Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Lezah
LezahInnlegg: 62922
10.06.19 21:07
Wellewinhio: Har du hørt om noe som heter ytringsfrihet? Det er det som tillater deg å kritisere vesten på datamaskinen din nå uten at du trenger å frykte for at politi skal komme og arrestere deg.

Det her er et poeng mange tydeligvis ikke reflekterer over. Særlig på nettet ser man folk som skal forklare hvor dritt alt i "Vesten" er, at land x ikke er bedre enn land y, at man må respektere alt mulig fra steining til fengsling av folk som ikke tenker rett etc. Dette skriver de fordi de kan det. "Her", vel og merke. Og de ville ikke hatt muligheten i land de tilsynelatende syns er topp/minst like bra som f.eks her. Se gjerne på den håndfulle gjengen glad-kommunister på Int.Pol her som går på Nav og forteller om gledene ved Mao og Stalin samtidig som de understreker hvor dritt Norge er.


MEN. Det er prisen for å ha ytringsfrihet. Folk som tar det for gitt og ikke forstår hvor forbanna bra vi har det her mens folk som skriver på tilsvarende måter i andre land beleilig nok (og fortjent, må an vite!) "forsvinner"har rett til å være dumme. Offentlig, uten frykt for forfølgelse.


Rant over (leses på engelsk, ikke norsk, selv om det funker).

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2014
10.06.19 21:46

Snowden og assange er vel beviset på vestens terror og manglende ytringsfrihet. Stein i glasshus osv 

Enzino
EnzinoInnlegg: 36484
10.06.19 22:10
Lezah: MEN. Det er prisen for å ha ytringsfrihet. Folk som tar det for gitt og ikke forstår hvor forbanna bra vi har det her mens folk som skriver på tilsvarende måter i andre land beleilig nok (og fortjent, må an vite!) "forsvinner"har rett til å være dumme. Offentlig, uten frykt for forfølgelse.

Det er unektlig et komisk paradoks, at mange av de du beskriver nyter godt av den ytringsfriheten de ønsker å fjerne.


Mens jeg, og mange med meg heldigvis, synes deres mening er helt på trynet, men jeg ville likevel gitt livet mitt for retten deres til å ytre den.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14347
10.06.19 22:33

Hvis du ikke ser forskjellen på det å lekke statshemmeligheter og å ha muligheten til å kritisere sitt eget statsoverhode og regjering da syns jeg synd på deg. Nå syns jeg forøvrig at det var bra, spesielt det Snowden gjorde, men det han gjorde var langt "grovere" enn å kritisere egen regjering/statsoverhorde.

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2014
10.06.19 23:00

Så du mener staten kan operere så kriminelt  de vil mot andre nasjoner og de som lekker ut sannhetene må flykte for egen sikkerhet? Du er nok hjernevasket av vestlig presse. 


Det er forresten ikke uten grunn at dekningen av vestlig utenrikspolitikk er ensporet fordi de journalistene som går utover MSM medias aksepterte linje får sparken fra jobbene sine. Vestlig presse er underlagt de samme eierne som styrer internasjonal politikk og jobber for jødenes maktovertakelse i verden. 

Odysseen
OdysseenInnlegg: 4536
11.06.19 09:35

Hahaha Gud hjelpes.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
11.06.19 11:04
Snorlax: Og det liksom skjermer over alt godt han gjør? Han er bedre menneske enn noen her inne. Og Erdogan er ikke noe verre enn Israel som mange nordmenn støtter uten problemer.

Det er korrekt. 


Ellers har vel ikke Ozil gått ut og sagt at Erdogan er så fantastisk heller? 


Jeg ville heller ikke hatt han som forlover, men rett skal være rett her. 

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
11.06.19 11:35

Var da voldsomt til mas her da. Norge selger våpen til Saudi-Arabia som blir brukt for å slakte barn. Tipper ingen hadde sagt noe hvis vi hadde Visit Norway på armen. Ingen land er perfekte. Slutt å sutre om Rwanda. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27126
11.06.19 11:43
Jazzeron: Var da voldsomt til mas her da. Norge selger våpen til Saudi-Arabia som blir brukt for å slakte barn. Tipper ingen hadde sagt noe hvis vi hadde Visit Norway på armen. Ingen land er perfekte. Slutt å sutre om Rwanda.

- Joakim. 4 år

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14409
11.06.19 12:25
-k9b_: - Joakim. 4 år

Minner litt om denne typen.

– Hva er et hakekors? spør han nyhetskanalen. Nazi-greiene skjedde for sånn 80 år siden. Bli ferdig med det, sier han til Mercury News.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
11.06.19 13:17
-k9b_: - Joakim. 4 år

Hva var det jeg sa som var feil? Du må gjerne bidra i debatten på en konstruktiv måte om du føler for det. Eller du kan la oss diskutere Arsenal i egen tråd i fred. 

ONV95
ONV95Innlegg: 4386
11.06.19 16:22

Noen som vet når Arsenal skal offisielt presentere de nye draktene?

DennisB
DennisBInnlegg: 12560
11.06.19 16:23

Seriøst, Jazzeron? Denne sammenligningen var totalt skivebom.

 

Den kontroversielle avtalen med Rwanda berører mer enn våpen, krigshandlinger og folkemord (som selvsagt er ille nok). Dette handler også om fattigdom og milliarder i bistandshjelp fra vestlige land, som i såpass stor grad brukes på en avtale med Arsenal fordi president Kagame har oss som sin favorittklubb.

 

Jeg kan ikke under noen omstendigheter se at dette er vel anvendte penger, som kan gi noen som helst avkastning for dette landet. Penger som altså kommer fra vesten i utgangspunktet, ment for å hjelpe landet og befolkningen ut av fattigdom.

(Innlegget ble redigert 11.06.19 16:31)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14347
11.06.19 16:26
DennisB: Jeg kan ikke under noen omstendigheter se at dette er vel anvendte penger, som kan gi noen som helst avkastning for dette landet. Penger som altså kommer fra vesten i utgangspunktet, ment for å hjelpe landet ut av fattigdom.

Nja, det går jo helt an på hvor mye den økte publisiteten for turistvirksomhet har påvirket landet. Hvis turistvirksomheten ikke har hatt en utpreget positiv vekst så er dette selvfølgelig negativt for landet, og dårlig bruk av pengene. På den annen side tror jeg det er en stor andel som fikk øynene opp for å dra på tur til Rwanda. Langsiktig tror jeg denne investeringen kan lønne seg, men samtidig det kan jo ha vært andre prosjekter man kunne brukt pengene på som ville vært bedre for landets vekst og innbyggere.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4449
11.06.19 16:36

Gi faen i politikk nå! Har Arsenal signert, eller solgt noen?

DennisB
DennisBInnlegg: 12560
11.06.19 16:37

Sorry, Welle, her kan jeg ikke være mer uenig med deg.

 

Den summen som det snakkes om her, skal virkelig gi en enorm økning i turismen (som jeg ikke en gang forstår at landet i særlig grad noen gang vil få), for at dette skal være vel anvendte penger. I mellomtiden sulter millioner av mennesker, og disse pengene som indirekte er bistandsmidler, var heller ikke ment å bli anvendt på denne måten. Bistandshjelp står for ca. 1/3 av landets midler.

 

Dette er et land som bare for en generasjon siden stod for et folkemord verden ytterst sjelden ser maken til. Nær en million mennesker ble utryddet. Ikke en ideell feriedestinasjon.

 

Landet er det 19. fattigste i verden, og befolkningen har en gjennomsnittsinntekt på ca. 100 kroner pr. mnd.

(Innlegget ble redigert 11.06.19 16:47)

DennisB
DennisBInnlegg: 12560
11.06.19 16:53

Busniss, det finner du mer om i sommervinduet vårt.


Det ryktes at Yannick Carrasco kan være nær en avtale med oss, til rundt 30 mill euro. En flott pris, og en god spiller i en posisjon vi trenger. Er veldig positiv dersom vi lander dette.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14347
11.06.19 16:58
DennisB: Den summen som det snakkes om her, skal virkelig gi en enorm økning i turismen (som jeg ikke en gang forstår at landet i særlig grad noen gang vil få), for at dette skal være vel anvendte penger. I mellomtiden sulter millioner av mennesker, og disse pengene som indirekte er bistandsmidler, var heller ikke ment å bli anvendt på denne måten. Bistandshjelp står for ca. 1/3 av landets midler.   Dette er et land som bare for en generasjon siden stod for et folkemord verden ytterst sjelden ser maken til. Nær en million mennesker ble utryddet. Ikke en ideell feriedestinasjon.   Landet er det 19. fattigste i verden, og befolkningen har en gjennomsnittsinntekt på ca. 100 kroner pr. mnd.

Det er helt fair at du er uenig med meg. Som jeg sier tror jeg nok at pengene kunne blitt brukt på en bedre måte, men hvis man ser hvordan andre land har brukt bistandsmidlene de har mottatt er det ikke sånn at man nødvendigvis forventer at bruken hadde gitt gode resultater uansett. Det er fryktelig vanskelig å måle effekten av bistandsmidler på for eksempel økonomisk vekst, som noe man typisk er ute etter.


En av de mer seriøse og objektive artiklene jeg har lest om emnet fant at effekten på bistand i Afrika førte til liten eller ingen vekst. Hvorfor dette er tilfelle orker jeg ikke gå noe særlig i dybden på, men kort forklart fører bistand ofte til at innenlands politikk blir vridd mot å gjøre seg mer attraktiv for bistand, og ikke nødvendigvis for å øke den økonomiske veksten. 


Jeg har ikke gjort fryktelig mye research på Rwanda, men fra hva jeg forstår har landet veldig mye fin natur, og tilbyr flotte safari-muligheter. Hvis de klarer å få en større andel av denne type turisme vil det mest sannsynlig være veldig positivt for landet. Det er kanskje litt groteskt, men landet burde nok også prøve å få til noen museumer ang. folkemordet. Tipper det vil være av interesse for ganske mange også. 

DennisB
DennisBInnlegg: 12560
11.06.19 17:04

Jeg ser at jeg har uttrykt meg litt for uenig med deg, når jeg leser innlegget ditt en gang til. Du holder basene dine mer gardert enn jeg anslo ved første øyekast.


Så vi er nok ikke så veldig uenige :)

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4449
11.06.19 17:14
DennisB: Det ryktes at Yannick Carrasco kan være nær en avtale med oss, til rundt 30 mill euro. En flott pris, og en god spiller i en posisjon vi trenger. Er veldig positiv dersom vi lander dette.

Topp om han kommer til oss.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
11.06.19 18:01
Wellewinhio: Jeg har ikke gjort fryktelig mye research på Rwanda, men fra hva jeg forstår har landet veldig mye fin natur, og tilbyr flotte safari-muligheter. Hvis de klarer å få en større andel av denne type turisme vil det mest sannsynlig være veldig positivt for landet. Det er kanskje litt groteskt, men landet burde nok også prøve å få til noen museumer ang. folkemordet. Tipper det vil være av interesse for ganske mange også.

Stemmer det. Nok av folk som både drar og vil dit. De har naturligvis et stort museum for folkemordet. Kan godt gå med på at det muligens er dårlig bruk av bistandspenger/dårlig økonomi å kjøpe seg plass på Arsenaldrakta, men likevel. Det er vel ikke det vi snakker om her? Er ikke mange land man kunne hatt på drakta om alt av etikk skal være tipp topp. Norge er ikke ett av de. Ikke litt engang. 


For å spørre helt konkret DennisB, hvilke land har ingen svin på skogen og er helt uproblematisk å ha reklame for på drakta? 


Skulle helst vært foruten alt av land-reklame og legitimering av tulleland via flyselskaper osv jeg, men går ikke med på premisset at vi som Arsenal supportere ikke kan kritisere ditt og datt fordi vi har visit Rwanda på drakta. 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2014
11.06.19 20:33
DennisB: til rundt 30 mill euro. En flott pris

Hadde ikke vi kun 45 mill til rådighet i sommer?

Da har vi svidd av over halvparten på Carrasco. Dette betyr at det må selges en del om vi skal tette de andre hullene våre. 


Skulle nesten gått for en låneavtale ala Suarez på Carrasco. For dette kan fort være katta i sekken igjen. En slags Casco-deal på Carrasco. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 14409
11.06.19 20:53

Som om noen kinesiske klubber går med på å låne ut stjernene i ligaen sin.


Carrasco var visst ikke spesielt bra mot slutten i Atletico, men gjort sakene sine greit i Kina ut i fra det jeg har fått med meg.

DennisB
DennisBInnlegg: 12560
11.06.19 20:59

Jazzeron, det finnes vel mange bedre alternative land å gjøre avtaler med, enn Rwanda. Man trenger ikke bringe ett av verdens fattigste og mest kontroversielle land inn som sponsor for en rik klubb som Arsenal. Er ikke det å selge seg billig da? Litt horeaktig?


Og poenget mitt var jo at det er helt innafor å kritisere avtalen med Rwanda (eller andre) som valg av sponsor, selv om det finnes andre kritikkverdige forhold, og flere å kritisere der ute. Det ene utelukker ikke det andre.


Det var du som brakte inn at vi måtte slutte å mase om Rwanda, fordi det var kritikkverdige forhold også i Norge.


For meg er det flott av vi som klubb setter fokus på et land som Rwanda, og bidrar til at fotball blir enda mer populært der. Men alle disse pengene vi hover inn i forbindelse med det, bistandspenger som fattige burde fått del av, gir en voldsom bismak for meg.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 14700
11.06.19 21:14
DennisB: Er ikke det å selge seg billig da? Litt horeaktig?

Kommer vel i veldig forskjellige prisklasser disse da. Mer som den beste smaksopplevelsen også kan komme fra ei tralle på gata i Pattaya heller enn ett trestjernersresturant. Iallefall for mine smaksløker.


Mn skjønnte poenget ja :-)

Enzino
EnzinoInnlegg: 36484
11.06.19 21:48
FrannyLee: Mer som den beste smaksopplevelsen også kan komme fra ei tralle på gata i Pattaya heller enn ett trestjernersresturant. Iallefall for mine smaksløker.

Ekstremt uklart om dette er en metafor for noe annet eller om det egentlig handler om mat! Haha...

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17589
11.06.19 22:02
ONV95: Noen som vet når Arsenal skal offisielt presentere de nye draktene?

1/7-19

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2014
11.06.19 22:22

Gnabry med to mål for Tyskland idag. De leder 7-0 mot Estland.


Hellas møter Armenia hjemme. Sokratis og Mkhitaryan fra start. 1-3 til Armenia med få minutter igjen. 

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13441
12.06.19 08:32
DennisB: Jazzeron, det finnes vel mange bedre alternative land å gjøre avtaler med, enn Rwanda.

Hvem da? Jeg lurer genuint. 


Og joda, alle fotballklubber er horer, Pattaya eller ikke :p

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 2014
12.06.19 11:25

Eden Hazard averaged a G/A for Chelsea, every 133 mins. Theo Walcott averaged a G/A for Arsenal, every 138 mins. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg