Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42362
11.12.19 08:53
Romlingane: Alternative virkeligheter kan andre ta seg av. Rodgers hadde sine styrker og svakheter, akkurat som Klopp. Den kanskje største eller vitkigste forskjellen er at Klopp er bedre til å delegere, men å gi Rodgers skylden for alt som gikk galt er like feil som å gi Klopp æren for alt som går bra.
https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/transfer-news/liverpool-fsg-transfer-policy-edwards-14167745
Jeg har ingen anelse om hvor sterke stemmer hver enkelt haddeJeg skal ikke hardnakket påstå det, men mener bestemt å huske at jeg leste at den var oppløst i og med at halvparten av medlemmene forsvant og særlig siden Klopp ikke er så involvert i overgangene. Graham og resten av analyseavdelingen, som forteller hvem klubben bør kjøpe eller se på, har dessuten blitt større og bedre.

Halvparten av medlemmene forsvant? Fallows, Hunter og Edwards er jo fortsatt i klubben. Og det samme gjelder Gordon som styrets/FSGs representant. Den eneste betydelige forskjellen er at man har byttet manager.

Jeg gir forøvrig ikke Klopp æren for alt som går bra. Jeg gir Klopp sammen med apparatet rundt ham æren. Under Rodgers gikk ikke det spesielt bra, fordi han trodde han selv visste best.......

Og om Klopp ikke er så involvert i overgangene, betyr det jo at det resterende apparatet har enda mer makt omkring dette enn de hadde tidligere. Enda et argument til fordel for transferkomiteen og et skudd i baugen for Rodgers som helst ville bestemme overgangene selv.

(Innlegget ble redigert 11.12.19 08:55)

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 17313
11.12.19 08:54
-k9b_: Og at jo lengre han fikk holde på, jo dårligere ble spillerne. Det var selvsagt bare tilfeldig.

Det kan man bare spekulere i. Men det som er sikkert er at Liverpool har mye bedre økonomi nå enn de hadde da og at støtteapparatet er større og bedre.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 17313
11.12.19 09:16
KongOlav2: Halvparten av medlemmene forsvant?

2015
Mike Gordon - the big cheese
Ian Ayre - the negotiator
Brendan Rodgers - the fall guy?
Dave Fallows - the recruiter
Barry Hunter - the man on the ground
Michael Edwards - the moneyball man
https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/who-liverpool-transfer-committee-key-6576059

2018
Jurgen Klopp
Michael Edwards
Mike Gordon
Dave Fallows
Barry Hunter
John Achterberg
https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/transfer-news/liverpool-fsg-transfer-policy-edwards-14167745


Dessuten det jeg linket til tidligere om Graham & co.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 17313
11.12.19 09:18
KongOlav2: Enda et argument til fordel for transferkomiteen og et skudd i baugen for Rodgers som helst ville bestemme overgangene selv.

En av Klopps styrker, at han gir andre ansvar.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42362
11.12.19 09:26
Romlingane: En av Klopps styrker, at han gir andre ansvar.

Nå er vel transferansvar ikke noe Klopp gir andre, men noe som ledelsen, dvs Gordon/Edwards, delegerer/organiserer. Klopp finner seg i dette og samarbeider. Det gjorde ikke Rodgers.

minuspol
minuspolInnlegg: 38324
11.12.19 09:29
KongOlav2: Halvparten av medlemmene forsvant? Fallows, Hunter og Edwards er jo fortsatt i klubben. Og det samme gjelder Gordon som styrets/FSGs representant. Den eneste betydelige forskjellen er at man har byttet manager. Jeg gir forøvrig ikke Klopp æren for alt som går bra. Jeg gir Klopp sammen med apparatet rundt ham æren. Under Rodgers gikk ikke det spesielt bra, fordi han trodde han selv visste best....... Og om Klopp ikke er så involvert i overgangene, betyr det jo at det resterende apparatet har enda mer makt omkring dette enn de hadde tidligere. Enda et argument til fordel for transferkomiteen og et skudd i baugen for Rodgers som helst ville bestemme overgangene selv.

Virker som om man egentlig diskuterer hva en manager er, eller skal være, og om Klopp er manager eller kanskje mer en sportslig leder (og at det er slik det har blitt mer eller mindre alle steder).


Det som er helt sikkert er at teamene rundt managerne i dag er veldig store, det er sikkert mer enn ti personer som skal ha mer eller mindre direkte relasjon til en manager, i tillegg til spillerne. I akkurat denne jobben synes det å være milevis mellom hvordan Klopp håndterer dette, og hvordan Rodgers håndterte det da han var i Liverpool. Allikevel er det ikke sikkert at det kun er en måte å gjøre slike ting på, og Klopp har jo enda ikke blitt testet på motgang i Liverpool. 


Jeg misliker jo alt med Rodgers. Og hans ego opp mot hva han hadde prestert harmonerte på ingen måte da han var i Liverpool. Sutring på andre når ting gikk galt, skryt av seg sjøl når noe gikk bra. Ikke bra. Slike ting har iallfall ikke Klopp vist så langt.


Så har nok de aller fleste, alle?, managere en temmelig klar ide av hvordan lagene deres skal spille. Men de leder jo naturligvis ikke alle treninger, og gjør alle grepene for å få til dette. De må derimot ha med seg dedikerte medarbeidere som først og fremst forstår hva manageren ønsker, og så må bidra til at det blir kommunisert godt ut til spillergruppa. Det er mye her som kan gå galt.


For Rodgers funket det jo ikke, og de siste par sesongene så var det bare grøt med flere formasjonsbytter (som ikke nødvendigvis betyr at man endrer selve hovedideen, men i Rodgers sitt tilfelle gjorde det ofte det), og spillere ute av posisjoner i alle kamper. Prøving og feiling.


For Klopp? Der går jo alt på skinner, og han har til og med gjort en temmelig stor endring blant sine viktigste menn, og Liverpool ble bedre nesten umiddelbart. Rodgers gjorde jo også mannskapsbytte noen måneder før han fikk sparken. Og verre enn det kan det vel neppe gjøres?


Så har man jo også snakket om transferkomiteen. Da, som nå, følte jeg at man satte et navn på noe som ikke skilte seg fra det alle andre drev med. Men navnet ble satt for å skape distanse mellom manager og de som jobbet med rekruttering/transfers, og da for at Rodgers skulle ha noen å sette i gapestokken om det ikke fungerte som han håpet, og slik brukte han dette også. 


Idag? Det virker som om det er et perfekt forhold mellom rekrutteringsfolkene og Klopp. Jeg tviler veldig på at Klopp slipper dette helt til noen andre, men han stoler på at de rådene som kommer derfra er de beste for klubben. Slik ser det iallfall ut utenfra.


 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42362
11.12.19 09:49
minuspol: For Rodgers funket det jo ikke, og de siste par sesongene så var det bare grøt med flere formasjonsbytter (som ikke nødvendigvis betyr at man endrer selve hovedideen, men i Rodgers sitt tilfelle gjorde det ofte det), og spillere ute av posisjoner i alle kamper. Prøving og feiling.

Det mest spesielle med Rodgers er at han gjorde en veldig god jobb med å tilpasse seg det eksisterende mannskapet i Liverpool da han tok over (pluss kjøpene av Sturridge og Coutinho), og skapte et lag som presterte veldig bra. Det samme gjør han i Leicester nå. På den måten er han jo lik Klopp som også har vært veldig tilpasningsdyktig opp gjennom årene. Dagens Liverpool-lag er ikke helt likt det for 3-4 år siden, som igjen var forskjellig fra Dortmund mot slutten av hans tid der som igjen var forskjellig fra Dortmund på en tidligere fase.

Det er derfor det er rart at det gikk SÅ dårlig når han måtte gjøre utskiftninger og bygge et nytt lag. Det virket som han ikke hadde snøring på hva han selv ønsket, og hvilke spillere/spillertyper som måtte til for å holde klubben i toppen. Og å få hjelp fra folk rundt seg var heller ikke aktuelt. Det var egoet for stort til.......

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28728
11.12.19 10:51
minuspol: Så har nok de aller fleste, alle?, managere en temmelig klar ide av hvordan lagene deres skal spille. Men de leder jo naturligvis ikke alle treninger, og gjør alle grepene for å få til dette. De må derimot ha med seg dedikerte medarbeidere som først og fremst forstår hva manageren ønsker, og så må bidra til at det blir kommunisert godt ut til spillergruppa. Det er mye her som kan gå galt.

Carragher har en som alle andre startet podcast. Hans heter the Greatest Game og har en gjest hver gang. Hørte på den hvor han har Jordan Henderson på besøk i går, veldig interessant, og det er jo helt umulig å ikke elske kapteinen vår (helt umulig er det ikke, det ser vi jo her inne, men...) 


Det jeg skulle fram til var 2 ting. 


1. Jordan var veldig tydelig på at det var Klopp som stoppet spillet og ga instruksjoner. Det finnes de her inne som har snakket om at han er en motivator, med karisma og så videre, men ikke har så mye taktisk å komme med. Det kunne ikke vært mer feil. Det er Klopp som har taktstokken og han er i alle høyeste grad med på treningene, på detaljnivå. 


2. Så er han vennlig, men ikke deres venn. Der er Klopp supertydelig. En fantastisk sjef, det er klemmer, det er så god tone som det er mulig å ha, men han er sjefen, ikke kompisen. Litt sånn moderne versjon av Ferguson (de trekker den sammenligningen i podcasten), du vil gå i krigen for han, han blir som en slags farsfigur, men samtidig så er det et sunt lite drypp av frykt der. Han er sjefen tross alt. 

minuspol
minuspolInnlegg: 38324
11.12.19 11:28
KongOlav2: Det er derfor det er rart at det gikk SÅ dårlig når han måtte gjøre utskiftninger og bygge et nytt lag. Det virket som han ikke hadde snøring på hva han selv ønsket, og hvilke spillere/spillertyper som måtte til for å holde klubben i toppen. Og å få hjelp fra folk rundt seg var heller ikke aktuelt. Det var egoet for stort til...

Det er vel egoet som tuller til det meste tenker jeg. En voldsom tro på at han kunne gjøre noe smart og heve høyst mediokre spillere til noe spesielt.

minuspol
minuspolInnlegg: 38324
11.12.19 11:51
-k9b_: 1. Jordan var veldig tydelig på at det var Klopp som stoppet spillet og ga instruksjoner. Det finnes de her inne som har snakket om at han er en motivator, med karisma og så videre, men ikke har så mye taktisk å komme med. Det kunne ikke vært mer feil. Det er Klopp som har taktstokken og han er i alle høyeste grad med på treningene, på detaljnivå.

Dette høres bra ut! Men at det er økter, og iallfall deler av økter, hvor andre leder vil jeg nok tro.


At Klopp kun er en motivator er uansett fullstendig søkt. Det er så mye taktikk i det Liverpool driver med, og tidligere Borussia Dortmund drev med, at det skjønner alle ikke stemmer. 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 66574
11.12.19 12:27

--- Litt om Wolfgang Frank og hans innflytelse på Klopp. Må innrømme at Frank har gått litt under radaren for min del.


https://www.thisisanfield.com/2018/09/the-story-of-wolfgang-frank-jurgen-klopps-mentor-and-biggest-influence/amp/

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28728
11.12.19 12:54
mcdermott: --- Litt om Wolfgang Frank og hans innflytelse på Klopp. Må innrømme at Frank har gått litt under radaren for min del.

Veldig mye om han i "Bring the Noise"

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28728
11.12.19 12:56
minuspol: Dette høres bra ut! Men at det er økter, og iallfall deler av økter, hvor andre leder vil jeg nok tro.

Helt klart. Men mange managere er ikke særlig aktive på treningene, Ferguson mot slutten f.eks, men der er altså Klopp fortsatt særdeles involvert. 

The_Kwames
The_KwamesInnlegg: 3278
11.12.19 13:02

Skal vi se ja,i forbindelse med nickname som Evelyn "Champagne" King...altså "Champagne" blir da nicknamet..herunder ny versjon i dag fra undertegnende...men kommer tilbake til det


Allison..ok bra gatenavn,Trent temmelig røft på streeten,Dejan Lovren( Desjan) is ok,Virgil..Hmmm Fan Dikes...den grei,Robbo..ok


Hendo,Ox funker på gata


James Milner is The Punisher IIII er som siste filmen til Charles Bronson,uansett Georgino Wijnaldum..nope Wijnaldo,..inni her


Mane..bra,Salah...bedre med Sala..og Bobby...helt korrekt,korte det ned til enkelt...reserver: Shaq ..bra..Origi pretty much ok...siste er Fabinho...her liker jeg bedre Fab5Freddy fra rappen i 81 med Blondie


Klopp? nope no english word..sorry Jurgen,even worse,closest is Bop Till You Drop fra Little Feat..oversatt Klopp ikke dropp den lille foten ennu


 


Evelyn King i dag ikke 1981


 


Kwame

The_Kwames
The_KwamesInnlegg: 3278
11.12.19 13:10

Reservene er bra Adrian funker som AD,eller J.Gomez..er kartell medlem..underleverandør er Allana,samt..det lille vi ser av Curtis(boxeren)Jones,samt leverandørene her på forumet,som er som filmen "The Colors" enten eller,no between..sjefene får ha meg unnskyld


Jepp her oss


 


Sofonda

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27669
11.12.19 14:01
The_Kwames: Dejan Lovren( Desjan)

Altså, Kwame: standardfeil. Dejan uttales uten noen form for tvist eller krøll på j-en. Raka rör: De-jan (eller "De-yan", for å forklare via engelsk uttale, som i hvert fall ikke etterlater tvil om hva som er riktig). Norske kommentatorer er i alle fall ingen god rettesnor for uttale av navnet hans. Senest i går brukte Alsaker, igjen, konsekvent "De-zjan".

minuspol
minuspolInnlegg: 38324
11.12.19 14:57
-k9b_: Helt klart. Men mange managere er ikke særlig aktive på treningene, Ferguson mot slutten f.eks, men der er altså Klopp fortsatt særdeles involvert.

Jeg er veldig glad for at Klopp er veldig invovlert, og tenker det er det beste. Det nestbeste er om manageren har gode nok medarbeidere og medarbeidere som forstår hva han vil, og som gjør det for ham. 


Men det krever jo at manageren sjøl vet hva han vil da, og at han ikke hugger hodet av de rundt seg når ting som han har bedt om ikke fungerer. Dette høres naturlig ut, men i en såpass tung konkurransesituasjon, og med så direkte tilbakemeldinger som vi snakker her, så er nok ikke dette spesielt så enkelt alltid.

Justice 96
Justice 96Innlegg: 47208
11.12.19 19:13

Så det. Fyren er pur klasse. 

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 3277
11.12.19 19:52
Justice 96: pur

Klopp er pur klasse, men han er også en rimelig dårlig taper. Det har vi sett før. Noe som er bra, det er sikkert derfor han taper så sjeldent.


Tviler på at han hadde kommet med noe unnskyldning om det ble tap.

JoseLC
JoseLCInnlegg: 1804
12.12.19 10:51
minuspol: Men at det er økter, og iallfall deler av økter, hvor andre leder vil jeg nok tro.

Det er Pep Lijnders som planlegger og kjører øktene i hovedsak. Var et lengre intervju for litt siden i en eller annen avis eller podcast der han fortalte om dette. Hver eneste øvelse var planlagt til miste dealj og med klart formål (en rondo var oppkalt etter James Milner bl.a. pga inteniteten hans). Fascinerede greier egentlig.


Utdrag her: “Jürgen [Klopp] is the leader and face of the team, the one who defines the character and who stimulates everyone. Pete [Peter Krawietz] is responsible for the analysis and prepares everything in regards to videos which are shown to the players. I’m responsible for the training process."


Usikker på hvordan dette ble løst i perioden mellom Buvac og Lijnders, muligens Krawietz som hadde mer av det ansvaret.

minuspol
minuspolInnlegg: 38324
12.12.19 11:47
JoseLC: Det er Pep Lijnders som planlegger og kjører øktene i hovedsak.

Nå må dere bestemme dere!? ;-)


Jeg tror nok at endel som blir sagt, spesielt slike veldig offisielle vendinger er tilpasset publikum. Vi skal bli glade i Pep og Peter også, ikke bare Klopp.


At treningene er planlagt i minste detalj er jo slik man gjør langt ned i årsklassen så det er neppe noe revolusjonerende.


Skal Klopp holde i 20 år i Liverpool må han stole på de rundt seg og delegere mye arbeid til de. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28728
12.12.19 15:00
Romlingane: Det kan man bare spekulere i. Men det som er sikkert er at Liverpool har mye bedre økonomi nå enn de hadde da og at støtteapparatet er større og bedre.

Hvorfor har Liverpool bedre økonomi idag kontra 2015? Pek på hovedgrunnen. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28728
12.12.19 15:03
Romlingane: Så Wilson og de andre hadde rett i det de sa den gangen.
Når laget bygges ned går det dårligere.
Som jeg har sagt flere ganger så blir det like feil å gi Klopp all æren for at det nå går bedre som å gi Rodgers all skylden for at det da gikk dårligere. Begge var bare en del av helheten. Viktige deler, men allikevel bare deler.

Helt uforståelig for meg hvordan du kom fram til den slutningen.


Har du lyst til å peke på noen andre grunnen til at det går bedre under Klopp og det gikk dårligere under Rodgers? (Hvis du skal skrive "økonomi" så må du nesten utdype det, økonomien blir ikke bedre eller dårligere av seg selv). 


PS: Michael Cox har en podcast som heter Zonal Marking, han og Rafa Honigstein tok for seg Klopps evolusjon fra Dortmund og til idag. Vet du hva som kom fram som en hovedgrunn til hans taktiske evolusjon? 


Spoiler: Bedre spillere. 

Mamadou17
Mamadou17Innlegg: 589
12.12.19 18:27

Red Bull gives you wingers.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 17313
13.12.19 11:39
JoseLC: Det er Pep Lijnders som planlegger og kjører øktene i hovedsak. Var et lengre intervju for litt siden i en eller annen avis eller podcast der han fortalte om dette. Hver eneste øvelse var planlagt til miste dealj og med klart formål (en rondo var oppkalt etter James Milner bl.a. pga inteniteten hans). Fascinerede greier egentlig.

Jeg leste det samme, tror det var i Echo eller Guardian. Det virket veldig fornuftig på meg.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 17313
13.12.19 11:44
KongOlav2: Nå er vel transferansvar ikke noe Klopp gir andre, men noe som ledelsen, dvs Gordon/Edwards, delegerer/organiserer. Klopp finner seg i dette og samarbeider. Det gjorde ikke Rodgers.

Flisespikkeri fra min side, men jeg tror han ønsker det og ikke bare finner seg i det.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 17313
13.12.19 11:53
minuspol: Idag? Det virker som om det er et perfekt forhold mellom rekrutteringsfolkene og Klopp. Jeg tviler veldig på at Klopp slipper dette helt til noen andre, men han stoler på at de rådene som kommer derfra er de beste for klubben. Slik ser det iallfall ut utenfra.

Sånn ser det i hvert fall ut for meg. At Klopp vet hva han vil ha hvor, basert på egne observasjoner og input fra folkene rundt seg, og at han har vetorett hvis speidere, analytikere og de andre finner spillere han ikke vil ha. Ventetiden på van Dijk er kanskje et eksempel på det.


Et godt samarbeid. Det som provoserer meg mest i disse gjentagende diskusjonene er hvordan man har en tendens til å legge all skyld eller all ære på én person; manageren, når det alltid er en symbiose™ mellom mennesker. Eller sagt på en annen måte; it takes two to tango.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 17313
13.12.19 12:01
-k9b_: Hvorfor har Liverpool bedre økonomi idag kontra 2015? Pek på hovedgrunnen.

Økte billettinntekter, økte krinkastingsinntekter og økte kommersielle inntekter.


Jeg vet at du vil si at det skyldes Klopp.

Romlingane
RomlinganeInnlegg: 17313
13.12.19 12:05
-k9b_: Har du lyst til å peke på noen andre grunnen til at det går bedre under Klopp og det gikk dårligere under Rodgers? (Hvis du skal skrive "økonomi" så må du nesten utdype det, økonomien blir ikke bedre eller dårligere av seg selv).

Folkene rundt Klopp, og ikke bare de som sitter sammen med ham på benken, har blitt flere og bedre. Se de artiklene jeg linket til tidligere, samt DeLoitte Fotball Money League. Bedre økonomi, bedre spillere, bedre resultater.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg