Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Liverpool Football Club - Klubbtråd

NYTT TEMA
Knaxern
KnaxernInnlegg: 47493
08.01.20 16:34

Alisson
Trent-VvD-Agger-Robertson
Gerrard-Alonso-Mascherano
Mané
Suarez-Torres

johwi68
johwi68Innlegg: 20468
08.01.20 16:40
Shenon: Ingen stor sak egentlig, Bob er heeeelt der oppe han også, men jo mer jeg tenker på det, jo mer sikker blir jeg på at jeg heller ville valgt den godeste tyskerten allerede nå :)

Med et sånn utgangspunkt så er vel Bill Shankly det naturlige valget. Overtok laget 1.desember 1959, da i 2.divisjon, og vant ligaen i 63/64. Klopp overtok i oktober 2015, riktignok i PL, og vinner ligaen i 2020. Shankly blir av mange holdt for å være den beste av dem alle.

Men, jeg skal ikke starte en krangel med deg om Klopp vs Paisley, for jeg forstår alle som ville ha valgt tyskeren. Det er bare det at jeg er oppfostret med Bob, elsket fyren den gang da, og elsker han mer nå. Den underfundige, godlynte fyren med ei skarpere tunge enn de fleste, som var en taktiker av rang og ikke minst en glimrende trener som fokuserte særlig på five-a-side og restitusjonstrening.

Igjen, det er veldig vanskelig å sammenligne epoker, og spillet er radikalt forandret i løpet av de fire tiårene som har gått.


Shenon
ShenonInnlegg: 5240
08.01.20 16:43
johwi68: Med et sånn utgangspunkt så er vel Bill Shankly det naturlige valget.

Blir dessverre diskvalifisert pga min "unge" alder :)


Men ja, er han en av kandidatene så er det ikke vits å diskutere engang. Men som sagt han var noen år før min tid dessverre

johwi68
johwi68Innlegg: 20468
08.01.20 16:46
Shenon: Paisley kom litt til "dekket" bord

Det bordet var ikke mer dekket enn at han solgte Keegan og faset ut spillere som Thompson, Neal, Hughes, Callaghan og Toshack, og hentet inn Dalglish, Hansen, Lawrenson, Kennedy, Souness og Whelan. For å nevne noen. Han bygde om laget to ganger, vant vår første Serievinnercup, og repeterte det to ganger. I tillegg til småpene 6 ligatitler på 9 sesonger.

Nei, Klopp har fortsatt en vei å gå. Selv om Jürgen er et unikum og et geni.

(Innlegget ble redigert 08.01.20 16:47)

johwi68
johwi68Innlegg: 20468
08.01.20 16:48
Shenon: Blir dessverre diskvalifisert pga min "unge" alder :)

Men, Shenon, er du gammel nok til å ha fått med deg Paisley-lagene da de herjet?


Shenon
ShenonInnlegg: 5240
08.01.20 16:53
johwi68: Men, Shenon, er du gammel nok til å ha fått med deg Paisley-lagene da de herjet?

Så nok de fleste kampene som gikk på norsk TV (og etterhvert Sky da gamlingen investerte i sånn nymotens "Barabol"), men skal glatt innrømme at jeg nok var altfor ung og uvitende til at det ble veldig analysert det man så på slik det blir nå om dagen etter et langt fotballiv.


Var nok mest "jei, Liverpul er best og kul, de vant i dag. jippi. går ut og spiller fotball nå pappa, hadet!" det gikk i i de dager.

Denat
DenatInnlegg: 3554
08.01.20 19:46

Solskjær påan igjen, og later som at hele troppen er skadet før de mirakuløst er klare til kampen mot Liverpool. Blir spennende å se når Ferguson dukker opp på feltet, sannsynligvis i et "tilfeldig sammentreff på en U-kamp".

Tar de poeng mot oss, er sesongen deres reddet og resten av sesongen blir bare masse bonuskamper for Solskjær og guttene hans. 

(Innlegget ble redigert 08.01.20 19:50)

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24737
08.01.20 19:53

Jepp. Spesielt om de vinner xpG-statistikken.

Ribba
RibbaInnlegg: 36159
08.01.20 20:01
johwi68: Men, Virgil kunne selvsagt ha havnet bak Emlyn Hughes, Mark Lawrenson, Phil Thompson, Carragher og Hyypiä.

Selvsagt kunne han ikke det. VvD er verdens udiskutable beste stopper pr dags dato. 


Var noen av de du nevner det?

johwi68
johwi68Innlegg: 20468
08.01.20 20:38
Ribba: Selvsagt kunne han ikke det. VvD er verdens udiskutable beste stopper pr dags dato. 
Var noen av de du nevner det?

Nei, det var de ikke, og det er ene og alene derfor jeg valgte Virgil.

Jamie Carragher - 737 kamper for Liverpool, klubbspiller, vant alt utenom ligaen, bl.a. the cup-treble

Emlyn Hughes - spilte nesten rubbel og bit de 12 sesongene han var hos oss, en rekke av dem som kaptein, vant det meste

Mark Lawrenson - makkeren til Hansen, og nesten like god. Bankers i 80-tallslaget som vant alt, hele tiden

Phil Thompson - 14 sesonger i rødt, kaptein, hedersmann, og en spiller Shankly brukte når han ønsket å ta ut motstandernes beste spiller

Sami Hyypiä - var en bauta i forsvaret vårt i en periode vi slet, og kom på årets lag et par ganger. Det fineste fra Finland, minus The Flaming Sideburns og 22-Pistepirkko.

Poenget med slike "lag" er jo prestasjoner over tid, sammenlignet med spillere i samtiden, antall troféer, innvirkning på spillet mm.
På 70- og 80-tallet var disse "verdens beste"-kåringene noe helt annet enn i dag. Fokuset på enkeltspillere var ikke i nærheten av det det er i dag, og en spiller som Kenny Dalglish var heller ikke verdens udiskutabelt beste til noe som helst. Hvis du skal gå etter kåringer. Men, han var verdens beste Liverpool-spiller.

Virgil van Dijk kan herpe ryggen i morgen, ende opp som krøpling, og aldri mer spille en anstendig kamp for oss. Har han da vært en av tidenes beste LFC-stoppere, med to sesonger for oss? Jeg synes det han har gjort så langt er eksepsjonelt, han kom inn og ble symbolet på den defensive strukturen vi har fått, og har "alt" en midtstopper skal ha og mer til. Men, om noen av oss gamlinger mener at de som vant alt hele tiden fortjener en plass i en 11'er av tidenes beste, så skjønner jeg det godt.


JFT_96
JFT_96Innlegg: 24737
08.01.20 20:44

Virgil van Dijk kan herpe ryggen i morgen, ende opp som krøpling, og aldri mer spille en anstendig kamp for oss. Har han da vært en av tidenes


- Ja

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17712
08.01.20 20:52

Jeg er iallefall rimelig sikker på at iallefall en Lawrenson, Thompson og Hyypia hadde vært garantert suksesser under en Kloppsymbiose om de var i sin prime idag.


Det hadde nok Virgil vært motsatt også men det er ikke like banna bein.

McLovin
McLovinInnlegg: 13206
08.01.20 21:15

Allison, Phil Gris Neal, Hansen, VVD, Robertson, Gerrard, Dalglish, Alonso, Rush, Salah, Mane. Benk: TAA, Hyypia, Gini, Barnes, Suarez, Firmino, Clemence. På tribunen i treningsklær: Keegan, McDermott, Souness, Coutinho, Torres, Carragher, Kippe, Henderson.


Fullstendig ubalansert og nostalgisk.


 

Denat
DenatInnlegg: 3554
08.01.20 21:16
johwi68: beste

Hvor lenge må man være best for å fortjene en plass på et slikt lag? 1 sesong? 3? 10?


Jeg tenker at om Salah fortjener en plass på et slikt lag, så gjør også verdens beste stopper, med god margin, det samme. Aldri i verden om de tidligere stopperne var like dominerende. 

johwi68
johwi68Innlegg: 20468
08.01.20 21:52
Denat: Hvor lenge må man være best for å fortjene en plass på et slikt lag? 1 sesong? 3? 10?
Jeg tenker at om Salah fortjener en plass på et slikt lag, så gjør også verdens beste stopper, med god margin, det samme. Aldri i verden om de tidligere stopperne var like dominerende.

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg skal sitte her å forsvare et uttak hvor jeg har med nettopp Virgil og Salah?

Det er av akademisk interesse å nevne at vi faktisk har hatt noen gode midtstoppere og angrepsspillere i klubben tidligere. De av dere som begynte å følge med på klubben på 90-tallet er jo ikke i nærheten av å vite hvor god nettopp Lawrenson, Souness, Thompson, Hughes, Barnes, Rush, Dalglish, Keegan etc var.

Det mange burde ha reagert på er hvorfor Kevin Keegan ikke er med i laget. Fyren ble kåret til Europas beste spiller to ganger, og var en verdenstjerne mye, mye større enn Virgil van Dijk er i dag. Eller Salah, for den del.

Men, det var andre tider. Lenge før hvert eneste steg ble analysert. Hver pasning veid og mål. Og lenge før statistikere og "eksperter" kom på banen og foret oss supportere med fakta & sånn 1000 ganger daglig.

Så, Salah er i 11'eren, pga at han har blitt toppscorer de to sesongene han har vært her, fordi han løser kantrollen nesten like revolusjonerende som Trent løser backrollen, og fordi han har blitt nevnt blant verdens beste spillere i tiden hos oss. Det samme gjelder VvD. En stopper som har alt, og gikk fra å være en bra stopper i Soton til å bli verdens beste stopper hos oss, nesten over natta.

Men jeg er altså gammel nok til å huske at vi i ti år (ikke i ett, som nå) var verdens beste klubblag, om man tar høyde for at klubblagene i Europa er de beste. Og spillerne våre var like perfekte i sine posisjoner den gang som nå.


johwi68
johwi68Innlegg: 20468
08.01.20 21:54

Virgil er verdens beste stopper i år. Salah har de siste to årene gjort det rimelig greit i avstemminger i Afrika, Europa og verden han óg..:-)


liverpo__ole
liverpo__oleInnlegg: 20577
08.01.20 22:00

—————- Alisson ———————-


Trent - Carra - Van Dijk- Robertson


——— Hendo —— Alonso ————


Salah ——— Gerrard ——— Mane


——————- Suarez ——————


Manager: Klopp


Benk: Reina, Gomez, Arbeloa, Fabinho, Coutinho, Firmino, Torres


 


Tror dette laget hadde vunnet rubbel og bit.

Denat
DenatInnlegg: 3554
08.01.20 22:44
johwi68: forsvare

Det var på ingen måte ment som et angrep på deg:)


Det var mest for at jeg var nysgjerrig på hvor lenge man følte at en spiller må ha levert, for å fortjene en plass på et slikt lag. Jeg tror f.eks ikke noen spiss i klubbens historie topper Suarez sin beste sesong, men er det nok å ha én slik sesong? 

liverpo__ole
liverpo__oleInnlegg: 20577
08.01.20 22:59

La oss si at:


Spiller A ankommer Pool og har tre sesonger på rad med 20 ligamål og vinner 3 store trofeer (CL, PL og FA Cup), så drar han til Barca.


Spiller B ankommer Pool og scorer 30 ligamål, men vinner ingen trofeer, så drar han til Barca.Når disse spillerne gjør opp summen av sine Pool-karrierer er det nok bare én av disse spillerne vil ha legendestatus, tror jeg. Og det er spiller A.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15553
08.01.20 23:59

Tja det er jeg ikke så sikker på. Er spiller B for eksempel keeper vil jeg si det er rimelig drøyt å score 30 ligamål 3 sesonger på rad. En evig legende selv uten pokaler!

KjokkaKim
KjokkaKimInnlegg: 4829
09.01.20 07:44

Det finnes kun en udiskutabel stopper på tidenes Liverpool-lag. Alan Hansen.


Det er gode argumenter for at VVD skal være makkeren hans, men jaggu finnes det gode argumenter for Hughes, Thompson, Lawrenson, Carragher og Hyypia også.


Hvor godt er argumentet om at VVD nesten vant gullballen?


Jeg ser ingen som argumenter for at den eneste Liverpoolspiller som faktisk har vunnet gullballen skal inn på tidenes lag. En spiller som ble vår toppskårer hver sesong han var hos oss og vant en mini-treble. 

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6688
09.01.20 08:00

Jeg ser ingen som argumenter for at den eneste Liverpoolspiller som faktisk har vunnet gullballen skal inn på tidenes lag. En spiller som ble vår toppskårer hver sesong han var hos oss og vant en mini-treble."


Synes ikke det er noe stort problem å putte nok fra forrige gullalder inn på laget foran ham og ha nok dekning i form av titler til å forsvare dette. Suarez, selv uten store titler var en helt fantastisk spiss. Owen var først og fremst fantastisk i veldig ung alder og stakk fra klubben som en liten rotte. Avgangen hans stikker litt fremdeles faktisk og jeg var vel ikke akkurat den eneste som koste seg litt ekstra etter Istanbul når man tenkte på Owen.


Når man etterlater seg slike følelser i en klubb skal det godt gjøres å bli dratt fram når slike lag som dette skal settes opp av supportere. For min del hadde jeg hatt Fowler på laget foran Owen.

ElChivato
ElChivatoInnlegg: 11510
09.01.20 08:58

Tottenham borte, man u hjemme wolves borte i de tre neste. Dette er tre kamper jeg ikke ville vært overrasket om vi taper en del poeng i. Kan fort stå igjen med 1 eller 2 poeng her uten at det ville vært noen sensasjon, og med 9 poeng til City i de samme matchene er plutselig forspranget nede 6-7 poeng med 14-15 kamper igjen. Da er det game on.


poenget mitt. Ingenting er avgjort.

Denat
DenatInnlegg: 3554
09.01.20 09:49
ElChivato: avgjort

Kommer vi oss gjennom disse 3 kampene med 6-9 poeng, vil jeg tro at ligaen er avgjort. Vi går da inn i en periode hvor vi møter West Ham, Southampton, Norwich, West Ham, Watford, Bournemouth, Everton og Crystal Palace, før vi skal møte Man City i runde 32.

I samme periode skal Man City møte Tottenham, Leicester, Arsenal, Man Utd og Chelsea, i tillegg til West Ham og Burnley. Legg til at det er bortekamper mot alle bortsett fra Man Utd, West Ham og Burnley. På toppen av dette skal de spille semifinale mot Man Utd og 2 kamper mot Real Madrid i Champions League.

 

Man City har et helt forferdelig kampprogram, etter at vi er ferdige med våre 3 tøffe kamper, og jeg tror aldri i verden at de vinner alt de spiller i den perioden der. 

(Innlegget ble redigert 09.01.20 09:49)

SilverBoy1
SilverBoy1Innlegg: 2849
09.01.20 09:58
ElChivato: Kan fort stå igjen med 1 eller 2 poeng her uten at det ville vært noen sensasjon,

P.t. er dette helt riktig og like viktig. Dette vet heldigvis Klopp og synes å ha fått hele klubben til å tenke en kamp av gangen. Der ligger nøkkelen.


1. februar kommer vi selvsagt til å både tenke og si at selvfølgelig skulle vi vinne disse kampene. Men inntil videre er det som du sier game on. Hver uke og vel så det.


Fremdeles mener jeg City blir hardeste rival. Det er veldig gledelig at Pep synes å ha gitt opp ligaen ved å stille toppet lag i både FA-cupen så vel som ligagupen. Jeg håper de slår ut Real Madrid og kommer ikke til å felle så mye som en tåre om vi ryker for Atletico.


Men veien til en fantastisk treble er verken lang eller urelastistisk, så hver og en får velge om man skal la grådigheten råde.

SilverBoy1
SilverBoy1Innlegg: 2849
09.01.20 10:00
Denat: før vi skal møte Man City i runde 32.

Vi kan vel håpe at det er avgjort sent på kveld 4/4.

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 3161
09.01.20 10:08
ElChivato: Kan fort stå igjen med 1 eller 2 poeng her uten at det ville vært noen sensasjon

Tja. Det ville jo vært en liten sensasjon og plutselig skulle tapt 7-8 poeng på 3 kamper når man har mistet 2 poeng på de siste (30?) kampene i ligaen. 

 

Liverpools beste har hatt en miniferie nå før møte mot Tottenham, og United skal ut i en tøff midtuke kamp mot Wolves i mens Liverpool får en uke til å forberede seg til den kampen på Anfield.  

 

Jeg blir veldig overrasket om det blir 1-2 poeng på disse 3 kampene. 

 

Tipper det blir 7 eller 9 poeng. 

(Innlegget ble redigert 09.01.20 10:08)

iustitia_pro_XCVI
iustitia_pro_XCVIInnlegg: 6688
09.01.20 10:21

Vi gruser både Spurs og United. Salah meltdown incoming.

May25
May25Innlegg: 2635
09.01.20 10:25
ElChivato: 1 eller 2 poeng her uten at det ville vært noen sensasjon

Liverpool har tapt én gang i ligaen siden starten av forrige sesong. 


Det du skisserer her sier 2 tap og 1 uavgjort, evt 1 tap og 2 uavgjorte.


Det ville vært en sensasjon. 

SilverBoy1
SilverBoy1Innlegg: 2849
09.01.20 10:32

Sensasjoner skjer hver enda dag.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg