Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
xytheon
xytheonInnlegg: 18824
03.01.19 00:06
molishani: Har ikke sett nok på Chelsea til å uttale meg, men observerer at de vil havne utenfor topp4, dessverre.

Så du har ikke sett nok Chelsea til å uttale deg, men har likevel observert at vi havner utenfor topp 4. Godt å vite.

PeakOfEternaILight
PeakOfEternaILightInnlegg: 602
03.01.19 00:17

Dere bør ikke ta helt av etter dagens forestilling. Det var tross alt nedrykksplasserte Southampton på hjemmebane, Sarri er ikke verdens beste trener bare fordi han tar poeng mot The Saints.

Lezah
LezahInnlegg: 63829
03.01.19 00:20
molishani: Har ikke sett nok på Chelsea til å uttale meg, men observerer at de vil havne utenfor topp4, dessverre.

Denne var bra.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15290
03.01.19 03:59

Haha rå fyr.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
03.01.19 08:33

Dette forumet er virkelig kreftfremkallende noen ganger.

chelsea8
chelsea8Innlegg: 31222
03.01.19 10:07

Ser Fabregas linkes til Monaco og Cahill til Fulham. Har vi bredde nok i stallen til å sende alle disse på dør?

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6727
03.01.19 10:45

Willian med 20 kamper i PL, 2 mål og 4 assists...Fantasy-assists  så kan sikkert dele det på to...

(Innlegget ble redigert 03.01.19 10:46)

xytheon
xytheonInnlegg: 18824
03.01.19 11:33
SuperJoeCole: Willian med 20 kamper i PL, 2 mål og 4 assists...Fantasy-assists  så kan sikkert dele det på to...

Er så drittlei hele fyren.

Det der har han gjort ved flere anledninger denne sesongen (den mot Wolves er verre enn den ser ut på bildet), og mange av dem i kamper hvor vi avga poeng. Han er ikke særlig fotballsmart, og har utspilt sin rolle som førstevalg i Chelsea. Det er i alle fall det jeg hadde håpet jeg kunne skrive, men tipper han starter de fleste kamper ut sesongen.

xytheon
xytheonInnlegg: 18824
03.01.19 11:33
chelsea8: Har vi bredde nok i stallen til å sende alle disse på dør?

Vi må erstatte Cesc på en eller annen måte, men tåler å miste Cahill imo.

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8166
03.01.19 14:15

 

Helt siden R. A. tok over som eier så har man i store trekk oppnådd svært gode resultater. Titler har blitt hentet inn i en jevn strøm. Dette tross for et svært høyt forbruk av stort sett dyktige managere/trenere. Hvis man ser bort fra trenerne AVB og Scolari så har det vært suksessfylte år med hovedsakelig mange gode opplevelser.

 

Chelsea har i denne perioden også vært en klubb med ledere i spillergruppen (Terry, Drogba, Lampard, Luiz, Costa) som har hatt høye stjerner hos klubbeier/styre, og har derfor også hatt en viss påvirkning i forhold til sparking av ikke-fungerende trenere. I tillegg hadde spillerne i klubben mye å si da man valgte å re-ansette en viss Mourinho.

 

Når klubben ansatte Sarri (om enn noe sent) så må man ha satt seg mål som at klubben skal utvikle seg i positiv retning, der underholdning og resultater skal gå hånd i hånd. Jeg og mange med meg har tastet at Sarri virker til å være en svært sta trenetype. Stahet da i et negativt bilde (les; lav rotasjon i spillergruppen og mangel på plan B,C, osv)

 

Vi som Chelseasupportere har som tidligere nevnt, de siste årene vært svært bortskjemt i forhold til gode resultater og Instant suksess. Dette har nok gitt mange supportere av Chelsea et bilde der endring = suksess. Kritikerne har, rettmessig eller ikke, gitt klubben et bruk og kast stempel. Sannheten er vel heller at klubben har hatt ryggrad til å gjøre endringer, og at spillergruppen har respondert med effektiv og resultatorientert fotball.

 

Resultatmessig har Sarri levert godt så langt, bortsett fra mange ujevne resultater, spesielt i det siste. Dermed sniker utålmodigheten seg innpå hos supporterne, og kritikerne får igjen vann på mølla. Spørsmålet er om eier og styre er like utålmodige som mange supportere? Forhåpentligvis ikke. Likevel mener mange at Sarris taktikk/spillestil er blitt avslørt, og at Jorginho er avkledd som spiller. Litt sannhet er det nok i denne kritikken, men jeg tror at hovedårsakene til dette ligger i at Sarri mangler de riktige spillertypene for å kunne effektuere den såkalte «Sarriball» Så kan mange nevne at dette burde profesjonelle spillere lære seg. Til en viss grad ja, men læringskurven er oftest bratt, for så å flate ut til en frustrerende flat- /nedadgående kurve.

 

Jeg er overbevist om at med mange gode (og store nok) doser av tålmodighet, så vil lærekurven igjen stige til nye høyder. Bevegelse, nøyaktighet og samhandling er nøkkelord for både trenerteam og spillergruppe. Skal man nå nye høyder, må man samtidig være forberedt på frustrasjon og tvil. Løsningen er stahet rundt målsetting, som vil kreve trening, og atter trening, med tillit og entusiasme som næring. Gode eksempler på dette er Guardiola og Klopp

 

Det er mulig at jeg ikke har forstått klubbens eier/styre rett, men jeg mener å se at de nå fremstår med holdninger om at tiden er inne for tålmodighet og langsiktighet. Et godt eksempel på denne tenkingen er innkjøpet av en ung (og svindyr!) Pulisic. Sarri har tydeligvis pekt på spillere han ønsker inn til neste sesong.

 

Sarri har også vært svært tydelig på hvilke typer han ikke satser på (les; Cahill, Moses, Drinkwater) og at han ønsker å dyrke et tydelig førstelag der Jorginho er maestroen/dirigenten. Hvis man skal være noe kritisk til filosofien, så savner jeg LEDEREN i spillergruppen (TERRY-type/Costa-type) Men det er mulig at Sarri ikke ser behovet for en spiller som «går inn i kampen» med hud og hår. Sarri velger nok heller dirigenten/maestroen for sin filosofi.

 

Frustrerende tider til tross, så må man vel være ærlige å si at enkeltspillere ikke ser ut til å ha lært et fnugg av det Sarri ønsker. Det er fremdeles for statisk og avhengig av enkeltprestasjoner. Når i tillegg marginene ikke er på Chelseas side (spesielt mtp offsideavgjørelser: Giroud x2 mot CP og Morata i går) så blir det ekstra tungt.

 

Det absolutt verste scenario er at Chelsea misser 4 plassen og at EL-seier blir siste utvei til CL spill neste år. I så fall vil det være lurt å ha nye spillere på plass så snart som mulig med tanke på ny sesongstart høsten 2019.

 

Uten CL-spill så drar nok Hazard. Det er ikke nødvendigvis noen katastrofe. Liverpool mistet jo sin beste spiller i Coutinho, og ble faktisk et bedre fotballag etter det.

 

 GO CHELS!

 

(Innlegget ble redigert 03.01.19 14:24)

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10142
03.01.19 14:24

Hvilken spiss er ryktet inn for Chelsea? 

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8166
03.01.19 14:34
TheUnitedWay: vilken spiss er ryktet inn for Chelsea?

Icardi, dersom man ser bort fra Higuain - og Arnautovic ryktene.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
03.01.19 15:21
GiPazzini_85: Og sliter ihjel spillerne sine ved å rotere for lite og satse for lite på yngre spillere. Zielinski, Ounas, Rog, Machach og Diawara burde jo ha fått mye mer spilletid enn de gjorde sist sesong. I Empoli brukte han mange gode unge spillere som Carli fikk tak i i form av Rugani, Laxalt, Verdi, Hysaj, Laurini og Tonelli, men i Napoli ga han spillere som Hamsik og Callejon altfor mye spilletid, både i form av hvordan de presterte og at de rett og slett spilte for mange kamper. Å kjøre seg fast i kamper hvor en er avhengig av å gjøre noen grep for å endre kampbildet er også noe som er typisk for Sarri. Når de ikke holder å ha hatt ballinnehav så stopper det helt opp.  Sarri er uten tvil et steg ned for Chelsea med tanke på at de når har Conte. Folk har sett seg blinde på Napoli de siste årene og vært veldig ukritiske. Med en annen trener kunne de fort klart å vinne serien i år i stedet for å skusle bort alt på slutten.

Datert 12.07.18 :(

Dessverre en del momenter som er lett gjenkjennelig i dagens Chelsea-lag.

(Innlegget ble redigert 03.01.19 15:29)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
03.01.19 15:28
Lew_Ashby: Takk for et bra innlegg. Mye avhenger av hva skjer resten av vinduet. På trenerfronten er Sarri et spennende valg, men han er tross alt nærmere 60, har trent en rekke mindre klubber før noen fine sesonger i Napoli, og har aldri vunnet et trofe. Emm et ganske greit steg ned fra Conte, Mourinho og Ancelotti som er 3 av de 4 siste trenerene vi har signert som noe annet enn caretaker (regner ikke De Matteo her). Til og med Villas-Boas var mer spennende for min del mtp alder og profil. Jorginho er en kjempesignering, men er emm ikke tilstrekkelig til å si at vi kan kjempe om de beste spillerne. Han hadde mest sannsynlig aldri kommet uten Sarri, og vi hadde dermed noen helt spesielle kort på hånden som gjorde at vi ble mer attraktive enn normalt. Så alt avhenger av hva som skjer resten av vinduet. Om vi beholder Hazard og Kante (spesielt), samt Willian og Courtois, samtidig som vi får inn noen gode signeringer, så bør vi være aktuelle for å kjempe om topp 2-3. Dersom flere av disse spillerne ryker er vi imidlertid ille ute, og jeg mener da at min frykt om at vi ikke er i stand til å kjempe om plasseringer og spillere i øvre sjikt vil bli realisert. Jeg kan ikke se at vi er i en posisjon til å erstatte dem med tilstrekkelig kvalitet slik status er idag. Pulisic og Golovin kan være en fin start for å motbevise dette. Higuain vil være krise. Rugani er heller ikke mannen som kan få meg til å endre oppfatning.

...og meg 18.07.18. Ironisk nok mer positiv til Sarri nå enn før sesongen, selv etter at vi tidvis har slitt veldig ila den siste tiden. Hele prosjektet vil avhenge av spillerne Sarri kommer til å ha tilgjengelig ila de neste par sesongene. Dersom vi har mulighet til å vise krefter på overgangsmarkedet, og få inn spillere med ekstremferdigheter som kan sikre oss seieren i kamper som mot Southampton og Leicester, så har jeg ståltro på at Sarri kan gi oss suksess. Dersom kvaliteten på troppen holder seg på dagens nivå så blir det til å kjempe om CL-plass.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
03.01.19 15:31
GatlingGun: Ser fram til analyser fra xytheon og Lew.

Er helt ærlig usikker på om du er oppriktig eller sarkastisk her. 

xytheon
xytheonInnlegg: 18824
03.01.19 15:44
Lew_Ashby: Hele prosjektet vil avhenge av spillerne Sarri kommer til å ha tilgjengelig ila de neste par sesongene.

Ja, men samtidig tror jeg det er viktig å huske på at prosjektet handler om mer enn bare Sarri. Dette handler om å utforme Chelseas nye fotballidentitet. Den overkyniske drittfotballen skal legges vekk for godt, og Sarri er uansett mannen som har startet prosessen. Det er ikke sikkert at det blir han som ferdigstiller den. Tiden får vise.

Det jeg dog sliter med å forstå er hvordan folk har begynt å skrike etter en mer kynisk og direkte fotball igjen bare fordi vi sliter mot etablert lavblokk. Som om vi ikke hadde massevis av sånne kamper under Conte og Mourinho. 

Fotballen vi spiller når Hazard ikke er falsk nier har vært treig i det siste, men bare tenk på navnene vi har hentet. Unge, spennende spillere. Riktig profil. Barnes, Llorente, Crouch, Giroud og all AIDS-en vi ble linket til for et år siden føles veldig lenge siden. Spent på hva Sarri får til når laget får satt seg og spillergruppa passer hans filosofi bedre.

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8898
03.01.19 15:49
xytheon: Er så drittlei hele fyren. Det der har han gjort ved flere anledninger denne sesongen (den mot Wolves er verre enn den ser ut på bildet), og mange av dem i kamper hvor vi avga poeng. Han er ikke særlig fotballsmart, og har utspilt sin rolle som førstevalg i Chelsea. Det er i alle fall det jeg hadde håpet jeg kunne skrive, men tipper han starter de fleste kamper ut sesongen.

Takk for at du fant fram dette jeg skrev om tidligere. Det er så helt hinsides sykt at denne spilleren fortsatt er i klubben. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
03.01.19 16:00
xytheon: Det jeg dog sliter med å forstå er hvordan folk har begynt å skrike etter en mer kynisk og direkte fotball igjen bare fordi vi sliter mot etablert lavblokk. Som om vi ikke hadde massevis av sånne kamper under Conte og Mourinho.  Fotballen vi spiller når Hazard ikke er falsk nier har vært treig i det siste, men bare tenk på navnene vi har hentet. Unge, spennende spillere. Riktig profil. Barnes, Llorente, Crouch, Giroud og all AIDS-en vi ble linket til for et år siden føles veldig lenge siden. Spent på hva Sarri får til når laget får satt seg og spillergruppa passer hans filosofi bedre.

Meget godt poeng. Emm har vi hatt 5 skikkelige drittkamper i PL under Sarri - hjemme mot Leicester og Southampton, og borte mot Wolves, Tottenham og West Ham. 

Resultatene hjemme mot Everton og Man United var skuffende, men synes vi var ganske gode i begge disse kampene. Spesielt mot Everton burde vi vunnet greit. 

Ellers har prestasjonene lagt mellom godkjent (hjemme mot Bournemouth og Liverpool/borte mot CP og Watford) og ekstremt gode (hjemme mot City og Cardiff/borte mot Burnley og Southampton). Emm en fin start på dette prosjektet.

Sarri har fått tre tilvekster i Jorginho, Kovacic og Kepa, det har vært tilnærmet null friskt blod offensivt. Nå skal vi implementere en svært krevende spillestil, som er veldig frustrerende i de tilfellene den ikke funker, og veldig underholdende når den er i full sving. En spillestil som gjør at vi i hvert fall endelig kan diktere kampbildet igjen, og så vil enkelte supportere skifte ut Sarri etter 6 måneder. Skjønner helt ærlig ikke hvordan det er mulig. 

Kjenner jeg blir litt matt når så mange skriker ut frustrasjon etter en litt tung periode. Men fotballsupportere er jo latterlig utålmodige, enkelte uten evne til å se det store bildet. Vi er en feilaktig offside i gårsdagens kamp unna å ''ta en viktig seier på en dårlig dag.'' Eller to brente Hazard-sjanser. Gi Sarri litt mer tid, og en litt bedre spillerstall, så håper jeg at de samme folkene som skriker Sarri out nå trekke tilbake de ordene etterhvert. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
03.01.19 16:04

Et undervurdert moment her er at Hazard ser ut til å være veldig fornøyd med Sarri, både som person og hans fotballfilosofi. Alt som øker sjansen for en Hazard-forlengelse er gull verdt for alle som elsker klubben. 

Willian
WillianInnlegg: 1007
03.01.19 16:26

CHO har visstnok avslått kontraktsforslag fra Chelsea, og samtidig sendt inn transfer request... 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1917
03.01.19 16:26
tyvenbjarne: Takk for at du fant fram dette jeg skrev om tidligere. Det er så helt hinsides sykt at denne spilleren fortsatt er i klubben.

Barcelona takker og bukker for at dere nektet å selge i sommer. 

Vet ikke helt hva som er verst dog: at Valverde faktisk ville ha han for vanvittige summer eller at Chelsea avslo...

NLHE
NLHEInnlegg: 9614
03.01.19 19:25
Willian: CHO har visstnok avslått kontraktsforslag fra Chelsea, og samtidig sendt inn transfer request...

Så de neste to sesongene i Vitesse er ikke bra nok nå eller..

Willian
WillianInnlegg: 1007
03.01.19 21:01
NLHE: Så de neste to sesongene i Vitesse er ikke bra nok nå eller..

Jeg er naiv, men håper CHO gjør dette for å presse Chelsea/Sarri til å bruke han mer. Litt vanskelig å gjøre mens han er skadet da... 

Det er jo ikke sånn at han kan valse rett inn i Bayern heller. De har Coman og Gnabry, som begge foretrekker venstresiden. Robben og Ribery er i klubben ut sesongen. Müller spiller en del ute til høyre. I tillegg har de kjøpt en unggutt fra MLS (Alphonso Davies) for £9 mill. Bayern har riktig nok underprestert, men det er mange spillere å konkurrere mot!

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 11699
NLHE
NLHEInnlegg: 9614
04.01.19 00:25

Den ENESTE grunnen til at det kan gi LITT mening å gi slipp på CHO CHO er hvis Hazard skriver under for fem nye år, og vi får Timo Werner inn i løpet av måneden.

Willian
WillianInnlegg: 1007
04.01.19 08:35

Werner er vel først og fremst spiss?

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8166
04.01.19 13:52

I følge Zola så er CHO en spiller som klubben ønsker å satse på fremover. CHO blir etter alt å dømme å starte cupkampen mot Nottingham Forest. Willian, Giroud og Pedro er alle 3 utenfor rekkevidde til denne kampen. I tillegg vil Hazard mest sannsynlig hviles, og ikke være med i troppen.

Da blir det nok Morata - CHO der fremme :-)

(Innlegget ble redigert 04.01.19 14:04)

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 14918
04.01.19 17:58

Linkes dere mot Wilson`?

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8166
04.01.19 18:59
TheOpiate: Linkes dere mot Wilson`?

Det ryktes ja, men foreløpig ikke til å stole på. Personlig ville jeg heller hatt Arnatouvic.

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17308
04.01.19 20:59

Oggyboy61 enige med deg der

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg