Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
10.10.19 22:08
Enzino: Tror dette skyldes at Emery ofte spiller med 3 spillere som ikke har all verden med defensivt ansvar. Litt som Klopp helt uten sammenligning forøvrig. Og siden Øzil ikke passer til å bekle noen av disse 3 rollene (vi har sett mange ganger hvordan han har slitt på kant tidligere i Arsenal), mens Pepe har det (fart og dribleferdigheter til å være en kant uten defensivt ansvar), så forklarer dette den sammenhengen.

Godt poeng. Ser kommentatorer ofte refererer til dette som Emerys versjon av Liverpool-angrepet. Det blir spennende å se hvordan det barker i vei når Lacazette finner tilbake til storformen. Hans linkup egenskaper med Pepe og Aubameyang på hver side kan bli spennende om vi får satt en velfungerende sentral midtbane.


Ble mye "hvis" i dette.

Enzino
EnzinoInnlegg: 38279
10.10.19 23:10
Myshkin: Ble mye "hvis" i dette.

For meg er dette et kjernepoeng. Det blir mye "hvis" med Emerys Arsenal.


Hvis Xhaka kunne sluttet å gjøre blundere, hvis vi kunne fått litt defensiv struktur, hvis vi kunne få igang Pepe, hvis Holding vokser til å bli den stopperen vi tror han kan bli, hvis vi nå endelig har sluttet å spille ut kort når motstanderen står høyt og presser oss, hvis [fyll ut selv].


 

ulfarne
ulfarneInnlegg: 30948
10.10.19 23:36
Enzino: hvis [fyll ut selv].

Hvis dine ører henger ned, kan du ta dem å vifte med

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18387
10.10.19 23:44
ulfarne: Hvis dine ører henger ned, kan du ta dem å vifte med

Og hvis nesa di er rett og du ligner en hakkespett

Makatelli
MakatelliInnlegg: 11036
10.10.19 23:46
Enzino: Er FJ vår OGS?

På en måte. Jeg tror ikke det skal mye til for at Ljungberg blir vår neste hovedtrener. Nesten så man setter penger på det. 

MrArsenal
MrArsenalInnlegg: 9183
DennisB
DennisBInnlegg: 16107
11.10.19 01:17
Makatelli: Jeg tror ikke det skal mye til for at Ljungberg blir vår neste hovedtrener. Nesten så man setter penger på det.

Han har veldig lite erfaring som trener/manager, så jeg er veldig usikker på det. Han har kun vært head coach i èn sesong, for Arsenals U23 i fjor. Har ellers ett år som assistant coach for Wolfsburg, og nå noen måneder som assistant coach for Emery denne sesongen.


Fordelen er at han kjenner unggutta godt fra forrige sesong, og ser ut til å komme veldig godt overens med dem. Han får sin del av æren for frammarsjen av unge spillere i år.


Et spennende prosjekt, men med veldig liten erfaring. Arsenal er en storklubb, så jeg er svært usikker, selv om jeg liker Ljungberg godt. Det er en stor og utfordrende jobb å stå som ansvarlig for vår framgang i kommende periode.


Det sagt, han hopper ikke akkurat etter Wirkola.

DennisB
DennisBInnlegg: 16107
11.10.19 01:25
MrArsenal: Denne her bør dere se!

Akkurat sett. En fantastisk video. Jeg satt og smilte hele veien :)

Uteplass79
Uteplass79Innlegg: 397
11.10.19 09:10
Enzino: Tror dette skyldes at Emery ofte spiller med 3 spillere som ikke har all verden med defensivt ansvar. Litt som Klopp helt uten sammenligning forøvrig. Og siden Øzil ikke passer til å bekle noen av disse 3 rollene (vi har sett mange ganger hvordan han har slitt på kant tidligere i Arsenal), mens Pepe har det (fart og dribleferdigheter til å være en kant uten defensivt ansvar), så forklarer dette den sammenhengen.

Hele Liverpool og Klopp sin filosofi er jo bygget på ett fantastisk press som starter allerede med de 3 på topp. Så å si at Salah, Firminho og Mane ikke har allverdens defensivt ansvar synes jeg blir feil. 

Hovedutfordringen til Emery er jo at det ikke er noen som helst struktur eller plan, spesielt med tanke på gjennvinning av ball. Hverken i presshøyde eller kollektivt. Dette underbygges jo av statistikker som viser at Arsenal er blant de dårligste i ligaen på press. 

Shenon
ShenonInnlegg: 5279
11.10.19 09:42

Salah har nok ikke allverdens defensivt ansvar, selv om han jo tar jobben på kanten som/når han skal


 


Mane og Firmino er blandt de beste og viktigste spillerne vi har på defensiven, og spesielt sistnevnte har et ENORMT defensivt ansvar

Enzino
EnzinoInnlegg: 38279
11.10.19 12:15
Uteplass79: Hele Liverpool og Klopp sin filosofi er jo bygget på ett fantastisk press som starter allerede med de 3 på topp. Så å si at Salah, Firminho og Mane ikke har allverdens defensivt ansvar synes jeg blir feil.  Hovedutfordringen til Emery er jo at det ikke er noen som helst struktur eller plan, spesielt med tanke på gjennvinning av ball. Hverken i presshøyde eller kollektivt. Dette underbygges jo av statistikker som viser at Arsenal er blant de dårligste i ligaen på press.

I den moderne fotballen må det presses over nesten hele banen, hvis det skal funke.


Men til å være kantspillere har ikke Mane og Salah spesielt mye defensivt ansvar, selv om særlig førstnevnte er flink til å presse og faktisk også ta returløp.


Det siste er helt riktig. Vi spiller ikke som et lag i den defensive fasen av spillet. Det blir veldig tilfeldig og individuelt i presspillet.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13915
11.10.19 12:18
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:42)

WSnake
WSnakeInnlegg: 4055
11.10.19 12:22
Myshkin: . Med Saka, Aubameyang og Pepe blir det mye "full pupp" fremover på banen, men det er fullstendig mangel på noen som kan kontrollere ballen i overgangene. Etter mitt syn skriker vi etter en som kan være en kreativ kraft bak de direkte spillerne. Ceballos løste det riktignok ganske bra mot Bournmouth, men fram til da har det vært en fullstendig mangelvare.

Dette er en av fasene i spillet Øzil er undervurdert på av mange..Han blir ofte bare målt i målpoeng..Men måten han vurdere å starte en kontring eller bevare ball er en av hans viktige bidrag. Han har også egenskapen til å starte løp inn bak forsvar når det er mulig..noe som er totalt mangelvare i midtbane leddet vårt pdd. 


Joe W viser tegn til at han også ser slike muligheter (Ramsey Light)   

hillier
hillierInnlegg: 4561
11.10.19 12:23

Å prøve å kopiere Klopps system blindt eller sette andre spillere til å gjøre samme jobb - dødfødt i mine øyne.


Spillerstallen Emery råder over skal blåse de fleste lag av banen offensivt, om de bare får lov. 

Walchez
WalchezInnlegg: 3732
11.10.19 12:43

Aubameyang månedens spiller i september i PL

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14840
11.10.19 13:20

Fotospor: Mesut Özil has put his house in London sor sale in an indication that he is on his way out of Arsenal.

TheBracket
TheBracketInnlegg: 41078
11.10.19 13:43

Skal sikkert flytte inn hos Emery. 

Hansiso
HansisoInnlegg: 10569
11.10.19 13:52
Wellewinhio: Fotospor: Mesut Özil has put his house in London sor sale in an indication that he is on his way out of Arsenal.

Helt utrolig at vi kan slippe en slik spiller pga staheten til manageren. Jeg tror ikke på at det er noe attitude-problem fra Özil men snarere Emerys spillestil som setter han totalt ut av laget. Så har kanskje tyskeren sagt hva han mener om det, og blitt satt ut for godt.

Myshkin
MyshkinInnlegg: 6744
11.10.19 14:07

Lacazette jobber knallhardt defensivt. Ingen tvil om det, Machine

Enzino
EnzinoInnlegg: 38279
11.10.19 14:13
Machine_Head: Men du unnlater å nevne Firmino, Enzino? Du skrev jo først våre tre offensive spillere, men brasilianeren jobber jo som et jævla monster defensivt. Lacazette har mye "grafting" å gjøre om han skal fylle den rollen som Bobby gjør for oss.

Jeg glemmer at det går ikke an å nevne noe om Liverpool på dette forumet uten at det skal analyseres ned til kusehåret.


Firminho (nekter å skrive det annerledes, han brasse for faen) jobber mye mer enn både Lacazette og Auba når de er midtspiss. Men det skulle bare mangle, rollen hans er også helt annerledes. Han er sentral tilrettelegger mye mer enn midtspiss med fysisk presence som skaper rom for spillerne rundt seg eller bakromsspiller.


Skal man se på det defensive arbeidet hans, så er det vesentlig mer relevant å sammenligne med f.eks. Ceballos eller Willock (eller Øzil, men han jobber jo ikke all verden defensivt og han får heller ikke spille særlig mye under Emery, antakelig nettopp av den årsaken). Så er jeg enig i den innvendingen du da kan komme med, at da har ikke Liverpool 3 offensive som ikke har mye defensivt ansvar.


Poenget var å forklare hvorfor Pepe fikk spille, og ikke Øzil. Ikke å analysere Liverpool. Så beklager at jeg valgte et dårlig eksempel.


 


"Grafting" faktisk? :-D


 


Grafting


Scottish slang meaning a guy who is trying to get a girl to like him. A bit like flirting. Can be shortened to 'graft' or 'g-rafting'


"Oh see Dave over there he's grafting on Lisa"


"Dave's on the graft"


"Dave's g-rafting"


"Graft graft graft your boat gently down the stream..."


 


https://en.wikipedia.org/wiki/Grafting


 


graft


noun


UK  /ɡrɑːft/ US  /ɡræft/


graft noun (PIECE)


 [ C ]


a piece of healthy skin or bone cut from one part of a person's body and used to repair another damaged part, or a piece cut from one living plant and attached to another plant so that it grows there:


He has had a skin graft on his badly burned arm.


https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/graft


 


 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14840
11.10.19 14:17
Enzino: "Grafting" faktisk? :-D

Prøvde å kopiere inn noe fra Urban Dictionary, men det gikk rett vest. Man kan bruke grafting slik Macine_Head gjorde. Det betyr å legge ned hardt arbeid. Jeg har også sett/hørt det blitt brukt i både engelske bøker og serier/filmer uten at jeg kan komme opp med spesifikke eksempler på det rett fra hodet. 

(Innlegget ble redigert 11.10.19 14:19)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 11036
11.10.19 14:29
Uteplass79: Dette underbygges jo av statistikker som viser at Arsenal er blant de dårligste i ligaen på press.

Dette må være tull. Hvordan lager man statistikk om hvor god/dårlig et lag er på press? 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14840
11.10.19 14:39
Makatelli: Dette må være tull. Hvordan lager man statistikk om hvor god/dårlig et lag er på press?

Det er forskjellige måter å kvantifisere dette, noe som resulterer i at man ender opp med modeller som gir vilt forskjellige resultater. Man kan fokusere på hvor mange ballgjenvinninger et lag har, hvor høyt i banen laget vinner ballen, hvor raskt laget vinner tilbake ballen, og sikkert et titalls andre variabler. Man kan sette sammen modeller som inneholder et vidt spekter av variabler, og vektlegge de forskjellig, men det er nok vanskelig å finne en fasit på hva som er det/den beste. Det det gjør er at det kan være med på å understøtte et bilde man allerede har i hodet, eller få en til å være mer kritisk til sine egne oppfatninger, akkurat slik nesten all annen fotballstatistikk bør brukes.

En ting som jeg har sett at et par av disse modellene har plukket opp er forskjellen på hvor vellykkede/aggressive vi er til å presse på borte og hjemmebane. På hjemmebane er vi både et av de mer aggressive og dyktige lagene til å presse, mens vi på bortebane nesten ikke presser i det hele tatt. Dette passer veldig godt med min oppfatning av hvordan vi har fungert under Emery i løpet av hans periode her. Man trenger kanskje ikke statistikk for å underbygge dette, men det er hyggelig å få en bekreftelse på at det man ser stemmer med statistikken.

(Innlegget ble redigert 11.10.19 14:42)

DennisB
DennisBInnlegg: 16107
11.10.19 14:54
Wellewinhio: En ting som jeg har sett at et par av disse modellene har plukket opp er forskjellen på hvor vellykkede/aggressive vi er til å presse på borte og hjemmebane. På hjemmebane er vi både et av de mer aggressive og dyktige lagene til å presse

I hele ligaen? Jeg synes ikke dette rimer veldig med hva jeg ser. Ja, det er forskjell på hjemmebane og bortebane, som det er med alle lagene, og vi har generelt en god hjemmestatistikk under Emery. Og følgelig presser vi høyere på banen hjemme, naturlig nok. Men vi slipper til såpass mange skudd, og legger oss til dels mye bakpå etter min mening (særlig etter en ledelse), så jeg er veldig overrasket hvis vi er ett av de beste presslagene på hjemmebane i ligaen. Vi har strekk i laget, og midtbanen har for store rom å dekke.

 

Jeg får ikke det til å stemme, Welle.

(Innlegget ble redigert 11.10.19 14:55)

Enzino
EnzinoInnlegg: 38279
11.10.19 15:20
Wellewinhio: Prøvde å kopiere inn noe fra Urban Dictionary, men det gikk rett vest. Man kan bruke grafting slik Macine_Head gjorde. Det betyr å legge ned hardt arbeid. Jeg har også sett/hørt det blitt brukt i både engelske bøker og serier/filmer uten at jeg kan komme opp med spesifikke eksempler på det rett fra hodet.

Det betyr å pode en plante. Å pode en plante er å sette en del av en plante inn på en helt annen og få den til å gro. Det er møysommelig arbeid, og krever veldig regelmessig oppfølging. Så antakelig derfra slang-uttrykket kommer.


Men det finnes vel sånn ca. 100 ord i det engelske språket som beskriver det å jobbe hardt defensivt på en fotballbane bedre.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14840
11.10.19 15:25
Enzino: Men det finnes vel sånn ca. 100 ord i det engelske språket som beskriver det å jobbe hardt defensivt på en fotballbane bedre.

Der er jeg ikke uenig. Ville bare påpeke at det ikke var helt på trynet å bruke det uttrykket.

Shenon
ShenonInnlegg: 5279
11.10.19 16:25

Glem nå dette med "knallhard jobbing" ang Firmino for en liten stund, det er overhodet ikke derfor han har et vanvittig defensivt ansvar hos Liverpool.


Firmino er den som hele tiden bestemmer hvor på banen vi setter inn presset, hvilken side/korridor vi vil at motstander skal bruke, og hvilke vi vil stenge av. Han bestemmer når vi skal falle litt mer ned og når vi skal kjøre full "gung ho" og presse på motstanders 16-meter etc. Han er kort og godt Sjefen i laget i de viktige sekundene etter at man mister ball, og det har egentlig lite å gjøre med at han jobber så voldsomt - selv om han jo gjør den jobben med bravur også.

Snorlax
SnorlaxInnlegg: 1913
11.10.19 16:35

Deilig om vi endelig blir kvitt late middelmådigheten som håver inn £350K i uka. 

DennisB
DennisBInnlegg: 16107
11.10.19 16:56
Shenon: Glem nå dette med "knallhard jobbing" ang Firmino for en liten stund,

Akkurat nå er det greit å glemme hele Liverpool egentlig. Men pass dere om noen veldig få år, når både minste og mellomste bukkene bruse blir store. Da blir vi farlige :)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18387
11.10.19 17:15
Shenon: Glem nå dette med "knallhard jobbing" ang Firmino for en liten stund, det er overhodet ikke derfor han har et vanvittig defensivt ansvar hos Liverpool. Firmino er den som hele tiden bestemmer hvor på banen vi setter inn presset, hvilken side/korridor vi vil at motstander skal bruke, og hvilke vi vil stenge av. Han bestemmer når vi skal falle litt mer ned og når vi skal kjøre full "gung ho" og presse på motstanders 16-meter etc. Han er kort og godt Sjefen i laget i de viktige sekundene etter at man mister ball, og det har egentlig lite å gjøre med at han jobber så voldsomt - selv om han jo gjør den jobben med bravur også

Amen

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg