Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17949
25.10.19 13:30
LeCoq: men hva tenker dere om Jose i Arsenal?

Jeg hadde sluttet å se kamper.

Klarer ikke den "As long as we win mentaliteten" andre supportere har til sitt lag.

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5143
25.10.19 13:40

Ikke faen om jeg vil ha Mourinho! Hadde det vært mulig så hadde det vært bedre å hente Wenger ut sesongen. Med det mannskapet vi har nå så hadde han garantert klart topp4, og fått slutt på kranglen mellom Ozil og Drakulan.


BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17949
25.10.19 13:48
Jorge86: Hvis Ceballos og Guendouzi dytta ballen til hverandre (og ikke fram til Torreira), hvordan var det da han som skulle stå for det kreative? Av det jeg fikk med meg var Torreira lite involvert når Arsenal hadde ballen i andreomgang. Jeg fikk på ingen måte inntrykk av at han skulle være lagets Özil. Han kunne sikkert bytta posisjon med Ceballos eller Guendouzi, men jeg kan forstå tanken bak rask gjenvinning ved å legge han høyere i banen. Guendouzi og Ceballos kan bidra med å skape noe fra litt dypere også, særlig førstnevnte som jeg synes har tatt store steg denne sesongen når det gjelder å ta med seg ballen fremover.

Han fikk ballen ofte utenfor 16 av vingene eller backene, men oftest bare var han i veien nærmest.
For så fort han fikk ball, kan du se panikken kommer og her gjelder det bare å levere den så fort du kan til nestemann uten å miste den.

Han kan ikke være lagets Özil, fordi han er ikke Özil.

Han blir bare flyvenes rundt og virre utpå der.

Jeg vet hva tanken er fra Unai, men syntes fortsatt det er en negativ.
For fokuset til Unai handler opplagt om å vinne ballen på nytt høyt opp, men i samme slengen ofrer å heller ha en kreativ spiller i det samme rommet når vi angriper, til fordel for en destruktiv en.
Leddet mellom midt og angrip eksisterer plutselig ikke.
Dette føler jeg vi lider veldig under med Unai, da ballen er transport oppover, må det være via vingen eller backen, da fordi det er ingen kontakt mellom leddene.

En Ceballos hadde kunne fylt den rollen, i stedet så det ofte slik ut på slutten:

Alt i da i sirup-tempo og spillere som ikke visste hva dem skulle gjøre.

Ellers får jeg bare støtte meg på Myshkin her.

Jeg også innrømmer først som sist, at Unai nok kan 10 ganger mer enn meg om fotball, men jeg liker dårlig mentaliteten hans når det gjelder å lede Arsenal.

Jazzeron
JazzeronInnlegg: 13514
25.10.19 14:03
LeCoq: Selvsagt bare spekulasjoner, men hva tenker dere om Jose i Arsenal?

Vil heller at vi rykker ned. 100 % seriøst. 

Hva har den løken gjort i det siste, annet enn å trene Utd mer ned i dass? 

(Innlegget ble redigert 25.10.19 14:03)

hillier
hillierInnlegg: 4348
25.10.19 17:05

Noen åpne Ja\Nei-spørsmål til fansen:


1: Har vi blitt bedre på noe under Emery?: Grinde ut uavgjorte mot topp 6 lag. 


2: Har vi blitt bedre generelt under Emery?: Soleklart nei. 


3: Trur vi vil bli bedre under Emery?: Ingenting tyder på det. 


4: Klarer vi topp 4 med Emery?: Nei. 


5: Hadde du støttet styret, om de sparket Emery i dag?: Ja. 


 


6: Ville du stått bak Ljungberg til lede oss resten av sesongen?: Ja,men helst en erfaren trener som kan organisere et forsvar og lar de tre på topp spille med en kreativ spiller bak seg. 


7: Hvis du svarte min. 3 "Nei" på de første 4 spørsmålene, finnes det noen grunn for å beholde han lenger? Hvis ja, eventuelt hva.

Walchez
WalchezInnlegg: 3431
25.10.19 17:47

Martinelli er tatt ut i troppen til Brasils "Olympic Team". Er vel U-21 landslag. De skal spille en turnering i Spania i neste landslagspause i november. Første kamp mot USA og deretter mot vinneren av Argentina-Chile.


Dette blir evt første landskamp for Martinelli om han får spille

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16510
25.10.19 18:12

OL er U23, med tre(?) spillere tillat over grensa.


(bare for korrektur)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
25.10.19 19:04
hillier: Noen åpne Ja\Nei-spørsmål til fansen:
1: Har vi blitt bedre på noe under Emery?: Grinde ut uavgjorte mot topp 6 lag. 
2: Har vi blitt bedre generelt under Emery?: Soleklart nei. 
3: Trur vi vil bli bedre under Emery?: Ingenting tyder på det. 
4: Klarer vi topp 4 med Emery?: Nei. 
5: Hadde du støttet styret, om de sparket Emery i dag?: Ja. 
 
6: Ville du stått bak Ljungberg til lede oss resten av sesongen?: Ja,men helst en erfaren trener som kan organisere et forsvar og lar de tre på topp spille med en kreativ spiller bak seg. 
7: Hvis du svarte min. 3 "Nei" på de første 4 spørsmålene, finnes det noen grunn for å beholde han lenger? Hvis ja, eventuelt hva.

1. Noen få ting er det. Vi er f.eks. vesentlig bedre i kampene mot Tottenham, ManU og Chelsea. Forrige sesong hadde vi plusscore mot dem. Hittil i år to U, en hjemme og en borte. Vi har kun tapt 1 av de 8 kampene vi har spilt mot dem under Emery.


Og spørsmålet er om man skal sammenligne kun mot Wengers siste sesong, eller se lengre bakover. Forrige sesong var vi mye bedre på bortebane enn den siste under Wenger (men det skulle faen ikke mye til).


2. Nei, vi har utrolig nok blitt enda svakere defensivt, både i hvordan vi ser ut og er strukturert, og i antall baklengs. Samtidig scorer vi færre mål, selv om vi har et veldig sterkt angrep på papiret. Med Auba, Laca, Øzil og Pepe matcher vi alle lag på papiret. Men i praksis funker det jævlig dårlig, og vi scorer alt for ofte på enkeltmannsprestasjoner sammenlignet med godt angrepsspill.


3. Jeg har sagt det en stund nå (siden omtrent midt i forrige sesong) at det er veldig vanskelig å se strukturelle og relasjonelle forbedringer. Man burde snart begynt å se konturene av NOE sånt.


4. Nei, jeg har tippet oss på 6. plass, og det står jeg på. Vi er alt for ustabile til topp 4. Til og med når lag som ManU og Tottenham har rotet seg helt bort i starten av sesongen. Vi burde allerede nå ha tilnærmet avgjort mot dem, men det har vi ikke klart. 


5. Jepp. Men det er ikke noen krise om han sitter ut sesongen, så lenge det ikke blir lengre.


6. Ja, jeg tror det hadde vært bedre enn å fortsette med Emery. Men jeg er ikke sikker. Ljungberg er litt som OGS, han kan klubben og har spilt i et vinnerlag, men han er uerfaren uten meritter. Det hadde vært bedre med en coach som har levert prestasjoner.


7. Det er aldri gunstig å bytte coach midt i en sesong, så det beste argumentet for å beholde ham ut sesongen, er vel at det er vanskeligere å finne en god erstatter midt i sesong, og det blir litt mer hastverksarbeid. Ansetter man Ljungberg midlertidig, og han gjør det bra i starten, så kan man havne i en OGS-situasjon hvor han først får fast ansettelse og så presterer ikke laget like bra. Litt avhengig av hvor langt klubben er kommet i prosessen bak som ikke ser, så ser jeg argumenter begge veier. Men jeg ser ikke ett eneste godt argument for at Emery skal være coach i Arsenal i august 2020.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
25.10.19 19:06
Walchez: Martinelli er tatt ut i troppen til Brasils "Olympic Team". Er vel U-21 landslag. De skal spille en turnering i Spania i neste landslagspause i november. Første kamp mot USA og deretter mot vinneren av Argentina-Chile.

Den nye Ronaldo kommer selvsagt til å være en åpenbaring i Japan.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
25.10.19 19:09
LeCoq: Selvsagt bare spekulasjoner, men hva tenker dere om Jose i Arsenal?

Jeg tenker at det er et av få alternativer som er enda verre enn dagens.


Har mistet mye av the special one effekten han hadde tidligere i karrièren, usikker på om han per i egentlig er et hakk opp fra Emery som coach.


Legg til at han står for anti-fotball, og at han vel omtrent er den personen som har snakket mest dritt om Wenger og Arsenal de siste 20 årene, så blir det helt drøyt useriøst om han skal være et reelt alternativ.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
25.10.19 19:15
BigTonyAdams: For all del, Torreira er ikke håpløs med ball på noen måte.
En moderne DM, men når vi har MG og Ceballos som er langt bedre til å finne løsninger og være kreative

Guendouzi har veldig mange kvaliteter som fotballspiller, men spesielt kreativ klarer jeg ikke helt å se at han er (i hvert fall ikke ennå). Han skaper imo mer ved å forsere pressledd og skape overtall enn ved å være den som slår key passes.


Jeg tror Torreira er en minst like god pasningsspiller faktisk.


Jeg holder Ceballos som en bedre pasningsspiller enn begge de to andre.


De ligger forøvrig helt likt på xA90 hittil denne sesongen alle tre, uten at det forteller sånn kjempemye, siden det er ganske få kamper.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
25.10.19 19:20

Forøvrig er xA90 statistikken vår denne sesongen komisk lesning.

 

Topp 6 består av de 2 solgte spillerne Monreal og Mikke, samt 2 veldig uventede i AMN og Chambers.

 

De 2 siste, som man kan forvente skal være der oppe, er Saka og Pepe (som jo er en flopp allerede).

 

Det må selvsagt leses med forsiktighet pga få kamper, men det underbygget det subjektive inntrykket at laget skriker etter kreativitet og at vi har et angrepsspill som rett og slett ikke fungerer, særlig med tanke hvor mye av offensiv kvalitet som finnes i stallen.

 

Men Øzil på monsterlønn er altså ikke god nok for benken en gang i de fleste kampene, selv om han er en av kapteinene. Det er til å grine av.

(Innlegget ble redigert 25.10.19 19:21)

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5082
25.10.19 19:35

Progresjon har vi vel hatt under Emery hvis vi sammenligner med Wengers siste og verste sesong. Og det er vel den man må sammenligne med?


Tror det er utelukket å sparke han allerede nå selvom det hadde vært gledelig for mange av fansen. Vi henger med både i EL og PL topp 4. 


Er vi kommet til det punktet at vi må begynne å håpe på at Leicester taper poeng tidlig denne sesongen? Husker forrige gang de utfordret oss tok vi dem ikke seriøst før godt etter juletider

VAVAVOOM
VAVAVOOMInnlegg: 2622
25.10.19 21:21

Leicester borte snart. Det blir gøy.

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5082
25.10.19 21:48

Hvorfor i all verden ønsket vi emery og ikke rodgers?


Men sammenligner man med klopps første år i pool ligger vel emery greit an?

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5082
25.10.19 22:03

Runden etter leicester tar vi imot soton 

Limpar91
Limpar91Innlegg: 126
25.10.19 22:48
Jorge86: Ja, VAR-rommet skal være sikre på at dommeren har tatt feil for å overprøve avgjørelsen, noe jeg i utgangspunktet synes er riktig. Taklingen på Deulofeu var for meg en åpenbar feil. Det er ingen tvil om at Vertonghen hindrer han der. Det er svakt av VAR å ikke gi straffe, men samtidig var det noe de åpenbart vurderte. Og selv om det denne gangen ble feil, ville man uten VAR bare måttet leve med dommerens avgjørelse som også var å ikke blåse straffe. VAR fungerer ikke optimalt og man vil aldri få alle avgjørelser riktige. Det kommer fortsatt til å være uforståelige avgjørelser som går både for og i mot alle lag, men det vil bli mange færre slike situasjoner enn tidligere. Og det er et steg i riktig retning.

Jeg tror Enizino har rett i at VAR ikke vil fungere i England, fordi dommerne ikke vil overprøve. Jeg er også redd for at dommerne nå vil 'safe' inn avgjørelser og dømme ukontroversielt og heller la VAR overprøve; og siden VAR-panelet holder veldig tilbake blir enden på visa at dømmingen blir dårligere og de populære lagene (som Tottenham) ler hele veien til fløyta.

vike4
vike4Innlegg: 9532
25.10.19 23:18

Leicester scoret neste like mange mål som vi har hele sesongen i en og same kamp. Litt artigere å se Leicester kamp enn Arsenal kamp om dagen gitt.

joahel88
joahel88Innlegg: 4805
25.10.19 23:25

Hvor mange poeng tar vi mot wolves og Leicester? Jeg tipper 1

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5082
25.10.19 23:26

Lurer på hvor mange nimålsseire vi får i år.
Emery hadde vel parkert bussen på 0-1 og en mann mer. Og vi hadde gitt de unødvendig selvtillitt, og til slutt gått på et knepent tap. Og han ville kalt det progress. 

DennisB
DennisBInnlegg: 14672
26.10.19 11:52

Som mot Watford på bortebane senvinters i forrige sesong.


Aubameyang ga oss 1-0 etter 10 min. Minuttet etterpå ble Deeney utvist. Vi spilte 11 mot 10 mann i 85 minutter, inkl. tilleggstid.


Vi grindet ut 1-0 selvsagt.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
26.10.19 12:32
DennisB: senvinters i forrige sesong

Bor du på Svalbard? Den matchen var 15. april! :-D

Zyberbe
ZyberbeInnlegg: 2741
26.10.19 13:11
LeCoq: Ligger du et par dager bak på planeten du befinner deg på?

Fikk sett målene nå, 2 meget pene frispark. Tar tilbake kommentar og håper på mer av dette.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 18982
26.10.19 13:15
Enzino: Den matchen var 15. april!

Da feira han sikkert songkran og mista all kontroll på årstidene.

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5082
26.10.19 13:28

Nketiah benket igjen 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14719
26.10.19 13:35
MarcoMauritz: Nketiah benket igjen

#BielsaOut

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10358
26.10.19 14:01

Håper klubben avbryter låneoppholdet hans i januar og sender ham en annen plass. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
26.10.19 14:06

At Ed ikke kom til å få mange starter i CC så lenge Leedslaget fungerer, kan ikke ha kommet som en overraskelse. I hvert fall ikke hvis man hadde gjort litt undersøkelser.


Jeg visste jo dette, rett og slett fordi jeg har en venn som er sykelig lidenskapelig Leedsfan, og derfor kan forklare det aller meste om klubben i detalj. Inklusive Bielsas filosofi og beslutninger.


Jeg skrev dette i tråden her, rett etter at lånet ble offentliggjort.


Tøff bortematch i dag, som kan bli helt avgjørende for stillingen i toppen av CC til slutt. Så selvsagt ikke dagen for å eksperimentere med laguttaket. Ed får innhopp hvis kampbildet tilsier det.


Men hvis de som tok beslutningen om utlånet ikke hadde skjønt det da de tok beslutningen, så kan det selvsagt tenkes at de må ta det opp til vurdering. 


Det er jo ikke alle utlånsbeslutninger i klubben de siste 10 årene som har vært like godt gjennomtenkt.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
26.10.19 14:12

For de som er interessert er Bielsas tilnærming beskrevet ganske grundig her.

DennisB
DennisBInnlegg: 14672
26.10.19 14:39
Enzino: Bor du på Svalbard? Den matchen var 15. april! :-D

Haha, jeg ferdes på litt varmere breddegrader enn det ja. Husken min derimot, har fått seg en liten kilevink tydeligvis. Får skylda på all soppen jeg hiver nedpå :)

(Innlegget ble redigert 26.10.19 14:40)

Klikk for å gå tilbake til toppen