Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal Football Club - Pride of London

NYTT TEMA
Enzino
EnzinoInnlegg: 37908
06.12.19 12:23
Hansiso: Igjen er det også helt utrolig for meg hvordan man dømmer Ljungberg etter 2(!) matcher. Antatt enklere motstand eller ikke, alt ligger i hode på spillerne, og det er ikke alt som kan løses på én uke.

Er vel ingen som dømmer Ljungberg ennå, men det at han fortsetter og gjør nøyaktig de samme feilene som Emery gjorte er jo ikke spesielt tillittsvekkende.


Ellers enig i at veldig mye er mentalt. Men det er dette som et bytte av coach normalt sett gjør veldig mye med. F.eks. OGS da han tok over i ManU eller Mou i Tottenham som er eksempler fra nær fortid, men det finnes bøtter og spann av disse eksemplene.


Ljungberg ser ikke ut til å ha tilført noen som helst slik effekt (foreløpig, men den pleier å være umiddelbar).


Klart man blir stresset når laget spiller som et nedrykkslag, får resultater som et nedrykkslag, og bytte av coach ser ut til å ha null eller negativ effekt.


At Arsenal ikke kan rykke ned er bare tull, og det er en livsfarlig tilnærming. Jeg håper virkelig at eier, ledelse, coach og spillere ikke har samme mentalitet. 

Ribba
RibbaInnlegg: 36177
06.12.19 12:56
Enzino: Det er selvsagt mye mer sannsynlig at vi overlever, men faktum er at hvis vi fortsetter å spille så dårlig som i de siste 7 kampene, så rykker vi ned med klar margin.

Ja, selvsagt. Og spillere dere enda dårligere, så vil dere rykke ned med enda klarere margin. Men som jeg nevnte tidligere, denne dårlige formen kommer ikke til å vare evig.

Og du sier at dere har hatt et overkommelig program, selv om det er helt riktig, så har dere også møtt lag som har vært i god form. Hvis vi går tilbake til etter siste kampen dere vant, så har dere møtt Sheff Utd, Crystal Palace, Wolves, Leicester, Southampton, Norwich og Brighton.

Wolves, Sheff Utd og Leicester har vært i veldig god form. Crystal Palace har forsåvidt også vært i veldig god form, men hadde jo en helt sinnssyk terminliste en periode der de møtte vel alle topplagene på rekke og rad. Southampton har jo vært et lag som har vært på bedringens vei og har vel ellers fått dårlig uttelling. Norwich og Brighton er derimot to lag som ikke har vært noe særlig (dog har Brighton vært greie hjemme) god form.

Så dere har vært uheldige med at når dere har vært i dårlig form, så har dere samtidig møtt mange lag som samtidig har vært i god form. Men dette med form endrer seg raskt, og jeg er rimelig sikker på at det ikke er lenge før dere har etablert dere trygt og godt på den øvre halvdelen. For også i fjor var det jo noen lag som så ut til å kunne konkurrere med de 6 store, men etterhvert, så falt de av en etter en mens de vanlige 6 distanserte seg fra resten.

Nå trur jeg riktignok ikke Leicester kommer til å falle av i år (de kommer nok til å vinne i år), men Tottenham, Man Utd, Arsenal og Chelsea (i urangert rekkefølge) kommer til å være på plassene etter Man City og Liverpool. 

(Innlegget ble redigert 06.12.19 12:56)

rannov
rannovInnlegg: 1609
06.12.19 12:57

Det positive oppi alt dette er at det er større sjangs for seriemesterskap neste sesong. I Championship. 

ONV95
ONV95Innlegg: 4999
06.12.19 13:07

Tenk om vi rykker ned mens vi feirer 100-års jubileum for spill i øverste divisjon.  Oh the Irony.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
06.12.19 13:34

De siste 22 kampene viser 6-7-8. Det betyr altså at de har fått 25 poeng på 22 kamper med 27-35 i målforskjell. Vi tror gjerne at dette kommer til å snu, men per dags dato er det ingenting som tyder på det. Arsenal er uten tvil det dårligste laget i ligaen for øyeblikket. 

Den kommende kamprekken: West Ham, Man City, Everton, Bournemouth, Chelsea, United, Palace, Sheffield og Chelsea er heller ikke til å kimse av. Blir faktisk overrasket om laget får med seg en eneste seier på disse kampene. 

(Innlegget ble redigert 06.12.19 13:41)

Ribba
RibbaInnlegg: 36177
06.12.19 13:59
Pinkieez: De siste 22 kampene viser 6-7-8. Det betyr altså at de har fått 25 poeng på 22 kamper med 27-35 i målforskjell. Vi tror gjerne at dette kommer til å snu, men per dags dato er det ingenting som tyder på det. Arsenal er uten tvil det dårligste laget i ligaen for øyeblikket.

Vel, mitt lag, Liverpool, har i samme periode 21-1-0, altså 64 poeng, med 56-18 i målforskjell. Og selv om vi uten tvil er det beste laget i ligaen for øyeblikket, så er det naivt å tru at det ikke kommer til å endre på seg. For ting er sjelden konstant i fotball, og Liverpool vil før eller siden begynne å tape poeng i mer normalt tempo, mens Arsenal før eller siden vil komme ut av denne formduppen de er i.

Nå synes kanskje du og andre at det er urettferdig å sammenligne et high-flying Liverpool med dagens Arsenal. Men husk at vi har vært der dere er nå. Ja, vi har faktisk vært enda lengre nede.

Høsten 2010 var vi dager unna å gå konkurs og vi lå på 19. plass, med 6 poeng, etter 8 kamper. Likevel var vi aldri reelt i fare for å rykke ned og vi endte på en 6. plass.

For noen klubber er for store til å rykke ned helt plutselig. Nedrykk av store klubber skjer gradvis eller fordi de blir tatt for jukse (som Juventus) og er ikke store nok til å ikke bli hardt straffet. Og Arsenal er ikke der, i alle fall ikke enda.

(Innlegget ble redigert 06.12.19 14:05)

ulfarne
ulfarneInnlegg: 30686
06.12.19 14:11

Brendan med ny kontrakt i Leicester

Villans20
Villans20Innlegg: 7915
06.12.19 14:14

Det som er mest bekymringsfullt for øyeblikket er at Arsenal må så og si score 3 mål bare for å vinne en kamp. De slipper jo inn 2 mål hver eneste kamp de spiller.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13086
06.12.19 14:15
ulfarne: Brendan med ny kontrakt i Leicester

la meg gjette


Høyere lønn


og en klausul om å kunne gå til en større klubb gitt at de legger 1,5x mer penger på bordet enn før


win-win


 

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
06.12.19 14:37
Ribba: mens Arsenal før eller siden vil komme ut av denne formduppen de er i.

Men dette er ikke bare en formdupp, dette er en klubbdupp. Alle piler peker nedover. Om det fortsatt finnes noen piler som peker i positiv retning er det bare et tidsspørsmål før den vender om. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18165
06.12.19 15:25

Blir spennende å følge hvis man i klubben eventuelt også tenker at dette ordner seg fordi noen klubber er for store til å rykke ned.


Ikke at jeg tror at dere kommer til å rykke ned, men den mentaliteten er sykt skummel å ha i bakhodet. 

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7756
06.12.19 15:27

Per nå kan klubben fint rykke ned. Vi ser seriøst ikke kapable ut til å vinne en eneste kamp. 

busnissclass
busnissclassInnlegg: 5447
06.12.19 16:22

.

 

 

(Innlegget ble redigert 06.12.19 16:24)

Hansiso
HansisoInnlegg: 10536
06.12.19 16:24
joahel88: fortjener

"Vi har 7 poeng mer enn vi fortjener". Dette er en fryktelig naiv påstand. Du ser alt fra vår side og ingen andres. Det er ikke bare vi som har problemer i ligaen. Og det er langt ifra bare oss som har fått poeng på små marginer.

 

Vi har vært lette å lese, det har du rett i. Kampen i går derimot sjokkerte Brighton. De virket også stressede og frustrerte da kampplanen deres ble stukket kjepper i hjulene på. Til slutt taper vi pga. svak mentalitet og for dårlig defensiv organisering over lengre tid.

 

Det er klart vi teoretisk sett kan rykke ned. Det er vanskelig å endre en slik mentalitet. Men jeg gidder bare ikke høre på tullet til enkelte supportere lengre. Man snakket om total krise under Wenger da vi lå på en 6. Plass. Allerede på den tiden sutret folk. Endelig innser folk at klubben hadde det veldig bra på den tiden til sammenligning med dagens situasjon.

 

Jeg tror ikke vi går ned. Vi har mer enn halve sesongen igjen å spille og har god tid til å fikse det som skal fikses.

 

Synes også det er artig at du snakker om at det er ingen lag man er sikre på å slå. Det har det da aldri vært i PL. Selv Liverpool har jo i utgangspunktet hatt store problemer mot flere lag denne sesongen, men fått fryktelig mange "heldige" poeng for å bruke din argumentasjon.

(Innlegget ble redigert 06.12.19 16:29)

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
06.12.19 16:52
Hansiso: Det er klart vi teoretisk sett kan rykke ned. Det er vanskelig å endre en slik mentalitet. Men jeg gidder bare ikke høre på tullet til enkelte supportere lengre.

Det er faktisk et ganske reelt utfall mtp dagens situasjon og det kommende kampprogrammet. Tendensene har vært der lenge nå, for lenge. Man sitter gjerne å tenker at det kommer til å ordne seg, men før man vet ordet av det er det blitt en realitet. 

(Innlegget ble redigert 06.12.19 16:52)

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23828
06.12.19 17:14
FUT-Player-10: Men som sagt, vi må få inn en manager som røsker ordentlig tak i denne klubben, for akkurat nå er vi på ville veier.

Ja. Når Arsenal spiller nå for tida, så ser det ikke ut som om de har noen som helst plan med noen ting. Føler ikke at laget ligger i ordentlig formasjon en gang. Og bakover er det bare rør, men det har det vært veldig lenge nå.

Jeg er ikke enig i at Arsenal har et så godt lag på papiret. Jo da, de har noen virkelig gode offensive kort, men det gjør ikke laget bra totalt. Forsvarsspillerne holder ikke mål, og midtbanen er nesten enda verre. Men ja, jeg er enig i at en manager med en streng filosofi kunne fått skikk på dette laget og gjort at de kunne kjempa om en topp fire-plassering. Det sier imidlertid ikke så mye, da Tottenham og United også bare er ræl, mens Chelsea er delvis ræl.

Ikke til å tro at Premier League endte opp med alle fire finalister i de to store internasjonale klubbturneringene i fjor. Særlig i og med at City ikke var ett av dem...

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5622
06.12.19 17:24

Hvorfor er dette styrets skyld?

De har gjort alt rett her. En moderne styremodell der makten og oppgavene ble fordelt med nye roller. Folk som Misintlat og Sanhelli kom inn og alle var fornøyde med hvert transfervindu siden Auba kom. De hørte på fansen da Wenger måtte gå. De handlet stort for Emery første sommeren i defensive forsterkninger. Fortsatte med å sprenge banken sjokkerende for Pepe, og alle var helt lamslåtte av beundring. Raul skulle på sokkel. Etter en svak høst sparket de Emery i tide, og de forhastet seg ikke å satte inn en legende med trenererfaring i klubben som caretaker. 

At resultatene ikke står i stil, er ikke styrets skyld. Det vil ikke gå mange tap nå før Freddie er ferdig og en ny sjef kommer. Mislykkes han også, kommer en ny relativt fort. Noe annet kan ikke styret gjøre. Kroenke kan ikke ta over manager-rollen. Han kan ikke score målene for oss, eller gå i duellene. 

Snorlax
SnorlaxInnlegg: 1913
06.12.19 17:30

Real Madrid have entered into discussions with Pierre-Emerick Aubameyang's representatives. They are willing to include Luka Jović in any potential deal. [@DuncanCastles]


 


Kun 1,5 år igjen av kontrakten. Om han ikke vil forlenge tar jeg gjerne dette. 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5622
06.12.19 17:30

Breaking: Chelsea have been cleared to give Frank Lampard access to a £150million transfer budget to strengthen his squad in January after their transfer ban was overturned by sport's appeal court in Switzerland. story on @TeleFootball imminently

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5622
06.12.19 17:31

#AFC are working on a limited budget in their search for a new head coach and are consequently unable to offer a salary competitive with the game’s elite [@JamesOlley]

Justice 96
Justice 96Innlegg: 46569
06.12.19 17:31
MarcoMauritz: limited

Den er kjip. 

(Innlegget ble redigert 06.12.19 17:32)

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15565
06.12.19 17:40

«Har lite å si hvem som trener laget, så lenge amerikaneren på toppen fortsatt sitter der.»


Hvorfor? Dere bruker jo veldig godt med penger. Har vel fort vekk ligaens dyreste angrepstrio, lønner stjerner over 3 millioner i uka, og har hentet inn folk i styret flere her inne onanerte til når det ble kunngjort. Jeg ser ingen grunn til at ikke Arsenal kan bli veldig gode igjen om de treffer på en trener som f.eks vi med Klopp.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15565
06.12.19 17:43

«Ljungberg ser ikke ut til å ha tilført noen som helst slik effekt (foreløpig, men den pleier å være umiddelbar).»


En ting her kan jo være at Ljungberg faktisk ikke er en helt ny mann fra utsiden, men en som har vært der en stund allerede. Hans metoder er vel fort preget av Emery, og det har kanskje blitt mer av det samme for spillerne. Noen boost har dere i alle fall ikke fått.

joahel88
joahel88Innlegg: 4807
06.12.19 17:43

For å omformulere Hansiso, jeg tror vi kan tape mot alle lag i ligaen selv på en middels dag. Toppnivået vårt vet jeg egentlig ikke hvor høyt er da jeg ikke har sett det nivået på et år. Men det tyder på at dagens toppnivå er faretruende lavt. Og derfor konkluderer jeg med at at dette fort blir nedrykksstrid. Men som jeg også har nevnt, så kan de plutselig vinne en kamp og det kan kanskje være nok for at spillet bedrer seg betraktelig. Men akkurat nå tror ikke spillerne på noe av det de driver med. Og da hjelper det heller ikke at man ikke har noen klar plan, og det svakeste kollektivet i profesjonell fotball.

(Innlegget ble redigert 06.12.19 17:44)

Ribba
RibbaInnlegg: 36177
06.12.19 17:48
WaltonBreckRd: En ting her kan jo være at Ljungberg faktisk ikke er en helt ny mann fra utsiden, men en som har vært der en stund allerede. Hans metoder er vel fort preget av Emery, og det har kanskje blitt mer av det samme for spillerne. Noen boost har dere i alle fall ikke fått.

Trur dette er et veldig godt poeng. Blir raskt mye av det samme om du henter noen direkte fra eksisterende trenerapparat. Så effekten blir nok sjelden den samme som om det kommer noen helt nye inn på banen. 

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5622
06.12.19 17:58

Vi er en dumpekandidat


Jo før vi innser det jo bedre


Vi blir ikke bare et nytt Leeds men et nytt Sunderland da går vi ned to divisjoner på rad. Nedrykk til league one neste sesongn

Hansiso
HansisoInnlegg: 10536
06.12.19 18:01
joahel88: profesjonell

Det er helt fair å mene!


Jeg tror at PL denne sesongen vil for oss handle om å spille oss tilbake inn i tempoet i engelsk fotball igjen. Det føles som om samtlige av spillerne har havnet ned på nivå med Xhaka når det kommer til å levere fra seg ballen i tide, og at ting går litt for fort.


Jeg har et ørlite håp om at Ljungberg eller en evt. ny manager vil skaffe selvtilliten til spillerne gjennom EL. Det er her vi har vist toppnivået vårt denne sesongen. Spillere som Martinelli kan være nøkkelen til å skåre litt flere mål enn vårt shaky forsvar slipper inn. Frem til vi får et forsvar som fungerer, så kan kanskje dette være en midlertidig vekker.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
06.12.19 18:10
Skraevadottir: Jeg er ikke enig i at Arsenal har et så godt lag på papiret. Jo da, de har noen virkelig gode offensive kort, men det gjør ikke laget bra totalt.

Selve kollektivet fungerer absolutt ikke, men spiller for spiller skulle man trodd at de kunne kjempet om topp 4 til siste serierunde. Synd at sammensetningen av spillertyper er forferdelig dårlig.

Kommer vel også an på hvilket papir man ser på. Er en vesentlig forskjell på ferskvare-papiret og talent-papiret.

(Innlegget ble redigert 06.12.19 18:23)

DennisB
DennisBInnlegg: 15460
06.12.19 19:12

Jeg har vel nesten fått en supporterknekk, om man kan kalle det det. En såpass negativ trend som laget har denne sesongen, har for meg blitt proposjonal med å gi mer tid til andre ting i livet. Livet er et ganske stort lerret, og jeg prøver å ikke la meg bli med i dragsuget av skuffelser og uholdbare følelser knyttet til laget som har vært en stor del av mitt liv siden 70-tallet.


Synd, for som flere av dere andre, har jeg ikke sett et mer skuffende og identitetsløst Arsenal-lag, basert på forutsetnger og forventninger, siden.. ja, noensinne. Det har sikkert vært noen tilsvarende årganger langt tilbake i tid, men da var ikke forventningene like store som de var før årets sesong. Å ikke være like engasjert som før, gjør meg ikke til en dårlig supporter, for klubben vil alltid være min lidenskap, også når jeg jeg ikke bruker like mye tid på den.


Som ordtaket sier, alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg det var selve livet.


Hvorfor har det blitt slik som det har blitt denne sesongen (og de siste to-tre for den saks skyld)? Vi bunner nær sagt alle statistikker over en rimelig lang tid nå. Ble vi for bortskjemte under Wenger? Sydde han hodeputer under oss over for lang tid? For faktum er at klubben gjorde mange grep for å komme ut av en trend vi så allerede under flere av de siste årene med Wenger, med store endringer i måten klubben drives på, og skiftet av manager. 


Jeg tror den aller viktigste grunnen til nå-situasjonen er sammensetningen i laget vårt over tid. For poengene skal tross alt vinnes på gresset, ikke på papiret. Spillere innkjøpt de siste 6-8 årene har ikke klart å utfylle hverandre. Stallen vår har vært skjev og ubalansert siden lenge før Wenger ga seg. Nå har vi hovedtyngden av de gode spillerne våre i angrepet. Vi har neglisjert midtbanen vår over lengre tid. Og vi har kjøpt inn helt feil spillertyper i forsvaret. Der kan man ikke være gung ho, som de fleste av dem er, men stabile og samlende typer, som spillerne i Atletico Madrid for eksempel. 


Manager-byttet var en katastrofe oppi dette, Emery har vært altfor eksperimentell med formasjoner og idéer, og spillerne gikk til slutt i oppløsning av forvirring. Å tviholde på typer som ikke passer verken ligaen (Xhaka for å nevne én) eller idéene hans (nærmest hele forsvaret), gjorde ting bare verre.


Ljungberg gikk i Emerys lære, og har fortsatt i nær samme bane, med laguttak og også delvis idéer. Det gjør vondt å se på at vi også under han, har en tilnærming til kampene hvor vi taper de samme statistikkene med skudd, ballinnehav og xG. Visse justeringer taktisk, men gjør stort sett akkurat de samme skuffende sakene, bare i bittelitt ny drakt.


Ljungberg er ikke hva vi trenger nå. Vi trenger å få inn noen utenfra med et helt nytt syn på hvordan vi bør framstå. Med et nytt team og friske idéer. Ja, til og med Mourinho tror jeg ville ha vært en løsning vi hadde profitert på akkurat nå.


Å skylde på Kroenke-familien, blir for enkelt. Den kan ikke spille kampene for oss, og det er faktisk brukt penger i viss grad også. Det er gjort endringer i ledelse og det apparatet den familien kan påvirke. Selv om satsningen kunne vært bedre økonomisk, stikker problemene dypere enn å bare hente inn en ny spiller eller to. Vi ligger nede med delvis brukket rygg.


Beklager et langt og kjedelig innlegg, men det er mye frustrasjon som må ut nå. Jeg vil bruke mer tid på andre ting, men holder alltid et halvt øye med på utviklingen og følger sjelen i klubben.


Jeg tror selvsagt ikke vi rykker ned. Vi vil havne rundt 8-10.plass denne sesongen. Jeg tror ting i viss grad vil bli bedre, men det skjer ikke av seg selv. Klubben må innse alvoret, og det har jeg absolutt tro på at den gjør. Vi må starte med å få inn en sterk ledertype som head coach, nytt trenerteam, og få inn et par ledertyper på banen på midten og bakover. Det er et godt sted å begynne.

MarcoMauritz
MarcoMauritzInnlegg: 5622
06.12.19 19:15

Vi ser nå hvorfor vi aldri skulle latt Monreal og Koscielny gå så billig. Vi skulle aldri sluppet noen av dem i sommer, og i hvertfall ikke begge. På venstrebacken har vi god dekning, og det er ikke der skoen trykker, men Monreal kunne også bekle en stopperrolle, og det er denne plassen og høyrebacken det virkelig er alarmerende svakt.

 

Bellerin og Niles er for dårlige. Bellerin driter seg ut i går og var like dårlig som Luiz. Tenker spesielt på det defensive. Chambers skulle gjerne bekledd høyrebacken nå, men han må inn som stopper da både Luiz, Mustafi og Holding ikke fortjener å spille. Skal vi kaste inn Mavropanos? Det er klart at vi skulle hatt rutinen og klassen til Koscielny og Monreal nå. Da hadde vi ikke vært så ille, i hvertfall ikke på hjemmebane. 

 

Men det som skremmer meg minst like mye er at vi ikke får tak i ballen, og når vi vinner den mister vi den med en gang. På hjemmebane mot Brighton. Det er nesten så jeg tok meg i å savne Guendouzi i går for jeg savnet rett og slett litt ballinnehav. Det hjelper ikke å satse på kontringer og satse på brudd når man ALDRi vinner ballen. Hvordan kan Ozil briljere når han må jobbe som ballvinner i 90 % av kampen?

Januar kan ikke komme fort nok. Vi må sprenge banken for nye høyrebacker og stoppere. Vi må kvitte oss med overflødig daukjøtt som tar store lønninger, og kanskje også selge en av våre beste spillere i Auba eller Laca for å finansiere satsningen defensivt. Og vi må få inn en head coach som kan røske tak i hele spillergruppa, endre holdningene og jobbe for kollektivet. 

(Innlegget ble redigert 06.12.19 19:18)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg