Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
caliblue
caliblueInnlegg: 14149
03.06.19 11:29

Det er jo selvfølgelig noe de har tenkt på hele veien. Samme med Pulisic-kjøpet i januar. Chelsea visste de var under etterforskning og nesten helt sikkert ville ende opp med overgangsnekt.

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8898
03.06.19 11:40

"Sarri told Chelsea that he was willing to see out the final year of his contract if the club bought into his footballing vision and provided him with more public backing in the face of discontent from some fans."


Fy faen, gir opp.

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
03.06.19 11:44

Det var det vi alle egentlig visste, men som mange ikke ville si. Klubben prøvde å vende det over til at Sarri ikke var lojal nok, men det begynner å bli en del tap fra klubben sin side nå. 

xytheon
xytheonInnlegg: 18814
03.06.19 11:57
tyvenbjarne: Fy faen, gir opp.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 09:58)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41394
03.06.19 12:43
Inbetweener: Kanskje det bare var «første sesong»-syndromet for Bakayoko, men han er langt på vei det dårligste jeg har sett i blå drakt. Helt på nivå med Jarosik og Smertin. Premier League gikk aldeles for fort for gutten, både i hodet og i beina, og at han presterte bedre i Serie A, hvor ting går saktere, er ikke så veldig overraskende. Fra Monaco-laget som dominerte i CL var han også den spilleren som så mest malplassert ut i sluttspillet, så jeg tror enkelt og greit at han ikke er god nok. Synd han skulle ødelegge forholdet til Milan og Gattuso ved å være drittunge, nå blir det i hvert fall salg med tap. Om Baka og Barkley skal utgjøre viktige brikker i neste års midtbane, mens Jorginho selges med Sarri, da er det bare å booke enveis-billett til mid-table. Da får man heller gamble på Mount, som tross alt kan bli noe.

Med transferban, er det vel nesten litt begrenset hva dere faktisk kan selge også. Spesielt etter at RLC og Hudson-Odoi ble skadet. En av Drinkwater/Bakayoko kan vel selges, men begge? Og kan dere selge noen av Willian/Pedro, langt mindre begge?

Uten transferban (og med Sarri) ville det sett langt bedre ut. Da burde det vært kjørt en skikkelig opprydning. Ut med Alonso, Zappacosta, Drinkwater, Bakayoko og Willian som et minimum. Pedro går ut kontrakten neste sesong. Inn med en venstreback, høyrekant og kanskje sentral midtbane og spiss.

(Innlegget ble redigert 03.06.19 12:43)

andwez
andwezInnlegg: 11338
03.06.19 13:24

Er det egentlig noe håp i å anke transferbannen? Alle de tre store i Spania røyk jo til slutt, så virker ikke som det er enkelt å vri seg unna. 

Står transferbannen tror jeg ikke Chelsea burde selge en eneste spiller ut over Hazard. Da ramler man fort på tabellen med nok skader. 

(Innlegget ble redigert 03.06.19 13:25)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47207
03.06.19 13:26

Tar gjerne et mellom-år til med Sarri. Han kan få til store ting med dette laget, med en hel pre-season ved roret og en spillertropp som er godt kjent med spillestilen og taktikkeriet hans. Og som ikke minst respekterer ham.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41394
03.06.19 13:29
andwez: Er det egentlig noe håp i å anke transferbannen? Alle de tre store i Spania røyk jo til slutt, så virker ikke som det er enkelt å vri seg unna.

En ting er jo å vri seg unna, men de store i Spania fikk vel utsettelse og et ekstra transfervindu til å forberede seg. Det kunne også Chelsea trengt.

andwez
andwezInnlegg: 11338
03.06.19 13:35
KongOlav2: En ting er jo å vri seg unna, men de store i Spania fikk vel utsettelse og et ekstra transfervindu til å forberede seg. Det kunne også Chelsea trengt.

Så en artikkel fra 23. mai hvor det stod at Chelsea fremdeles ikke har anket dommen til CAS. Var snakk om at Chelsea prøvde å senke straffen til ett vindu mot at de aksepterte den. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41394
03.06.19 13:39
andwez: Så en artikkel fra 23. mai hvor det stod at Chelsea fremdeles ikke har anket dommen til CAS. Var snakk om at Chelsea prøvde å senke straffen til ett vindu mot at de aksepterte den.

Det er jo komplett idiotisk så lenge det er et sommervindu som dommen vil gjelde for. Antall gode spillere tilgjengelig i januar er såpass marginalt at det er bedre å få to transferviduers utestengelse sålenge man får ett sommervindu til å forberedes seg på dette.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
03.06.19 13:55

Poenget er jo at Chelsea har forberedt seg. De kjøpte Pulisic som Hazard-erstatter fordi de visste de fikk overgangsnekt. De har sørget for at de kan hente Kovacic og/eller Higuain i sommer selv med overgangsnekt.


En ytterlig anke vil bare være å skyve problemet foran seg. Straffen vil bli stående. I tillegg må det jo anses som en betydelig fordel at det det er sommervinduet som åpnes etter at man er ferdigsonet. Anker de og får utsatt straffen, så blir det et overpriset og veldig begrenset vintervindu å forholde seg til når man kan hente spillere igjen.


Chelsea har også massevis av spennende spillere ute på lån. De bør uten særlig problemer klare topp 4 selv med overgangsnekt og de klarer neppe særlig mer om de får handlet i sommer.


De brukte også mye penger sist sommer. Selv om de selger Hazard i sommer er det ingen selvfølge at det blir igjen mye penger etter å ha sikret seg Pulisic og Kovacic. Pengene til Roman sitter ikke like løst lenger.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41394
03.06.19 13:59
caliblue: Poenget er jo at Chelsea har forberedt seg. De kjøpte Pulisic som Hazard-erstatter fordi de visste de fikk overgangsnekt. De har sørget for at de kan hente Kovacic og/eller Higuain i sommer selv med overgangsnekt. En ytterlig anke vil bare være å skyve problemet foran seg. Straffen vil bli stående. I tillegg må det jo anses som en betydelig fordel at det det er sommervinduet som åpnes etter at man er ferdigsonet. Anker de og får utsatt straffen, så blir det et overpriset og veldig begrenset vintervindu å forholde seg til når man kan hente spillere igjen. Chelsea har også massevis av spennende spillere ute på lån. De bør uten særlig problemer klare topp 4 selv med overgangsnekt og de klarer neppe særlig mer om de får handlet i sommer.

Det er markant mindre forberedelser enn det ville vært å kunne få selge 5-6 av stallspillerne som har en lønn som er langt høyere enn det prestasjonene skulle tilsi, og erstatte disse med minst 2-3 spillere som bidrar klart mer.

De kan få et angrep til kommende sesong med Willian, Pedro, Higuain, Pulisic og en Hudson-Odoi som er ute halve sesongen. Det lukter ikke topp-4 av disse. Da skal de tre førstnevnte veteranene få seg et kraftig løft og prestere mye bedre enn denne sesongen. Evt må Pulisic være en åpenbaring av en annen verden.

(Innlegget ble redigert 03.06.19 14:07)

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1850
03.06.19 15:20

Etter avslutningen på sesongen ønsker jeg Sarri videre selv, selvom jeg i løpet av sesongen ikke var hans største fan. Jeg tar i betraktning at han ønsker seg selv bort og derfor forsvinner. Så er spørsmålet mitt er Jorginho god nok i en indreløper rolle? Om ikke er det bare å selge for antar at en ny trener kommer til å kjøre Kante ned igjen i den dype rollen. 

Roshambo
RoshamboInnlegg: 4766
03.06.19 15:41
caliblue: De kjøpte Pulisic som Hazard-erstatter fordi de visste de fikk overgangsnekt

Klubben har vist seg håpløs den siste tiden, men ille kan det da umulig være. Å hente en erstatter for Hazard på et tidspunkt hvor han ikke har ytret seg om at han vil forlate klubben, og i tillegg en som spiller på motsatt ving? Det er i hvert fall langt i fra det jeg ville kalt god planlegging.

Men sånn apropos håpløs klubb: hvis ryktene om at Sarri ville fortsette, men at klubben gjerne ser han gå stemmer, da snakker man tjenesteforsømmelse. Sarri har ikke bare prestert over forventning sportslig, men har også tidvis gitt oss den beste fotballen siden Ancelottis tid. At noen undermålere blant fansen skal diktere hvor vidt manageren gjør en bra jobb eller ikke er på Pondus-nivå.

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11230
03.06.19 19:30
xytheon: Vi starter på scratch igjen og setter en støkk i Lampards legacy i samme slengen. Tålmodighet må nok en gang innstilles i supportermengdene, og det er lite som er mer uforenlig med det å være Chelsea-fan enn det å være tålmodig. Så det høres lovende ut. Matchgåerne kommer sikkert til å bue på ham før vi er i september måned.

Akkurat her er jeg faktisk uenig, og det har vært et av de store problemene med hvordan Sarri har blitt behandlet av supporterne. Lampard tror jeg kan, særlig med transfernekt, havne på midten, eller verre, av tabellen og ikke bli buet ut. Det kunne Mourinho også gjort, som jeg ser at en del folk vil ha tilbake i klubben. Sarri fikk derimot smake supporternes vrede selv om vi var topp fire og med i alle turneringer. Det er så blurred lines på hvordan det vurderes, og jeg har tidligere skrevet et innlegg på at dette stort sett baserer seg på følelser ("he's not one of us - I just don't feel 'im").

 

Årets sesong har en gang for alle bevist at eldre supporteres tanker og meninger ikke trenger å bety mer enn unge. Det er den eldre garde; "tippy tappy-football", "bring 'im back", "ouff, just boot the ball forward, Kepa [uttales Keypah]", det er de som har startet dette her. De forteller unge at de må supportere klubben, og at "no man's bigger than the club", men mange av de samme supporterne ville heller rykket ned med Lamps eller Mourinho enn å komme topp fire med Sarri (dette har jeg fra førstehånds matchgående kilder).

 

Det som passer den matchgående fansen er apekatter som kanskje hopper inn i publikumsmassene. Du skal gjerne slenge litt dritt ("because we're Chels and we don't care"), og om du har en historie i klubben så kan du være dum som et flatbrød. Om vi hadde hatt en ekvivalent til John Arne Riise (ekvivalenter til denne karakteren finnes ikke, derfor er dette rent hypotetisk), så ville hans frierier gått rett inn hos supporterne. Because we're the Chels.

 

Og sist, men definitivt ikke minst, du må være en serial winner (cereal winnah). Nei, den vanvittige bortskjemte holdningen som eldre Chelsea-supportere liker å tillegge den nye, unge garde er det i stor grad de selv som har. 

(Innlegget ble redigert 03.06.19 19:31)

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17305
04.06.19 09:07

Nå er det masse Twitter om at Sarri blir og at de har anket til CAS. Håper indeelig dette stemmer 

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17151
04.06.19 09:14
TheFamous25: Nå er det masse Twitter om at Sarri blir og at de har anket til CAS. Håper indeelig dette stemmer

Kanskje fornuften seirer for en gang skyld :-)

xytheon
xytheonInnlegg: 18814
04.06.19 09:31
TheFamous25: Nå er det masse Twitter om at Sarri blir og at de har anket til CAS. Håper indeelig dette stemmer

Hvor og hvem?

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17305
04.06.19 09:50

Skal innrømme at det ikke kommer ifra dei mest troverdige på Twitter men akkurat nå tar eg det eg kan få angående denne saken. Caden, Fotballsport og en JS  la det ut. 

 

Som sagt eg klamre meg til halmstrået her

(Innlegget ble redigert 04.06.19 09:59)

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3510
04.06.19 13:02
KTBFFH: Så er spørsmålet mitt er Jorginho god nok i en indreløper rolle? Om ikke er det bare å selge for antar at en ny trener kommer til å kjøre Kante ned igjen i den dype rollen.

Kanté har "aldri" spilt i den dype rollen for oss, han har spilt som en av to sentrale midtbanespillere. Det er egentlig litt irriterende at det har blitt en slags greie at Kanté skal tilbake i en rolle han egentlig aldri har spilt. Under Mourinho 2.0 spilte vi vel mye 4-2-3-1, og under Conte spilte vi jo 3-4-3. Men årsaken til at dette med at han skal "tilbake" til den dype rollen har nok med at vi denne sesongen har spilt 4-3-3 med en dyp midtbanespiller.


Og hvorfor må Jorginho være god nok i en indreløperrolle for at han skal bli værende? Vår neste trener kan det jo hende vil spille med to sentrale igjen, og da er det jo ikke relevant hvor god Jorginho er som indreløper. Kanskje vår neste trener velger å spille Jorginho og Kanté sammen som de to sentrale.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6724
04.06.19 13:15

Det går mye tid til å sjekke nettet for dårlige nyheter om dagen... Er som å stå i BCG-kø på ungdomsskolen. Bare å få det over!

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5499
04.06.19 14:00
SuperJoeCole: Det går mye tid til å sjekke nettet for dårlige nyheter om dagen... Er som å stå i BCG-kø på ungdomsskolen. Bare å få det over!

Har veldig mye tanker om forholdene rundt klubben om dagen. Merkelig følelse å være såpass negativ til status i CFC når man har oppnådd alle målene som ble satt før sesongstart.


Ser at flere og flere begynner å få samme problem som jeg har hatt med klubben en lang periode. Det er vanskelig å være positiv når klubben man er glad i fullstendig mangler en helhetlig strategi og en langsiktig plan. Vi vinner trofeer regelmessig, men det er i stor grad basert på økonomiske kokainstriper som bumper klubben i en sesong eller to før det må til med en ny stripe. Det er derfor Frank Lampard kan være det riktige dersom Sarri skulle forlate oss nå. Hans status i klubben kan gi ham muligheten til å fortsette med å bygge et fundement, selv med varierende resultater. Jeg har også tro på at Lampard har manager-potensiale som overgår feks OGS. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5499
04.06.19 14:03

Jeg håper virkelig Sarri blir værende, og blir satset på av styre og akseptert av en unison supportergruppe. Problemet er at jeg aldri tror han vil få den tilliten han trenger, og at han alltid vil være en dårlig periode unna fansens og styrets vrede. Det er muligens kun en klubblegende som Lampard som kan få dette, noe som er skikkelig trist, og som også viser mye av det som er feil med klubben vår de siste 12-13 årene. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5499
04.06.19 14:23

Ellers er det jo viktig å påpeke at det ikke kun er klubben og våre fans sin skyld at Sarri evt ønsker seg til Juventus nå. Det er en klubb som er langt større enn Chelsea, i Sarri sitt eget hjemland. Tilnærmet den mest prestisjefylte jobben som Sarri kan få ansvaret for i verden, i hans øyne. Er litt usikker på den økonomiske biten, men Sarri slår meg ikke som en type som gjør valg basert på lønn. 

 

Så konklusjonen min er vel at ja, klubben og deler av fanbasen har vært mildt sagt urimelig mot italieneren, selv om det er ikke eneste årsak til at han forlater oss nå. Tror absolutt at Buck og co, sammen med Roman og deler av fanbasen vår, spiller en sentral rolle i Sarri sitt valg. Og at man ser dette som en perfekt anledning til å få det som man vil, samtidig som man ikke har blod på hendene ifm avgangen.  

(Innlegget ble redigert 04.06.19 14:25)

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3510
04.06.19 14:56
Lew_Ashby: Ellers er det jo viktig å påpeke at det ikke kun er klubben og våre fans sin skyld at Sarri evt ønsker seg til Juventus nå. Det er en klubb som er langt større enn Chelsea, i Sarri sitt eget hjemland. Tilnærmet den mest prestisjefylte jobben som Sarri kan få ansvaret for i verden, i hans øyne. Er litt usikker på den økonomiske biten, men Sarri slår meg ikke som en type som gjør valg basert på lønn.

Kommer jo også rapporter om at han har litt hjemlengsel nå. Sa vel nylig i et intervju at han savner vennene sine og at han ser lite til sine foreldre som begynner å dra ganske bra på årene. Og dette må man jo bare respektere, og det er forståelig.


Men, slike faktorer har jo en tendens til å bli forsterket hvis man ikke trives eller ikke føler seg trygg/komfortabel. Og der har man jo igjen klubben sitt ansvar. Hadde Sarri følt seg trygg, ønsket og støttet så er jo sjansen stor for at hjemlengselen hadde vært mindre. Og hadde klubben virkelig ønsket med Sarri videre hadde man jo klart å finne løsninger som hadde hjulpet.


Det hadde jo selvsagt ikke vært noen garanti for et annerledes utfall, men jeg velger å være kritiske til klubben allikevel fordi jeg føler ikke de har gjort alt de kunne ha gjort for at Sarri hadde ønsket å fortsette i klubben i stedet for å bli fristet av Juventus. Og jeg tror dessverre Lew har rett, klubben kan "kvitte" seg med Sarri uten å sparke en trener som oppnådde klubbens målsettinger.


Det kommer rapporter om at avskjeden er mer gjensidig enn det man har trodd, men det forandrer ikke faktumet at klubben fortjener kritikk. Hadde dette kun vært Sarri som virkelig ønsket seg tilbake til Italia, mot klubbens vilje så hadde det vært noe annet.

Nilsinj1
Nilsinj1Innlegg: 2423
04.06.19 15:04

Sarri slår meg som typen som trenger ro i det han driver med. Det vil først og fremst si et styre som gir han tillit og klare målsetninger. At det ble diskutert om hvorvidt Sarri var rett mann når han fremdeles hadde gode muligheter til å nå disse målsetningene, er IKKE et signal på tillit og muligheter for arbeidsro. Dette har Sarri selv uttalt at manglende støtte fra klubben var etterlyst fra hans side. Fansen sine reaksjoner er godt oppsummert tidligere ser jeg og trenger ikke nevne det. Men går vel ikke på plussiden hos Sarri når regnskapet skal utarbeides.


Jeg tror også Sarri, i en alder av 60 år, vurderer sine muligheter når sjansen nå har bydd seg til å ta over den desidert største klubben i hjemlandet. For Chelseas del, må de vise at de fortsatt har minst like stor tro på han nå som for ett år siden. Høyne lønnen hans og vis at de har tro på dette prosjektet. Først da tror jeg Sarri vil vurdere sin fremtid videre hos oss.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6724
04.06.19 15:26

Chelsea - Stepping stone 


Nye West Ham.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1850
04.06.19 17:32

Då var Jovic klar for Real, Då er nestemann jeg ønsker inn på topp Icardi

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1787
04.06.19 23:23

Leser at Sarri visstnok lider av hjemlengsel, og spesielt lengsel til sin mor. Det er virkelig bare en italiener som gjør det i en alder av 60...

Chelsea-guy93
Chelsea-guy93Innlegg: 3817
04.06.19 23:49
BlueRaptor: og spesielt lengsel til sin mor. Det er virkelig bare en italiener som gjør det i en alder av 60...

Skjønner svært godt at han vil være nærme henne de siste leveårene hennes.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg