Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TrueTopRed
TrueTopRedInnlegg: 9323
23.07.19 13:07

1-0 chelsea Påpasselig der.

(Innlegget ble redigert 23.07.19 13:07)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5619
23.07.19 13:09
Lew_Ashby: Fortsatt tidlig, og fyren er fortsatt ung...men: Jeg har fortsatt ikke helt troen på at Tammyt kan bli en legit starter for et topplag i PL. Den der skal sitte.

Haha. Men der var en meget pen dragning og avslutning fra Tammy! Jorginho med god ballvinning.

(Innlegget ble redigert 23.07.19 13:10)

chelsea8
chelsea8Innlegg: 31303
23.07.19 13:10

Der satt den endelig. Artig at det var Abraham. 


Grusom feil av Busquets.

K-dawg
K-dawgInnlegg: 3192
23.07.19 13:12
Lew_Ashby: Påstand: Jorginho blir ansett som en av PLs beste midtbanespillere denne sesongen. Elsker måte han har framstått de siste 6 månedene. Skikkelig dirigent og faktisk også kriger.

Ikke umulig dette. Det var også noe Lamps trekte frem da han fikk spørsmål om Jorginho. Hvor profesjonell han er på trening, og hvordan han løfter spillerene rundt seg til å yte det beste. Jorginho ble dessverre en slags syndebukk på at Sarriball ikke fungerte, men denne sesongen kan han virkelig vise sine kvaliteter.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5619
23.07.19 13:15

Pulisic med et ellevilt driv, noe vi visste fra før. Svak avslutning, men liker det vi ser fra unggutten her i førsteomgang, er livlig. 

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1907
23.07.19 13:18

Jorginho må bare få dreisen på disse gjennomspillene sine. Er ikke helt toppklasse på de enda, men får håpe det kommer seg om han er førstevalg for Lampard. Personlig vil jeg helst se Kante og Kovacic som en slags pivot mens RLC (når han er tilbake) får en friere rolle som bindeledd mellom midtbane og spiss samt en som kan komme på løp. Han er tross alt en god avslutter og hodespiller. Jorginho er dog fin å ha mot lag som legger seg dypt.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5619
23.07.19 13:22
BlueRaptor: Jorginho må bare få dreisen på disse gjennomspillene sine.

Personlig mener jeg at dette er nettopp en av Jorginho sine styrker. Synes han er ekstremt dyktig til å spille ball gjennom ledd på førstetouch, men også når han fører ballen. Spesielt gjennom motstanders midtbaneledd, men også når han forsøker bakrom. Det krever selvsagt gode bevegelser fra midtbanespillerne og spiss. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5619
23.07.19 13:36

Dette er helt tydelig preseason, men synes allikevel kvaliteten på kampen er god. Ikke sett Barca hittil, så vet ikke hvordan de har framstått tidligere, men Chelsea har et helt annet nivå. Ganske naturlig mtp mer tid sammen under Lampard, blitt kvitt jetlag etter Japan-flighten, og et steg opp i motstander. Ser også ut til at man har lettet opp noe på treningsbelastningen.


Kovacic og Jorginho synes jeg har vært gode som duoen sentralt, og gir oss en ballsikkerhet og pasningssikkerhet sentralt som få i PL kan matche. Mount er bevegelig og god offensivt, og er den dynamiske spilleren for oss sentralt. Pulisic ser fresh ut, og har vært aktiv hele omgangen. Tammy synes jeg som nevnt mangler en del, men bevegelsene som møtende spiss sitter fint. Han kommer jo også til sjanser, og avslutningen på 1-0 er litt Drogba-takter. 


Ellers står vi greit i en form for 4-2-3-1 med kanter som beveger seg mye innover, litt som Derby framstod under Lamps ifjor. Lar Barca ha mest ballinnehav, men hugger skikkelig til med samtlige spillere når man har sjansen til å vinne ballen. Det har resultert i mange farligheter, bla målet, mens Barca kun har spilt seg til 2-3 greie muligheter. 


Det ser for øvrig ut til at Lamps lar spillerne få fortsette med Sarri-taktene når vi spiller oss ut defensivt. Derby gjorde mye det samme, om enn ikke så ekstremt som Chelsea under Sarri. Han har nå en av de mest ballsikre duoene man kan ha på midten der, samt to spillende stoppere og keeper, noe som muliggjør at vi kan spille oss ut av enhver situasjon. Elsker det. 


Litt mer gjennombruddsorientert enn under Sarri, og spesielt Jorginho synes jeg forsøker å spille gjennom ledd mot Tammy, Pedro, Mount i langt større grad enn ifjor. Meget gledelig. 


Det var mye tanker om en førsteomgang tidlig i preseason. Samme som at jeg ikke gikk i krisemodus da vi var grufulle sist kamp, så bruker jeg ikke dagens gode 1.omgang som grunnlag for ubetinget positivitet til årets sesong. Vi ønsker bare å se framgang i hver treningskamp fram til seriestart, noe vi absolutt har vist idag.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6743
23.07.19 13:39

Jorginho er digg 

Villans20
Villans20Innlegg: 7605
23.07.19 13:46

Hvor vil Lamps bruke Kante?

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8902
23.07.19 14:05
Lew_Ashby: Ikke sett Barca hittil, så vet ikke hvordan de har framstått tidligere

Første treningskamp og de kom til Japan på Søndag..

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1907
23.07.19 14:08

Schtøgg og unødvendig takling på Happy.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1907
23.07.19 14:11
Lew_Ashby: Personlig mener jeg at dette er nettopp en av Jorginho sine styrker. Synes han er ekstremt dyktig til å spille ball gjennom ledd på førstetouch, men også når han fører ballen. Spesielt gjennom motstanders midtbaneledd, men også når han forsøker bakrom. Det krever selvsagt gode bevegelser fra midtbanespillerne og spiss.

Synes presisjonen har vært for dårlig forrige sesong. For all del, han ser løpene, men han vekter dem ikke godt nok. Blir ofte at angriperen må vente noe veldig på ballen, eller strekke seg etter den. Dette kan dog bedre seg, det er mye større rom å sende pasningene i Italia.


Kanté må være selvskreven i laget når han er tilbake, så om Jorginho takler en pivot eller liknende så er det gull. Så kan Kova rullere med de to, da har vi i så fall tre meget sterke til en pivot.

chelsea8
chelsea8Innlegg: 31303
23.07.19 14:12

Barkley ser lovende ut i preseason. 


2 - 0.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1907
23.07.19 14:13

For et keeperspill av Barca.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1907
23.07.19 14:22

Drinky litt heit på grøten der ja. Han har så lyst til å spille ball for oss i år, han.

Så var det denne rekkevidden til Kepa da...

(Innlegget ble redigert 23.07.19 14:24)

chelsea8
chelsea8Innlegg: 31303
23.07.19 14:24

Sjokk at vi slipper til Barcelona med Bakayoko og Drinkwater på midten. Trekkes mot ballen før Rakitic får pasningen. Enormt skudd.

Håpløst for Giroud å komme på uten å få et eneste innlegg i boksen. 

(Innlegget ble redigert 23.07.19 14:25)

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6743
23.07.19 16:29

Lampa om Kovacic:


‘I thought he was outstanding in the first half. I really liked Kovacic last season, I watched Chelsea a lot. I saw lots in his game I really liked and what I’ve found here on this tour from the first day he turned up is a hungry attitude, desire to work and an incredible talent on the ball and I want to work with him and help him improve.


‘I think there’s so much talent there and I really like him. I’m really pleased, we know we’ve got numbers in midfield areas but I can’t help but be excited by some of the elements in his performance today and I think there’s even more to come.’

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6743
23.07.19 16:30
TrueTopRed: Klubben din har vel en transferban av en grunn. Kjör på haha

Kampen ble sett ;-)

Inbetweener
InbetweenerInnlegg: 11234
23.07.19 17:28

Synes det var bedre i dag. I angrep er det litt rusk og rask, men fundamentet med høyt press og å spille seg ut bakfra er der fortsatt. Veldig glad for at klubben valgte Lampard som trener, og ikke en defensiv pragmatiker. Tror også Lampard er veldig glad for at han fulgte Sarri og ikke Conte - han er likere "the fag munchin' tramp" enn hva mange Chelsea-supportere er villig til å innrømme. Når vi kommer tilbake til europeisk klima igjen burde en del av de spillerne som startet i dag være oppe og napper på 75-80 minutters spilletid.


Mer spesifikt til kampen synes jeg Jorginho, som vanlig, imponerer stort. Jeg mener at han var en av våre 3-4 beste hver kamp de siste to månedene, og vært det i de tre preseason-kampene hittil. Det er litt for mange av spillerne våre som kun kjenner et gir, full fart, og mot lag som Barcelona kan det bli tøft. George tok ansvar både i første og andreomgang med å spille tippy-tappy sideways passes etter lengre perioder med press fra Barcelona, og ga oss litt mer luft tilbake i kroppen. Hans evne til å bryte et eller flere ledd med kjappe pasninger, slik Lew_Ashby alluderer til, er han helt i verdenstoppen i. Skjønner at spilleren splitter meninger, han er knappest en tenåring i kroppen, men han er smart, ekstremt utholdende og overraskende god til å påvirke motspillerne akkurat nok til å stoppe dem.


Sammen med Kante og Mount burde George utgjøre midtbanen, med Kovacic som rotasjon for både Kante og Jorginho. Mount er dødsbra. En topp, topp moderne toveis-midtbanespiller som bare vil bli bedre. Tar langt heller han enn Barkley. Jeg er såpass urettferdig at jeg tror Barkley, når sesongen kommer, vil slite med det han alltid ha slitt med; ballbehandling under press. Jeg tror aldri han vil bli en viktig brikke for et lag som skal bli noe mer enn maks topp 6-7, men om han kan komme inn og bidra med en måltrussel er det kanon.


Ellers mener jeg som jeg mente hele fjor; gi Abraham startplass fram til jul, og så tar man en vurdering der. Sorry mækk, Giroud kommer jeg aldri til å kjøpe ideen til. For treg til å presse, for treg til å strekke motstanderlaget, for treg til å være skyggeløper og for treg til å få avgårde et skudd i boksen. De fysiske manglene reduserer han til en avleggerrolle, som kanskje fungerer en av ti ganger i kampsituasjon. Batshuayi skal jeg være skikkelig urettferdig mot, men der Giroud er for treg i beina tror jeg belgieren er for treg i hodet. Håper han motbeviser meg!

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1907
23.07.19 18:36
Inbetweener: Mount er dødsbra. En topp, topp moderne toveis-midtbanespiller som bare vil bli bedre.

Er han såpass sterk begge veier altså? Ikke sett ham spille, bare fått for meg at han hovedsaklig var en offensiv midt!

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 11699
23.07.19 19:12
SuperJoeCole: Bare ChelseaTV som viser i dag?

Litt sent svar, men kampen ble også sent på Strive.

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8206
23.07.19 19:23

Da har CHO skrevet under en 5 års avtale med Che!sea FC. So fu.. off you wurst und sauerkraut team ! Nice:-)

(Innlegget ble redigert 23.07.19 19:32)

Leoparden1
Leoparden1Innlegg: 5999
23.07.19 19:28

Stemmer det at han får 180k i uken? Det er jammen til salt på grøten om det stemmer...

oggyboy61
oggyboy61Innlegg: 8206
23.07.19 19:31

Fint at man bruker penger på egne spillere slik situasjonen er nå. I tillegg er CHO et megatalent man ikke kan slippe til andre klubber.

(Innlegget ble redigert 23.07.19 19:32)

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17365
23.07.19 19:39

https://www.bbc.com/sport/football/49091233


100k i uken er bra kontrakt for begge parter 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5619
24.07.19 10:24

En del nyheter på spillerfronten nå:


Som folk sier tyder det meste på at vi kun er formaliteter unna en ny langtidskontrakt for CHO. Helt fantastiske nyheter for klubben. Spilleren selv bekrefter det nærmest i denne posten. Viktig signaleffekt fra klubben.


Ampadu utleid i 1 år til Leipzig uten kjøpsopsjon. Meget mulig at den blir forlenget dersom spilleren er fornøyd. God mulighet for Ampadu til å få spillertid i et ungt og spennende lag på et høyt nivå. Håper han kan vise seg fram på samme måte som AC.


Tomori blir sannsynligvis utleid, og Lampard ønsker visstnok at han leies ut til et lag i toppdivisjonen. Ikke retur til Derby altså. Fornuftig nok for en spiller jeg har hatt ståltro på i flere år. Årets treningskamper viser en spiller som er klar for å ta steget.


Dette tilsier at trenerstaben tar utgangspunkt i en midtstopperkvartett med AC, Luiz, Rudiger og Zouma. Etter min mening er det en fin blanding av kvaliteter i den gjengen, og samtidig en god miks av talent og rutine. Veldig usikker på hvem som til slutt ender opp som stopperpar, men bør bli en god del kamper for alle sammen. Luiz kan forhåpentligvis fases ut, men historien viser at han er populær blant alle trenere utenom Mourinho. AC og Zouma tror jeg kunne blitt et rått stopperpar, med to spillere som komplimenterer hverandre perfekt, og som kan vokse sammen. Vanskelig dette, mtp at Rudi absolutt fortjener å være en del av rotasjonen her, muligens litt på back. Men der har vi jo kapteinen vår sammen med en av fotballens største backtalenter...


Ellers har laget nå returnert fra Japan, og startet forberedelsene til Reading-kampen på søndag. Mtp at vi har kamp mot RB Salzburg 3 dager seinere så blir det nok ikke 100 % toppet i begge kampene, men i generalprøven mot MGladbach 3.august får vi nok en indikasjon på hvem Lamps foretrekker i seriestarten mot United. Samtidig har vi 3 tellende kamper på 1 uke i starten, og det blir nok en del rotasjon allerede da. 


Faen meg kun 18 dager til seriestart, folkens! 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5619
24.07.19 10:40

Årets stall ser dermed ut til å bli følgende:


Keeper: Kepa, Willy


H.back: Azpi, James, Zappacaosta


V.back: Alonso, Emerson


M.stopper: AC, Luiz, Rudi, Zouma


Sentral midtbane: Jorginho, Kante, Kova, Bakayoko, Drinkwater


Off.midtbane: Mount, Barkley, RLC


Kanter: Willian, Pedro, CHO, Pulisic


Spisser: Giroud, Michy, Abraham


Mine preferanser er at Drinkwater og Bakayoko forsvinner. Bakayoko viste kvaliteter i en mindre dynamisk midtbanerolle i Milan, men orker ikke tanken på at den mannen frustrerer meg som han gjorde før han forlot klubben. Treningskampene har vekket følelser i meg som kun en psykolog kan fikse. 


Jeg mener at Zappacosta er en av de svakeste spillerne klubben har hatt de siste 20 årene. Helt fullstendig ubrukelig på alle områder en moderne back skal være god på. Da ønsker jeg heller at Rudi vikarierer på backplass fram til James er tilgjengelig igjen. Usikkerheten rundt stopperplass, og James sin skade, gjør imidlertid at jeg skjønner at klubben beholder ham.


Dersom Lamps kjører sin 4-2-3-1 håper jeg det blir noe slikt:


             Kepa


Azpi - AC - Zouma - Emerson


       Kante - Jorginho


 Pulisic - Mount - Willian


            Abraham


Forhåpentligvis får James sitt gjennombrudd selv om skaden sugde maks og ødelagte hele forsesongen. Det blir (forhåpentligvis) mange kamper på oss denne sesongen, og dermed nok av sjanser for ham til å spille. Videre tviler jeg på at Luiz benkes. Rudi får vi se når han er tilbake fra skaden sin, tar tid å bygge seg opp etter å ha vært ute en hel preseason.


Pulisic og Willian behersker begge å bevege seg innover slik kantene i Derby fungerte, og jeg er naiv nok til å tro at Willian kan blomstre i Lamps sitt system. CHO skal selvsagt spille når han er restituert og spilleklar, men akillesskader er tricky, og det er vanskelig å estimere når han er 100 %. Pedro er en perfekt joker som vi kan ha i bakhånd. 


Abraham har jeg uttrykt min misnøye over flere ganger, men jeg er villig til å la tvilen komme ham tilgode og håper han får sjansen til å ihvertfall vise om han er klar for toppnivå eller ikke. 
 
RLC orker jeg ikke å tenke på, og jeg holder ham ute av tankene denne sesongen. Dersom han kommer tilbake på toppnivå allerede i 2019/20 så tar jeg det som en bonus.  

xytheon
xytheonInnlegg: 18848
24.07.19 13:10
Lew_Ashby: Jeg mener at Zappacosta er en av de svakeste spillerne klubben har hatt de siste 20 årene.

Han begynner faktisk å bli en slags parodi på seg selv. Bare klinker ballen 15 meter foran seg som om han spiller crocket hver gang han får ballen og beiner på. Mottar han ballen innenfor 30 meter fra mål, så skal det skytes i blokka. 


Helt enig i vurderingene dine knyttet til Drinkayoko. Ingen plass til dem i Chelsea. Utover disse tre spillerne ser stallsammensetningen bra ut. 


Det store usikkerhetsmomentet henger på om spissene våre er gode nok. Særlig Michy og Tammy er poachere. Om spillet sitter bra ellers og laget spiller seg til mye sjanser, så kan det være nok, men tiden vil vise. 

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1907
24.07.19 13:12

Burde vel beholde en av Drinkayoko for å ha tilstrekkelig dekning på «defensiv» midt?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg