Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
William_S3
William_S3Innlegg: 6680
25.04.19 13:18
Machine_Head: Ligaen er ikke avgjort enda forresten, og vi har en god sjans til å komme oss til finalen i CL. Du har jo tydeligvis bestemt deg for å være skuffet over sesongen allerede, så det betyr vel ikke så mye.

Kommer vi oss forbi Barcelona som siste hinder så vil det være enormt. Spent på hvordan Virgil skal ta seg av Messi, det er verdens beste midtstopper mot verdens beste spiller overall. Og Messi er ikke lett å ta seg av for noen. Klarer Klopps mannskap det så vil det være en prestasjon. Og finalen er det jo på papiret to klubber vi kan møte som vi skal ta greit. Men er klart finaler i CL lever sitt eget liv. 

(Innlegget ble redigert 25.04.19 13:19)

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6586
25.04.19 13:18
-k9b_: Jeg tar 10/10 ganger en sesong som Liverpool har hatt i år med 0 trofeer over en 4. plass med 68 poeng, men med en ligacup eller FA cup.

Jeg også. Hvordan blir denne muligheten ekskludert for meg fordi jeg vil synes det er forbanna surt om denne sesongen ender uten en tittel?

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6586
25.04.19 13:20
May25: For å sette det på spissen ville du heller vunnet ligacupen og komme på 6. plass i ligaen enn å være i den posisjonen Liverpool er nå?Uansett blir det trolig Community Shield neste sesong da, så da har du mulighet til å få ditt etterlengtede trofé dersom alt går til helvete resten av sesongen.

Nei, og for noe forbanna vas du kommer med fordi jeg synes det vil være forbanna surt at om en slik sesong som dette ender uten en tittel.


Og helt herlig å bli utskjelt som LFC supporter fordi man lengter etter et trofe. Priceless.

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6586
25.04.19 13:26
TheOpiate: Og det plager deg?Er ikke greia med å være supporter at du personlig får noe ut av det. Eller er det bragging rights som gjelder?

Nei, ikke spesielt det nei. Men om vi igjen blir stående uten en tittel plager det meg ja.


Å følge LFC har gitt meg utrolig mange fine opplevelser opp gjennom årene selv om jeg kun akkurat fikk med meg vår forrige ligatittel. Vært noen magre og lange år som virkelig har bevist at titler er langt fra alt. Men uten en tittel etter denne sesongen blir forbanna surt samtidig som man selvsagt er nærmest i ekstase over hvordan klubben framstår både på og utenfor banen. Så får jo du bare synes at dette synet/denne holdningen er helt forbanna latterlig.

looprevil_fc_x2
looprevil_fc_x2Innlegg: 5121
25.04.19 13:33

Må si meg enig med iustitia, blir blytungt hvis vi ikke vinner noe i år heller. Vi har vært så nære nå flere ganger. Tittelracet fra 2014 og Kiev i fjor svir fortsatt, selv om jeg ikke tenker på det hele tiden akkurat. Selv om det er ekstremt gøy det Klopp og gjengen får til, trenger vi noe og virkelig feire. 

Since1892
Since1892Innlegg: 1655
25.04.19 13:52
looprevil_fc_x2: Må si meg enig med iustitia, blir blytungt hvis vi ikke vinner noe i år heller. Vi har vært så nære nå flere ganger. Tittelracet fra 2014 og Kiev i fjor svir fortsatt, selv om jeg ikke tenker på det hele tiden akkurat. Selv om det er ekstremt gøy det Klopp og gjengen får til, trenger vi noe og virkelig feire.

Ikke enig. Syns ikke det er blytungt og ikke vinne noe denne sesongen. Å vinne ligaen i 2014 eller Kiev i fjor er egentlig bragder som hadde blitt snakket om minst på lik linje som med Istanbul i 2005, men kanskje ikke det som gjør at klubben tar de riktige stegene. På mange måter ble CL-tittelen i 2005 et blaff sportslig i så måte at klubben nesten falt ett steg tilbake igjen året etter. En fellesbetegnelse både for 2005, 2014, 2018 er at vi alltid har vært en underdog som egentlig ikke burde vært der hvor vi havnet, men som på utrolig vis klarte det. 


Nå trenger ikke det ene å ekskludere det andre, men i vårt tilfelle i år verdsetter jeg mye heller det at klubben nå har kommet opp på et nivå hvor vi sammenlignes fast med de andre stormaktene i europeisk fotball enn å desperat vinne en tittel. Jeg føler meg ganske sikker på at trofeene vil komme før eller siden, og nå er mye av grunnarbeidet gjort, så om det ikke skjer i år har vi et perfekt utgangspunkt for neste sesong. 


Da vi startet denne sesongen, til tross for storkjøp, hadde jeg egentlig ingen andre forventninger enn at vi skulle være med i tittelracet og kjempe om et trofé. Det tar tid å bygge, og Klopp og klubbens eiere har gjort de riktige grepene uten å forhaste prosessen. 


Jeg ønsker MYE heller en klubb som kontinuerlig er oppe å biter mot de største, enn en klubb som på en litt forfalsket måte biter som den største for én sesong - noe jeg tror fort kunne blitt tilfellet spesielt om vi hadde vunnet tittelen i 2014. 

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
25.04.19 13:56
minuspol: For hver kamp både Liverpool og City vinner kommer poengtapet nærmere. Skal begge to vinne de tre siste også? Det ville vært sjukt med tanke på hvor mange seire begge allerede har på rad, City 11 strake og Liverpool 6 strake.

Om City vinner de siste tre kampene denne sesongen vil de ha prestert den nest lengste win-streaken i PL historien kun slått av sin egen fra forrige sesong på 15. Det viser at dette er ekstremt vanskelig å oppnå nesten uansett hvor gode eller dominerende man er. Så som du sier vil de nærme seg et nytt poengtap statistisk sett for hver kamp de (og forsåvidt Liverpool) vinner, så det er bare å krysse fingrene for at statistikken sørger for at City ikke kommer helt til 14 mens vi kommer til 9 på rad som langt ifra er like unikt. 

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 22532
25.04.19 14:01
klaumb: Om City vinner de siste tre kampene denne sesongen vil de ha prestert den nest lengste win-streaken i PL historien kun slått av sin egen fra forrige sesong på 15. Det viser at dette er ekstremt vanskelig å oppnå nesten uansett hvor gode eller dominerende man er. Så som du sier vil de nærme seg et nytt poengtap statistisk sett for hver kamp de (og forsåvidt Liverpool) vinner

Det  blir helt feil. Det blir som om du kaster en sekser på terningen ti ganger på rad og så påstår at det er ekstremt liten sjanse for at den ellevte også skal bli seks.

Sannheten er at sjansen da er som den alltid er: 1/6.

City har allerede vunnet disse kampene. De kan ikke brukes i vurderingen av nye seire (annet enn i en psykologisk vurdering).

Sjansen for å vinne de tre siste er etter mitt syn 90% * 90% *90%. Dvs 0.9*0.9*0.9 = ca 73%.

(Innlegget ble redigert 25.04.19 14:02)

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
25.04.19 14:20
oddvar_kjempebra: Det  blir helt feil. Det blir som om du kaster en sekser på terningen ti ganger på rad og så påstår at det er ekstremt liten sjanse for at den ellevte også skal bli seks.
Sannheten er at sjansen da er som den alltid er: 1/6.
City har allerede vunndet disse kampene. De kan ikke brukes i vurderingen av nye seire (annet enn i en psykologisk vurdering).
Sjansen for å vinne de tre siste er etter mitt syn 90% * 90% *90%. Dvs 0.9*0.9*0.9 = ca 73%.

Det har du naturligvis helt rett i. Men nå kommer alle slike streaks til en ende på et eller annet tidspunkt og historisk sett nærmer man seg taket på dette nå, selv om de vunnede kampene som du sier ikke kan brukes mot de.
Man vet jo også at Chelsea har lengste rekke med kamper uten tap på hjemmebane på hele 86 kamper der Man City fra 2010 - 2012 hadde den nest lengste på 37 kamper, som er et antall flere lag har vært i nærheten av. Dette viser at et lag som City fint kan vinne 30 kamper på rad og fullstendig distansere alle andre rekorder som du sier hvis de overvinner sannsynligheten i alle kampene sine.

Men halmstrået for oss Liverpoolsupportere får være at man i fotball har en rekke faktorer utenfor egen makt som dommerfeil og andre tilfeldigheter som har en tendens til å dukke opp for alle med jevne mellomrom. En uheldig utvisning etter 10 minutter og et straffespark i mot som er feil gitt fra dommeren kan f.eks endre sannsynligheten for seier betraktelig fra 90% som du har satt opp. Jeg vil også tro at om man tar statistikken fra sesongen som tilsier at Man City vinner 82.86% av kampene sine, så er du også nærmere sannsynligheten for hver av de kampene enn 90%. Den korrigerer nok også bedre for uflaks/flaks enn 90%. 

Når det er sagt har jeg en magefølelse på at Liverpool selv klarer å rote bort poeng i enten Newcastle eller Wolves kampen også, så det får neppe noen betydning

May25
May25Innlegg: 2594
25.04.19 15:24
iustitia_pro_XCVI: Nei, og for noe forbanna vas du kommer med fordi jeg synes det vil være forbanna surt at om en slik sesong som dette ender uten en tittel.

Det vaset er jo premisset du la frem.


Liverpool nærmer seg toppen på næringskjeden av fotballklubber i Europa. Vi har ei pil som peker rett opp og viser stor utvikling over flere år nå. Dersom man forsterker riktig i sommer vil man stå sterkere spesielt i ligasammenheng og i hjemlig liga i neste sesong. Vi har ingen spillere som har vokst seg for stor for klubben, og klubben og dens avtaler vokser i tråd med den utviklingen vi har hatt med Klopp som manager.


Ha is i magen, det kommer flere muligheter om disse ryker. 

johwi68
johwi68Innlegg: 20419
25.04.19 15:42
May25: Liverpool nærmer seg toppen på næringskjeden av fotballklubber i Europa. Vi har ei pil som peker rett opp og viser stor utvikling over flere år nå. Dersom man forsterker riktig i sommer vil man stå sterkere spesielt i ligasammenheng og i hjemlig liga i neste sesong. Vi har ingen spillere som har vokst seg for stor for klubben, og klubben og dens avtaler vokser i tråd med den utviklingen vi har hatt med Klopp som manager.

Jeg sier som Klopp:


- blir vi nummer 2 i år så er det uansett bare begynnelsen på reisen
- vinner vi ligaen i år så er det uansett bare begynnelsen på reisen


Vi er et av de beste klubblagene i Europa, utvilsomt, og er i en posisjon der vi bare skal justere troppen i sommer, eventuelt hente inn et supertalent eller tre.


Skru tiden fire år tilbake, og Liverpools situasjon er bortimot ubegripelig. Jeg var, som stort sett alle LFC-supportere, ufattelig fornøyd med ansettelsen av Klopp, og tenkte at nå blir det bra. Men at han skulle ta oss så langt som han har gjort på disse drøye tre årene hadde selv ikke jeg trodd.


At Man City har 20 verdensstjerner i troppen er den eneste grunnen til at vi ikke vinner i år, om de tar tittelen, og det får ikke Klopp gjort noe med. Men, i utslagskamper med hjemme-/borteoppgjør har Klopp skapt et nærmest uslåelig mannskap, og det vi har prestert i CL de siste to sesongene (og EL før det) har vært absurd bra. 


Hvis vi i løpet av sommeren bytter ut spillere som Lovren, Milner, Lallana, Moreno, Clyne og Sturridge (spillere med forholdsvis gode lønninger) med unge og sultne spillere som Sancho, Joao Felix og De Ligt, så har vi en stall som ikke står tilbake for Man City neste sesong. Legg til Oxlade-Chamberlain, Gomez og Brewster som har vært ute med skader lenge, og vi har 20 spillere fra øverste hylle.


Så, jeg skjønner godt at Klopp sier at vi såvidt har begynt reisen.

Ribba
RibbaInnlegg: 36058
25.04.19 15:54
oddvar_kjempebra: Det  blir helt feil. Det blir som om du kaster en sekser på terningen ti ganger på rad og så påstår at det er ekstremt liten sjanse for at den ellevte også skal bli seks.

Helt feil blir det ikke, ettersom det å kaste terning og det å spille en fotballkamp er to helt forskjellige ting.

Når det kommer til terninger og annet rent sjansespill, så har du helt rett i det du sier. Men fotball er ikke et sjansespill, det er et ferdighetsspill og et lagspill.

Med andre ord, det er langt flere variabler som avgjør. Deriblant psykologi. For mens på noe som er et rent sjansespill, f-eks myntkast, så vil de forskjellige verdiene på neste kast alltid være en fast prosent, så er det ikke slik i fotball.

Har du spilt 1 kamp og vunnet den, så betyr det ikke at du har like stor sjanse for å vinne den neste gang. Det selv om alle variablene i utgangspunktet er like. Men for hver seier ditt lag har, så endrer psyken seg hos dine spillere. I begynnelsen gjerne til det positive, noe som gir deg større sannsynlighet for at du vinner neste kamp. Men seier etter seier etter seier, så vil etterhvert spillerne begynne å bli tilfreds med tilværelsen, og da synker derimot sannsynligheten for at den nesten kampen vil ende med seier.

Nå vil jo selvsagt også psyken endre seg hos motstanderlaget også, så hvis de har opplevd x-antall kamper på rad med tap, så er nok den negative opplevelsen kanskje større enn tilfredsheten til ditt lag, så slik sett øker kanskje fortsatt sjansen for at du vinner den neste kampen.

Men jeg regner med du skjønner poenget mitt. Altså at psyken faktisk er et veldig reell faktor i fotball, noe den ikke er i et rent sjansespill.

(Innlegget ble redigert 25.04.19 15:54)

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 2844
25.04.19 16:01

Det er så kleint med norske journalister som skal drive å mase om Solskjær 
fra 29:00

Klopp må bli ganske oppgitt. "Har du noen tips til Solskjær"

(Innlegget ble redigert 25.04.19 16:01)

TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9262
25.04.19 16:04

Synes det er patetisk det norske journalister holder på med nå rundt solskjaer hysteriet, men samtidig ellers også. Det å få utlenninger til å snakke norsk er en annen "hitt"

Ev fremprovosere noe skryt om Norge. 

Så at OGS fikk et spm på en pks der han var rimelig ubekvem med det norske bidraget. Da var det en presang fra Kenya som ble overgitt, rett etter et stortap som han prøvde å svare seriøst på.

(Innlegget ble redigert 25.04.19 16:11)

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 2844
25.04.19 16:58
TrueTopRed: Så at OGS fikk et spm på en pks der han var rimelig ubekvem med det norske bidraget. Da var det en presang fra Kenya som ble overgitt, rett etter et stortap som han prøvde å svare seriøst på.

Norske journalister streber etter oppmerksomhet for Norge. Vært sånn i alle sammenhenger.  

looprevil_fc_x2
looprevil_fc_x2Innlegg: 5121
25.04.19 18:01
Since1892: Jeg ønsker MYE heller en klubb som kontinuerlig er oppe å biter mot de største, enn en klubb som på en litt forfalsket måte biter som den største for én sesong - noe jeg tror fort kunne blitt tilfellet spesielt om vi hadde vunnet tittelen i 2014.

Er forsåvidt enig i det du sier. Fundamentet er langt mer solid nå, og det er bedre å være med å kjempe sesong etter sesong enn å ha en eventyrsesong. Og det er gledelig.


Men likevel, det blir tungt hvis vi ikke skal lykkes i år heller. Nå har vi vært så nære så mange ganger siden forrige CL triumf, med finale i 07, tittelracet i 09, og kun noen helt sprøe tabber som hindret oss i 2014 og i fjor i Kiev. Kan jo ta med EL finalen og forsåvidt. Denne sesongen blir jo toppen av kransekaka der vi gjør en historisk bra sesong, der kun et vanvittig pengedopet lag står i veien. Nå har vi fortsatt gode muligheter i CL, men hvis vi ikke lyktes der heller, kommer hvert fall jeg til å bli skuffa. Kan jo hende spillerne føler det på samme måte også, hvis det blir nok en nesten sesong, og ikke noe belønning for arbeidet. Blir vanskelig å gjenskape denne sesongen og henge med City de neste årene.


Så det gjelder jo å gripe mulighetene man får. Klopp har minst 3 år igjen i LFC, og spillerne er omtrent i sin beste alder nå. Pep blir sikkert noen år til, så lettere blir det ikke.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13854
25.04.19 18:37
looprevil_fc_x2: Så det gjelder jo å gripe mulighetene man får. Klopp har minst 3 år igjen i LFC, og spillerne er omtrent i sin beste alder nå.

Du snakker jo mot deg selv ved å skrive at vi har gjort en historisk bra sesong for å så skrive dette. Vi har jo grepet muligheten, problemet er bare at City har vært helt umulige også denne sesongen. Hvorfor skal det legges på laget i noen som helst grad? Jeg skjønner det ikke. 


Majoriteten av spillerne våre er ikke i sin beste alder nå forresten, de har sine beste år foran seg. Det er en stor faktor for hvorfor jeg tenker at dette laget bare har begynt med å herje for fullt. 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 66242
25.04.19 18:47
Machine_Head: Majoriteten av spillerne våre er ikke i sin beste alder nå forresten, de har sine beste år foran seg. Det er en stor faktor for hvorfor jeg tenker at dette laget bare har begynt med å herje for fullt.

--- Nå gjelder det bare å beholde stammen,ikke selge unna nøkkelspillere for å finansiere nye ( selv om jeg ikke er så redd for det nå som før) og spe på med nye og bedre spillere.


Noe av grunnen til nedturene de siste årene er jo at man bare klarer å holde en stamme i en eller to sesonger,så er det slutt.


 

looprevil_fc_x2
looprevil_fc_x2Innlegg: 5121
25.04.19 19:13
Machine_Head: Du snakker jo mot deg selv ved å skrive at vi har gjort en historisk bra sesong for å så skrive dette. Vi har jo grepet muligheten, problemet er bare at City har vært helt umulige også denne sesongen. Hvorfor skal det legges på laget i noen som helst grad? Jeg skjønner det ikke.

Altså gripe muligheten som i å vinne noe. Vi har gjort alt vi kan i år, men det holder sannsynligvis ikke til PL tittel. Klopp har vel kontrakt til 2022, vi vet jo ikke om han blir så mye lenger enn det. Og da begynner vi å nærme oss generasjonsskifte, og det blir jo litt av en jobb.


Derfor må vi gripe mulighetene som kommer de neste årene, mens vi fortsatt har Klopp og laget er i fin alder. For de fleste er jo rundt 25-28 år, og det må vel regnes som en slags prime alder generelt sett?

Amnon
AmnonInnlegg: 18240
25.04.19 19:52
looprevil_fc_x2: Derfor må vi gripe mulighetene som kommer de neste årene, mens vi fortsatt har Klopp og laget er i fin alder. For de fleste er jo rundt 25-28 år, og det må vel regnes som en slags prime alder generelt sett?

Vi kommer bare til å bli bedre, og jeg nekter å tro at City pusher 100 poeng tre sesong på rad. Neste sesong!

mcdermott
mcdermottInnlegg: 66242
25.04.19 20:39

Champions League revenue is €92m for reaching the semi-final, up from €81m last season for reaching the final. They have benefited from the hefty increase in prize money, but also have a fairly high UEFA coefficient (ranked 15th, but 12th best of qualified teams).


---og vinner vi er det € 112 mill i prispenger. Det bør holde til et par pene signeringer denne sommeren

Son
SonInnlegg: 8496
25.04.19 20:44

Bortsett at det ikke er så enkelt da :) De pengene er gjerne brukt som utbetaling for spillerbonuser etc.

mcdermott
mcdermottInnlegg: 66242
25.04.19 20:46
Son: De pengene er gjerne brukt som utbetaling for spillerbonuser etc.

--- Ja, i Barca må man nok det!

Son
SonInnlegg: 8496
25.04.19 20:49

Er vel ikke særlig realistisk at dere skulle vinne CL uansett så den bonusen er nok skyhøy på mange av spillerne. 

malhen
malhenInnlegg: 22880
25.04.19 20:51
Son: De pengene er gjerne brukt som utbetaling for spillerbonuser etc.

I fjor hadde Liverpool-spillerne fått 200 tusen pund hver om de vant. Uten å regne veldig på det vil jeg tro at billettinntektene på en semifinale i CL vil dekke disse utgiftene alene. 

Son
SonInnlegg: 8496
25.04.19 20:54
malhen: I fjor hadde Liverpool-spillerne fått 200 tusen pund hver om de vant. Uten å regne veldig på det vil jeg tro at billettinntektene på en semifinale i CL vil dekke disse utgiftene alene.

Så fattig. Ikke rart dere aldri vinner noe.

malhen
malhenInnlegg: 22880
25.04.19 20:56
Son: Er vel ikke særlig realistisk at dere skulle vinne CL uansett så den bonusen er nok skyhøy på mange av spillerne.

Så det er ikke omvendt? At de spillerne som spiller i klubber som har stor sjanse for å vinne også vil presse frem litt større bonuser? At det er enklere å si ja til en lavere bonus fordi sjansen for å få den er i utgangspunktet ganske liten? Hvor mye tror du spillerne i Leicester fikk for å vinne PL? De fikk ingenting. Hvorfor det tror du? 

malhen
malhenInnlegg: 22880
25.04.19 20:57
Son: Så fattig. Ikke rart dere aldri vinner noe.

For et jævlig dumt svar. 

Denat
DenatInnlegg: 3302
25.04.19 21:02

"Hvorfor det tror du?"


- Vær så snill, ikke svar det trollet der.


Folk har forsøkt seg før, men all fakta og logikk preller av. Han er ikke interessert i annet enn å trolle. Eneste medisin er å la være å svare. 

malhen
malhenInnlegg: 22880
25.04.19 21:04
Denat: - Vær så snill, ikke svar det trollet der.
Folk har forsøkt seg før, men all fakta og logikk preller av. Han er ikke interessert i annet enn å trolle. Eneste medisin er å la være å svare.

Fullstendig enig, men følte for å rette på når han fremstiller det så galt som det går an. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg