Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
20.12.18 09:51
Inbetweener: Liker for øvrig Loftus-Cheek ganske godt på kanten, og før vi får inn nytt skyts burde han starte hver kamp der. Ikke nok med at hans mangler blir ganske skjult, han er så til de grader en mismatch for alle backer. Han tilbyr også en exit for Kepa og spillerne i backfireren. Loftus-Cheek har vært på seilas i mange år, hvor han kun har gjort minimum. Har lenge vært kritisk til han, men nå er han stort sett en av banens tre beste hver gang han får spille. Et vitne til coachingen Sarri er i stand til.

JackNapier! Begynner vi å snu når det gjelder RLC nå? Uten å sjekke så har han vel vært blant våre 3 beste spillere i tilnærmet samtlige kamper han har startet i år.  Har også vært god i alle sine innhopp. Dersom han ikke får mer spilletid framover så er det ikke prestasjonene som er årsaken. 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
20.12.18 10:20

RLC begynner absolutt å overbevise meg, og jeg ønsker å se mer av han i elleveren. Strengt tatt så ville jeg helst sett en midtbanekonstellasjon med RLC-Kanté-Kovacic. Synes Jorginho blir for veik som DM, og det er bortkastet å bruke Kanté der han blir brukt.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
20.12.18 11:00
JackNapier: Synes Jorginho blir for veik som DM, og det er bortkastet å bruke Kanté der han blir brukt.

Jeg får ydmykt være uenig der også. Etter min mening er Jorginho den viktigste komponenten i et Sarri-ledet lag, og må fortsette i dagens rolle. Det er ørsmå detaljer som får Sarriball til å fungere, og Jorginho er generalen som styrer alt fra presshøyde, avstand mellom ledd, pasningstempo - han er Sarris forlengede arm. Han er også lagets beste pasningsspiller. Kante vil aldri kunne ha denne rollen under Sarri.

Så er jo spørsmålet om dagens Chelsea-lag burde vært såpass låst til taktikken. Vi så hvordan Tottenham kneblet oss fullstendig ved å låse ut Jorginho. Så for lite Napoli til å få en oppfatning over hvordan man løste slike situasjoner der nede, men går ut ifra at det er slike ting Sarri prater om når han sier at laget trenger 2-3 år for å perfeksjonere spillestilen. 

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
20.12.18 12:49

Er også utrolig fascinert over Jorginhos særegne talenter. Uten tvil den beste entouch-spilleren, samt den beste romforståelsen, jeg har sett i blå drakt. En spiller som motstanderlagene ser seg nødt til å markere ut med en eller to spillere er ikke problemet, det er heller de andre som må opp på det nivået. Jeg tror at så fort bevegelsene foran Jorginho stemmer bedre, så kommer flere av hans entouch-pasninger til å gå framover i banen, som de gjorde for Napoli. At han er sårbar som enkel pivot, særlig når presset ikke stemmer, sier seg selv, men for meg veier det positive opp for det negative.

Kante sin største utfordring per dags dato er at han ikke spiller for et kontringslag lengre, men et lag som går ut med ønsket om å dominere hver kamp. Jeg tror han kommer til å løse det med tid, for han er en av de beste fotballspillerne vi har hatt, men hans problemer kommer til å være like synlige om han flyttes ned som defensiv midtbane. Jorginho er per i dag den eneste i troppen som kan spille dypt på midten i et Sarri-lag, så får vi håpe at han får konkurranse av et innkjøp i januar eller til sommeren.

Tror Chelsea må være låst til taktikken nå. Selv om Sarri garantert står på dag ut og dag inn for at gutta skal spille sitt spill, så faller de tilbake til gamle synder så fort de møter litt motgang. Om Sarri firer på kravene sine nå, kommer de i hvert fall aldri til å kvitte seg med uvanene sine. Det er frustrerende når det ikke fungerer, men dette prosjektet ville uansett ta tid. Personlig tror jeg heller Sarris tillit til spillere som Alonso og Willian kan bli hans nederlag, istedenfor hans stahet ovenfor sin egen filosofi og system.

(Innlegget ble redigert 20.12.18 12:53)

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17308
20.12.18 13:08

Plutselig kan TV2 sende 2 PL kamper kl 1600. Frem til nå har de sagt at de ikke har mulighet til det. Endelig får vi bekreftet at de har løge til oss hele tiden. De har jo kunne gjort det i Sverige men TV2 har hele tiden benektet at de har muligheten til det

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8166
20.12.18 13:45
TheFamous25: Plutselig kan TV2 sende 2 PL kamper kl 1600. Frem til nå har de sagt at de ikke har mulighet til det. Endelig får vi bekreftet at de har løge til oss hele tiden. De har jo kunne gjort det i Sverige men TV2 har hele tiden benektet at de har muligheten til det

Kun for å kjøre manu (solskjær omg) kamper på. Glad jeg ikke er kunde hos tv2 pl lenger. 

(Innlegget ble redigert 20.12.18 13:46)

bernt007
bernt007Innlegg: 22397
20.12.18 13:56
TheFamous25: Plutselig kan TV2 sende 2 PL kamper kl 1600.

Men for å få det til måtte TV 2 ofre en 16-kamp senere i sesongen. Så det blir en lørdag senere der det ikke går en PL-kamp og vi må nøye oss med målshow.

(Innlegget ble redigert 20.12.18 13:57)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
20.12.18 14:32

Jeg synes Jorginho også er fantastisk å se på, men det bekymrer meg oppriktig at han er så veik. Han sliter virkelig med å holde på ballen når han blir satt under press. Se bare hvilken tanks City spiller med på midten.

Og føler blikket hans overvurderes litt. Blikket til fx Lampard var helt immense, han hadde full kontroll på alle med- og motspillere til enhver til og hadde langt større pasningsrepertoar. Nå var han dog en offensiv indreløper, men likevel. Jeg synes ikke vi skal undervurdere egenskapene til våre gamle helter bare fordi det kommer noe nytt og blankt :-)

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
20.12.18 16:21

Jeg undervurderer ikke gamle helter. Og jeg synes heller ikke at jeg overvurderer Jorginhos romforståelse og entouch-pasninger. Der er han i særklasse av det jeg har sett. At det finnes mer komplette spillere er det ingen tvil om, men i den rollen Sarri vil ha dypt på midten kommer han til å være førstevalget inntil vi finner en som er bedre. Fabregas, som isolert sett er en bedre pasningsspiller enn Jorginho, har ikke et fnugg peiling på å styre rytmen i kamper, så en eventuell erstatter til Jorginho kan ikke bare være teknisk (og sterk, siden det er et ønske).

Jorginho er ingen defensiv midtbanespiller på tradisjonelt vis. Det er en grunn til at Sarri vil at Kante mer eller mindre skal kunne holde han i hånda når motstanderen har ballen. Det er slik de aller fleste dyptliggende playmakere må bli passet på. Problemet oppstår når lagdelene ikke henger sammen, noe som skjer altfor jevnlig. Hazard er vår beste spiller, men han er direkte elendig til å presse og jobbe hjemover. Willian er elendig til å presse, men er i det minste ganske trofast til å jobbe hjemover. Morata gidder ikke å presse, mens Giroud stort sett er for treg til å presse.

Når det første pressleddet er så dårlig, gjerne ispedd dårlig posisjonering fra midtbanespillerne og en forsvarsfirer som ligger som en bord, da blir Jorginho etterlatt på en øde øy i midten. Dette var også det som skjedde når vi fikk grisejuling av Arsenal i Conte sin første sesong. Da spilte Kante defensiv midtbane (ekte defensiv midtbane) foran en backfirer, og ble løpt fra av dommeren på Arsenals tredje mål. Det er også det som har skjedd i en rekke kamper hvor tanksen din, Fernandinho, har spilt som enkel pivot, både for Brasil og Manchester City.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
20.12.18 17:06

Med all respekt, om vi skal vinne PL og CL igjen gjøres ikke det med en DLP som må holdes i hånda såpass mye når vi ikke har spillere til stilen. Det kommer til å ta årevis å hente inn de riktige spillerne i dagens marked, og den tiden får ikke Sarri. Jeg håper selvfølgelig klubben er tålmodig, men all historikk tilsier at den ikke kommer til å være det.

Flott spiller er Jorginho, men som «bakerste mann» på midten i PL tror jeg blir for trådt.

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17308
20.12.18 17:11

Får Chelsea 2 stk gode vinger og en god spiss vil det gi mer plass til Jorginho pga de må passe på flere. Nå har de kun hazard evt Pedro dermed frigjør det spillere til å tette igjen på midten

(Innlegget ble redigert 20.12.18 17:12)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17181
20.12.18 17:24
Inbetweener: Jeg undervurderer ikke gamle helter. Og jeg synes heller ikke at jeg overvurderer Jorginhos romforståelse og entouch-pasninger. Der er han i særklasse av det jeg har sett. At det finnes mer komplette spillere er det ingen tvil om, men i den rollen Sarri vil ha dypt på midten kommer han til å være førstevalget inntil vi finner en som er bedre. Fabregas, som isolert sett er en bedre pasningsspiller enn Jorginho, har ikke et fnugg peiling på å styre rytmen i kamper, så en eventuell erstatter til Jorginho kan ikke bare være teknisk (og sterk, siden det er et ønske). Jorginho er ingen defensiv midtbanespiller på tradisjonelt vis. Det er en grunn til at Sarri vil at Kante mer eller mindre skal kunne holde han i hånda når motstanderen har ballen. Det er slik de aller fleste dyptliggende playmakere må bli passet på. Problemet oppstår når lagdelene ikke henger sammen, noe som skjer altfor jevnlig. Hazard er vår beste spiller, men han er direkte elendig til å presse og jobbe hjemover. Willian er elendig til å presse, men er i det minste ganske trofast til å jobbe hjemover. Morata gidder ikke å presse, mens Giroud stort sett er for treg til å presse. Når det første pressleddet er så dårlig, gjerne ispedd dårlig posisjonering fra midtbanespillerne og en forsvarsfirer som ligger som en bord, da blir Jorginho etterlatt på en øde øy i midten. Dette var også det som skjedde når vi fikk grisejuling av Arsenal i Conte sin første sesong. Da spilte Kante defensiv midtbane (ekte defensiv midtbane) foran en backfirer, og ble løpt fra av dommeren på Arsenals tredje mål. Det er også det som har skjedd i en rekke kamper hvor tanksen din, Fernandinho, har spilt som enkel pivot, både for Brasil og Manchester City.

Her er det bare å rope høyt  .....  BINGO.........

Eller fasit som ungdommene sier.

(Innlegget ble redigert 20.12.18 17:25)

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
20.12.18 17:40

For all del, da vinner vi bare ikke ligaen, da, for Sarri kommer ikke til å bruke Kante der. Men, hadde det ikke vært for en transferinnspurt fra vår side, så hadde Jorginho startet som pivot i City, og mest sannsynlig vunnet ligaen for de i år.

Når det kommer til dyptliggende playmakere som må holdes i hånda av et eller flere rivjern, så er ikke det så uvanlig. Det har faktisk vært relativt suksessfullt, opp igjennom historien. Pirlo spilte med et par skurtreskere foran seg, både for Milan og for landslaget. Pjanic sine defensive ferdigheter strekker seg til å se stygt på motstanderens ballfører. Kroos har hatt mye barnevakt av Casemiro og utømmelige Modric. Xabi Alonso ble passet på av Mascherano i Liverpool, og Paul Scholes hadde aldri noe særlig defensivt ansvar utover å kveste et par motspillere hver kamp.

Allikevel er det en slik spiller som gjør at lag kan dominere kampbildet, særlig i moderne tid. Det laget som har ballen er det laget som har muligheten til å påvirke et kampbildet, og Jorginho har et unikt talent i en ballbesittende spillestil. En spesialist, ja, en glasskanon, ja - så laget må bygges opp rundt sånne typer. Om du har null troen på det får så bare være, jeg er skeptisk selv til om Sarri kommer til å vinne det helt store for oss. Men om Sarri skal være treneren vår, så må han gjøre det på sin måte, hvis ikke kan vi bare gå tilbake til det pragmatiske.

xytheon
xytheonInnlegg: 18824
20.12.18 22:07

Du er på jobb nå, Inbetweener.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
20.12.18 22:57

Jeg håper du har rett Inbetweener. Jeg er rett og slett for vant til at Chelsea sin DM er en hardhaus med navn Makelele, Essien, Mikel, Matic eller Kanté. 

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47213
20.12.18 23:14

Jeg tror det er ganske greit å si at Inbetweener sitter på fasiten her.

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8166
21.12.18 10:27

Ansettelsen av Sarri er vel det mest proaktive avgjørelsen som er blitt tatt av klubbeier og styre i klubbens moderne historie.

At man blir frustrert når resultater går litt i mot er bare naturlig. Jeg forventer at Sarri har tillit, og får tid til å gjennomføre sitt prosjekt. Hvis det er noe klubben virkelig behøver nå, så er det tålmodighet og nøyaktighet i fremdriften mot sine mål.

Prosjektets hovedmål er å bli den beste fotballklubben i Europa. Hårete målsetting vil mange si. Likevel er tiden inne for at en engelsk klubb igjen kan bli best i Europa, ikke minst fordi RM og Barca har en noe nedadgående tendens. Juve og PSG spiller i ligaer uten god nok intern konkurranse i toppen (om noen?)

Chelsea, Manchester City, Liverpool er klubber som har ryggrad og kapasitet til å bli best. Hvem av disse tre som vil nå dette målet først er vanskelig å si. Pr. nå er nok Liverpool og Man. C nærmest, mens Chelsea er på god vei.

Så vil mange si; Hva med  Spurs, Arsenal og ManU? Vel, pr nu  mener jeg at disse tre mangler vinnerskaller nok i klubben.

De har vært, og vil fortsatt være med på å skape konkurranse på et svært høyt nivå, det er det ingen tvil om. 

Dette jevne toppnivået vil gagne samtlige nevnte klubber, i tillegg til at det fortsatt vil være svært attraktivt å spille for klubbene.

 Spennende tider!

(Innlegget ble redigert 21.12.18 10:29)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
22.12.18 09:49

Kunne tenke meg å få se mer av denne elleveren i fremtiden (vel vitende om at Jorginho har fus på DM):

Arrizabalaga 

Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Emerson

Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek

Pedro, Hazard, Hudson-Odoi

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
22.12.18 12:41

Helt enig i det laget, men tror dessverre både Willian og Alonso har et par måneder til med sjanser igjen. Eventuelt ville jeg hatt Kova på midten, for å danne et sterkt fundament, og Loftus-Cheek på vingen.

Willian
WillianInnlegg: 1007
22.12.18 15:06

Samme lag som vanlig. Kjedelig, men forventet. Likevel troa på 3 poeng, som alltid. 

(Innlegget ble redigert 22.12.18 15:07)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47213
22.12.18 16:33

Nitrist angrepsspill. Vi skaper fortsatt nada fremover mot kompakte forsvar. Ingenting. Bare lange baller fra Luiz som tilfeldigvis nesten kommer frem.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47213
22.12.18 16:43
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:49)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
22.12.18 16:46

Tenk at vi kvittet oss med De Bruyne og Mata pga Willian og Oscar. Gjør faen meg vondt i magan ennå.

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17308
22.12.18 16:49

Oscar kunne blitt god hvis han hadde fått lov til å være offensiv. Mourinho ødela han fullstendig med å forlange at han skulle konsentrere seg om det defensive . 

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17308
22.12.18 16:49

Willian må t h.....ut av dette laget og RLC inn

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
22.12.18 16:52

Meh, same old fra Willian. En av de fremste svindlerne i moderne tid. Det stjeles et levebrød sør-vest i London. Dette er på Sarri, og min spådom om hans nederlag fordi han stoler på folk som ikke har sjangs kan bli sann.

(Innlegget ble redigert 22.12.18 16:54)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
22.12.18 16:57

At ikke Hudson-Odoi kan få sjansen i stedet for Willian er helt utrolig. Willian blir bare dårligere, mens Hudson-Odoi bare kan bli bedre.

NLHE
NLHEInnlegg: 9614
22.12.18 17:13

Det er Liverpool sin tur i år. Fullt fortjent!

Jeg er bare sjeleglad jeg er over dammen store deler av mai. Skal jeg skru av internett.

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8166
22.12.18 17:13

Nå må Sarri ta grep!

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
22.12.18 17:17
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:49)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg