Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
caliblue
caliblueInnlegg: 14336
19.02.19 16:56
JackNapier: Emenalo hentet Mata, Lukaku, Courtois, De Bruyne, Hazard, Oscar og Salah. Så kom Mourinho og Conte og skulle kun ha 28+ spillere.

Han hentet også Fabregas når tomrommet etter Moutinho og Fabinho skulle fylles på Monaco-midtbanen.

Med riktig cherrypicking klarer man å få de fleste som jobber med overganger til å se ut som både genier og idioter.

Emenalo var, slik jeg har forstått det, ansvarlig for strategiske valg. Hente unge spillere som kan selges med overskudd om de ikke etablerer seg som førstevalg. Det å ha en Moses eller Drinkwater som fjerde og femtevalg, slik at Loftus-Cheek kan utvikle seg videre og øke verdien sin på lån hos Palace. Sørge for å ha nok spillere ute på lån slik at man ikke trenger å bekymre seg for FFP de kommende årene.

Chelsea som klubb, med ledelse og supportere i spissen, har gang på gang vist at de ikke er noen god arena for å utvikle spillere videre. Så lenge det til enhver tid brenner under ræva på klubbens manager, kan man ikke forvente noen langsiktig og fornuftig tankegang. Noe denne sesongen er et strålende eksempel på.

Kritiser Mourinho for hans manglende satsing på unge spillere, men hadde Sarri satset på Loftus-Cheek, Ampadu, Christensen og Hudson-Odoi hadde han fått sparken før jul.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
19.02.19 17:50

Nei, det hadde han ikke, for se som har spilt har vært shite.

K-dawg
K-dawgInnlegg: 3267
19.02.19 18:21
caliblue: men hadde Sarri satset på Loftus-Cheek, Ampadu, Christensen og Hudson-Odoi hadde han fått sparken før jul.

En ekspert i England igår mente at vist Sarri hadde satset på de yngre spillerene, så kunne styret i klubben fått øynene opp å sett at dette kanskje er riktig måte å satse videre på.

Men så lenge hver trener som blir ansatt kjøre på med gamlegutta, blir det aldri noe generasjonskifte.

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8956
19.02.19 18:28

Loftus-Cheek ble satset på helt til han skadet seg igjen og gikk gråtende av banen etter 25 minutter. Ampadu danker ikke ut Kante eller Jorginho, Christensen er mildt sagt shaky og Hudson-Odoi vil ikke signere ny kontrakt.

xytheon
xytheonInnlegg: 18923
19.02.19 18:42
Ayebee: Dette her er ikke en tekst fra noen som støtter Sarri helt og holdent, og det burde du/vi ikke heller.

Ytterst få gjør vel det nå. Det er vanskelig å støtte alt han foretar seg. Byttene, manglende taktisk fleksibilitet som skaper forutsigbarhet og den ikke-eksisterende satsingen på talenter i fraværet av prestasjoner blant den eldre garde. Jeg klarer ikke å forstå meg på ham, men beundrer samtidig fotballromantikeren i ham. Han har også oppført seg eksemplarisk, særlig nå som det butter imot som mest.

Det aller mest frustrerende å bevitne for min del er hvordan han ytterligere utvider gapet mellom Chelsea og CHO. Vi må beholde ham, og Sarri bør ta del i Chelseas kamp om å overbevise ham om å bli, men gamlingen virker helt uinteressert i det. Pedro og Willian er blant PLs aller eldste vinger. De må skiftes ut om kort tid uansett hvordan man vrir og vender på det. Hvorfor kan man ikke vende nesen mot en 18-åring som selveste Bayern sikler etter? Kanskje CHO er helt fast bestemt på at han må bort fra rottereiret Chelsea, men det skader liksom ikke å prøve heller. 

Hele Stamford Bridge skrek etter CHO i går, men Sarri svarte med å sende utpå Zappacosta i et rent høyrebackbytte i en kamp vi jaget. Det er absurd. Jeg aner ikke hvorfor han gjorde det der mot seg selv. Ble fysisk uvel av «fuck Sarriball»-chantsa. 

Jeg støtter Sarri. Ikke hundre prosent. Men jeg støtter ham. Hadde den ideelle kandidaten vært ledig på markedet akkurat nå, slik som Pool med Klopp for et par år siden, så kunne jeg vært åpen for et managerbytte. Men, jeg sliter med å se logikken i å gå for et managerbytte nå. Ønsker heller å gi Sarri en hel sommer å bygge seg et lag på. Den store skuffelsen for min del handler nesten utelukkende om CHO. Jeg klarer nesten ikke å tro at både klubben og Sarri aksepterer at han forsvinner uten kamp.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13912
19.02.19 19:15
xytheon: Hele Stamford Bridge skrek etter CHO i går, men Sarri svarte med å sende utpå Zappacosta i et rent høyrebackbytte i en kamp vi jaget. Det er absurd. Jeg aner ikke hvorfor han gjorde det der mot seg selv. Ble fysisk uvel av «fuck Sarriball»-chantsa.

Jeg liker Sarri, men sett utenfra så er en del av valgene han gjør og disponeringen hans av spillere utrolig merkelige. Hvis jeg hadde vært Chelsea-supporter hadde jeg revet av meg håret i frustrasjon over behandlingen hans av Hudson-Odoi f. eks, og det er helt sinnssykt at han enda ikke har tatt ut Alonso fra startelleveren deres. 

Igjen, Sarri er en meget god manager, men han gjør definitivt noen valg som ikke kan forklares i den kontekst av at dere har en svak sportslig ledelse f. eks. Nærmest bisarre greier det med CHO altså, gutten er jo enorm allerede. 

mac_stoffer
mac_stofferInnlegg: 3694
19.02.19 19:32
Machine_Head: helt sinnssykt at han enda ikke har tatt ut Alonso fra startelleveren deres.

Ble vel satt ut i kampen mot Bournemouth. Tapte den 0-4. Hadde nok tapt det samme med Alonso, men alternativene er ikke så veldig mange. Akkurat.

TheBelfastBoy
TheBelfastBoyInnlegg: 20656
19.02.19 19:39

Mulig det Conte drev med ikke var like estetisk (for alle), men svært få er bedre til å benytte spillere på en måte som gjør at de maksimerer sitt potensial. Sarri og Mourinho er mostykker i så henseende. For deres del handler det om å skvise spillerne inn i roller i deres system. Uavhengig av hvor lite de passer der.

Måten Conte tilpasset Chelsea til å få maksimalt ut av Azpi, Luiz, Alonso, Moses og Cahill er noe av det mest imponerende jeg har sett fra en trener i PL. Kunst rett og slett! De tre første leverte tett på verdensklasse og de to siste så ut som svært gode PL-spillere den sesongen. Systemet både utnyttet styrkene deres maksimalt og kamuflerte svakhetene. Samtidig hadde spillerne kompatible ferdigheter som passet godt sammen.

Matic og Kante fikk roller som passet dem svært godt, men både disse og Hazard og Costa er spillere veldig mange trenere kunne ha lykkes med. Når det er sagt tror jeg at en type som Kante er en perfekt makker til Matic. Særlig når de omringes av forsvarsspillere som er så gode til å spille seg ut.

Det tror jeg var noe av hemmeligheten til mye god fotball. I utgangspunktet skulle man tro at Herrera kunne gi mye av det samme som Kante. Men Man Utd har ikke midtstoppere som er like flinke til å spille seg som Azpi, Luiz og Cahill.

Sesongen 16/17 står igjen som en oppvisning i hvordan man kan skape synergier mellom spillere og skape det som må beskrives som en perfekt storm. Der og da er det lett å bli blendet, men husk hva Hiddink sa da han forlot Chelsea den sommeren...

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2201
19.02.19 19:39

Om Sarri ikke er sparket før søndag anser jeg våre sjanser for å vinne finalen = 0, ved sparking og ny energi kanskje vi har en 30% sjanse

caliblue
caliblueInnlegg: 14336
19.02.19 20:34
K-dawg: En ekspert i England igår mente at vist Sarri hadde satset på de yngre spillerene, så kunne styret i klubben fått øynene opp å sett at dette kanskje er riktig måte å satse videre på. Men så lenge hver trener som blir ansatt kjøre på med gamlegutta, blir det aldri noe generasjonskifte.

Det koker uansett ned til resultater. Med å satse på yngre spillere hadde Sarri kjøpt seg litt goodwill, men hadde han overlevd et par sesonger ute av kampen om topp 4? Jeg tviler.

Problemet er jo ikke Sarris resultater. De har vært godkjent de. Mye takket være en strålende start er laget omtrent der de skal være. På tross av en tung periode nå.

Når Everton kvittet seg med Allardyce i fjor sommer og hentet inn ny DoF og ny manager tilsa stemningen blant fansen at så lenge man så utvikling, spilte mer positiv fotball satset på yngre spillere hadde det ikke noe å si om man endte opp som nummer 7, 10 eller 12 i ligaen.

Rooney, Bolasie, Williams, Mirallas osv fikk beskjed om å finne seg ny klubb. Ingen av de som kom inn var eldre enn 25. Laget endret spillestil. Presset høyt. Spilte ambisiøs og offensiv fotball. Everton var det yngste laget i PL.

Men med flau cupexit og 6 tap på de siste 8 i ligaen kjenner Silva på presset. Det har begynt å murre bra hos de samme som sa at resultater ikke hadde noe å si denne sesongen. Når det kommer til stykket, så trumfer resultater alt.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
19.02.19 21:13

Merkelig at det skal murres blant Evertonfans. Er jo ikke som dere har vunnet noe de siste 30...

Kiedis
KiedisInnlegg: 9847
20.02.19 10:36
TheBelfastBoy: Sesongen 16/17 står igjen som en oppvisning i hvordan man kan skape synergier mellom spillere og skape det som må beskrives som en perfekt storm.

Skal også sies at man den sesongen hadde en fordel av å ikke være i Europa, samt at man røk ut av ligacupen i oktober. Enklere å få drillet taktikk og spillesystem med et lettere kampprogram, samtidig som man i større grad kan rulle ut den sammen elleveren hver kamp.

Man kan gjerne si at man i en klubb som Chelsea er det jo nettopp det å gå langt i turneringer som er normalen, men med en så drastisk omlegging av spillestilen, så tror jeg man må ha en forståelse av at ting vil kunne ta tid.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6575
20.02.19 12:58

Dersom Sarri sparkes ila de neste ukene blir det en pause for meg vedrørende alt Chelsea-relatert utenom selve kampene. Drittklubb.

Lucas72
Lucas72Innlegg: 21
20.02.19 13:18

Ikke kall klubben en drittklubb.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6575
20.02.19 14:15
Lucas72: Ikke kall klubben en drittklubb.

Møkkaklubb.

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8956
20.02.19 16:27

#Morata has told AS that he made a promise to Diego Simeone three-and-a-half years ago he'd join Atletico.He said: "I gave him my word that as soon as I was able to, I would come. It wasn't possible before, but it wasn't because of me." Puts his commitment to Chelsea in fresh light.

(Innlegget ble redigert 20.02.19 16:27)

startelver
startelverInnlegg: 64916
20.02.19 16:27

Trodde han hadde fått sparken allerede jeg.

Vi får vel vente en uke til.

Malmø kan sikkert få til noe hjemme utenfor sesong.  

 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
20.02.19 18:45

Uhm, what? Hadde han ikke lover Conte å spille for ham...?

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6841
20.02.19 22:32

Reneste Chelsea-målet 

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6841
20.02.19 22:34

WOW

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47441
20.02.19 22:49
SuperJoeCole: WOW

?

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8384
20.02.19 23:04

OK!

Nå er jeg ferdig med å surke (foreløpig!)

Imidlertid hater jeg Sarri pga at han ikke bruker CHO i stedet for Pedro/Willian.

MEN dersom klubbens eier/styre ønsker å TOTALT endre spillestil og flow, ja da må Sarri bare fortsette. At denne fantasien vil ta tid...veeeeldig lang tid, er det ingen som helst tvil om (om noensinne mulig) IMIDLERTID skjønner JEG svært lite av det Sarri foretar seg av laguttak og bytter. Han er sta som et esel, og det virker nesten som han totalt mangler sunn fornuft når det kommer til spillerbytter, eller mangel av sådan.
Hvorfor sitter CHO på benken så lenge han ikke benyttes når behovet for å skape muligheter og for å score mål er enorme...???

Personlig forstår jeg nada av Sarriball, Det virker som at spillerne i laget ikke skjønner det heller. Jeg mistenker at Sarri har en naiv tilnærmingsmåte til internasjonal fotball og mangler forståelse for verdien av hvor mye spillerledelse og hjerte betyr for et fotballag

Et svært godt eksempel er Atletico Madrid. Der har man spillere som gir ALT for laget.

Dessverre tror jeg ikke at Sarri makter å levere sin egen troverdighet inn i Chelsealaget. 

Fotballromantiske holdninger og ønsketenking vil aldri fungere i Chelsea dersom man skal fortsette å vinne titler.

Kun hardt arbeid med baller og til tider "stygg" og litt kynisk fotball vil fortsatt fungere for de fleste.

Alternativt kan jo RA cashe ut for å kjøpe inn 7-8 verdensklassespillere til neste sesong, men det er utenkelig/umulig.

PS! Savner Diego Costa og Felipe Luis noe så sinnssykt!

 

 

(Innlegget ble redigert 20.02.19 23:10)

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6841
21.02.19 09:04

Ble overrasket over annulleringen

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6841
21.02.19 09:05

Savner også rasshølet Costa. 

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47441
21.02.19 14:15
SuperJoeCole: Ble overrasket over annulleringen

Hvilken annulering?

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6841
21.02.19 14:18

Morata

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47441
21.02.19 14:19
SuperJoeCole: Morata

Åja, jeg trodde dette var Chelsea (Klubbtråd) og ikke kamptråd mellom Atletico og Juve :-)

K-dawg
K-dawgInnlegg: 3267
21.02.19 18:07
oggyboy61: Personlig forstår jeg nada av Sarriball

Vel, det vi ser av Chelsea nå er ikke akkurat Sarriball. For de som har sett kamper av Napoli under Sarri, så er dette som Chelsea leverer på banen en helt mislykket variant. Alt tyder på at spillerene har gitt opp å spille den fotballen som Sarri ønsker.

Ganske pinlig å se at supportere skriker "F*ck Sarriball" når laget ikke engang klarer å spille på den måten. Dessverre er det noen CFC fans som oppfører seg som søppel fordi de startet å heie på laget under Mourinho, og som ikke takler motgang.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6841
21.02.19 18:23
GatlingGun: Åja, jeg trodde dette var Chelsea (Klubbtråd) og ikke kamptråd mellom Atletico og Juve :-)

Relevant å følge utlånsspillere da :-)

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6841
21.02.19 18:24

Det er vel neppe noe skrikende behov for dedikert kamptråd. 

Hvordan tror dere vi starter i dag?

Sarri MÅ gå videre i dag, og han MÅ vinne på søndag. 

Kepa er ute?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg