Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5082
06.10.19 20:08

Dette betyr at Solskjær får sparken snart, og United blir farlige i år også i kampen om topp 4. Spurs er for tidlig å avskrive. 


Liverpool, City og Chelsea er de eneste som er 100 % sikkert topp 4. Leicester kan også blande seg inn i topp 4 kampen. 


Emery virker ikke som noen fan av Pepe heller. I dag spilte han en god 1.omgang og blir tatt ut altfor tidlig. Dette er ikke med på å bygge opp selvtilliten hans. Tipper han begynner å surmule og det ender med at vi selger han på billigsalg snart, og sitter igjen med en enorm gjeld. 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5153
06.10.19 20:08

Og mange tippet 3 mål til Arsenal. Liker ikke å skryte, men sa jeg ikke at Arsenal ikke kommer til å score mer enn to mål.


Emery er bare feig.


 


MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5082
06.10.19 20:09
upforgrabs: Nei, ut i fra xG hadde uavgjort vært et greit resultat (ca 0.6 - 0.6 i xG).
Modellene der ute tar ikke hensyn til at vår største sjanse (Aubameyang i stolpen, som blir gitt ca 0.6 xG), ville blitt avblåst for en klar offside om ballen hadde gått i mål. Pga. linjedommere med tunge flagg og at ballen går i stolpen og ut, får spillet fortsette og modellene registrerer det som en stor sjanse.

Du har nok rett der. Men vi ble også snytt for to klare straffespark, og derfor har vi mindre XG enn vi skulle hatt i utgangspunktet. 

VAVAVOOM
VAVAVOOMInnlegg: 2622
06.10.19 20:23

Var på kampen i dag. Det er selvfølgelig alltid gøy. Men fytti så feige og dårlige vi var. Mye misnøye rundt meg på tribunen også. Håpte at det tidlige målet til Luiz skulle gi en målrik og gøy kamp, men det var nok heller med på å drepe kampen. Ja vi er på 3. plass nå, men fortsetter vi med dette er vi ikke det i slutten av sesongen.


Kjedelige Emery

hillier
hillierInnlegg: 4349
06.10.19 20:27

Si litt mer om det vavavoom. Hva sier supporterne du snakket med? 

VAVAVOOM
VAVAVOOMInnlegg: 2622
06.10.19 20:35

Ikke at jeg snakket med Gud og hvermann, men laguttak, taktikk og bytter var vel det det ble mumlet en del om. Men misnøyen toppet seg vel generelt fra det 46. minutt og ut kampen da vi var helt på trynet.

sfv
sfvInnlegg: 2145
06.10.19 20:47

For de som har Viasat så kan man nå kl 21 se William Saliba for St Etienne mot Lyon.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6742
06.10.19 21:06

Det er mye som kan sies om kampen i dag, men noe gledelig var det i hvert fall å ta med seg.


1) Ceballos spilte sin beste kamp for oss, og klarte tidvis å styre tempoet i førsteomgang


2) Pepe leverer én ok omgang. At han var sjokkerende dårlig i de 15 minuttene han fikk i andre omgang får så være.


En annen betraktning er at vi ikke evner å styre balltempo til tross for at vi ser mye ball. Xhaka var fullstendig fraværende som ballsentral. Det var vanskelig å se hvorfor han skulle være på banen i dag, og burde vært benket for Torreira.


Guendouzi er en artig spiller som leverer mye bra, men det er fremdeles mye armer og bein. Han må rydde opp i spillet sitt. Gjør han det blir han en virkelig klassespiller.

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5082
06.10.19 21:17

Gabriel Martinelli er en typisk målscorer som bør settes inn når vi har litt trykk. Å ta ut Pepe, en spiller som kan gå dypt og holde på ball ved en 1-0 ledelse er helt galskap spør du meg, for å sette inn Martinelli. Selvom Martinelli er brukbar som kant også er han ikke i nærheten av Pepe i denne posisjonen. Skulle man absolutt gi brasilianeren halvtimen burde Saka vært tatt av istedet. Synes han var blant våre svakeste idag. 


Bournemouth virket ikke som de forstod at de kunne få med seg noe før i 2.omgang. Derfor var det svak ledelse av Emery. Må ha bare snakket tull i pausen for dette var som å invitere de tilbake i kampen. Xhaka tar rett og slett ikke nivået, en skam at han er vår kaptein. Willock og Torreira inn var riktig, men Ceballos skulle ikke vært tatt av. Kun Saka. 


Ellers gledelig at Emery endelig har skjønt at Chambers er en bedre spiller enn Niles. Jeg er dog spent på om han ryker når Bellerin er klar selvom Chambers har storspilt, mens Sokratis/Luiz har levert svakt. Med Holding, Tierney, Bellerin og Mustafi storspillende i EL og Ligacup i bakhånd har vi i hvertfall et luksusproblem i forsvar. Noe som kanskje har ført til at alle de fire i backrekka idag leverte godkjent. 

RamsherE
RamsherEInnlegg: 18019
06.10.19 22:07

Bellerin-Holding-Luiz-Tierney

er den backrekka jeg vil se. Mye fordi Emery fokuserer på å spille seg ut av forsvaret. Hvis det er filosofien(og det er det) må man forholde seg til det. Luiz og Holding synes jeg klart er de beste med ball i beina av midtstopperne vi har. Mustafi og Sokratis blir litt for ballkåte og stormende for min del. Bellerin og Tierney vil jeg ha der fordi de er raske og kommer til å skape et hav av overlaps og innlegg. Defensivt er muligens Chambers bedre enn Bellerin.

Chambers-Mustafi-Sokratis-Kola blir da B fireren. Niles synes jeg fortjener å få prøve seg litt på midten etter å ha gjort det beste han kan i en rolle/posisjon han egentlig ikke er egnet til å være i.

(Innlegget ble redigert 06.10.19 22:07)

vike4
vike4Innlegg: 9532
06.10.19 22:10
MarcoMauritz: bakhånd har vi i hvertfall et luksusproblem i forsvar.

Bellerin-Chambers-Holding-Tierney er beste rekken vi kan stille på alle måter. Hvorfor satse på Luiz og Sokratis når de stort sett gjør brølere i hver kamp. Du kan være så viktig du bare vil i garderoben og alt det der, men det som blir levert på banen er det viktigste. Alder burde også være noe som skal vektlegges.

 

Vi vet selvfølgelig hva som skjer mot Sheffield United. Luiz, Sokratis og Xhaka spiller.

(Innlegget ble redigert 06.10.19 22:11)

vike4
vike4Innlegg: 9532
06.10.19 22:17
RamsherE: . Niles synes jeg fortjener å få prøve seg litt på midten etter å ha gjort det beste han kan i en rolle/posisjon han egentlig ikke er egnet til å være i.

Skal han være så likegyldig og lat, så er det beste han kan håpe på at han får sitte på benk.

Ari_Boy
Ari_BoyInnlegg: 2425
06.10.19 22:20

Har fått ny tro på Chambers. Spiller med rutine, røffhet og intelligense ut på banen. Han har også vist at han kan håndtere fart på kanten de siste par kampene. Håper vi satser på han.

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5082
06.10.19 22:22
Ari_Boy: Chambers

Han var innom tre forskjellige trenere forrige sesong. Han lærte nok et og annet av disse. Virker som en helt ny spiller. Kanskje endelig den spilleren Wenger håpet han skulle bli. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
06.10.19 23:01
RamsherE: Mye fordi Emery fokuserer på å spille seg ut av forsvaret

I dag så vi mange langt igangsettinger, og ingen situasjoner hvor vi satte igang kort hvis motstander stod høyt. Så jeg tror vi får se mer variasjon i dette fremover (og takk for det).

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
06.10.19 23:03
Myshkin: Guendouzi er en artig spiller som leverer mye bra, men det er fremdeles mye armer og bein. Han må rydde opp i spillet sitt. Gjør han det blir han en virkelig klassespiller.

Litt rar kamp å ta som et eksempel på det. Han var banens beste spiller i dag, med i både alle angre og alle forsvar. Reddet oss bakover et par ganger med helt avgjørende inngripner.


Selvsagt er han ikke ferdig utviklet som spiller. Men han ser bare mer og mer solid ut. Mistenker også at han hadde sett veldig mye bedre ut, uten Xhaka som fast makker.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10358
06.10.19 23:59

Når laget spiller vakker angrepsfotball og bomber fremover så klager folk på at de er så åpne og at det er lett for motstanderen å skape sjanser. Når laget er mer pragmatiske og holder igjen litt så klages det på at de er for feige. Bestem dere. Vil dere ha vakker angrepsfotball eller vil dere ha defensiv soliditet? For med dette laget her så tviler jeg på at man kan få begge deler samtidig. I hvert fall ikke enda. Jeg personlig kunne ikke brydd meg mindre så lenge vi får tre poeng.

 

I lengden tror jeg derimot vi er mer tjent med 433 og den defensive tryggheten Emery endelig har etablert de siste ukene. Det var jo forsvaret alle klaget på, men nå som han har fikset dette slik at Leno så vidt har noe å gjøre lenger så er det plutselig ikke bra nok i den andre enden av banen. Det her tar tid, men jeg er optimist for det ser faktisk ut som Emery endelig har funnet en formasjon han er fornøyd med som funker.

(Innlegget ble redigert 07.10.19 00:01)

Snorlax
SnorlaxInnlegg: 1913
07.10.19 00:28

Saliba spilte hele kampen for ST Etienne mot Lyon hvor de holdt nullen og vant 1-0. Spilte visstnok en veldig god match. Lovende. 

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17949
07.10.19 08:48

Spot on Makatelli. 


Har også tidligere touchet innom dette.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13514
07.10.19 09:05
Makatelli: Bestem dere. Vil dere ha vakker angrepsfotball eller vil dere ha defensiv soliditet?

Samma, en av delene. Nå har vi ingen av dem. Vi blir pressa bakover på hjemmebane av lag fra midten av tabellen og har ekstremt lite sjanser. 

hillier
hillierInnlegg: 4349
07.10.19 09:59

Håper også at det blir 433 fremover. Bare for å få kjørt en formasjon som spillerne kan bli trygge i. Samhandlingen fremover MÅ blir bedre. 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5082
07.10.19 11:07

Jazzeron spot on.


Wenger ville avgjort denne kampen til pause. Under emery må gå det galt snart. Lever farlig. Lærer ikke av Watford kampen eller mot utd.

DennisB
DennisBInnlegg: 14685
07.10.19 11:16
Makatelli: den defensive tryggheten Emery endelig har etablert de siste ukene.

Problemet er jo at denne tryggheten kom med laget som ble brukt i de tre kampene i cupene. En helt ny backrekke. Der har vi 12-0. Det hjelper relativt lite når vi kjører på med Sokratis, Luiz, Kolasinac og Xhaka i hver kamp som "betyr" noe, altså i ligaen.

 

Ja, det ble clean sheet denne helgen også, men det skyldes mer et Bournemouth-lag som var svake i siste fase av angrepene.

 

Dersom Emery kjører videre med de nevnte som i mine øyne har snudd dette for oss, så er jeg positiv. Uten dem ser jeg ingen trygghet i Sokratis, Luiz, Kolasinac og Xhaka.

 

Det er ikke snakk om "enten eller" for meg, men om kampforløpene i seg selv. Det er helt unødvendig å starte å sikre poengene i det 46. minutt mot Bournemouth på hjemmebane. Det har vi sett i andre kamper også. Da venter vi nesten bare på en baklengs. Så gode er vi faktisk ikke bakover. Vi burde ha forsøkt å løfte laget i starten av andre omgang, for å få det andre målet. Deretter er det greit å sikre.

 

Du setter dette altfor mye på spissen. Det lar seg gjøre, også med vårt lag, og være offensive innad i kampene, og sikre når vi trenger det. Slik det ser ut nå, så sikrer vi med en gang vi får et mål. Det går fort gæernt, for vi er ytterst sjelden gode nok til å holde buret rent i en hel andreomgang.

 

Vi har ikke vunnet med mer enn ett mål i noen kamper på hjemmebane i PL så langt. Burnley, Aston Villa og Bournemouth har vi alle slått med ETT mål. Alle kampene har vært nervepirrende helt inn, og grunnen er den samme. Det er i mine øyne ikke godt nok, for før eller senere taper vi slike kamper, og grunnen er at vi setter oss selv i en unødvendig situasjon. Vi har offensiv styrke nok til å punktere kampene i enkelte av disse oppgjørene, men vi velger å ligge lavt.

(Innlegget ble redigert 07.10.19 11:28)

DennisB
DennisBInnlegg: 14685
07.10.19 11:33
MarcoMauritz: Wenger ville avgjort denne kampen til pause. Under emery må gå det galt snart. Lever farlig. Lærer ikke av Watford kampen eller mot utd.

Jeg vil ikke trekke inn Wenger her, men du har helt rett i at dette vil gå galt i enkelte kamper framover. Vi har også så langt denne sesongen hatt bedre uttelling plasseringsmessig, enn spill og sjanser skulle tilsi. Vi burde ha offensiv kraft nok til å slå minst ett av lagene vi har møtt hjemme med mer enn ett mål. Det er alle helt mediokre lag. Og i alle kampene har vi hengt i tauene på slutten. På bortebane har det ikke vært bedre.

 

Dette velger Emery, og det gjør også at kampene våre ikke bare blir kjedelige å se på, men unødvendig jevne. Vi har altså kun to plussmål, og ligger på tredjeplass. Jeg forstår ikke hvordan vi kan hylle dette, for det aller meste tyder på at vi vil få mer som fortjent utover i sesongen, om ikke dette snur.

(Innlegget ble redigert 07.10.19 11:41)

TheBracket
TheBracketInnlegg: 40736
07.10.19 12:38

Hvem i thread var det som stormet banen i går? Vil vedkommende stå fram?


Se sak på TV2 Sport. 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14719
07.10.19 12:46

Han var lættis å se på live. Skal se klipp av det når jeg kom hjem. Klarte ikke å se om han trynet foran Pepe eller om han faktisk gikk ned på kne med vilje. 

DennisB
DennisBInnlegg: 14685
07.10.19 13:11
Wellewinhio: Han var lættis å se på live.

Gratulerer med seieren! Du har vel en ganske bra record med seire nå, skjønte jeg.


Vi hadde satt pris på et leserbrev fra turen etter hvert, når du får summet deg litt. Tanker om kampen, stemninga på tribunen, og hvordan supporterne så på den generelle situasjonen der. Man får mange inntrykk som tribunesliter, både før, under og etter kamp.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14719
07.10.19 13:34

Skal se hva jeg får til. Nå går jeg 2 meter bak dama i hver eneste butikk nedover Oxford Street, så betaler tilbake med blod svette og tårer for at hun var med på kamp og kjøpte seg drakt...

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13839
07.10.19 13:40
Wellewinhio: Nå går jeg 2 meter bak dama i hver eneste butikk nedover Oxford Street

Følern. Følern hardt. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
07.10.19 15:13
busnissclass: Liker ikke å skryte

Jo det gjør du.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg