Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
minuspol

Innlegg: 38664
minuspol
19.10.20 16:13
wa11in: - Men kan vi allikevel enes om at potensialet for å komme til korrekt konklusjon, altså offside/ikke offside, er langt større ved bruk av disse hjelpemidlene? Det er i grunn der skoen trykker for min del, i hvert fall nå som vi har fått eliminert de verste eksemplene på at VAR bruker evigheter. Nå kommer som regel beskjeden i løpet av den tiden laget bruker på å feire målet, da synes jeg argumentet om presisjon i avgjørelsene trumfer det meste annet.  3. Det er helt umulig å se for seg at man sitter og bevist gjør feil for å påvirke kampresultat. Det skjer ikke. Men så lenge det er folk involvert, altså ikke som i hawkeye, så blir det feil. Og her vil jeg påstå feilmarginen er enorm, sett opp mot hawkeye - Enig, hawkeye er selvsagt mye raffere, og drømmen er at vi skal komme dit en gang også med offsideverktøy. Men jeg synes ikke vi automatisk skal kaste VAR på bålet bare fordi det er mindre presist enn hawkeye, det blir et trangt nåløye. Det systemet vi har nå er det mest presise alternativet, og så lenge tidsproblematikken er løst såpass godt som den er nå, så ser jeg ikke hvorfor noen ønsker seg et mindre presist alternativ.

Jeg mener at det å gå fra "nesten alt riktig, men med fullstendig forståelig feilmargin fordi det kun er mennesker som avgjør" til "enda mer nesten alt riktig, men fullstendig uforståelig feilmargin fordi det er mennesker som avgjør på nesten perfekt grunnlag" gjør det verre. Ikke bedre. 

En assistentdommer får se situasjonen en gang. Thats it. Hva er det de operer med? 95% riktig?

Med VAR hjelp så kan de se situasjonen tusen ganger, og til syvende og sist er det koordinasjonen mellom ball går-spiller går som avgjør. Og da er en millimeter nok. Dette er ikke ryddig i det hele tatt.

Det er faktisk ikke sikkert det blir flere riktige avgjørelser en gang. 

Crabsen

Innlegg: 15303
Crabsen
19.10.20 16:21
Deila: Burde blitt siktet for overfall.

Tommel for god fantasi!

Romlingane

Innlegg: 17786
Romlingane
19.10.20 16:54
Knaxern: Souness: That's not a tackle, it's an assault.

Og han vet hva han snakker om.

JFT_96

Innlegg: 25225
JFT_96
19.10.20 16:59

Endelig en litt mer positiv nyhet. Det virker som Thiago har kommet fra grisen Richarlison sitt drapsforsøk uten varige men. Regner med han ikke kan spille i midtuka, men er vi heldige er han klar til neste helg. 

King_Kenny92

Innlegg: 3533
King_Kenny92
19.10.20 23:31
Demidov: Hvis taklingen hadde vært så ille ville han ikke klart å gå av banen. Han gikk jo helt fint uten å halte. Er nok mer det at Van Dijk er en kjeks og en pingle som ikke tåler å bli pusta på. Er utrolig at ingen har blitt alvorlig skadet av alle hans grisetaklinger og albuer fra den oppskrytte nederlenderen.

Du må lære deg kunsten å trolle. Dette blir bare for dumt til at noen går på det. 

King_Kenny92

Innlegg: 3533
King_Kenny92
19.10.20 23:43

Det at brukeren Demidov kaller Van Dijk oppskrytt er jo bare til å le av. 

WhySoSerious

Innlegg: 14230
WhySoSerious
19.10.20 23:43

Ser TV2 melder om at Leeds ble snytt for straffe i kveld. Med selveste David Cunt som hoveddommer. Nå har jeg ikke engang giddi å sett situasjonen, men det høres jo ikke akkurat utenkelig ut. Måtte bare skyte det inn her før VGD stenger for kvelden. Den mannen må melde overgang til McDonalds.

minuspol

Innlegg: 38664
minuspol
20.10.20 07:37
WhySoSerious: Ser TV2 melder om at Leeds ble snytt for straffe i kveld. Med selveste David Cunt som hoveddommer. Nå har jeg ikke engang giddi å sett situasjonen, men det høres jo ikke akkurat utenkelig ut. Måtte bare skyte det inn her før VGD stenger for kvelden. Den mannen må melde overgang til McDonalds.

Coote hadde som ventet en veldig svak kamp. 

chelsea8

Innlegg: 32464
chelsea8
20.10.20 08:20
-k9b_: Må skilles mellom handling og konsekvens ja. Taklingen er rødt ja, men alvorlig skade betyr ikke nødvendigvis at taklingen var noe styggere enn andre rødt kort taklinger.

Et veldig godt poeng. Mange fotballfans ser seg veldig blind på konsekvenser. Det er et klart rødt kort, men jeg forstår ikke at folk ønsker Pickford utestengt i 10 kamper og lignende. 

Zenix

Innlegg: 8229
Zenix
20.10.20 08:23
minuspol: Jeg mener at det å gå fra "nesten alt riktig, men med fullstendig forståelig feilmargin fordi det kun er mennesker som avgjør" til "enda mer nesten alt riktig, men fullstendig uforståelig feilmargin fordi det er mennesker som avgjør på nesten perfekt grunnlag" gjør det verre. Ikke bedre.  En assistentdommer får se situasjonen en gang. Thats it. Hva er det de operer med? 95% riktig? Med VAR hjelp så kan de se situasjonen tusen ganger, og til syvende og sist er det koordinasjonen mellom ball går-spiller går som avgjør. Og da er en millimeter nok. Dette er ikke ryddig i det hele tatt. Det er faktisk ikke sikkert det blir flere riktige avgjørelser en gang.

Jeg kunne ikke vært mer enig.

Skal man på død og liv bruke VAR, så må det være for å rette opp i "åpenbare feil". Evt. plukke opp grisetaklinger som Pickford vs. VVD. 

Skal man drive med dette håpløse millimeterfjaset er man like langt. Man kan bruke VAR til å omgjøre en offside-avgjørelse dersom den er en "åpenbar feil", men når det er snakk om millimetere som blir vurdert høyst subjektivt av enda et menneske, så tar man skritt tilbake. Man er også avhengig av at man fryser det nøyaktige tidspunktet ballen forlater foten til spilleren, selv om dette blir totalt ignorert i debatter, og fokuset blir utelukkende "se på ermet til Manè, det er to millimeter offside". 

VAR, slik det brukes i dag, er det verste søppelet som har blitt introdusert i fotballen noensinne. Man er i ferd med å ødelegge verdens største idrett med dette fjaset.

Og nei; det er overhodet ikke sikkert det fører til flere riktige avgjørelser. Og det føles ti ganger mer håpløst når verktøyet VAR ikke blir brukt til å faktisk justere de tingene man håpet de skulle justere.

Jallaskar

Innlegg: 9531
Jallaskar
20.10.20 09:04
return_of_drakkar: https://www.football365.com/news/pickford-everton-liverpool-van-dijk-keane-haaland

Et godt eksempel på at nå må enkelte roe kraftig ned. Keanes takling på Haaland var et resultat av galskap fra en ustabil mann. 

minuspol

Innlegg: 38664
minuspol
20.10.20 09:04
Zenix: Skal man drive med dette håpløse millimeterfjaset er man like langt. Man kan bruke VAR til å omgjøre en offside-avgjørelse dersom den er en "åpenbar feil", men når det er snakk om millimetere som blir vurdert høyst subjektivt av enda et menneske, så tar man skritt tilbake.

Problemet med dette er at VAR nå er instruert på en måte som tilsier at offside blir perfekt bedømt hver gang. Det er tunge flagg slik at det til syvende og sist er VAR som bestemmer. Assistentene hadde ikke trengt å være der for offside i det hele tatt. 

Det går ikke å kun ta åpenbare feil, og samtidig ha tunge flagg. Og det går ikke å kun ta åpenbare feil, og samtidig ikke ha tunge flagg. Tunge flagg tilsier perfekt - hver gang. Og det klarer ikke VAR i dag. 

Det er noe med å ha videodømming som kun skal ta noe, og det noe da er vurdert av mennesker, som ikke blir riktig hos meg. 

Man ender med å flytte skjønnet inn i en buss, og samtidig skape forventninger om at skjønnet er fjernet. 

Jeg er helt sikker på at teknologien som fjerner all tvil i offside-situasjoner er like rundt hjørnet. Dropp VAR på offsider, reinstaller assistentdommeren til den teknologien er på plass. 

VAR på andre ting? Jeg kunne godt tenkt meg VAR som tar slikt som med Pickford, men når VAR ikke gjør det er det jo meningsløst på slikt også. Og dette klarer man ikke fikse med teknologi heller. 

So what is it good for? 

FrannyLee

Innlegg: 19178
FrannyLee
20.10.20 09:11
chelsea8: Et veldig godt poeng. Mange fotballfans ser seg veldig blind på konsekvenser.

Det er jo akkurat der enkelte er så J---------------vla snøblind.

Og taklinger foran der en ser og kan reagere selv om det kanskje var vanskelig i dette tilfelle vil i minst 9 av ti tilfeller og helst mye oftere være mindre skadetruende og lettere å selv dra seg unna enn taklinger som ikke ser så tøff ut men er mer skadetruende som kommer inn fra siden eller går etter hælen bak. Og da veldig ofte med strak fot og knotter. Her skal det ikke rare kakken til om en er "uheldig" for å settte ut folk i månedsvis.

Denne spessielle situasjonen som folk skriver om her hadde normalt gått bra i minst 9 av 10 tilfelle og de som har spillt litt fotball ser lett forskjellen her.

Springer1

Innlegg: 615
Springer1
20.10.20 09:43
FrannyLee: Denne spessielle situasjonen som folk skriver om her hadde normalt gått bra i minst 9 av 10 tilfelle og de som har spillt litt fotball ser lett forskjellen her.

WHAT??

Normalt går det bra når noe tungt braser inn i deg i knehøyde nesten FORFRA og du har beina i bakken????  Den bøyen knærne dine tar da slipper man sjelden uskadet unna.  

Lenge siden du spilte aktivt Franny??

(Innlegget ble redigert 20.10.20 09:52)

Anelka2

Innlegg: 19964
Anelka2
20.10.20 09:52
chelsea8: Det er et klart rødt kort, men jeg forstår ikke at folk ønsker Pickford utestengt i 10 kamper og lignende.

Fordi når dette hender Liverpoolspillere så er det mye verre enn når det hender andre lags spillere. 

Romlingane

Innlegg: 17786
Romlingane
20.10.20 09:53
minuspol: So what is it good for?

Var, huh! What is it good for?

Springer1

Innlegg: 615
Springer1
20.10.20 09:55
chelsea8: ønsker Pickford utestengt i 10 kamper og lignende.

Det er ihvertfall ikke i Liverpools interesse at Pickford er ute i 10 kamper.  Han er faktisk Evertons beste keeper, og trengs for at Everton tar poeng fra andre tittelkandidater.

mikemodano

Innlegg: 27796
mikemodano
20.10.20 10:03
Zenix: VAR, slik det brukes i dag, er det verste søppelet som har blitt introdusert i fotballen noensinne

Amen. 

Da dette ble trumfet igjennom, så tør jeg påstå at misnøyen min var til å ta og føle på. Da kunne man kanskje ønske å få motbevist noen av de fordommene man opererte med, men så er det heller det motsatte som har hendt. VAR representerer så mye av det som er galt med den moderne fotballen at jeg håper man har selvinnsikt nok til å skrote prosjektet, i hvert fall fram til et mer velfungerende alternativ måtte foreligge. 

Det fungerer antakelig greit for dem som måtte ønske en mekanisk tilnærming til fotballen: "feilfri" fotball. Ideen låter kanskje ikke så verst, men hvorfor skal man på død og liv søke etter å gjøre den feilfri? For noen av oss var dommerkontroverser og en og annen glipp noe man kunne leve med: Det oppsto litt friske diskusjoner fram og tilbake, før man la debatten død og siden tok fatt på neste kamp. Nå som sporten har fått pumpet inn i seg usunne pengesummer, og proporsjonene stadig øker, så blir konsekvensene av menneskelige feil såpass store at man åpenbart bare  forsøke å gjøre den feilfri. Så langt har det gått kraftig utover produktet. Pengedopingen er en for lengst irreversibel prosess; VAR kan man gå tilbake på. Men føleri i fotball bør vi helst ha gjort oss ferdige med, er det slik? 

BillyLiddell

Innlegg: 618
BillyLiddell
20.10.20 10:15

Og fordi når noen supportere på facebook og vgd skriver slikt så er meningen til en minoritet plutselig meningen til en majoritet?? Klarer man å bevare gangsynet så mener nå de fleste Liverpoolsupportere at dette ikke var bevisst og et uhell,men at rødt kort og utvisning er på plass. Skaden er kjedelig,men det er slik som hender. De som kommer med drapstrusler og andre trusler er idioter og er noen få enkeltindivider som ikke har noe med den store majoriteten av supportergruppen Liverpool.

At dommerstanden ikke gir Pickford straff er uforståelig for majoriteten av Liverpoolsupportere,men 10 kamper utestengelse er det ikke mange som mener. 

WhySoSerious

Innlegg: 14230
WhySoSerious
20.10.20 10:16
chelsea8: Et veldig godt poeng. Mange fotballfans ser seg veldig blind på konsekvenser. Det er et klart rødt kort, men jeg forstår ikke at folk ønsker Pickford utestengt i 10 kamper og lignende.

Jeg har selv alltid ment at 3 kamper er alt for lite for drapsforsøk. I hvert fall når dette da sidestilles med litt homoerotisk flirting av typen Martial fikk 3 kamper for nylig. Hvis du ødelegger et helt år av noen andre sin karriere hvorfor skal du være tilbake i spill etter tre kamper. Man skal selvfølgelig vurdere handling over konsekvens, men i tilfelle både Pickford og Richarlison gjør de dette med viten og vilje. Vs for eks Son forrige sesong som er uheldig. 

Cantona sitt pusete flykick mot en tilskuer ga 9 måneder og det var mildere enn det greiene Everton-spillerne holdt på med.

Suarez som nibler litt på armen til Chiellini og fikk 4 måneder? 

Bare fordi ballen er i nærheten, så kan man ikke late som det Everton-spillerne driver med ikke var tilsiktet. 100% med vilje, få det bort.

Ps: Jeg mener Richarlison egentlig var den verste av de. Bare tilfeldigheter som gjør at det gikk Thiago bedre enn Van Dijk.

(Innlegget ble redigert 20.10.20 10:17)

-k9b_

Innlegg: 29105
-k9b_
20.10.20 10:16
Springer1: Han er faktisk Evertons beste keeper

Det har jeg veldig vanskelig for å tro.

Denat

Innlegg: 4361
Denat
20.10.20 10:20

Fryktelig synd at Pickford ble reddet av 1 mm offside på Mane på slutten, han hadde fortjent å drite seg ut på overtid i nok et derby.

-k9b_

Innlegg: 29105
-k9b_
20.10.20 10:21
WhySoSerious: Bare fordi ballen er i nærheten, så kan man ikke late som det Everton-spillerne driver med ikke var tilsiktet. 100% med vilje, få det bort.

Dette er bare tull. Pickford går inn slik fordi han er en overtent og erratisk keeper som ikke er spesielt god. Richarlison var en stygg takling, men ikke noe styggere enn det Liverpoolspillere har gjort og fått rødt for tidligere. 

Det er på tide å puste med nesen.

ONV95

Innlegg: 5262
ONV95
20.10.20 10:22
-k9b_: Det har jeg veldig vanskelig for å tro.

Vel, ifølge Southgate så er han Englands No.1. Så noen fagfolk mener iallfall at han er ganske god

-k9b_

Innlegg: 29105
-k9b_
20.10.20 10:27
ONV95: Vel, ifølge Southgate så er han Englands No.1. Så noen fagfolk mener iallfall at han er ganske god

Kanskje Robin Olson ville vært Englands No. 1 om han var engelsk.

Legendag_

Innlegg: 6484
Legendag_
20.10.20 12:26
Anelka2: Fordi når dette hender Liverpoolspillere så er det mye verre enn når det hender andre lags spillere.

Dine ord, som er like lite matnyttig som alltid.

Det er vittig å bivåne andre lags supportere sitte på sin høye hvite hest nå, mens rollene garantert blir reversert dersom(når) deres viktigste spiller blir satt ute av spill en hel sesong etter grisetakling av byrivalen sin spiller.

Tenke seg hylekoret fra engelsk media om det samme hadde skjedd deres kjæledegge, Harry Kane, etter grisetakling fra Mustafi, som hadde gjort at Kane hadde mistet hele sesongen + EM. Da hadde vi ikke hørt slutten på det før lenge etter EM 2021 var over, naturlig nok. 

(Innlegget ble redigert 20.10.20 12:30)

Anelka2

Innlegg: 19964
Anelka2
20.10.20 12:59

«Det er vittig å bivåne andre lags supportere sitte på sin høye hvite hest nå, mens rollene garantert blir reversert dersom(når) deres viktigste spiller blir satt ute av spill en hel sesong etter grisetakling av byrivalen sin spiller.»

Vi hadde Laporte og Sane ute omtrent hele forrige sesong uten at vi sippa og grein over det. Var heller ikke noe sympati å hente fra andre heller. Da Laporte ble skada gikk norske medier ut med «God nyheter for Liverpool». Klasse!

TheOpiate

Innlegg: 15355
TheOpiate
20.10.20 13:06
Anelka2: Vi hadde Laporte og Sane ute omtrent hele forrige sesong uten at vi sippa og grein over det.

Var vel ukentlig sipping, så det medfører ikke riktighet

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg