Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arsenal FC *Sommervindu 2012*

NYTT TEMA
Zinedine_Cygan
Zinedine_CyganInnlegg: 496
29.03.12 23:43
Abstract_Poet: Nei. Nå misforstår du ham!

Syv innlegg tidligere var du fremme med fredspipa. Two wrongs don't make it right og alt det der. Helsike

Abstract_Poet
Abstract_PoetInnlegg: 35381
29.03.12 23:47
Zinedine_Cygan: Syv innlegg tidligere var du fremme med fredspipa.

Høres ikke ut som meg. Sikker? Kanskje kontoen min ble hacket.

Complex_
Complex_Innlegg: 2164
29.03.12 23:50
Zinedine_Cygan: Vel vitende om at det er stor fare for at det eneste bidraget mitt så langt i denne tråden drukner i usakligheter, så drister jeg meg alikevel til å spørre: Er det noen som har sett mye av Verthongen? Har noen sett kamper der han har spilt def. midt? Dersom han er tiltenkt en rolle på stopperen, må vi kvitte oss med noen. Jeg har, til tross Pers dårlige start, tro på at han kommer til å være med oss videre. Koscielny og Vermaelen er ikke nødvendig å diskutere engang. Så da står vi igjen med Djourou. Har han virkelig 60k i uka? Jeg hylla han som helt da han arrogant og breial i en alder av 19 virkelig tok steget i 06/07-sesongen, men han har virkelig ikke blitt det han kunne blitt. Djourou ut, Verthongen inn?

Har ikke sett veldig mye av Vertonghen, men av det lille jeg har fått med meg, virker han som en meget god spiller. Duellsterk, kompromissløs, god teknikk og målfarlig. Han virker egentlig til å være realtivt lik Vermaelen i spillestil. Han blir også opphauset i Nederland og de mener han er et større talent en Vermaelen da han dro.

Jeg sliter med å forstå hvor han skal passe inn. For all del, så gode fotballspillere er alltid velkommen, men Arsenal virker å ha spikret en plan for forsvaret allerede. Djourou har nettopp signert en ny kontrakt, og vil selvsagt ikke bli solgt. Mertesacker kom jo i fjor sommer, og Koscielny/Vermaelen er jo klare førstevalg. Med mindre han er tiltenkt som en potet/rotasjonsspiller som også kan spille DM, så ser jeg ikke helt hvorfor vi er så sterkt linket til han.

Arnebelinda
ArnebelindaInnlegg: 12322
29.03.12 23:53

Siste vi trenger i hele stallen er en stopper.

har 6-7 stykker.

Fabrebayor
FabrebayorInnlegg: 9183
30.03.12 00:04

Typisk at jeg er på reise når det bryter ut full krig her inne:(  100 innlegg blir litt vel heftig å lese igjennom på en gang... Eller er det så mye goodstuff at det er verdt det?

turboneger11
turboneger11Innlegg: 35068
30.03.12 00:06
Fabrebayor: Typisk at jeg er på reise når det bryter ut full krig her inne:( 100 innlegg blir litt vel heftig å lese igjennom på en gang... Eller er det så mye goodstuff at det er verdt det?

Alldeles oppskrytt lesning

Complex_
Complex_Innlegg: 2164
30.03.12 00:08
Fabrebayor: Typisk at jeg er på reise når det bryter ut full krig her inne:( 100 innlegg blir litt vel heftig å lese igjennom på en gang... Eller er det så mye goodstuff at det er verdt det?

1. Skumles

2. Velg side

3. Join

Neida, i den heftigste debatten var det Enzino mot "resten". Har du lest ett av innleggene, har du lest resten. Bare fullt av gjentagelser er jeg redd :)

Sr_Flamingo
Sr_FlamingoInnlegg: 13285
30.03.12 00:08
Zinedine_Cygan: .

Du har kanskje det feteste brukernavnet på forumet.

Battaljen
BattaljenInnlegg: 2458
30.03.12 00:08
Enzino: Jeg synes det er ganske åpenbart at vi aldri skulle signert Ade, Nasri og Hleb.

Ade er grei, da han hadde flere stygge episoder med Togo og Monaco. Men hva baserer du de to andre på? Etterpåklokskap i form av at de krevde overgang og forsvant?

Abstract_Poet
Abstract_PoetInnlegg: 35381
30.03.12 00:11
Fabrebayor: Typisk at jeg er på reise når det bryter ut full krig her inne:(  100 innlegg blir litt vel heftig å lese igjennom på en gang... Eller er det så mye goodstuff at det er verdt det?

Var vel ikke full krig. Det kom bare noen reaksjoner på at Enzino ikke ville ha spillere som Gøtze til klubben fordi han har uttalt at hans favorittklubber er Arsenal og Barcelona. 

Litt interessant at slike prinsipper ville hindret oss i å få spillere som van Persie og Cesc da ... 

Splittet
SplittetInnlegg: 2014
30.03.12 00:13
Complex_: Jeg sliter med å forstå hvor han skal passe inn. For all del, så gode fotballspillere er alltid velkommen, men Arsenal virker å ha spikret en plan for forsvaret allerede. Djourou har nettopp signert en ny kontrakt, og vil selvsagt ikke bli solgt. Mertesacker kom jo i fjor sommer, og Koscielny/Vermaelen er jo klare førstevalg. Med mindre han er tiltenkt som en potet/rotasjonsspiller som også kan spille DM, så ser jeg ikke helt hvorfor vi er så sterkt linket til han.

Interessant at Cruyff uttalte at han så fremtiden hans på defensiv midtbane, samt har anbefalt han for Barcelona...

Fabrebayor
FabrebayorInnlegg: 9183
30.03.12 00:16
Sr_Flamingo: Du har kanskje det feteste brukernavnet på forumet.

I beg to differ....

Fabrebayor
FabrebayorInnlegg: 9183
30.03.12 00:19
Abstract_Poet: Var vel ikke full krig.

Da gidder jeg ikke nei.

Må si jeg synes det er rart å ikke ville ha spillere fordi de kan komme til å ville videre etter hvert...  Fabregas stakk, men vi nøt jo godt av ham i mellomtiden f.eks.  Ser ikke noe galt i det.

Zinedine_Cygan
Zinedine_CyganInnlegg: 496
30.03.12 07:41
Abstract_Poet: Litt interessant at slike prinsipper ville hindret oss i å få spillere som van Persie og Cesc da ...

 

Du har unektelig et godt poeng her.

Oppsummert så ønsker Enzino å styre unna spillere som kan skape helvete i klubben (både når de sutrer seg vekk og når de er ugreie å ha med å gjøre i klubben). Med fare for å stikke tissen inn i et vepsebol nå, så er det unektelig slik at det faktisk ble et vanvittig kaos da Fabregas valgte å ende x antall år uten trofèer i Arsenal til fordel for å praktisere diving i Spania. Når det er sagt, så var han en veldig viktig brikke i et økonomisk svært forsiktig Arsenal, og han var svært delaktig i at klubben kan operere i de økonomiske rammene de faktisk kan operere med nå fremover. Alikevel så vil det være passe tilbakestående å hente inn en spiller man med relativ sikkerhet vet kommer til å ønske seg vekk etter et par sesonger, uavhengig av hvordan laget prestererer. Når det er sagt, så eksisterer forhåpentligvis disse spillerne kun som en minoritet, men problemet er uansett at det er vanskelig å se at spillere som Nasri faktisk er drittunger før de virkelig viser at de er det.

Zinedine_Cygan
Zinedine_CyganInnlegg: 496
30.03.12 07:50
Complex_: Har ikke sett veldig mye av Vertonghen, men av det lille jeg har fått med meg, virker han som en meget god spiller. Duellsterk, kompromissløs, god teknikk og målfarlig. Han virker egentlig til å være realtivt lik Vermaelen i spillestil. Han blir også opphauset i Nederland og de mener han er et større talent en Vermaelen da han dro. Jeg sliter med å forstå hvor han skal passe inn. For all del, så gode fotballspillere er alltid velkommen, men Arsenal virker å ha spikret en plan for forsvaret allerede. Djourou har nettopp signert en ny kontrakt, og vil selvsagt ikke bli solgt. Mertesacker kom jo i fjor sommer, og Koscielny/Vermaelen er jo klare førstevalg. Med mindre han er tiltenkt som en potet/rotasjonsspiller som også kan spille DM, så ser jeg ikke helt hvorfor vi er så sterkt linket til han.

Vermaelen, Koscielny og den godeste Per er alle solide stoppere. Djourou som fjerdevalg er heller ikke til å kimse av. Problemet i Arsenal er at det som regel er en del spillere ute med skader. Det er en realitet å forholde seg til, uavhengig om det er en forbannelse eller om det har med treningsmengde å gjøre. Derfor kan det være greit å ha solide folk i bakhånd, og da spesielt om de mestrer å spille i andre posisjoner, som f.eks. sentral på midten, der det faktisk er relativt tynt bak Song. Spørsmålet da er om han erlysten på å gå fra å være kaptein i Ajax, til å slite benk i Arsenal. 

Jeg er veldig enig i at det bør forsterkes andre steder først, og da primært på spissplass, men denne Vertonghen virker såpass spennende, og er tydeligvis gira på å velge oss over de som innehar plassen under oss på tabellen, at jeg har lyst på han hit.

Complex_
Complex_Innlegg: 2164
30.03.12 08:57
Zinedine_Cygan: Problemet i Arsenal er at det som regel er en del spillere ute med skader. Det er en realitet å forholde seg til, uavhengig om det er en forbannelse eller om det har med treningsmengde å gjøre

Litt uenig i det du sier her. Ja, vi har vært veldig plaget med skader, men det er ikke slik at klubben er nødt til å kalkulere med å ha trippeldekning av stjernespillere i hver eneste posisjon. I utgangspunktet skal ikke våre spillere være mer skadeutsatt enn andre lags spillere, men unntak av Diaby og Gibbs som vi vet sliter med muskulaturen. Wilshere har jo også pådratt seg et tretthetsbrudd, noe som Arsenal bør delvis ta skylden for. Vi får da tro og håpe at klubben hele tiden lærer av sine feil, og forbedrer seg på disse områdene. Et godt eksempel er jo den forsiktige matchingen av Chamberlain kontra Wilshere.

Vi kan ikke forholde oss til en "realitet" og forventning om at vi skal oppleve et skadehelvete ut av en annen verden. Det er det ingen klubber som kan eller bør. Da ville vi endt opp med en haug av misfornøyde spillere som ønsket seg bort på grunn av lite spilletid dersom situasjonen normaliserer seg. Dette ser vi jo et lite eksempel på i Manchester City, der de har for god dekning i enkelte posisjoner. Uten at jeg skal påstå det ene eller det andre, så virker garderoben til Arsenal langt mer harmonisk enn garderoben til City, som i større grad inneholder egoistiske individualister og hyppige kontroverser.

Zinedine_Cygan
Zinedine_CyganInnlegg: 496
30.03.12 09:09

Fakta er jo at vi faktisk bør ha forventninger om et skadehelvete også neste sesong. Lag kan være uheldige en sesong eller to, men når det pågår over så lang tid som det har gjort i Arsenal har vi a) veldig skadeutsatte spillere eller b) feil (for intensivt) treningsopplegg. 

Jeg er forøvrig helt enig med deg når du sier at vi ikke skal ha trippeldekning med stjernespillere. Det hadde det blitt relativt dårlig stemning av. Men når vi ser en tendens til at Arsenal har flere skader enn andre lag, så er det klart at vi er avhengige av en bredere tropp. Dersom vi da klarer å skaffe backup-spillere som kan bekle flere roller, bør det være en prioritering.

City har forøvrig ikke for god dekning - de har bare vært helt latterlig "heldige" med å unngå skader.

Complex_
Complex_Innlegg: 2164
30.03.12 09:32
Zinedine_Cygan: City har forøvrig ikke for god dekning - de har bare vært helt latterlig "heldige" med å unngå skader.

I enkelte posisjoner skrev jeg. Tror du for eksempel at alle spissene deres gleder seg til å gå på jobb?

I løpet av de siste årene har det vært stor uro og misfornøyde spillere i den posisjonen hos City.

Dzeko, Aguero, Balotelli, Tevez, Santa Cruz, Jo osv.....

I tillegg er den irriterende manageren deres ute å plaprer om nye "ønskesigneringer" på spissplass.

Det er en policy som jeg misliker og som jeg ikke ønsker i Arsenal. Det kan ikke være lett å leve med en slik usikkerhet for spillerne.

Complex_
Complex_Innlegg: 2164
30.03.12 09:34
Zinedine_Cygan: Fakta er jo at vi faktisk bør ha forventninger om et skadehelvete også neste sesong.

Nei vi kan ikke det. Skader har alle lag i variert grad i løpet av sesongen, men vi kan ikke regne med eller kalkulere med et skadehelvete. Det er det ingen klubber som kan. Dersom vi skal det, så er vi inne på trippeldekningen igjen.

 

Zinedine_Cygan
Zinedine_CyganInnlegg: 496
30.03.12 09:36

Beklager, men det går litt fort noen ganger. Du har naturligvis rett i at City er svært godt besatt på spissplass. Når det er sagt, så mener jeg ikke at Arsenal, ved å kjøpe anvendelige backup-spillere, kopierer policyen til City. Så spørs det bare å se om Vertonghen vil finne seg i å være backup her i Arsenal, for jeg tviler sterkt på at han danker ut Koscielny eller Vermaelen med det første.

oyvindherman
oyvindhermanInnlegg: 7120
30.03.12 09:39
Enzino: Ønsker vi virkelig å hente en spiller som har uttalt at en eventuell overgang til Arsenal er å anse som et springbrett til Spania, selv om han hever kvaliteten i stallen?

NEI!

oyvindherman
oyvindhermanInnlegg: 7120
30.03.12 09:41
Fabrebayor: Eller er det så mye goodstuff at det er verdt det?

NEI!

Zinedine_Cygan
Zinedine_CyganInnlegg: 496
30.03.12 09:42
Complex_: Nei vi kan ikke det. Skader har alle lag i variert grad i løpet av sesongen, men vi kan ikke regne med eller kalkulere med et skadehelvete. Det er det ingen klubber som kan. Dersom vi skal det, så er vi inne på trippeldekningen igjen.

Jeg sier som han eksperten i leverpostei-reklamen: "Det e ikkje rasjonelt!" Skader har alle lag, ja. Der er vi enige. Utfordringen til Arsenal ligger i å takle de til dels ekstreme situasjonene vi har hatt i snart veldig mange år. Igjen, vi kan være uheldige ett år, men når vi leder an i statistikken over antall skader i løpet av en sesong altfor ofte, ja, da ser vi en tendens, og tendenser, de er ikke et resultat av tilfeldigheter. Jeg, som deg, tviler på at spillerne våre er mer skjøre enn andre lags spillere. Kan det være treningsmengde? Kan det være måten vi spiller på? Dette er noe som bør få mer oppmerksomhet.

Og nei, vi er ikke inne på trippeldekning. Per dags dato har vi null (anser Chamack-attack og Park for å være søppel) på topp. Van Persie er et sjansespill uten like, hans skadehistorikk tatt i betraktning. Lenger bakover i banen har vi bedre dekning, men med skadefrekvensen vi opplever hver sesong, så er jeg veldig positiv til å få inn mer anvendelig backup også der. Selvom det ikke er der det er mest prekært. Tviler alikevel på at Vertonghen er løsningen, ettersom at han virker altfor lovende til å slite benk.

Lezah
LezahInnlegg: 60994
30.03.12 09:44

Hvordan kan man etterlyse lojalitet fra folk som er hentet inn? De skal liksom være lojale overfor ens egen favorittklubb, men at de har valgt å forlate moderklubben (eller flere andre klubber også i noen tilfeller) ser man bort ifra? Lokale egenproduserte spillere er noe annet.

Woger
WogerInnlegg: 29119
30.03.12 09:53
Lezah: Hvordan kan man etterlyse lojalitet fra folk som er hentet inn? De skal liksom være lojale overfor ens egen favorittklubb, men at de har valgt å forlate moderklubben (eller flere andre klubber også i noen tilfeller) ser man bort ifra? Lokale egenproduserte spillere er noe annet.

I Arsenal er vi en stor og varm familie som ingen vil forlate, så lager Wenger kjøttkaker i brun saus hver søndag til hele spillergruppa. Hvem vil forlate det lissom?

Jeg foreslår at vi ikke kjøper noen lenger, for det er så grusomt når de stikker!

Fabrebayor
FabrebayorInnlegg: 9183
30.03.12 09:54
oyvindherman: NEI!

OK!

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 33512
30.03.12 09:57
Lezah: Hvordan kan man etterlyse lojalitet fra folk som er hentet inn? De skal liksom være lojale overfor ens egen favorittklubb, men at de har valgt å forlate moderklubben (eller flere andre klubber også i noen tilfeller) ser man bort ifra? Lokale egenproduserte spillere er noe annet.

Tja, man bør i det minste kunne forvente profesjonalitet. Om de har skrevet under på en langtidskontrakt, får de bare finne seg i om klubben avslår et bud på dem som de ikke synes er høyt nok. Spillere som sutrer og truer med streik for å få forlate klubben, har jeg svært liten sans for. Tjener man noen titalls millioner i året, er en profesjonell holdning noe jeg rett og slett forlanger fra spilleren.

 

Complex_
Complex_Innlegg: 2164
30.03.12 10:01
Zinedine_Cygan: Og nei, vi er ikke inne på trippeldekning. Per dags dato har vi null (anser Chamack-attack og Park for å være søppel) på topp. Van Persie er et sjansespill uten like, hans skadehistorikk tatt i betraktning.

Her er vi i hvertfall helt enige. Vi har gamblet og drevet russisk rullett, og tatt unødvendig store sjanser på spissplass. Dersom RvP hadde skadet seg, så hadde vi vært i deep shit.

Wenger hadde nok trolig et håp om at Park skulle være mer innvolvert, men burde skjønt i januarvinduet at forsterkninger måtte til. Når det er sagt, så er det vanskelig å få tak i spillere i januar, og en må ofte betale syke priser. Hvem har vel lyst å miste spillere midt i sesongen?

Complex_
Complex_Innlegg: 2164
30.03.12 10:04
KongOlav2: Tja, man bør i det minste kunne forvente profesjonalitet. Om de har skrevet under på en langtidskontrakt, får de bare finne seg i om klubben avslår et bud på dem som de ikke synes er høyt nok. Spillere som sutrer og truer med streik for å få forlate klubben, har jeg svært liten sans for. Tjener man noen titalls millioner i året, er en profesjonell holdning noe jeg rett og slett forlanger fra spilleren.

Enig!

Hyller Tottenham for å sette hardt mot hardt i Modric-sagaen!

En kontrakt skal hedres og respekteres, samme hvor mye en ønsker å spille for et "bedre" lag.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 33512
30.03.12 10:08
Complex_: Enig! Hyller Tottenham for å sette hardt mot hardt i Modric-sagaen! En kontrakt skal hedres og respekteres, samme hvor mye en ønsker å spille for et "bedre" lag.

Modric selv har da iallefall oppført seg bra den siste tiden. Han har vært profesjonell og vært meget god for Tottenham denne sesongen.

Det finnes nok av eksempler på det motsatte. Spillere som setter seg fullstendig på bakbeina og oppfører seg som noen idioter.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg