Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
19.02.19 08:54
GatlingGun: Vi trenger en manager som er kreativ, har god evne til å tilpasse taktikk, som gir tillit på grunn av og ikke til tross for talent og som krever 110% i hver kamp. En manager som viser at det vil få konsekvenser når man ikke presterer over tid.

Og hvem mener du er dette i dagens toppfotball? Conte var jo en av dem som virker dyktigst i å tilpasse taktikken, men det gikk ikke bra. Guardiola er kanskje en av dem som er mest "sta" når det gjelder egen spillestil, men håver likevel inn trofeer.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47271
19.02.19 09:00
KongOlav2: Og hvem mener du er dette i dagens toppfotball? Conte var jo en av dem som virker dyktigst i å tilpasse taktikken, men det gikk ikke bra. Guardiola er kanskje en av dem som er mest "sta" når det gjelder egen spillestil, men håver likevel inn trofeer.

Det er ikke lett å svare på det, men skal man ha kontinuitet må man ha den rette mannen.

Vi kan ikke ha kontinuitet bare for kontinuitetens skyld heller.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
19.02.19 09:08
GatlingGun: Det er ikke lett å svare på det, men skal man ha kontinuitet må man ha den rette mannen. Vi kan ikke ha kontinuitet bare for kontinuitetens skyld heller.

Såklart ikke, men skal man bytte bør man i de fleste tilfeller ha en klar plan på hva man skal gjøre etterpå. Det er en ting om man har en ubrukelig manager slik som Liverpool med Hodgson, eller en som skaper så dårlig stemning som en Mourinho i full meltdown-modus. Da er det kanskje greit å sparke manageren uten at man har en plan.

Jeg klarer dog ikke å se at det er SÅ krise i Chelsea. Dere må/bør uansett skifte ut 5-6-7 av de 18-20 mest brukte spillerne i førstelagstroppen, og det alene er et argument for Sarri burde fått tid til å få inn flere av de spillertypene han ønsker. Han fikk et mannskap i fanget med bl.a. Zappacosta, Moses, Alonso, Bakayoko, Drinkwater, Barkley, Willian, Morata og Giroud som førstelagsalternativer. Det kan være at man får til en ganske markant forbedring om han får lov til å skifte ut denne gjengen med spillere som passer ham bedre.

Og av de store managernavnene er det neppe mange som er aktuell. Guardiola, Klopp og Poch er ikke det. Dere har allerede prøvd Conte og Mourinho. Videre er Ancelotti kanskje på nedadgående kurve i karrieren, og er kanskje heller ikke en lagbygger slik som dere trenger. Da gjenstår ikke mange. Tør dere prøve Simeone som er den av de store managernavnene med en enda "kjipere" spillestil enn både Conte og Mourinho?

(Innlegget ble redigert 19.02.19 09:13)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47271
19.02.19 09:14
KongOlav2: Jeg klarer dog ikke å se at det er SÅ krise i Chelsea. Dere må/bør uansett skifte ut 5-6-7 av de 18-20 mest brukte spillerne i førstelagstroppen, og det alene er et argument for Sarri burde fått tid til å få inn flere av de spillertypene han ønsker. Han fikk et mannskap i fanget med bl.a. Zappacosta, Moses, Alonso, Drinkwater, Barkley, Willian, Morata og Giroud som førstelagsalternativer. Det kan være at man får til en ganske markant forbedring om han får lov til å skifte ut denne gjengen med spillere som passer ham bedre.

En del av problemet er at han setter utpå det samme laget hver gang, og gir ikke sjansen over tid til spillere som muligens fortjener det mer.

Det gjør at disse spillerne ikke føler de må jobbe noe særlig for å komme på laget, i tillegg til at de som sitter på utsiden etter hvert bare føler en hjelpesløshet, og at uansett hva de gjør på trening så vil det ikke hjelpe dem inn i kamptroppen.

Sarri har gjort troppen apatisk og det taper dem kamper. Dessverre.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47271
19.02.19 09:15
KongOlav2: Og av de store managernavnene er det neppe mange som er aktuell. Guardiola, Klopp og Poch er ikke det. Dere har allerede prøvd Conte og Mourinho. Videre er Ancelotti kanskje på nedadgående kurve i karrieren, og er kanskje heller ikke en lagbygger slik som dere trenger. Da gjenstår ikke mange. Tør dere prøve Simeone som er den av de store managernavnene med en enda "kjipere" spillestil enn både Conte og Mourinho?

Ancelotti er den eneste(sammen med Ranieri) jeg ikke så en grunn til å sparke.

Ambisjoner er vel og bra, men når ambisjonene er så langt ifra evnene pdd så går det i grøften. Hver gang.

Man kan ikke stille til løp i Formel 1 med en VW Passat.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
19.02.19 09:42
GatlingGun: Ancelotti er den eneste(sammen med Ranieri) jeg ikke så en grunn til å sparke. Ambisjoner er vel og bra, men når ambisjonene er så langt ifra evnene pdd så går det i grøften. Hver gang. Man kan ikke stille til løp i Formel 1 med en VW Passat.

Men er det så dårlig at en endring er helt påkrevd? Fordi det er i ferd med å gå helt i grøfta?

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47271
19.02.19 09:46
KongOlav2: Men er det så dårlig at en endring er helt påkrevd? Fordi det er i ferd med å gå helt i grøfta?

Jeg føler det sånn nå. Zappacosta-byttet igår var dråpen for min del.

Ayebee
AyebeeInnlegg: 12122
19.02.19 09:46
xytheon: Støtter Sarri, men han gjør det ikke lett for meg. Byttene er ekstremt forutsigbare. Hvordan ender man opp med å gjøre et rent høyrebackbytte med 10 minutter igjen når man ligger under med to mål i en utslagskamp? Henger ikke på greip. Formasjonen er 4-3-3 selv om livet hans måtte stå på spill. La oss si at Sarri var forgiftet og kom til å dø i løpet av fem minutter med mindre han skiftet formasjon. Tror han hadde tatt den deathen uten å nøle.  Og ungdommen da. De bryr vi oss ikke noe om. De samme spillerne som svikter gang på gang skal i stedet få fornyet tillit.  Willian inn for Pedro, Barkley inn for Kovacic og Zappa inn for Azpi. Hvorfor ikke bare avskaffe spillerbytter? Skjønte på forhånd at han kom til å være rigid av seg. Jorginho SKAL være regista, og det SKAL funke. La oss bare overse at engelske lag enkelt tar ham ut av kampen, og at han mangler mobilitet og defensive fibre til å beskytte en særdeles svak backfirer. Han skal bryte linjene til motstanderne med pasningsregisteret sitt, men jeg sliter med å se nøyaktig hva han tilfører pr. dags dato.  Vi triller mye ball mot dype forsvar. Føler ikke at han gir oss allverden i den fasen av spillet. Gjennombruddskraft mot etablert forsvar har vi jo uansett ikke. Han tas også forholdsvis enkelt ut i oppspillsfasen. Flere og flere lag stiller med midtbanediamant mot oss, og det funker hver gang.  Greit, Sarri må få sommeren til å få inn sine spillere, men når noe åpenbart ikke fungerer, så endrer man noe. Man omstiller seg og bevisstgjør seg selv i tråd med sine omgivelser. Sarri er så manisk opptatt av at hans fotballfilosofi skal fungere at vi bare kommer til å gjøre det samme om og om igjen helt til det enten fungerer eller han får fyken. Og nå frykter jeg genuint at han får fyken.

Dette her er ikke en tekst fra noen som støtter Sarri helt og holdent, og det burde du/vi ikke heller.

Tror de fleste som fortsatt støtter Sarri kommer til å miste motet hvis denne formen fortsetter frem mot sommeren. Personlig vet jeg ikke egentlig hvor jeg står..

Ja, vi burde selvsagt gi trenere tid, men nå må jo også treneren være verdt å satse på. I Premier League ser jeg ikke for meg at man kan lyktes med en trener som nekter å ha en plan B. Nekter å gjøre forandringer. Det at man velger å tape med det samme laget kamp ut og kamp inn fremfor å prøve våre unggutter (CHO) er jo rett og slett helt ufattelig.

Vi ligger under, og laget endrer ikke på noe som helst. Vi spiller den samme gåfotballen med den samme trege pasningsstilen. Og ja, jeg innser at med det perfekte laget kunne Sarriball vært fløte offensivt, men slik det er nå så er det ikke det.

Chelseas styrke de siste 15 årene har først og fremst ligget i hurtig kontringsfotball og solid defensiv struktur. Skal man endre Chelseas identitet basert på en trener som ikke ser ut til å vite helt hva han skal gjøre i denne ligaen? 

Vi kommer til titalls innleggsforsøk hver kamp, men i boks har man én spiss som blir crowded av fire spillere hver gang. Man legger inn på måfå uten å egentlig ha tro på at ballen kommer til å gå i mål.

Ahhh jeg vet ikke hva man skal si. Det er så mye negativt om dagen. Jeg skulle bare ønske det var et lyspunkt.

Jeg tenker forsåvidt at det viktigste er å beholde Hazard, og i den grad managerskifte fra eller til vil endre på dette, burde vært å ta i betraktning. Selvsagt er ingen spillere større en klubben, men det er vitterlig ikke treneren heller.

 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
19.02.19 09:50
GatlingGun: Jeg føler det sånn nå. Zappacosta-byttet igår var dråpen for min del.

Da bør i så fall Chelsea-ledelsen ha en viss formening om hvor veien videre bør gå. Dere har gått fra kanskje den kjipeste blant toppmanagerne i Mourinho, via en fortsatt forsiktig og pragmatisk Conte til en av de mest ambisiøse managerne i Sarri. Og mange av spillerkjøpene de siste årene henger lite på greip. Så her bør Chelsea-ledelsen virkelig ha planer for videre utvikling om de tar grepet med å sparke Sarri.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
19.02.19 09:52
Ayebee: Chelseas styrke de siste 15 årene har først og fremst ligget i hurtig kontringsfotball og solid defensiv struktur. Skal man endre Chelseas identitet basert på en trener som ikke ser ut til å vite helt hva han skal gjøre i denne ligaen?

Det var da først og fremst i Mourinhos perioder og delvis under Conte det var slik. Ancelottis periode kan da overhodet ikke betraktes som likedan. Og skal man virkelig ha så lite ambisjoner i en toppklubb at man bygger en identitet i spillestilen basert på solid defensiv struktur og kontringer? Det høres litt ut som en falitterklæring å gi opp en litt mer ambisiøs spillestil etter litt over en halv sesong, og før ny manager er gitt en skikkelig sjanse til å rydde opp i en spillerstall som ikke er spesielt godt sammensatt.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47271
19.02.19 09:56
KongOlav2: Da bør i så fall Chelsea-ledelsen ha en viss formening om hvor veien videre bør gå. Dere har gått fra kanskje den kjipeste blant toppmanagerne i Mourinho, via en fortsatt forsiktig og pragmatisk Conte til en av de mest ambisiøse managerne i Sarri. Og mange av spillerkjøpene de siste årene henger lite på greip. Så her bør Chelsea-ledelsen virkelig ha planer for videre utvikling om de tar grepet med å sparke Sarri.

Spillerkjøpene de siste årene har vært preget av nødløsninger og tilfeldigheter. Det virker ikke som om styret har en plan.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41628
19.02.19 10:03
GatlingGun: Spillerkjøpene de siste årene har vært preget av nødløsninger og tilfeldigheter. Det virker ikke som om styret har en plan.

Ja, det virket ganske bingo. Og ganske lite samstemthet mellom Conte og styret. F.eks iht til denne artikkelen:

https://www.nrk.no/sport/_conte-gjor-en-stralende-jobb-i-chelsea_-1.13897856

Her står det bl.a:

"Flere britiske aviser, The Guardian inkludert, har skrevet at Conte lenge har jaktet Leonardo Bonucci, Arturo Vidal og Alex Sandro. Men trioen har vært dyr, og både Bonucci og Vidal er 30 år."

"Historien gjentok seg i januar. Både The Guardian og The Times skriver at Conte ville blåse nytt liv i forhandlingene om Sánchez, Virgil van Dijk og vingbacken Alex Sandro, som Chelsea jaktet i fjor. Men Sánchez dro til United og Van Dijk til Liverpool".

Greit nok at Contes ønsker virket både urealistisk og uhensiktsmessig, men det måtte da vært en mellomting mellom dette å kjøpe Zappacosta, Emerson, Bakayoko, Drinkwater og Barkley.......

(Innlegget ble redigert 19.02.19 10:03)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47271
19.02.19 10:07

Jeg er villig til å gi Sarri én siste sjanse til helgen. Setter han ut spillere som har underprestert så til de grader og gir sjansen til noen av de andre i LC-finalen, så er det håp. Uansett resultat.

Det er bedre å tape slik enn å følge samme oppskriften hver gang, med samme resultat.

Folkflesk
FolkfleskInnlegg: 25038
19.02.19 10:11
GatlingGun: Jeg er villig til å gi Sarri én siste sjanse til helgen. Setter han ut spillere som har underprestert så til de grader og gir sjansen til noen av de andre i LC-finalen, så er det håp. Uansett resultat.

Så hvis han gjør et par bytter og går på en ny 0-6 så er det helt greit?

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47271
19.02.19 10:31
Folkflesk: Så hvis han gjør et par bytter og går på en ny 0-6 så er det helt greit?

Nei, det er ikke greit. Gud bedre så enkel du er. Gjør han noen bytter så signaliserer han iallefall at det ikke er akseptabelt å ikke prestere over tid, da har han iallefall prøvd. 

Det er ikke bare hva man taper som betyr noe, men hvordan man taper.

startelver
startelverInnlegg: 62369
19.02.19 10:33

Skal dere fortsette tradisjonen med å sparke trenere en gang i året i snitt ? Mye som tyder på det, Sarri overlever ikke sesongen.  

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47271
19.02.19 10:36
startelver: Skal dere fortsette tradisjonen med å sparke trenere en gang i året i snitt ? Mye som tyder på det, Sarri overlever ikke sesongen.

Glimrende analyse og problemstilling. La oss diskutere dette.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
19.02.19 10:46

Tviler på at det er noen vei tilbake for Sarri nå. Nå har han vel ikke mistet garderoben i like stor grad som managere bruker å gjøre hos Chelsea, men han virker å ha mistet fansen på rekordtid.

F$%k Sarri Ball sang hjemmefansen i går. Det var vel også rapporter om det ble sunget Bring Mourinho back. I tillegg til jo mer frustrert de ble over Sarri, jo mer sang de om Lampard.

Greit nok at fotballsupportere er enkle og har gullfiskhukommelse, men snur ikke stemningen i løpet av et par kamper, regner jeg med det er kjørt.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47271
19.02.19 10:50
caliblue: Greit nok at fotballsupportere er enkle og har gullfiskhukommelse, men snur ikke stemningen i løpet av et par kamper, regner jeg med det er kjørt.

Det hjelper ikke med slike utsagn heller. Han gjør fansen til sin fiende med dette her:

After chants of 'Fuck Sarriball' and 'You're getting sacked in the morning', from Chelsea fans, he responded: "I am worried about the result. Not about the fans."

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
19.02.19 12:55

Det overordnede problemet i Chelsea FC om dagen er faktisk hverken tafatte, overbetalte, giddalause spillere eller en naiv, sta og kreativitetsløs manager. Det overordnede problemet er rett og slett at blant de som tar avgjørelser om hvem som skal hentes av manager og spillere sitter det ingen fotballfaglig kompetanse, det sitter kun økonomer. Ta for eksempel Marina Granovskaia, fantastisk forhandler, men ingen fotballfaglig bakgrunn.

Denne klubben har gått nedover helt siden Michael Emenalo så seg nødt til å pakke sekken sin fordi Mourinho ble ansatt over hodet på ham og på tvers av visjonen for type spillere som skulle hentes inn. Jeg sier ikke at Emenalo var en Gud, men det er veldig tydelig at vi ikke lenger har en plan, noe vi hadde for 10 år siden. Og det verste er at det var Emenalo som fikk skylden for ting av fans...

Justice 96
Justice 96Innlegg: 46005
19.02.19 13:05

Ser ut som en jobb for Benitez å rydde opp i. 

Ayebee
AyebeeInnlegg: 12122
19.02.19 13:34
Justice 96: Ser ut som en jobb for Benitez å rydde opp i.

Grus Hidinc

BigTonyAdams
BigTonyAdamsInnlegg: 17983
19.02.19 13:45
GatlingGun: Vi så akkurat samme situasjonen da det begynte å gå dårlig med Conte. Den samme lagoppstillingen, de samme forutsigbare byttene og staheten med tanke på taktikk. Conte var heller ikke rette mannen for denne spillergruppen. Vi trenger en manager som er kreativ, har god evne til å tilpasse taktikk, som gir tillit på grunn av og ikke til tross for talent og som krever 110% i hver kamp. En manager som viser at det vil få konsekvenser når man ikke presterer over tid. Tillit er ikke 20 minutter i ligacupen, når man leder 3-0. Tillit går ut på å ha troen på en spiller uansett motstander, stilling og situasjon. Sarri er bare ikke den mannen. Synd.

Dere som med oss ønsker vel litt for ofte det vi ikke har, kontra hva som egentlig er fornuftig. 
Vi vinglet med taktikkene våre og nå ønsker fanbasen seg at vi spiller oftere med den samme, bare ikke den vi har nå, selv om den har vært den samme over tid.
Under Wenger savnet vi igjen at den ikke ble byttet ofte nok.

Byttene deres er forutsigbare, det var våres under Wenger også (70 min), nå i det siste har vår fanbase klaget på at vi bytter for fort.

Dere som oss krever konsekvenser for å ikke prestere.
"En manager som viser at det vil få konsekvenser når man ikke presterer over tid."
Dette fikk jo Özil, nå skriker fanbasen om at han må starte hver kamp.
"Tillit er ikke 20 minutter i ligacupen, når man leder 3-0. Tillit går ut på å ha troen på en spiller uansett motstander, stilling og situasjon."
Dette er jo igjen fort litt motstridende med det første....
Dette fikk jo også unge Iwobi til store protester da han ikke presterte med tillit.

Dette handler ikke om Arsenal, men kjernen her, det er veldig resultatorienterte meninger alt sammen.
Hadde Sarri fått resultatene, hadde han blitt hyllet som JM ble i deres tid, da han kjørte samme lagoppstilling uke etter uke.
Når det går i mot, får Sarri samme problemene som Wenger fikk hos oss.

Spørsmålet er vel heller kanskje om problemet deres ligger dypere enn Sarri alene, mannen har jo bevist resultater før og at han egentlig er en god manager.

Men er ledelsen som stadig tar feil valg på managerfronten for dårlig?
Er det sportslige ansvaret i klubben, som lar talenter glippe og de får blomstre andre stadig for dårlig?

Jeg skjønner deres frustrasjon til det fulle, da vi også kjenner denne på kroppen og har gjort over flere år, men jeg vet bare ikke om løsningen er så enkel å bytte manager igjen, kontra å la han få bygge sin egen stall og sportslig opplegg.


Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5649
19.02.19 14:06
BigTonyAdams: Jeg skjønner deres frustrasjon til det fulle, da vi også kjenner denne på kroppen og har gjort over flere år, men jeg vet bare ikke om løsningen er så enkel å bytte manager igjen, kontra å la han få bygge sin egen stall og sportslig opplegg.

Hele klubben framstår pill råtten akkurat nå. Den kampen igår gjorde vondt, sannsynligvis forsterket av at jeg så den med flere United-supportere. 

Trenger noen dager til på å fordøye skuffelsen, men har en del tanker. Når tilnærmet samtlige supportere på Matthew Harding End synger imot Sarri og laget, så er bunnen snart nådd.

Frykter for øvrig at k9b har rett, og at CHO kategorisk har utelukket at han fortsetter i klubben.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28500
19.02.19 14:12
caliblue: Det var vel også rapporter om det ble sunget Bring Mourinho back

Fra Man Utd-fansen. 

Det er nokså vesentlig.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10485
19.02.19 14:15
Lew_Ashby: CHO kategorisk har utelukket at han fortsetter i klubben.

Han har nok gjort det. Jeg ser ingen grunn til at han burde bli i Chelsea. Lønn er isåfall det eneste de kan lokke med. Chelsea som klubb er derimot ikke noen pushovers når det gjelder slikt så jeg kan se for meg at de nekter ham å dra selv om han gjør sitt ytterste for å komme seg vekk.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
19.02.19 14:39
JackNapier: Det overordnede problemet i Chelsea FC om dagen er faktisk hverken tafatte, overbetalte, giddalause spillere eller en naiv, sta og kreativitetsløs manager. Det overordnede problemet er rett og slett at blant de som tar avgjørelser om hvem som skal hentes av manager og spillere sitter det ingen fotballfaglig kompetanse, det sitter kun økonomer. Ta for eksempel Marina Granovskaia, fantastisk forhandler, men ingen fotballfaglig bakgrunn. Denne klubben har gått nedover helt siden Michael Emenalo så seg nødt til å pakke sekken sin fordi Mourinho ble ansatt over hodet på ham og på tvers av visjonen for type spillere som skulle hentes inn. Jeg sier ikke at Emenalo var en Gud, men det er veldig tydelig at vi ikke lenger har en plan, noe vi hadde for 10 år siden. Og det verste er at det var Emenalo som fikk skylden for ting av fans...

Her var det vel veldig mye rart?

Det at Emenalo ikke ble direkte erstattet med en big shot utenfra stemmer, men det betyr ikke at Chelsea ikke sitter på masse sportslig kompetanse.

Liverpool er vel laget som har truffet best på overgangsfronten de siste par årene og deres sporting director Michael Edwards er lite profilert og har klatret i organisasjonen internt. Om Emenalo var så god som du vil ha det til, er det vel gode grunner for å bygge videre på hans verk fremfor å hente inn en director of football som snur opp ned på organisasjonen?

Det var heller ikke under Mourinho at Emenalo forlot Chelsea. De gjorde han som følge av konfliktene mellom Conte og en klubbledelse som trakk i hver sin retning. Med Emenalo i midten.

På meg virker det som om Emenalos rolle og den jobben han gjorde blir sett på som viktigere for hver dag han har vært borte. Ikke lenge før man får servert historier om at han gikk på vannet. For all del, Emenalo gjorde en fantastisk jobb for Chelsea i mange år, men det står også hans navn med store bokstaver på mindre populære overganger som kjøpene av Barkley, Batshuayi og Drinkwater.

Emenalo er jo ledig på markedet nå. Etter å ha blitt gjort til syndebukk for alt som har gått til helvete i Monaco. Det ble vel påstått at populære Jardin som trakk seg tidligere i høst krevde at Emenalo måtte fjernes for at han skulle komme tilbake som trener.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
19.02.19 14:45

Emenalo hentet Mata, Lukaku, Courtois, De Bruyne, Hazard, Oscar og Salah. Så kom Mourinho og Conte og skulle kun ha 28+ spillere.

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8909
19.02.19 15:41

En av de bedre spaltene jeg har lest. 

"Alyson Rudd, writing in today’s Times, perfectly encapsulates Maurizio Sarri’s dilemma at Chelsea. She writes: “He knows his job is on the line, he knows the club expect more, but he is not particularly interested in being just another Chelsea manager getting by on pragmatism and a big budget.’

And the reason he’s not interested in it is that the club doesn’t want him to be a pragmatist with a big budget. Which is what every single previous Chelsea manager — both the very good ones and the not-so-good ones — in the Roman Abramovich era have been, with the notable exception of André Villas-Boas.

The club made a conscious choice in going down this road. This is his brief, this is what he does. It’s predicated on an old Johan Cruyff quote, often repeated by Pep Guardiola: “If Plan A doesn’t work, you don’t go to Plan B. You do a better job with Plan A.”

That’s why, from his perspective, it’s silly to crucify him for not playing N’Golo Kanté in front of the back four (“Plan A simply wouldn’t work at all with a defensive midfielder in that role” he might say) or not throwing on another striker when you’re two goals down at home and facing elimination (“If I believed that playing two strikers was the most efficient way of scoring without conceding, I would have done it earlier.”)

More than most, Sarri is also conscious of a fallacy we often see managers — especially less pragmatic ones, like him — falling into. They spend pre-season developing a plan, they drill it into their players and then, when they hit a rough patch, they change it and get a positive result. They then stick to the new set up, which quickly stops working and they have to change again. Why? Because football is a low-scoring sport where individual errors, mood and sheer random luck and happenstance have an outsized effect. And one of the single most difficult things for a manager — or, indeed, any boss who supervises a group of people — is identifying this situation.

In other words, you’ve made a change and results have suddenly improved. To what degree is it down to the change and to what degree is it down to matters that have nothing to do with it?

This, in a nutshell, is why he does what he does. And, as pointed out before, other managers have faced similar criticism in terms of being called stubborn or inflexible, particularly in their first seasons in England. It’s easy to forget, but there was a time when conventional wisdom slammed Jürgen Klopp’s early Liverpool sides for supposedly being incapable of defending.

And when Pep Guardiola was branded a fraud for supposedly not practising tackles and winning second balls. Just as it’s easy to forget that Klopp took over from Brendan Rodgers with Liverpool joint eighth in the table in October and finished the campaign in eighth place. Or that Guardiola spent much of his first Premier League season in fourth place, with a side that had won the title in two of the previous five years.

The problem — well, one of them anyway — is that Sarri isn’t Guardiola or Klopp. He doesn’t have the same charisma and the same communication skills, both towards the outside world and towards his own players. (Nor does he have the same CV.) When he talked about how maybe he couldn’t motivate his players or how Eden Hazard is an individual talent who needs to fit into a system, he was being brutally honest in sharing his view. But it amounts to a big stick that the media and punditocracy can use to beat you over the head.

“What? You can’t motivate your players?!? You must be rubbish, that’s what a manager’s first job is!”

“Why are you criticising Hazard?! He’s your best player!!”

And on and on it goes. These statements of course wouldn’t matter if Chelsea were getting results (and odds are he would have provided exactly the same answers if he’d been asked during the 18-game unbeaten run early in the campaign). But when you’re struggling, they add fuel to the fire.

That part, incidentally is nothing new. Sarri had communications issues at Napoli too. As one person who knew him well from that era says: “He talks in front of the cameras in exactly the same way as if he was going for a cigarette out back with his mate. You can’t do that unless you win every game.”

And the communications issues extend to his squad management to the point that it feels like Groundhog Day. At Napoli, he employed the same basic XI all season long, changing it only when Faouzi Ghoulam went down with a season-ending injury and he was forced to play Mario Rui in his place. He also had his own version of the Mateo Kovacic/Ross Barkley substitution at the hour mark, except in Naples it was Piotr Zielinski for Marek Hamsik.

He prioritised the league and sent out virtual second XIs in the cups. It ended up costing him dear as a second string Napoli side lost away to Shakthar Donetsk and later, in the Europa League, at home to Leipzig. Two defeats that cost the club tens of millions in lost revenue and infuriated the club owner, Aurelio De Laurentiis. That they were top of Serie A as late as March and ended with one of the highest points totals in history mitigated the criticism somewhat, but it spoke volumes about Sarri and his approach.

He has justified his lack of change at Chelsea by citing — who else? — Guardiola who told him that “in your first sesaon, if you are introducing a new philosophy, you can only work with 14 players.” Otherwise, there’s confusion and you don’t build chemistry.

His critics would point out that at Napoli however he was in his third season. And, despite what Pep may have told him, no fewer than 17 different players started ten or more Premier League games for City in his first season. At Chelsea, that number might be 14 by the end of the year, but only because of the Gonzalo Higuaín-Álvaro Morata switch.

One other Sarri characteristic is his reliance for guys he has worked with before, who understand what he’s trying to do. Jorginho and Higuaín are two evident examples at Chelsea, at Napoli he had four players who were previously with him at Empoli.

Chelsea presumably did their homework and knew it was going to look like this. They knew he’d require time (taking over late didn’t help matters), they knew they couldn’t overhaul the squad for him and they knew this meant taking a gamble.

The great unknown is whether Sarri convinced them he could make it work with this group of players. Chelsea’s full backs — Cesar Azpilicueta and Marcos Alonso — are the epitome of this. Both are exceptional footballers, neither is a natural fit for his style of play. The former spent the past two seasons at centre back and doesn’t have the aptitude to come inside and build play, turning himself into an extra midfielder. Neither does the latter, who also happens be one-footed and struggles defensively in a back four.

He can cite all of these factors as mitigating circumstances, along with the fact that Chelsea knew exactly what they were getting into. And if he hits his objective — for all the doom-and-gloom they are one point away from fourth place and still in the Europa League — and shows signs of growth by the end of the season, he’ll be back next year. And given that some level of overhaul is likely — given the number of players whose contracts are winding down — he might even have fewer square pegs in round holes.

But to get there he needs to offer what has been sorely lacking over the past few weeks. A sense of belief in the work he’s doing, as well as the minimum results to go with it. And because communication isn’t his strong suit, he won’t be able to bluff his way there."

(Innlegget ble redigert 19.02.19 15:41)

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8909
19.02.19 15:58

Bør også leses.

En smule depressiv analyse av hvor fette dårlig klubben har gjort det i de senere årene mtp spillerstall og overganger.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg