Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2229
07.05.19 08:47

Ja Pirlo lå bak Gattuso, men Pirlo hadde 2 veisspillere i Gattuso og Seedorf samt han hadde verdens beste backfirer bak seg og ikke Alonso og Luiz. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42482
07.05.19 08:52
KTBFFH: Ja Pirlo lå bak Gattuso, men Pirlo hadde 2 veisspillere i Gattuso og Seedorf samt han hadde verdens beste backfirer bak seg og ikke Alonso og Luiz.

Og skal man klandre Jorginho for at han ikke har gode nok medspillere? Dere har et lag med Alonso, Luiz, Zappacosta, Drinkwater, Barkley, Willian, Higuain og Giroud i troppen. Jorginho må være veldig langt unna å være det største problemet.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2229
07.05.19 08:57

Han er det største problemet for han spiller på banen i en posisjon som jeg personlig definerer som hjertet i laget. Vi har ikke spillere som kan dekke over hans svakheter, og da mener jeg at Kante hadde gitt oss ufattelig mye mer i den posisjonen en Jorginho. Kante er verdens beste dm han har vunnet ligaen med 2 forskjellig lag, han har vunnet vm men i følge herr Sarri så er Kante ikke god nok til å spille der. Det er lettere å ta ut en spiller som ikke fungerer enn å bytte ut 5-6 mann, jeg tror ikke vi har pengene til å kjøpe og bygge et lag rundt som skal dekke over svakhetene til Jorginho. Det har kostet oss mange mål i mot, vi har vell aldri sluppet inn flere mål på overganger i mot og skudd utenfor 16 der motstander laget får skyte gang på gang fordi Jorg ikke kommer opp i press i det rommet han skal dekke bakover. 

 

I tillegg når han knapt bidrar med nøkkelpasninger fremover og ikke klarer å produsere noe særlig målpoeng så syns jeg ikke det er verdt å ha han der. Det koster oss mer enn det vi får igjen. 

(Innlegget ble redigert 07.05.19 08:59)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42482
07.05.19 08:58
KTBFFH: Han er det største problemet for han spiller på banen i en posisjon som jeg personlig definerer som hjertet i laget. Vi har ikke spillere som kan dekke over hans svakheter, og da mener jeg at Kante hadde gitt oss ufattelig mye mer i den posisjonen en Jorginho. Kante er verdens beste dm han har vunnet ligaen med 2 forskjellig lag, han har vunnet vm men i følge herr Sarri så er Kante ikke god nok til å spille der. Det er lettere å ta ut en spiller som ikke fungerer enn å bytte ut 5-6 mann, jeg tror ikke vi har pengene til å kjøpe og bygge et lag rundt som skal dekke over svakhetene til Jorginho. Det har kostet oss mange mål i mot, vi har vell aldri sluppet inn flere mål på overganger i mot og skudd utenfor 16 der motstander laget får skyte gang på gang fordi Jorg ikke kommer opp i press i det rommet han skal dekke bakover.

Kante er kanskje den beste DM om du spiller på en gitt måte. Om du derimot spiller fotball som Pep og Sarri, er det på ingen måte gitt at han er den beste i den rollen.

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8412
07.05.19 09:04
oggyboy61: Jeg mener godt at men bli flinkere her inne til å taste til og med hverandre, og ikke om hverandre.

Edit:


Jeg mener godt at man kan bli flinkere her inne, til å taste til og med hverandre, og ikke om hverandre.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13915
07.05.19 09:48

Er så bra å bruke hvilke spillertyper Guardiola ønsker å bruke som et argument mot Jorginho, når man vet at Pep ville kjøpe fyren før Sarri og Chelsea kom på banen. 

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2229
07.05.19 09:58

Machine, kan det være han hadde spilt i en rolle ala Gundogan for City ? Vi har ingen anelse om hvor han hadde spilt for under Guardiola. Jeg personlig tror ikke han hadde gått inn og erstatte Fernandinho i år.

H44l4nd
H44l4ndInnlegg: 285
07.05.19 10:15
KongOlav2: Og forresten, du liker å henvise til det Pep gjør. Han har ALDRI brukt en dyptliggende midtbanespiller med såpass begrensede egenskaper som ballfordeler som Kante. Kan aldri seg for meg at det er en spiller Pep ville brukt i særlig grad.

Etter å ha lest siste døgns diskusjon har jeg også tenkt litt på akkurat dette. Hva ville Pep gjort dersom han kom til oss før sesongen. Hvordan ville vi da spilt, og hadde han faset Kante ut av laget etter noen sesonger?

Jeg tror ikke Pep hadde endret sin spillestil selv fordi man har verdens beste ballvinnende midtbanespiller. De fleste er inneforstått med at Guardiola er et geni, og at hans metoder alltid ender med titler, i tillegg til vakker fotball. At Sarri har vanvittig mange likhetstrekk med tanke på spillestil bør vi da absolutt gi ham mer enn en sesong, selv om han er sta og nekter å bruker andre metoder enn hans egen.

Vi har vært dårlige flere ganger enn det vi har vært bra denne sesongen, dog skyldes ikke det ene og alene Sarri og Jorginho som enkelte påstår. Det er så mange flere som kan klandres. 

Kepa, Rudiger, Ruben, Kante og Hazard får godkjent denne sesongen. David Luiz har fått ufortjent mye tyn, selv om han varierer mye i prestasjonene bør han få ny et års kontrakt. Jorginho har spilt dårligere enn forventningene var til ham før sesongen, men han er absolutt ikke hovedproblemet vårt. Azpi har også vært svakere enn hva man forventer og kommer forhåpentligvis til å få stor konkurranse fra Reece James neste sesong. Selv om Dave fortsatt er vanskelig å passere blir hans offansive bidrag så smålige.

Hva henter vi da? Kan vi rappe til oss noe fra Ajax? Lille har hatt en god sesong. Denne Pepe snuses vel på. Jovic er vel Madrid-bound? Spennende blir det hvertfall. Reece James og Mason Mount bør absolutt være en del av 19-20 sesongen. Tammy Abraham, Fikayo Tomori/Kurt Zouma og Ola Aina bør også vurderes. De sistnevnte har jeg mine tvil på, kan aldri tenkes at så mange unge spillere integreres på en gang.

August blir spennende.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 10:16)

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2229
07.05.19 10:36

Pep er Pep, men med det utgangspunktet han hadde fått i Chelsea så hadde han aldri kommet hit. I City har Pep brukt over 1,5mrd på backer over 1mrd på stoppere den muligheten har ikke Sarri. Det andre med Sarri er staheten hans. I enkelte toppkamper kunne vi flyttet ned Kante og fått inn bedre løpskraft på midten, der vi kan variere med høyt press og ha bedre kontroll defansivt når vi ligger i rammen. Dette er dessverre helt uaktuelt for Sarri fordi han er stå og fordi Jorginho skal spille hele jævla tiden. Jeg har også nevnt tidligere om Sarri får et par MRD å handle for så ja da kan fort se et mye bedre Chelsea lag og en trolig bedre Jorginho neste år. Den muligheten tror jeg ikke han får og i tillegg kommer vi til å miste vår beste spiller


 


Det er derfor jeg ønsker inn en ny trener som bygger laget annerledes, for prosjekt Sarri hvis det skal lykkes opp mot 100% så vil det koste mye penger, penger vi dessverre ikke har lenger. 


Jeg er enig i at alt ikke er Jorginhos skyld, men det jeg mener er at svakhetene hans er så klare og vi dessverre ikke har spillere som klarer å dekke over feilene hans. Vi har ikke backer som er raske nok, vi har ikke stoppere ala Koulibaly og VVD som tåler å stå 1 mot 1 osv. 

Jeg tror flere er enig om at vi aldri har sluppet inn så mye mål på overganger i mot og tillatt så mange avslutninger utenfor vår egen 16meter. Dette er to av svakhetene til Jorg som koster oss mye. I tillegg bidrar han ikke med avgjørende pasninger, mål eller asssit. I tillegg når laget vårt overhodet ikke blomstrer spillemessig (vi er til tider elendig) og han er vår regista. Det er der jeg stiller spørsmålstegnet til Jorginho, hva er det egentlig han gir og har gitt oss denne sesongen? Hadde laget vårt vært bedre med Kante i årets sesong? 


Setter vi av 1-2mrd til nye spillere + de pengene vi får fra eventuelle salg så kan sommeren bli interresant og vi får muligens se et mye bedre Chelsea spillemessig. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42482
07.05.19 10:47
H44l4nd: Hva henter vi da? Kan vi rappe til oss noe fra Ajax? Lille har hatt en god sesong. Denne Pepe snuses vel på. Jovic er vel Madrid-bound? Spennende blir det hvertfall. Reece James og Mason Mount bør absolutt være en del av 19-20 sesongen. Tammy Abraham, Fikayo Tomori/Kurt Zouma og Ola Aina bør også vurderes. De sistnevnte har jeg mine tvil på, kan aldri tenkes at så mange unge spillere integreres på en gang. August blir spennende.

Chilwell burde iallfall stå veldig høyt på lista. Og Pepe om dere skal ha en høyreving. Dersom dere henter disse to, samt en god midtbanespiller og klarer å spille inn noen av unggutta som minimum stallspillere (i stedet for Zappacosta, Drinkwater, Willian, etc), så vil dere ha kommet et langt stykke på vei.

caliblue
caliblueInnlegg: 14394
07.05.19 11:01

Skjønner ikke at denne meningsløse Kante-diskusjonen går fremdeles.


Joda, skal man skreddersy et lag for å få det beste ut av Kante, plasserer man han som en av to dype på midtbanen. Men det betyr ikke at han passer inn i ankrerollen til et lag som spiller 433.


Kantes styrke ligger i løpskraft og at han dekker voldsomt mye rom. La han løpe, vinne ball og takle alt med puls. Mens ankrerrollen i 433 i stor grad handler om posisjonering og disiplin. Hva i all verden får folk til å tro at Kante vil skinne hvis han skal patruljere et lite område foran stopperne med en jævla fotlenke? Det vil være som å spille Alonso på backen og nekte han å krysse midtstreken.


Argumentet med at Kante spilte den sentrale rollen i 433 for Frankrike trekkes stadig frem, men det betyr ikke at det er godt. For det første er landslagsfotball stort sett elendig. I tillegg spilte Frankrike veldig annerledes enn dere ønsker at Chelsea skal spille. Et forsvar bestående av fire midtstoppere, ikke noe ønske om å ha mye ball, de løp mye mindre enn gjenomsnittet for VM osv.


Chelsea ønsker å stå høyt med laget og ha mye ball. Da gir det mening å ha en ballvinner som Kante høyere i banen. Om Kante i snitt vinner ballen 10-15 meter nærmere motstandermålet, vil nok det bety en hel del ekstra mål i løpet av en sesong. Det er så mye mer effektivt når Kante vinner ballen når motstanderen har 5 eller 6 spillere på riktig side enn når de ha 8 eller 9.


Hva Jorginho gjelder, så undervurderes den defensive gevinsten av høyt ballinnehav. Jorginho som anker og et snitt på 60% ball slipper sannsynligvis inn færre mål enn det samme laget med Kante som anker og 55% ball.

H44l4nd
H44l4ndInnlegg: 285
07.05.19 11:07

Da er det vel styret vi bør klandre? Det er ikke sånn at Chelsea er en fattig klubb selv om vi ikke har monopol på overgangsfronten slik det en gang føltes. Vi kan også bruke store summer på enkeltspillere, vi gjorde det jo senest i januar på Pulisic. Kepa og Jorginho kostet penger masse penger, og sommeren før det hentet vi Morata. Vi har penger, men vi må treffe på kjøpene våre. Vi kan ikke kaste bort titalls millioner pund på spillere som Drinkwater og Zappacosta. Dersom vi trenger stallfyll kan vi like gjerne bruke utlånsspillerne til det. De er både billigere og sannsynligvis bedre.


Det blir kritisert mye deffansivt. Vi har sluppet inn 39 mål i Premier League. Det er to mer enn Tottenham. 10 av disse målene ble sluppet inn i to bortekamper på rad mot henholdsvis City og Bournemouth. 1/4 av målene altså på to bortekamper på rappen. Naturligvis uholdbart, men dersom vi ser bort fra disse kampene har vi ikke vært så "pinnrådne" som folk gir uttrykk for. Det er naturligvis langt opp til de to topplagenes nivå, men spillermaterialet defensivt tatt i betraktning har vi klart oss bra til å være vår første sesong som et "offensivt" lag.


Det er fremover jeg er mest bekymret. Med Hazard ut dørene og Callum langtidsskadd til langt utpå høsten må vi ha en ny ving inn. Pedro og Willian orker jeg ikke. Særlig sistnevnte får jeg fnatt av, kunne vi ikke bare tatt den halve milliarden!!!! Pulisic virker ok-, håper jeg blir positivt overasket over ham i blå den nye blå trøya, som jeg forøvrig synes så decent ut i match. Mye bedre enn på bilder i hvertfall.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2229
07.05.19 11:10

Caliblue helt enig med deg angående høyt press og Kante der, men om du har sett nok Chelsea kamper i år så vil du skjønne at det hjelper ikke med høytpress av Kante når resten av laget overhodet ikke er med på det. Spissene våre er elendig i press begge to, Eden er ikke akkurat kjent for høyt press og arbeidsinnsats, Willian har blitt lat og Pedro svinger voldsomt. Det vil si at Kante til tider presse alene. 

Vi har hatt ballen vesentlig mer i år kontra i fjor og tidligere, og du snakker om gevinsten. Vi har i år sluppet inn 1 mål mer enn i fjor så på det defansive har det ikke gitt gevinst med høyt ballinnehav. Det har heller ikke resultert i noe særlig flere scoringer kun 1 mer i år. I fjor hadde vi den klassiske sesongen vår etter et seriegull. Det var bråk og kaos i klubben med Conte. I tillegg så har Eden bært oss alene på topp.

De 10-15% ballinnhav har faktisk ikke gitt oss noe, vi er ikke bedre foran noen av målene sammenlignet med en elendig sesong i fjor. Vi kan takke Eden at sesongen ikke har vært like dårlig i år som ifjor.  I tillegg er vi heldig at de andre topp 6 lagene er helt ute kjøre

(Innlegget ble redigert 07.05.19 11:15)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47492
07.05.19 11:36

Her har jeg statistikken til to stk spillere som innehar så og si samme rollen i laget.

Nummer 1 Busquets

Nummer 2 Jorginho

 

Jorginho har to mål og 0 assist, Busquets har 0 mål og  én assist.

Jorginho har 28 chances created, Busquets har 15 

Jorginho har 62 interceptions, Busquets har 51.

Tenk hvor mye bedre Jorginho hadde kommet ut på statistikken om vi hadde hatt hakket hvassere spillere rundt ham.

Jorginho er ikke problemet, han er løsningen.

Gleder meg til neste sesong.

 

 

(Innlegget ble redigert 07.05.19 11:38)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6689
07.05.19 12:07
caliblue: Skjønner ikke at denne meningsløse Kante-diskusjonen går fremdeles.

For første gang i min 10 år lange vgd-historie så er jeg tom for tomler. Mye gode bidrag her nå!

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8968
07.05.19 12:11
GatlingGun: statistikk

Enda mer... imponerende fra en som bare spiller sideveis eller støttepasninger

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6689
07.05.19 12:13

Veeeeldig løse rykter vil for øvrig ha det til at vi får utsatt overgangsnekten i sommer. Føler nesten at det blir vanskelig å diskutere godt om klubbens framtid før vi har fått klarhet i mulighetene for å gjøre spillerkjøp i sommer. 

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2229
07.05.19 12:17

Er det ironi Lew, hehe

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17589
07.05.19 12:51
GatlingGun: Jorginho har to mål og 0 assist, Busquets har 0 mål og  én assist. Jorginho har 28 chances created, Busquets har 15  Jorginho har 62 interceptions, Busquets har 51. Tenk hvor mye bedre Jorginho hadde kommet ut på statistikken om vi hadde hatt hakket hvassere spillere rundt ham. Jorginho er ikke problemet, han er løsningen. Gleder meg til neste sesong.

Jorginho hadde garantert hatt minimum 10 assist hvis Chelsea hadde hatt Costa eller Drogba på topp. Han har hatt flere geniale pasninger igjennom men hjelper lite når CHelsea har spisser som ikke fungerer i det hele tatt

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6689
07.05.19 12:56
KTBFFH: Er det ironi Lew, hehe

Faktisk ikke. Vi er jo uenig i mye, men synes det er topp når man forsøker å underbygge standpunktene framfor mishagsytringer om hvor udugelig Sarri eller Jorginho er. 

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8412
07.05.19 13:25
H44l4nd: Det er fremover jeg er mest bekymret. Med Hazard ut dørene og Callum langtidsskadd til langt utpå høsten må vi ha en ny ving inn. Pedro og Willian orker jeg ikke. Særlig sistnevnte får jeg fnatt av, kunne vi ikke bare tatt den halve milliarden!!!! Pulisic virker ok-, håper jeg blir positivt overasket over ham i blå den nye blå trøya, som jeg forøvrig synes så decent ut i match. Mye bedre enn på bilder i hvertfall.

Helt enig her!

 

Pulisic erstatter Willian, siden Pedro jobber godt og stort sett er et aktivum for laget. 

 

Jeg ønsker at Maddison hentes inn som erstatter for Hazard. Maddison er god med ballen i beina, ung, energisk og ikke minst Engelsk (som jo dessverre nok gjør han kostbar) Deulofeu kan også være et alternativ. Han er jo meget god, med god drive og målteft.

Draktene var en positiv åpenbaring live, ja. 

Spennende dager venter!

(Innlegget ble redigert 07.05.19 13:27)

MathiasLangsethBrekke
MathiasLangsethBrekkeInnlegg: 46
07.05.19 13:46

Helt enig med Oggyboy61. Få inn Maddison. Deulofeu kan også være et godt alternativ på vingplass. Mener Chillwell og Reece James kan gjøre det godt på backplassen neste sesong.

Det hadde også vært greit å få inn en skikkelig spiss, så vi slipper å se Higuian og Giroud.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 13:47)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47492
07.05.19 15:02
MathiasLangsethBrekke: Det hadde også vært greit å få inn en skikkelig spiss, så vi slipper å se Higuian og Giroud.

Skulle gjerne ha sett Jimenez inn, men Wolves har jo nettopp kjøpt ham.


Vi får se hvordan sommeren går.

Roshambo
RoshamboInnlegg: 4845
07.05.19 15:52

Syns Sarri bør få en sesong til uansett hva som skjer i sommer, vi bør være bedre neste sesong selv med svake spillere. Det sagt så er det åpenbart at det trengs forsterkninger for at Sarri skal lykkes, og det må jo klubben skjønne. De kan vel ikke ha ansatt Sarri i den tro at han skal spille Sarri-ball med dagens stall? Virker jo sånn ut ifra forrige sommervindu, men håper det handlet mer om dårlig gjennomføring enn vilje. Selv om det ikke nødvendigvis er så mye bedre.


Gevinsten i form av attraktiv fotball er så stor at man bør legge alt til rette for at Sarri skal lykkes. Tror også det er eneste veien til en posisjon hvor vi kan utfordre Pep/Klopp. Ser virkelig ikke hvilke andre kandidater som kan få til det Sarri gjorde med Napoli, og en defensiv type som Conte er ikke veien å gå for å hamle opp med City og Liverpool. Så imponerende som Contes første sesong var, så var vi i likhet med Leicester heldig med at nivået på de andre topplagene var svakt.


Problemet med Sarri-ball akkurat nå er at man trenger minst to klassebacker som kan spille den fotballen (noe som er vanskelig å finne), en klassespiss og et fullgodt alternativ til RLC. I tillegg helst en ny stopper og et vingalternativ som er bedre enn Willian og Pedro. Forhåpentligvis blir Pulisic så god som man trodde, men både han og CHO vil nok variere i prestasjonene. Hazard må faktisk bare bli i klubben, ser ikke noen fremtid uten han (for å sette det litt på spissen).

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
07.05.19 19:32

Hadde Conte fått spillerne han ønsket, og sluppet maset med at stjernespissen sin ville bort av personlige grunner mener jeg vi hadde vært en tittelkandidat i år. Enten med 343 som vi endte å spille mest eller med en 424 med riktige spillere.

beardman
beardmanInnlegg: 2954
07.05.19 19:47
JackNapier: 424 med riktige spillere.

Denne 4-2-4 varianten hadde vært veldig spennende å se i praksis! Hva skiller den fra 4-4-2 egentlig? At de to vingene er mer offensive?


Eller ligger det mye mer bak?

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
07.05.19 19:49

Selvfølgelig ville Conte vært tittelkandidat da. Langt bedre manager enn Pep f.eks.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
07.05.19 19:56

Har forstått det slik som at vingene er litt mer offensive. Grunnen til at jeg nevner 424 og ikke 442 er at Conte selv har snakket om den, men at det mislyktes pga spillermaterialet.

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11305
07.05.19 21:16

Hvem ville Conte ha? Han likte Morata, og fikk han. Sies at han ville ha Lukaku enda mer, men det er pest eller kolera. Han ville ha Llorente, fikk Giroud. Det er lepra eller AIDS. Det er like mange som sier at Conte ville ha Drinkwater og Bakayoko enn de som sier at han ikke ville ha dem, og begge ligger i bunnsjiktet av hva vi har sett spille for Chelsea. Han ville ha Alexis - med han hadde vi vel tatt gull. 


Jeg skal gi Conte Alex Sandro, men det er jo ikke sånn at trenere alltid kan få de spillerne de ønsker seg. I mellomtiden bestemte Conte seg for å være en illojal drittsekk som skulle snakke dritt om klubben ved hver anledning. Det var ingen progresjon i løpet av hans andre sesong hos oss, verken når det kom til laguttak eller hvordan vi spilte. Egentlig slet vi med manglende progresjon helt fra Tottenham brøt vår seiersrekke på 13 kamper.


Conte knakk ligaen i to i sin første sesong hos oss. På samme linje som Mourinho innførte 4-3-3 i en liga hvor alle spilte 4-4-2, og med det skaffet et enormt fortrinn over konkurrentene, så gjorde omleggingen til 3-4-3 det samme. At vi ikke hadde kamper i Europa gjorde at vi kunne perfeksjonere den spillestilen. Den neste sesongen hadde alle lagene tatt igjen det taktiske forspranget, og laget var ustabilt defensivt (38 innslupne mål, vi har 39 hittil) og sterile offensivt (62 mot årets hittil 63). Og det var med et halvt år med Morata, som på det tidspunktet var dobbelt så god som Higuain, årets Morata og Giroud. Til sammen.


Med mindre du presenterer knallgode argumenter for hvorfor Conte ville snudd skuta, går jeg for at han var knallheldig med tidspunktet han kom inn i klubben på, og at han var tom for ideer. Kanskje kunne han gjort det bra om han fikk alt han pekte på, men det ville satt klubben tilbake mtp. alderen på spillerne han ville ha, i tillegg til at det var helt urealistisk at klubben ville gi ham alt han pekte på.

AVPD-Blue
AVPD-BlueInnlegg: 501
07.05.19 22:50
Inbetweener: han var knallheldig med tidspunktet han kom inn i klubben på

Lyst til å trekke tilbake den der?

Klikk for å gå tilbake til toppen