Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
Dr.Scarecrow
Dr.ScarecrowInnlegg: 1332
24.07.17 20:57

Det får vi nok aldri svar på, men det var helt tydelig at man ikke kunne fortsette med en Karius som gjorde brølere som kostet oss poeng. Når resten av spillet var for svakt på toppen av tabbene, var det ingenting igjen. Da gjorde Klopp det eneste fornuftige.

Denne sesongen har vi nok fremdeles to keepere som ikke er gode nok, der den ene er litt mindre dårlig enn Karius. Det er et problem at Klopp ikke forsterker der.

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 21:11
KjokkaKim: Finnes det tallmateriale som forteller hvordan Danny Ward har gjort det i Huddersfield?

Ikke som jeg har funnet nei, hadde vært interessant å se disse. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 21:27
PaisleyGates: Kvalitet på skudd er en subjektiv vurdering, og ikke nødvendigvis noe alle vil være enige om

XgA dannes på bakgrunn av noen parametre som vil være like for alle, og kan således sees på som objektive jo. Det er jo tross alt sånn at det finnes posisjoner på banen hvor det scores oftere fra enn andre, og det er nettopp dette XgA handler om. Med mindre du lever i den tro at enkelte målvakter(Karius) over flere sesonger har facet avslutninger som på statistikken fremstår som vanskelige, men som i virkeligheten har vært enkle redninger, mens det motsatte er tilfelle for Mignolet, så får det stå for din regning, i så tilfelle burde du la andre ta seg av diskusjonene som omhandler statistikk. Slike ting har nemlig en tendens til å jevne seg ut når tallmaterialet blir stort nok, og Karius vs Mignolet har vi 3-4 år med statistikk som tydelig viser hvem som hindrer flest baklengs.(Og fair enough- det finnes de som mener at spillere kun kan sammenlignes når betingelsene er 100% like, men også da scorer Karius bedre, selv om tallmaterialet her er noe mindre. Men, fakta faen- Karius redder flere skudd som "burde blitt mål" enn Mignolet, også med Liverpooldrakt på, eksakt slik han gjorde det da han spitle i Mainz)

Når man kan se på tall som går over flere sesonger så danner det seg til slutt noen ganske tydelige bilder. Som sagt- jeg tror at de flestes oppfatning om hvem som er de beste målvaktene i fotballeuropa vil stemme ganske godt overens med de som topper listene over XgA år etter år. Navn som De Gea, Lloris, Neuer, Cech osv. har nemlig havnet på toppen av disse så lenge det har vært gjort målinger(Og ja- også Tom Heaton, som hadde en kanonsseong i fjor. På samme måte som Mahrez hadde en kanonsesong året før der. På samme måte som Ramsey hadde en kanonsesong for noen år side. Dette kalles varianse, og er kjent for de som interesserer seg for statistikk). Gjett hvem som har havnet et stykke ned på nedre halvdel hver eneste sesong..? Hint- begynner på M, og slutter på ignolet. 

Men klart- folk her inne har jo sett at Karius ser usikker ut. Og de har sett at han slo ballen til corner direkte fra et utspark. Også legger han ut teite ting på instagram. Da betyr jo tallene desto mindre, det skjønner jo jeg også. 

(Innlegget ble redigert 24.07.17 21:28)

Dr.Scarecrow
Dr.ScarecrowInnlegg: 1332
24.07.17 21:42

Du legger ikke litt vel mye vekt på redninger her nå? 

På den statistikken der tjener man på å stå på streken på samtlige dødballer/innlegg å vente på avslutning. Redder man får man pluss, og om avsutningen går i mål er det stor sjanse for at det i følge statistikken uansett forventes mål. Det er altså vinn-vinn å være passiv i feltet.

Karius var, i tillegg til å være marginalt bedre på å redde avslutninger enn Mignolet, den keeperen i ligaen som var minst ute i feltet for å bokse og/eller plukke baller. Av alle målvaktene i ligaen med 10 kamper eller mer. Det er større sjans for at det koster baklengsmål, enn at man er marginalt svakere på å redde avslutninger. 

Lee Grant er jo helt i en egen klasse om man skal basere seg på den statistikken der alene.

(Innlegget ble redigert 24.07.17 21:45)

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 21:50
Dr.Scarecrow: På den statistikken der tjener man på å stå på streken på samtlige dødballer/innlegg å vente på avslutning. Redder man får man pluss, og om avsutningen går i mål er det stor sjanse for at det i følge statistikken uansett forventes mål. Det er altså vinn-vinn å være passiv i feltet.

Dette vil i såfall bli ganske synlig, ettersom antallet forventede baklengs per kamp vil bli høyere hvis det er som du antar. 

På Karius sine 10 kamper for oss så forventer statistikken 10.5 baklengs. 
På Mignolets 29 kamper forventer statistikken 29.09 baklengs. 
Skulle tro forskjellen var større, all den tid det er slik at Mignolet er ute og avverger sjanse på sjanse, mens Karius står limt til streken, og lar motstanderne avslutte fra 5-meteren stadig vekk. Eller..? 

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 21:53

Karius

Bare sånn siden vi er inne på temaet. Jeg gidder ikke så veldig mye mer. 

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 21:54
Dr.Scarecrow: Lee Grant er jo helt i en egen klasse om man skal basere seg på den statistikken der alene.

Varianse. Google it.

(Innlegget ble redigert 24.07.17 21:55)

Shenon
ShenonInnlegg: 3997
24.07.17 22:05
wa11in: Varianse. Google it

Football matches. Watch them

 

 

Karius sugde ræv i fjor, og var 14 hakk under en såpass hjernedød kløne som Mignolet.
Hva disse fantastiske statistikkene dine forteller driter jeg loddrett i - SE kampene forteller så uendelig mye mer...

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 22:08
Shenon: Football matches. Watch them     Karius sugde ræv i fjor, og var 14 hakk under en såpass hjernedød kløne som Mignolet.
Hva disse fantastiske statistikkene dine forteller driter jeg loddrett i - SE kampene forteller så uendelig mye mer...

Jepp, du vinner. "Karius sugde ræv". 

Har lite å stille opp med mot dype analyser som det der gitt. 

Dr.Scarecrow
Dr.ScarecrowInnlegg: 1332
24.07.17 22:15

"ettersom antallet forventede baklengs per kamp vil bli høyere hvis det er som du antar."

- Iom. at Karius tross alt bare fikk 10 kamper mot følgende motstand: Hull, Swansea, WBA, Palace, Watford, Southampton, Sunderland, Bournemouth og West Ham, i tillegg til Man Utd, så har man vel fort hele forklaringen der? 1 kamp mot topp 7-motstand, og da for sikkerhetsskyld det av disse som scorte klart færrest mål. 6 av disse 10 kampene var i tillegg på hjemmebane.

Den siste linken/statistikken din skjønte jeg ikke. Hva er det Karius og Guzan topper?

(Innlegget ble redigert 24.07.17 22:19)

Shenon
ShenonInnlegg: 3997
24.07.17 22:16
wa11in: Har lite å stille opp med mot dype analyser som det der gitt.

Analysen gjøres mens man ser kamp, at "karius sugde ræv" er bare sammendraget av konklusjonen!

masterpool
masterpoolInnlegg: 14473
24.07.17 22:28

Denne statistikken med forventede baklengs, baseres altså på forventet utfall av en sjanse? Den sier, slik jeg skjønner det, ingenting om hvem motstanderen er, eller hvem som avslutter? En hjemme kamp mot WBA, er like mye verdt som en bortekamp mot Chelsea?

 

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 22:39
Dr.Scarecrow: - Iom. at Karius tross alt bare fikk 10 kamper mot følgende motstand: Hull, Swansea, WBA, Palace, Watford, Southampton, Sunderland, Bournemouth og West Ham, i tillegg til Man Utd, så har man vel fort hele forklaringen der?

I kamper mot topp 10 slapp vi inn 0.94 mål per match. 
I kamper mot bunn 10 slapp vi inn 1.15 mål per match. 

Gitt at det er en ganske sterk korrelasjon mellom mål i mot og forventede mål i mot, er det ingen tydelig fordel å stå brorparten av matchene mot antatt svakere motstand når man ser på antall baklengs i hvertfall. 

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11272
24.07.17 22:46
wa11in: I kamper mot bunn 10 slapp vi inn 1.15 mål per match.

Men så stod vel Karius i mål i mange av disse og dro opp snittet noe jævlig. 

Men vi slapp altså ikke inn så fryktelig mange mål så jobben er ikke så veldig stor i å gå gjennom målene og se med egne øyne hvilke som burde/kunne tas og hvilke som ikke kunne det, istedetfor å dykke hue inn i et excel-ark. 

 

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 22:47
ElChivato: Men så stod vel Karius i mål i mange av disse og dro opp snittet noe jævlig.

Jepp. Med unntak av at tallene sier noe annet, så har du selvsagt helt rett. My bad. 

Jeg gir meg nå. 

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11535
24.07.17 23:03
wa11in: Men klart- folk her inne har jo sett at Karius ser usikker ut. Og de har sett at han slo ballen til corner direkte fra et utspark.

Du er inne på noe her. Det er faktisk noen som mener at det er bedre å observere det som skjer på banen i stedet for å se seg blind på noen tall. I dette tilfellet er det i tillegg snakk om tall som langt fra gir det fulle og hele bildet når man skal sammenligne prestasjonene til keeperne.

Over de siste årene har en jo hørt at statistikere har fått en større rolle i forhold til Liverpools innkjøpspolitikk, men innkjøp hvor vurderingene hovedsakelig baseres på tall og statistikk kan aldri erstatte det å observere spill ute på banen.

Kanskje ikke så rart at man har bommet mye på spillerkjøp de siste årene i Liverpool dersom statistikere har fått for mye å si. Muligens slo spillere som Ilori og Markovic positivt ut på noen statistikker, og det kan være det samme med Karius.

Man må imidlertid være helt fraværende dersom man mener at Karius var bedre enn Mignolet forrige sesong, og det holder det faktisk med observasjon for å slå fast.

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11272
24.07.17 23:04
wa11in: Med unntak av at tallene sier noe annet

Tallene sier ingenting om hva tallene ville vært med en annen keeper i mål. Karius stod forøvrig perioden hvor vi var megagode, og profiterte "tallmessig" på det, og var en av årsakene til at vi begynte å vakle med mange hårreisende opptredener slutten av november/starten av desember ca.

Mignolet hadde et lag i full panikk, uten Mane, uten Coutinho, foran seg i store deler av sin arbeidsøkt.

Er da hundrevis av faktorer som kan påvirke disse tallene, og til syvende og sist så finner man seg de tallene man vil som oftest.

For meg er det ingen tvil om at Klopp gjorde det riktige valget, og det er heller ingen tvil om at det lønner seg å se fotball fremfor å lese excelark.

Dr.Scarecrow
Dr.ScarecrowInnlegg: 1332
24.07.17 23:05

"I kamper mot topp 10 slapp vi inn 0.94 mål per match. 
I kamper mot bunn 10 slapp vi inn 1.15 mål per match."

- Du begynner å bli litt desperat nå. Ikke bare er det vanskeligere å hindre målsjanser mot topplagene, men en sjanse som går under "forventet mål" har vel også større sjanse for å gå inn når det er Costa, Aguero, Sanchez, Lukaku og Kane som avslutter, enn når det er Rondon, Deeney, Diomande eller Baston som avslutter. 

At Karius, motstanden tatt i betraktning, ikke "slår" Mignolet med større margin enn dette på redninger, ville i alle fall ikke jeg flagget så veldig høyt.

Kan i tillegg legge til at Karius sto nesten alle sine kamper i den perioden Liverpool var ekstremt gode. Ja faktisk hadde alle hans kamoer vært i den perioden, om det ikke hadde vært for nettopp Karius.

(Innlegget ble redigert 24.07.17 23:12)

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 23:05
PaisleyGates: Det er faktisk noen som mener at det er bedre å observere det som skjer på banen i stedet for å se seg blind på noen tall.

Dette oppsummerer greit tror jeg.

For noen av oss dreier det seg nemlig ikke om enten/eller eller "i stedet for". 

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 23:09
Dr.Scarecrow: - Du begynner å bli litt desperat nå. Ikke bare er det vanskeligere å hindre målsjanser mot topplagene, men en sjanse som går under "forventet mål" har vel også større sjanse for å gå inn når det er Costa, Aguero, Sanchez, Lukaku og Kane som avslutter, enn når det er Rondon, Deeney, Diomande eller Baston som avslutter.

Dette skjønner du jo ingenting av, helt åpenbart.

Hint- det finnes omtrent ingen forskjell mellom forventende antall mål og faktiske scorede mål når man sammenligner de beste spissene i verden med de antatt dårligere. Forskjellen ligger nesten utelukkende i antallet forventede scorede mål, ikke i conversion-ratio. 

Lukaku setter ikke flere % av sine forventede mål enn Rondon. Han kommer til flere sjanser hvor statistikken forventer scoring. 

(Innlegget ble redigert 24.07.17 23:10)

Dr.Scarecrow
Dr.ScarecrowInnlegg: 1332
24.07.17 23:14

"Lukaku setter ikke flere % av sine forventede mål enn Rondon. Han kommer til flere sjanser hvor statistikken forventer scoring."

- Så det er lettere å møte Rondon enn Lukaku?

Kan ellers legge til at Lukaku traff målet på 64% av sine avslutninger, mot Rondons 40% forrige sesong. Nesten like mange avslutninger inne i boksen. Hvor mange av de som var "forventet mål" vet jeg ikke, men det er tydelig en forskjell også når det gjelder avslutningene. Uten at det trenger å være et poeng.

(Innlegget ble redigert 24.07.17 23:19)

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 23:16
Dr.Scarecrow: - Så det er lettere å møte Rondon enn Lukaku?

For Liverpools del så ser det ikke ut til å være den store forskjellen, vi slipper til ca. samme antall sjanser uavhengig av hvor på tabellen motstanderen holder til, og hvem som vokter målet vårt. Om noe så kan det se ut som vi slipper til flere 100% sjanser mot antatt svakere lag. 

Så nei. 

(Innlegget ble redigert 24.07.17 23:17)

Dr.Scarecrow
Dr.ScarecrowInnlegg: 1332
24.07.17 23:20

"Så nei."

- Nei det ante meg...

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11535
24.07.17 23:25
wa11in: For noen av oss dreier det seg nemlig ikke om enten/eller eller "i stedet for".

Det må det da gjøre, for det er jo kun det spinkle tallgrunnlaget ditt du klamrer deg fast til i desperasjonen etter å framheve Karius som en bedre keeper, med mindre du er gal nok til å mene at det du har observert taler til Karius sin fordel.

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 23:27
PaisleyGates: med mindre du er gal nok til å mene at det du har observert taler til Karius sin fordel.

Dette kommer selvsagt i tillegg ja. Men det antok jeg at folk skjønte. 

PaisleyGates
PaisleyGatesInnlegg: 11535
24.07.17 23:35
wa11in: Dette kommer selvsagt i tillegg ja. Men det antok jeg at folk skjønte.

Gal i tillegg til statistikknerd.....det begynner å demre.

masterpool
masterpoolInnlegg: 14473
24.07.17 23:36

Dette handler ikke nødvendigvis Lukaku vs Rondon. Sjansen kan jo komme ut av hva som helst. Det er forskjell på om Clyne eller Coutinho avslutter.

Ellers er det dette med å skape trygghet i et lag. Jeg tipper gutta foran keepern reagerer på det de ser at keepern gjør, ikke hva en eller annen statistikk sier. De ser at Karius spiller et utspill til corner. De ser ikke en statistikk.

De ser en Mignolet som gjør mye rart, ikke statistikken som sa at han var en av de som holdt nullen flest ganger.

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 23:37
PaisleyGates: Gal i tillegg til statistikknerd.....det begynner å demre.

Må du passe på så du ikke bruker opp alle gullargumentene på en gang her da

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 5537
24.07.17 23:38

"Jeg gir meg nå."

Gjør nå det da.

Du har jo rett uansett har du gitt rimelig klart uttrykk for. Det er bare alle andre som ikke skjønner dette og din visdom på området er fullstendig overlegen. 

Hvordan Karius faktisk fremstod på banen betyr selvsagt ingenting. Vi må bare få litt tid til å forstå dette.

wa11in
wa11inInnlegg: 4412
24.07.17 23:40
iustitia_pro_XCVI: Vi må bare få litt tid til å forstå dette.

Jepp. Det tok tid med Mignolet, Suarez og Henderson(og jeg var jo like forbanna dum og teit den gangen også), så jeg skal nok klare å ha litt tålmodighet denne gangen også skal du se ;) 

(Innlegget ble redigert 24.07.17 23:41)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg