror at Emery er en mann som skal lede Arsenal i en årrekke. Det skal han ikke. Han ble hentet inn for å få oppnå en viss form for stabilitet. Arsenal er ikke en klubb man kan spasere inn i, hente et par-tre gode spillere og kjempe om de gjeveste trofeene. Det er snakk om en skakkjørt spillergruppe, både mentalt og "fysisk", med noen særdeles svake spillere (Xhaka, Mustafi, Iwobi, Mkhitaryan kan omtrent anses som nøkkelspillere) som har ekstremt variable prestasjoner. I andre klubber snakker man om å stabilisere skuta. Arsenal sin skute traff skjæret og sank for flere år siden.

Emery har gjort en helt grei jobb i sin første sesong i en veldig tøff liga. Vinner han Europa League er sesongen en suksess. Allikevel mener jeg vi bør vurdere andre alternativer når kontrakten hans går ut. På ingen måte fordi jeg mener han er en svak trener, men fordi Arsenal ikke er i posisjon til å hente nye trenere hvert andre eller tredje år, omtrent utelukkende pga. økonomi. Manchester City, United og til en viss grad Chelsea er i en posisjon der de kan bomme på trenere. Det er ikke lag som Arsenal, Tottenham og Liverpool. 

Det er spesielt tre ting jeg er kritisk til når det gjelder Emery. For det første er de siste kampene mot henholdsvis Crystal Palace, Wolves, Leicester og Brighton er en svært store ripe i lakken for min del. Det er bare ikke akseptabelt. For det andre mener jeg at han ikke bruker de unge spillerne nok. Middelmådige spillere som Mustafi, Iwobi og Mkhitaryan har fått spille altfor mye, og jeg mener at disse mulighetene burde bli gitt til blant andre Saka, Smith-Rowe og Nelson for lenge siden. Og for det tredje synes jeg ikke vi spiller underholdende nok fotball. Enkelt og greit. Jeg vokste opp med et Arsenal-lag som spilte det jeg anser som perfekt angrepsfotball, og de siste årene med Hawaii-fotballen til Wenger var (om mulig) enda morsommere. Jeg synes vi per dags dato er for defensive, og selv om det skulle ende med en tittel eller to er det å glede seg til Arsenal-kamp og vite at det blir morsomt det aller viktigste for meg. 

Jeg tror det beste Arsenal kan gjøre etter Emery er å hente en trener med et langsiktig prosjekt, noe à la Wenger (selvfølgelig ikke like mange år). En trener med en mer tydelig spillestil og som er villig til å satse knallhardt på unge talenter. Vi har sannsynligvis det beste akademiet i min og andres levetid. Bruk det!

(Innlegget ble redigert 06.05.19 20:45)

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4544
06.05.19 20:50

Jeg tror også han er litt egoist, og da tenker jeg på EL trofe. Det virker som han satset mest på å vinne en trofe på hans første sesong, og topp4 som en bonus å regne med.


Som sagt så gir jeg han til November og ser hvordan vi ligger an, sliter vi så er det best å bli kvitt han og henter en annen som kan få et halvt år til å bli kjent med laget, så han får en frisk start til høsten.


 

Enzino
EnzinoInnlegg: 36794
06.05.19 21:09
LeCoq: Jeg synes vi per dags dato er for defensive

Bra innlegg, og enig i det meste. Godt poeng at Emery antakelig er en mellom-manger.


Men dette sliter jeg med å forstå.


Altså vi har ikke en defensiv i det hele tatt, vi slipper inn mer mål enn de verste Wenger-årgangene og sånn ganske nøyaktig like mye som KRISE-sesongen i fjor.


Vi spiller overhodet ikke defensivt. Sikker på at du ikke mener at vi ikke spiller underholdende/offensivt nok? For det er noe annet.


Å være defensive er å velge å trekke seg tilbake og prioritere forsvarsspill, sikkerhet og lav risiko/angripe med få mann og i balanse. Slik vi ofte var under George Graham. 


At vi per i dag ikke er gode nok offensivt til å spille underholdende i mesteparten av kampene er jeg enig i. Men det skyldes mangel på offensive evner og samhandling, ikke defensiv prioritering.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 6947
06.05.19 21:14
Enzino: Men dette sliter jeg med å forstå.

Klønete formulert. Jeg er selvsagt helt enig med deg. Poenget mitt er at vi har en defensiv tilnærming i svært mange kamper, uten å fungere defensivt. Det er en meget uheldig kombinasjon.

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1829
06.05.19 21:28
MarcoMauritz: Samt skadeplagede Smith-Rowe. Hehehe.

Skadeplagede Smith-Rowe, hehehe ? Han er ikke skadeplaget han har hatt en skade de siste månedene det gjør han ikke skadeplaget, hehehe.

 

"Du mener vi skal bare pøse på med spillere fra akademiet der hullene i stallen er? Osei Tutu, Wilock, Sheaf, Martinez og Nelsson redder dagen." 

 

Ja heller akademispillere med talent enn middelmådigheter som Jenkinson, Mustafi og Elneny på en anstendig årslønn i uka. Vi har en ganske ok elver, men bredden er horribel, like greit og utdanne noen talenter som er den beste gjengen med talenter vi har hatt på år og dag uansett. Skulle vi ikke få Cl så syns jeg det er helt greit. Bedre enn og prøve og lappe med flere dyre middelmådigheter.

(Innlegget ble redigert 06.05.19 21:28)

ModernMan
ModernManInnlegg: 11551
06.05.19 21:40

Noen som passer på ONV om det går som det må gå i kveld?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg