Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11210
14.01.19 21:11

Som sagt gjør Sarri valg jeg ikke forstår bæret av. Allikevel har han hatt enorm påvirkning på laget allerede, så noe riktig gjør han. Jeg mener det samme som deg, at unggutta gjerne kan få spille når de erfarne ikke presterer, men det er nå som det er. Litt skuffet over at Zola ikke virker å kunne påvirke Sarri på noen som helst måte, men han er vel mer som en maskot og et bindeledd mellom Sarri og supporterne og klubben.

Mener fortsatt at Jorginhos rolle i laget er litt misforstått. Hans jobb er å få oss til og spille ut bakfra, og få ballen fram til den siste tredjedelen av banen. Han spiller tross alt stort sett som den tredje dypeste spilleren vår når vi har ballen. Vi er markant bedre på å spille oss ut bakfra, og mye av det er Jorginhos fortjeneste. Italieneren gjør det også bra på deep progressions, som defineres som driblinger og pasninger inn i motstandernes 1/3 av banen. Ofte kan det se impotent ut, og det blir fort frustrasjon på tribunen, men de kjappe, og tilsynelatende enkle, en touch-pasningene har sin funksjon. De forflytter hele laget fra side til side, og når de kommer kjapt og ofte nok vil det bli huller.

Dessuten mener jeg bevisst at han kan sentre mer framover, men det er avhengig av korrekte bevegelser foran han (slik han gjorde i Napoli, for eksempel mot City). Det er jo tross alt en grunn til at Guardiola lå langflat etter ham i sommer. Men bevegelser, det er det kun Kante som gir ham, egentlig. Dette er også hovedgrunnen til at jeg har en fetish for Barella, siden han faktisk tilbyr bevegelser uten ball gjennom 90 minutter. Paredes kjenner jeg at jeg ikke har rare troen på. Veldig god til å slå langpasninger, når han får legge til kula i et par sekunder. Det får han ikke hos oss, og vil bare gjøre angrepene våre enda langsommere.

Skrev etter Newcastle-kampen at vi mangler bredde i spillet vårt. Backer har ofte vært en neglisjert rolle i fotball ("failed wingers and centre back ..."), men det er en av de rollene med størst offensivt potensial. Vinger er ofte for dårlige til å jobbe hjem, og i overlappingen er det lett for det forsvarende laget å klusse til vekslingen. Det gjør at backene ofte befinner seg i enorme rom. Da må man ha spillere som klarer å utnytte ballen i de situasjonene (eller i det hele tatt komme i posisjonene - ser på deg, Alonso). Når vi mangler denne potente bredden, siden vi har vinger som bare vil surre i midten av banen, så blir vi statiske og smale.

Synes allikevel Sarri har fått til mye med tanke på spillermaterialet han besitter. Men dette er en spillestil som krever den korrekte støtten fra styret, og det er jeg skeptisk til om han vil få her. Han gjør ikke jobben sin enkel, når han velger spillere som tilsynelatende har like liten sjanse til å spille høyoktan fotball som jeg har til å bli fotballproff, men det er en prosess. Håper bare han klekker ut en løsning før det er for sent.

(Innlegget ble redigert 14.01.19 21:13)

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 7847
14.01.19 22:34

Ja Sarri har uten tvil satt sitt tydelige stempel på laget. Rent spillemessig og resultatmessig så er laget (og ikke minst vi som supportere) på et «frustasjonsnivå» Likevel hangler laget med på en viss positiv tendens. Bortekampen mot Arsenal blir viktig, spesielt å unngå å tape.

Spesielt viser seieren mot MC og ligacupkampen mot spuds positive tendenser der kun manglende effektivitet i sistnevnte kamp er totalt mangelvare. 

Kontuiniteten kommer nok, men da må et par nysigneringer komme inn for å levere.

Ad. Jorginho, så mener jeg ikke at han kan erstattes av Ampadu, likevel mener jeg at han kan avlaste rollen tildels når Jorginho kan og bør hviles.

(Innlegget ble redigert 14.01.19 22:40)

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11210
14.01.19 22:42

Jeg er helt enig i at klubben, og Sarri, burde gamble på Ampadu som avlaster i rollen til Jorginho. Det er også kanskje hovedgrunnen til at jeg er så i mot kjøpet av Paredes. I teorien er han jo en direkte erstatter til Fabregas, som passer til rollen, men i Sarri sitt lag vil Jorginho alltid starte majoriteten av kampene, fordi han er virkelig hjertet i den spillestilen han vil spille. Da ender man opp med å betale 40 millioner euro for en spiller som sitter benk mesteparten av tiden, og det er så mange andre steder skoen trykker i dette laget at det fremstår som direkte uklokt av klubben.

Tror, som jeg sa etter Newcastle-kampen, at vi er en del klokere på prosjekt Sarri i juli. Han vil ikke få noe tid til å terpe bevegelser på treningsfeltet, så vi må heller se på om han han benket de verste synderne, og hvilken støtte han får av klubben.

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 16769
14.01.19 22:46
Inbetweener: . Det er også kanskje hovedgrunnen til at jeg er så i mot kjøpet av Paredes. I teorien er han jo en direkte erstatter til Fabregas, som passer til rollen, men i Sarri sitt lag vil Jorginho alltid starte majoriteten av kampene, fordi han er virkelig hjertet i den spillestilen han vil spille. Da ender man opp med å betale 40 millioner euro for en spiller som sitter benk mesteparten av tiden, og det er så mange andre steder skoen trykker i dette laget at det fremstår som direkte uklokt av klubben.

Parades  ser jeg mer på som en erstatter for Kovacic/Barkley.

De 2 er så lite målfarlige at man må få byttet de ut med en som ihvertfall har vist at han kan skore mål. Parades er fremdeles veldig ung og har fremtiden foran seg. 

Håper heller at de kjøper han enn evt Kovacic til sommeren

DavidSkruiz
DavidSkruizInnlegg: 8075
14.01.19 22:50

Chelsea har vel prestert nærmest over evne denne sesongen.

Sarri har prestert å holde oss innen topp 4 så langt, et topp 4 lag uten en spiss.

Det er godt gjort. All ære til Sarri for et uventet topp 4 medlemskap så langt. La oss håpe det holder helt inn.

(Innlegget ble redigert 14.01.19 22:51)

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 16769
14.01.19 22:56
DavidSkruiz: Det er godt gjort. All ære til Sarri for et uventet topp 4 medlemskap så langt. La oss håpe det holder helt inn.

Håper inderlig det men er redd for at det er Spurs som må få et lite kollaps for at det skal skje. 

Men vinner Chelsea mot Arsenal bort så har jeg god tro på samtidig som at Spurs går på noen smeller. United kommer bare til å bli bedre og bedre fremover for nå har de sånn flyt som er helt latterlig å se på

DavidSkruiz
DavidSkruizInnlegg: 8075
14.01.19 23:01
TheFamous25: Håper inderlig det men er redd for at det er Spurs som må få et lite kollaps for at det skal skje.

Chelsea har fortsatt en god posisjon og en god mulighet til å avslutte sesongen blant de 4 beste. Spesielt under Sarri, som har gjort en god jobb under Chelsea.

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 7847
14.01.19 23:07
DavidSkruiz: Chelsea har fortsatt en god posisjon og en god mulighet til å avslutte sesongen blant de 4 beste. Spesielt under Sarri, som har gjort en god jobb under Chelsea.

Helt enig i det du skriver. Chelsea er betydelig nærmere topp 3 enn plass 5. Det er bare til å holde koken ;-)

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1062
15.01.19 01:08

Ryktes at vi har satt 100 mp på Eden, Latterlig lavt

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 16769
15.01.19 01:16
KTBFFH: Ryktes at vi har satt 100 mp på Eden, Latterlig lavt

Hvor har du det ifra da?

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1062
15.01.19 01:24

https://www.telegraph.co.uk/football/2019/01/14/chelsea-put-100-million-price-tag-eden-hazard-decides-join-real/

Blant annet

Willian
WillianInnlegg: 996
15.01.19 07:04

Det er snakk om i sommer. Med 1 år igjen på kontrakten vil jeg ikke si det er latterlig lavt.

Rory-R
Rory-RInnlegg: 315
15.01.19 09:55
Willian: Det er snakk om i sommer. Med 1 år igjen på kontrakten vil jeg ikke si det er latterlig lavt.

Da er det bare å vente på at Chelsea igjen møter sommeren uforberedt. Virker som overgangsvinduene ofte kommer overraskende på styret. Slik ser jeg for meg Moratas januar har vært:

2.Januar:

En i styret: Hva med å kvitte oss med Morata? Han spiller tross alt til en toer på terningen i hver bidige kamp.

En annen i styret: God idé! Jeg ringer han i kveld og forteller han at vi ikke ønsker å ha han i klubben lenger.

5.Januar:

En i styret: Hvordan gikk samtalen med Morata?

En annen i styret: Greit nok. Han er forbanna og vil gjerne tilbake til Spania. Tror ikke vi kan regne med at han er motivert til å spille for oss lenger, for å si det sånn, hehe.

En i styret: Han må spille mot Nottigham Forest i kveld da. Vi har ingen andre spisser.

12.Januar - Styremøte:

En i styret: Er det noen her som vet om noen spisser som er tilgjengelige? Helst en skikkelig verdensklassespiss som er villig til å bytte klubb i januar.

En annen i styret: Sarri vil gjerne ha Higuain, så hvorfor ikke bare hente han?

En i styret: Greit nok. Vi har egentlig en policy om å drive sunt, ikke signere spillere over 30 år og har i tillegg et generelt problem med at vi bommer med mange signeringer. Higuain har også nesten ikke scoret de siste året, men om Sarri vil ha han så er det greit.

Styreleder: Fint! Da møtes vi igjen 30. Januar for å diskutere dette videre. Da burde vi ha god tid til å få ordnet det formelle med Juventus og Milan.

30.Januar:

En i styret: Da er det på tide å kontakte Juventus. Er det noen som husket å finne en ny klubb til Morata forresten?

 

 

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6542
15.01.19 10:44
Rory-R: Da er det bare å vente på at Chelsea igjen møter sommeren uforberedt.

Sedvanlig kaos :D

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6542
15.01.19 11:03

Lukter ny kontrakt på Luiz nå - vel fortjent!

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 16769
15.01.19 13:24
SuperJoeCole: Lukter ny kontrakt på Luiz nå - vel fortjent!

Håper faktisk at dei gir han 2år og bryte sin politikk med kun å 1 et år til de over 30

 

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1062
15.01.19 17:22

Big Petr legger opp. En liten hyllest, en fantastisk keeper og en fantastisk mann. Riktig å bytte deg ut, men hadde vi visst at slangen var en slange så hadde eg faen brukt deg til du ga deg. En legende uten tvil

xytheon
xytheonInnlegg: 18704
15.01.19 17:50
Inbetweener: Paredes kjenner jeg at jeg ikke har rare troen på. Veldig god til å slå langpasninger, når han får legge til kula i et par sekunder. Det får han ikke hos oss, og vil bare gjøre angrepene våre enda langsommere.

Tror kanskje han har et høyere tak enn Jorginho offensivt. Dette er i alle fall en fin video som belyser hans styrker og svakheter. Bekymrer meg at han ikke bare fremstår som en statue defensivt, men som en lat statue. Aner ikke hvordan en statue kan være lat, men Paredes har i alle fall nailet kunsten.

Blir nok ingen Barella i januar, nei. Mest sannsynlig aldri. Klubben burde tatt Pulisic-veien her og sikret seg Barella før det var for sent. Til sommeren er det sikkert ikke rent få lag som står i kø. Føler meg heller ikke sikker på at vi hadde stått i den køen.

Januar ender med Paredes og Higuain inn dørene. Morata forsvinner (forhåpenligvis for godt), og det kan tenkes at Emerson inkluderes i Higuain-dealen på en eller annen måte. Vi henter sikkert inn noe søppel som erstatter. Zappacosta forsvinner vel han óg. Erstatteren heter Hysaj og koster minst £40m. Job well done, Chelsea. 

FloBlues
FloBluesInnlegg: 22
15.01.19 18:20

Kane ute i 6 uker. Ikke akkurat dårlig nytt mtp topp 4

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11210
15.01.19 18:27

Hvor vidt Paredes slår an avhenger av om han er like god når det går fort rundt han, som han er i Russland hvor han står i en tom åker hver gang han mottar ballen. I YouTube-compilations ser han ut som verdens beste midtbanespiller, men realiteten er nok ganske fjern fra det bildet, gitt at vi tilsynelatende er eneste klubb som er ute etter ham. At han spiller i Russland hjelper heller ikke stort på inntrykket. Lette litt rundt, og fant en video som viser alle touchene Paredes hadde mot et lag som presser slik han vil møte i PL, og tenkte jeg skulle se den mens jeg var på do.

Vel, han var møkk rævva. Kanskje er dette urettferdig, men det er den eneste videoen jeg kan finne som gir et bilde på hvordan han takler det at spillet går fort rundt han. Tja, han har i det minste en riktig aldersprofil, og ønsker Sarri ham så er det vel greit, men jeg har bange anelser. Han fremstår som en ekte sinke med og uten ball, selv om han har en enorm spisskompetanse, særlig ved langpasninger. Håper vi treffer.

(Innlegget ble redigert 15.01.19 18:30)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 46780
15.01.19 18:55

Kane ute til mars ja, vedder årslønnen min på at de får på plass en verdensklasse-spiss på lån ut sesongen før vi i det hele tatt har sondert markedet.

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 10224
15.01.19 18:59
GatlingGun: Kane ute til mars ja, vedder årslønnen min på at de får på plass en verdensklasse-spiss på lån ut sesongen før vi i det hele tatt har sondert markedet.

Morata?

chelsea8
chelsea8Innlegg: 30574
15.01.19 19:08

Tottenham har et utrolig enkelt kampprogram til månedskiftet februar-mars, så det byr nok ikke på de store utfordringene for dem i Premier League. 

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 7847
15.01.19 20:07

 Chelsea bør hjelpe spuds nå. Bare å legge inn et £40 mill. bud på Llorente slik at de igjen kan hente en toppspiss til WHL/Wembley eller whatevva

 

(Innlegget ble redigert 15.01.19 20:08)

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6542
16.01.19 10:29

Er så lei av disse Hazze-ryktene nå.... 

chelsea8
chelsea8Innlegg: 30574
16.01.19 12:59

Så lenge han ikke signerer en ny kontrakt er det helt åpent hva som skjer. Han vurderer nok mulighetene sine.

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3421
16.01.19 15:20

Håpet ligger muligens i at Real ansetter Mourinho til sommeren, tror det kan være med å svekke Hazards lyst til å spille for Real.

Jeg tror nok at dette er siste sesong med Hazard i Chelsea-trøye.

DenPlagsomme
DenPlagsommeInnlegg: 2869
16.01.19 15:31
thewaterfall: Jeg tror nok at dette er siste sesong med Hazard i Chelsea-trøye.

Jeg er så drittlei at jeg nesten vil han skal dra. 

Vi spiller nå i en 3-3-1 formasjon (mtp at Alonso, Wiliian og Pedro ikke er de største bidragsyterne), og om ett salg av Hazard kan gjøre at vi har en god ving på begge sider og en spiss som funker, så kan han like gjerne dra og vi bli langt bedre av det. 

Selvsagt ideelt om han blir og vi forsterker i alle ledd, men om han ikke vil - så er det bare å selge og forsterke hardt

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11210
16.01.19 15:58
xytheon: Januar ender med Paredes og Higuain inn dørene. Morata forsvinner (forhåpenligvis for godt), og det kan tenkes at Emerson inkluderes i Higuain-dealen på en eller annen måte. Vi henter sikkert inn noe søppel som erstatter. Zappacosta forsvinner vel han óg. Erstatteren heter Hysaj og koster minst £40m. Job well done, Chelsea.

Det kommer et tidspunkt der klubben må si: "sorry, du får ikke den spilleren der. Han er gammel, er dyr, suger lønn og er ikke spesielt bra. Du kan få han her [sett inn ung, spennende spiller som passer systemet klubben vil spille], hvis ikke jobber du med det du har, eventuelt ta fra et av historiens beste akademier". Dette burde klubben sagt til Antonio Conte, når han ville ha en diger lyktestolpe på topp. Vi (og United) sa det til Mourinho, selvfølgelig helt korrekt. Og klubben burde si det til Sarri, hvis Hysaj skulle være ønsket.

Jeg mener klubben burde sagt det samme om Higuain, men der har vi et så gigantisk hull at det kanskje ikke er noen annen utvei. Eller jo, det er det sikkert, men det krever nøysom scouting, og det virker ikke som en utvei i Chelsea Football Club.

(Innlegget ble redigert 16.01.19 16:00)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg