Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8374
oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8374
10.05.19 20:38
KTBFFH: Håper dog vi henter ny stopper som danne et nytt stopperpar med Rud neste sesong. J

Zouma kan jo komme tilbake fra lån 

caliblue
caliblueInnlegg: 14270
10.05.19 21:06

Når både Conte og Sarri ikke har likt hva de så fra Zouma, er det vel rart om han plutselig skal satses på nå. Og når han omsider har fått fart på karrieren igjen etter å ha fått tillit over tid, har jeg vondt for å tro at han lar seg begeistre av tanken på å bli tredje eller fjerdevalg hos Chelsea.

 

Everton vil ha han. Vil han til Everton, er det nok best for alle parter om man blir enige om en overgang. Så kan Sarri heller legge £25-30M ekstra på bordet å hente spillere han har tro på.

(Innlegget ble redigert 10.05.19 21:09)

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8374
10.05.19 21:12

Helt enig i det du skriver caliblue. Zouma blir nok en Toffee, dersom Chelsea får muligheter å hente inn spillere i sommervinduet.

Roshambo
RoshamboInnlegg: 4842
10.05.19 21:18

Zouma passer ikke inn i Sarriball, så det er nok det beste for alle parter om han fortsetter karrieren i Everton. Litt trist i grunn, da han har potensiale til å bli en ekstremt god stopper, men akkurat nå trenger man spillere som kan styrke laget. Zouma er dessverre ikke den spilleren i et Chelsea under Sarri.

xytheon
xytheonInnlegg: 18923
10.05.19 21:44
Lew_Ashby: RLC hyller Jorginho. Skuffende at RLC ikke har like god fotballforståelse som geniene i supporterbasen vår.

Hva skal han ellers si om sin lagkamerat som blir buet på hver uke av egne fans til tross for at han har oppført seg eksemplarisk hele veien og alltid har gitt 100 % for klubben? Fint at RLC viser sin støtte til Jorginho her. 

Én ting er å bruke Jorginho som syndebukk for alt som går galt, men jeg blir ganske frustrert av denne ovenifra-og-ned-holdningen fra "Jorginhoistaene" rundt omkring. Det er liksom ikke lov å ytre et kritisk ord om rollene til Jorginho eller Kanté uten at man nærmest hudflettes. 

Det virker som om det mest utenkelige scenarioet man kan se for seg i dagens fotball er at Kanté kan spille på bunnen av Chelseas midtbane og være god der. Og dersom man i det hele tatt hinter om at man tror Kanté har ferdighetene som skal til, kastes man til ulvene sammen med sin fotballforståelse.

Jeg liker Jorginho, jeg. Det jeg ikke liker er det hans rolle har gjort med Kanté. Han har vært vårt nest beste spiller denne sesongen i mine øyne, men har samtidig tatt et langt steg i feil retning. Han er ikke lenger uerstattelig, og da er det noe feil. Gutten er verdensklasse, men i Chelsea har han ikke plattformen til å være det p.d.d. Føler egentlig at han ville gjort lurt i å finne seg en ny klubb dersom det ikke endrer seg snart. 

Dette er min mening, og jeg føler ikke at min fotballforståelse er kritisk shit bare fordi jeg ønsker det beste for det som pleide å være verdensklassespilleren Kanté.

(Innlegget ble redigert 10.05.19 21:45)

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11250
10.05.19 21:51

Jeg tror du misforstår meg. På ingen måte er Sarri ufeilbar, og stort sett synes jeg kritikken han får på forumet her er velbegrunnet. Ditt innlegg, og en del av den usaklige og lite konstruktive kritikken en del av supporterne på Brua gir derimot, den er verdt null og niks. Sarri gjør feil om han gjør som han gjør, og hadde han gjort det motsatte hadde det også blitt feil. 


Hvis jeg velger ut tre punkter, så vurderer jeg Sarris første sesong slik:


a) etablert en klar identitet i laget. Ja, vi er sterile framover og porøse framover, men det var vi i fjor og 15/16-sesongen også. Dette er ikke nytt. Det er tydelig hva vi prøver å gjøre, men a) fraværet av preseason, b) tett kampprogram og c) upassende spillermaterialet har gjort at vi er en blek kopi av hva Sarri vil at vi skal være. Her må juryens dom la seg vente på til neste sesong.


Min vurdering: Sarri har gjort halvparten av det han skulle. Vi har ambisjonene til et topplag («suder without the ball»), men det gjenstår fortsatt mye. Tid og trening er eneste medisin, så får man vurdere resultatene deretter.


b) faset ut masse dødkjøtt, og faset inn to akademispillere. Med forholdene Chelsea-trenere har jobbet med under Romans periode hos oss, så er sistnevnte intet annet enn et mirakel. Særlig når Sarri har blitt regelrett mobbet og trakassert av en altfor stor andel av Chelsea-supportere. Kritikerne vil si at Loftus-Cheek ville fått sjansen uansett, men Mourinho kalte han lat til media og Conte forsøkte å bruke han som spiss. De samme kritikerne sier at det var medias press som fikk Sarri til å bruke Hudson-Odoi, og kanskje er det riktig, men han er 18 år og var i ferd med å bli det soleklare førstevalget på høyrevingen.


Min vurdering: en ekstremt bra jobb er gjort. Dette har vi skreket etter i flere år, og endelig har vi en trener som har turt å prøve. Dette vil vi bære frukter av i mange år framover.


c) slitt med å finne sin beste ellever. Jeg har vært fly forbannet på særlig Alonso sitt klippekort, men ser man Emerson spille så er det litt hipp som happ. Begge er for dårlige, men jeg holder Alonso som et hakk dårligere. Hudson-Odoi sin utelukkelse fra laget var uforståelig for meg, men når han først fikk spille kamper fra og med mars var han en mye, mye bedre spiller enn han var i preseason. Noe riktig ble gjort, selv om jeg avskyr Pedro og Willian. På spissplassen misliker jeg Giroud og Morata (og senere Higuain) som stein i skoa, sand i underbuksa og strekk i hamstringen, og Hazard gjorde det tydelig klart at han ikke gadd å spille spiss.


Min vurdering: her har jeg vært mye uenig, og der jeg har hatt flest høner å plukke med Sarri. Mot sesongslutt har vi sett en progresjon, hvor meritokrasi ser ut til og vektlegges sterkere. Enorme skadeplger har ødelagt en del, og jeg vil igjen vente til neste sesong for å se om dette er et punkt hvor Sarri varig har endret seg til det positive.


Dette er skrevet på et og et halvt dobesøk, og er, etter min mening, velbegrunnet ros og kritikk av Sarris første sesong hos oss. Om italieneren er riktig mann til å føre oss videre vet jeg ikke, men han har, slik jeg ser det, vist nok til å få en sjanse til med en full preseason. Er han en vinnerskalle? Det vet jeg ikke. Han startet i de lavere divisjonene, og har rykket opp mange ganger. Et opprykk må regnes som et trofé. 


Men jeg vet i hvert fall at Sarris vinnerskalle ikke kan kritiseres på ting som andre trenere vil bli hyllet for, og hadde han gjort det motsatte ville det blitt feil også. Det skaper en kultur hvor italieneren ikke kan vinne, og da oppstår den mobbekulturen ovenfor han som har eksistert blant en altfor stor del av supporterne under årets sesong.

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8374
10.05.19 21:55

Dønn enig med deg her xytheon. Helt sykt å tenke på dersom Hazard og Kante drar fra Chelsea.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
10.05.19 22:07

Sånn for å avklare dette med trofeer, når du rykker opp uten å komme på førsteplass er det vitterlig ikke et trofé. Du er jo ikke best i divisjonen din engang.


For det andre er det like håpløst å si at Zouma ikke passer i Sarriball som det er å si at Kanté ikke kan spille i den dype rollen. Han er ikke den samme spilleren som ved sesongstart, han har endelig spilt seg opp på nivået han hadde før skaden og vel så det. Zouma er heller ikke en Tippeligaspiller, han kan sentre pasninger. Under Mourinho fikk han mest sannsynlig beskjed om å køle ballen unna. Zouma har en ekstrem fysikk som er uvurdelig i PL, spesielt når man har en defensivt suspekt spiller i Jorginho foran forsvaret.


Tynet mot Sarri er like mye et tyn mot de som ansatte ham. Problemet er bare at Marina og co ikke oppholder seg på banen...

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8374
10.05.19 22:07
Inbetweener: Et opprykk må regnes som et trofé.

vel vel, her drar du strikken (for ikke å si hamstringen) noe langt!

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
10.05.19 22:13

Vi trenger ikke å bli smittet helt av Arsenal-syndromet der selv fjerdeplasser regnes som et trofé, nei...

(Innlegget ble redigert 10.05.19 22:13)

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11250
10.05.19 22:31

Et opprykk er, med unntak av de helt usaklige cupbombene som vel aldri skjer i de beste fotballandene (historikere må gjerne korrigere meg), det største en klubb på lavere nivåer kan få til. For lagene der nede er det den eneste reelle gevinsten de kan få i løpet av en sesong, og Sarri har fått til det før.

 

Det viser hans vinnermentalitet som trener, han oppnår de målsetningene som er reelle for laget han trener. Det har han også gjort i år, selv om det har vært tumulter på veien. Suksess trenger ikke være absolutt, suksess må ses i forhold til kontekst og situasjon. 

(Innlegget ble redigert 10.05.19 22:34)

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
10.05.19 22:42

Ingen som benekter at det er en suksess for den aktuelle klubben å rykke opp. Det er likevel fortsatt ikke et trofé uansett hvordan du vrir og vender på det. Du har nemlig ikke suksess i Chelsea med mindre du vinner CL, ligaen eller til nød FA-cupen. EL- og LC-finale er trøstepulver i Chelsea, og CL-kvalifisering er et krav.

Willian
WillianInnlegg: 1007
10.05.19 22:43
Inbetweener: Suksess trenger ikke være absolutt, suksess må ses i forhold til kontekst og situasjon.

Joda. Klopp har vært elendig for Liverpool f.eks. Ingen titler for de, derfor har han mistet vinnermentaliteten han hadde i Dortmund. 

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3764
10.05.19 22:50
oggyboy61: Luiz med ny 2 års kontrakt. Så da er det slutt med 1-års kontrakter?

Han ville vel ikke signere for bare 1 år, og klubben tok sikkert ikke sjansen på å miste han hvis vi faktisk ikke får hente spillere i dette vinduet.


Det er det jeg gjetter på. Luiz som satt med best kort på hånda denne gang.

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11250
10.05.19 22:59

Hva mener du at realistiske målsetninger for årets sesong var, da? Jeg mener at det var topp fire, og minst en finale, samtidig som Sarri skulle gjøre alt for å innføre sin fotballfilosofi. For meg virker det som om det ikke er veldig ulikt fra det klubben forventet, all den tid de sterke stemmene sier at Sarri blir uavhengig av EL-finalen.


Målsetning opnnådd = suksess = krever vinnermentalitet (løsningsorientert mentalitet, min anm.). Du mener helt åpenbart at spillergruppen ikke er god nok selv, all den tid du mener Conte ville hamlet opp med City og Liverpool om han ville fått alle spillerne han ville, så da er vi igjen tilbake til det samme problemet jeg først argumenterte for:


Sarri kan ikke vinne.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11788
10.05.19 23:23

Skjønner ikke hvorfor folk skal klage over at Sarri ikke har noen trofeer. Han har ikke akkurat hatt forutsetningene til det tidligere. Han har gjort det beste han kan. Se på hvilke to trenere som er i CL-finalen. Det er ikke to som har en hylle full av trofeer akkurat.


Heldigvis har de eiere som klarer å tenke langsiktig.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
10.05.19 23:43

Ja, det har gått hardt utover troféskapet til CFC at eieren vår har vært utålmodig. Vi er tross alt bare Englands mest suksessfulle klubb de siste 15 årene...

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47414
11.05.19 02:09

Det er tydelig at enkelte er oppvokst med Chelsea som en suksessfull klubb. Mens andre mer oppegående er mer realistiske. Takk og lov for det.

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17533
11.05.19 02:50
GatlingGun: Det er tydelig at enkelte er oppvokst med Chelsea som en suksessfull klubb. Mens andre mer oppegående er mer realistiske. Takk og lov for det.

Det merkes ekstra godt inne på divers Chelsea sider på Facebook. 

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
11.05.19 10:40

Skal man beklage for at man ikke er 50+?

AVPD-Blue
AVPD-BlueInnlegg: 499
11.05.19 12:05
GatlingGun: Det er tydelig at enkelte er oppvokst med Chelsea som en suksessfull klubb. Mens andre mer oppegående er mer realistiske. Takk og lov for det.

Orker ikke mer av det her.

JackNapier
JackNapierInnlegg: 4798
11.05.19 12:27

Hva skal man med Liverpool- og United-supportere som sitter på sin høye hest når man har såkalte «medsupportere» som er selverklærte genier? Er jo på linje med Roald på Chelseaforumet.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47414
11.05.19 13:13
JackNapier: Hva skal man med Liverpool- og United-supportere som sitter på sin høye hest når man har såkalte «medsupportere» som er selverklærte genier? Er jo på linje med Roald på Chelseaforumet.

Det var ikke sånn, men jeg vet jo at noen ikke kan for at de er unge. Og det er ingen skam å begynne å holde med Chelsea etter 2003 heller.


Takk og lov for at vi har mer ambisiøse fans i framtiden kan man jo også si. Og ikke bare sinte og gamle grinebitere som lever i fortiden.


Jeg er vel en blanding av begge deler.


Jeg skulle gjerne vært i tittelkampen sammen med Pool og City jeg, men erkjenner dog at dette ikke er Sarri sin feil.


Nå ønsker jeg at vi står ved en filosofi og lærer den å kjenne.


Å sparke managere har funket helt til vi plutselig ikke har penger til å bytte ut lagene hver gang.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2184
11.05.19 13:53

Beholder vi Eden, får vi inn en spiss som scorer mål og i tillegg klarer å holde RLC skadefri så har vi 3 spillere med 15+ mål i ligaen. Det er ikke mye som skal til

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 2184
11.05.19 13:55

Endelig har RLC fått ut deler av potensiale sitt for oss, dette er en spiller som har absolutt alt. Han er definitivt den midtbanespilleren som kan gi oss de målene vi trenger fra midten. 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 18180
11.05.19 14:15
JackNapier: Er jo på linje med Roald på Chelseaforumet.

Ingen er på linje med Roald. Alle er bak :-)

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8374
11.05.19 15:37

Supportere er supportere på godt og vondt. Lev med det! Dersom man ønsker å etablere en egen gruppering, så kan dette etableres på  Facebook f.eks. Da er dessverre ikke vgd et fora, siden man møter gudoghvermann her inne. Go Chels!

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6837
11.05.19 16:16

Fotballdiskusjoner på Facebook må være det minst givende jeg kan tenke meg. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 6466
11.05.19 16:50

"Sign the contract!!" "Where is the pen?" 


Forbanna tease :(

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg