Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
VisionQuest
VisionQuestInnlegg: 338
05.05.19 22:22
GatlingGun: ?

Eintracht Frankfurt, som forøvrig tapte 6-1 mot Leverkusen.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47767
05.05.19 22:25
oggyboy61: Jovic hadde vært drømmen (som Inbetweener sier). Ung og uredd type.

Overrasket over at dere ikke gikk for Piatek i vinter. Hadde vært strålende for dere.

ImTheBeast
ImTheBeastInnlegg: 1187
05.05.19 22:30

Ufattelig deilig med sikra CL plass!

 

Synes Sarri har fått ufortjent mye kritikk her inne. Tar tid å implementert en helt ny spillestil og flere av spillerne er rett og slett ikke gode nok. Likevel har vi nå sikra topp 4, kan vinne europaligaen og kom til finalen i ligacupen!

(Innlegget ble redigert 05.05.19 22:32)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
05.05.19 22:34

Spillestilen i seg selv er ikke hovedproblemet. Klippekort til spillere som Jorginho, Alonso og Higuain har vært problemet.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47414
05.05.19 22:47

Er veldig glad for at vi har Jorginho. Har vært en av våre beste og viktigste store deler av sesongen.


De som ikke ser det har mangel på fotballforståelse.

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8947
05.05.19 22:47

"Dag 2531: Radarparet på VGD har fortsatt ikke innsett viktigheten av Jorginho i Sarris system"


Like morsomt å lese pause/etterkampanalyser av KTBFFH der han kaller Jorginho ubrukelig og dritt, selv om han var banens beste.


Dagens eksempel fra pausen "Faen for en tragisk fotballspiller Jorginho er, treffer aldri på en drit enn støttepasninger


Her snakker vi forståelse.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47767
05.05.19 22:49

Hazard in the Premier League this season:

Most goal contributions (31)
Most assists (15)
Most chances created (97)
2nd most big chances created (18)
Most dribbles (134)
Most MOTMs (14)
Most points won (23)

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8947
05.05.19 22:56

"Sarri has given 1908 minutes to Chelsea Academy players which is more than any other managers in Abramovich Era. (Without Counting John Terry's Minutes)"

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
05.05.19 23:14

Oh la la. Smykker seg med fotballforståelse og greier. Hva blir det neste, skal man legge ut hva man skåret på en tilfeldig IQ-test?

 

Jeg ser kamper, og jeg mener det jeg mener ut i fra det. Jeg lar meg ikke påvirke av eksperter og alskens statistikk. Kan han skyte? Har han tempo? Har han styrke i kroppen? Jorginho gjør mye godt, men totalt sett gjør han langt mer skade for laget. På grunn av alle forbeholdene vi må ta med ham på banen hadde vi vært bedre uten ham. Ship ham til City og bruk pengene på noe annet.

(Innlegget ble redigert 05.05.19 23:15)

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2184
05.05.19 23:16

Bjarne er det noe verre en at vi ser fotball på to forskjellige måter ? Jeg verdtsetter dessverre ikke Jorginho på lik linje med deg, men jeg angriper ikke forståelsen for fotballen din ? Han har 1 god stikker i dag, ellers hver gang han prøver på noe som ligner en avgjørende pasning så går det ikke. Ikke styrer han spillet når det kommer til å variere med korte pasninger og lange og som nevnt over, det aller meste går bakover eller på tvers. 

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2184
06.05.19 06:53

Gatlin du snakker om fotballforståelse fair. Nå skal jeg illustrere din fotballforståelse kontra min og veldig mange andre sin. Hva er fellesnevnere for Real Madrid sine cl titler, Barca sin best epoke, Chelsea sin storhetstid, Leicester gull og Citys epoke nå under Guardiola? Jo felles nevnere er at alle de lagene har hatt et skjold på midten som evner å vinne ballen som evner å hjelpeforsvaret, det andre er at de har tempo utenom Busquets i Barcelona, men han har en bra forflytningsevne pga smarness. Vi har i 2 perioder hatt Kante og Makalele, samt Essien. Real Madrid har vunnet 3 Cl titler på rad og Casemiro har vært en av deres viktigste. City har Fernandinho en ballfordeler men også en ballvinner og et skjold av rang. Det er ikke tilfeldig at lag vinner mye med en sittende dyp på midten som har sin forse først og fremst på å vinne ballen og ikke sentre den et par meter side til side. Går vi endå lenger bak i tid ned mot slutten av 90 tallet så kan jo du bare se på Arsenal og United som hadde Vieria og Keane. At du presterer å klage på andres fotballforståelse er for min del ganske morsomt når folk faktisk ser og skjønner fotball minst like godt som deg. I tillegg legger jeg ved fakta de siste 20 årene som faktisk innebygger mye av det jeg har imot Jorginho. Min mening og forståelse for fotball gjenspeiler seg mye i måten fotball klubber har vunnet på i modernetid og jeg begrunner det med faktisk fakta. Jeg glemte nevne United under Fergie med Schooles som også var en spillende ballvinner av rang. 

(Innlegget ble redigert 06.05.19 06:54)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18180
06.05.19 07:03
KTBFFH: Jeg glemte nevne United under Fergie med Schooles som også var en spillende ballvinner av rang.

Jeg var igrunn helt enig med deg , helt til dette kom.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2184
06.05.19 07:11

Det er helt greit Franny men jeg personlig syns Scholes var bra bakover. Men godt det er flere som enig i det eg legger frem

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18180
06.05.19 07:22
KTBFFH: Det er helt greit Franny men jeg personlig syns Scholes var bra bakover. Men godt det er flere som enig i det eg legger frem

Men han kunne vel ikke takle uten å lage frispark eller pådra seg kort vel. Men en gudbenådet ballfordeler som såg hull til gjenombruddspasninger der ingen andre såg å kunne å legge dem ferdigdempet derimot :-)

Men de hadde jo en rollefordeling i United på midten som synest å være rimelig fraværende nå. På samme måte som det synest å være vekk i Arsenal eksempelvis.

(Innlegget ble redigert 06.05.19 07:24)

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2184
06.05.19 07:49

Ja det er helt riktig, men dette var bare et svar til en person som spyr ut at andre ikke har fotballforståelse fordi de mener laget er bedre tjent med å få vekk Jorginho over tid. Uten å argumentere for sitt synspunkt. Eneste argumentet var at han er en våres beste i hver kamp. Han er milevis unna Kante Eden og Rudiger som absolutt er våre 3 klart beste spillere i år. 

Rory-R
Rory-RInnlegg: 359
06.05.19 10:35

Nydelig overraskelse at vi ble klare for Champions League i 19/20 -sesongen allerede denne runden. Det er utrolig viktig for klubben slik situasjonen er om dagen. Vi har et skrikende behov for endringer i troppen og med manglende champions league-deltagelse hadde det sett mye mørkere ut. Dette kan være vår livline!


Vi mister kanskje Eden, men forutsetningene våre for å bøte på det er mye bedre. Dessverre har årevis med feilbeslutninger og elendige valg på overgangsmarkedet gjort jobben med å restrukturere troppen veldig vanskelig.


Vi har rett og slett gjort så mange bomkjøp og er i besittelse av så mange"b-klasse"-spillere at jeg har vansker med å se at de som styrer dette i klubben plutselig skal evne å gjøre de riktige valgene. Som mange andre har sagt: vi er i skrikende nød etter en sportslig direktør og en klar og tydelig overgangsprofil for klubben. Det klubben har gjort på overgangsmarkedet de siste årene er rett og slett katastrofalt, og endringer må komme om klubben skal utfordre igjen. 


Slik jeg ser det så trenger vi ideelt sett:


- To spisser


- Erstatter for Hazard om han drar


- Ny spiller inn i rollen til Barkley/Kovacic 


- Ny høyreback (bruk gjerne James)


- Ny venstreback


- Ny midtstopper

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6472
06.05.19 12:04

Hva skal jeg nå ha som unnskyldning for å ikke trene på torsdagskveldene i 2019/20-sesongen...:( 


Dette er så deilig! Nå kan vi ha fullt fokus på torsdagens kamp. Eneste som var nedsiget med helgen var Kante sin skade, det ser ut til at han ikke rekker Frankfurt-kampen. Han blir nok klar til en eventuell finale 29.mai. 


Dersom noen hadde gitt meg topp 3, finale i LC og seier i EL før sesongen, så håper jeg at hele supporterbasen hadde takket ja. Det er for ustabilt, og vi er for avhengige av Hazard, men forhåpentligvis vil sommeren gi oss grunnlaget for å levere bedre i 2019/20. 


Sarri in. 

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8374
06.05.19 12:39
GatlingGun: Er veldig glad for at vi har Jorginho. Har vært en av våre beste og viktigste store deler av sesongen.De som ikke ser det har mangel på fotballforståelse

Jeg leser hva du skriver.

 

Da kan jeg replisere med at Kante ville gjort det bedre enn Jorginho i ankerrollen. Derfor har Kante blitt benyttet deretter av eksempelvis Didier Deschamps og Antonio Conte.

 

I tillegg har vi en hel haug av fotballeksperter/journalister bl.a. i England som ikke skjønner hvorfor Kante benyttes i "feil" rolle på laget.

 

Så du mener at diss folka over, mangler fotballforståelse?

Mr.Sarri mener (helt riktig) at Kante har et herlig offensivt driv med ballen i beina, men det blir bare litt feil i den rollen han har på laget nå, mer forutsigbart og enklere å stoppe for motstander.

 

Siden du kommer med en påstand uten dokumentasjon, så kan jeg påstå følgende:

 

1) Chelsea ville hatt mellom 5-10 poeng mer med Kante i ankerrollen på laget. Kanskje også en Carabou Cup tittel (vi husker vel alle Jorginhos idiotiske straffe her? Ja jeg vet at Luiz også misset, men han hadde nå tross alt et ærlig forsøk som gikk i tverrligger)

 

2) Hadde Jorginho gått til ManC (i stedet for Chelsea), så ville Liverpool allerede vært seriemestere for 2018-19.

 

 

(Innlegget ble redigert 06.05.19 12:50)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6472
06.05.19 13:44
oggyboy61: Så du mener at diss folka over, mangler fotballforståelse?

Deschamps og Conte har åpenbart peiling, men det blir lite sammenlignbart mtp at de hadde et system som åpnet for å spille Kante som en ballvinner defensivt med null ansvar offensivt, og tilnærmet null ansvar for å slå en krevende pasning. 


I Sarri sitt system er det ikke plass til slike spillere, og han forsøker samtidig å få brukt Kante sin umennesklige motor og ballvinneregenskaper på en mest mulig effektiv måte. Jeg er stor fan av dette, og liker at Kante har vunnet ballen nest flest ganger på motstanders 1/3 av banen i årets sesong. 


Jeg liker også at han har flere mål og målgivende i årets sesong enn han har hatt tilsammen i alle sine tidligere sesonger i klubben. Han slår også langt flere krevende pasninger enn tidligere, noe som selvsagt er nødvendig når laget spiller en mer ambisiøs fotball enn tidligere, og Kante må slå langt flere pasninger på motstanders halvdel enn før. Noe som overrasket meg er at selv om klubben har ballinnehav som overstiger samtlige av Chelseas tidligere sesonger (vi spiller bla mer enn 100 pasninger mer pr kamp enn Conte sine Chelsea-utgaver), har imidlertid Kante slått færre pasninger totalt sett.  


Jeg mener at denne bruken av Kante er det som kan få det beste ut av ham, og det at han emm blir bedre og bedre i sin mer dynamiske rolle, underbygger dette. 


Har for øvrig tilgode å se fotballeksperter og journalister som underbygger disse utsagnene sine med mer enn øyetesten, skal heller begynne å høre på dem når de kommer med noe mer konkret. Men en ting er jo sikkert, dersom de argumenterer for Jorginho ut av sin rolle, så mener de også at Sarri skal gå. For Kante inn i Jorginho sin rolle, i Sarri sitt system, det er vann og syre. Som vi alle vet blir uhyre. Det kommer ikke til å skje. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6472
06.05.19 13:58
tyvenbjarne: Her snakker vi forståelse.

Har etter (altfor) lang tid funnet ut at man har lov til å sortere ut hvem som fortjener motsvar. Det er et par her inne som er så fotballfaglig lobotomert at det ikke er vits i å bruke tid på dem. Bare legg den død, og bruk tid på folka som fortjener tiden din. Debattanter som skriver 4 av 6 navn feil i sitt innlegg, og mener at Vieira, Scholes og Essien var ''et skjold på midten'', kan vi nok putte i kategorien ''ikke verdt din tid''.  

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6837
06.05.19 14:03
Lew_Ashby: Jorginho ut av sin rolle

#Malmø


Vi er utrolig avhengige av Jorginho. Lager henger ikke sammen uten ham. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6472
06.05.19 14:06
SuperJoeCole: Vi er utrolig avhengige av Jorginho. Lager henger ikke sammen uten ham.

Enig. Men så er jo spørsmålet hvorvidt et lag bør være så avhengig av en spiller/spillertype. 

AVPD-Blue
AVPD-BlueInnlegg: 499
06.05.19 14:26
Lew_Ashby: Men så er jo spørsmålet hvorvidt et lag bør være så avhengig av en spiller/spillertype.

Omtrent et like potent spørsmål som hvorvidt et lag bør være så avhengig av èn spillestil. Men dette er tydeligvis veien valgt.


Jeg ville gjerne sett Kovacic få prøve ballfordelerrollen noe mer - ikke i viktig kamp naturligvis, men bare for å få et større inntrykk av ham. Han er svak i indreløperrollen og har vel egentlig vært en mer kreativ midtbanespiller i tidligere klubber. 


Mount som backup til Jorginho neste år?

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6472
06.05.19 14:31
AVPD-Blue: Jeg ville gjerne sett Kovacic få prøve ballfordelerrollen noe mer - ikke i viktig kamp naturligvis, men bare for å få et større inntrykk av ham. Han er svak i indreløperrollen og har vel egentlig vært en mer kreativ midtbanespiller i tidligere klubber.

Veldig enig i denne. Han har vært totalt sett vært svak i denne rollen, men har allikevel tidvis vist at han vil kunne ha mulighet til å levere bra som Sarri-ballfordeler i midten. Han har jo også ferdighetene til dette, og har faktisk vært bedre i den rollen enn som indreløper i årets sesong. 

Problemet er jo rett og slett at det er en ekstremt krevende rolle. Ikke bare skal du ha doktorgrad i alle de taktiske finurlighetene som Sarri forsøker seg på med ball i laget, men du skal også være den som styrer balltempo og presshøyde. Dette krever terping over tid, men tror ihvertfall Kovacic har egenskapene til å lykkes. 

AVPD-Blue
AVPD-BlueInnlegg: 499
06.05.19 14:44

Det vil jo i det minste ikke være en posisjon hvor han vil måtte bidra stort på målscorerfronten, så det vil jo gagne ham i den forstand at han slipper vise hvor forferdelig svak han er på dèt feltet.

 

Med Kantè ute vil jeg forøvrig se Willian, Jorginho, RLC på midten mot Frankfurt. Mister ikke så kritisk mye av løpskapasiteten og legger samtidig til litt offensiv kraft, ballsikkerhet og fart. Det skal scores mål. Noen DMC-type tror jeg uansett ikke det vil bli behov for så lenge de tre på midtbanen er kollektivt skrudd "på", kontra hva de tidvis var i 1. omgang i forrige oppgjøret.

(Innlegget ble redigert 06.05.19 14:48)

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8947
06.05.19 15:17
Lew_Ashby: Har etter (altfor) lang tid funnet ut at man har lov til å sortere ut hvem som fortjener motsvar. Det er et par her inne som er så fotballfaglig lobotomert at det ikke er vits i å bruke tid på dem

Hadde egentlig tenkt å svare begge to, men kom plutselig på at denne diskusjonene har vi hatt opptil 3 ganger tidligere i år, så jeg velger å bryte Groundhog Day sirkelen. Hvor mange ganger skal man liksom gidde å forklare hva rollen til Jorginho faktisk er i laget, også blir man kontret med at han er svak i kroppen, dårlig skudd og tempo....som om vi hentet ham for å være et rivjern


For øvrig så flirte jeg godt når jeg leste av vi kom til å ha 5-10 poeng mer med Kante i Jorginho sin rolle.. jeg tror vi sier 5-10 poeng færre, da Kante hadde blitt spist levende siden han mangler romorientering, nærteknikk og tempo i hodet til å styre spillet under press.


Men kanskje han mener at vi skal sette Kante i Jorginho sin rolle og legge om hele spillestilen vår til noe som går i mot hele fundamentet til Sarris spillestil, du vet - bare for å ha Kante i den dype rollen!

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8374
06.05.19 15:23

Det var en udokumentert påstand tatt helt ut av det blå, og satt på spissen i et svar til GG. Men det skjønte du jo ikke ;-)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6472
06.05.19 15:38
oggyboy61: Det var en udokumentert påstand tatt helt ut av det blå, og satt på spissen i et svar til GG. Men det skjønte du jo ikke ;-)

Jeg skjønte det! Synes for øvrig at det generelt er gode diskusjoner rundt klubben om dagen, spesielt etter at skuffelsen over januar og februar-fadesene hadde lagt seg. Da synes jeg det var mye grums.

 

Men det er jo forskjell på supportere, noen er reaksjonære og mener at man kan se at et prosjekt er håpløst på et tidlig stadium. Da er det naturlig at man ønsker endringer raskt. Mens undertegnede er en del av gjengen som kanskje er litt for forsiktig og analyserende, og mener at vi må se mer langsiktig og helhetlig. Selv med skuffende resultater borte mot topp 6, tidvis statisk balltrilling mot lag som legger seg lavt mot oss, og litt rare disposisjoner mtp spillervalg, så er jeg av den klare oppfatning av at vi ser konturene av noe bra her. Og når vi kan ende opp med gode resultater totalt sett med den spillergruppen har til disposisjon, så mener jeg også at min vurdering underbygges med andre ting enn bare underliggende stats og tanker om en fornuftig og attraktiv fotballfilosofi og sunn klubbdrift. 

(Innlegget ble redigert 06.05.19 15:40)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
06.05.19 15:53

Hvor mange vinnende klasselag har hatt en defensiv midt som ikke kan spille forsvar?

Sarri har forøvrig uttalt at han mener Chelsea kan vinne neste sesong med Pipita på topp. Det i seg selv er oppsigelsesgrunn.

(Innlegget ble redigert 06.05.19 15:58)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6472
06.05.19 16:00

Der kom den dyptpløyende analysen vi alle har ventet på. Grundig og interessant som vanlig.  

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg