Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
rivaldo
rivaldoInnlegg: 1002
22.02.18 11:42
xytheon: Håpet er at Valverde tenker Barca gjorde en godkjent forestilling og at «never change a winning team»-mentaliteten trumfer sunn fornuft. Vi får se.

Dessverre for vår del tipper jeg vi får noenlunde samme lag igjen mot dere. Og det er jeg meget misfornøyd med. 

Denne 442-taktikken han har kjørt stort sett hele sesongen (bra resultater, ikke nødvendig bra spill) liker jeg ikke. På Camp Nou bør vi stille mye mer offensivt enn vi gjorde på Brua og gå for å avgjøre kampen. 

Valverde tar dessverre for mye hensyn til motstanderene, den treneren som tar mest hensyn til motstander under min tid som Barcelona-supporter. 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2745
22.02.18 11:52

Det finnes jo ikke noe galt i å ta hensyn til motstanderen, enhver taktiker med respekt for seg selv gjør jo det. Det må bare ikke gå for langt, slik som Mourinho og tidvis Conte gjør.

Angående 442 er det i prinsippet ikke en dårlig formasjon når du har to så allsidige og gode spisser som Messi og Suarez, men jeg synes det er merkelig å benytte seg av Iniesta og Paulinho på kantene.

H44l4nd
H44l4ndInnlegg: 261
22.02.18 12:04
xytheon: Poenget mitt er at xG-modeller er et verktøy som kanskje best er egnet til å underbygge påstander om f.eks. offensiv og defensiv bærekraftighet, men selv over tid er den aldri en fasit på noe annet enn det den spesifikt beskriver. Det aller viktigste verktøyet å støtte seg på er det man selv observerer under kampene, men kjennskap til xG-tall har i alle fall for min del gjort at jeg har et litt annet syn på fotball enn jeg hadde før. Jeg føler jeg har en bedre forståelse av hvor farlig en bestemt situasjon er vs. tidligere. Før jeg ville jeg hatt hjertet i halsen i 90 minutter mot Barca, men på tirsdag hadde jeg kun panikk ved to anledninger gjennom hele kampen. Akkurat det er litt befriende.

Okei, jeg har ikke helt oversikt på hvilke variabler som teller. Uansett er ikke systemet optimalt som du selv sier, og det er hele poenget mitt. Det at du og andre er villig til å bruke det er helt greit, jeg føler den blir missvisende litt på samme måte som skuddstatistikk. Man må se, vurdere og ta flere variabler i betraktning for å sette slike tall på de ulike situasjonene for å bedømme sjansestørrelsen. En datamaskin kan ikke bestemme hvor ofte det blir mål  ut fra denne posisjonen med skudd fra  hvilken som helst spiller, som er i hvilken som helst form. Det finnes så uendelig mange variabler som påvirker skuddet at jeg ikke klarer å stole på tallene fra xG.

Hele diskusjonen startet vel med ditt utsagn:
"Forstår du hvor jeg vil hen? 0.46 forventede mål på 11 skudd. Det tyder på særdeles lav sjansekvalitet (gjennomsnittlig 4 % sjanse for mål pr. skudd). Barca har målet til Messi og headingen til Paulinho. Ingenting annet."

Sånn sett har du brukt xG til å underbygge hvor mange mål vi burde scoret, eller har jeg missforstått deg helt?

 

xytheon
xytheonInnlegg: 17977
22.02.18 13:43
H44l4nd: En datamaskin kan ikke bestemme hvor ofte det blir mål  ut fra denne posisjonen med skudd fra  hvilken som helst spiller, som er i hvilken som helst form. Det finnes så uendelig mange variabler som påvirker skuddet at jeg ikke klarer å stole på tallene fra xG.

Over tid stemmer sjansestørrelsen godt overens med hvor ofte det blir mål. Det er jo selve konseptet bak modellen. Men i en enkeltkamp er det naturligvis store variasjoner. 

«Sånn sett har du brukt xG til å underbygge hvor mange mål vi burde scoret, eller har jeg missforstått deg helt?»

Du har misforstått. Jeg har ingen formening om hvor mange mål vi «burde» scoret. Willian kunne scoret hattrick uten at det ville vært et mindre riktig utfall enn at han ikke scoret i det hele tatt. Det jeg mener er simpelthen at vi ikke spilte oss til en eneste klar målsjanse og var effektive som scoret et mål. 

H44l4nd
H44l4ndInnlegg: 261
22.02.18 14:02
xytheon: Du har misforstått. Jeg har ingen formening om hvor mange mål vi «burde» scoret. Willian kunne scoret hattrick uten at det ville vært et mindre riktig utfall enn at han ikke scoret i det hele tatt. Det jeg mener er simpelthen at vi ikke spilte oss til en eneste klar målsjanse og var effektive som scoret et mål.

xG konkluderer med at Chelsea var effektive som fikk med seg mål. Jeg konkluderer med at vi var uheldige som ikke fikk med oss to mål. Du konkluderer med at vi ikke skapte klare målsjanser, og derfor ikke så positiv til kampen som det de fleste av oss andre supportere og synes derfor at resultatet er et greit bilde på kampen?

andwez
andwezInnlegg: 10919
22.02.18 14:25
xytheon: Tenk om Barca bestemmer seg for å skape sjansene sine selv.

Strukturen til Conte er god nok til at de merker at Neymar er borte, for å si det sånn. Det kan ikke kun være Messi som trekker på seg 2-3 mann for å strekke laget - de klarer ikke å lage rom og da blir det ikke veldig farlig. 

Så var det jo ikke enorm risiko de tok med backene heller - ja, da ser man jo bedre ut defensivt. 

Men, det røyner veldig fort på hvis Chelsea mister strukturen. Det er nok best å fortsette i samme spor i bortekampen og heller spa på fremover siste 10 hvis det ikke har kommet et mål fra et eller annet hold.

andwez
andwezInnlegg: 10919
22.02.18 14:27
H44l4nd: Du konkluderer med at vi ikke skapte klare målsjanser, og derfor ikke så positiv til kampen som det de fleste av oss andre supportere og synes derfor at resultatet er et greit bilde på kampen?

Dette stod det på lista til Barcelona etter kampen: 

"Close down Willian". 

Sånn, da var Chelsea nøytralisert før returkampen. 

Det var 3 gode skudd som han aldri skulle fått fyrt av og som statistisk han må fyre av 9-10 ganger før han scorer på, og det var stort sett hele beholdningen. 

(Innlegget ble redigert 22.02.18 14:28)

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 15589
22.02.18 14:33
andwez: Dette stod det på lista til Barcelona etter kampen:  "Close down Willian".  Sånn, da var Chelsea nøytralisert før returkampen.

Plutselig så er det Hazard og Morata som har funnet sitt gode sammerbeid igjen og da nytter det lite at de har konsentrert seg om å ta ut Willian

H44l4nd
H44l4ndInnlegg: 261
22.02.18 14:45
andwez: Sånn, da var Chelsea nøytralisert før returkampen.  Det var 3 gode skudd som han aldri skulle fått fyrt av og som statistisk han må fyre av 9-10 ganger før han scorer på, og det var stort sett hele beholdningen.

Ehhh, nå var da Willian ganske closed down av Busquets på både første og tredje skudd. Jeg kan være enig i at Busquets ikke har gjort hjemmeleksa si, og slapp Willian til sin sterkeste fot litt for enkelt, men jeg vil alikevell ikke ta bort noe fra Willian og rykket hans på de første meterene. Stolpeskudd nummer to kommer fra en veldig dårlig involvering fra Sergi Roberto. 

De aller fleste mål kommer av forskjellige grader dårlige involveringer fra motstanderen. Selv ikke Barcelona kan gradere seg mot det.

andwez
andwezInnlegg: 10919
22.02.18 14:48
TheFamous25: Plutselig så er det Hazard og Morata som har funnet sitt gode sammerbeid igjen og da nytter det lite at de har konsentrert seg om å ta ut Willian

Det handler jo ikke om å "ta ut" Willian, det er snakk om å ikke la en spiller skyte upresset fra 24 meter. Det var ikke veldig imponerende (av Barcelona) - siste skuddet var bra though. 

(Innlegget ble redigert 22.02.18 14:49)

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 15589
22.02.18 14:52
andwez: Det handler jo ikke om å "ta ut" Willian, det er snakk om å ikke la en spiller skyte upresset fra 24 meter. Det var ikke veldig imponerende (av Barcelona) - siste skuddet var bra though.

En ting er å si at dei skal hindre det en annen ting er å klare det. Er ikke så lette å stoppe Willian, Hazard, Morata, når dei har dagen det er hundre prosent sikkert

andwez
andwezInnlegg: 10919
22.02.18 14:53
H44l4nd: Ehhh, nå var da Willian ganske closed down av Busquets på både første og tredje skudd.

Nei, han var ikke "ganske closed down". Han står jo alene med 15 meter til nærmeste spiller på målet, og det første skuddet står Busquest som en tinnsoldat. 

Igjen, gode skudd, men alt for dårlig av Barcelona. 

andwez
andwezInnlegg: 10919
22.02.18 14:55
TheFamous25: En ting er å si at dei skal hindre det en annen ting er å klare det. Er ikke så lette å stoppe Willian, Hazard, Morata, når dei har dagen det er hundre prosent sikkert

Dette kan du si om alle spillere i verden. Javel. 

xytheon
xytheonInnlegg: 17977
22.02.18 14:56
H44l4nd: xG konkluderer med at Chelsea var effektive som fikk med seg mål. Jeg konkluderer med at vi var uheldige som ikke fikk med oss to mål. Du konkluderer med at vi ikke skapte klare målsjanser, og derfor ikke så positiv til kampen som det de fleste av oss andre supportere og synes derfor at resultatet er et greit bilde på kampen?

Det går an å være effektiv og uheldig på samme tid, og det går fint an å si at Chelsea var det. 

«Du konkluderer med at vi ikke skapte klare målsjanser, og derfor ikke så positiv til kampen som det de fleste av oss andre supportere og synes derfor at resultatet er et greit bilde på kampen?»

Det er ikke hele grunnen til at jeg synes resultatet var greit, men det er en del av det. Tror det er riktig å si at mange Chelsea-supportere sikkert er mer positive til kampen enn meg, men jeg føler ikke at man i forkant realistisk sett kunne håpet på noe særlig bedre enn det som ble levert, og sånn sett er jeg uten tvil positiv til lagprestasjonen. 

Jeg er bare usikker på om det holder. Vi må score på Camp Nou, og vi skapte (i mine øyne) ingen kvalifiserte målsjanser på hjemmebane mot dem til tross for at de stod høyt med hele laget kampen igjennom. Kampbildet blir omtrent det samme, men hvor skal målene komme fra? Dette var i tillegg en ekstremt svak kamp av Barca. Vi må sannsynligvis heve oss offensivt samtidig som at Barca ikke lærer av egne feil og er like søppel i returoppgjøret. Det er her skepsisen min stammer fra. 

xytheon
xytheonInnlegg: 17977
22.02.18 14:58
andwez: Men, det røyner veldig fort på hvis Chelsea mister strukturen. Det er nok best å fortsette i samme spor i bortekampen og heller spa på fremover siste 10 hvis det ikke har kommet et mål fra et eller annet hold.

Enig. Fryktet Dembele hele kvelden, men inn kom i stedet Vidal og Gomes. Ka-ching, som man sier.

H44l4nd
H44l4ndInnlegg: 261
22.02.18 15:14
andwez: Han står jo alene med 15 meter til nærmeste spiller på målet, og det første skuddet står Busquest som en tinnsoldat.

Når jeg ser målet igjen nå så er jeg enig med deg. Ble litt lurt over at Willian bruker litt tid før finta og skuddet kommer.

Paulinhos avslutning kommer også av svakt Chelseaopptelling. Målet kommer av tre udyktige og uheldige involveringer fra dansken, cesc og Azpi. Sånn sett er vel det rettferdige resultatet 0-0 dersom man ikke skal ta hensyn at personlige feil kan oppstå. Det skjer hver kamp, og det er opp til det angripende lag å utnytte dette på best mulig måte.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 2745
22.02.18 15:19

Courtois er heller ikke feilfri på målet, han legger seg ned til sik venstre aaaltfor tidlig.

Grunnen til at Willian er så ledig har mye med at de bruker ekstremt mye energi på å demme opp for Hazard.

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 6980
22.02.18 15:23

Chelsea har muligheter i returoppgjøret på Camp Nou. Det kan fort ende 1-1 igjen og derfor vil jeg gjerne se Caballero i mål i bortekampen (les: straffekonk). I tillegg ville jeg startet med Giroud på topp for å ha et oppspillspunkt. Rüdiger slår meget presise langpasninger, og kan sikte på Giroud. Da må selvfølgelig Hazard og Willian være på alerten for å fange opp headinger/flikker fra den store sterke franskmannen. Umtiti vil virkelig få noe å bryne seg på da. I tillegg vil nok Barca få en del dødball for, og da vil Giroud være viktig for å rense unna.

Jeg mener også at det er viktig at Conte endrer noe på taktikken, slik at det blir noe mer uforutsigbart for Barca. Jeg mener at det er positivt at Chelsea må score, det gjør kampen mye mer interessant. Men for all del, Barca er favoritter, det er det ingen tvil om. Likevel er det noe med disse kampene som alltid har noe uforutsigbart over seg. 

(Innlegget ble redigert 22.02.18 15:25)

H44l4nd
H44l4ndInnlegg: 261
22.02.18 15:24
xytheon: Jeg er bare usikker på om det holder. Vi må score på Camp Nou, og vi skapte (i mine øyne) ingen kvalifiserte målsjanser på hjemmebane mot dem til tross for at de stod høyt med hele laget kampen igjennom. Kampbildet blir omtrent det samme, men hvor skal målene komme fra? Dette var i tillegg en ekstremt svak kamp av Barca. Vi må sannsynligvis heve oss offensivt samtidig som at Barca ikke lærer av egne feil og er like søppel i returoppgjøret. Det er her skepsisen min stammer fra.

Jeg har mine tvil jeg også, men jeg er mer positiv etter kampen enn det jeg var i forkant. Etter hva jeg leste i Barcatråden her på forumet har visstnok katelanerne vært ganske søppel i en periode nå, men klarer likevell å dra med seg resultater, så sånn sett er jeg ikke så overrasket. Jeg er mer overrasket over at Chelsea faktisk hadde intensitet og trøkk i spillet sitt som vi ikke har sett så mye til denne sesongen.

Vi har noen spennende uker foran oss.

Rome77
Rome77Innlegg: 9188
22.02.18 15:27

Lascelles er kvalitet han. Ikke minst er han en forsvarssjef som styrer andre rundt seg.

xytheon
xytheonInnlegg: 17977
22.02.18 15:33
Rome77: Lascelles er kvalitet han. Ikke minst er han en forsvarssjef som styrer andre rundt seg.

Og ikke minst et problemområde for Chelsea. Det er en ny midtstopper vi trenger!

andwez
andwezInnlegg: 10919
22.02.18 15:33
H44l4nd: Paulinhos avslutning kommer også av svakt Chelseaopptelling. Målet kommer av tre udyktige og uheldige involveringer fra dansken, cesc og Azpi. Sånn sett er vel det rettferdige resultatet 0-0 dersom man ikke skal ta hensyn at personlige feil kan oppstå. Det skjer hver kamp, og det er opp til det angripende lag å utnytte dette på best mulig måte.

Er vel ingen som har sagt noe i mot dette? Er vel heller at Chelsea ikke helt ønsket å gripe mulighetene da Barcelona stod så høyt med laget. Fair game, men det er jo en taktikk hvor du i stor grad ikke styrer din egen skjebne. Begynner å bli veldig mange år siden et lag vant CL på denne måten. 

grock19
grock19Innlegg: 81882
22.02.18 15:36

"Chelsea nekter å gi seg. Ny galactico på vei inn dørene!"

Kjøper man Michael Hector en gang til?!

 

.. Eller er det "topp 3 stopper" i LIgue Øøøøøh, Papy? 

(Innlegget ble redigert 22.02.18 15:37)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 2915
22.02.18 15:38
grock19: Kjøper man Michael Hector en gang til?!

Har lagt inn bud på Baba Rahman. Klubben har glemt at den fortsatt eier ham.

grock19
grock19Innlegg: 81882
22.02.18 15:40

Hehe, lett å miste oversikten over hvem som er på lån ja! Særlig om Emenalo tok med seg filene på dette.

Må i så fall sjekke Transfermarkt og håpe alt er korrekt. 

H44l4nd
H44l4ndInnlegg: 261
22.02.18 15:44
andwez: . Fair game, men det er jo en taktikk hvor du i stor grad ikke styrer din egen skjebne

Enig.

Vi har dog ikke godt nok lag til å vinne Champions League på noen annen måte, og jeg tror Conte også er enig i det. Det handler jo om spillerkjøpene våre de siste årene, som går inn på en helt annen diskusjon.

andwez
andwezInnlegg: 10919
22.02.18 15:47
H44l4nd: Vi har dog ikke godt nok lag til å vinne Champions League på noen annen måte, og jeg tror Conte også er enig i det.

Jeg tror Morata starter neste. Han er faktisk ganske god til å koke suppe på en spiker når han er isolert, og er god med de rommene som måtte oppstå.

 

H44l4nd
H44l4ndInnlegg: 261
22.02.18 15:53
andwez: Jeg tror Morata starter neste. Han er faktisk ganske god til å koke suppe på en spiker når han er isolert, og er god med de rommene som måtte oppstå.

Jeg er usikker. Willian blir fort ofret for Bakayoko i såfall, da balanse er veldig viktig for Conte. Han starter neppe Willian, Morata og Hazard samtidig borte mot Barcelona. Som jeg nevnte tidligere blir det meget spennende og sesongdefinerende de neste tre ukene!

xytheon
xytheonInnlegg: 17977
22.02.18 15:55
grock19: Kjøper man Michael Hector en gang til?!

Heldigvis eier vi ham fremdeles. Kunne fort blitt en ny KDB/Salah om man ikke var føre-var. Vi skal spende big på Crouchey til sommeren, så et kjøp av både Hector og Lascelles ville vært i overkant ambisiøst selv for oss. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg