Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Enzino
EnzinoInnlegg: 37848
18.09.19 23:16
FrannyLee: Arnold Palmer kanskje. Eller Jack Nicklaus

Begge de var ekstreme, og begge mentalt sterke.


Men dette var i nyere tid, og ikke en av de beste overall spillerne. Men en insane putter, da særlig på de korte.


En annen som har en helt vanvittig mentalitet (eller i hvert fall hadde før skillsmissen) er/var Tiger Woods. En av få golfspillere som alltid jaget birdies selv om han var i god ledelse og ikke trengte det. Derfor han slo mange rekorder i seiersmargin på Touren og i Majors. Og som hvis han havnet bakpå tenkte "nå trenger jeg bare tre birdies på rad, og så er jeg i contention igjen". Alltid offensiv i hodet, og aldri i sikringsmodus.

WSnake
WSnakeInnlegg: 4035
19.09.19 08:19
Enzino: Per nå trenger vi noen som vi VET kan organisere et forsvar. Jeg mener Pep er verdens beste manager, men hvis han har en svakhet så er det forsvarsspillet.

Sterkt uenig...Pep sine lag er fantastisk defensivt. 


Men skjønner hva du tenker hvis du mener forsvar er ala GG organisering 

DennisB
DennisBInnlegg: 13910
19.09.19 09:24

"Alltid offensiv i hodet, og aldri i sikringsmodus."


Sitat Enzino.


Motsatt av Arsenal altså. Vi er i sikringsmodus fra start, med et lag som suger eseløre på sikring. Det offensive virker å være et biprodukt, og ikke engang innspilt.


Jeg er enig i at vi må ha inn en manager som kan organisere oss defensivt, men det vil uansett ha effekt å være mer offensiv i hodet med mannskapet vi har. Også med en middels god defensiv manager. Tenker man framoverrettet i større grad, kommer vi til langt flere sjanser. Jeg tror Emery tenker at har vi ballen i laget, så kommer heller ikke motstanderen til sjanser. Men det hele er jo en parodi. Vi mister ballen altfor ofte, og motstanderne kommer til sjanser i altfor stor grad. Oppskriften biter oss i halen.


Vi spiller ikke på styrkene våre pr. nå, men inviterer til det vi er svakest på. Forstå det den som kan. Det går jo ikke i lengden, det burde Emery selv forstå.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4967
19.09.19 11:10

Når Xhaka vår kaptain går ut og sier at de var redde, så bekrefter det akkurat det vi har mistenkt hele veien, nemmelig at de er mentalt svake spillere.


Og jeg mener bestemt at vi ikke har de verste spillerne, men at vi stinker kollektivt. De virker faktisk som de ikke vet hva de skal gjøre.


Har Emery skylden for det? ja, vil jeg svare, Det er han som skal bygge selvtilliten deres, det er han som skal få vekk at spillerne slutter med de personlige feilene de gjør nesten hver eneste kamp som koster oss poeng, og om han mener at han ikke har spillerne som kan klare å spille ut fra forsvaret så burde han slutte med det, eller ihvertfall balansere litt på det.


Så er det faen meg på tide at han finner sin første 11'er, spillestil og formasjonen som passer spillerne han har.


Når alt det er sagt så burde fansen ikke ønske han ut, ihverfall ikke enda. Vent med det til Januar.


Arsenal-supportere er de beste til å hype en ny spiller når personen har et par gode kamper, og deretter slaktes. 


Det så vi med Ozil, Mustafi, Kola, Xhaka og Sokrates osv. Alle disse ble hypet i begynnelsen.


Kos dere når dere ser en Arsenalkamp, og slutt å se etter hvem dere skal slakte eller hype etter kampen.


Vi vinner og taper som et lag.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37848
19.09.19 12:02
WSnake: Pep sine lag er fantastisk defensivt.

Det handler primært om at laget totaldominerer spillet, som igjen er mulig fordi spillermaterialet er suverent.


De er ikke fantastisk organisert, og det gjøres en god del individuelle feil bakover.


Kampen mot Norwich var et godt eksempel, for når de ikke klarer å totaldominere kampen blir de ofte sårbare for kontringer, pluss slipper inn mål pga feil når motstanderen presser høyt. 


Crystal Palace-tapet i forrige sesong er et annet eksempel.


Vi har sett det med tidligere Pep-lag også som har vært organisert med samme filosofi. Når de dominerer banespillet, så er de overlegne. Men når det ikke sitter, så kan det bli veldig stygt mot god motstand. 


Pep har ikke akkurat en reccord å skryte av på bortebane i CL i utslagspillet de senere årene.


Hvordan et lag som spiller etter Pep-filosofi ser ut defensivt med middels spillermateriale er et åpent spørsmål. Jeg tror ikke det hadde vært veldig imponerende defensivt.

skaftetryne32
skaftetryne32Innlegg: 1979
19.09.19 12:32
Enzino: De er ikke fantastisk organisert

Hmm .. det er jo akkurat det de er, har du sett hvordan de forsvarer seg, hver gang de mister ballen danner det seg en trekant av spillere rundt motstander, det er egentlig sånn de angriper å, ballfører har alltid et pasningsalternativ. Som igjen fører til at de mister ballen relativt sjelden og når de gjør det så starter de presset og gjenvinner ballen med den samme trekanten av spillere som støter fra alle kanter. Det er utrolig imponerende og se på. Uansett hva de gjør og beveger seg så danner det seg disse trekantene av spillere som venter på og få ball eller gjenvinne ball. 


Er ikke det god organisering så vet ikke jeg hva som er det.


Se på en Arsenal og en city kamp opp mot hverandre alltid 4-3-3 mot ny formasjon hver kamp og disse hodeløse kyllingene som blindt løper rundt og gjerne ikke gidder og ta returløp. Det er til og grine av i forhold til den vakre og godt organiserte fotballballetten som er city under pep.


 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 16508
19.09.19 13:16
skaftetryne32: Hmm .. det er jo akkurat det de er, har du sett hvordan de forsvarer seg, hver gang de mister ballen danner det seg en trekant av spillere rundt motstander, det er egentlig sånn de angriper å, ballfører har alltid et pasningsalternativ. Som igjen fører til at de mister ballen relativt sjelden og når de gjør det så starter de presset og gjenvinner ballen med den samme trekanten av spillere som støter fra alle kanter. Det er utrolig imponerende og se på. Uansett hva de gjør og beveger seg så danner det seg disse trekantene av spillere som venter på og få ball eller gjenvinne ball. Er ikke det god organisering så vet ikke jeg hva som er det. Se på en Arsenal og en city kamp opp mot hverandre alltid 4-3-3 mot ny formasjon hver kamp og disse hodeløse kyllingene som blindt løper rundt og gjerne ikke gidder og ta returløp. Det er til og grine av i forhold til den vakre og godt organiserte fotballballetten som er city under pep.

 Her treffer du hundre prosent blink etter mi oppfatning. Samtidig som det er en viss risiko involvert her for alle må være på alerten i 90+ og følge sine retningslinjer, arbeidsoppgaver  ellers så får en rask en dominoeffekt når lag faktisk klarer å spille seg forbi,ta seg forbi første andre pressledd.


Gåten er jo hvorfor så få her inne ser ut til å få med seg dette og nedsnakker Pep og snakker stort sett kun om prisen på spillere.


Som om det skulle være noen fasit på hvordan sluttproduktet kommer ut så marginal som fotballen er idag..

hillier
hillierInnlegg: 4293
19.09.19 14:47

Fra twitter:


Wenger’s final 43 PL games vs Emery’s first 43 PL games. 


 


Goals scored: 87 - 81


Goals conceded: 53 - 59


Shots per game: 15.7 - 12.4


Shots faced per game: 11.3 - 13.8


Possession: 61.1% - 57.9%


Tackles per game: 11.1 - 9.5


Total points: 79 - 79


 


Worrying, to put it mildly.

startelver
startelverInnlegg: 57847
19.09.19 15:18

Wenger kunne blitt en god manager for hvilken klubb som helst, men han valgte Arsenal.

Emery når ikke Wenger opp til støvlene engang. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37848
19.09.19 15:25
skaftetryne32: Hmm .. det er jo akkurat det de er, har du sett hvordan de forsvarer seg, hver gang de mister ballen danner det seg en trekant av spillere rundt motstander

Det der er gjennvinningsfasen rett etter ballmist. Akkurat der er de godt organisert. Men hvis motstander spiller av press og City ikke gjenvinner raskt, er de ikke spesielt godt organisert.


 

Ari_Boy
Ari_BoyInnlegg: 2357
19.09.19 15:29
hillier: Goals scored: 87 - 81
Goals conceded: 53 - 59
Shots per game: 15.7 - 12.4
Shots faced per game: 11.3 - 13.8
Possession: 61.1% - 57.9%
Tackles per game: 11.1 - 9.5
Total points: 79 - 79
 
Worrying, to put it mildly.

Den ene hadde en spillestil, den andre har en håpløs måte å spille seg bakfra. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37848
19.09.19 15:29
FrannyLee: Samtidig som det er en viss risiko involvert her for alle må være på alerten i 90+ og følge sine retningslinjer, arbeidsoppgaver  ellers så får en rask en dominoeffekt når lag faktisk klarer å spille seg forbi,ta seg forbi første andre pressledd.
Gåten er jo hvorfor så få her inne ser ut til å få med seg dette og nedsnakker Pep

Nettopp, det var mitt poeng også. City er gode i gjennvinningsfasen. Men det er også en ekstremt krevende måte å spille på. Og den gjør i tillegg laget sårbart når den delen av spillet ikke sitter (f.eks. som du skriver fordi ikke alle gjør oppgaven sin 100%).


Når City møter veldig god motstand, får de ofte problemer pga denne stilen i det defensive. Bortestatistikken til Pep i utslagsspillet i CL er ikke vakker. Og det tror jeg mye skyldes måten han ønsker å spille forsvar på. 


Antar den siste ikke var til meg, siden jeg allerede har sagt at jeg mener Pep er verdens beste manager?

sfv
sfvInnlegg: 2138
19.09.19 15:35
hillier: Worrying, to put it mildly

Synes ikke dette er overaskende i det hele tatt. Den dagen Emery ble ansatt skrev jeg her inne at med han kom vi til å få mer av det samme(som under Wenger) Husker jeg la ut ligaplaseringene han hadde med Sevilia og Valencia..som var ganske så likt Arsenal sine( mye 4-5 plasser..og svakere), at hans lag slet defensivt og at han gikk en sesong uten seier på bortebane. De samme problemene har vi hatt med han som trener...så sånn sett har vi fått det vi hentet. 


Så langt synes spådommen om mer av det samme og stemme ganske så bra. Jeg innrømmet da at jeg ikke har noe tro på han..og det har jeg fortsatt ikke.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 4967
19.09.19 15:48
hillier: Worrying, to put it mildly.

Wenger hadde klart seg mye bedre med Torreira, Sokrates og Leno. Så må vi heller ikke glemme at Wenger ikke fikk så mye tid til å arbeide med Lacazette og Auba. Jeg er ganske sikker på at Wenger hadde klart topp4 ifjor og i år, men Fortid er fortid!

Hansiso
HansisoInnlegg: 10488
19.09.19 17:00

For å skifte temaet litt noe mer positivt.


Med Braut Haalands form blir ikke han lenge i Salzburg. Jeg vet at vi fortsatt kun er å finn i EL, men jeg hadde kjøpt han uten å nøle. En mulig god erstatter for Auba. Plasseringsevnen hans er enorm.

DennisB
DennisBInnlegg: 13910
19.09.19 17:35
Hansiso: Med Braut Haalands form blir ikke han lenge i Salzburg. Jeg vet at vi fortsatt kun er å finn i EL, men jeg hadde kjøpt han uten å nøle. En mulig god erstatter for Auba. Plasseringsevnen hans er enorm.

Jeg er faktisk enig. Han ser ut til å bli en bauta også, et beist av en spiller, som kan bli uhyre vanskelig å stoppe i feltet, i fart og på hodet (han er 1.94). Husk, han er bare 19 år, fyller 20 i juli neste år.


Ønsker meg Martin Ødegaard også jeg. Han har tatt et sjumilssteg de siste par sesongene, og løper som et uvær i kampene han spiller. Der hadde vi fått en herlig playmaker som er hurtig tilbake som førsteforsvarer, og ikke som Xhaka og Co, som ofte jogger hjemover. Midtbanen vår overløpes altfor enkelt, spesielt på bortebane.


Men Real Madrid slipper nok ikke Ødegaard, men vi har da en god sjanse til å hente Haaland.

DennisB
DennisBInnlegg: 13910
19.09.19 17:41
hillier: Worrying, to put it mildly.

For noen tall. De viser at vi har gått fra det dårlige, til det enda verre. Hjelpesløst.


Jeg forstår ikke at vi engang tenker på å beholde Emery ut sesongen. Det er absolutt ingenting som tyder på at dette bedrer seg, og da kaster vi bort en hel sesong på dette tullet.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 16508
19.09.19 18:05
Hansiso: Med Braut Haalands form blir ikke han lenge i Salzburg. Jeg vet at vi fortsatt kun er å finn i EL, men jeg hadde kjøpt han uten å nøle. En mulig god erstatter for Auba. Plasseringsevnen hans er enorm.

Er det inkarnasjonen ånden til gamle Allan med to Ler John "Sniffer" Clarke som går igjen her eller gamle gode Brian McClair eller en viss tysk Bomber for den del.


virker som han har dette udefinerbare ikke mulig å trene seg til bli coachet til tror jeg å være på rett plass til rett tid . Sånne spillere er jo normalt manna fra himmelen, en nådegave til etthvert lag.

vike4
vike4Innlegg: 9437
19.09.19 20:48

3-0 borte mot Frankfurt er meget bra det. Spesielt mtp at det var den dårligste kampen vi har hatt under Emery.

joahel88
joahel88Innlegg: 4797
19.09.19 20:48

Burde ikke være noen argumenter mot at saka bør få muligheten fra start mot Villa. En kanonkamp! Vet jo at det aldri skjer, men er jo lov å håpe. 

joahel88
joahel88Innlegg: 4797
19.09.19 20:49

Slipper kun til rundt 25 skudd også!

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24513
19.09.19 20:49

Grattis med seier. Starter Pepe i helgen?

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 4086
19.09.19 20:53
JFT_96: Grattis med seier. Starter Pepe i helgen?

Ja. Kom inn kun for å trygge seieren, og etter han innkomst scoret vi to til.


Uten at han imponerte så voldtsomt, hadde han nok likevel en impact. Markerte seg mer enn Smith Rowe ihvertfall. 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 4086
19.09.19 20:54
joahel88: Slipper kun til rundt 25 skudd også!

Har ingenting å si. Arsenal hadde de største og fleste sjansene og vant fortjent. 


Deilig å se at Mustafi er på vei inn i laget igjen. Han og Chambers var solid, selvom sistnevnte hadde litt trøbbel i 1.omgang. Luiz også en bauta idag.


 

startelver
startelverInnlegg: 57847
19.09.19 20:54

Dette var imponerende, Frankfurt taper sjelden hjemme. 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 4086
19.09.19 20:55
joahel88: Burde ikke være noen argumenter mot at saka bør få muligheten fra start mot Villa. En kanonkamp! Vet jo at det aldri skjer, men er jo lov å håpe.

To assist og ett mål er pen stats, men han gjorde også mye rart idag i viktige situasjoner. 

joahel88
joahel88Innlegg: 4797
19.09.19 20:56

Vil si at vi fortsetter å slippe til så mange skudd er et ganske enormt problem jo. 

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18018
19.09.19 20:56

Deilig kamp. Fint å se ungladsene få vise seg frem litt.

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 4086
19.09.19 20:56
vike4: 3-0 borte mot Frankfurt er meget bra det. Spesielt mtp at det var den dårligste kampen vi har hatt under Emery.

Langt ifra den dårligste kampen vi har hatt under Emery. Skapte mye idag og hadde brukbart kontroll defensivt etterhvert.


Martinez virker som en klassekeeper.


Flott at vi lærte fra forrige kamp så vi slapp å se oss spille oss ut i egen 5 meter. 


Lurer litt på om Emery-ball er bedre tilpasset internasjonal fotball enn PL. Watford virket mye bedre enn Frankfurt.  

vike4
vike4Innlegg: 9437
19.09.19 20:57
joahel88: Vil si at vi fortsetter å slippe til så mange skudd er et ganske enormt problem jo.

1 pasning fremover, og de var i farlig posisjon. 

Klikk for å gå tilbake til toppen