Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TrueBlue98
TrueBlue98Innlegg: 549
06.05.19 16:30

AC Milan 2002-2007

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5494
06.05.19 16:34

Redningen til Kepa ser så deilig ut fra denne vinkelen.


Skal vi si oss fornøyde med rekordkjøpet? Ender opp med å holde nullen 21 ganger i en sesong hvor vi tidvis har slitt med den defensive strukturen. Enorm ro med ballen og har et par ufattelige redninger. Sterk mann mot mann og på skudd fra kort hold. Ekstremt reflekssterk, og overraskende god i feltarbeidet. Ganske gode igangsettinger.


Ved noen tilfeller har han sett litt liten ut, bla rekkevidden ifm skudd fra distanse. Flere skudd han burde vært på, og har sett litt junior ut i måten han har forflyttet beina. Hadde også fadesen i LC, men har samtidig vist å inneha en sterk psyke ved å ikke la det påvirke ham. Har muligens spilt sin beste fotball etter opptrinnet. 

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47205
06.05.19 17:22
JackNapier: Ship ham til City og bruk pengene på noe annet.

Kan ikke du shippe deg selv til City, så slipper vi å holde ut?

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8898
SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6724
06.05.19 18:23
tyvenbjarne: I disse Champions League tidene.

Frysninger

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8161
06.05.19 18:45
Lew_Ashby: Jeg skjønte det! Synes for øvrig at det generelt er gode diskusjoner rundt klubben om dagen, spesielt etter at skuffelsen over januar og februar-fadesene hadde lagt seg. Da synes jeg det var mye grums.

Ja, jeg innrømmer gjerne at jeg har levert noe grums til tider. Det er to årsaker til dette. 1) Frustrasjon og 2) Provokasjon


Jeg håper at Mr. Sarri får fortsette, men man må likevel få lov til å stille ? ved noen av hans avgjørelser/laguttak. 


Jeg skjønner meget godt at Jorginho og Kante ikke blir å bytte plass. Likevel er ofte Chelsea mer i ubalanse enn jeg har sett på lenge. ikke sett slik ubalanse helt siden AVB sine dager.


Det som er bra å se er at Mr. Sarri har vært sta og bestemt på hvilke typer spillere han går for. Så får man bare krysse fingre og tær for at han får hentet noen spillere som ønskes inn.


En evt. kjøpestopp over 2 vinduer, vil gjøre det svært mye vanskeligere, og man må da hente inn unge spillere fra egne utlånsavtaler.


Absolutt positivt med tanke på spillere fra eget akademi, men det behøves likevel  1par klassesigneringer, ikke minst dersom Hazard drar.


Jeg drømmer også om en DoF som kan jobbe strategisk med styret og i samråd med Mr. Sarri.


 


 

xytheon
xytheonInnlegg: 18814
06.05.19 19:09
Lew_Ashby: skal heller begynne å høre på dem når de kommer med noe mer konkret

Det får man aldri så lenge Sarri kategorisk utelukker muligheten for at Kanté har ferdighetene som skal til for å bekle den dypeste rollen i midtbanen hans. 


Det kan hende Sarri har rett i at Kanté ikke gjør seg som anker, men det jeg stusser på er at Sarri er så sta at det liksom ikke finnes en sjanse i verden for at Kanté kan mestre rollen - eller gjøre den til sin egen. Kovacic og Ampadu har blitt testet der, men ikke Kanté - selv i lavrisikokamper der rollen handler mer om å bryte opp kontringer imot enn kreativt pasningsspill på egen banehalvdel. 


Kanté hadde tre fantastiske sesonger under henholdsvis Ranieri og Conte, og var en av VMs beste spillere. Ryddegutt i alle sammenhenger. I år har han vært ok. Ikke mer. Når ikke sitt tidligere jeg til knærne engang. Laget bygges rundt Jorginho. Ikke rundt vår beste fotballspiller (med unntak av Hazard). 


Man kan ikke si at Kanté ikke fungerer i midtbanedypet i et Sarri-lag, for det vet man faktisk ikke. Det kommer vi heller ikke til å vite. Tipper det ikke har blitt testet i fem minutter på treningsfeltet engang. 


Dette er en klar svakhet hos Sarri i mine øyne. Det minner om måten Ancelotti forsøkte å tvinge Chelsea inn i diamanten sin. Man tar utgangspunkt i spillerne man har til rådighet når man former laget sitt. Ikke omvendt. 


Bare prøv det. Funker det ikke, så er det helt greit. Men jeg mener genuint at det er tap-tap at han ikke gjør det. Både for han selv, for Jorginho og for alle som ikke er overbevist om Kantés rolle p.d.d. Dette er mye av grunnen til at søppelfansen på SB har vendt seg mot både Jorginho og Sarri. Det er helt latterlig at det har blitt slik, men sånn er det.

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8898
06.05.19 19:19

Morata trodde Cahill skulle pensjonere seg.


Morata :congratulations on a fantastic career, I’m so proud to have played beside you


Alonso : he isn’t retiring bro

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
06.05.19 20:03

Tror Kante sine største utfordringer i årets sesong ligger i at han spiller for et lag som spiller 15-20 meter lengre opp på banen, og som i større grad vil spille sin egen proaktive stil. Rollen han har i laget nå er ganske lik den han hadde i Caen, i Leicester (hvor Drinkwater var den statiske spilleren) og i Chelsea under tittelsesongen (hvor Matic var den statiske). Stort sett har rollen til Kante vært dynamisk midtbanemotor - sist han spilte anker for oss løp han etter Øzil sin skygge i 90 minutter på Emirates.


Kun for Frankrike har Kante spilt i en mer utpreget ankerrolle alene på midten, men selv da har Matuidi og Pogba vært hjelpere i det defensive, mer som en dobbelt pivot. Landslagsfotball og turnerningsball bærer heller ingen direkte overføringsverdi til klubbfotball. 

Nilsinj1
Nilsinj1Innlegg: 2423
06.05.19 20:03

Synes først og fremst at "problemene" på midtbanen kommer langt bak i rekken over det som bør taes tak i. Min konklusjon, uansett, vi trenger typen spiller som Jorginho i den rollen. Ikke fordi han har vært så veldig god, men fordi rytmen i laget trenger det. Ballforflytningen blir også langt dårligere uten Jorginho i laget. Det har jeg sett flere eksempler på hvor utrolig tregt det går i spill mot etablert forsvar. Jorginho trenger kanskje ikke å slå en Youtube-pasning hver gang, men jeg velger å tro at det er tanke bak den. Uavhengig av hvor teknisk krevende den er.


Derfor mener jeg også at Kante fortsatt bør spille i den rollen han gjør. Han kommer selvsagt ikke helt til sin rett, men som påpekt er han ikke typen i Sarri's spillestil til å spille der. Chelsea må spille sarriball fordi jeg tviler på at Sarri både kan skifte filosofi og levere gode resultater. Da kan vi heller ansette en sjef som bygger laget rundt Kante, der han spiller i sin foretrukne rolle.


Så lenge Sarri sitter ved roret må vi akseptere at vi spiller slik Sarri vil. Så får heller bedre-vitere og forstå-seg-påere heller være negativ og rope "Sarri out". Poenget er at fotballen hans kun vil fungere med spesifikke typer med spisskompetanse der det trengs for at sarriball skal fungere. Jeg forstår at Sarri også må tilpasse seg tilgjengelig materiale. Men i mine øyne. Blir det som å ta halvparten av filosofien og røre det sammen med en suppe spillere. Jeg tviler på at Sarri er tilpasningsdyktig nok til det. Derfor må vi ha tiltro til at hele filosofien må være i blandingen. Som å ha en veldig god oppskrift, bare ikke de riktige råvarene. Men det kan skaffes. Oppskriften er ikke fullstendig utprøvd enda, men han har vist tidligere at han er ikke langt unna noe som kunne blitt stort. 


Apropos disse råvarene da. Pri blir vel ny spiss. Slik som det pleier å være hver eneste sesong omtrent. Giroud beholdes. Kan Tammy vurderes som god nok for rullering i tillegg til å hente inn en som leverer varene? 


Det trengs også ny venstreback, høyreback og en midtstopper hvis tilgjengelighet og pris er innafor. Nå går ikke alle drømmer i oppfyllelse. Azpi kan godt spille en sesong til. Han er ikke krise. Venstreback-plassen er heller ikke krise siden vi har to stk som i det minste holder PL-standard. Men skal vi ta steg må vi inn med en her som både bidrar med løp fremover, og som ikke forvandles til en kjegle når motstanderen har ballen.


Vi kommer nok ikke til å kjempe om de gjeve titler heller neste sesong. Se på hva vi har tilgjengelig. Det er mange som kunne byttes ut for at dette skal se ut som lag som tar gull. Det skjer bare ikke på en sesong. Begynn en plass og styrk del for del med no' kvalitet. Gedigne utskiftninger er aldri løsningen føler jeg.

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8161
06.05.19 20:28
tyvenbjarne: For øvrig så flirte jeg godt når jeg leste av vi kom til å ha 5-10 poeng mer med Kante i Jorginho sin rolle.. jeg tror vi sier 5-10 poeng færre, da Kante hadde blitt spist levende siden han mangler romorientering, nærteknikk og tempo i hodet til å styre spillet under press.Men kanskje han mener at vi skal sette Kante i Jorginho sin rolle og legge om hele spillestilen vår til noe som går i mot hele fundamentet til Sarris spillestil, du vet - bare for å ha Kante i den dype rollen!

Slike forsøk på hersketeknikk kan du bare legge bort for godt. Dersom du unnlater å svare på ting jeg skriver, ber jeg om at du lar være å omtale meg som "han".


I tillegg ser det jævlig smålig ut å komme med kritikk i 3.person, men det er kanskje bare deg?

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8898
06.05.19 20:54
oggyboy61: Slike forsøk på hersketeknikk kan du bare legge bort for godt. Dersom du unnlater å svare på ting jeg skriver, ber jeg om at du lar være å omtale meg som "han".

Er det hersketeknikk at jeg flirer og kommer med motsvar? For øvrig så var det ikke deg jeg mente når jeg skrev av jeg hadde tenkt å svare på 2 andre innlegg.


Og du kan gjerne påpeke hvor jeg kom med kritikk av deg - alt jeg gjorde var å svare på innlegget ditt og resonnere meg fram til hva du faktisk mener at du vil ha Kante som DM, og i det hele tatt så var hele innlegget mitt et svar til Lew_Ashby, så at du blir omtalt i 3.person burde ikke komme som noe sjokk.

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8161
06.05.19 21:01
tyvenbjarne: Og du kan gjerne påpeke hvor jeg kom med kritikk av deg - alt jeg gjorde var å svare på innlegget ditt og resonnere meg fram til hva du faktisk mener at du vil ha Kante som DM, og i det hele tatt så var hele innlegget mitt et svar til Lew_Ashby, så at du blir omtalt i 3.person burde ikke komme som noe sjokk.

Ja. og jeg ga et svar til GG, som er et svar til GG. Videre skjønte du ikke ironien i mitt svar til GG. Så derfor kan du jo på en enkel måte svare direkte til brukerne, eller bare la være.

chelsea8
chelsea8Innlegg: 31218
06.05.19 21:43

Enig i det dere sier om Kepa. Synes han har vært på sitt beste etter fadesen i LC. 


Jeg er enormt glad for at vi slipper å dra til Leicester og må ha tre poeng.

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8898
06.05.19 21:55
oggyboy61: Videre skjønte du ikke ironien

Hvordan kan det være ironi når du har gneldret om "Kante i DM" rollen i omtrent hele sesongen? 


For øvrig så bør du være ganske forsiktig med å kaste ut utsagn om hersketeknikker når du selv opererer med "Men det skjønte du jo ikke ;-)" som svar 

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8161
06.05.19 22:42
tyvenbjarne: Hvordan kan det være ironi når du har gneldret om "Kante i DM" rollen i omtrent hele sesongen? For øvrig så bør du være ganske forsiktig med å kaste ut utsagn om hersketeknikker når du selv opererer med "Men det skjønte du jo ikke ;-)" som svar

Alt du bør gjøre er å svare direkte til den du evt. er uenig med, ikke indirekte svar via andre poster. Bør ikke være vanskelig.

Hersketeknikk når jeg setter opp mitt spørsmål med smilefjes og glimt i øyet ? vel vel

(Innlegget ble redigert 06.05.19 22:48)

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8898
06.05.19 22:59
oggyboy61: Hersketeknikk når jeg setter opp mitt spørsmål med smilefjes og glimt i øyet ? vel vel

Ja? Det er jo like søkt som at jeg driver med hersketeknikk når jeg flirer og kommer med motsvar til din post, for alt du vet så kan jeg oppfatte smilefjeset ditt som spydig og bedrevitende fordi jeg ikke tok "ironien" din over internett, selv om det du skrev faktisk har samsvar med din egen personlige mening om vi skal tolke innleggene dine denne sesongen.

La oss nå komme til bunns i dette da:

GG skrev:

Er veldig glad for at vi har Jorginho. Har vært en av våre beste og viktigste store deler av sesongen.De som ikke ser det har mangel på fotballforståelse  

Du skriver:

Jeg leser hva du skriver.

Da kan jeg replisere med at Kante ville gjort det bedre enn Jorginho i ankerrollen.

 

Jeg skriver:

Nei, jeg er uenig i dette fordi Kante ikke innehar de nødvendige kvalitetene som kreves for å spille DM i Sarris system.

 

Du skriver: 

Videre skjønte du ikke ironien i mitt svar til GG. (Hvor er ironien?)

(Innlegget ble redigert 06.05.19 23:09)

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17303
06.05.19 23:13

Først skulle TV2 sende Chelsea på torsdag for så å bytte til arsenal sin kamp. Forbanna irriterende for har ingen mulighet å streame da internett ombord er alt for dårlig til det 

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1846
06.05.19 23:15

Det samme gjelder forsåvidt Lewis, argumenterer i mot ikke svare sånne som han. Ikke svare folk som faktisk bruker tid på å faktisk argumentere det han mener og ikke bare spyr ut ting.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47205
06.05.19 23:16
tyvenbjarne: (Hvor er ironien?

Waldo har den i lommen. Men hvor er Waldo egentlig?

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1846
06.05.19 23:18

Vieira og Paul og Essien spilte enkelte kamper som dypet på midten og ikke fast. Felles for alle 3 var det var toveis spillere med forse i spillet begge veier. Vieira kunne utmerket fungert som DM alene på midten. Essien har spilt der og kunne fortsatt spilt der, om Essien var dårlig ballvinner så hadde aldri trenerene våre brukt han som både midtstopper og back ved behov. Eg ser virkelig ikke problemet her, man trenger ikke nødvendigvis å være et skjold kamp inn og kamp ut for å kunne mestre den rollen. Ja Jorg kunne kanskje funket utmerket med bedre stoppere og backer som kan kompensere for manglende hans, men pr dags dato har vi ikke de stopperne eller backene

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47205
06.05.19 23:24
KTBFFH: Vieira og Paul og Essien spilte enkelte kamper som dypet på midten og ikke fast. Felles for alle 3 var det var toveis spillere med forse i spillet begge veier. Vieira kunne utmerket fungert som DM alene på midten. Essien har spilt der og kunne fortsatt spilt der, om Essien var dårlig ballvinner så hadde aldri trenerene våre brukt han som både midtstopper og back ved behov. Eg ser virkelig ikke problemet her, man trenger ikke nødvendigvis å være et skjold kamp inn og kamp ut for å kunne mestre den rollen. Ja Jorg kunne kanskje funket utmerket med bedre stoppere og backer som kan kompensere for manglende hans, men pr dags dato har vi ikke de stopperne eller backene

Gud bedre. Enda klarer du faktisk ikke å evne å se forskjellen på forskjellige spillesystem og taktikker.


Jeg tipper du tror det kun finnes to måter å spille fotball på. Guardiola-style og Mourinho-style.


Det finnes ingen andre stiler. Hjelpes. Jeg legger meg, og quitter denne klubbtråden noen måneder.


Mer good riddance fra min side enn enkelte av deres. Enjoy.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1846
06.05.19 23:31

Selvfølgelig finnes det forskjellige spillertype og vår skal ligne Guardiola? Hvem har Guardiola hatt i tidenes beste fotballag Barcelona? Jo Busquet, hvem har han i City? Fernandinho. Dette er to spillere som er ufattelig mye bedre en Jorg bakover. Helt forbanna alvorlig hva er det du ikke skjønner her? Det finnes mange spillesystemer men mange av de har fellestrekk og Sarris har fellestrekk til Peps. At du ser på ting på en måte betyr jo ikke at andre ikke har peiling og du kan alt? Du er jo helt på bærtur og det er faktisk godt du tar deg pause i noen mnd for nå bidrar du med kun piss. Du underbygger eller argumenterer ikke for noe som helst av det du skriver, kun angrep på folk.

(Innlegget ble redigert 06.05.19 23:32)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
07.05.19 00:04

«Der kom den dyptpløyende analysen vi alle har ventet på. Grundig og interessant som vanlig»


Vel, du evner jo ikke svare på spørsmålet så. Rart det der.


«AC Milan 2002-2007»


Feil, prøv igjen. Faktumet er at ingen klasselag har klart seg uten en defensiv midtbanespiller som kan spille forsvar.


«Kan ikke du shippe deg selv til City, så slipper vi å holde ut?»


Så du kan opprettholde ekkokammeret ditt? Nei takk. Flaut at du bare ønsker å presse ut meningsmotstandere i beste Trump-stil.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
07.05.19 00:10

«Hvem har Guardiola hatt i tidenes beste fotballag Barcelona? Jo Busquet, hvem har han i City? Fernandinho. Dette er to spillere som er ufattelig mye bedre en Jorg.»


Nettopp! For ikke å si Xabi Alonso og Vidal i Bayern.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1846
07.05.19 00:22

Ja, men JN vi har null fotballforståelse fordi vi faktisk argumenterer og påpeker fakta som han ikke er enig i de, og mot argumentasjonen hans er at vi ikke kan fotball, vi ikke ser forskjeller osv

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8161
07.05.19 08:04
tyvenbjarne: (Hvor er ironien?)

Ironien var ment til GG, så det er nok derfor du ikke skjønte det. 


GG har tidligere tastet til meg at jeg burde gi meg med å mase om Kante i DM-rollen. Derfor svarte jeg GG ironisk, med ironisk påstand (innbefattet økt poengfangst) med Kante, i stedet for  Jorginho. (Lew skjønte dette, så du kan jo høre med han ;-)


Det som jeg ba deg om var å enten svare meg direkte her inne på mine kommentarer/meninger, men ikke løfte dette inn i en annen meningsutveksling.


Jeg mener godt at men bli flinkere her inne til å taste til og med hverandre, og ikke om hverandre.


At du oppfatter ;-) som et tegn på hersketeknikk, kan jeg ikke gjøre noe med. Jeg mener det som det er, et smil og et vennlig blink med øyet.


 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41373
07.05.19 08:33
KTBFFH: Ja, men JN vi har null fotballforståelse fordi vi faktisk argumenterer og påpeker fakta som han ikke er enig i de, og mot argumentasjonen hans er at vi ikke kan fotball, vi ikke ser forskjeller osv

Hvilke fakta er det du egentlig påpeker? Fra mitt ståsted fremstår dine argumenter mest som subjektive meninger og ikke som objektive fakta som ikke kan bestrides.

Og forresten, du liker å henvise til det Pep gjør. Han har ALDRI brukt en dyptliggende midtbanespiller med såpass begrensede egenskaper som ballfordeler som Kante. Kan aldri seg for meg at det er en spiller Pep ville brukt i særlig grad.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 08:34)

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1846
07.05.19 08:37

KO2 det er vell fakta at Peps 3 lag som har gjort rent bord har klassespillere defansivt i den dype rollen? Bosquet Fernandinho Xabi Alonso? Det er vell fakta? Det er vell fakta at Casemiro har vært en av Reals viktigste i den dype rollen når de har tatt 3 strake cl titler? Det er vell fakta at Kante i den dype var Leicesters viktigste spiller når de vant gull? Det er vell fakta at Kante Makalele og til dels Essien til og med Matic har vært livsvikte i den dype rollen hver gang vi har vunnet serien ? Er dette en subjektiv mening er det faktisk fakta? Vil gjerne at du refererer til lag som har vunnet så mye som har hatt spillertype som Jorginho som den sittende 

Ser vi på de italienske storlagene så hadde de gode spillere på midten, enten forse bakover eller så var de veldig gode to veisspillere. Gattuso og Seedorf på Milan, Stankovic, Cambiasso i tillegg brukte Mou Zanetti og Chivu i den dype. Juventus hadde Vidal og Marchisio sist de var i en cl finale. Dette er bare noen eksempler og hvis ikke dette er fakta så hva er fakta ?

 

Jeg er enig i akkurat det med Kante og Pep, men tenker på vinneroppskriften de siste 20 årene og fellesnevnere her er at ingen lag har vunnet noe særlig med en spiller som Jorginho i den dype. I veldig mange eksempler har vunnet man med et rivjern og defansive fibre i den dype. Jeg personlig tror vi hadde vært mye mer tjent ved å ha Kante i den dype samt brukt de pengene vi brukte på Jorginho på en god box til box spiller ala Fernandez.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 08:45)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41373
07.05.19 08:44
KTBFFH: KO2 det er vell fakta at Peps 3 lag som har gjort rent bord har klassespillere defansivt i den dype rollen? Bosquet Fernandinho Xabi Alonso? Det er vell fakta? Det er vell fakta at Casemiro har vært en av Reals viktigste i den dype rollen når de har tatt 3 strake cl titler? Det er vell fakta at Kante i den dype var Leicesters viktigste spiller når de vant gull? Det er vell fakta at Kante Makalele og til dels Essien til og med Matic har vært livsvikte i den dype rollen hver gang vi har vunnet serien ? Er dette en subjektiv mening er det faktisk fakta? Vil gjerne at du refererer til lag som har vunnet så mye som har hatt spillertype som Jorginho som den sittende

Det er din subjektive mening om hvilken spillertype som det er god defensivt ja, og hvilke av disse spillerne som ligner på hverandre. Personlig vil jeg hevde at Jorginho og Alonso er langt mer like som spillertyper enn Alonso og Kante.

Milan hadde Pirlo bak Gattuso. Han var iallfall svakere defensivt enn det Jorginho er. Det ligner vel egentlig endel på det Sarri gjør med Jorginho bakerst og Kante foran ham i en indreløperrolle.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 08:45)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg