Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
Cobi
CobiInnlegg: 57543
13.03.18 16:05
-k9b_: Ja, da er man vel cirka på liga-gjennomsnittet da. Meget pent.

Ca på ligagjennomsnittet, ja, men ser man litt nærmere på hvem som ligger høyt og hvem som ligger lavt, er det en meget tydelig trend med at de største klubbene ligger lavt og de minste klubbene ligger høyt.

Av de ti klubbene med lavest prosent til lønn, finner man Everton, Chelsea, Liverpool, Man City, Hull, West Ham, Leicester, Tottenham, Arsenal og United. Altså med få unntak de største klubbene (Leicesters tall er nok kunstig lavt, fordi de hadde kunstig høye inntekter pga CL, mens lønnsutgiftene neppe hadde det samme plutselige hoppet som CL-inntektene ga). Av disse ti klubbene ligger Liverpool tredje høyest, med kun Everton og Chelsea over.

Av de ti klubbene med høyest prosent til lønn, finner man Middlesbrough, Swansea, Palace, Sunderland, West Brom, Soton, Bournemouth, Burnley, Stoke og Watford. Altså en gruppe klubber som er ganske homogene hva størrelse og økonomi angår. For Liverpools del er det langt mer naturlig å sammenligne med gjengen i forrige avsnitt, enn gjengen i andre avsnitt eller ligagjennomsnittet, når skillet er såpass tydelig som det faktisk er.

Når det er sagt, så er sikkert Liverpools prosent høyere enn i år, fordi dette er fra et år uten CL, mens inntektene nå sannsynligvis vil stige mye mer enn lønnsutgiftene, pga CL. Men her er altså Liverpool snarere «lønnsprosent-ledende» enn det motsatte, når man sammenligner de med sammenlignbare klubber og ikke med klubber som Swansea og Crystal Palace. Hvis det er et poeng i seg selv å bruke mye på lønn, altså. Mange vil vel snarere argumentere med det motsatte, i hvert fall inntil et visst nivå.

minuspol
minuspolInnlegg: 35017
13.03.18 16:36
-k9b_: Hadde faktisk scrollet forbi det punktet uten å plukke det opp. Beklager det. Ja, da er man vel cirka på liga-gjennomsnittet da. Meget pent.

Man kan godt mene det. 

Alt ser solid, man gjør det man skal og. Men det er tydelige grep på at man satser litt ekstra sportslig, eller at man bruker den solide økonomiske plattformen til noe annet enn holde den solid.

Er det åpning for å øke lønnskostnaden? Ja, det er vel det?

Er det åpning for å bruker mer på transfers? Ja, det er vel det også?

 

Mirage
MirageInnlegg: 20943
13.03.18 17:06
minuspol: Alt ser solid, man gjør det man skal og. Men det er tydelige grep på at man satser litt ekstra sportslig, eller at man bruker den solide økonomiske plattformen til noe annet enn holde den solid. Er det åpning for å øke lønnskostnaden? Ja, det er vel det? Er det åpning for å bruker mer på transfers? Ja, det er vel det også?

Det var uansett behov for å snu ordentlig om på hvordan klubben ble drevet før FSG tok over. Sakte men sikkert har man klart å snu jevnt underskudd til at man nå er sikre nok finansielt til at man både kan utvide stadion ytterligere og endelig få bygget et helhetlig treningsanlegg for hele klubben. Som fans ønsker vi selvfølgelig å se masse penger gå til spillerkjøp, men arbeidet med å fikse alt utenfor banen var nok vel så viktig for å gjøre klubben levedyktig igjen.

Stadionutbyggingen var så voldsomt på tide at det er gledelig at man ikke bare hviler på laurbærene etter Main Stand-utvidelsen. Målet bør være å ha utvidet samtlige av tribunene på sikt, for det er ikke mangel på etterspørsel for billetter. Det er en dyr måte å øke inntektene på, men på sikt så er det gull verdt. 

Nå får vi uansett se til sommeren om man handler litt mer. Jeg ønsket ikke å slenge meg på hylekoret i januar, gitt at man tross alt satte rekord for dyreste forsvarsspiller. Tankegangen bak at man ikke brukte Coutinho-pengene vet jeg ikke. At det rett og slett ville vært urimelig dyrt å overtale de respektive klubbene til å selge alternativene man så for seg midt i sesong er i det minste veldig sannsynlig. Hvorvidt det bare var bløff får vi se etterhvert. Jeg ville selvfølgelig likt å se at vi hadde litt mer bredde i stallen, spesielt bak de tre offensive, men når vi endelig er tilbake i CL-kvartfinale og på fjerde i PL klarer jeg ikke å bli veldig sur over det. 

minuspol
minuspolInnlegg: 35017
13.03.18 17:09
Mirage: Nå får vi uansett se til sommeren om man handler litt mer.

jada, vi må vente litt til. Det er mantraet. Mens Liverpool har bygd ut så har vel West Ham passert når det gjelder antall på stadion pr kamp. 

Det er ingen tankegang bak at man ikke bruker Coutinho pengene. For de er brukt.

Mirage
MirageInnlegg: 20943
13.03.18 17:51
minuspol: Mens Liverpool har bygd ut så har vel West Ham passert når det gjelder antall på stadion pr kamp.

De fikk i praksis en stadion utdelt for fillepenger av London by, så det er ikke akkurat veldig sammenlignbart. Og du ser jo hvor fornøyde de er med tingenes tilstand i West Ham for tiden.

Snakker om West Ham, ny episode av PL-podcasten til Wikestad nå. En av gjestene skal visst prate litt om situasjonen der.

(Innlegget ble redigert 13.03.18 17:53)

redbull
redbullInnlegg: 1023
13.03.18 20:19

Kane ute resten av sesongen. Uheldig for Tottenham og Kane, spesielt mtp. VM, men det er jo positivt for Liverpool at 1 av 2 konkurrenter om 4. plassen stiller uten sin klart beste spiller i innspurten.

redbull
redbullInnlegg: 1023
13.03.18 21:12

Kan legge til at det ikke er bekreftet, men tidlige rykter. Trodde det kom fra klubben, noe som ikke stemte.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 9709
13.03.18 22:59

Tror dere vi slipper Milf Hunter hengende i tråden vår de neste ukene etter i kveld?

 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 36390
13.03.18 23:01
WaltonBreckRd: Tror dere vi slipper Milf Hunter hengende i tråden vår de neste ukene etter i kveld?

Håper han henter flere historier fra twitter.

Korgutt
KorguttInnlegg: 10977
13.03.18 23:05

2 statuser på facebookprofilen til Klopp idag.

Let’s hope we can play against Man Utd in quarter-finals

Let us all take a moment at laugh at Man Utd hahahahhahahhahahahhahah 

(Innlegget ble redigert 13.03.18 23:05)

Shenon
ShenonInnlegg: 4085
13.03.18 23:09
mcdermott: så jeg skjønner ikke helt hvorfor du skriver dette?

Da mistenker jeg at du ikke bare er blond, men i tillegg gjør deg ekstra dum!

 

Men du skal få det EN siste gang: det er EN av disse klubbene der ABSOLUTT ALT skal skyldes på eierne, og den klubben holder ikke til i manchester...

FabioBorini
FabioBoriniInnlegg: 12105
14.03.18 00:08

Da krysser vi fingrene for Roma eller Sevilla i neste runde, når er trekningen ?

Knaxern
KnaxernInnlegg: 36390
14.03.18 00:10

Roma, Sevilla eller Juve er de tre lagene jeg helst ser at man trekker.

Helst ikke Bayern, Barca og Man City.

Real Madrid er greit nok.

Darwinian_
Darwinian_Innlegg: 940
14.03.18 00:21

Fredag kl 12

Magnific
MagnificInnlegg: 12033
14.03.18 01:03

Roma og Sevilla er nok de to klart svakeste lagene som er igjen, ja. Vi har jo bottlet jævlig mot Sevilla tidligere, så foretrekker nok kanskje at vi møter Roma. 

Ellers håper jeg at Juve og Real unngås, det er dårlige matchups for oss helt enkelt.   Barcelona og Bayern står vi bedre til selv om begge seff blir veldig tøfft.

eppaen
eppaenInnlegg: 22963
14.03.18 08:37

Prøver gjerne Sevilla igjen. Vår måte å spille genererte godt med målsjanser mot dem, og ser ikke for meg at det rotes bort enda en gang. 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63577
14.03.18 08:38

Men du skal få det EN siste gang: det er EN av disse klubbene der ABSOLUTT ALT skal skyldes på eierne, og den klubben holder ikke til i manchester...

--- Dette stemmer jo ikke så premisset ditt blir jo da helt feil. Det er Klopp som får tyn ved tap,, ikke FSG. Men det er klart at om vi gjør en ræva sesong så må også fokuset rettes mot eierne. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 25488
14.03.18 10:24
minuspol: Er det åpning for å øke lønnskostnaden? Ja, det er vel det? Er det åpning for å bruker mer på transfers? Ja, det er vel det også?

Det er jo dette jeg skriver hele tiden. Det er penger i klubben til å bruke uten å selge. 

Men det er en rimelig klar strategi på plass. Det skal være en spiller man virkelig vil ha, og har en klar plan med, eller ingen. Det var Van Dijk eller ingen, ingen mellomløsninger som Michael Keane, Davinson Sanchez eller Koulibaly. Så da blir det liggende ubrukte penger i klubben, som begge vi to kanskje helst skulle sett at ble brukt på noen unggutter eller noe. 

De fleste vil jo heller ha f.eks Maguire som 4. valg enn Klavan, men det er ikke slik strategien er. 

May25
May25Innlegg: 2003
14.03.18 10:37
-k9b_: De fleste vil jo heller ha f.eks Maguire som 4. valg enn Klavan, men det er ikke slik strategien er.

Hva med De Vrij i stedet for Klavan?

klaumb
klaumbInnlegg: 5766
14.03.18 10:50
May25: Hva med De Vrij i stedet for Klavan?

Noe av årsaken til at man kan hente VvD og Naby Keita er at man ikke henter inn fjerdevalg med to mill i ukelønn. Hadde man fått inn f.eks De Vrij, så hadde nok heller fremtiden til Matip eller Lovren vært mer usikker enn Klavan sin. Både når det kommer til lønn og status, men også ift å holde spillerstallen fornøyd. 

Forøvrig både tror og håper jeg at man satser hardere på Gomez som midtstopper fremover når Clyne er tilbake. Står ikke tilbake for mange andre under 21 år i Europa. Da kan man trygt slippe en av de tre nevnte over her. 

minuspol
minuspolInnlegg: 35017
14.03.18 11:53
-k9b_: Det er jo dette jeg skriver hele tiden. Det er penger i klubben til å bruke uten å selge.  Men det er en rimelig klar strategi på plass. Det skal være en spiller man virkelig vil ha, og har en klar plan med, eller ingen. Det var Van Dijk eller ingen, ingen mellomløsninger som Michael Keane, Davinson Sanchez eller Koulibaly. Så da blir det liggende ubrukte penger i klubben, som begge vi to kanskje helst skulle sett at ble brukt på noen unggutter eller noe.  De fleste vil jo heller ha f.eks Maguire som 4. valg enn Klavan, men det er ikke slik strategien er.

At det er penger i klubben hjelper jo fint lite om man ikke bruker de. Og jeg tror ikke på den strategien din heller før FSG faktisk viser vilje til å bruke disse pengene.

Ellers er salg frø kjøp en veldig tydelig strategi her. Stallspillere må ut før andre lignende spillere kommer inn. Dette er den virkelig tydelig strategien, og så ser det faktisk ut som om det er slik at skal man inn med en stjerne så må en annen ut. 

Mens de pengene som vi vet finnes der forblir ubrukt.

Slik ser det ut. Slik har det vært. Og slik tror jeg det kommer til å fortsette å være til FSG viser noe annet. Det har forøvrig hatt tid til å vise en stund allerede.

 

 

 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63577
14.03.18 11:56

--- Vi har vel ikke en egen utlånstråd lenger men jeg synes det er verdt å kikke litt på hvordan Harry Wilson gjør det for Hull. Meget bra utlån hittil og putta igjen mot Ipswich i går 

https://www.hulldailymail.co.uk/sport/football/liverpool-loanee-harry-wilson-makes-1329360

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 65307
14.03.18 12:03
mcdermott: Men det er klart at om vi gjør en ræva sesong så må også fokuset rettes mot eierne.

Nå hadde jo klubben underprestert i 15 av 20 sesonger før FSG kjøpte også, så da må kanskje fokuset rettes mot andre enn eierne også?

Kanskje er det oss fans som må ta mye av skylda?

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 14871
14.03.18 12:27

Tycks om mitt nye profilbilde?

Rome77
Rome77Innlegg: 9193
14.03.18 12:28

Jattesnyggt!

minuspol
minuspolInnlegg: 35017
14.03.18 13:18
Artaxerxes: Kanskje er det oss fans som må ta mye av skylda?

Haha, og hva er det vi har gjort da?

mcdermott
mcdermottInnlegg: 63577
14.03.18 13:39

Nå hadde jo klubben underprestert i 15 av 20 sesonger før FSG kjøpte også, så da må kanskje fokuset rettes mot andre enn eierne også?

Kanskje er det oss fans som må ta mye av skylda?

--- Av de eierne vi har hatt de siste 20-25 årene så er FSG helt klart blant de aller beste. Det sier imidlertid en god del om hva slags jobb som ble gjort pre-FSG også. Det er ikke dermed sagt at vi bare skal være takknemlig for at FSG eier oss, til det er merkenavnet Liverpool for stort og for viktig  og ikke minst er potensialet blant de største i verden. Det skal faktisk godt gjøres å fucke opp det enorme utgangspunktet man har som eier av Liverpool.  

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 65307
14.03.18 13:40
minuspol: Haha, og hva er det vi har gjort da?

Det er vanskelig å si, men siden verken G&H eller FSG har klart å sikre klubben noen andre titler enn ligacupen i 2012, og 16 sesonger under David Moores heller ikke ga oss mange titler, så kan man jo undres på hvilket eierskap det er man ønsker seg? 

Det kan jo hende at det er andre faktorer enn såvel eiere som managere som spiller inn. Vi ser jo i Norge at klubber som Brann, Viking og Vålerenga sjelden vinner titler, selv om de henter inn managere som har lyktes bedre i andre klubber. Kanskje må man da se etter inkompetansen andre steder.

Mortirolo
MortiroloInnlegg: 11186
14.03.18 14:55

https://www.instagram.com/p/BgR6fJwFH03/

 

Denne var bra.

marco2007
marco2007Innlegg: 9157
14.03.18 14:59

Woodburn igjen svak syns jeg. Stagnerer jo fullstendig nå. Millar og Jones virker betydelig mer spennende enn Ben per dags dato

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg