Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
xytheon

Innlegg: 18967
xytheon
11.05.19 18:17
GatlingGun: Å sparke managere har funket helt til vi plutselig ikke har penger til å bytte ut lagene hver gang.

Like greit å fortsette uten manager dersom man sparker Sarri etter at han resultatmessig har innfridd alle kravene som ble stilt til ham før sesongstart. Det tok frustrerende lang tid før RLC og CHO ble satset på, men RLC virker veldig happy om dagen og ønsker nok å fornye. Forhåpentligvis smitter det over på CHO. 

Samtidig har Christensen fått mye spilletid til tross for at han strengt tatt ikke gjør så mye ut av seg. Sarri plasserte ham foran kaptein Cahill fra dag 1. 

Sarriball ser vi lite til om dagen, men alle Sarris kritikere gjør lurt i å være klar over at Sarri knapt nok har hatt tid til å drille dette laget. Han ble kastet rett inn i en 61-kamper lang sesong uten noen pre-season å støtte seg på. 

For all del, dette er en godkjent sesong. Ikke noe mer. Men resultatmessig er det ingenting å si på det Sarri har levert. Topp 4 (ligagull i konkurranse mot Pool og City viste seg å være ren utopi), og to finaler. Dette er bra. 

Det er få ting jeg klarer å kritisere Sarri for om dagen. Den store kjepphesten min er Kanté. Laget burde vært formet rundt ham. Oppdraget var å endre Chelseas fotballfilosofi, men å samtidig få det beste ut av spillermaterialet han hadde til rådighet. Hvorfor skyver man da Kanté ut av hans naturlige habitat og inn i et ukjent farvann der han over natta forventes å utvikle et ferdighetsregister han hittil i karrieren aldri har hatt bruk for? Det henger ikke på greip. 

Jorginho er en briljant pasningsspiller, men har sine defensive svakheter. Mot Frankfurt var det ikke volumet av gjenvinninger det stod på, men de gangene han ikke klarte å demme opp var det virkelig skummelt. Slik har det vært relativt ofte denne sesongen. Gutten leser spillet ekstremt godt, og han elsker å presse høyt. Dette var en av tingene Guardiola visste å utnytte da han sammen med sitt analyseteam satt opp slagplanen mot oss tidligere i sesongen. Jorginho etterlater seg rom, og når presset vårt penetreres, ja, da er vi ekstremt sårbare. Backrekka vår er rent søppel, som vi alle vet. I mine øyne burde Sarri omstilt seg. Lagt om til en midlertidig kurs med Kanté i en mer defensivt orientert rolle. Enten i en double pivot sammen med Jorginho, eller som ryddegutten på midten. 

Det kan hende en full pre-season er alt som skal til for å sette ting i system, men vi har hatt seriøse problemer denne sesongen, og jeg klarer ikke å se at Sarri har vært løsningsorientert nok.

Vi omstilte presshøyden før ligacupfinalen. Dette var bra, og hintet i alle fall om en liten endring i hans tankesett. Deretter pøste han på med en stor økning i spilletid for RLC og CHO. Jeg liker det. Pila peker rett vei nå.

Det laget her består i stor grad av spillere som er vant til å føre ballen. Det har heller ikke Sarri lagt skjul på. Videre trenger vi at det i større grad brukes færre og færre touch. Vi må bli mer direkte. Ønsker å se oss ligge et sted mellom Pool og City i fotballfilosofi, selv om jeg naturligvis er klar over at Sarri heller mest mot Citys måte å spille på.

Likevel, stallen vår er i ferd med å minne mer om Pool sin sammensetning enn City sin. Hazard forsvinner ut, Pulisic kommer inn. En ballførende dribler ut, og en ekstremt direkte ving kommer inn. Det trenger ikke å være negativt - særlig når CHO er ekstremt direkte han óg. 

På spissplassen er vi p.d.d. fucked. Tammy er en poacher og kan absolutt gjøre seg som andrevalg neste sesong, men vi trenger en ny mann på topp. Akkurat det hersker det ingen tvil om. Jovic er jo drømmen, da. 

Midtbanen er hardtarbeidende. Det bor ikke så mange mål i den, men den legger ned mange meter og presser aggressivt. Det minner mer om Liverpool enn City.

Forsvarsrekka minner mest om Huddersfield, egentlig. Altså, forsvaret vårt er så ufattelig shit. Det er utrolig at vi ikke slipper til mer. Drømmer om at Reece James skal ta steget slik som TAA har gjort for Pool. Azpi har vært skrekkelig, særlig i 2019. Føler Rüdiger akkurat er god nok, mens resten av midtstopperne ikke er det. Christensen blir neppe den spilleren vi håpet han skulle bli. Grei fart og pasningsregister, men spinkel, forholdsvis duellsvak og ligger nede tre ganger hver kamp med hode- eller ryggskade. Mangler også mentaliteten, tror jeg. 

Luiz slår noen utrolige baller i bakrom, men det spiller liten rolle når han på egen hånd fucker opp alt gang etter gang. Dette forplanter seg også videre til venstrebacken vår. Alonso er ferdig på dette nivået. Emerson kan gjøre seg som en systemspiller, men bare kanskje. 

Sannsynligvis for tidlig for Tomori og Ampadu. Sistnevnte trenger et lån, men har en helt enorm mentalitet og autoritet til å være så ung. Zouma er jo en drøm på papiret, men klarer sikkert ikke å treffe en låvedør fra 5 meter på 10 forsøk med pasningene sine. Han besitter alle de andre ingrediensene man trenger for å være ekstremt spennende - i alle fall sett fra overflaten. Men hva gjør man her? Kan vi vente en sesong på at Ampadu/Tomori skal bli modne nok, eller må vi hoppe rett i det? Dette representerer kanskje den vanskeligste problemstillingen for lagsammensetningen vår p.d.d. i mine øyne. Da passer det dårlig at Ampadu regelrett har kastet bort et år av hans proffkarriere på å sitte på benken. Klarer ikke å utelukke at han kunne vært moden nok allerede til neste sesong dersom han hadde fått den nødvendige matchingen gjennom et utlån.

Kepa er Kepa. Statistisk sett hatt en svak sesong, men jeg liker fyren. Føler også at han har vokst noe veldig. Enorm personlig seier for ham på torsdag. Var nydelige saker.

Endte opp med å bli en slags oppsummering/ønskeliste dette, men for å oppsummere kort kan jeg si at jeg støtter Sarri og ser på det som meningsløst å sparke ham nå. Dette er sommeren hvor stallen vår må formes for årene fremover. Mye dødkjøtt må ut, og et par forsterkninger må inn. Vi bør gå all-in for Jovic i mine øyne. Men jeg tror ikke vi får ham.

(Innlegget ble redigert 11.05.19 18:23)

oggyboy61

Innlegg: 8490
oggyboy61
11.05.19 20:09

Riktig! Da tok du poenget mitt. vgd skal vel være et forum for alle, der man kan komme med meninger og synspunkter, uten å bli beskrevet som «fotballfaglig lobotomert» som jeg leste i et innlegg her om dagen. 

H44l4nd

Innlegg: 285
H44l4nd
11.05.19 23:20

Det har vært bra kvalitet på innleggene de siste dagene. Xytheon og Twinie alltid like solide, men det er flere som har kastet seg på med mange gode synspunkt som det er kjekt å fundere over.


Hmmmm. Nå har jeg vært 90% sikker på at Hazard lenge, men kan det ligge noe i "spøken" han dro på avslutningsfesten? Jeg er usikker på hvor troverdig denne Younes er, dog ser jeg at Simon Phillips er inne i bildet. Både fantastisk og forferdelig å ha et sånt lite håp man kan strekke seg etter. Fanferdelig....?

CryniX

Innlegg: 13281
CryniX
12.05.19 03:38
xytheon: Kepa er Kepa. Statistisk sett hatt en svak sesong,

Enkelte vil kanskje påstå at det er godkjent å komme seg til to finaler i sin første sesong som manager…

oggyboy61

Innlegg: 8490
oggyboy61
12.05.19 11:59

Personlig mener jeg at Kepa har vist meget god progresjon i sitt 1 år i Chelsea. Ja han var hinsides kostbar, men her har man en førsteklasses 1.keeper i minst 12 år fremover. Ikke for ingenting ar Kepa er verdens beste Kepa ;-)

GatlingGun

Innlegg: 47615
GatlingGun
12.05.19 12:37

Kepa undervurdert sterkt i år. Blir fort glemt, da han leverer kamp etter kamp uten å tabbe seg ut.


Vinnerinstinkt har han massevis av også. Herlig type. Kan bli en klubblegende.

xytheon

Innlegg: 18967
xytheon
12.05.19 12:41
CryniX: Enkelte vil kanskje påstå at det er godkjent å komme seg til to finaler i sin første sesong som manager…

Sliter med å se noen rød tråd mellom det du svarte meg på og det du skrev. Hva er det du mener?

TheFamous25

Innlegg: 17817
TheFamous25
12.05.19 13:19

Syns Kepa har blitt en god del bedre etter Liga cup finalen. Ser ut til å ha mer kontroll og hatt flere meget gode redninger som mot Frankfurt. 

CryniX

Innlegg: 13281
CryniX
12.05.19 13:36
xytheon: Sliter med å se noen rød tråd mellom det du svarte meg på og det du skrev. Hva er det du mener?

Var en tongue-in-cheek-referanse til hendelsen i ligacupfinalen :)

xytheon

Innlegg: 18967
xytheon
12.05.19 13:39
CryniX: Var en tongue-in-cheek-referanse til hendelsen i ligacupfinalen :)

Åja, haha! Gir deg godkjent+ på den!

JackNapier

Innlegg: 4798
JackNapier
12.05.19 14:35

«men her har man en førsteklasses 1.keeper i minst 12 år fremover»


Det sa vi vel om Slangen også!

GatlingGun

Innlegg: 47615
GatlingGun
12.05.19 15:10

Chelsea (4-3-3): Caballero; Zappacosta, Azpilicueta (c), David Luiz, Alonso; Barkley, Jorginho, Loftus-Cheek; Pedro, Higuain, Willian.


Subs Arrizabalaga, Emerson, Guehi, Christensen, Kovacic, Hazard, Giroud.

GatlingGun

Innlegg: 47615
GatlingGun
12.05.19 15:10

Eighteen-year-old defender Marc Guehi is named on the bench. 


 

GatlingGun

Innlegg: 47615
GatlingGun
12.05.19 15:53

Har dere tatt ferie?

SuperJoeCole

Innlegg: 6930
SuperJoeCole
12.05.19 15:58

Heia Chelsea stå nå på. Mange mål dere score må. 

Ayebee

Innlegg: 12153
Ayebee
12.05.19 16:02
SuperJoeCole: Heia Chelsea stå nå på. Mange mål dere score må.

Hvordan ser man kampen?

GatlingGun

Innlegg: 47615
GatlingGun
12.05.19 16:04

Barkley...

JackNapier

Innlegg: 4798
JackNapier
12.05.19 16:07

På datamaskinen.

SuperJoeCole

Innlegg: 6930
SuperJoeCole
12.05.19 16:11

Jeg er i selskap, så sumo på mobil.

tyvenbjarne

Innlegg: 8987
tyvenbjarne
12.05.19 16:20

Willian gjør bokstavelig talt alt feil i angrep.

JackNapier

Innlegg: 4798
JackNapier
12.05.19 16:22

Fint hår da.

GatlingGun

Innlegg: 47615
GatlingGun
12.05.19 16:44

Forventer at Leicester går opp til 2-0 like etter pause, og hele laget faller sammen.

GatlingGun

Innlegg: 47615
GatlingGun
12.05.19 16:46
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:45)

JackNapier

Innlegg: 4798
JackNapier
12.05.19 16:46

Må de ikke gå opp til 1-0 først?

GatlingGun

Innlegg: 47615
GatlingGun
12.05.19 16:47
JackNapier: Må de ikke gå opp til 1-0 først?

Som jeg sier, de går opp til 2-0 fra 0-0.

KTBFFH

Innlegg: 2515
KTBFFH
12.05.19 17:07

Barkley en grusom fotballspiller dessverre

KTBFFH

Innlegg: 2515
KTBFFH
12.05.19 17:16

Nydelig å høre chants rettet kun mot Eden

GatlingGun

Innlegg: 47615
GatlingGun
12.05.19 17:21

Gud bedre. Til alt vi foretar oss offensivt. Pedro, Higuain, Barkley, Willian.


Jesus.

JackNapier

Innlegg: 4798
JackNapier
12.05.19 17:25

Gudskjelov går tittelen til City.

GatlingGun

Innlegg: 47615
GatlingGun
12.05.19 17:31
JackNapier: Gudskjelov går tittelen til City.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:45)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg