Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal FC *Sommervindu 2012*

NYTT TEMA
sfv
sfvInnlegg: 1973
28.03.12 10:26
oyvindherman: Lurer på hva vi skal gjøre om Vertonghen kommer. Han er midtstopper eller? Da har vi DJ, Per, Kos, Verm + Vertonghen. I tillegg lurer talentene Miquel og Schillachi i bakgrunnen.

Jeg synes også det er noe merkelig om vi kjøper en stopper da vi har fire gode spillere i den posisjonen. Og ha fem gode spillere som kjemper om to plasser er muligens litt i ovekant. Nå ser jeg flere som kjenner godt til Vertonghen utale at han er anvendelig og kan spille  både back og DM. Wenger har vel utalt en rekke ganger at han har stor sans for spillere som kan bekle flere roller. Mulig det ligger noe der.

 

 

oyvindherman
oyvindhermanInnlegg: 7120
28.03.12 10:57
Dial_Square: Szczesny Koscielny-Vertonghen-VermaelenSagna Santos Arteta - WilshereWalcott Gervinho van Persie

Er det deg Bruce Rioch?

:-)

Kvitlauk
KvitlaukInnlegg: 6430
28.03.12 11:02

Vertonghen inn betyr at enten Mertesacker, Vermaelen, Koscielny eller Djourou tar turen vekk fra Emirates (da jeg tar det som given at Squillaci stikker uansett). Selvsagt kan Vertonghen bekle venstrebacken og holding midfielder-rollen ut ifra hva jeg har forstått, men jeg er i mot å hente inn spillere for å la dem spille i andre posisjoner enn hva de opprinnelig gjør. Om man skal hente inn Vertonghen for å spille venstreback, kan man like godt hente inn en virkelig god venstreback.

Om Djourou skulle forsvinne vil det likevel åpne seg en plass for Vertonghen. Da som fjerdestopper.

Abstract_Poet
Abstract_PoetInnlegg: 35381
28.03.12 11:05
AlexanderSupertramp: Man kan kanskje slippe å se Song, Squillaci og Miquel spille stopper i løpet av sesongen?

Miquel blir 20 tidlig neste sesong. Hvis han skal bli den spilleren man trodde (i hvert fall jeg trodde) han skulle bli, er det på tide at han får spille en del.

Kvitlauk
KvitlaukInnlegg: 6430
28.03.12 11:13
Abstract_Poet: Hvis han skal bli den spilleren man trodde (i hvert fall jeg trodde) han skulle bli, er det på tide at han får spille en del.

Miquel skal iallfall aldri mer bekle venstrebacken. Har sikkert sagt det før, men jeg tror jeg hadde slått han på 60-meteren, og jeg er sabla treig.

Som stopper har han en framtid. Utrolig voksen spiller rent taktisk.

Abstract_Poet
Abstract_PoetInnlegg: 35381
28.03.12 11:15
Kvitlauk: Som stopper har han en framtid. Utrolig voksen spiller rent taktisk.

Seff. Mannen er stopper. På backen er han en tøysekopp, som naboene til Pondus ville sagt.

Ikke glem hans tekniske ferdigheter, og pasningsfot.

God høyde på gutten også. Er ikke sikker på hvordan han får det ut i duellspillet, men.

Enzino
EnzinoInnlegg: 32248
28.03.12 12:14
Abstract_Poet: Er fristende å si: Hva tror du selv?
Poenget er at en spiller ikke trenger å sverge troskap til døden skiller en ad med klubben for at han skal være nyttig.
Hvis en spiller kan dra lasset for klubben i noen år før han stikker videre, så er det fint at han hjalp oss noen steg videre opp på stigen i de årene han var her da.
Tror heller ikke Wenger angrer nevneverdig på at han signerte Henry fra Juventus heller.

Jeg trodde akkurat det du forklarer.

Og jeg mener altså at Arsenal skal drives på en annen måte enn RBK.

Henry-eksemplet er ikke sammenlignbart med Carew på noen måte. Henry var over toppen.

Cesc og Nasri er derimot gode eksempler å sammenligne Carew mot. Og nei, jeg tror ikke Wenger angrer på at han hentet dem. I hvert fall ikke Cesc.

Enzino
EnzinoInnlegg: 32248
28.03.12 12:15
Abstract_Poet: Vieira, Henry

Selvfølgelig totalt irrelevante eksempler, og du vet det veldig godt.

Cesc, Nasri, Ade, Hleb og Flamini er gode eksempler.

(Innlegget ble redigert 28.03.12 12:16)

AlexanderSupertramp
AlexanderSupertrampInnlegg: 1607
28.03.12 12:31
Abstract_Poet: Miquel blir 20 tidlig neste sesong.

Jeg har egentlig gitt ham opp som stopper også, ene og alene fordi han har sirup i beina. Så høyt som Arsenal står så er vi avhengig av stoppere med i det minste et minimum av evne til å plassere det ene beinet foran det andre i raskt tempo.

Wujudz
WujudzInnlegg: 51
28.03.12 13:28

Vertonghen høres egentlig ikke så dumt ut, hvis vi får ham til en grei pris da. Vil nok ikke bli noe førstevalg i starten, men han virker jo som en veldig allsidig spiller, og hvis skademarerittet i forsvaret fortsetter neste sesong vil vi nok kunne få god bruk for ham.

Hadde heller ikke foraktet om vi brukte ham sammen med Song på midten i vanskelige borteoppgjør eller i kamper hvor vi leder og blir presset ned i forsvar mot slutten.

Høres jo veldig greit ut på papiret da, men såå greit vil det nok ikke bli...

Swarley
SwarleyInnlegg: 6674
28.03.12 14:00

Kun formaliteter som skiller oss fra å kunne offentliggjøre Podolski som Arsenalspiller, ifølge pålitelige Jamie Sanderson (YoungGunsBlog). Står også litt mer om hvem som kan komme inn og forsvinne i samme artikkel.

(Innlegget ble redigert 28.03.12 14:00)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34574
28.03.12 14:05
Swarley: Kun formaliteter som skiller oss fra å kunne offentliggjøre Podolski som Arsenalspiller, ifølge pålitelige Jamie Sanderson (YoungGunsBlog). Står også litt mer om hvem som kan komme inn og forsvinne i samme artikkel.

Billig i pris, dyr i drift om tallene i artikkelen er riktig.

En defensiv midtbanespiller kan jo forsåvidt virke greit, men det er vel en offensiv skapende kraft i form av en offensiv midtbane/kantspiller Arsenal kunne hatt aller størst bruk for til sommeren. Blir litt tynt med Walcott, Gervinho og unggutta AOC og Miyachi.

Turin_Turambar
Turin_TurambarInnlegg: 9194
28.03.12 14:05
Abstract_Poet: Miquel blir 20 tidlig neste sesong. Hvis han skal bli den spilleren man trodde (i hvert fall jeg trodde) han skulle bli, er det på tide at han får spille en del.

Et utlån av Miquel neste sesong til enten Championship, PL eller øverste nivå i et annet land hadde vel vært midt i blinken for han nå.

Turin_Turambar
Turin_TurambarInnlegg: 9194
28.03.12 14:09
KongOlav2: men det er vel en offensiv skapende kraft i form av en offensiv midtbane/kantspiller Arsenal kunne hatt aller størst bruk for til sommeren. Blir litt tynt med Walcott, Gervinho og unggutta AOC og Miyachi.

Er nok budsjettert med at Podolski blir å finne endel på kanten også. Podolski, Walcott, AOC, Gervinho, Miyaichi begynner å se ut som bra dekning på kantene.I tillegg kan man til nøds bruke en type som Rosicky der ute.

Mulig man ser etter en til som er anvendelig som playmaker og kantspiller, som Belhanda og Holtby som er nevnt.

(Innlegget ble redigert 28.03.12 14:10)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34574
28.03.12 14:11
Turin_Turambar: Er nok budsjettert med at Podolski blir å finne endel på kanten også. Podolski, Walcott, AOC, Gervinho, Miyaichi begynner å se ut som bra dekning på kantene.I tillegg kan man til nøds bruke en typse som Rosicky der ute. Mulig man ser etter en til som er anvendelig som playmaker og kantspiller, som Belhanda og Holtby som er nevnt.

Jepp, vil tro at Podolski også kan brukes på kanten endel om RVP holder seg frisk og rask, men behovet for en playmakertype er også tilstede. Belhanda og Holtby virker som greie valg.

Hadde kanskje trodd at Wenger imidlertid for en gangs skyld ville prøve å sprenge banken for å hente f.eks Götze eller Hazard.

grock19
grock19Innlegg: 81951
28.03.12 14:16
KongOlav2: Hadde kanskje trodd at Wenger imidlertid for en gangs skyld ville prøve å sprenge banken for å hente f.eks Götze eller Hazard.

Wengers involvering i potensielle mega-dealer har i alle fall for en gangs skyld ført noe godt med seg, nemlig at det var med å presse lønnsnivået opp (fra € 1 M til € 4,6 M) i Götzes nye kontrakt til 2016, offentliggjort i går.

(Innlegget ble redigert 28.03.12 14:18)

Fabrebayor
FabrebayorInnlegg: 9183
28.03.12 14:17
KongOlav2: Blir litt tynt med Walcott, Gervinho og unggutta AOC og Miyachi.

Jeg mener i grunnen det holder lenge.  Spesielt dersom Podolski også kommer

Turin_Turambar
Turin_TurambarInnlegg: 9194
28.03.12 14:22
KongOlav2: Hadde kanskje trodd at Wenger imidlertid for en gangs skyld ville prøve å sprenge banken for å hente f.eks Götze eller Hazard.

Man har definitivt vært interessert i Götze, men han er etter hva jeg har forstått helt av markedet i sommer, og var det allerede før kontraktfornyelsen. Det sies jo at Arsenal la inn bud på han på omlag £30 mill allerede forrige august, så at det er en vedvarende interesse for han er det ingen tvil om.

Angående Hazard er jeg litt mer usikker på hvordan Wenger tenker. Han også har man vært linket til siden han var 17, og ville vært et normalt Wengerkjøp nå, om ikke absolutt alle var ute etter han. Tror budkrigen som kommer til å utfolde seg om denne karen gjør at Arsenal kanskje reserverer seg litt. I tillegg misliker jeg personlig holdningen hans om at et opphold i Nord-London hos Arsenal eller Tottenham tydelig kun er en mellomstasjon på vei til Spanias to store. Klarer meg godt uten de spekulasjonene hver bidige sommer.

Kagawas kontrakt går jo ut sommer 2013. Kanskje man snoker litt der, om han ikke skriver ny kontrakt i påsketider, slik det ryktes fra Tyskland.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34574
28.03.12 14:32
Fabrebayor: Jeg mener i grunnen det holder lenge. Spesielt dersom Podolski også kommer

Nja, dere kunne hatt behov for en kreativ, skapende og målfarlig offensiv midtbanespiller slik dere hadde i Fabragas tidligere. Blir vel vanskelig å finne noen på samme nivå som ham, men jeg tror ikke jeg ville stolt på Rosicky i for stor grad.

Enzino
EnzinoInnlegg: 32248
28.03.12 14:38
KongOlav2: Nja, dere kunne hatt behov for en kreativ, skapende og målfarlig offensiv midtbanespiller slik dere hadde i Fabragas tidligere. Blir vel vanskelig å finne noen på samme nivå som ham, men jeg tror ikke jeg ville stolt på Rosicky i for stor grad.

Det er vel nettopp dette faktum Wenger også ser, og derfor han - dersom ryktene stemmer - har vært villig til å sprenge banken for Götze.

Jeg skulle gjerne sett en mer etablert spiller komme inn. F.eks. Wesley Sneijder hadde nok slidd rett inn i Arsenal-stilen.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34574
28.03.12 14:41
Enzino: Det er vel nettopp dette faktum Wenger også ser, og derfor han - dersom ryktene stemmer - har vært villig til å sprenge banken for Götze. Jeg skulle gjerne sett en mer etablert spiller komme inn. F.eks. Wesley Sneijder hadde nok slidd rett inn i Arsenal-stilen.

Mulig det, men er Wenger villig til å betale dyrt for en 28-åring. Sneijder blir ikke billig, verken i overgangssum eller lønn.

Forøvrig overrasket over at dere ikke jaktet Marco Reus før han signerte for Dortmund. Han ville vært helt perfekt for Arsenal.

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17014
28.03.12 15:02
Dial_Square: Szczesny
          Koscielny-Vertonghen-Vermaelen
Sagna                                                    Santos
                        Arteta - Wilshere
Walcott                                               Gervinho
                            van Persie

Uten vår beste midtbanespiller denne sesongen....?

Nei, 3 stoppere er en utdatert idè og kommer aldri til å skje.

Enzino
EnzinoInnlegg: 32248
28.03.12 15:10
KongOlav2: Mulig det, men er Wenger villig til å betale dyrt for en 28-åring. Sneijder blir ikke billig, verken i overgangssum eller lønn.
Forøvrig overrasket over at dere ikke jaktet Marco Reus før han signerte for Dortmund. Han ville vært helt perfekt for Arsenal.

Nei jeg tror aldri det kommer til å skje, men jeg mener at hvis vi skal gjøre et skikkelig statement på overgangsmarkedet i sommer for å vise at vi mener alvor, bl.a. for å få RvP til å signere ny kontrakt, så holder det ikke med Podolski og en gjeng unggutter (uansett om disse har skyhøyt potensial a la Götze). Jeg vil ha inn noen etablerte navn, og da må Arsenal svelge noen kameler når det gjelder lønnspolicyen. Men nei, det skjer selvsagt ikke...

Jeg kommer forøvrig aldri til å forstå hvorfor Wenger signerte verdens daværende beste shadow striker for å sette ham på venstre ving. Arshavin burde i hvert fall fått sjansen i den offensive sentrale rollen etter at Cesc forsvant imo. Men det er vel kanskje en annen diskusjon selv om den handler om den posisjonen vi ser svakest ut i for øyeblikket (på tross av Rosicky's uventede indian summer).

 

Fabrebayor
FabrebayorInnlegg: 9183
28.03.12 15:12
KongOlav2: Nja, dere kunne hatt behov for en kreativ, skapende og målfarlig offensiv midtbanespiller slik dere hadde i Fabragas tidligere. Blir vel vanskelig å finne noen på samme nivå som ham, men jeg tror ikke jeg ville stolt på Rosicky i for stor grad.

Trodde du mente det ble tynt på vingene våre, det er det jeg er uenig i. 

Skal vi forøvrig ha inn en sentral offansiv håper jeg på kagawa, men da må noen selges også, hvis ikke får vi for mange spillere

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17014
28.03.12 15:12

Er det bare meg som frykter litt at grunnen til at Wenger er så hissig på Podolski er fordi han vet at Van Persie forsvinner til sommeren?

At han da vil sikre seg en klassespiss med en gang, da i steden for å vente som sist.

Ikke at det er noe i veien for at en toppklubb har dobbel dekning på spissplassen med 2 stjerner, men det bare virker rart når det kommer til Arsenal.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34574
28.03.12 15:13
Fabrebayor: Trodde du mente det ble tynt på vingene våre, det er det jeg er uenig i. Skal vi forøvrig ha inn en sentral offansiv håper jeg på kagawa, men da må noen selges også, hvis ikke får vi for mange spillere

Offensiv midtbane eller kantspiller. Definisjonen i dag er noe flytende. Jeg mente en spiller i samme støpeform som Silva, Mata, Hazard, etc.

Enzino
EnzinoInnlegg: 32248
28.03.12 15:16
BigTonyAdams: Er det bare meg som frykter litt at grunnen til at Wenger er så hissig på Podolski er fordi han vet at Van Persie forsvinner til sommeren?
At han da vil sikre seg en klassespiss med en gang, da i steden for å vente som sist.
Ikke at det er noe i veien for at en toppklubb har dobbel dekning på spissplassen med 2 stjerner, men det bare virker rart når det kommer til Arsenal.

Jeg er ganske sikker på at RvP ikke har tatt beslutningen ennå, men avventer signeringer og om Arsenal kvaler til neste års CL eller ikke.

Hvis jeg skal gjette tipper jeg Wenger tenker at Poldi er en klassespiller som uansett er en stor tilgang for troppen, og at det dels øker sannsynligheten for at RvP blir, men at det dels også sikrer troppen en skikkelig spiss hvis RvP går. Og det kommer fra en som tror det er over 50% sannsynlig at RvP forsvinner til sommeren, selv om det ser mye bedre ut nå med CL-plass i horrisonten og Poldi på vei inn, enn for noen måneder siden. Men dette blir selvsagt bare spekulasjoner.

Wenger har kanskje endelig lært av å ha klønet til mange overgangsviduer med forrige sommer som det verste skrekkeksemplet?

dialsquarefc
dialsquarefcInnlegg: 677
28.03.12 15:20
BigTonyAdams: Er det bare meg som frykter litt at grunnen til at Wenger er så hissig på Podolski er fordi han vet at Van Persie forsvinner til sommeren?

Det kan jo tolkes begge veier. Hvis Podolski og CL er det som trengs for at van Persie blir, kan det bli avgjørende å få unnagjort ting tidlig. Venter vi med Podolski til sommeren og havner på fjerdeplass, er det en teoretisk sjanse for at Podolski-avtalen går i vasken og vi ryker ut av CL i august.

Derfor må vi sørge for at van Persie er garantert å få spille CL på et godt lag neste sesong. Hos oss. Det er grunn nok til å være litt hissig.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 34574
28.03.12 15:20
Enzino: Wenger har kanskje endelig lært av å ha klønet til mange overgangsviduer med forrige sommer som det verste skrekkeksemplet?

Skulle bare mangle. Handlingen til Wenger de siste to dagen av transfervinduet i august er noe av det verste jeg har sett. Panikkjøp de luxe.

Ellers virket det overhodet ikke som dere hadde noe plan da Fabregas dro til tross for at overgangen hadde trukket ut lenge.

FourFourTwo
FourFourTwoInnlegg: 102
28.03.12 15:20
BigTonyAdams: Ikke at det er noe i veien for at en toppklubb har dobbel dekning på spissplassen med 2 stjerner, men det bare virker rart når det kommer til Arsenal.

Kanskje pga trofè tørke?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg