Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
Jimmy_28
Jimmy_28Innlegg: 4079
23.10.18 12:15
Sjefan: White Hart Lane

nei

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
23.10.18 12:47
mcdermott: --- 9 poeng fra første til tiendeplass etter ni runder, på samme tidspunkt i fjor skilte det 13 poeng. Det tyder vel på at hittil ikke er blitt et større skille mellom "topp 6" og resten?

Det har på mange måter hvert en merkelig sesongstart. Fire lag står 7 seire etter 9 runder. På de snart 140 årene man har spilt fotball i England har det aldri tidligere vært mer enn to lag på øverste nivå som har har startet sesongen med å vinne 7 av 9.

I motsatt ende er det 8 lag med et poengsnitt som fort kan ende med nedrykk.

Trenden er vel først og fremst den at antatt dårligere lag har sluttet å tro på seier mot topplagene. Managere setter seg ned med terminlista og plukker ut hvilke kamper man skal gi jernet og håper på å slippe unna med hederlige nederlag i andre kamper. Man ser stadig eksempel på at spillere spares i kamper mot topplagene.

Bunnlag parkerer ikke bare bussen lenger, de fortsetter å gjøre det selv om de ligger under med et par mål. Man kan si mye om såkalte britiske dinosaurer som Warnock, Moyes, Allardyce, Hodgson og Pulis, men de kommer alltid til kamper med en plan om hvordan de skulle maksimere sjansene for å få med seg poeng. Det er mer enn hva man kan si om f.eks. Wagner og Benitez.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
23.10.18 12:52

Tror du på en bra sesong i år, caliblue? Med litt flaks kan jeg faktisk se for meg at dere ender topp 10 :-)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46711
23.10.18 12:56
johwi68: Knaxern, det er vel en rimelig bred enighet om at Premier League er verdens tøffeste og jevneste liga.

Pga antall topplag, ikke lagene under.

Når man har fem lag som har fått sin beste seriestart på evigheter(Man City hadde riktignok 2p mer på samme tidspunkt i fjor), så er det noe som er alvorlig galt med ligaen.

Liverpool er fortsatt i en omstillingsfase, men rader opp seire. Arsenal er horrible, men rader opp seire. Chelsea er i en omstillingsfase og ny manager, men rader opp seire. Tottenham med skadetrøbbel, Wembley, osv., men rader opp seire.

Ligaen har blitt en flause, og topplagene sine kamper mot de andre lagene(utenom mot resten av topplagene) har blitt en transportetappe.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46711
23.10.18 12:59
-k9b_: Tottenham har poengtap mot Watford, ikke mot Man Utd. Beleilig bommert.

Blingset her, men mener at poenget står. Topplagene vil maks ha to-tre poengtap mot andre lag utenom toppklubbene.

Ikke en revolusjonerende påstand, men det laget som tar flest poeng internt blant topp 6(ja, Man Utd er en del av denne klubben, selv om det har vært en krigssone der siden seriestart), kommer til å ta seriegullet.

Denat
DenatInnlegg: 3295
23.10.18 13:04
Knaxern: Utd

Men du velger å ekskludete de fra oppramsingen fordi de tross alt har tapt litt poeng mot "bunn 14"?

minuspol
minuspolInnlegg: 37817
23.10.18 13:06
caliblue: Bunnlag parkerer ikke bare bussen lenger, de fortsetter å gjøre det selv om de ligger under med et par mål. Man kan si mye om såkalte britiske dinosaurer som Warnock, Moyes, Allardyce, Hodgson og Pulis, men de kommer alltid til kamper med en plan om hvordan de skulle maksimere sjansene for å få med seg poeng. Det er mer enn hva man kan si om f.eks. Wagner og Benitez.

Det er vel snart ingen som parkerer noen buss? Og er det du beskriver her en positiv eller negativ?

Dinosaurene endte jo opp med å angripe hver eneste kamp på motstanderens premisser. Nå prøver man i det minste å prege kampene sjøl, og for de fleste lagene så handler det ikke først og fremst om å forsvare inn et og annet heldig poeng mot topplagene, de skal bli gode nok til å slå de lagene de slåss mot lengre nede på tabellen.

Jeg synes PL holder et mye høyere nivå enn noen gang, mye på grunn av akkurat dette.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28372
23.10.18 13:07
Knaxern: Ligaen har blitt en flause, og topplagene sine kamper mot de andre lagene(utenom mot resten av topplagene) har blitt en transportetappe.

Vil du diskutere saklig, så bør du bruke litt andre ord. Dette blir for voldsomt. 

Ingenting transport-etappe-ish over Liverpool mot Huddersfield, Brighton eller Crystal Palace for å nevne noen.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46711
23.10.18 13:07
Denat: Men du velger å ekskludete de fra oppramsingen fordi de tross alt har tapt litt poeng mot "bunn 14"?

Ja, grunnen er åpenbar.

Alle ser at det ikke er kvaliteten eller ferdighetene det skorter på.

xytheon
xytheonInnlegg: 18814
23.10.18 13:22
mcdermott: 9 poeng fra første til tiendeplass etter ni runder, på samme tidspunkt i fjor skilte det 13 poe

Det tyder først og fremst på at Bournemouth, Watford, Everton og Wolves har åpnet ganske sterkt, men også at kampprogrammet deres har vært enkelt. Everton og Bournemouth har møtt ett topp 6-lag hver hittil. 

Det er early days, men hittil er det omtrent bare et United i krisemodus som har tapt poeng til lag utenfor topp seks. Trekker man United ut av regnestykket står man igjen med 30-2-1 til topp 5 vs. resten av ligaen (minus United).

Sier ikke at Knaxern har rett i at PL er en forferdelig liga bak topplagene altså, men bare at han har et poeng.

Tormund
TormundInnlegg: 26933
23.10.18 13:43

Hvor dum er Keita? Han har visst i ett år at han skal til Liverpool for å spille fotball. Og på det året har det ikke falt han inn at han er nødt til å lære seg engelsk. Han stiller helt uforberedt og kan knapt kommunisere med staben og spillerne. Makan til idioti. 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
23.10.18 14:33
xytheon: Det er early days, men hittil er det omtrent bare et United i krisemodus som har tapt poeng til lag utenfor topp seks. Trekker man United ut av regnestykket står man igjen med 30-2-1 til topp 5 vs. resten av ligaen (minus United). Sier ikke at Knaxern har rett i at PL er en forferdelig liga bak topplagene altså, men bare at han har et poeng.

Nå er det enn så lenge early days, og for en del av topplagene har det vært en del marginer. Skal jeg være helt ærlig har spesielt Arsenal fått en del marginer og dommeravgjørelser med seg. I flere av de siste kampene så har vi f.eks hatt en negativ expG, og mot Everton og Leicester så var vi heldige med et par dommeravgjørelser. Jeg har fått inntrykk av at dette har vært tilfelle for Tottenham og Liverpool også i noen kamper.

Jeg tipper at denne "ekstreme" overlegenheten til topp5 vil jevne seg ut ettersom sesongen fortsetter, og at selv om de 5 øverste mest sannsynlig vil fortsette å være det, så kommer man nok ikke til å se like overlegne seierstall mot bunn14 i fremtiden.

Naholmen
NaholmenInnlegg: 179
23.10.18 14:56
johwi68: Knaxern, det er vel en rimelig bred enighet om at Premier League er verdens tøffeste og jevneste liga. Hvis karakteristikken er "fryktelig laber utenom topplagene", hva skal man da si om Serie A (kun Juventus som vinner der), LaLiga (Barcelona og Real Madrid vinner stort sett hvert eneste år, minus en sjokkseier til Spanias Leicester, Atletico Madrid), Ligue 1 (PSG), Eresdivisie (Ajax, PSV, Feyenoord), Primeira Liga (Benfica, Porto) og Scottish Premiership (Celtic)? Hva er disse ligaene utenom topplagene? Finnes det noen liga i hele verden som er noe annet enn laber? PL er beintøff, og det at du setter opp denne "statistikken" endrer ikke på det. Hvorfor tar du ikke med Man Utd? De har avgitt poeng til Brighton, Spurs, Wolves, Hammers og Chelsea. På samme måte som de andre topplagene vil avgi poeng til lag lavere på tabellen i løpet av sesongen. Poenget er at i PL kan alle slå alle på en helt annen skala enn i de andre ligaene, og det er det som gjør den så tøff. Noe LFC har fått erfare de siste 28 årene. Dette bildet er nå i ferd med å endre seg noe, etter at Klopp har begynt med en annen tilnærming til disse oppgjørene. At angrepsspillet da hangler i en innkjøringsperiode bør ikke komme som et sjokk.

Det kommer jo an på perspektivet det da. Når det kommer til utviklingen de siste årene så har forskjellen mellom de beste og nest beste blitt større, så i en viss forstand så er det rett. Men selv om det ser sånn ut så er PL preget av at kampene har veldig høyt tempo og det vi ser er at når topplagene senker seg noe tempomessig så får de bank (aka United borte mot Brighton). Sånn sett er det en tøff liga. Men samtidig så er nok kvaliteten på fotballlagene i Primera liga vel så god, men det har igjen med hva man legger vekt på. De små lagene i Primera Liga har ekstremt mange gode fotballspillere, og de taper fordi de er dårligere til å spille den fotballen som Real Mad og Barcelona spiller. Sett Levante opp mot Huddersfield og du vil enten få et kampbilde hvor Levante spiller Huddersfield av banen eller at Huddersfield rett og slett fighter og løper de i senk. Hva som blir "tøffest" å møte gjennom en hel sesong er vanskelig å vurdere. 

Min vurdering er at de ulike ligaene er såpass forskjellige og utfordringene for topplagene vanskelig å sammenligne, men å kalle det labert nivå det er jo nonsens, det sier seg jo selv. 

 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28372
23.10.18 15:00
xytheon: Det er early days, men hittil er det omtrent bare et United i krisemodus som har tapt poeng til lag utenfor topp seks. Trekker man United ut av regnestykket står man igjen med 30-2-1 til topp 5 vs. resten av ligaen (minus United).

Man trekker vekk United fra topp 6 fordi det ikke passer med poenget, og man trekker de vekk fra resten av ligaen fordi det svekker poenget.

Hvis man må gjøre slike ting for å ha et poeng, så har man ikke et poeng. 

I det ene øyeblikket er Liverpool dårlige fordi de må slite, og er heldige som slår Huddersfield, i det neste øyeblikket er ligaen en vits fordi lag som Huddersfield bare taper. 

For å ikke snakke om hvor lite og svakt datagrunnlaget er. 

(Innlegget ble redigert 23.10.18 15:02)

Naholmen
NaholmenInnlegg: 179
23.10.18 15:12
Tormund: vor dum er Keita? Han har visst i ett år at han skal til Liverpool for å spille fotball. Og på det året har det ikke falt han inn at han er nødt til å lære seg engelsk. Han stiller helt uforberedt og kan knapt kommunisere med staben og spillerne. Makan til idioti.

Mulig han er en av de som trenger litt tid på å lære seg språk, det handler jo i stor grad om selvtillit, han sier jo at han har prøvd å snakke engelsk. Problemet er scouse-dialekta og det er jo ganske forståelig da. Snakker tysk så kan vel prate med både trener og ganske mange av medspillerne. Det er et stort skritt fra å prate engelsk med venner og lagkompiser og det å stå foran kamera etter kamp i verdens største liga, så forståelig at man vil føle seg sikker før man tør det. Kan du fransk, tysk og engelsk kanskje? 

eppaen
eppaenInnlegg: 27518
23.10.18 15:15

Virgil med kapteinsbindet så bare veldig riktig ut! Greit han har vært rufsete i det siste, men han er fort vår kaptein og ledestjerne neste sesong. 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
23.10.18 15:18
Tormund: Hvor dum er Keita? Han har visst i ett år at han skal til Liverpool for å spille fotball. Og på det året har det ikke falt han inn at han er nødt til å lære seg engelsk. Han stiller helt uforberedt og kan knapt kommunisere med staben og spillerne. Makan til idioti.

Kan jo si det samme om Pep. Snakket vel ikke engelsk i intervjuer før i andre sesongen hvis jeg husker riktig. Han visste også i god tid at han skulle ta over City. 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
23.10.18 15:18
Naholmen: Snakker tysk så kan vel prate med både trener og ganske mange av medspillerne.

Er det bekreftet at han snakker tysk? Jeg har ikke peiling selv, men vi ser jo fotballspillere bo mange år i fremmedspråklige land og ikke lære seg språket. David Silva har vært åtte år i England uten å snakke britisk med media for eksempel. 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
23.10.18 15:21
Wellewinhio: Snakket vel ikke engelsk i intervjuer før i andre sesongen hvis jeg husker riktig.

Det er ikke riktig. Han hadde hjelp av tolk i første sesong, men svarte spørsmål på engelsk. Det gjorde han lenge før han kom til England også.

xytheon
xytheonInnlegg: 18814
23.10.18 15:22
-k9b_: Man trekker vekk United fra topp 6 fordi det ikke passer med poenget, og man trekker de vekk fra resten av ligaen fordi det svekker poenget. Hvis man må gjøre slike ting for å ha et poeng, så har man ikke et poeng.  I det ene øyeblikket er Liverpool dårlige fordi de må slite, og er heldige som slår Huddersfield, i det neste øyeblikket er ligaen en vits fordi lag som Huddersfield bare taper.  For å ikke snakke om hvor lite og svakt datagrunnlaget er.

Nope. Jeg gadd bare ikke å gjøre matten. United har spilt to kamper mot topp 5 og har tatt ett poeng. Poenget er det samme som det alltid var - med eller uten United.

«Hvis man må gjøre slike ting for å ha et poeng, så har man ikke et poeng.»

Jeg trengte ikke å gjøre det, og det vet du nok. Poenget mitt er helt fair: Topp 5/6 knuser resten av ligaen pr. dags dato. Det er et ubestridelig faktum det. 

Tormund
TormundInnlegg: 26933
23.10.18 15:24
Naholmen: Mulig han er en av de som trenger litt tid på å lære seg språk, det handler jo i stor grad om selvtillit, han sier jo at han har prøvd å snakke engelsk. Problemet er scouse-dialekta og det er jo ganske forståelig da. Snakker tysk så kan vel prate med både trener og ganske mange av medspillerne. Det er et stort skritt fra å prate engelsk med venner og lagkompiser og det å stå foran kamera etter kamp i verdens største liga, så forståelig at man vil føle seg sikker før man tør det. Kan du fransk, tysk og engelsk kanskje?

Hvis han trenger tid på å lære seg et språk, burde han i alle fall ha begynt å lære seg det så tidlig som mulig. Er ikke som om denne overgangen kom i orden på deadline-day i 2018.

Skal ikke være mulig å være så lite profesjonell at han stiller ett år etter at overgangen gikk i orden som en analfabet-afrikaner fra den tjukkeste landsbygda i det svarteste Afrika.

 

 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
23.10.18 15:25
gurglebassen: Det er ikke riktig. Han hadde hjelp av tolk i første sesong, men svarte spørsmål på engelsk. Det gjorde han lenge før han kom til England også.

Ok, da misforsto jeg noen påstander rundt ansettelsen av Emery. Husker jeg leste at Guardiola brukte tolk til å svare spm på pressekonferanser. Tolket det som at han snakket gjennom en tolk, ikke at han fikk hjelp til å oversette spm. Beklager det.

Tormund
TormundInnlegg: 26933
23.10.18 15:27
Wellewinhio: Kan jo si det samme om Pep. Snakket vel ikke engelsk i intervjuer før i andre sesongen hvis jeg husker riktig. Han visste også i god tid at han skulle ta over City.

Pep lærte seg tysk på noe sånt som et halvår da han visste han skulle ta over Bayern Munchen.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
23.10.18 15:31
Wellewinhio: Ok, da misforsto jeg noen påstander rundt ansettelsen av Emery. Husker jeg leste at Guardiola brukte tolk til å svare spm på pressekonferanser. Tolket det som at han snakket gjennom en tolk, ikke at han fikk hjelp til å oversette spm. Beklager det.

Vi godtar din beklagelse og er klare til å gå videre i livet.

xytheon
xytheonInnlegg: 18814
23.10.18 15:36
Wellewinhio: Jeg tipper at denne "ekstreme" overlegenheten til topp5 vil jevne seg ut ettersom sesongen fortsetter, og at selv om de 5 øverste mest sannsynlig vil fortsette å være det, så kommer man nok ikke til å se like overlegne seierstall mot bunn14 i fremtiden.

Ja, mest sannsynlig. Men samtidig er det gjerne gode starter som skal til for at man skaper momentum, flyt og tro innad i laget. Topp 5 er inne i en god periode nå. Det trenger ikke å roe seg så mye selv om det er det man sitter og venter på. 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
23.10.18 15:40
Wellewinhio: Ok, da misforsto jeg noen påstander rundt ansettelsen av Emery. Husker jeg leste at Guardiola brukte tolk til å svare spm på pressekonferanser. Tolket det som at han snakket gjennom en tolk, ikke at han fikk hjelp til å oversette spm. Beklager det.

Tipper også grunnen til at du blander er at Pep og City hadde veldig mange spanske journalister på besøk de første pressekonferansene i PL. Det var veldig mange spørsmål på spansk som ble stilt og besvart.

minuspol
minuspolInnlegg: 37817
23.10.18 15:59
Tormund: Hvis han trenger tid på å lære seg et språk, burde han i alle fall ha begynt å lære seg det så tidlig som mulig. Er ikke som om denne overgangen kom i orden på deadline-day i 2018. Skal ikke være mulig å være så lite profesjonell at han stiller ett år etter at overgangen gikk i orden som en analfabet-afrikaner fra den tjukkeste landsbygda i det svarteste Afrika.

Det virker som du ikke kan norsk. Hvordan har det seg?

Tormund
TormundInnlegg: 26933
23.10.18 16:03
minuspol: Det virker som du ikke kan norsk. Hvordan har det seg?

Enlighten me, mister douche

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
23.10.18 16:09

Nå koker det greit her. Eyes emoji.

Bentekinho
BentekinhoInnlegg: 1664
23.10.18 17:58

Liverpools angrepsspill satt ikke før i runde 11 forrige sesong. Folk må slutte med å tenke så kort. Vi presser statistisk mindre enn Man U. Klopp har nok en plan om når han ønsker formen skal komme, klart det at vi løper mindre er bevisst.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg