Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
minuspol
minuspolInnlegg: 38199
13.07.20 11:57
return_of_drakkar: Det er ikke tull pga. smittefaren, og det med å drikke av egne flasker og intet annet.
Det er nok mye som vi må venne oss til framover det nærmeste året tror jeg.
Når får folk slippe inn på banene for eksempel?

Driver du fremdeles med dette? Leser du kun overskriftene i Dagbladet?


Tilskuere? Tja det er nok mye tilskuere på plass når sesongen starter. Så får vi se om det er fullt hus eller bare delvis.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26713
13.07.20 12:04
minuspol: Driver du fremdeles med dette? Leser du kun overskriftene i Dagbladet?
Tilskuere? Tja det er nok mye tilskuere på plass når sesongen starter. Så får vi se om det er fullt hus eller bare delvis.

Nei, jeg leser fagstoff.

(Innlegget ble redigert 13.07.20 12:04)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26713
13.07.20 12:21
minuspol: Tilskuere? Tja det er nok mye tilskuere på plass når sesongen starter. Så får vi se om det er fullt hus eller bare delvis.

Har det stått noe om det noe sted?

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26713
13.07.20 12:23
Knaxern: Nå er det bare å håpe på at storklubbene faktisk viser fingeren til UEFA, og kjører på med en egen superliga hvor Man City, PSG, Newcastle(når oppkjøpet er gjort) ikke får være med.

Hvis storklubbene lager en superliga, så vil de garantert ha med de 2 førstnevnte (Newcastle vet vi lite om ennå). 

En superliga er god-natt til fotballen slik vi har kjent den.
Var endog mer moro med tradisjonelle europakøpper enn CL, selv om CL jo går an.
Men tross alt noe annet.

(Innlegget ble redigert 13.07.20 12:25)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47503
13.07.20 12:31
return_of_drakkar: Hvis storklubbene lager en superliga, så vil de garantert ha med de 2 førstnevnte (Newcastle vet vi lite om ennå). En superliga er god-natt til fotballen slik vi har kjent den.
Var endog mer moro med tradisjonelle europakøpper enn CL, selv om CL jo går an.
Men tross alt noe annet.

Det gir ingen mening at klubber som vil ha Man City ekskludert fra CL plutselig vil ha dem med i en superliga. Hvis ett av formålene med en superliga er å komme seg vekk fra pengedopete klubber, så inviterer man ikke disse klubbene.

Dagens dom er god-natt til fotballen. Nå er det fritt frem for klubbene å gjøre som de vil på transfermarkedet. Ingenting kan stoppe Usmanov, Roman, Man City sine eiere, Saudigjengen om de kjøper Newcastle.

Hva skal klubber som bygger sten for sten gjøre? Sitte å se på kjeltringer som har kuppet fotballen gjøre som de vil? Regelverket er tydelig bare luft med tanke på dagens dom, og jeg ser at LFP-presidenten allerede er ute å slakter avgjørelsen.

minuspol
minuspolInnlegg: 38199
13.07.20 13:44
return_of_drakkar: Har det stått noe om det noe sted?

Tja si det. Le Havre og PSG møttes i går med 5000 tilskuere tilstede.

minuspol
minuspolInnlegg: 38199
13.07.20 13:46
Knaxern: Det gir ingen mening at klubber som vil ha Man City ekskludert fra CL plutselig vil ha dem med i en superliga. Hvis ett av formålene med en superliga er å komme seg vekk fra pengedopete klubber, så inviterer man ikke disse klubbene.

Det blir ikke noe superliga uten City og PSG. Det kan du bare glemme. Sannsynligvis blir det ikke noen superliga uansett, og dagens CAS-fjas betyr nok fint lite i den settingen. 


Jeg støtter også k9b her, det er merkelig at en Liverpoolsupporter ønsker seg en superliga.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26713
13.07.20 14:06
Knaxern: Det gir ingen mening at klubber som vil ha Man City ekskludert fra CL plutselig vil ha dem med i en superliga. Hvis ett av formålene med en superliga er å komme seg vekk fra pengedopete klubber, så inviterer man ikke disse klubbene. Dagens dom er god-natt til fotballen. Nå er det fritt frem for klubbene å gjøre som de vil på transfermarkedet. Ingenting kan stoppe Usmanov, Roman, Man City sine eiere, Saudigjengen om de kjøper Newcastle. Hva skal klubber som bygger sten for sten gjøre? Sitte å se på kjeltringer som har kuppet fotballen gjøre som de vil? Regelverket er tydelig bare luft med tanke på dagens dom, og jeg ser at LFP-presidenten allerede er ute å slakter avgjørelsen.

Hensikten med superliga er vel når alt kommer til alt å tjene penger.
Kremlag på besøk hver uke, en slik tankegang.
En slags like barn leker best.

Nei, for de klubbene som sakte bygger og må bygge slik, vel, avstanden blir selvsagt my større.

Superliga - nei takk - det får holde med CL.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47503
13.07.20 14:38
minuspol: Det blir ikke noe superliga uten City og PSG. Det kan du bare glemme. Sannsynligvis blir det ikke noen superliga uansett, og dagens CAS-fjas betyr nok fint lite i den settingen. Jeg støtter også k9b her, det er merkelig at en Liverpoolsupporter ønsker seg en superliga.

Uenig. Når alle toppklubbene vil ha Man City utestengt fra en CL, så blir det et paradoks å ha dem med i en superliga. Hvis 20-30 klubber føler at en superliga er løsningen på denne sportswashingen og pengedopingen som foregår, så gir det ingen mening å ha disse jukseklubbene med.

Før dagens avgjørelse fra CAS, så hadde jeg vært enig her. Fotballen er ødelagt, det er størrelsen på lommeboken til eierne som teller fremover, ikke hvor godt en klubb er drevet. Greit nok, vi er blant toppen de neste fire årene med Klopp. Etter det, så ser det mørkt ut. En superliga med disse klubbene ekskludert hadde vært det riktige.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38862
13.07.20 14:44

En superliga vil ødelegge enormt mye. 

Jeg mener UEFA bør være knallharde mot klubber som går inn i en slik liga. 

- Spillere i en slik liga må ha 12 måneders karantene før de får spille i en UEFA-liga

- Landslagene kan ikke bruke spillere fra en Superliga

- Og klubber som går over til en slik liga vil måtte begynne i laveste divisjon om de vil tilbake i nasjonal liga.  

Om man tror en superliga er løsningen på pengeproblemer tar man feil. Det er trusselen om en slik liga som skapte pengeproblemer. De store klubbene truer UEFA hele veien og UEFA legger alt til rette for disse. Europacupene er smidd til for å tilfredsstille gigaklubber, og mindre klubber og ligaer kastes under bussen uten anger for å holde disse klubbene fornøyde. 

La de stikke sier jeg, men gjør samtidig tilværelsen i en slik liga så kjip som mulig. La dem spille kamper i Beijing og Doha, mens fansen sitter igjen i hjemlandene ribbet for sine egne lag. 

Jeg har sett noen kamper i England og det er rett og slett trist å se hvordan fotballen har mistet sjela si. På pubene rundt de største anleggene sitter blue collar-fansen og har ikke råd til å se eget lag. Mens stadionanleggene fylles opp av «fans» som skandinaver og asiater. Fotball som var arbeiderklassens idrett er ikke lenger det. Det har blitt en underholdningsmaskin, og man har virkelig glemt hvor man kom fra. 

(Innlegget ble redigert 13.07.20 14:54)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47503
13.07.20 14:59
PapaSmurf: En superliga vil ødelegge enormt mye.

Det er en dårlig utvikling, men hvis en superliga er det eneste som kan sette en stopper for sportswashingen til IS-personell som Man City sine eiere, PSG sine eiere og snart Newcastle sine eiere, så er det dessverre den eneste riktige veien å gå.

Vi har nå sett at regler ikke hjelper.

minuspol
minuspolInnlegg: 38199
13.07.20 15:17
Knaxern: Uenig. Når alle toppklubbene vil ha Man City utestengt fra en CL, så blir det et paradoks å ha dem med i en superliga. Hvis 20-30 klubber føler at en superliga er løsningen på denne sportswashingen og pengedopingen som foregår, så gir det ingen mening å ha disse jukseklubbene med.

Det er her du misforstår. 


De andre toppklubbene vil ha like spilleregler. Det er det ikke nå. I en superliga så kan man lage like spilleregler, og få tak i masse penger, også pengene til eierne av City og PSG. Det vil sørge for at de slipper inn. En superliga hvor pengefolkene sitter utenfor? Glem det.


 

minuspol
minuspolInnlegg: 38199
13.07.20 15:24
minuspol: Må ikke ha det så travelt med Rodgers nå, det har dere vel lært tidligere?

Machine Head? Hvor er du?

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26713
13.07.20 17:29

UEFAs kommentar på City-acgjørelsen:
https://www.uefa.com/insideuefa/mediaservices/mediareleases/news/025f-0fe04532cd96-809561062b21-1000--uefa-statement-on-cas-manchester-city-decision/


I praksis ingen kommentar vil jeg si.
Men ærlig talt - hadde vi egentlig trodd at det ville føre fram.
-Money rules - som det heter seg.
Kanskje var dette et mer eller mindre bevisst mislykket forsøl fra UEFA - så slipper man mer mas om det?
Konspiratorisk - ja vel, men det er mye rart i verden.
Det er jo utrolig om man ikke skulle vite at noen var - foreldet.

Aguero16
Aguero16Innlegg: 4137
13.07.20 17:41

"Det er jo utrolig om man ikke skulle vite at noen var - foreldet."


Sikkert mye som skurrer med denne avgjørelsen. Det spørst hvem du spør. Men at UEFA skulle gå på en smell her, med regler som dem sjølv har laget var jo litt spesielt.

Legendag_
Legendag_Innlegg: 6314
13.07.20 18:45

Finnes det flere organisasjoner i den vestlige verden enn ManCity og Facebook som ville ønsket en bot på rundt 100 MNOK "velkommen" etter å ha blitt frifunnet og feiret det som en seier?
Tvers igjennom pill råtne organisasjoner som vet de har sluppet unna etter å ha brutt lover og regler. 

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24772
13.07.20 18:45

En superliga tror jeg ikke jeg hadde giddi å følge med på gitt.

SirOwen
SirOwenInnlegg: 53207
13.07.20 22:24
Faquarl: Jepp. FFP er dødt.
Da var plutselig fotball ikke så veldig interessant lengre gitt.

Er i tenkeboksen selv, om jeg skal legge supporterskoene på hylla etter 43 år, eller vente til Klopp gir seg. Hadde jo passet fint å gi seg med et solid ligagull.

For det som skjer med korrupsjonen nå ødelegger all glede.

Legendag_
Legendag_Innlegg: 6314
13.07.20 23:47
SirOwen: For det som skjer med korrupsjonen nå ødelegger all glede.

Noen som husker hvordan det visstnok var en "seier for fotballen" da ManCity vant ligaen med 1 poeng forrige sesong? Nå har pipa fått en helt annen lyd hos de samme supportergrupperingene. Hadde det ikke vært for at Klopp er verdens beste manager og Edwards er verdens beste sportsdirektør, så hadde ManCity etter all sannsynlighet vunnet ligaen 7-8+ år på rad som følge av finansiell doping, korrupsjon og andre ulovligheter.

Det Liverpool og Klopp gjør på vegne av fotballen kan sammenlignes med det som skjedde under 2. verdenskrig i blitzen av Storbritannia. RAF som holdt ut og stod opp mot overmakten Luftwaffe, og tilslutt seiret over det fryktelige nazi-regimet.

SirOwen
SirOwenInnlegg: 53207
13.07.20 23:59
Legendag_: så hadde ManCity etter all sannsynlighet vunnet ligaen 7-8+ år på rad som følge av finansiell doping, korrupsjon og andre ulovligheter.

Tviler ikke.

All denne plastikken er ikke bra for miljøet..

Corvus
CorvusInnlegg: 25823
14.07.20 08:44
return_of_drakkar: En superliga er god-natt til fotballen slik vi har kjent den.Var endog mer moro med tradisjonelle europakøpper enn CL, selv om CL jo går an.Men tross alt noe annet.

Uenig i dette. CL er den perfekte turnering, i hvert fall slik den var frem til for få år siden.

 

Da fikk man med de beste lagene fra de beste ligaene i Europa, i tillegg til at det var gode muligheter for askeladdene i form av seriemesterne fra små land som Norge.

Veldig seeverdig.

 

Med en lukket superliga så forsvinner mye av sjarmen og spenningen, et skrekkelig forslag som aldri må bli noe av.

 

 

(Innlegget ble redigert 14.07.20 08:45)

minuspol
minuspolInnlegg: 38199
14.07.20 08:54
Legendag_: Det Liverpool og Klopp gjør på vegne av fotballen kan sammenlignes med det som skjedde under 2. verdenskrig i blitzen av Storbritannia. RAF som holdt ut og stod opp mot overmakten Luftwaffe, og tilslutt seiret over det fryktelige nazi-regimet.

Jeg ser det på twitter, iallfall hos de mediefolkene jeg følger i Norge, UK og Europa ellers, er en temmelig ensidig forbannelse over CAS sin avgjørelse. 


Her har da media all verdens til muligheter til å påvirke sjøl? Ikke plukk City-kamper til sendeplanen. Skulle dette bli for komplisert så er det jo lov å fremme problemstillingen de gangen man sender laget? Lage saker på det og debattere det? 


Det kunne jo vært greit om det kom noe godt ut av dette. Jeg husker med gru Roman bli klappet inn i engelsk fotball, man kunne jo gjerne sett litt på dette fenomenet sportswashing nå.  

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26713
14.07.20 08:59
Corvus: Uenig i dette. CL er den perfekte turnering, i hvert fall slik den var frem til for få år siden. Da fikk man med de beste lagene fra de beste ligaene i Europa, i tillegg til at det var gode muligheter for askeladdene i form av seriemesterne fra små land som Norge. Veldig seeverdig. Med en lukket superliga så forsvinner mye av sjarmen og spenningen, et skrekkelig forslag som aldri må bli noe av.

I den gamle e-køppen var det jo inntil en gang fri trekning fra runde 1. Da kunne man med flaks nå langt om man ikke var et storlag. I alle fall et par runder.

Da måtte man være mestere for å bli med, nå kan man i enkelt land være nr 4. Da var det mer fokus på det hjemlige og dette var krydderet, og FA-cupen var viktig for da fikk man også cupvinner-køppen.

Nå er det vel TV og penger som skapte CL.
Samt en motvekt mot tanken på superliga?
Joda, greit nok, men blir litt overkill, men gir jo større sannsynlighet for at storlagene faktisk møtes da.

Hovedargumentet mot CLs omfang i dag er de interne køppene i England. Tenk hva Ligacupen faktisk var en gang.

(Innlegget ble redigert 14.07.20 09:01)

minuspol
minuspolInnlegg: 38199
14.07.20 09:03
return_of_drakkar: Tenk hva Ligacupen faktisk var en gang.

Omtrent det samme som i dag?

Å redusere CL for å få øket standingen til Ligacupen. Hmmmm? Bittelitt skeptisk tenker jeg.

Jeg tenker at dagens CL format sørger for at det beste laget i Europa vinner CL. Og alle de beste lagene får muligheten til å vinne. Det betyr at det blir mindre sjanser for at et lag flakser seg igjennom. Men vil vi ha det da?

 

(Innlegget ble redigert 14.07.20 09:06)

minuspol
minuspolInnlegg: 38199
14.07.20 09:35

William Gaillard, det er litt vondt å dele noe som kommer fra denne fyren men det får gå. Liverpool.no velger tross alt å lage en sak på ham, og det han sier er interessant sjøl om det kun er videreformidling av hva Ceferin tidligere har uttalt.


https://www.liverpool.no/nyheter/2020/7/tidligere-uefa-topp-dypt-bekymret-etter-at-manchester-city-ble-frikjent/


Citys medhold i CAS kan få interessante konskevenser. Kanskje vraker man FFP og innfører regler med lønnstak og luksusskatt for de som bruker mer penger på spillerkjøp og lønninger enn hva som er avtalt.  


Nå har jeg ikke noen stor tro på at pengemakta ikke vinner uansett, men det blir spennende å se hva man kommer opp med.

Corvus
CorvusInnlegg: 25823
14.07.20 09:54
return_of_drakkar: Da måtte man være mestere for å bli med, nå kan man i enkelt land være nr 4. Da var det mer fokus på det hjemlige og dette var krydderet, og FA-cupen var viktig for da fikk man også cupvinner-køppen.
Nå er det vel TV og penger som skapte CL.Samt en motvekt mot tanken på superliga?Joda, greit nok, men blir litt overkill, men gir jo større sannsynlighet for at storlagene faktisk møtes da.
Hovedargumentet mot CLs omfang i dag er de interne køppene i England. Tenk hva Ligacupen faktisk var en gang.

Derfor jeg mener det er perfekt nå. Ikke mange som er interessert i å se serievinnere fra diverse østblokkland møte hverandre. Nå er det masse storlag og veldig severdig.


Samtidig som "smålagene" i hvert fall inntil nylig hadde gode muligheter til å bli med.


Var ligacupen noen gang så veldig stor da? Er mer FA-cupen som hadde prestisje i England.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26713
14.07.20 11:25
minuspol: Omtrent det samme som i dag? Å redusere CL for å få øket standingen til Ligacupen. Hmmmm? Bittelitt skeptisk tenker jeg. Jeg tenker at dagens CL format sørger for at det beste laget i Europa vinner CL. Og alle de beste lagene får muligheten til å vinne. Det betyr at det blir mindre sjanser for at et lag flakser seg igjennom. Men vil vi ha det da?

Å nei. Ligacupen startet kanskje pent, men ble nesten like prestisjkefylt som mye annet.


Liverpool tok den jo hyperseriøst i mange år, og da var det ikke snakk om å sende B-lag selv om motstander var fra nivå 3.

https://vgd.no/sport/fotball-premier-league/tema/1568021/tittel/liverpool-football-club-klubbtraad/side/1779

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26713
14.07.20 11:31
Corvus: Derfor jeg mener det er perfekt nå. Ikke mange som er interessert i å se serievinnere fra diverse østblokkland møte hverandre. Nå er det masse storlag og veldig severdig. Samtidig som "smålagene" i hvert fall inntil nylig hadde gode muligheter til å bli med. Var ligacupen noen gang så veldig stor da? Er mer FA-cupen som hadde prestisje i England.

FA-cupen var størst ja, men ligakøppen ble også stor, se min kommentar til Minuspool.

Det med østblokk-lag er jo pga TV i dag ja.
Ting har forandret seg ganske stort. og ikke er østblokklandene det de var engang heller.

Liverpool hadde mye traumatisk mot dem, slått ut av:
- Røde Stjerne
- CSKA Sofia
- Dynamo Tbilsi
-Widzew Lodz
og røk mot Ferencvaros i cup-vinner-køppen.

Men jeg er ikke helt uenig i alt det du sier om det.
Ting forandrer seg, og den gangen måtte man høre på engelsk radio hvis man fikk det inn.

KingAnderson
KingAndersonInnlegg: 22511
14.07.20 11:51
return_of_drakkar: og den gangen måtte man høre på engelsk radio hvis man fikk det inn.

Gode gamle dager :)


Hvis det var ekstremt fint vær så kunne vi faktisk få inn BBC på tv. Dog med flimmer, men så en del kamper på den måten. Og ellers så var det jo radio som du skriver, og jeg var ikke gamle gutten før jeg begynte å lære meg engelsk gjennom å høre på engelsk radio.

minuspol
minuspolInnlegg: 38199
14.07.20 12:01
return_of_drakkar: Å nei. Ligacupen startet kanskje pent, men ble nesten like prestisjkefylt som mye annet.

Langt i fra.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg