Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
masterpool
masterpoolInnlegg: 18522
07.03.19 19:16

Skomina mener det som skjedde igår, er straffe. Uten VAR, så blir det ikke straffe, så da snytes altså United evnt for noe dommeren mener er straffe, men ikke kan sees.


Igjen, VAR avgjør ikke en hands eller offside, ikke en holding heller. Den gir dommeren mulighet til å se det som skjedde, slik at det kan taes en bedre beslutning.


Jeg klarer ikke å fatte at noe som gir dommer flere vinkler og muligheter til å se en situasjon for å komme frem til korrekt løsning, er negativt. Jeg fatter det rett og slett ikke. Gjette på avgjørende situasjoner er altså bedre??

Zenix
ZenixInnlegg: 8123
07.03.19 19:23
masterpool: Skomina mener det som skjedde igår, er straffe. Uten VAR, så blir det ikke straffe, så da snytes altså United evnt for noe dommeren mener er straffe, men ikke kan sees.

Og Clattenburg mener det ikke skulle vært straffe. Man finner helt sikkert flere meritterte dommere som mener det samme. Med andre ord er man nøyaktig like langt.


Det er jo ikke det at han kommer frem til det han mener er en korrekt løsning. Det er det at en slik situasjon likevel kan tolkes forskjellig, selv med VAR, og da er man nøyaktig like langt. Da er hensikten med VAR helt bortkasta, og hele VAR-systemet står igjen som noe helt håpløst unødvendig. 

Det er klarhet i reglene, og tolkningen av disse, som er problemet. Ikke repriser i slow motion eller ei.

Om man finner dommere på dette nivået som tolker situasjonen i går forskjellig, så er VAR en vits. 


 

Laurb
LaurbInnlegg: 1775
07.03.19 19:36
masterpool: Så kan man jo mene hva man vil om det er hands eller ikke, men det skal jo aldri VAR avgjøre uansett, VAR skal vise hva som skjer, ikke tolke reglene.

Problemet her er jo at i vårt tilfelle ble aldri situasjonen tatt opp til vurdering med VAR, og hva er vitsen da? Kanskje vi også hadde fått straffe dersom VAR-teamet hadde sagt ifra til dommer, men det valgte de altså å ikke gjøre, og da er jo vitsen litt borte.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26337
07.03.19 19:51

Det er greit med VAR.
At dommere vil dømme ulikt i en situasjon som de ser med VAR betyr egentlig ikke noen ting.
Hvorfor ikke?
Fordi med VAR kan man og må man mer stå for og begrunne en avgjørelse enn før.
Så for dommeren er VAR både et hjelpemiddel og en pisk for egen rygg.

Så at man kan diskutere en straffe (som i går eller i VM-finalen) til krampa tar en betyr slik sett null niks.

Denat
DenatInnlegg: 3451
07.03.19 19:53

Selvsagt tolkes situasjoner forskjellig. Det er tross alt ingen situasjoner som er identisk, og selv ved identiske tilfeller vurderer forskjellige mennesker forskjellig.

 

Det VAR gjør, er å gi den aktuelle dommeren best mulig grunnlag for å ta en avgjørelse. At noen kan mene at det er negativt er kun sært. Det gir dommere mulighet til å se situasjoner på nytt, dersom de er i tvil. I tillegg til å ta åpenbare ting som ved f.eks offside, innenfor/utenfor 16-meteren etc... 

 

(Innlegget ble redigert 07.03.19 19:55)

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26337
07.03.19 19:54
mikemodano: Det ryktes at Liverpool møter Burnley hjemme til helgen. Tre nye poeng på spill, gutter. Tidligkamp søndag og greier, etter at Man C har gjort kjegler av Watford dagen i forveien. Her skal Liverpool i aksjon etter å ha havnet fire poeng bak; la oss se hvordan det påvirker psyken.

...skal ikke høre på alle slags rykter...

Man har ikke råd til å tape noe mer terreng nå.
Det skjer så mye rart i fotballverdenen at vi kan håpe på at Watford har en god heldig dag og kan røske med seg 1 poeng.

Om man er 4 poeng bak når kampen starter, så vel, det er også nå man kan vise hva man er lagd av når det gjelder å kunne ta det siste steget.

return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26337
07.03.19 19:57
mikemodano: I tillegg vil man ha et visst returoppgjør i e-cupen i bakhodet når man plukker ellever (sorry, la meg holde meg til VGD-sjargong: elver), så at kanskje en og annen som ellers ikke ville ha vært tiltenkt startplass dermed får åpne?

Serien er det viktigste og man må ikke undervurdere Burnley, som jo endog lenge ledet 2-0 på Old Trafford.

Jeg ser ingen grunn til at man ikke skulle toppe laget i begge kampene. Men LFCs midtbane har vel få eller ingen klare enere versus de andre? Det er vel her man kan tenke seg forskjellige spillere i disse to kampene.

Diego71
Diego71Innlegg: 1462
07.03.19 20:14

UEFA har åpnet etterforskning mot Manchester City for brudd på FFP. 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25040
07.03.19 20:15
Diego71: UEFA har åpnet etterforskning mot Manchester City for brudd på FFP.

Ja, men de vil ikke bli disket fra PL slik at dere får gullet. Men håper selvsagt de er ute av CL neste år. Må snart statueres et eksempel, og da er det Man City og PSG som bør stå i fremste rekke for en utestengelse. Gjerne begge to i samme slengen.

(Innlegget ble redigert 07.03.19 20:18)

masterpool
masterpoolInnlegg: 18522
07.03.19 21:17

Dommere vil tolke regler forskjellig, uavhengig VAR eller ikke.


VAR kan ikke si om det gåes til for hardt i en situasjon, den kan heller ikke si om dytten er for hard eller innafor, om det er nok holding til å dømme straffe, om det skjedde utenfor eller innenfor 16 meteren, eller om det er offside eller ikke. 


Det gir dog muligheter for at den som skal avgjøre, å ta avgjørelsen på et grunnlag som viser hva som skjedde. Dommerne kan ikke se alt, nå får de hjelp. Linjedommere gjør også feil, betyr det at de ikke gagner spillet?? I 2019, så skulle det vel bare mangle at vi bruker det vi kan, for at det blir så riktig som mulig.


Det holder med å se på eksperter og gamle dommere, alle er sjeldent enige uansett, og sånn har det vært veldig lenge.

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 14989
07.03.19 21:31
Diego71: UEFA har åpnet etterforskning mot Manchester City for brudd på FFP.

Om bare FA kunne gjort det samme. Hadde smakt med 10-12 poeng i trekk...

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
07.03.19 22:29
Zenix: Det er klarhet i reglene, og tolkningen av disse, som er problemet. Ikke repriser i slow motion eller ei. Om man finner dommere på dette nivået som tolker situasjonen i går forskjellig, så er VAR en vits.

Straffesparket i går er riktig i henhold de gjeldende retningslinjene for CL. Det ville sannsynligvis ikke blitt dømt for i PL, men IFAB har kommet med nye retningslinjer som også gjelder i PL fra og med neste sesong. Så neste sesong må man regne med en hel del flere avblåsninger for hands i PL. Uavhengig av innføring av VAR.


Det er uheldig at reglene tolkes ulikt i ulike land og turneringer, men det er ikke noe nytt. F.eks. skal alle scoringer med hånda annulleres uavhengig av forsett i PL, men det er først fra 1. juli at den praksisen inkluderes i fotballreglene.


Så spørs det om dommere klarer å praktisere regler ulikt i ulike turneringer. Jeg er ikke overbevist. I går satt det italienske dommere i VAR-bua. Med andre VAR-dommere, fra et annet land, er det grunn til å frykte at hoveddommer aldri hadde blitt gjort oppmerksom på handsen.


Enda mer håpløst var det forrige uke når tekniske problemer gjorde at det var VAR-dommer som dømte straffespark mot Otamendi. Om hoveddommer ville vært enig om han fikk se situasjonen på nytt, får vi aldri vite.


Vi kommer aldri helt unna bruk av skjønn, men det er viktig å la samme persons skjønn være avgjørende hele kampen gjennom.

McLovin
McLovinInnlegg: 13183
07.03.19 22:50

Så lenge VAR-teamet gir beskjed og dommeren isolert må vurdere hendelsen på skjermen ut fra reglene er straffen klar.

Har lite å si at så og si alle dommere ville latt den gå i vanlig spill.

At det er griseflaks er en annen sak. Har lite å si at skuddet hadde truffet Sacre Coeur dersom det ikke hadde blitt blokkert.

(Innlegget ble redigert 07.03.19 22:51)

mcdermott
mcdermottInnlegg: 66363
07.03.19 23:10

--- Et for meg fornuftig synspunkt på noe av problemet rundt dette:


Clearly when so many referees make the same mistake, the fault can no longer belong to them as individuals. But when referees are being even harsher than the UEFA guidance, that suggests it is not even an issue of technical wording. But a problem with the technology itself. Even though the VAR guidelines say that slow-motion should only be used to determine contact with the arm, with full-speed replays to determine intent.


Football is a fast-moving fluid game, combative and physically draining. In the frantic rush of a busy penalty area, sometimes the ball will hit an arm, hand or elbow, even when no-one intended it to. But when that particular collision is isolated, taken out of its context, slowed down and replayed over and over and over again, it will look different. As if the arm’s position was unnatural on purpose. As if the handball was deliberate all along. There is now an inevitability now when referees consult the VAR screen, because the contact is so obvious, even if the intent is not.


For as long as these handball decisions are pored over frame by frame, they will always look more intentional than they do in the normal flow of things. They will continue to distort the game, away from the expectations of fans, away from the practices of defending, because they have not woken up to the fact that fast action looks different slowed down. If governing bodies cannot adjust to that, and apply a fairer standard to defenders, then VAR will continue to award these penalties that feel so out of place

KjokkaKim
KjokkaKimInnlegg: 4829
08.03.19 00:06

VAR skal brukes til å luke ut åpenbare feil.


Når en dommer må bruke flere minutter på for å se om det er straffe så er det kke en åpenbar forseelse.


Tida dommer kan bruke på å se en forseelse må selvsagt tidsbegrensede. Klarer man ikke å se i løpet av kort tid at man har tatt feil avgjørelse står den avgjørelsen man opprinnelig har tatt.

Giggsy11
Giggsy11Innlegg: 9124
08.03.19 00:14
KjokkaKim: Når en dommer må bruke flere minutter på for å se om det er straffe så er det kke en åpenbar forseelse.

Herregud for en overdrivelse. Se klippet igjen. Han har vel maks ett minutt effektiv tid til å se på forseelsen. Resten av tiden går til å holde unna PSG-folk som tror at de har noe med avgjørelsen å gjøre. At det brukes ett minutt for å få frem den rette avgjørelsen med så mye på spill tenker jeg er godt anvendt tid.


Spenningsmoment er det også. 

Giggsy11
Giggsy11Innlegg: 9124
08.03.19 00:45
Giggsy11: Herregud for en overdrivelse. Se klippet igjen. Han har vel maks ett minutt effektiv tid til å se på forseelsen. Resten av tiden går til å holde unna PSG-folk som tror at de har noe med avgjørelsen å gjøre.

Tok meg friheten til å sjekke. 90:14 får han se bildene på skjermen for første gang. 91:10 forlater han skjermen. Da er det inkludert tid på å få vekk United-folk (trodde det var PSG ettersom at jeg husket at Cavani var inne i bildet, men det var før dommeren i det hele tatt var kommet frem til skjermen..)


56 sekunder. Minus 10 sekunder for tullet med United-benken.

"Flere minutter på å se om det er straffe" - Hah.

KBA365
KBA365Innlegg: 43
08.03.19 00:48

Problemet med VAR slik jeg ser det er at det i veldig stor grad vil være de på bakrommet som vil styre avgjørelsene. Det sko nok veldig mye til at en dommer ikke dømmer straffe i en slik situasjon, der han vet at det er folk på bakrommet som mener at det er straffe. Hadde VAR folkene på Liverpoolkampen stoppet i handssktuasjonen så hadde nok dommeren også her dømt straffe.


Vi kan etterhvert få en situasjon der dommeren er en ting, men vel så viktig er de dommerens som følger med på VAR i de forskjellige kampene.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47241
08.03.19 00:58
KBA365: Hadde VAR folkene på Liverpoolkampen stoppet i handssktuasjonen så hadde nok dommeren også her dømt straffe.

Tror det også har en del å si om spillerne protesterer. Keita ga faen, mens Dalot viftet flere ganger til dommer etter at ballen traff Kimpembe.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47241
08.03.19 01:00

BREAKING: At least a dozen top-flight clubs are planning to write to the Premier League to ask what action they intend to take over the alleged breaches of financial fair play by Manchester City. Full story in tomorrow’s @TimesSport

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12897
08.03.19 01:06
Knaxern: BREAKING: At least a dozen top-flight clubs are planning to write to the Premier League to ask what action they intend to take over the alleged breaches of financial fair play by Manchester City. Full story in tomorrow’s @TimesSport

Fuck all, uavhengig av bevisene.


 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6628
08.03.19 06:54

"Fuck all, uavhengig av bevisene."


I forhold til FA vil nok den gjengse VGD forklaringen på hva som skjer i City være god nok: "Hør her altså: alle andre klubber bruker også mye penger." Argument slutt.


Med tanke på at klubben drives av et regime som undertrykker og sysler med folkemord: "Altså; tror du virkelig at andre forretningsfolk ikke har sine svin på skogen??". Argument slutt.


 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17433
08.03.19 07:41
McLovin: Har lite å si at så og si alle dommere ville latt den gå i vanlig spill.

Forsvarspillere som er så lite mannfolk alså feige at de snur ryggen til skudd i farlig område å får ballen i handa på vei mot mål burde vel igrunn fått større straff enn en straffe imot. Å ta seg hjem på egenhånd burde være første post-

Banaltanal
BanaltanalInnlegg: 1279
08.03.19 07:56
iustitia_pro_XCVI: I forhold til FA vil nok den gjengse VGD forklaringen på hva som skjer i City være god nok: "Hør her altså: alle andre klubber bruker også mye penger." Argument slutt.
Med tanke på at klubben drives av et regime som undertrykker og sysler med folkemord: "Altså; tror du virkelig at andre forretningsfolk ikke har sine svin på skogen??". Argument slutt.

Har heldigvis særdeles få Citysupportere i omgangskretsen. Men her på VGD er de jo i en særklasse hva gjelder «stikke hodet i sanda»- mentalitet. En av de er jo så i tåka at han kommer med haugevis av liksomargumenter på hvorfor/hvordan alle andre er like ille eller verre. Sist gang jeg så noe fra den kanten var da han forsvarte seg med at Liverpool sliter like mye med tomme seter som City.

 

På toppen av det hele er de frekke nok til å komme med ting som: «Skulle likt å se dere andre slutte å holde med klubben deres dersom den ble kjøpt opp av like råtne eiere som våre.» Bare fordi de selv er gloryhuntere som elsker plastikk kan de vel drite i å projisere drittholdningene sine til alle andre. Og, hei hallo, det er ikke City dere holder med lenger.

 

Det er et klart og tydelig skille mellom gamle-City og nye-city. Nye-City er et leketøy for en arabisk stat som  ønsker aksept og respekt i vesten. Nye-City er pengedopet. Nye-City er eid av drapsmenn og slaveeiere. Nye-City er plastikk tvers igjennom, med plastikk-suksess, plastikk-flagg og plastikk-fans. Nye-City er alt som er galt med fotball.

(Innlegget ble redigert 08.03.19 07:57)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
08.03.19 08:02
Banaltanal: «stikke hodet i sanda»

Har inntrykk av at de fleste synes det er flaut å holde med City, men har en slags forpliktelse nå til å holde fortet. 

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24613
08.03.19 08:07

Dette er ikke bare et VgD-fenomen. Gå inn og les alle svarene til citys tweet der de benekter å ha gjort noe feil. Vi snakker tidenes mest ignorante og desillusjonerte fanbase.

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27638
08.03.19 10:34
return_of_drakkar: man må ikke undervurdere Burnley

Undervurdere skal man ikke, men selv om Burnley lenge var i flytsonen, har de nå tapt sine siste to. Og det har ikke nødvendigvis vært mot aller mest kvalifisert motstand heller. Likevel: De er for fullt med i nedrykkskamp, og er nødt til å plukke poeng jevnlig framover for å holde et lag som Cardiff bak seg. Det skal også tas høyde for at Dyche er dyktig til å organisere en defensiv, og det er neppe grunn til å vente at de vil stå særlig høyt eller ta unødvendig risiko på Anfield. Det kan godt være målløst står seg til et stykke ut i den andre omgangen, og det vil ikke være noen overraskelse om dette blir nok en tålmodighetstest for Liverpool. Greier man imidlertid ikke tre poeng her, skal det bli vanskelig å bygge videre på noe momentum som ender i seriegull. 

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15106
08.03.19 14:11

Ox starter nå for U23-laget mot Derby. Må vel nesten finne en stream for å se comebacket til Ox.

Tellyrex
TellyrexInnlegg: 7083
08.03.19 15:12
Coutinho10: Ox starter nå for U23-laget mot Derby. Må vel nesten finne en stream for å se comebacket til Ox.

Noen tips?

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15452
08.03.19 16:15

Alex Oxlade-Chamberlain taken off as a precaution. Had felt left hamstring just before substitution.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg