Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
grock19
grock19Innlegg: 83729
09.01.19 15:58

"De har vel ikke for vane å gå med på det, Grock19?"

 

Kan bekrefte at tilbakekjøpsklausul er ca.like uaktuelt som at Trump skulle bli en verdig president for USA, ja.

(Med mindre de vedtok en ny vedtekt om at på Jahreshauptversammlung i år - fikk ikke tid til å se direkte i november - om at de fra nå av har en ambisjon om å prøvekjøre og utvikle Chelsea-talenter for moderklubben, da.)

Det er naturlig nok ikke noe en klubb som Bayern gjør. (På godt og vondt: Uansett om det, somehow, skulle vært i deres interesse, ville de vært for stolte til å godta noe slikt).

 

(Innlegget ble redigert 09.01.19 15:59)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
09.01.19 16:28
xytheon: Er nesten sånn at jeg bare er keen på at man henter tilbake Tammy. Kan jo virkelig ikke stå noe tilbake for Giroud eller Morata? Er lynhurtig, har instinktet som skal til og er ganske duellsterk. Mangler bare litt teknisk sett og i pasningsspillet. Samtidig er han nok litt rå taktisk sett. Bevegelsesmønster og forståelse for spillet er neppe helt der ennå. Men er han en nedgradering? Jeg tror jeg er mer positiv til å satse på ham enn å hente inn en av de utallige spissene vi har blitt linket til hittil i vinduet.

Abraham er selvsagt spennende. Men har blitt litt negativ ut ifra det han har vist de gangene han har fått sjansen hos oss. Grufull i sommer, så ut som han ikke evnet å ta imot en pasning. Taktisk er han som du sier mildt sagt uferdig, og synes han tidvis var svak i Swansea. Selv om han også der puttet noen mål som 20-åring. Ikke sett ham i Villa i år, men at han kan bøtte inn mål i Championship er jo uomtvistelig. Fyren har dyttet inn mål som 19- og 21-åring.

Han er fortsatt ung (selv om han faktisk kun er 1,5 år yngre enn RLC), og det er jo dumt å avskrive ham på dette tidspunktet. For hva det er verdt så vurderer jeg ham uansett ikke som en langsiktig løsning for oss på spissplassen. Når det er sagt så vil ikke en løsning som innebærer å punge ut 40 mill pund for en 31 år gammel, grinete argentiner som er langt over middagshøyden, et bedre alternativ.

(Innlegget ble redigert 09.01.19 16:28)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
09.01.19 16:30
grock19: Kan bekrefte at tilbakekjøpsklausul er ca.like uaktuelt som at Trump skulle bli en verdig president for USA, ja. (Med mindre de vedtok en ny vedtekt om at på Jahreshauptversammlung i år - fikk ikke tid til å se direkte i november - om at de fra nå av har en ambisjon om å prøvekjøre og utvikle Chelsea-talenter for moderklubben, da.) Det er naturlig nok ikke noe en klubb som Bayern gjør. (På godt og vondt: Uansett om det, somehow, skulle vært i deres interesse, ville de vært for stolte til å godta noe slikt).

Nettopp. Valgte å svare litt mer diplomatisk enn deg, men tilbakekjøpsklausuler hos de største klubbene i verden framstår lite sannsynlig uansett hvem spilleren er. Men hadde ikke Thiago en slik klausul eller husker jeg feil?

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
09.01.19 17:29

Jeg blir helt matt når noen klarer å påstå at Hazard hadde en dårlig kamp igår. Jeg skjønner det bare ikke. Han var involvert i tilnærmet 100 % av det vi skapte igår, foruten Kante sitt stolpetreff. Har jeg Chelseabriller?

xytheon
xytheonInnlegg: 18824
09.01.19 17:47
Lew_Ashby: Har jeg Chelseabriller?

Kan tenkes at vi begge har det. Jeg synes i alle fall at han var banens klart beste spiller.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
09.01.19 17:58
xytheon: Kan tenkes at vi begge har det. Jeg synes i alle fall at han var banens klart beste spiller.

Godt å høre at jeg ikke er aleine. Den kampen igår gjorde meg mer pessimistisk mtp å beholde Hazard. Han virket tydelig oppgitt over manglende hjelp, og ser at flere har registrert at spesielt Alonso frustrerte ham. 

Er tilbøyelig til å være enig med Jermaine Jenas - Hazard er for god for dagens Chelsea-lag. Det er trist.   

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
09.01.19 18:06

Han derre Kevin etellerannet på City hadde vært fin å ha på midten sammen med Kanté og Jorginho. Bare synd vi aldri hadde sjansen til å hente ham. Samme med han derre Lokako på United som hadde vært en fin backup til Morata og Giroud. Skulle gjerne tenkt meg han egyptiske krølltoppen jeg aldri husker hva heter hos Liverpool også, men høyrevingen vår er uansett såpass sterk at han ville nok ikke fått mange minutter.

Willian
WillianInnlegg: 1007
09.01.19 18:19

Det eneste som trekker ned for Hazard i går var at han tidlig i andreomgangen sluttet å være spiss. Han trakk ut til sidene, fordi der kunne han få ballen oftere. Dette trenger ikke være dumt, men som det ble påpekt tidligere, da var det igjen en spiller i feltet, Kanté. Husker spesielt én situasjon der Hazard nærmest stilte seg foran CHO, noe som gjorde CHO helt overflødig. Dette kunne blitt en god inleggsituasjon, men ingen å slå inn på. 

Kanté var forøvrig fantastisk i går. Føler meg sikker på at han vokser inn i denne rollen mer og mer. Fyrte av noen skudd og. Skjønner ikke hvorfor Barkley ikke går på de samme løpene som Kanté. Tror dere dette er instrukser fra Sarri? Så ikke noe Napoli under han, så aner ikke om det var kun en av indreløperne som gikk på løp. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17181
09.01.19 18:23
JackNapier: Han derre Kevin etellerannet på City hadde vært fin å ha på midten sammen med Kanté og Jorginho. Bare synd vi aldri hadde sjansen til å hente ham. Samme med han derre Lokako på United som hadde vært en fin backup til Morata og Giroud. Skulle gjerne tenkt meg han egyptiske krølltoppen jeg aldri husker hva heter hos Liverpool også, men høyrevingen vår er uansett såpass sterk at han ville nok ikke fått mange minutter.

En god definisjon på helvete på jord er å måtte oppholde seg et par dager eller bare ett par timer på årsmøtet til Young Conservatives.

 

Cassandra i Daily Mirror juni 1952.

xytheon
xytheonInnlegg: 18824
09.01.19 18:24
Lew_Ashby: Er tilbøyelig til å være enig med Jermaine Jenas - Hazard er for god for dagens Chelsea-lag. Det er trist.

I alle fall et Chelsea-lag som stiller med bevisstløs venstreside. Barkley og Alonso er faktisk noe av det mest begredelige jeg har sett i Chelsea-drakt. Jeg savner nesten Drinkwater og Baba Rahman. Willian hadde jo en svak kamp han óg, men han er Messi sammenlignet med de to andre.

Føler ikke vi er langt unna å være veldig gode, men vi mangler et par brikker for å kunne omsette dominansen i sjanser og seirer. Føler vi var bedre i går enn vi var i seieren mot City, men vi hadde ingen tilstedeværelse innenfor Spurs-boksen. Hazard gir oss mye som falsk nier, men i boksen gir han oss ingenting, og da endte det med mye langskudd. Riktig nok var mange av langskuddene upressede og fra brukbare posisjoner, men det fungerer ikke som gameplan. 

xytheon
xytheonInnlegg: 18824
09.01.19 18:25
Willian: Skjønner ikke hvorfor Barkley ikke går på de samme løpene som Kanté. Tror dere dette er instrukser fra Sarri?

Mangler fotballintelligens. Blir klarere og klarere for hver kamp at han ikke har hodet til å fylle rollen. Slår enten sidelengs/bakover eller gjør et hårreisende pasningsvalg. Stort sett det han bidrar med. 

For å svare på det siste: Hamsik var på en måte Sarris Lampard. Jaget fremover og inn i boksen på smarte løp, og scoret mye mål. Tror for øvrig at Lampard hadde vært helt insane i denne rollen under Sarri. Litt vondt å tenke på.

Allan var den andre indreløperen, og rollen hans var veldig like den Kanté er i ferd med å mestre nå. Gullgutten er faktisk ekstremt talentfull. Synes han har vært vår beste midtbanespiller i de siste 4-5 kampene. Han kan gjøre alt, rett og slett. I og med at han kan gjøre alt, så kan han sikkert spille Jorginho-rollen også. Neida, joda, neida (joda?). På dette tidspunktet kan man jo faktisk ikke utelukke det. Så multitalentfull er han faktisk.

(Innlegget ble redigert 09.01.19 18:29)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
09.01.19 19:34

Lampard under Sarri hadde muligens skåret enda fler mål enn han allerede gjorde.

(Innlegget ble redigert 09.01.19 19:34)

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8166
09.01.19 20:09

Å hente inn Higuain nå er bare desperasonsgalskap. Han kan vel ikke spille EL-kamper heller? 

Da må det jo være mye bedre å få tilbake Abraham fra AV-lån.

Hvis CHO blir solgt til BM, og Pedro + Willian blir med ut sesongen, ja så er det bare å skrinlegge alt av tro på denne klubben.

 

chelsea8
chelsea8Innlegg: 31222
09.01.19 21:16

Higuain vil være en skuffelse og et kjøp som ikke passer klubbens profil.

Må framheve Rüdiger etter kampen i går. Knallgod i duellene mot Kane og generelt veldig trygg og god på det meste.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
09.01.19 21:17
oggyboy61: Han kan vel ikke spille EL-kamper heller?

Tror de reglene nå er endret, men er ikke helt sikker på om det gjelder for EL inneværende sesong.

Tarins
TarinsInnlegg: 999
09.01.19 23:44

Tror higuain kommer å putte masse mål for oss.. må ikke glemme at han spiller for en ganske ræva milan lag å

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
10.01.19 12:11
xytheon: Pulisic-hypen min forsvinner litt om man ender opp med Higuain inn, Hudson-Odoi ut og ingen Barella, kjenner jeg.

Vi mister Barella, garantert. Som forventet, altså, det hele ga for mye mening. Kommer sikkert til å ende opp med Paredes, enda en spesialist som kommer til å starte mindre enn 15 kamper pr sesong så lenge Sarri er her. Og når Sarri er borte, så er spesialistrollen mest sannsynlig fjernet, og da har vi to endimensjonale spillere i en rolle som ikke eksisterer i laget.

Når det kommer til Higuain, så er det er kjøp på linje med Giroud, altså helt totalt rævva. Kanskje vil han igjen blomstre under Sarri, men det er irrelevant; det er intensjonen og planen bak kjøpet som er så totalt bak mål. Det samme gjelder Wilson. Kanskje er han perfekt scoutet til systemet, slik Conte holdt på med de høye lyktestolpene han ville ha inn for et år siden, men det spiller ingen rolle. Ville hentet tilbake Abraham og gitt han startplass i alle kamper fram til sommeren, og revurdert da. Han er begrenset, men styrkene hans, løping og bevegelser inne i boksen, er veldig lovende. Om ikke annet tiltrekker han seg mer oppmerksomhet enn Giroud og Morata gjør til sammen.

Vi burde beholde Hudson-Odoi for alt hva det er verdt, i hvert fall til sommeren. Gi også ham alle starter, la klovnen Willian spille supersub, rollen han egentlig er best i. Om Hudson-Odoi gjør det bra, så signerer han kanskje. Han burde føle noe for klubben. Om han faller igjennom, så får vi kanskje bare solgt han for 15-20 millioner pund. Det tapet er det eventuelt verdt.

Det er så mye som ikke gir mening i klubben. Du har en klovn i styret som har en fetish for engelskmenn, Scott McLachlan. Sterke stemmer mener at det var han som stod for Barkley og Drinkwater, to helt rævva spillere, og jeg regner med at det er han som har fetish for Wilson, en brukbar spiller som knapt har knær igjen. Og så har du Marina, som bare ikke har noen fotballerfaring.

Det startet så bra med Pulisic. Vi ga for mye penger, men han er lynhurtig, teknisk og kan skoleres vekk fra dårlige avgjørelser med god coaching, ikke ulikt Raheem Sterling. Vi ble så linket til Barella, som virkelig kommer til å være framtiden i det laget han ender opp i; dessverre blir det ikke oss, vi har surra for mye. Nå ender vi opp med Higuain eller Wilson, en fremtidig benkesliter i Paredes og Willian eller Pedro på kant ut sesongen. God jul til klubben!

 

Nå som jeg har vært negativ og fått ut en del frustrasjon (det er mye igjen, dessverre), så kan jeg være litt positiv. Kampen mot Tottenham var faktisk ganske bra. Demmet veldig opp for verdens beste spiss og en sylskarp Son, samt tilintetgjorde Eriksens sedvanlige påvirkning på kamper. Vi spiller oss veldig bra ut fra de bakre rekker, her har Sarri (og Jorginho) gjort et enormt arbeid. Presser veldig bra kollektivt.

Vi spiller oss enkelt fram til siste tredjedel, men der stopper det. Vi trenger at en midtbanespiller til går på løp inn bak, som Kante (dette kunne vært en fin rolle for Barella). Vi trenger mer potente backer som overlapper med hurtighet (les: benk Alonso). Til slutt trenger vi en spiss som gir noe å sikte på i boksen. Morata er totalt ferdig i klubben, men mot Forest ga han oss det vi trengte mot Spurs, løp inn på første stolpe og skarpe bevegelser generelt. Hazard fungerer ikke å slå innlegg til, mens Giroud er noe av det dårligste jeg har sett.

Sarri trenger tid på treningsfeltet for å fikse motsatte og samtidige bevegelser. Det får han ikke før til sommeren. Men han kan starte med å benke Alonso, som får Ivanovic i 15/16-sesongen til å se ut som en olympisk sprinter. Og så må han starte med Hudson-Odoi ut sesongen, som faktisk har hurtighet og teknikk til å dra av en mann.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
10.01.19 12:22
Inbetweener: Men han kan starte med å benke Alonso

Dersom Sarri fortsetter å starte med Alonso framover så vil det være en åpenbar ripe i lakken. Eventuelt tilsier det at Emerson er grufull på treningsfeltet, og da har vi liksom ikke så mange alternativer. Azpi over på venstre er ikke ideelt, og det åpner jo bare for en annen håpløs spiller i Zappacosta inn på høyrebacken.  

At CHO ikke har fått flere sjanser er ripe nr 2. Samtlige av fansen har sett det, og Sarri må jo ha sett det han også. Han har som så mange andre managere ikke hatt troen på at en ung spiller skal ta ansvaret som trengs i et nytt system, og heller stolt på rutinerte spillere. Og som ofte før ender det opp med lite suksess og frustrerte fans og stortalenter.

Videre burde RLC vært åpenbart foran Barkley i køen helt siden han kom inn fra VM-pausen sin. Her er det imidlertid litt vanskeligere mtp at RLC sluttet seg til troppen tett opp mot seriestart, og har slitt med mye småskader. 

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
10.01.19 12:33

Etter min mening burde Hudson-Odoi startet allerede fra sesongstart, mine tanker rundt Willian er ikke akkurat skjulte. Allikevel er det først de syv-åtte kampene hvor angrepet virkelig har stått helt på stedet hvil. Sarri mente at prosjekt Sarriball ville ta tid, og det fungerte greit nok i starten til at jeg kan skjønne hvordan han tenkte at Willian ville forbedre seg. Vi som har fulgt klubben en del år vet hvem Willian er, og at en forbedring aldri ville skje, men Sarri måtte se det selv. Om Hudson-Odoi starter over Willian og Pedro ut sesongen er det kun en bittebitteliten ripe i lakken, og en ganske forståelig ripe som er en konsekvens av hvordan klubben har drevet rovdrift på managere ift. å få resultater. 

Alonso er det ingen unnskyldninger for, slik jeg ser det. Det er en gigantisk ripe i lakken. Emerson kan ikke være dårligere enn Alonso. Barkley er et håpløst prosjekt som aldri vil bli stabil eller god nok for et topplag, så det begynner også å se stygt ut. Her har jeg allikevel litt forståelse, siden Kovacic kun er på lån, samt har sine mangler, og Loftus-Cheek er laget av papp.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41434
10.01.19 12:57
xytheon: Mangler fotballintelligens. Blir klarere og klarere for hver kamp at han ikke har hodet til å fylle rollen. Slår enten sidelengs/bakover eller gjør et hårreisende pasningsvalg. Stort sett det han bidrar med.

Dog ganske sikkert relativt enkel å selge om han ikke priser seg selv ut av markedet med høye lønnskrav. Tipper flere PL-klubber under topp 6 ville stått klare med bud i £30-40m-klassen eller mer på Barkley, om han fikk beskjed om at han ikke hadde fremtid i Chelsea

grock19
grock19Innlegg: 83729
10.01.19 13:21

"Men hadde ikke Thiago en slik klausul eller husker jeg feil?"

Var, ikke akkurat snodig, men tenkte på Thiago, for å illustrere at uansett hvilken selgende klubb det er snakk om, ville man ikke akseptert noe slikt. 

Ikke Thiago, ikke Coman, ikke James R. 

Og heller ikke utkjøpsklausuler. 

Cobi
CobiInnlegg: 58250
10.01.19 13:29
grock19: "Men hadde ikke Thiago en slik klausul eller husker jeg feil?"
Var, ikke akkurat snodig, men tenkte på Thiago, for å illustrere at uansett hvilken selgende klubb det er snakk om, ville man ikke akseptert noe slikt.
Ikke Thiago, ikke Coman, ikke James R.
Og heller ikke utkjøpsklausuler.

Tipper han blander sammen med at Thiago hadde lav utkjøpsklausul da Bayern henta han. I realiteten hentet jo Bayern han for klausulsum. Sånn sett var jo klausul et veldig sentralt moment i den overgangen, men på ingen måte noen tilbakekjøpsklausul, nei.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
10.01.19 13:41
Inbetweener: Vi som har fulgt klubben en del år vet hvem Willian er

Jeg har jo vært litt mer positiv enn deg til Willian sine prestasjoner som Chelsea-spillere tidligere, det halvåret Mourinho sleit som verst var han bla ett av få lyspunkt. Men det siste halvannet året har han vært grusom. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
10.01.19 13:42
Cobi: Tipper han blander sammen med at Thiago hadde lav utkjøpsklausul da Bayern henta han. I realiteten hentet jo Bayern han for klausulsum. Sånn sett var jo klausul et veldig sentralt moment i den overgangen, men på ingen måte noen tilbakekjøpsklausul, nei.

Takker for oppklaringen.

Lezah
LezahInnlegg: 63829
10.01.19 13:44

Fordelen med Higuain, og jeg forstår virkelig misnøyen til en signering av ham, er at han og Sarri er kjenner hverandre veldig godt. Sarri vet hva han får her, og Higuain vet hvordan sjefen ønsker ting gjort. 

Kælighet
KælighetInnlegg: 11699
10.01.19 15:00

Batshuayi tilbake til Chelsea (Sky).

xytheon
xytheonInnlegg: 18824
10.01.19 15:40
Lezah: Sarri vet hva han får her

Ja, gjør han egentlig det?

xytheon
xytheonInnlegg: 18824
10.01.19 15:46
Inbetweener: Vi mister Barella, garantert. Som forventet, altså, det hele ga for mye mening.

Jepp, bedre å gå for billigalternativet slik at man kan bruke mer penger på en stop gap-spiss for tusende gang. Barella ser altså så jævlig bra ut, og det sies at Zola jobber beinhardt med saken. 

Vi trenger en nyansert og rasjonell DoF. Vi trenger en klar retning, et klart bilde av hvordan stallen og laget skal se ut, og hvilke spillertyper som skal inn. Denne DoF-en må være knallhard på at når man har funnet seg en spiller man ønsker seg, så betaler man det det vil koste for å skaffe seg denne spilleren. Vi gjorde det med Kepa, var villig til å gjøre det med Alisson, og vi gjorde det med Pulisic. Jeg trodde klubben var i endring, og fornuft var på vei inn i de øvre kretser i klubbhierarkiet, men frykter veldig at jeg bare var naiv. 

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
10.01.19 17:33
xytheon: Jepp, bedre å gå for billigalternativet slik at man kan bruke mer penger på en stop gap-spiss for tusende gang. Barella ser altså så jævlig bra ut, og det sies at Zola jobber beinhardt med saken.

Tror det er kjørt. Såfremt Barella hadde akseptert å flytte til England, ville han vært annonsert i blå drakt allerede. Det er han ikke, så da regner jeg med at det er klubbens 'penny pinching' som kommer og biter oss i rumpa, igjen. Om det så skulle være at klubben, med Zola i spissen, ikke klarer å overtale Barella om mer enn nok spilletid i et spennende prosjekt, så forsterkes bare teorien om at Zola i beste fall fungerer som en maskot.

xytheon
xytheonInnlegg: 18824
10.01.19 17:38
Inbetweener: Tror det er kjørt.

Lever i håpet enn så lenge. Sies jo at Cagliari har fått godkjent et bud på Nandez, og da er det jo naturlig å tenke at det er Barella som skal erstattes. Men det kan jo tenkes at det f.eks. er Napoli som er ute med sjekkheftet her. Og det er det sikkert...

Jaja, vi har jo alltids Drinky og Barkley. Spennende spillere!

Klikk for å gå tilbake til toppen