Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal FC *Sommervindu 2012*

NYTT TEMA
Fabrebayor
FabrebayorInnlegg: 9183
20.03.12 18:29
Abstract_Poet: Midtbanen syns jeg vi må forsterke. Vi mangler gjennombruddskraft, etter min mening. Vi mangler at folk fyller opp i boksen.

Rosicky har jo faktisk begynt å løpe inn i boksen i stedet for å henge rundt kanten nå, så helt håpløst er det ikke.  Skulle gjerne hatt flere som gjør dette, men jeg mistenker at det går mer på vilje enn evne at det ikke skjer med de vi har i klubben pr. nå.  Vilje er kanskje et dårlig ordvalg, vane blir mer passende.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 17873
20.03.12 18:29
Abstract_Poet: Jeg tror nok tallen lyvere en del. Vi har sluppet inn mange mål, og har en ganske dårlig målstatistikk. Men hvor mye skyldes egentlig at vi har måttet spille med våre to beste stoppere på backene fordi våre backer har vært skadet? Ikke bare har vi blitt svekket på backen fordi våre beste backer er ute, men vi har blitt svekket på stopperplass også, fordi våre stoppere har måttet spille ute av posisjon. Ikke nok med at vi mann for mann har blitt svekket, men også relasjoner må nødt til å lide av dette. Hvordan forholder en stopper seg til en back som er stopper? Og hvordan takler han en ny makker i nesten hver eneste kamp? Midtbanen syns jeg vi må forsterke. Vi mangler gjennombruddskraft, etter min mening. Vi mangler at folk fyller opp i boksen.

Er enig i alt du skriver her, men det var ikke det jeg spurte om. Hehe.

Forsvaret først: Skadesituasjonen i år har vært helt utenom det vanlige selv for Arsenal, men jeg ser ikke helt hvordan vi skal forsterke. Førstevalgene våre i 3 av 4 posisjoner mener jeg holder høy PL-klasse, og på venstrebacken har vi to jevnt gode alternativer. Som backups har vi spillere som ikke holder samme nivå, men det kan man heller ikke forvente ettersom de skal finne seg i å være reserver. Så hvem skal ut dersom noen skal inn?

Midtbanen: Jeg er helt enig i at den mangler gjennombruddskraft, og jeg savner også en kreativ spiller som finner åpningene som egentlig ikke er der. Jeg har tro på at Wilshere kan være mannen, spesielt når det gjelder sistnevnte punkt. Song, Arteta og Diaby er spillere som jeg mener er gode nok for en 11'er som vil kjempe om gull, og bak de igjen har man Ramsey og Rosicky, samt Coquelin og Frimpong. Jeg synes ikke at de 4 siste her er gode nok for et gull-lag som faste pdd, men det er ikke enkelt å hente inn spillere som holder et veldig mye høyere nivå som kan ta plassen deres uten å være misfornøyde. Og dersom vi henter noen som går rett inn på laget, vil 2 av de 4 første jeg nevnte havne på benken og problemet med misfornøyde spillere kan fort bli det samme.

Så jeg prøver igjen: Hvem skal ut?

 

 

Jorge86
Jorge86Innlegg: 17873
20.03.12 18:33
AlexanderSupertramp: Santos, Gibbs, Arteta, Gervinho, Ramsey og Rosicky.

Dersom du har rett, overvurderer jeg altså Gibbs, Arteta og Gervinho. Skal følge nøyere med på disse i kampene som kommer.

AlexanderSupertramp
AlexanderSupertrampInnlegg: 1607
20.03.12 18:34
Jorge86: Så jeg prøver igjen: Hvem skal ut?

Av laget eller klubben? Santos/Gibbs, Arteta og Gervinho ut av førstelaget. Ingen av de ut av klubben. 

 

Jorge86
Jorge86Innlegg: 17873
20.03.12 18:35
AlexanderSupertramp: Av laget eller klubben? Santos/Gibbs, Arteta og Gervinho ut av førstelaget. Ingen av de ut av klubben.

Da må nødvendigvis noen ut av klubben også. De som nå er disse spillernes reserver vil jo bli overflødige.

AlexanderSupertramp
AlexanderSupertrampInnlegg: 1607
20.03.12 18:36
Jorge86: Dersom du har rett, overvurderer jeg altså Gibbs, Arteta og Gervinho. Skal følge nøyere med på disse i kampene som kommer.

Arteta vurderer du sikkert riktig, jeg mener bare at det er behov for en mer ekstrem spiller i den posisjonen. Det skal jo være hjertet i laget.

Gibbs skal ut mest fordi han ikke spiller uansett. Vi trenger en speilvendt Sagna. 

Turin_Turambar
Turin_TurambarInnlegg: 9194
20.03.12 18:38
Jorge86: Da må nødvendigvis noen ut av klubben også. De som nå er disse spillernes reserver vil jo bli overflødige.

Av utespillere forsvinner jo ganske sikkert Squillaci, Benayoun, Arshavin og Chamakh. Det frigjør jo noen plasser i troppen.

AlexanderSupertramp
AlexanderSupertrampInnlegg: 1607
20.03.12 18:38
Jorge86: Da må nødvendigvis noen ut av klubben også. De som nå er disse spillernes reserver vil jo bli overflødige.

Arshavin, Benayoun, Bendtner, Squillaci og annet rask skal ut. 

De nevnte spillerne har jo knapt hatt reserver. Arteta har jo spilt alt, samme med Ramsey. Ikke renner det over av backer heller.

Det er plass til flere.

(Innlegget ble redigert 20.03.12 18:41)

Vike14
Vike14Innlegg: 4654
20.03.12 18:41
Turin_Turambar: Av utespillere forsvinner jo ganske sikkert Squillaci, Benayoun, Arshavin og Chamakh. Det frigjør jo noen plasser i troppen.

Du kan nok legge til Bendtner, Almunia, Vela og kanskje Denilson.

Turin_Turambar
Turin_TurambarInnlegg: 9194
20.03.12 18:48
Vike14: Du kan nok legge til Bendtner, Almunia, Vela og kanskje Denilson.

Almunia er ikke utespiller. De andre er utleid, og således ikke del av troppen som er registrert i år, derfor jeg ikke tok de med. Men ja, oddsen er ikke veldig høy for at disse også forsvinner til sommeren.

Enzino
EnzinoInnlegg: 31328
20.03.12 18:51
Jorge86: Hvem er for dårlige av forsvars- og midtbanespillerne i klubben?

Hvem er egentlig gode nok er et bedre spørsmål?

Hvem holder PL-tittelnivå?

Hvem ville plasset på 2002-2004 lagene?

Enzino
EnzinoInnlegg: 31328
20.03.12 18:53
Jorge86: Førstevalgene våre i 3 av 4 posisjoner mener jeg holder høy PL-klasse, og på venstrebacken har vi to jevnt gode alternativer.

Er ikke det logiske svaret da å skaffet et vesentlig bedre alternativ på venstre back, og kvitte seg med en av de to jevngode?

Jorge86
Jorge86Innlegg: 17873
20.03.12 19:03
Turin_Turambar: Av utespillere forsvinner jo ganske sikkert Squillaci, Benayoun, Arshavin og Chamakh. Det frigjør jo noen plasser i troppen.

Ja, men jeg tenker ikke kun på antall plasser i troppen. Det vil ikke hjelpe en dritt å hente inn en som tar rollen til Squillaci, for den er (heldigvis) på tribben. Så dersom vi da henter inn en stopper av bedre kvalitet, vil noen andre miste sin plass, enten om det er på benken eller på banen.

AlexanderSupertramp
AlexanderSupertrampInnlegg: 1607
20.03.12 19:06
Jorge86: vil noen andre miste sin plass, enten om det er på benken eller på banen.

Det er korrekt. Jeg skjønner ikke problemet. 

Jordi Alba tar plassen til Gibbs/Santos. Gibbs/Santos tar plassen på benken. Gibbs/Santos tar plassen lenger ut på benken når de ikke er på sykestua. 

Mario Götze tar plassen til Arteta. Arteta tar plassen på benken. Rosicky tar plass litt lenger ut på benken. Benayoun forsvinner.

Podolski eller annet tar plassen til Gervinho. Gervinho tar plass på benken. Arshavin drar til Russland.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 17873
20.03.12 19:06
Enzino: Hvem holder PL-tittelnivå?

Hvem mener du ikke gjør det av:

Szczesny

Sagna - Koscielny - Vermaelen - Gibbs

Song - Arteta/Wilshere

Wilshere/Diaby

Hvem er for dårlig til en plass på benken av Mertesacker, Djourou, Santos, Arteta/Diaby, Ramsey, Rosicky?

Jeg spør fordi jeg lurer, ikke fordi jeg sier at du tar feil, bare så det er sagt. Jeg skjønner selv at jeg overvurderer noen, og lurer på hvem det er slik at jeg kan prøve å ta en ny vurdering resten av sesongen.

Edit: SkriveKalle.

(Innlegget ble redigert 20.03.12 19:06)

Jorge86
Jorge86Innlegg: 17873
20.03.12 19:16
AlexanderSupertramp: Det er korrekt. Jeg skjønner ikke problemet. Jordi Alba tar plassen til Gibbs/Santos. Gibbs/Santos tar plassen på benken. Gibbs/Santos tar plassen lenger ut på benken når de ikke er på sykestua. Mario Götze tar plassen til Arteta. Arteta tar plassen på benken. Rosicky tar plass litt lenger ut på benken. Benayoun forsvinner. Podolski eller annet tar plassen til Gervinho. Gervinho tar plass på benken. Arshavin drar til Russland.

På kantene og på topp (bak RvP naturligvis) ser også jeg at det i år har vært skralt og for mange ujevne prestasjoner av det som er våre førstevalg. Og for å høres ut som Wenger: Ikke glem at vi har AOC og sannsynligvis Miyaichi neste år. Godt mulig japsen blir lånt ut enda et år, men Arshavins sko ble på sett og vis fylt av Chamberlain allerede før han dro til Russland. Men jeg er enig, i den fremste trioen er det rom for forbedringer.

Det er ikke noe problem her. Jeg syns bare ikke at Gibbs og Arteta har vært for svake i år til at de kan være en del av en tittelkandidat. Du er uenig, og det er bare flott det.

Vurderinger av Gibbs og Diaby er egentlig svært vanskelig å ta med i beregningen. Det begynner å bli begrenset hvor mye jeg forventer av de framover, og til nærmere ettertanke er jeg enig i at en oppgradering på venstrebacken vil være klokt.

Enzino
EnzinoInnlegg: 31328
20.03.12 19:24
Jorge86: Szczesny Sagna - Koscielny - Vermaelen - Gibbs Song - Arteta/Wilshere Wilshere/Diaby

Ville WS slått ut Seaman/Lehmann: antakelig ikke selv om han har potensialet til å bli bedre

Sagna er selvfølge

Ville Verm slått ut Sol: neppe

Kozzer slått ut Kolo: neppe, selv om denne er nærmere

Gibbs slått ut Cashely: aldri i verden

Song slått ut Gilberto: antakelig

Wilshere/Arteta slått ut Vieira: Hahaha...

Wilshere/Diaby slått ut DB10: Enda større latter

Ta med vingene, og det blir enda råere parti.0

 

Min konklusjon:

Sagna og kanskje Song holder nødvendig nivå p.t. (selv om det i noen tilfeller blir litt tilfeldig hvem man sammenligner mot). WS og Wilshere blir antakelig gode nok, Kozzer kan bli det.

...og det er grunnen til at Arsenal per i dag ikke er en tittelkandidat.

(Skremmende å se hvor mye Arsenalsupporterne overvurderer egne spillere, det er som å høre Liverpoolsupporterene ved milleniumsskiftet)

Gunner123
Gunner123Innlegg: 1887
20.03.12 19:26
Enzino: DB10

.

(Innlegget ble redigert 20.03.12 19:27)

Enzino
EnzinoInnlegg: 31328
20.03.12 19:27
Gunner123: Hvem er det?

Noen ganger overgår virkeligheten fantasien.

Gå hjem og les deg opp på klubbens historie!

Gunner123
Gunner123Innlegg: 1887
20.03.12 19:29
Enzino: Noen ganger overgår virkeligheten fantasien.

Det er Bergkamp, har rettet det nå.

Jorge86
Jorge86Innlegg: 17873
20.03.12 19:30
Enzino: Ville WS slått ut Seaman/Lehmann

Hvorfor sammenligne med tidenes beste PL-lag i en enkeltsesong? Skal dagens Arsenal konkurrere mot dem? Å være like bra som invincibles er ikke nødvendig for å vinne titler i sesongene som kommer.

Det som betyr noe er hvordan dagens Arsenal ser ut i forhold til dagens United, City, Chelsea, Spurs og resten av lagene i Premier League. Vel og bra at du sikter så høyt som 02-04-laget, men det er ikke SÅ mye som skal til for å vinne ligaen. Og det vet du selv.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 12546
20.03.12 19:55
Jorge86: Det som betyr noe er hvordan dagens Arsenal ser ut i forhold til dagens United, City, Chelsea, Spurs og resten av lagene i Premier League. Vel og bra at du sikter så høyt som 02-04-laget, men det er ikke SÅ mye som skal til for å vinne ligaen. Og det vet du selv.

Med tanke på hvordan fremtiden ser ut, skal man ikke se bort ifra at det er det nivået man må holde for å vinne ligaen. City har uendelig med penger, og har kjøpt spillere som meget sannsynig vil være enda bedre til neste år. I tillegg kan man regne med at de kjøper for minimum en halv milliard denne sommeren også.

Chelsea er jeg bombesikker på at kommer til å forsterke kraftig denne sommeren også, mens United har en vinnerkultur i klubben som det bare går an å misunne.

Derimot er jeg ikke like pessimistisk når det kommer til laget som Enzino. Tror at midtstopper duoen Kozzer/Verm har potensialet til å nå Sol/Tore, mens VB må fortserkes. Er like ye vits i å regne med Gibbs, som det er med Diaby. Og når det kommer til Diaby er jeg like fanatisk som A_Hleb, bare motsatt vei. Fy faen jeg hater den spilleren.

Abstract_Poet
Abstract_PoetInnlegg: 35381
20.03.12 19:58
Jorge86: Så jeg prøver igjen: Hvem skal ut?

Da svarer jeg smått diplomatisk: Jeg vil se hvem som kommer inn først ;)

Etter min mening er det et problem at vi har alt for mange spillere som er best i samme posisjon: Arteta, Diaby, Ramsey, Coquelin, Frimpong, Wilshere og Oxlade (og Yossi, som er på lån). Jeg vil også si at Song også tildels er best i den samme posisjonen.

Så noen av disse bør slik sett rusle ut portene for siste gang. Noen av disse bør bli erstattet av noen som er best i en annen posisjon på midten - nemlig den Cesc har forlatt.

Skal vi fortsette å resonnere, må to spillere fredes. Song og Diaby (gitt at ikke en liknende spiller kommer inn dørene). Årsaken til det, er at midtbanen til enhver tid må ha en fysisk robust spiller, som er i stand til å vinne det meste av reine fysiske dueller (elsker for øvrig Fellaini). Så kan man jo alltids argumentere for at vi har Frimpong, men siden du ville ha min mening, så gir jeg deg min spådom: Frimpong kommer aldri til å komme opp til det nivået som Song og Diaby innehar.

Så kan man jo spørre seg om vi har råd til å gamble på at Diaby kan spille nok kamper. Slik sett kan det hende at midtbanen trenger en fysisk spiller til.

Siden jeg har fredet Song og Diaby må vi nå velge å sende ut noen av disse:

Wilshere, Ramsey, Arteta, Coquelin og Oxlade.

At Diaby også kan spille sammen med Song, velger jeg nå å se bort i fra. For i praksis bør han være på den lista, men siden jeg har fredet han holder jeg ham utenfor.

Hvor mange trenger vi til å kjempe om den ene plassen ved siden av den fysiske spilleren? 2? 3? (Dette betyr i praksis 3 - 4 fordi Diaby helst spiller der). Det betyr at 2 - 3 av de spillerene jeg har listet opp må ut.

Kaller vi Oxlade også for ving, og som et reelt alternativ der, er også han fredet.

Coquelin er en viktig back up på begge backene, men vi har dobbel dekning på begge backene i tillegg til at stopperene kan trå hjelpende til. Så jeg er ikke direkte i mot å bytte ut ham mot en Gøtze for eksempel. Men så må jeg tenke med hjertet også ... digger fyren.

Men vi står i hvert fall igjen med Coquelin, Wilshere, Ramsey og Arteta. To av disse må ut.

Wilshere skal selvsagt ikke ut. Han må strykes fra lista. Alternativ kan han på samme liste som Rosicky - den offensive.

Da står vi igjen med Ramsey, Coquelin og Arteta.

Jeg vil hate å miste noen av dem, men to, eller alle av disse er overflødige i troppen. Minst én av disse må byttes ut med en offensiv, kreativ midtbane.

Det smerter meg å si det, men Coquelin tror jeg må ofres.

Dial_Square
Dial_SquareInnlegg: 1399
20.03.12 20:57
Abstract_Poet: Coquelin

Kan lånes ut, og hentes tilbake ved senere anledning.

Fabrebayor
FabrebayorInnlegg: 9183
20.03.12 21:08
Dial_Square: Kan lånes ut, og hentes tilbake ved senere anledning.

Jeg tror vi har nok skader til enhver tid til at han ikke vil bli misfornøyd mtp. for lite spilletid.  Spesielt siden han kan spille i så mange posisjoner.

RvP10
RvP10Innlegg: 5318
20.03.12 21:32

Spennende å se om det er hold i at Podolskiavtalen presenteres på Mandag.

Jaauda
JaaudaInnlegg: 19860
20.03.12 21:38
RvP10: Spennende å se om det er hold i at Podolskiavtalen presenteres på Mandag.

Hvilken mandag er det?

Vike14
Vike14Innlegg: 4654
20.03.12 21:49
RvP10: Spennende å se om det er hold i at Podolskiavtalen presenteres på Mandag.

Var det ikkje denne mandagen som var da? Uten tvil berre media oppspinn, og Podolski har nok ikkje skrevet under for Arsenal.

Enzino
EnzinoInnlegg: 31328
20.03.12 22:09
Jorge86: Å være like bra som invincibles er ikke nødvendig for å vinne titler i sesongene som kommer.

Dagens ManU tar antakelig flere poeng i PL enn invincibles. I hvert fall ca like mange.

Så jo, det er nødvendig.

Enzino
EnzinoInnlegg: 31328
20.03.12 22:16
Jorge86: Vel og bra at du sikter så høyt som 02-04-laget, men det er ikke SÅ mye som skal til for å vinne ligaen. Og det vet du selv.

ManU anno 2012: 70 poeng på 29 kamper = 2,414 i snitt

Arsenal anno 2004: 90 poeng på 38 kamper = 2,368 i snitt

ManC anno 2012: 66 poeng på 28 kamper = 2,357 i snitt

Arsenal anno 2002: 87 poeng på 38 kamper = 2,289 i snitt

 

Så kan du gjette deg til hva jeg vet selv, bad ass! ;-)

(Innlegget ble redigert 20.03.12 22:17)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg