Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
minuspol

Innlegg: 38900
minuspol
01.12.20 15:31
return_of_drakkar: Det er aldri sagt at VAR gir 100% korrekte avgjørelser.
Tvert imot har man sagt at det ikke vil det.

Og hva er da poenget med millimetermål? Og endrede handsregler et par ganger i uka?

Man sier en ting, men det man gjør viser at man mener noe helt annet.

(Innlegget ble redigert 01.12.20 15:31)

Slikkepott

Innlegg: 14651
Slikkepott
01.12.20 15:37
fazz: >>> Snakker om snodig. Du kaller altså de som betaler for produktet for idioter fordi de ikke liker det? Vet ikke helt om jeg ville ha ansatt deg som ansvarlig for produktutvikling eller salg.

Nei, jeg sier at flertallet er idioter, ikke at de er idioter fordi de ikke liker produktet. Se på alt det fjaset du presenterer her inne uten å gå i dybden på det. 

FrannyLee

Innlegg: 19816
FrannyLee
01.12.20 15:45

Idioter er sånne som er så høye på seg selv at alt som heter sosiale antenner er knekt.

Litt artig å se de i fri utfoldelse naturligvis men en blir litt skamfull på deres vegne også.

fazz

Innlegg: 28284
fazz
01.12.20 16:03
Slikkepott: Nei, jeg sier at flertallet er idioter, ikke at de er idioter fordi de ikke liker produktet. Se på alt det fjaset du presenterer her inne uten å gå i dybden på det.

>>> Her har du en relativt stor undersøkelse om VAR.

https://yougov.co.uk/topics/sport/articles-reports/2020/09/10/premier-league-fans-VAR-effect-on-game

Despite the improvements in perception, most still say it makes the game less enjoyable. Just shy of two thirds of fans (63%) say that VAR has made the game less of a pleasure to watch.

The majority (71%) of Premier League fans also say VAR has not had an impact on the quality of play, however 15% of fans do say it has improved the quality of football played. Despite this, fans also say it has had a negative effect on the pace of the game - over two thirds (69%) say VAR has worsened the pace of top-flight football. 

fazz

Innlegg: 28284
fazz
01.12.20 16:12
FrannyLee: Litt artig å se de i fri utfoldelse naturligvis men en blir litt skamfull på deres vegne også.

>>> Helt klart, snart begynner dem å rote seg inn i andre klubbers klubbtråder uten noe som helst å bidra med. 

death_death

Innlegg: 521
death_death
01.12.20 16:20

(Innlegget ble redigert 01.12.20 16:25)

Amnon

Innlegg: 19180
Amnon
01.12.20 16:26
mikemodano: Det mest imponerende av alt er at dette sitter det fotballinteresserte mennesker og forsvarer.

Kan ikke være mange igjen. Er nok verst for de som har tømt millioner av kroner og prestisje inn i det, spørs om de klarer å snu nå.

Slikkepott

Innlegg: 14651
Slikkepott
01.12.20 16:48
fazz: >>> Her har du en relativt stor undersøkelse om VAR. https://yougov.co.uk/topics/sport/articles-reports/2020/09/10/premier-league-fans-VAR-effect-on-game Despite the improvements in perception, most still say it makes the game less enjoyable. Just shy of two thirds of fans (63%) say that VAR has made the game less of a pleasure to watch. The majority (71%) of Premier League fans also say VAR has not had an impact on the quality of play, however 15% of fans do say it has improved the quality of football played. Despite this, fans also say it has had a negative effect on the pace of the game - over two thirds (69%) say VAR has worsened the pace of top-flight football.

Undersøkelsen, ref spørsmålene, er ikke nevneverdig interessant.

Det hadde vært langt mer interessant hvis man hadde delt det inn i segmenter hvor man fokuserer på hva det er man er misfornøyd med. Er man ene og alene misfornøyd med VAR pga håndteringen av offside, eller blander man alt i en suppe og skylder på VAR pga innføringen av de nye reglene for hands, og hva skal til for at man blir fornøyd.

Sekundært så er det jo selvsagt viktig å påpeke det faktum at flesteparten av artiklene som tar for seg VAR er negative, og at det har en påvirkningskraft på de som svarer på slike undersøkelser. 

 

Slikkepott

Innlegg: 14651
Slikkepott
01.12.20 17:23
May25: VAR fungerer rett og slett ikke. Det ender opp med avgjørelser som marginaliserer fotballen ned til et nivå der Watkins i går ble et godt eksempel. Blir rivd ned slik at overkroppen blir fremoverlent og dermed i offside. Se også avgjørelsen fra Everton i helga om hvor linja settes for forsvarende lag. Link Se linja da Salahs mål ble avblåst i helga. Link Her er bilder til Watkins i går for de som ikke har sett det. Link  De tre ovenfor er alle fra sist helg, og er omtrent umulig å dømme på. Så hvordan løse dette? I Nederland har de løst det ved å ha noen centimeters "slingringsmon" for å kunne si at det er linjedommerens avgjørelse og ikke en stor og avgjørende feil. For Liverpools del ville trolig dette endt med at Mané sitt mål i helga ble avblåst og Salah sitt ble stående. Link Jeg så også på Twitter i går at det kom et forslag derifra fra Magnus Barstad. Link:  Har for øvrig fiksa både offside og VAR Offside: Sett linja på hofta. Klokkeklart mest rettferdig. Enklest og liten fordel angripende lag. VAR: Dommere dømmer kampen etter beste evne. VAR? Gå til skjermen. 30sek på seg. Ikke graverende feildømt. La opprinnelig call stå. Play on. Begge disse forslagene tilpasser seg den teknologien vi allerede har i dag, og gjør at dommerne får en andre sjanse (og får benytte seg av teknologi til å gjøre den riktige avgjørelsen) Den siste omhandler teknologi og innkjøp av dette. Ønsker PL-klubbene å holde på med centimeter på det som vanskelig måles kan må man se til å ha nok kameraer (likt mållinjekameraer som benyttes innen hestesport e.l.) flere punkter langsmed linja og fra begge sider slik at det går an å plukke opp og sette de nøyaktige linjene mer nøyaktig og dermed plukke opp offsidene mer nøyaktig. I tillegg må også frameraten opp slik at man faktisk ikke tar beslutningen 15 cm feil slik det ble påpekt tidligere i tråden.

At man er uenig i implementeringen betyr ikke implisitt at VAR ikke fungerer.

Ref sutringen rundt linjer: https://www.premierleague.com/news/1488423

Når det gjelder situasjonen med Watkins, enten så mener dommeren at armbruken tilsvarer straffe eller så er spilleren offside. Sist gang jeg sjekket regelverket så var det hvertfall ingenting som tilsier at en offside plassert spiller får offsiden opphevet hvis han har kjempet seg løs fra en motspiller som er i overkant ivrig. Sitter i Sør-Amerika, så har ikke fått sett en reprise av situasjonen. Spørsmålet er enkelt og greit hvorvidt det er en dommertabbe. 

Når det gjelder løsningen på offside og VAR. Hvorfor er det mest rettferdig at linja settes på hofta, her savner jeg en forklaring. 

Jeg ser heller ingen logikk i at man har 30 sekunder på seg til å fatte en avgjørelse. Enten så får man forsikre seg om at rett avgjørelse blir truffet, eller så kan man jo bare drite i det.

 

return_of_drakkar

Innlegg: 28779
return_of_drakkar
01.12.20 17:52
minuspol: Og hva er da poenget med millimetermål? Og endrede handsregler et par ganger i uka? Man sier en ting, men det man gjør viser at man mener noe helt annet.

Det er egentlig ingen hensikt med milimeterjustis som vi kan kalle alt.

Det vil ofte kunne være forskjellig mening om en handssituasjon, og begge kan i og for seg tolke ting korrekt, eller da også feil.

Hva er naturlig når det gjelder armene?
For kamerat Raheem Sterling er det naturlig å ha armene langt ut fra kroppen, for andre er det ikke det.
Armer hjelper også til angående balansen, og her er heller ikke alle like når det gjelder hvordan dette gjøres og faktisk må gjøres hos den enkelte. "Giv akt"-stilling (se det store bildet her: https://tinyurl.com/y27ow869)

(eller med armene som limt inn til sidene på kroppen) er ikke spesielt egnet i typiske fotball-kamp-bevegelser.
Man ser ellers den armholdningen, bildet, blant litt eldre som går tur.

Det er bare å gå tilbake til det gode gamle viljehands eller ikke. Det blir selvsagt heller aldri 100% korrekt og rettferdig, men langt mer spiselig synes jeg.

Slik som VAR ofte nå brukes så mister man det rimelige innen det å tolke en hendelse. Det gleder ofte hands eller ikke, men også offside og straffespark. Og husk at et egentlig feil frispark tildømt på 30 meter (som ikke ville gitt straffe pga var, straffe er bare et direkte frispark) kan jo ende i et mål på det påfølgende - og VAR tar vel ikke slikt???

Ja til VAR med vett og rimelighet, men det er nok en lang vei å gå. Det er som med tall, mange kan regne ut det meste og forstå formler, men mangler selve tallforståelsen, altså hva det betyr i virkelighetens verden.

 

minuspol

Innlegg: 38900
minuspol
01.12.20 19:25
return_of_drakkar: Ja til VAR med vett og rimelighet, men det er nok en lang vei å gå.

Så? Hva med ja til dommere med rett og rimelighet? Og ikke minst vett og rimelighet fra alle de som får betalt for å mene noe om fotball? 

Det hadde funket fra dag en.  

Denat

Innlegg: 4692
Denat
01.12.20 19:48

Alisson ute med en kjenning i leggen. Ingen covid. Skal ikke være alvorlige greier. Adrian på benken er uansett bra. 

Knaxern

Innlegg: 49214
Knaxern
01.12.20 19:54

Haha, Adrian ekstra hypet på sosiale medier det siste døgnet. Så er det Kelleher som starter. Til pass for den søppelkeeperen.

LiverpoolOdd94

Innlegg: 25055
LiverpoolOdd94
01.12.20 19:59

Liker laget. Bare kjøre over Ajax og bytte tidlig.

Amnon

Innlegg: 19180
Amnon
01.12.20 20:17

Alisson ute ja, for en overraskelse. Null & void.

clavin

Innlegg: 33655
clavin
01.12.20 20:42

Jeg har ikke blitt imponert over Kelleher de relativt få kampene jeg har sett ham. Han har forhåpentlig tatt megasteg siden sist.

Mulig han likevel er bedre enn Adrian, som gjør en standard målgivende tabbe hver kamp.

kennyd

Innlegg: 40
kennyd
01.12.20 20:45

En del utskiftninger i det medisinske apparatet vårt før sesongen. Kan det være en av grunnene til alle disse skadene? Vet at kampbelastingen er veldig stor nå, men alle disse skadene nå er jo helt ekstremt.

LiverpoolOdd94

Innlegg: 25055
LiverpoolOdd94
01.12.20 20:50

10-14 dager sier Klopp. Da er han vel klar til nyttår da.

WaltonBreckRd

Innlegg: 16120
WaltonBreckRd
01.12.20 20:52

Alisson er en av de største kjeksene jeg har sett på keeperplass noen gang.

Coutinho10

Innlegg: 15454
Coutinho10
02.12.20 08:23

Vaksineringen mot Covid-19 starter neste uke i Storbritannia. Da er det vel håp om større antall tilskuere tidlig på nyåret regner jeg med. 

Coutinho10

Innlegg: 15454
Coutinho10
02.12.20 08:23

...

(Innlegget ble redigert 02.12.20 08:23)

Coutinho10

Innlegg: 15454
Coutinho10
02.12.20 08:23

..

(Innlegget ble redigert 02.12.20 08:23)

Amnon

Innlegg: 19180
Amnon
02.12.20 08:48
Coutinho10: Vaksineringen mot Covid-19 starter neste uke i Storbritannia. Da er det vel håp om større antall tilskuere tidlig på nyåret regner jeg med.

Mulig, men realistisk sett er vi i april-mai tidligst før man ser den store effekten og kan snakke om flokkimmunitet, er jo få doser nå i starten. Men kanskje myndighetene der borte åpner opp mer når majoriteten av risikogruppen er vaksinert, dog ikke sikkert.

minuspol

Innlegg: 38900
minuspol
02.12.20 08:50
Amnon: Mulig, men realistisk sett er vi i april-mai tidligst før man ser den store effekten og kan snakke om flokkimmunitet, er jo få doser nå i starten. Men kanskje myndighetene der borte åpner opp mer når majoriteten av risikogruppen er vaksinert, dog ikke sikkert.

Det må jo være slik at man slipper opp sakte, men sikkert, når risikogruppene er vaksinert. For alle andre er det farligere med en halsbetennelse.

Amnon

Innlegg: 19180
Amnon
02.12.20 09:13
minuspol: Det må jo være slik at man slipper opp sakte, men sikkert, når risikogruppene er vaksinert. For alle andre er det farligere med en halsbetennelse.

Godt mulig, men lite som har tydet på at myndighetene generelt tenker slik. Men man bør fort få indikasjoner på om 2k på en 40-60k stadion faktisk gir økt smitte og justere i henhold. Tipper det bidrar til null og niks økt risiko. Med vaksiner oppå det så kanskje det går fortere enn jeg tror.

-k9b_

Innlegg: 29353
-k9b_
02.12.20 09:33
Slikkepott: Når det gjelder løsningen på offside og VAR. Hvorfor er det mest rettferdig at linja settes på hofta, her savner jeg en forklaring.

Fordi t-skjortlinje eller armhul eller skulder bare blir rør. Det er jo ingen som egentlig vet hvor på armen man skal sette linjen. Aller minst de som sitter i bussen. Hvorfor man skal sette linjen nede på bicepsen, når det 100% blir blåst hands om man scorer med den kroppsdelen er helt uforståelig. 

-k9b_

Innlegg: 29353
-k9b_
02.12.20 09:34
Slikkepott: Det hadde vært langt mer interessant hvis man hadde delt det inn i segmenter hvor man fokuserer på hva det er man er misfornøyd med. Er man ene og alene misfornøyd med VAR pga håndteringen av offside, eller blander man alt i en suppe og skylder på VAR pga innføringen av de nye reglene for hands, og hva skal til for at man blir fornøyd. Sekundært så er det jo selvsagt viktig å påpeke det faktum at flesteparten av artiklene som tar for seg VAR er negative, og at det har en påvirkningskraft på de som svarer på slike undersøkelser.

Det er et enkelt spørsmål. 

Har implementeringen av VAR ført til at fotballen har blitt bedre? Har det ført til et bedre produkt? 

Så må man spørre alle involverte: Fans, spillere, dommere, trenere. 

minuspol

Innlegg: 38900
minuspol
02.12.20 10:09
Amnon: Godt mulig, men lite som har tydet på at myndighetene generelt tenker slik.

At de har fokus på å vaksinere risikogruppene sier jo at de tenker slik.

Det er den korteste veien fram mot lettelser i tiltakene.

return_of_drakkar

Innlegg: 28779
return_of_drakkar
02.12.20 10:13
minuspol: Så? Hva med ja til dommere med rett og rimelighet? Og ikke minst vett og rimelighet fra alle de som får betalt for å mene noe om fotball? Det hadde funket fra dag en.

I og for seg mye av det jeg også da mener.
Men uansett - krangel i dagevis om ett eller annet vil det bli...

minuspol

Innlegg: 38900
minuspol
02.12.20 10:18
return_of_drakkar: I og for seg mye av det jeg også da mener.
Men uansett - krangel i dagevis om ett eller annet vil det bli...

Ja, det er jo slik det er. Men det er ikke verre enn VAR av i dag.

I går kom vi oss igjennom en LIverpool-kamp uten VAR i det hele tatt. Hadde det vært i PL hadde vi nok endt opp med iallfall et kikk på en hands, og de hadde lett og lett til de fant.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg