Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5970
10.11.19 13:57
Lew_Ashby: Jeg hadde langt større tro før 18/19-sesongen, men håper jeg tar feil!
Årsakene til skepsisen min er vel egentlig åpenbar. Vi stiller med en manager som har 1 års erfaring, og det for en klubb på neste øverste nivå. Trenerapparatet er bra, men fortsatt er hans høyre hånd en fyr som også har veldig begrenset erfaring på toppnivå, og Edwards er også en fersking.
Vi har et forsvar med to mediokre venstrebacker og en Azpi på høyreback som så gammel ut allerede ifjor. Backupen er en dritings italiener og en 19-åring med en god sesong i Championship. I midten har vi Luiz som i en alder av 32 år har mistet litt av fysiske egenskapene, samtidig som han utrolig nok ikke ser ut til å bli bedre taktisk med årene. Hans makker vil være ute i flere måneder med en kneskade, og vi sitter igjen med en skadeplaget AC, en usikker situasjon rundt Zouma, og et altfor ferskt talent i Tomori.
Sentralt er vi meget godt forspent, med Jorginho (som du vet jeg elsker) og en av de beste midtbanespillerne i verden. Kova var veldig opp og ned ifjor. Av de mer dynamiske, offensive spillerne har vi Barkley (svak hittil i Chelsea), Mount (20 år, aldri spilt på toppnivå) og RLC (vil han noensinne komme tilbake på nivået han var).
Kanter er også spennende, men Willian er...Willian. Pedro er profesjonell og effektiv, men er emm maksimalt en god rotasjonsspiller. Ingenting som tilsier at de plutselig skal bli storspillere for oss i 2019/20. Pulisic er 20 år og kommer fra en skuffende sesong i Tyskland der han rett ut mistet plassen sin til en enda yngre spiller. CHO ute i lang tid, og selv om han nok er tilbake allerede tidlig i høst, så er det knyttet mye usikkerhet rundt hans skarphet når han er tilbake. Han har uansett startet mindre enn 10 kamper på toppnivå. 
På topp har vi et utrolig usikkert kort i Abraham, en Michy som sleit med å være spikret på Palace, og en Giroud som er helt avhengig av hjelp. 
Men allikevel har vi jo alle troen. Det fine med mye unge talenter er jo at det alltid vil være en genuin sjanse for at talentet slår ut i full blomst - noe som medfører at det alltid vil være grunnlag for håp.
Lampard sier og gjør alt riktig hittil. Han er nok langt bedre med spillerne enn Sarri, og framstår mer pragmatisk. Han ser ut til å være den perfekte mannen til å ta et ungt mannskap til best mulig plassering på tabellen. 
Jeg håååper på topp 4, men frykter det blir veldig vanskelig. Topp 6 vil jeg være fornøyd med. Jeg føler faktisk jeg er forholdsvis optimistisk når jeg tipper oss på en 5.plass i årets sesong. Bak City, Liverpool, Tottenham og Arsenal.

Måtte grave litt for å finne mine utsikter for sesongen, dette var for 3 måneder siden. Nesten absurd å se hvor langt ungguttene våre har kommet på kort tid. Det er fortsatt sannsynlig at vi kommer til å svinge i prestasjonene hele sesongen, men det fundamentet Lampard kan bygge videre på er så spennende.


Tammy, Tomori og Willian er de som kanskje har overrasket mest. Samt at Lampard faktisk har baller til å bruke samtlige unggutter samtidig. Og at vi har disse resultatene med Kante ute store deler av sesongen..

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5970
10.11.19 14:00

Og selv om vi så antydningene til det mot slutten av fjorårssesongen - det Spurs, Arse og United holder på med gjør det hele så mye deiligere. Drittlag.

chelsea8
chelsea8Innlegg: 31509
10.11.19 19:26

Hadde ikke trodd at Chelsea og Leicester skulle være framfor City per 23. november.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 2403
10.11.19 19:31

Orker ikke Pool-tittel. Leicester, City og vi må sørge for at det ikke skjer!

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6811
10.11.19 20:07
BlueRaptor: Orker ikke Pool-tittel. Leicester, City og vi må sørge for at det ikke skjer!

Tiltredes. Men det ser meget lyst ut mtp fjerdeplassen nå!

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17464
startelver
startelverInnlegg: 63532
12.11.19 01:46

Lampard er i ferd med å bli en legende som trener , som han var som spiller.  

Så et intervju av han på Sky Sports , der han fortalte han var med på en IQ test sammen med laget, og de målte han til over 150 , han tilhører visst 3 % av befolkningen som har så høy IQ.

Han kunne blitt hva som helst, men valgte fotball-livet. En veldig interessant personlighet som det skal bli spennende å følge fremover, han ser ikke ut til å gjøre noen feil hittil.    

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 15054
12.11.19 02:14
startelver: Lampard er i ferd med å bli en legende som trener

Den lista for å bli legende i Chelsea er jammen lav. Ta det med ro, mannen har vært hovedtrener i 12 kamper(+ cup).....

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17791
12.11.19 07:23

Mann skriver som mann har vett til. Klarer en ikke å se det store bildet når det gjelder Lampard opp mot managerjobben i Chelsea så  burde en la de passere. I utgangspunktet det samme som ga OGS jobben i United men i mikroskala i forhold. Og når en da har evne til å se når noe stort åpner seg og åpenbarer seg så har en lov til å ha trua. Og være oppglødd rundt det.

(Innlegget ble redigert 12.11.19 07:37)

Orake1et3
Orake1et3Innlegg: 3694
12.11.19 09:00
TheOpiate: Den lista for å bli legende i Chelsea er jammen lav. Ta det med ro, mannen har vært hovedtrener i 12 kamper(+ cup).....

Hvis det er ett sted lista er høy er det Chelsea. Vi har ansatt verdens "heteste" managere på rekke og rad i over 15 år nå, og de har rutinemessig fått fyken til tross for stor sportslig suksess.


Til tross for at lista ligger så høyt er Lampard sin start kanskje den sterkeste. Ikke resultatmessig, men mannen har gjort et generasjonsskifte som er helt vilt! Så mange unge engelskmenn som faktisk er / kan bli gode nok. Helt vilt!

startelver
startelverInnlegg: 63532
12.11.19 12:15
Orake1et3: Til tross for at lista ligger så høyt er Lampard sin start kanskje den sterkeste. Ikke resultatmessig, men mannen har gjort et generasjonsskifte som er helt vilt! Så mange unge engelskmenn som faktisk er / kan bli gode nok. Helt vilt!

Nettopp! Jeg holder med Spurs selv, men man må være blind for ikke å se hva som skjer i Chelsea for tiden.  Mange trenere opp igjennom årene og alt fra suksess til fiasko har det blitt. 

Men dette er vel første gangen en Chelsea-manager får sjansen til å bygge opp et lag med mange unge spillere, Lampard ser ut til å være flink til å plukke ut  spillere i de riktige posisjonene. Kjemien i laget ser bra ut.  

(Innlegget ble redigert 12.11.19 12:17)

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 2403
12.11.19 13:37
TheOpiate: Den lista for å bli legende i Chelsea er jammen lav. Ta det med ro, mannen har vært hovedtrener i 12 kamper(+ cup).....

Hvordan går det ann å ligge på tabelltopp og likevel være så bitter? Er du så sikker på at dere snubler fra nok en ligatittel altså?

Shenon
ShenonInnlegg: 5241
13.11.19 11:55

Må man faktisk være bitter for å mene at det er drøyt å kalle noen en TRENERlegende etter 12 ligamatcher??


At starten har vært veldig lovende og at ting ser veldig lyst ut er jo soleklart for de fleste, men det må vel være lov å stille spm-tegn ved «legende»statusen etter såpass kort tid? (SPILLERlegende er vel hevet over enhver tvil, så her menes kun trenersiden).


 

Orake1et3
Orake1et3Innlegg: 3694
13.11.19 13:00
Shenon: Må man faktisk være bitter for å mene at det er drøyt å kalle noen en TRENERlegende etter 12 ligamatcher??

Han skriver da vitterlig "i ferd med å bli".


Det er viktig å huske på at legendestatus kan oppnås på ulikt grunnlag. Jeg vet om en toppklubb hvor fansen hyller treneren som en legende til tross for at han ikke har vunnet en eneste ligatittel på de fem årene han har trent klubben. Til sammenligning kalles ikke Ancelotti og De Matteo legender av Chelsea fansen selv om de vant PL og CL. 


Lampard derimot. Han blir en legende hvis han fullfører i nærheten av så godt som han har startet. Det handler ikke bare om resultatene, men den entusiasmen og han har skapt ved å gjøre et erfarent lag på vei ned til et ungt lag på vei opp ila rekordtid, samtidig som resultater oppnås. Det skjer ikke ofte!

Kurtkanon2
Kurtkanon2Innlegg: 9361
13.11.19 13:07

Legende? Njaa.

NLHE
NLHEInnlegg: 9614
13.11.19 17:39

La nå folk få være litt engasjerte når det går bra da! Jiiiiz

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 3165
13.11.19 18:21

Lampard er en legende, trener eller ei. Når Klopp gir seg så håper jeg vi en gang i fremtiden får en Lampard vs Gerrard duell. Om OGS lykkes så blir det enda mer moro. 

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8327
13.11.19 18:29

Tror egentlig det er verst for OGS. Der går jo legendene Fergie og Bobby inn og ut av dørene når det måtte passe dem. #sjuendefarihuset ganger 2.

(Innlegget ble redigert 13.11.19 18:36)

Rory-R
Rory-RInnlegg: 347
14.11.19 11:35

I anledning landslagspausen vil jeg trekker frem mine 5 høydepunkter så langt i sesongen - av mange kandidater (ikke rangert):

 

 - The second coming of Jorginho

 

Meget imponert over gutsen og viljen hans, til å forandre seg til det laget trenger - en midtbane-bikkje med aggressivitet, ballvinneregenskaper og leder-pondus, kominert med pasningsregistert og evne til å styre kamper i verdensklasse.

 

 - The second coming of Kovacic

 

I sommer kunne jeg ikke sett for meg at jeg ville synes at £40mil. var en veldig god pris for Kovacic, men dette er tydeligvis sesongen hvor de fleste Chelsea-fans skal i skammekroken, mest pga at de har bommet totalt på om en eller flere spillere/manager/laget er gode nok. Kovacic har touchet innom verdensklasse noen ganger denne sesongen og vi kan bare håpe han tar flere steg.

 

 - Abraham har tatt nivået

 

Her bommet jeg også totalt. Han drar selvfølgelig god nytte av at laget spiller mye bedre enn forrige sesong, men han innehar virkelig topp avslutningsferdigheter, i tillegg til veldig god timing på løp bak forsvaret. Han har endel å hente i åpent spill, men om han får god nok service så scorer han i bøtter og spann.

 

 - Lampard!!!

 

IQ-guden Frank kan ikke gjøre feil så langt denne sesongen. Den jobben han, Jody og alle de andre i trenerteamet har gjort er formidabel. Digger de aller fleste valgene han tar, og at han har baller og evner til å gjennomføre den mildt sagt vågale transformasjonen klubben går gjennom. Liker særlig hvordan det har vokst frem en lagmoral og spilleglede man kan se gjennom skjermen. Både de erfarne og de yngre spillerne virker å være engasjerte og oppofrende for laget. Må nevne at det å kvitte seg med Luiz var noe av de smarteste han har gjort.

 

 - Tomori og Zouma

 

Ble egentlig to punkter dette, men klarte ikke ta med en av de uten den andre. Zouma er faktisk den som har imponert meg aller mest de siste kampene. Synes han til og med har vist lederegenskaper og har en ekstrem duellstyrke. Spiller mye smartere enn tidligere, så vi ser sjelden at han er noe begrenset med ballen i beina, selv om han har forbedret seg kraftig der også.

 

Tomori er jo en solskinnshistorie. Tok meg på senga at han skulle ta den ene stopperplassen og holde på den, men tror ekstremferdighetene hans med fart og 1v1-egenskaper gjør at han klarer å beholde den.

(Innlegget ble redigert 14.11.19 11:36)

beardman
beardmanInnlegg: 2879
15.11.19 03:05
Rory-R: Tomori er jo en solskinnshistorie. Tok meg på senga at han skulle ta den ene stopperplassen og holde på den

Med alle 4 stopperne skadefrie etterhvert så skal det jammen meg bli tøft å spille seg inn i midtforsvaret hos dere.

Lukter nesten Christensen som 4. valg.

Ayebee
AyebeeInnlegg: 12122
15.11.19 05:11
beardman: nesten

Du kan fjerne dette ordet. Soleklart 4. valg slik det er nå.

johwi68
johwi68Innlegg: 20482
15.11.19 07:39
Orake1et3: Jeg vet om en toppklubb hvor fansen hyller treneren som en legende til tross for at han ikke har vunnet en eneste ligatittel på de fem årene han har trent klubben. Til sammenligning kalles ikke Ancelotti og De Matteo legender av Chelsea fansen selv om de vant PL og CL.

Nå er Klopp en fantastisk populær mann på Merseyside, og fyren er definitivt i ferd med å bli ei legende. Jeg tror ikke du er så uvitende at du ikke skjønner hvorfor, men man vet aldri på VGD, så kortversjonen er:

- i løpet av fire (ikke fem) år har han transformert laget fra å være et lag som surret rundt sånn cirka midt på tabellen (6.-8.plass i perioden 2009-16, med unntak av 13/14-sesongen), til å bli laget de aller fleste fotballfolk mener er Europas beste lag
- regjerende Champions League-mestere
- CL-fotball tre sesonger på rappen
- ny klubbrekord i antall poeng sist sesong, og kun slått to ganger i historien
- 3 av 10 spillere nominert til Årets spiller i verden er røde (litt forskjell fra tiden med Aquilani, Kyrgiakos, Konchesky, Cole, Poulsen, Assaidi og Borini)
- en viktig del av en endring som har ført klubben fra en situasjon når konkursens rand til å bli en økonomisk stormakt
- leder PL pr dags dato med 9 poeng
- er en leder som aldri sier noe galt, og er elsket av media
- er godt likt av de fleste motstanderne, spillere som ledere
- svært oppegående og kunnskapsrik, og en fotballfyr som faktisk har interessante saker å melde

Carlo Ancelotti er en trenerlegende, bare ikke i Chelsea. At han fikk sparken etter kun to sesonger er en av årsakene til det, og da hjelper det lite at han vant ligaen.

At Roberto di Matteo etter 282 dager som manager i Chelsea fikk sparken, hvor attpåtil 100 av disse dagene var spillefri/ferie, er vel en naturlig årsak til at fyren ikke står på sokkel utenfor Stamford Bridge? At det ble en CL-tittel etter at André Villas-Boas fikk sparken endrer ikke på at han var ansatt i kun kort tid, og da med svake resultater.

Sammenligningen er, som du selvsagt vet, håpløs. Og svært så tendensiøs. "Alle" vet at Klopp vil bli en legende i det øyeblikket han sørger for at liga-pokalen kommer til byen, etter tretti år, og dette kan skje i mai. Da er legendestatusen spikret, og han vil være der oppe med Shankly, Paisley, Fagan og Dalglish.


johwi68
johwi68Innlegg: 20482
15.11.19 07:41

Og Lampard er selvsagt en legende i Chelsea. Ubestridt. Jobben han gjør som manager har så langt imponert hele Fotball-Europa.

Legendarisk spiller, får ikke handle spillere, satser på egne unggutter, står for positiv fotball, oppnår resultater. Jeg blir ikke overrasket om han blir en legendarisk manager.


xytheon
xytheonInnlegg: 18891
15.11.19 10:11
johwi68: - leder PL pr dags dato med 9 poeng

Ouch. The disrespect mot Leicester og Chelsea.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2140
15.11.19 12:24

Ikke rart ingen unner Pool et seriegull, selv etter 30 år sist. Selv etter Klopp og selv etter en bra klubbdrift. Lenge leve pool fansen, verre supportere eksiterer ikke

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 3165
15.11.19 13:11
KTBFFH: Lenge leve pool fansen, verre supportere eksiterer ikke

Vi Pool-supportere ber deg holde deg til Liverpool-fans - De verste 
heretter. Vi vil ha alt banter på et sted så vi er sikre på at vi får det med oss. 

Ellers kan jeg anbefale Klikk der du får 5 tips som hjelper deg å slutte med sutringen. Ha en finfin lørdag. 

 

Hilsen FÆL Pool-supporter som har sans for det Lampard nå bygger opp. 

(Innlegget ble redigert 15.11.19 13:14)

wise747
wise747Innlegg: 8180
15.11.19 14:32
idiomatisk: Ha en finfin lørdag.

Det er fredag

Roshambo
RoshamboInnlegg: 4805
15.11.19 15:44

Ryktene de siste dagene går på at man regner med at sanksjonene mot klubben blir opphevet i januar, og at man da står klar til å signere Milinkovic-Savic. Klype salt og alt det der, men det er i så fall en signering jeg skjønner lite av, da han neppe går til Chelsea for å sitte på benken. En annen type enn de vi har på midtbanen nå, men etter mitt syn ikke i nærheten av Kanté, Jorginho og Kovacic kvalitetsmessing. Usikker på om han i det hele tatt er på nivå med Mount, som fortsatt kan utvikle seg masse.


Det er egentlig veldig få spillere jeg ønsker inn akkurat nå. Chilwell er drømmesigneringen, han håper jeg virkelig vi går for. Chilwell med Emerson som backup er en voldsom oppgradering fra Emerson med Alonso som backup. Utenom det har vi jo gode og stort sett unge spillere i alle posisjoner. Hvis/når Giroud og Pedro forsvinner må vi jo hente ny backup der, men sånn ellers ser jo stallen ganske komplett ut.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2140
15.11.19 16:53

Chillwell, Sancho og en spiss. Jrg har veldig sansen for Jimenez på wolves. Er en firmino light. Veldig god på mye,  kan gjøre vingene endå bedre. Scorer riktignok bra med mål for et defansivt wolves. Kan være en fin rotasjonsspiller som trolig passer bedre enn tammy i enkelte kampbilder. 

xytheon
xytheonInnlegg: 18891
15.11.19 23:45
KTBFFH: Jrg har veldig sansen for Jimenez på wolves

Liker spilleren, men sliter med å se Firmino-sammenligningen. Synes han er mer lik Tammy sånn sett. Man kan dessuten stille seg spørsmålet om han er noe dårligere enn Tammy, men aldersprofilen er uansett feil imo. Fyller 29 i mai.


Chilwell er jeg nesten helt sikker på at Chelsea og Lampard er gira på. Mistenker at det også foreligger en Sancho-interesse, men tiden vil vise. 


For øvrig er tiden hvor jeg sikler etter overgangsmål over. Tror verken Chilwell, Sancho eller Jimenez hadde gitt oss stort annet enn mer dybde p.d.d. Vet ikke om det er Sarri-tankegangen som henger igjen i meg, men foretrekker spillere som kjenner systemet fremfor å kaste penger etter nye spillere - gitt at jeg føler systemspillerne er gode nok, da.


I Chelsea pr. nå synes jeg laget ser ekstremt godt balansert ut. Pedro, Alonso og Giroud forsvinner nok ut, som du sier, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke tenker så mye på hvem de erstattes av, da jeg uansett synes vi er godt forspent i de posisjonene. For meg er Alonso tredjevalg på venstreback (altså bak Azpi), Pedro fjerdevalg blant vingene og Giroud et klart tredjevalg blant spissene. Disse tre representerer ikke viktige spillere i dagens Chelsea. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg