Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 12180
22.11.17 21:37

Haha du er der, ja. Bare sammenlikningen er kvalm.

minuspol
minuspolInnlegg: 35865
22.11.17 21:37

Du sier jo dette når du legger så mye vekt på selve bindet på arma.

minuspol
minuspolInnlegg: 35865
22.11.17 21:40

Det var naturligvis verre da StevieG var i søkelyset til disse tullingene.

MiniGH
MiniGHInnlegg: 5151
22.11.17 21:42
minuspol: Du sier jo dette når du legger så mye vekt på selve bindet på arma.

Hvor da? Sitér meg gjerne.

Har skrevet mye om lederskikkelser, og hva som gjør en god kaptein til en god kaptein. Har aldri hevdet at hvem som har bindet er viktig. (Men det har seg gjerne slik at gode kapteiner blir utnevnt til kaptein).

McLovin
McLovinInnlegg: 12311
23.11.17 00:01

Dette med lederskikkelser er en pussig diskusjon. Går vi noen få år tilbake var Gerrard, Torres, Carra, Hyypia, Reina, Kuyt, Mascherano, Agger og Alonso lederskikkelser på ca samme lag. Kanskje det var flere?

I dag må vi lete etter de samme typene med lupe. Henderson er en svak leder på banen, vanskelig å mene noe om hva han er utenfor. Can kunne vært det, Lovren likeså. Ellers er det ganske mørkt foruten Milner, men han spiller knapt lengre.

Legendag_
Legendag_Innlegg: 5876
23.11.17 01:11
McLovin: Henderson er en svak leder på banen

Hvordan måler du dette? Det er merkelig å konkludere med at Henderson er en svak leder på banen, mens Milner er et lyspunkt i samme innlegg.

Det er mange Liverpoolsupportere som har konkludert med at Henderson er en svak kaptein/leder etter tirsdagens kollaps, selv om det er umulig å vurdere om kollapsen har med hans evne som kaptein/leder å gjøre. Det man faktisk kan diskutere angående kollapsen derimot, er om Henderson var feil spillertype i feil posisjon i feil kampbildet i den 2. omgangen?

Hva hvis man hadde hatt en defensiv midtbanespiller å sette inn etter 3-1 målet, for så å flytte Henderson fram som indreløper? Dessverre har vi ingen defensiv midtbanespiller å sette inn i slike kampbilder, da blir trekket til Klopp å sette inn spillere som Emre Can og Milner for å sikre ledelsen. Det er heller mangelen på en DM som er et betydelig større problem enn Henderson sine lederevner.

(Innlegget ble redigert 23.11.17 01:16)

MiniGH
MiniGHInnlegg: 5151
23.11.17 01:59

Hendo gjør så godt han kan som leder på banen, flink til å gå foran med innsats og kommuniserer mye. Men når det begynner å gå galt, slik som i går, blir han stressa, orienterer seg ikke, og spiller ballen enten i motspiller eller rett opp i lufta, istedenfor å tvinge ned tempo og samle laget. Bidrar til panikk og kaos, ikke ro og trygghet. Da er han en del av problemet heller enn løsningen.

Synes forøvrig det å håndtere slike situasjoner er noe man bør gjøre til fokusområde til trening, ettersom vi går i de samme fellene altfor for ofte. I slike situasjoner blir man gjerne stressa og nervøs. Da gjelder det, som i alle andre yrker, å ha en kriserutine som er godt innarbeidet. Klopp & Co bør vite bedre enn meg, men her et kjapt eksempel:

Hold ballen i laget om mulig, måk ballen opp mot cornerflagget eller på tribuna ellers. Alle tilbake i posisjon, ta noen dype pust, skaff oversikt, fokuser på konkrete arbeidsoppgaver, gjør ting enkelt og start god, effektiv kommunikasjon. Heller for mye enn for lite. Så bygger man trygghet bakfra og jobber seg inn i kampen igjen som et lag.

Så kan Hendo klappe i henda, skrike at nå vet vi hva som må gjøres. Da har man en felles plan og trygge rammer, så luker man ihvertfall ut panikk og "En og en"-jobbing. Litt som å gjenopprette en maskin til standard. Samhandlig on demand. Om det fungerer hver gang er en annen sak. Noen ganger er man ikke gode nok, og en bedre DM inn ville absolutt hjulpet, men jeg mener man har bedre odds med en slik løsning.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 12180
23.11.17 02:09
MiniGH: Bidrar til panikk og kaos, ikke ro og trygghet.

Veldig godt poeng, og kanskje den aller største mangelen i laget for øyeblikket. Dette gjelder selvsagt ikke bare Henderson. 

Mindfulness13
Mindfulness13Innlegg: 20496
23.11.17 09:13

RB Leipzig bekrefter nå at flere klubber var ute etter midtbanespilleren, men ingen prøvde hardere enn Liverpool og Klopp. Det ble avgjørende.

– Det stemmer, og kanskje enda mer fordi Barcelona også var interessert i Naby Keita. Det bekreftet Barcelona til oss, men de prøvde åpenbart ikke like hardt som Liverpool, sier daglig leder Oliver Mintzlaff til Sport Bild.

minuspol
minuspolInnlegg: 35865
23.11.17 09:23
MiniGH: Synes forøvrig det å håndtere slike situasjoner er noe man bør gjøre til fokusområde til trening, ettersom vi går i de samme fellene altfor for ofte

Giddr du utgreie litt om treningene til Liverpool? Hva jobber de med?

Rome77
Rome77Innlegg: 9762
23.11.17 11:51
MiniGH: Bidrar til panikk og kaos, ikke ro og trygghet. Da er han en del av problemet heller enn løsningen.

Gomez er i hvert fall en kommende ledertype. Utrolig rolig og filnk til å holde riktig tenningsnivå i forhold til alderen.

klaumb
klaumbInnlegg: 5880
23.11.17 13:03
McLovin: Dette med lederskikkelser er en pussig diskusjon. Går vi noen få år tilbake var Gerrard, Torres, Carra, Hyypia, Reina, Kuyt, Mascherano, Agger og Alonso lederskikkelser på ca samme lag. Kanskje det var flere? I dag må vi lete etter de samme typene med lupe. Henderson er en svak leder på banen, vanskelig å mene noe om hva han er utenfor. Can kunne vært det, Lovren likeså. Ellers er det ganske mørkt foruten Milner, men han spiller knapt lengre.

Denne kapteinsdiskusjonen er så irriterende, da det har så lite betydning hvem som er kaptein for hvordan laget presterer. Det er enkelt og greit den mest overvurderte rollen i dagens fotball. Det eneste man kan si om denne rollen og påvirkningen på laget er at den i verste fall er med på å begrense enkelte spillere sin prestasjon på banen, da det medfører en del utenomsportslige ting å være kaptein i form av intervjuer, sponsoroppdrag, press fra supportere/omgivelsene og at man generelt sett må være mer tilgjengelig enn de andre spillerne.
I moderne tid har kapteinsbindet ofte falt på den største stjernen, og det tror jeg rett og slett handler om to ting:

1. Stjerner er store egoer, og dette er med på å tilfredsstille det, da det har en form for status ved seg for de og deres markedsverdi.

2. Ved å sette bindet på den største stjernen, som uansett blir utsatt for mye av det samme som en kaptein av de årsakene slipper man å få flere spillere enn nødvendig med dette presset og utenomsportslige, samt at disse da gjerne er vant med dette og allikevel prestere på sitt beste.

Jordan Henderson er ikke noen dårlig kaptein, og at han har kapteinsbindet har ikke noe å si for at Liverpool taper en fotballkamp. Det eneste argumentet jeg kunne kjøpt i denne sammenheng er at Henderson kanskje kunne prestert enda bedre om han hadde kunne konsentrere seg om å spille fotball, spise og sove. Men det gjelder jo alle de andre også, og av de vi har i stallen vår virker Henderson å håndtere den ekstra jobben ved å være kaptein på en god måte.

 Det hadde vært så nydelig om noen bare hadde ufarliggjort hele kapteinsrollen ved å sende den på rundgang fra kamp til kamp, slik man gjorde når man var miniputter. Så slipper man dette maset, selv om da får sikkert det skylden for hvert tap, og man begynner med statistikker på hvem som oftest taper kamper som kaptein. 

 

(Innlegget ble redigert 23.11.17 13:04)

InDeilawetrust
InDeilawetrustInnlegg: 22610
23.11.17 13:04
klaumb: Denne kapteinsdiskusjonen er så irriterende,

Enig...

minuspol
minuspolInnlegg: 35865
23.11.17 13:29
klaumb: Det hadde vært så nydelig om noen bare hadde ufarliggjort hele kapteinsrollen ved å sende den på rundgang fra kamp til kamp, slik man gjorde når man var miniputter.

Klopp har vel omtrent vært der har han ikke?

KjokkaKim
KjokkaKimInnlegg: 4688
23.11.17 14:48

Southgate! Til engelske journalister sin store fortvilelse. Kommer garantert til å bli et voldsomt "viktig" moment når England mislykkes i VM. Fordi det er ingenting annet som hindrer England å vinne VM. 

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-5074963/Gareth-Southgate-England-captain-vs-Brazil.html

minuspol
minuspolInnlegg: 35865
23.11.17 14:51
KjokkaKim: Southgate! Til engelske journalister sin store fortvilelse. Kommer garantert til å bli et voldsomt "viktig" moment når England mislykkes i VM. Fordi det er ingenting annet som hindrer England å vinne VM.

Southgate fremstår som en meget fremoverlent fyr. Da er det ikke annet å forvente enn at den tvert igjennom elendige engelske sportspressa sutrer over at han ikke er en dinosaur.

Nå når de endelig virkelig har anledning til å være optimister så vil de heller ha Hodgson. Fowler hjelpe meg!

 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 12180
23.11.17 18:52
klaumb: Denne kapteinsdiskusjonen er så irriterende, da det har så lite betydning hvem som er kaptein for hvordan laget presterer.

Uenig. Utpregede ledertyper og klare kapteinsemner er veldig viktig.

Uansett, et langt større problem enn at Henderson er kaptein. Han er ikke god nok i den dype rollen på midten, spesielt ikke mot god motstand. 

klaumb
klaumbInnlegg: 5880
23.11.17 19:26

Ledertyper er vi enige om at er viktig. Men de trenger ikke et kapteinsbind for å være det. 

The_Kwames
The_KwamesInnlegg: 2653
23.11.17 20:25

Der er jeg enig med klaumb..dess flere ledertyper,dess bedre,rett og slett

 

Kwame

The_Kwames
The_KwamesInnlegg: 2653
23.11.17 20:27

Det er det vi mangler nu,som vi sofasittere vil tru,vil se flere ledertyper,utenom kapteinen,det har vi jammen hatt før

 

Kwame

WatchMe
WatchMeInnlegg: 6259
23.11.17 20:31
WaltonBreckRd: Uansett, et langt større problem enn at Henderson er kaptein. Han er ikke god nok i den dype rollen på midten, spesielt ikke mot god motstand.

Han hadde jo gode kamper som DM mot god motstand forrige sesong, og alle statistikkene talte vel også til hans fordel?

Det er mulig han har tapt seg litt i forhold til evnen til å komme hurtig opp i motstander etter skadeproblemene sine. At manglende mentale egenskaper (som lesing av spillet og posisjonering) kommer mer til syne denne sesongen. 

Men komposisjonen på midtbanen har ikke vært riktig denne sesongen, og balansen har nesten virket enda verre enn den var forrige sesong. Kanskje det kun er sammensetninga Hendo/Lallana/Gini som fungerer med dagens stall? 

Henderson har slitt veldig med å opprettholde fjorårets nivå denne sesongen, men Gini har også vært dårligere og Can har vært minst like ustabil som tidligere. Coutinho som CM har heller ikke fungert helt optimalt, og en såpass god offensiv spiller behøver nok en mer utpreget defensiv DM bak seg. Evt to.

WatchMe
WatchMeInnlegg: 6259
23.11.17 20:34
klaumb: I moderne tid har kapteinsbindet ofte falt på den største stjernen, og det tror jeg rett og slett handler om to ting: 1. Stjerner er store egoer, og dette er med på å tilfredsstille det, da det har en form for status ved seg for de og deres markedsverdi. 2. Ved å sette bindet på den største stjernen, som uansett blir utsatt for mye av det samme som en kaptein av de årsakene slipper man å få flere spillere enn nødvendig med dette presset og utenomsportslige, samt at disse da gjerne er vant med dette og allikevel prestere på sitt beste.

Store stjerner/verdensklassespillere krever gjerne også mer av sine lagkamerater. Vi mangler en slik spiller i de bakre rekkene. De 6 bakerste holder rett og slett ikke nivået, og det synes i annenhver kamp.

 

Tangsprell
TangsprellInnlegg: 5935
23.11.17 21:29

Kommet hjem fra Sevilla. Må si det var en mektig opplevelse. 

En atmosfære som jeg aldri har opplevd på kamp i England. Helt utrolig lydnivå og engasjement blant supporterne. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6031
23.11.17 21:49
Tangsprell: Kommet hjem fra Sevilla. Må si det var en mektig opplevelse.  En atmosfære som jeg aldri har opplevd på kamp i England. Helt utrolig lydnivå og engasjement blant supporterne.

Det tror jeg på. Oppholdt/oppholder meg en del i Sevilla området og har vært både på kamper og konserter i byen. De kan lage stemning og liv der nede. Det er forbanna sikkert.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 26673
24.11.17 11:03
minuspol: Det er ikke mange sesongene siden StevieG var utsatt for den samme kritikken som Hendo, av de samme litt enkle sjelene.

Sånn sett er det jo et skritt i riktig retning fra den gangen den ble sutret på at Gerrard ikke sklitaklet eller skjøt med vristen nok til å være kaptein.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 15835
24.11.17 13:18
-k9b_: Sånn sett er det jo et skritt i riktig retning fra den gangen den ble sutret på at Gerrard ikke sklitaklet eller skjøt med vristen nok til å være kaptein.

Jeg har lest flere lignende innlegg fra deg. Er det virkelig noen som har sagt dette?

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 13770
25.11.17 00:53
Tangsprell: Kommet hjem fra Sevilla. Må si det var en mektig opplevelse.  En atmosfære som jeg aldri har opplevd på kamp i England. Helt utrolig lydnivå og engasjement blant supporterne.

England er ekstremt oppskrytt, og Anfield er dessverre ofte pinlig stille. Storkamper og european nights er ofte bra, men utenom dette er det som regel lite å skrive hjem om

King_Kenny92
King_Kenny92Innlegg: 3308
25.11.17 06:40
johwi68: Gled deg heller over at vi la grunnlaget for å vinne gruppa i kveld.

Akkurat det hjalp veldig i timene etter kollapsen.

eppaen
eppaenInnlegg: 24758
25.11.17 09:21
TheOpiate: oppskrytt

Litt derfor det er tungt å bruke enorme summer på å dra over fysisk på kamp. Frister langt mer å få med seg noe i Tyskland spesielt objektivt sett. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 37143
25.11.17 09:25
eppaen: Litt derfor det er tungt å bruke enorme summer på å dra over fysisk på kamp. Frister langt mer å få med seg noe i Tyskland spesielt objektivt sett.

Ruhr-området er fint for å se fotball. Fly til Düsseldorf, og innen tre kvarter med tog har man Dortmund, Schalke, Leverkusen, M'Glabach og Köln. Utmerket plass dersom man vil ha med seg iallfall to kamper på en helg.

(Innlegget ble redigert 25.11.17 09:25)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg