Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
Villans20
Villans20Innlegg: 6894
10.02.19 22:02
tyvenbjarne: Hvor mange trenere skal klubben sparke før de finner ut at det kanskje faktisk ikke er trenerne det er noe i veien med?

Langt enklere og billigere å skifte trener enn et helt lag. Forstår veldig godt at eiere gjør det på den måten.

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3504
10.02.19 22:05

Og til de som vil ha Kanté i den dype rollen:

Mina Finstad Berg på twitter:

"Ser Kantés posisjon diskuteres igjen. Sarris dilemma er at hans system trenger en annen spillertype enn Kanté i Kantés beste posisjon. Skal han ofre et system han har klokkertro på, eller ofre Kanté ved å ikke la ham spille der han er best?"

og

"I fjor slapp Napoli inn 29 mål på 38 kamper. Med Jorginho som anker. Men har Sarri undervurdert hvor «vant» Chelsea er til å ha Kanté som sikkerhetsnett? Det er en omstilling som nødvendigvis må ta MYE tid. Har Sarri den tida til rådighet?"

I tillegg til Lars Sivertsen:

"Veldig forvirrende å se hvor mange som virker å mene at Kante som dyp ballfordeler er en god ide."

Noen gode spørsmål og poenger i disse tweetene. Er i mine øyne langt fra opplagt at Kanté ikke spiller i den dype rollen er en stor feil fra Sarri, all den tid han da må endre på hele sin filosofi. Og vi ansatte han vel ikke for å finne på noe helt annet enn det som gjorde Napoli til et av de lagene som spilte noe av den beste fotballen i Europa de siste sesongene?

Ellers limer jeg inn artikkelen jeg linket til i et tidligere innlegg, skrevet av Thore Haugstad for NRK og ble publisert for litt over en uke siden.

"

De tre beste lagene i Premier League har alle gitt sine trenere tid etter svake debutsesonger. Det samme bør Chelsea nå gjøre med Maurizio Sarri.

 

Det må ha vært en blytung kjøretur tilbake til London.

Onsdag kveld valgte Chelsea-trener Maurizio Sarri å ta en bil hjem, i stedet for å sitte med spillerne på lagbussen. Slikt er uvanlig for trenere å gjøre, men Sarri hadde en grunn: Han ville studere lagets siste kamp i fred.

Han hadde mye å ta tak i: Chelsea hadde akkurat tapt 4–0 mot Bournemouth.

Chelsea står nå med én seier på fire ligakamper og er på femteplass. De siste dagene har Sarri fått slakt av engelsk presse. De sier han bør endre sin ballbesittende spillestil, et typisk argument når ting går imot.

Det ironiske er imidlertid at slike tap utgjør en del av veien mot toppen for lag som har trenere som Sarri. Chelsea kan være på vinnersporet uten å innse det selv.

Da Pochettino gjorde Spurs verre

Ser man på lagene i toppen av Premier League – Tottenham, Liverpool og Manchester City – har samtlige nemlig noe til felles med Chelsea: De har en offensiv trener med problemer i sitt første år.

Det er lett å glemme nå, men Mauricio Pochettino slet tungt i starten som Spurs-sjef. Han kom på femteplass i 2014/15, med færre poeng (64) enn hva Spurs hadde tatt året før (69).

Slik sett kunne man ha sagt at han gjorde laget verre.

Sesongen etter tok Jürgen Klopp over Liverpool åtte kamper ut i sesongen – og havnet på åttendeplass. Først nå, mer enn tre år senere, har han tatt dem inn i tittelkampen.

Pep Guardiola hadde tatt seks ligatitler på syv år med Barcelona og Bayern München før han tok over City i 2016. Folk forventet en ny tittel, så kritikken haglet da han kun kom på tredjeplass.

Men City ga ham tid. Ett år senere hadde de vunnet ligaen ved å ta 100 poeng.

Den lange veien

Hvorfor trenger slike offensive trenere minst én sesong før resultatene kommer? Fordi de jobber på en annen måte enn trenere som er mer defensive.

Offensive systemer er som regel krevende å lære. De baseres gjerne på høyt press, frispilling bakfra og kompliserte angrepsmønstre som er avhengig av optimal samhandling og timing.

Slikt tar tid å mestre. Men i et land hvor topplagenes kalendre er stappfulle, får man ikke tid.

Defensive trenere kan oppnå resultater kjappere, fordi basisen for systemene deres er posisjonering uten ball. Typer som José Mourinho og Antonio Conte kan drille inn en solid lagstruktur i løpet av et par uker og oppnå suksess med én gang.

Slik kunne Mourinho lenge gå fra klubb til klubb og lykkes umiddelbart. Av samme årsak pleier klubber som slåss mot nedrykk også å gå for defensive trenere.

Sarri i nedrykksstriden

Fordelen med de offensive trenerne er imidlertid at de ofte oppnår mer stabilitet så fort spillerne har lært seg stilen. Både Pochettino, Klopp og Guardiola har enten tatt sine lag fremover hvert år, eller holdt dem på omtrent samme nivå.

I motsetning ble Contes resultater verre i hans andre år i Chelsea, mens Mourinhos lag kollapset i hans tredje år.

Denne trenden bør oppmuntre Chelsea, for Sarri er et typisk eksempel på en trener som trenger tid. Da han tok over Empoli i italiensk andredivisjon i 2012, vant laget ingen av de første ni ligakampene og lå på sisteplass.

Men Empoli endte på fjerdeplass, og rykket opp året etter. Så fornyet de kontrakten i Serie A.

Da Sarri deretter ble hentet til storklubben Napoli, advarte han presidenten Aurelio De Laurentiis om at resultatene ikke ville komme umiddelbart.

– Vi kommer til å tape våre første syv kamper, sa Sarri.

Napoli tok 82 poeng i Sarris første sesong, så 86, så 91. Det siste året spilte de noe av den beste fotballen i Europa. Sarri pleier å forbedre lag, så lenge han får lov.

I Peps fotspor

Nå befinner Sarri seg igjen i et vanskelig første år. Situasjonen ligner den til Guardiola for to sesonger siden, for de to trenerne bruker en lignende stil. Lagene deres har ballen mye, og prøver å spille ut motstanderen med mange korte pasninger.

Folk pleide å fortelle Guardiola at stilen hans aldri ville fungere i England, at City var naive som alltid spilte seg ut bakfra, at han var sta og arrogant.

Nå får Sarri høre noe lignende: At han alltid bruker 4-3-3, at han mangler en «Plan B», at Eden Hazard og Ngolo Kanté brukes i feil roller. Ser man Chelsea spille, ser man jo at alle pasningene på tvers ikke utretter noe.

Men slike vansker er å forvente. Da Guardiola slet, skrev den tidligere Liverpool-assistenten Pako Ayesteran en sak i avisen The Independentom Citys utvikling:

– I starten har man en stor forbedring, fordi spillerne gis nye prinsipper. Så pleier fremgangen å flate ut en stund, fordi prinsippene må forstås på et dypere nivå. Av og til tar laget et par steg bakover i denne perioden, skrev Ayesteran.

City vant sine fem første ligakamper under Guardiola, men flatet ut i løpet av vinteren. Det samme har skjedd med Chelsea og Sarri.

Vil neppe endre seg

Forholdene har heller ikke vært lette for Sarri. Han fikk kun to nye utespillere i sommer: Jorginho og Mateo Kovacic. Han tok over laget senere på sommeren enn planlagt, som følge av lange forhandlinger mellom Chelsea og Napoli.

Dette kostet Sarri det mest dyrebare av alt: Tid. Det er ikke rart at Chelsea ikke spiller som han ønsker.

– Vi har ikke engang lært de fundamentale tingene ennå, sier Sarri.

Derfor blir det feil å felle dom over Sarri allerede nå. Om Chelsea hentet ham på grunn av prinsippene han fulgte i Napoli, gir det lite mening å be ham endre dem. Spesielt når spillerne ikke engang har klart å lære dem.

Sarri kommer neppe til å endre dem heller. Han vil håpe han får den samme tiden som Pochettino, Klopp og Guardiola fikk til å lykkes.

Om Chelsea kommer til å gi ham det, er selvsagt et annet spørsmål."

 

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6721
10.02.19 22:29

Total katastrofe hvis Sarri sparkes nå. Han må få mer tid .

Aguero16
Aguero16Innlegg: 3814
10.02.19 22:54

Galskap å sparke Sarri. Takk for kampen. Syns faktisk synd på Chelsea fansen etter kampen. 

startelver
startelverInnlegg: 59743
10.02.19 23:06
Lew_Ashby: Gruer meg til kamp. Glidekremen på plass.

Flott! Hvordan føltes det? 

startelver
startelverInnlegg: 59743
10.02.19 23:11

Trøsten deres får være at alle lag hadde blitt rævkjørt av City i dag.

Sarri er nok snart på vei tilbake til Serie A. 

 

 

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 23355
10.02.19 23:57

Tipper de som er best plassert til å overta jobben er Dortmunds interim-manager fra i fjor Peter Stoger, Domenico Tedesco eller Brendan Rodgers. Zola kan kanskje overta et par-tre kamper med tolk inntil en av disse er på plass.

(Innlegget ble redigert 11.02.19 00:05)

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17244
11.02.19 00:29

Zola med tolk?  Faen er det for noke forbanna vas å skrive da

Hvis du ikke forstår hans engelsk bør du slutte å høre etter når de prater engelsk generelt sett

(Innlegget ble redigert 11.02.19 00:31)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
11.02.19 00:48

Snakk om naiv trener. Største tullingen vi har sett, muligens verre enn Scolari og AVB. De har hvertfall noe pokaler å vise til.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
11.02.19 01:11

«Hater søppelfotballen til Conte og Mourinho»

Vel, det finnes en mellomting mellom søppelet til disse to og det naive fjolset Sarri fremstår som Chelsea-trener. Conte og Mourinho hadde mye deilig å vise frem før de ble for krevende, mens Sarri har null autoritet. Jeg HATER denne jævla pasningsfotballen som ikke fører noe sted. Jeg er oppfostret på defensiv struktur og harde overganger. Det er Chelsea DNA og det er det vi burde dyrke. Vi var et farlig lag i England og Europa da vi spilte slik, nå er vi like irrelevante som Arsenal har vært siden 2006.

TheOpiate
TheOpiateInnlegg: 14816
11.02.19 08:53
JackNapier: Conte og Mourinho hadde mye deilig å vise frem før de ble for krevende

Nei det hadde de ikke. Deilig og effektivt er ikke det samme...

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
11.02.19 08:59

Klart de hadde mye deilig. Det finnes mer flott fotball i denne verdenen enn 10000 pasninger og 90 % ballbesittelse. Spesielt Conte sin 343 i gullsesongen var vakkert å se på.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40747
11.02.19 09:23
JackNapier: Klart de hadde mye deilig. Det finnes mer flott fotball i denne verdenen enn 10000 pasninger og 90 % ballbesittelse. Spesielt Conte sin 343 i gullsesongen var vakkert å se på.

Conte delvis. Men Mourinho begynner det å bli ganske lenge siden han har hatt et lag med spesielt underholdende spill.

Dersom Sarri er naiv, så det gjelder det flere andre topptrenere i Europa. Personer med resultater på et høyt nivå de siste årene.

Jeg lurer fortsatt på hvem som var hjernen bak mange av de svake kjøpene mot slutten av Contes tid. Var det Conte selv, eller var det noen over ham? Dere sliter fortsatt pga de kjøpene.

(Innlegget ble redigert 11.02.19 09:25)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5397
11.02.19 09:24
JackNapier: nå er vi like irrelevante som Arsenal har vært siden 2006.

Vi er mer relevante enn vi var under Conte ifjor. Da var vi hjelpeløse. Hvorfor er dere så utålmodige? Dere oppfører dere som supportere som kun har opplevd ubetinget suksess, noe sikkert er realiteten for mange her inne. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40747
11.02.19 09:31
Lew_Ashby: Vi er mer relevante enn vi var under Conte ifjor. Da var vi hjelpeløse. Hvorfor er dere så utålmodige? Dere oppfører dere som supportere som kun har opplevd ubetinget suksess, noe sikkert er realiteten for mange her inne.

Dette gjelder grupperinger i alle klubber. Var flere Liverpool-supportere som sutret ang Klopp, og man ser jo Arsenal-supportere drive med utstrakt sutring ang Emery for tiden.

DenPlagsomme
DenPlagsommeInnlegg: 2869
11.02.19 09:36

Mye sutring, og forståelig at folk er utålmodige, men jeg sitter fortsatt i stolen å avventer. 

Sarri spiller ball, og han kommer til å spille den type fotball uavhengig av motstander osv. 

Vi har klagd over defensiv fotball, og at vi vil være laget som styrer kamper og angriper i mange år. Vi forventer også at vi skal klare å gjøre det med samme spillegruppe uten å gjøre mer enn ett kjøp (higuain kom nå, men Jorginho er vel den eneste som har spilt litt)

Sarri trenger tid, og han trenger penger for å kjøpe spillere, som er i stand til å spille den fotballen han vil. Han trenger mye mer dynamiske spillere. Barkley er ikke god nok, Kovasic skaper ikke nok, Azpi er ikke god nok offensivt, Alonso er ...., Luiz er opp og ned, Pedro og Willian er ikke gode nok osv osv. 

Vi trenger å bytte ut en del eldre bein og få inn tovveisspillere som kan bidra over hele banen. 

Slik jeg ser det har vi dette laget nå:

 

-------------------Kepa---------------------

--------Rudiger-----------------------------

-----------------Jorginho-------------------

--------Kante-------------------------------

-------------------------------------Hazard--

--------------Higuain------------------------

 

Kan si mye om Jorginho, men med en spiller som Hamsik ved siden av seg, så avlaster det han mye og lag kan ikke bare ta ut Jorginho i den oppbygende fasen, da vi har flere spillere som kan spre baller. Barkley og Kovacic er ikke gode nok til å gjøre den jobben, og de skaper heller ikke stort foran mål. 

La Sarri få tid, og masse ressurser. Pep var ikke spesielt god i sin første sesong, før han fikk inn systemt og masse spillere som passet inn heller. 

Det som er kjedelig, er så se at Chelseasupportere roper og hyler etter 6 mnd. Sarri hadde ingen pre-season og måtte rett på kamp. Han har ikke hatt tid til å kjøpe spillere som passer inn i systemet (januar får man ikke kjøpt stort), han har kjøpt en ny dynamisk høyreving, som skal ta plassen til Willian og Pedro fra neste år. 

Alt vi trenger er spillere som kan spille den type fotball, og vi får se laget som startet denne sesongen, med glede og god fotball. Fordi uansett hvor destruktiv fotball motstanderlaget spiller, så klarer gode spillere å komme seg igjennom. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5397
11.02.19 09:38
JackNapier: Snakk om naiv trener. Største tullingen vi har sett, muligens verre enn Scolari og AVB. De har hvertfall noe pokaler å vise til.

Hvem vil du ha inn, og hvilken retning ønsker du at klubben skal ta? Skal vi fortsette med kunstig nødhjelp fra trenere som blir i klubben i maks 2-3 sesonger, slik at vi må begynne på nytt hver bidige gang den uungåelige nedturen kommer? Eller skal vi faktisk forsøke å skape en identitet som kan vedvare over en lengre periode? 

Realiteten er emm at vi er dømt til å være middelhavsfarer til den overskuelige framtid dersom vi ikke skifter retning. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5397
11.02.19 09:43
DenPlagsomme: Det som er kjedelig, er så se at Chelseasupportere roper og hyler etter 6 mnd. Sarri hadde ingen pre-season og måtte rett på kamp. Han har ikke hatt tid til å kjøpe spillere som passer inn i systemet (januar får man ikke kjøpt stort), han har kjøpt en ny dynamisk høyreving, som skal ta plassen til Willian og Pedro fra neste år.

Det overveldende flertallet av fotballsupportere mangler evnen til å se lenger enn siste 3 kampene. Selv voksne folk. Skjønner det bare ikke. 

Håper nesten at vi går tilbake til å være glad for FA-cupfinale eller seier i EL. For det opplegget som skjer blant Chelsea-supporterne nå er kreft. 

Resultatene har ikke vært gode den siste tiden, men vi er i finalen i LC, videre i FA-cupen, 8-delsfinale i EL og 1 poeng bak CL. Hadde tatt det scenarioet dersom jeg fikk det forespeilet før sesongen. Så er det uromomenter mtp hvordan vi har framstått, men vi ser tendenser til et Chelsea-lag som kan spille meget god fotball etterhvert. Vi sa alle at Sarri-prosjektet ville ta tid før sesongen, da kan vi ikke kaste det ut vinduet etter 7 måneder. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5397
11.02.19 09:48
KongOlav2: Dette gjelder grupperinger i alle klubber. Var flere Liverpool-supportere som sutret ang Klopp, og man ser jo Arsenal-supportere drive med utstrakt sutring ang Emery for tiden.

Jeg er tilhenger av at supportere får uttrykke seg. Null problem å komme med meninger, men da må de underbygges bedre enn:

''SARRI HAR IKKE PLAN B'' ''SARRI BRUKER BARKLEY OG ALONSO, HAN MÅ SPARKES'' ''SARRI KJEFTER PÅ SPILLERNE, HAN MÅ GÅ''.

Kom med litt mer tanker om hvordan man ønsker at klubben skal operere. Hvordan skal vi spille, hvem ønsker man å få inn? Realiteten er at vi ikke lenger kan kjempe om toppspillerne der ute, og da må vi forsøke å fikse oss på andre måter. Feks ved å få inn et system som gjør at vi kan kjøpe typespillere som vil heve seg når de kommer til oss. 

DenPlagsomme
DenPlagsommeInnlegg: 2869
11.02.19 09:51
Lew_Ashby: Håper nesten at vi går tilbake til å være glad for FA-cupfinale eller seier i EL. For det opplegget som skjer blant Chelsea-supporterne nå er kreft.

Jeg håper vi ryker i FA-cupen, da jeg vil ha kun to fokus. 4 plass og Europa League. De gir Champions League, og om Hazard skal ha 1% sjanse for å bli, er det om vi er med i Champions League, og det er mye penger til å kjøpe inn nye spillere om vi er med der. 

Det jeg lurer på er hvordan laget ser ut neste sesong. Jeg e helt sikker på at United ikke er like mye i flyt i mange år fremover, og de over oss (bortsett fra City) viser seg også som menneskelige og ikke umulige å slå (man må huske at vi slo City på brua)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40747
11.02.19 09:57
Lew_Ashby: Jeg er tilhenger av at supportere får uttrykke seg. Null problem å komme med meninger, men da må de underbygges bedre enn: ''SARRI HAR IKKE PLAN B'' ''SARRI BRUKER BARKLEY OG ALONSO, HAN MÅ SPARKES'' ''SARRI KJEFTER PÅ SPILLERNE, HAN MÅ GÅ''. Kom med litt mer tanker om hvordan man ønsker at klubben skal operere. Hvordan skal vi spille, hvem ønsker man å få inn? Realiteten er at vi ikke lenger kan kjempe om toppspillerne der ute, og da må vi forsøke å fikse oss på andre måter. Feks ved å få inn et system som gjør at vi kan kjøpe typespillere som vil heve seg når de kommer til oss.

Enig i den. Jeg var selv ganske kritisk til Rodgers etterhvert, men hadde iallfall ganske mange argumenter for hvorfor jeg var det. Og langt utover valg av enkeltspillere til lagsoppstillingen og generiske utsagn om naivitet.

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8895
11.02.19 10:22

Nå er det faen meg igjen 

"'Some players have privately started to complain that everything is “too tactical” and that there is now an overload of instructions that they can’t keep up with. Others wonder whether this squad is actually tactically intelligent enough to really learn this'. (Miguel Delaney, Independent)"

 

(Innlegget ble redigert 11.02.19 10:22)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5397
11.02.19 10:37
tyvenbjarne: "'Some players have privately started to complain that everything is “too tactical” and that there is now an overload of instructions that they can’t keep up with. Others wonder whether this squad is actually tactically intelligent enough to really learn this'. (Miguel Delaney, Independent)"

Forutsatt at dette stemmer - helvetes drittklubb med borskjemte drittspillere. 

Villans20
Villans20Innlegg: 6894
11.02.19 12:32
Pogba6: De spillerne som nevnes er dårlige nå under Sarri ja, men var strålende under forrige manageren. Det viser at det ikke er spillerne som er problemet.

Sarri må tilpasse seg spillerne ikke omvendt.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 40747
11.02.19 12:33
Villans20: Sarri må tilpasse seg spillerne ikke omvendt.

Eller få mulighet til å skifte ut deler av troppen med spillere han ønsker inn.

JoseLC
JoseLCInnlegg: 1804
11.02.19 13:15

Er 0-6 mot City til å leve med hvis det medfører at Liverpool ikke vinner ligaen?

(Innlegget ble redigert 11.02.19 13:15)

NLHE
NLHEInnlegg: 9611
11.02.19 13:20
JoseLC: Er 0-6 mot City til å leve med hvis det medfører at Liverpool ikke vinner ligaen?

Det er selvfølgelig viktigst å karre seg til topp fire.

Worst case scenario er hvis Liverpool vinner ligaen og Solskjær Utd klarer topp fire (på bekostning av oss) Da må jeg faktisk si opp jobben og flytte ut i skauen.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
11.02.19 13:52

Ifølge de gamle sure gubbene på Anti-Liverpool, nei jeg mener Chelsea Supporters Norge er det visst det.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
11.02.19 13:53

Da må vi bare vinne EL igjen da!

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5397
11.02.19 14:23
Villans20: Ifølge Opta har taklingsprosenten til Kante gått rekordlangt ned siden Sarri ankom klubben.

Samtidig har Kante fortsatt flest offensive brudd i ligaen.

Akkurat i tråd med hva Sarri ønsker. Det er mange problemer i dagens Chelsea-lag, men Kante i en mer dynamisk rolle er ikke i nærheten av å være det største.

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg