Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
masterpool
masterpoolInnlegg: 18510
19.01.19 21:22

Syns på ingen måte at alle lag tar ut Jorginho, men det kom mye mer fra Jorginho i høst, enn nå.

Med tanke på hva Sarri allerede har vist i Chelsea, så er det vel litt tidlig å kappe hodet av hans innsats allerede.

Står jo for en positiv fotball, noe dere viste i høst. Kan det være at dere mangler de litt mer gråe spillerne i stallen. Hvem står frem i motgang? Mulig derfor Barkley får sitt gjennombrudd i år??

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10474
19.01.19 21:25
masterpool: Mulig derfor Barkley får sitt gjennombrudd i år??

Hvilket gjennombrudd? De skulle aldri kjøpt verken han eller Drinkwater. Bortkasting av penger det der. 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
19.01.19 21:26

Den positive fotballen kom av at motstanderne ikke forstod hva Jorginho gjorde. Så skjønte de raskt at det bare var å løpe over ham, så var Chelsea kjørt. Enten det eller parkere bussen.

Savner Mata jeg. Langt mindre enn Jorginho, men holdt på ballen som brasitalieneren bare kan drømme om. Send gjerne Jorginho til Pep for en fantasilion, evt De Bruyne tilbake, så kan Kanté spille rollen han er verdens beste i.

Lei av av filtersutteren nå.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
19.01.19 21:26

Drinkwater, Bakayoko og Barkley kosta like mye som Pogba. Tenk på det.

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17387
19.01.19 21:29
JackNapier: . Send gjerne Jorginho til Pep for en fantasilion, evt De Bruyne tilbake,

En får ikke mikset seg en utsøkt Cuba Libre kun med Cola.

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11234
19.01.19 21:32

Jeg støtter hva Sarri prøver å gjøre i klubben. Vi er ikke lengre en underdog, nå skal vi styre kamper på eget initiativ. Jeg mener også at han jevnt over har gjort en god jobb med å implementere en tydelig identitet i laget. At vi har store mangler i laget er klart å se, men da må Sarri også agere ved de groveste synderne.

Vi mangler den riktige dynamikken i laget. Dette kan oppnås på to måter. Enten så bruker du masse tid på treningsfeltet til å trene opp de spillerne du har (og selv da vil spillermaterialet sette sine begrensninger), eller så bytter du ut spillerne. Sarri vil ikke få muligheten til å jobbe i feltet før til sommeren, og han vil ikke få mange nye spillere, så da må han gjøre noe nytt.

Jeg liker slakten han ga til spillerne i dag, men jeg misliker at han skylder på mentalitet. Altså, noen av disse spillerne har ikke muligheten til å spille Sarri-ball. Og for all del, slutt og snakk om «potensial» når det gjelder Willian; han suger og har alltid gjort det.

Nå må Sarri ta valg etter hvordan han snakker. Dette skrev jeg om Conte også, som jeg hundre prosent støttet å sparke. Mourinho og. Selv om jeg liker intensjonen til Sarri sin filosofi bedre, så er det bare rettferdig at jeg stiller samme krav til han. Enten så forbedrer laget seg så massivt med Higuain at det går greit, eller så bytter han ut spillere. Morderen fra Madrid og Klovnen fra Brasil burde være første navnene på blokka.

ulfarne
ulfarneInnlegg: 30563
19.01.19 21:37

Frisk pressekonferanse fra Sarri!

Hvordan kommer dette til å slå ut?

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8904
19.01.19 21:47

Blir vel en ny emoji fra Willian. Tenkt at den mannen fortsatt er i klubben etter den episoden.

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17369
19.01.19 21:51
ulfarne: Frisk pressekonferanse fra Sarri! Hvordan kommer dette til å slå ut?

Hva sa han i korte trekk?

ulfarne
ulfarneInnlegg: 30563
19.01.19 21:53
TheFamous25: Hva sa han i korte trekk?
gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
19.01.19 21:58
ulfarne: Her

Det der er vel ikke så ille?

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3596
19.01.19 22:26

Sarri bør få tid. Han fortjener tålmodighet og støtte fra klubben sin side slik at han får en sesong til med en skikkelig sesongoppkjøring. Husk at det var under en måned fra Sarri ble ansatt til første seriekamp, det er knapt med tid til å starte fra scratch. Særlig når de to forrige trenerne stod for en helt annen type fotball.

Valgte dermed den raskeste løsningen for å ting litt på plass, nemlig Jorginho. Hans forlengede arm på banen. Fungerte bra i starten, men når et lag knekker koden, har alle lag knekt koden i dagens fotball. Så, selv om jeg forstår valget om å gå via Jorginho så bør man i alle fall prøve å implementere noen andre varianter som gjør oss litt mer uforutsigbare.

Nå går han for Higuain som også kjenner Sarri godt fra før av, og de to var en strålende kombinasjon i Napoli. Etter det har Higuain hadd en litt nedadgående kurve, særlig i et Milan-lag som har slitt en del denne sesongen. Blir spennende å se, et 6-måneders lån er helt greit men ikke mer. Det blir fort himmel eller, skulle til å si helvete men status quo er vel like passende. Kan ikke bli værre offensivt, særlig på spissplass. Så jeg spår knallsuksess eller status quo. Tror i alle fall ikke vi svekkes (kan selvfølgelig ta knusende feil her).

Willian bør selges. At vi ikke bare lo hele veien til banken med en sjekk fra Barcelona er noe jeg aldri kommer til å forstå, selv hadde jeg (nesten) gladelig betalt flybilletten hans av egen lomme.

Hva har vi å tape på å gi CHO en rekke kamper på rappen for å vise tillit og gi han mulighet til å bygge selvtillit og få trygghet? Pedro har ikke vært god nok, og jeg vet som sagt ikke hvorfor Willian får fornyet tillit hele tiden.

Alonso som ren venstreback er krise. Har vel alltid falt igjennom når han har spilt det i en forsvarsfirer. Fungerer som en offensiv vingback når han har en stopper som alltid kan dekke over defensivt (og det skadet ikke å ha Kante som DM). Emerson bør få en mulighet til å vise seg frem.

Ny venstre indreløper/sentral midtbane bør også stå høyt oppe. Kovacic og Barkley blir ikke godt nok. RLC litt for mye skadet til at jeg er trygg på han som førstevalg når reservene er Barkley og Kovacic.

Hazard som falsk 9er er bare å legge tilbake i skuffa mener jeg. Hazard funker best når han kan vandre fra kanten og inn. Det er enklere for han å være den som først utfordrer motstanderens forsvar, enklere for han å motta ballen i føttene og rett og slett enklere for han å være et uromoment.

Hvis han blir dekket opp av to stykker ute langs krittet så skaper det en større feilbalanse hos motstanderen enn når han blir passet på av to stoppere i midten av banen.

Når det kommer til dagens kamp, så ble Sarri for forutsigbar. Emery lot det være rom langs sidelinja fordi han viste sjansen for at vi scoret på innlegg var lav. Og når Sarri ventet for lenge med å gjøre det ene byttet som var åpenbart, klarte Emery å være i forkant der også med å sette inn spillere som markerte backene våre bedre slik at de ikke kom til så mange innlegg.

Så vil jeg trekke frem litt positive ting til slutt (kan ikke bare være negativ vettu).

Kepa kommer til å bli enorm. Holder allerede et høyt toppnivå med mange veldig gode redninger. Virker trygg i feltet også. Det aller viktigste dog, det er offensivt. Mange gode og innimellom raske igangsettinger, men aller viktigst når han får ballen i føttene. Er veldig trygg og flink til å spille av press, og hjelper oss starte på nytt når han mottar støttepasninger. Ganske presis på litt lengre pasninger også.

David Luiz har vel fått en ny vår (nesten bokstavlig talt). Jeg trodde han var ferdig i Chelsea og på det øverste nivået etter forrige sesong, men har motbevist oss kraftig. Særlig siste del av sesongen så langt har han vært enorm, og kan fort være en del av nøkkelen til alternative frispillingsmåter når motstanderne stenger av Jorginho.

Ellers har jeg virkelig sansen for Rüdiger, den mannen er et beist. Azpilicueta er en strålende kaptein, og en god spiller. Også har vi jo Kanté da, den mannen er hel ved og selve definisjonen på lagspiller.

K-dawg
K-dawgInnlegg: 3192
19.01.19 22:29

Sarri må helt klart ta sin del av skylden for at laget kollapser fullstendig. Å spille med shit players som Willian og Alonso i kamp etter kamp er helt håpløst. Hvorfor gir han ikke sjansen til andre spillere?

Er jo tydelig at det er angrepsspillet som svikter mest. Det er her Sarri burde gjort forandringer, men likevel så stiller han med samme ubrukelige folkene.

Helt forbanna utrolig at man mister enda et supertalent i CHO. Når skal denne klubben lære av sine feil.

Jeg trenger en pause fra dette laget. Ihvertfall frem til de nevnte shit players er benket for all evig tid.

xytheon
xytheonInnlegg: 18852
19.01.19 22:31
Inbetweener: Klovnen fra Brasil burde være første navnene på blokka.

Synes du det? Har jo vært vår beste spiller de siste to månedene. 

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3596
19.01.19 23:00
xytheon: Synes du det? Har jo vært vår beste spiller de siste to månedene.

Tenker han ikke på Willian da? Alle fall det jeg trodde.

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11234
19.01.19 23:01

Luiz har vært knallgod etter Spurs-kampen. Fortjener ny kontakt, særlig hvis det kan gjøre at vi kan investere i andre posisjoner på banen.

Klovnen, den ekte klovnen, det er Willian. Ja, jeg sa det, tarins. Denne spilleren, som stjeler et levebrød sørvest i London, burde ut sporenstreks. At Sarri snakker om «utappet potensial» her, etter en bra scoring mot Newcastle, er en hån mot de som har fulgt klubben i flere år. Alle vet hvem Willian er; hva han har i seg satt opp mot det vi faktisk kan forvente av ham. Det er bare så synd at han virker til å være en posterboy for klubben.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6748
19.01.19 23:02

Noen er bare besatt av enkeltspillere   Luiz har vært vår beste spiller de 2-3 siste mnd.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6748
19.01.19 23:03

Da er vi enige InB. Willian kan brenne sakte 

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6748
19.01.19 23:03

Willian er så kvalmt delaktig i SoMe-kampanjer ja...

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10474
20.01.19 00:18

Så hvem mente han var klovnen fra Brasil? Willian eller D. Luiz? Jeg trodde han mente Willian.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47264
xytheon
xytheonInnlegg: 18852
20.01.19 03:18
Inbetweener: Klovnen, den ekte klovnen, det er Willian. Ja, jeg sa det, tarins

Haha, antar at jeg var fanget i ideen om at «klovnen» var en henvisning til Sideshow Bob.

xytheon
xytheonInnlegg: 18852
20.01.19 03:23
GatlingGun: ahahaha! Herregud, Mourinho..

Haha, han er så full av shit, men jeg elsker det. Ufattelig karismatisk når han har dagen. Har naturligvis hatet ham de siste 2.5 årene, men skal godt gjøres å ikke trekke på smilebåndet når han fyrer opp på denne måten. Legende.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
20.01.19 09:08

Hazard trenger ikke nødvendigvis å spille på kanten, men han kan ikke spille på topp. Jeg ser for meg Hazard som aller best som ren tier med en ordentlig spiss som kan ta ned baller foran seg og to vinger som faktisk evner å holder bredden. Vinger som gjerne får kutte inn, slik som også Hudson-Odoi liker å gjøre fra venstra, men som i utgangspunktet holder bredden. En 4231 med ord. Problemet er bare at hver gang vi har spilt 4231 har vi hatt feil spillere.

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11234
20.01.19 12:23

4-2-3-1 er primært en defensiv formasjon. Den er konstruert slik at det alltid skal være fire sentrale spillere dypt i banen. Om vi bytter til den formasjonen nå, så mister vi en spiller i det offensive presset, for ikke å snakke om at Kantes bevegelser inn bak (som vel har vært vårt beste angrepsvåpen de siste fire-fem kampene) forsvinner. Synes ikke vi burde gjøre oss mer defensive nå, der har vi, med unntak av gårsdagens kamp, gjort framskritt. 

Tror all snakk om formasjonsendring er en blindvei. Det mener jeg også at snakk om manglende mentalitet er. Stort sett er det det i idrett; dette er gutter som har vært best i alle år, de taper ikke med vilje. Kanskje når det ble som mest toxic under Mourinho, på slutten der, men ellers ikke.

Problemet er manglende kvalitet på spillerne, samt manglende tid på treningsfeltet (grunnet kort pre-season for Sarri). Noen av disse spillerne vi har på banen kan ikke spille den fotballen treneren vil. Da må Sarri velge andre spillere. Vet at han har et magert utvalg å velge mellom, men noen spillere kan han tross alt forme selv. Spillere som har spilt 10-15 år med suffer-ball kan ikke brått gå over til å spille ballbesittende, offensiv fotball. 

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47264
20.01.19 12:47

Problemet er kortsiktige ambisjoner og hyppige trener/taktikk-skifter. Dette fører til nødinnkjøp av spillere, som ikke nødvendigvis har den rette innstillingen eller er god nok for rollen.

Transfervinduene har vært mildt sagt paniske og desperate de siste årene, med unntak av noen få spillere.

Vi burde få Sarri til å sitte noen år, som Klopp, men da må spillerne akseptere å bli utfordret mentalt og fysisk.

Jeg liker ikke den garderobekulturen som er blitt innført, der en del av spillerne er blitt en slags "elite" eller "mafia".

Det er mye som må forbedres, og ting er akkurat som det vanlige i CFC. 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
20.01.19 13:03

Man kan ikke la Sarri sitte når han ikke setter ut spillere som Alonso og Willian samt skal dytte Kanté i en tåpelig posisjon.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47264
20.01.19 13:09
JackNapier: Man kan ikke la Sarri sitte når han ikke setter ut spillere som Alonso og Willian samt skal dytte Kanté i en tåpelig posisjon.

For så vidt enig, vi får se hva mannen gjør nå fremover. Det var en ganske klar beskjed på presseren igår etter kampen.

kromkaka
kromkakaInnlegg: 5185
20.01.19 13:17
xytheon: Arsenal-lag som ikke er bra

du verden for en komplett ignorant kommentar. arsenal viste hjemme mot spurs (en kamp de burde ha vunnet med 4-5 mål) hjemme mot Liverpool og nå mot Chelsea, at når det kollektive presset funker, de beste forsvarsspillerne er på plass og ikke minst at de to stjernene på topp har dagen, så er det the gunners mer enn gode nok til å slå de fleste. kunne fort blitt både 4-5 mål mot Chelsea, og sarri virker temmelig lost når det kommer til det taktiske. 

kromkaka
kromkakaInnlegg: 5185
20.01.19 13:24
SuperJoeCole: Taper mot pubspillere som kolasinac og sokratis.

da viser du bare at du ikke har peiling på fotball, som fortsatt er et lagspill. det er ikke nødvendigvis slik at de spillerne som koster mest er de som passer best inn i et lag. En av de viktigste forskjellene på arsenal og Chelsea, er at arsenal har en manager som blant annet er taktisk meget sterk. emery har en cv som er 6-7 knepp over det som sarri kan framvise

Klikk for å gå tilbake til toppen