Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
07.05.19 19:56

Har forstått det slik som at vingene er litt mer offensive. Grunnen til at jeg nevner 424 og ikke 442 er at Conte selv har snakket om den, men at det mislyktes pga spillermaterialet.

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11217
07.05.19 21:16

Hvem ville Conte ha? Han likte Morata, og fikk han. Sies at han ville ha Lukaku enda mer, men det er pest eller kolera. Han ville ha Llorente, fikk Giroud. Det er lepra eller AIDS. Det er like mange som sier at Conte ville ha Drinkwater og Bakayoko enn de som sier at han ikke ville ha dem, og begge ligger i bunnsjiktet av hva vi har sett spille for Chelsea. Han ville ha Alexis - med han hadde vi vel tatt gull. 


Jeg skal gi Conte Alex Sandro, men det er jo ikke sånn at trenere alltid kan få de spillerne de ønsker seg. I mellomtiden bestemte Conte seg for å være en illojal drittsekk som skulle snakke dritt om klubben ved hver anledning. Det var ingen progresjon i løpet av hans andre sesong hos oss, verken når det kom til laguttak eller hvordan vi spilte. Egentlig slet vi med manglende progresjon helt fra Tottenham brøt vår seiersrekke på 13 kamper.


Conte knakk ligaen i to i sin første sesong hos oss. På samme linje som Mourinho innførte 4-3-3 i en liga hvor alle spilte 4-4-2, og med det skaffet et enormt fortrinn over konkurrentene, så gjorde omleggingen til 3-4-3 det samme. At vi ikke hadde kamper i Europa gjorde at vi kunne perfeksjonere den spillestilen. Den neste sesongen hadde alle lagene tatt igjen det taktiske forspranget, og laget var ustabilt defensivt (38 innslupne mål, vi har 39 hittil) og sterile offensivt (62 mot årets hittil 63). Og det var med et halvt år med Morata, som på det tidspunktet var dobbelt så god som Higuain, årets Morata og Giroud. Til sammen.


Med mindre du presenterer knallgode argumenter for hvorfor Conte ville snudd skuta, går jeg for at han var knallheldig med tidspunktet han kom inn i klubben på, og at han var tom for ideer. Kanskje kunne han gjort det bra om han fikk alt han pekte på, men det ville satt klubben tilbake mtp. alderen på spillerne han ville ha, i tillegg til at det var helt urealistisk at klubben ville gi ham alt han pekte på.

AVPD-Blue
AVPD-BlueInnlegg: 454
07.05.19 22:50
Inbetweener: han var knallheldig med tidspunktet han kom inn i klubben på

Lyst til å trekke tilbake den der?

AVPD-Blue
AVPD-BlueInnlegg: 454
07.05.19 23:49
Inbetweener: Egentlig slet vi med manglende progresjon helt fra Tottenham brøt vår seiersrekke på 13 kamper.

Er vel knapt nok noen lag som har klart mer enn 13 seire på rad? Får da være måte på progresjon en manager skal skape. Vi avga ikke mange poengene etter Spurs-kampen heller, ingen kollaps akkurat. Landet på hele 93 poeng, noe som ikke hadde skjedd så mange ganger i PL på det tidspunktet.

 

Mangel på progresjon etter sesongslutt skal jeg si meg enig i, og kan hende hadde han ikke snudd skuta som du sier. Men å ta noe som helst fra Contes første sesong for Chelsea er i beste fall flåsete etter min mening. Utifra forholdene er det blant de sykeste managerprestasjonene i vår klubbs historie. Han arvet et mye større rot enn det Sarri arvet.

(Innlegget ble redigert 07.05.19 23:50)

Ribba
RibbaInnlegg: 35752
08.05.19 00:55
AVPD-Blue: Er vel knapt nok noen lag som har klart mer enn 13 seire på rad?

Håper virkelig du har rett i det.

City har nå 13 kamper på rad i PL.

HLund
HLundInnlegg: 15193
08.05.19 01:02
Ribba: Håper virkelig du har rett i det. City har nå 13 kamper på rad i PL.

City hadde vel 18 på rad i fjor.

AVPD-Blue
AVPD-BlueInnlegg: 454
08.05.19 06:24

18 er riktig. 


Jeg tror poenget mitt fortsatt står greit. Spurs-kampen var ikke slutten på progresjon for Conte.

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11217
08.05.19 08:51

Om jeg har lyst til å trekke tilbake påstanden min om at Conte kom inn på et perfekt tidspunkt? Nei, ikke egentlig, all den tid Chelsea er som de er. Det er riktig at han, likeså som Sarri, overtok et begrenset lag. Allikevel hadde han nøkkelspillere i viktige posisjoner som f.eks. dagens lag ikke har. Her vil jeg primært trekke fram en av tidenes kapteiner som støttet fullt i garderoben (noe annet enn fitta Cahill, som sladrer til hans loverboy Matt Law dagen før årets viktigste kamp). I tillegg hadde han Costa, som vel vant seks-syv av kampene i seiersrekka vår på egenhånd.


Conte var bra i første sesong, ekstremt bra. Men City, Spurs, Liverpool, Arsenal og United var svake, og det var vel ingen som trodde at Leicester skulle gjenta bragden. Italieneren hadde også en uke mellom hver kamp, hvor han kunne terpe lagstruktur og kampplan. Legger vi sammen disse faktorene står jeg på at Conte var heldig mtp. når han kom inn i klubben.

AVPD-Blue
AVPD-BlueInnlegg: 454
08.05.19 09:45

Jeg ser poenget ditt Inbetweener, men vi er fundamentalt uenige. Jeg tenker at utgangspunktet var helt forferdelig.


Laget hadde nettopp fullført Premier League og landet på 10. (!) plass i PL, noe som er helt begredelig resultat å ha bak seg for vinnervante spillere. Spillergruppa må ha vært demotiverte for en sesong uten Europa-spill, leie av alt ståket med Mourinho og ikke minst skuffa over svakt overgangsvindu. Det kan absolutt ikke være enkelt å få slike spillere over på vinnerspor igjen. Mange kunne hoppet fra et slikt skip, i alle fall ikke vise den mestermentaliteten de gjorde.


Det var så vidt jeg husker veldig få her på forumet som synes overgangsaktiviteten i forkant av sesongen var noe å rope hurra for. Kantè var et solid kjøp, men han hadde bare en god sesong bak seg, ingen som mente han var verdensklasse ennå. Luiz var i beste fall sett på som en joker i forsvar, ingen forventet at han skulle bli beste forsvarer i PL denne sesongen. Spillere som Alonso og Moses var etter min mening ikke sååå mye bedre enn i dag, de var middelmådige, men Conte fant en måte å utnytte styrkene deres og kompensere for svakhetene deres på.


Eden kom fra en drittelendig sesong. Costa kom fra en sesong med bleike 12 mål i PL. Igjen, det handler om å få utnyttet potensialet, som er vanskelig.


Spiller for spiller var flere av de konkurrerende lagene du nevner bedre enn Chelsea. Og når disse lagene gjør det dårlig, er det ikke uten kontekst. At lag som Leicester og Chelsea gjør det så godt gjør sitt til at de antatte topplagene blir svakere.


Kan gjerne bli med på at å ikke ha Europa-spill kan være en fordel fitnessmessig, men aldri stor nok til å forvente at Chelsea 2016 skulle ta tittelen med 93 poeng (på den tiden nest høyeste poengsum i PL-sammenheng).


Jeg syns å hevde at Conte var heldig med sitt utgangspunkt er å strekke det litt langt.  

Tarins
TarinsInnlegg: 977
08.05.19 12:43

Leicester var nok heldig med at topplagene var svake og de vant ligaen med 81poeng(lag nr 2 71poeng) kun 23 seiere og 68-36 i målforskjell. Hadde nok ikke holdt til gull i de fleste andre sesonger. Mens Contes cheldea vant med 93 poeng, sterke 30seire(lag nr 2 86poeng) og 85-33 i målforskjell. 


 


Syns det var en enorm prestasjon av Conte å ta oss fra 10plass til gull allerede første sesongen. Spillere som pedro og moses ville jo de  fleste bli kvitt, david luiz og cahill blei jo sett på som spillere ut på dato. Hazard hadde vel sin verste sesong noensinne sammen med matic.

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7233
08.05.19 13:11

Matt Law: Fifa have announced, following an appeal, they have upheld Chelsea's two-window transfer ban, but the club can sign players under the age of 16 during the ban.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 4899
08.05.19 13:30

Faen.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 4899
08.05.19 13:37

Av erfaring vil det imidlertid være gode muligheter for å få nekten frosset av CAS.

Orake1et3
Orake1et3Innlegg: 3431
08.05.19 13:48
Lew_Ashby: Av erfaring vil det imidlertid være gode muligheter for å få nekten frosset av CAS.

Som vel er det vi har håpet på de siste ukene? Målet var en rask FIFA avgjørelse for å få sendt klage til CAS asap?

Orake1et3
Orake1et3Innlegg: 3431
08.05.19 13:48
Lew_Ashby: Av erfaring vil det imidlertid være gode muligheter for å få nekten frosset av CAS.

dobbel

(Innlegget ble redigert 08.05.19 13:49)

mac_stoffer
mac_stofferInnlegg: 3684
08.05.19 13:49
LeCoq: but the club can sign players under the age of 16 during the ban.

Da er det bare å signere Martin(15)

Nilsinj1
Nilsinj1Innlegg: 2400
08.05.19 13:49

Skulle gjerne hatt et par signifikante forsterkninger, men ser ikke slik ut nå.


Noen som vet om dette er en registreringsban? Kan Pulisic spille neste år?


Uansett, Sarri og ledelsen får gjøre det beste ut av det, annet mer kan man ikke gjøre. Jeg tenker at dette også har sine positive sider.


Vi har kanskje verdens beste akademi, med 4 finaler i UEFA Youth League de siste 5 årene. At fokuset her nå blir større har vært etterlengtet i lang tid. Kanskje får flere sjansen nå neste sesong enn før. Callum Hudson-Odoi dukket omtrent opp fra intet i forrige pre-season. Kanskje eksisterer det flere slike solsikkefrø i klubben?


Vi har en del gode utlånsspillere som holder bra nivå og som til tider virkelig har imponert. Mange av disse er i en kritisk alder hvor det nesten er "do or die" i deres karriere. Flere av disse må hentes inn for å fylle stallen. Så kan heller dødkjøtt med høy lønn, som Drinkwater, Moses, Cahill osv erstattes.


Forhåpentligvis vil dette bringe større ro rundt spillergruppa. Det som er i august 19 vil også være mai 20. Vil gruppa samle seg i større grad på grunn av dette, stå opp for klubben og gi sitt? Det er ihvertfall lov å håpe.


De som ikke presterer i kommende sesong, kan bare dra. De har drillet dette systemet i et helt år nå. Passer man ikke inn er sjansene ihvertfall brukt opp etter neste sesong. Da tror jeg det blir veldig mye hoder ut av klubben. Alonso, Pedro, Willian, Emerson, Christensen, Barkeley, Kovacic, Giroud, Luiz og Azpi er alle i faresonen. Noen burde selges uansett. Andre får nå en siste sjanse til. Fungerer det ikke nå, er det rett ut i 2020. 


 

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14623
08.05.19 13:57
Nilsinj1: Noen som vet om dette er en registreringsban? Kan Pulisic spille neste år?

Jeg følger sånn tålelig med på situasjonen gjennom twitter og engelske aviser, og det er enn så lenge ingen indikasjon på at den har blitt utsatt enn så lenge. Pulisic ble vel kjøpt før transferbanen ble satt i effekt såvidt jeg vet. Det er derfor ikke noe som skulle tilsi at han ikke kan bli registrert for Chelsea.

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8844
08.05.19 14:08
LeCoq: Matt Law: Fifa have announced, following an appeal, they have upheld Chelsea's two-window transfer ban, but the club can sign players under the age of 16 during the ban.

Hvorfor unnlater du å poste hele tweeten? dette er ikke The Sun hvor man trenger å lage click-baits 

"Fifa have announced, following an appeal, they have upheld Chelsea's two-window transfer ban, but the club can sign players under the age of 16 during the ban. Chelsea can now go to CAS to try to get the ban frozen and overturned

Fifa were never expected to overturn their own ruling on appeal so it was always about whether or not a decision could be reached in time for Chelsea to go to CAS before the summer window, which is what they will now do"

(Innlegget ble redigert 08.05.19 14:09)

Ribba
RibbaInnlegg: 35752
08.05.19 14:11
AVPD-Blue: Kan gjerne bli med på at å ikke ha Europa-spill kan være en fordel fitnessmessig, men aldri stor nok til å forvente at Chelsea 2016 skulle ta tittelen med 93 poeng (på den tiden nest høyeste poengsum i PL-sammenheng).

Det å greie 90+ poeng er alltid en stor prestasjon, men selvsagt er det nok en stor sannsynlighet at Europa-spill for Chelsea den sesongen, ville kostet dem noen poeng.

Om det ville ha kostet så mye som at det hadde kostet dem serietittelen, vel tja? Chelsea hadde 6 poeng tilgjengelig å rote vekk, så det er jo en mulighet å rote vekk det nokså raskt. Nå var det riktignok Spurs som kom på andre plass, og de har jo en egen evne til å rote det til for dem selv, så det er vel ikke usannsynlig at om Chelsea hadde rotet vekk ledelsen, så hadde Tottenham styrt skuta rett i nærmeste lyktestolpe.

Så jeg trur Chelsea hadde tatt tittelen med Europa-spill også. For neste utfordrer var alt for langt unna til å ha noe håp om et seriemesterskap.

Men jeg trur nok den største grunnen til at Chelsea greide imponerende 93 poeng den sesongen, det var at Conte skjønte tidlig at det måtte endringer inn. For om jeg husker rett, så gikk han vel over til ett 3-4-3 system etter å ha fått juling av Liverpool og Arsenal. Deretter sleit de fleste lagene med å finne ut av dette systemet, og det var vel først sesongen etter at de kom opp med en effektiv løsning på det.  

(Innlegget ble redigert 08.05.19 14:11)

LeCoq
LeCoqInnlegg: 7233
08.05.19 14:43

Fordi en annen postet det på Twitter, tyvenbjarne. Så ikke den originale tweeten. 

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8844
08.05.19 15:05

Ruben says this is the best spell of his Chelsea career in terms of games and goals, which is due to playing more and being largely injury-free. He feels it's time to stop being seen as a young player and earn his rewards on merit.

Ruben believes he has learned how to manage his ongoing back issues and reports he has been free from problems for weeks. He says playing every three days means he needs to rest properly and work with the medical staff but they are finding solutions.

Finnes det en gud likevel? 

(Innlegget ble redigert 08.05.19 15:05)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
08.05.19 15:26

Jeg spiser herved alle mine negative ord om RLC. Gutten er blitt klasse, og fremstår ikke som lat lenger. Elsker spillere som motbeviser meg.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1171
08.05.19 16:08

Kan vi ikke handle i sommer så må vi for all del beholde Eden, Eden kommer til å spille inn mer penger ved å mulig kvalifisere oss til en ny topp 4plassering samt fort en forskjell mellom en kvart i cl og ryke i gruppespillet.

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 16890
GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 46863
08.05.19 17:20
TheFamous25: Mest sannsynlig så får Chelsea handlet spillere denne sommeren men ikke året 2020.

Håp.

Roshambo
RoshamboInnlegg: 4605
08.05.19 17:54
Wellewinhio: Pulisic ble vel kjøpt før transferbanen ble satt i effekt såvidt jeg vet. Det er derfor ikke noe som skulle tilsi at han ikke kan bli registrert for Chelsea.

Det er vel heller sånn at Pulisic allerede er registrert for Chelsea. Han er på utlån til Dortmund siden januar. En transferban er i realiteten en registreringsnekt, man kan fortsatt kjøpe spillere og sette dem på tribunen hvis man ønsker det.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 46863
08.05.19 21:02

Champions League neste sesong, så deilig og!

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 46863
08.05.19 21:06

Ajax spiller jo rein Sarriball.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 46863
08.05.19 22:25

Jeg er steinkåt på De Ligt. 

Klikk for å gå tilbake til toppen