Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Chelsea FC [Klubbtråd]

NYTT TEMA
TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17303
25.08.19 20:00
Kælighet: Det er nok bare for å tilfredsstille Chelsea-fansen før de vraker dere i runden etter for United.

Større sjanse for en suprise i Chelsea sin kamp enn City neste runde så er nok derfor dei har valgt Chelsea tenke eg

chelsea8
chelsea8Innlegg: 31217
25.08.19 20:22

Selv etter en trang sesongstart er vi bare 1 poeng bak CL-plassen. 

Chelsea-guy93
Chelsea-guy93Innlegg: 3817
25.08.19 20:44
chelsea8: Selv etter en trang sesongstart er vi bare 1 poeng bak CL-plassen.

Og bare 5 poeng bak 1. plassen.

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47205
25.08.19 23:36

Så deilig med seier, men nesten enda deiligere  å se hvem som scoret målene for oss.

Rory-R
Rory-RInnlegg: 323
26.08.19 08:43
GatlingGun: Så deilig med seier, men nesten enda deiligere  å se hvem som scoret målene for oss.

Enig! Synes det er verdt det, at vi taper 4 poeng de første to kampene, for at vi skal se en utvikling hos de unge spillerne våre. Vi kommer til å få mange flere unødvendige poengtap denne sesongen, men det er verdt det når kan få så stor belønning ut av det. 


Jeg har vært bekymret de siste årene for at klubben har vært for lite attraktiv for "nye" fans. Vi er avhengige av å få nye trofaste fans for at klubben skal leve, og der er vi hardere konkurranse enn på mange år. For å trekke til seg supportere så må enten klubben vinne titler som betyr noe, eller så må denha de mest spennende spillerne. Helst spillere med en eller annen x-faktor. Det er tross alt show-bizz. 


Vi hadde Hazard og de siste årene har egentlig det vært det. I konkurranse med andre storklubber som har flere "stjerner", har klubben vært i fare for å drukne litt i mengden. Det er som tidligere, hvor vi hadde stjerner i alle ledd og i tillegg de to største afrikanske stjernene. 


Støtter klubben 100% i hvordan de bruker overgangsnekten til å la yngre spillere få prøve seg i en sesong hvor ingen forventer at de skal vinne noe. Det er den beste beslutningen de har gjort på mange år. Klubben er ikke i posisjon til å kjøpe de største stjernene lenger og med kanskje verdens beste akademi de siste 10 årene i ryggen har de en krem-mulighet til å skape sine egne stjerner. 


Egenproduserte stjerner og en karismatisk og godt likt manager har denne sesongen skaffet oss langt mer overskrifter enn forrige sesong på samme tid. Nå tar jeg utgangspunkt i norske medier, men det er besynderlig hvor mange artikler TV2 og andre medier har skrevet med dette som bakteppe. Lampard alene ser ut til å skape nok klikk til at nettaviser skriver om laget. 


Kan nesten ikke vente til Hudson-Odoi, Loftus Cheek og James kommer inn på laget. Særlig hvordan de har løst saken med James, ved å sende ut Zappacosta på lån, har vært helt nydelig. Kan nesten ikke huske sist vi hadde en manager som turte å sette rutine til side for å gi åpenbare talenter sjansen. 

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6724
26.08.19 09:06
GatlingGun: Så deilig med seier, men nesten enda deiligere  å se hvem som scoret målene for oss.

Det er befriende å se unge engelskmenn score for oss! Når laget er skadefritt blir det litt av en kabal å legge for Frank.


Skal over på fredag, gleder meg til live match igjen :D

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1785
26.08.19 09:10

Første gang siden Lampard sin brace mot West Ham i 2013 at en engelskmann skåret to mål for Chelsea. Hvor symbolsk er ikke det?

Rory-R
Rory-RInnlegg: 323
26.08.19 10:32

Noen som har aftenposten abonnement som kan legge ut artikkelen til Tjærnås om Chelseas "talentrevolusjon"? 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41368
26.08.19 10:35

Chelseas første seier i sesongenes Premier League kom etter vesentlige bidrag fra spillere som har tatt mange omveier før de bidrar vest i London. Kanskje har noen omstendigheter ryddet vei for dem, men det er fjernt fra tilfeldig at de lykkes. Vi snakker om et lite omtalt, og trolig undervurdert, del av hvordan de største klubbene tenker spillerutvikling.

Jeg har hatt privilegiet å få innsikt i både Chelsea og Manchester Citys måte å tenke de store tankene: Hvordan gjør vi våre spillere klare til å møte utfordringene verdens tøffeste liga gir dem? De vet bedre enn noen at nåløyet er ufattelig trangt for å få spillere som har gått gradene i klubben inn på førstelaget. Årsaken er enkel.

Managerne har ikke tid til å vente på spillere de mener gir dem selv, og klubben, noen prosent mindre mulighet til å vinne neste kamp. I ytterste konsekvens koster det dem jobben å bruke en ung spillere som bare er nesten god nok. De tankene er velsignet av eierne, som mener at der er fantastisk om laget de styrer blir gode med egenproduserte spillere. Men det er aldri så fantastisk som de tre poengene de kan få en lørdag ettermiddag.


Tenker som andre toppklubber

Resten av klubben får ikke lov å tenke sånn. De er ganske enkelt lønnet godt for å tenke på en helt annen måte.

Deres jobb er å gjøre de unge spillerne klare den dagen det kommer en manager som vil bruke dem. Som det har gjort nå hos Chelsea.

Ja, det er omstendigheter som gjør veien for unge spillere kortere i akkurat den klubben. Kjøpsnekten de er pålagt er selvsagt ingen ulempe for de unge spillerne på vei frem. Likevel vil jeg hevde at det er fjernt fra tilfeldig det som nå skjer. Det skyldes klokskap og hardt arbeid over tid samt ressurser til å gjøre det.

Chelsea tenker på samme måte som veldig mange andre toppklubber. Vi gjør alt vi kan for å hente de beste spillerne så tidlig som mulig. Det gir oss større sjanser til å lykkes med noen av dem. Samtidig fratar det konkurrentene våre sjansen til å utvikle de samme spillerne, og tjene på det senere. Kynisk «Darwinisme»? Ja, fordi dette dreier seg om at de sterkeste «overlever». Nei, fordi de har et felles ønske og mål med spilleren – å lykkes.

To valg

Klubben Frank Lampard nå leder har på denne måten fått frem et ekstremt høyt antall spennende spillere de siste sesongene. Fire av de fem siste årene har de kommet til finalen for U-19 Champions League, der de beste i verden konkurrerer. To av finalene har de vunnet. Av så gode lag er det nesten nødt til å komme et høyt antall meget gode spillere. Så mange, og så gode, at det tvinger seg frem et sentralt spørsmål: Hva gjør vi med dem?

Enkel matematikk sier at en kan ikke flytte mer enn et lite antall av hver årgang opp på a-laget. Enkel logikk sier at nivået er så høyt at heller ikke mange er i stand til det. Da står klubben overfor to valg:

Gi dem fra seg.
Skrive nye kontrakter, låne dem ut, og satse på at de blir gode nok senere.

Argumentene for det siste er mange og gode. Det enkleste: Spillere utvikler seg i ulikt tempo. Noen trenger lang tid til å bli den beste utgaven av seg selv, andre klarer det i ung alder. Derfor er klubber som Chelsea, Manchester City og Real Madrid, og mange andre, ikke i tvil. Vi tar kostnadene med å beholde mange. Vi tar kostnadene med å følge dem opp på en måte som gjør at sjansen deres for å lykkes blir størst mulig.

Det er her påstanden om at det nå for eksempel er flaks at Chelsea lykkes med noen unge spillere bør tilbakevises. Det handler ikke om flaks. Det handler om tre andre ting:

Kunnskap
Tid og tålmodighet
Ressurser

Spillerne som sendes på lån følges nemlig opp på en måte der de aldri får følelsen av å være en vare som er utgått på dato. Utlånsspillerne deles opp i grupper der en fra klubben er ansvarlig for et antall som aldri er større enn at det skal sikre at kontakten blir tett nok.


Langt fra tilfeldig

Tore André Flo er en som bruker all sin tid og kunnskap på noen spillere. Hver uke i bil eller fly, på tur for å besøke spilleren og klubben som nå får bruke hans tjenester. Samtale med spilleren, der tema er de målene han har fått å jobbe med, gjennomgang av prestasjonene hans siste tiden. Er han på rett vei, eller må noe korrigeres?

 

Samtale med manageren, og apparatet rundt spillere. Hvordan trener han? Hvordan opptrer han i gruppa?

Det siste er en vesentlig del. Å bli toppspiller kan sammenlignes med en utdanning. En viktig og helt bevisst del av den utdanningen kan være nettopp utlån.


Ødegaard-planen

Det er grundig vurdert om disse klubbene har en manager som evner å utvikle spillere, og en vilje til å bruke dem. Tammy Abraham fikk de mulighetene i Aston Villa i fjor, og bidro til opprykket. Mason Mount fikk de samme sjansene i Derby, av samme manager som nå bruker ham i Chelsea.

I Madrid sitter det kompetente folk som har tenkt de samme tankene rundt en ung gutt fra Drammen. Martin Ødegaard er ikke på utlån fordi Real Madrid ikke har bruk for ham. De har bestemt seg for å gjøre et best mulig forsøk på å en dag å bruk for ham.

Av og til er den beste veien den som ikke går rett frem. En sving til høyre, og en annen til venstre, kan gjøre deg rikere på erfaring når du først når målet.

(Innlegget ble redigert 26.08.19 10:37)

Rory-R
Rory-RInnlegg: 323
26.08.19 12:49

Takker:-)

terry_26
terry_26Innlegg: 7470
26.08.19 14:10
KongOlav2: Av og til er den beste veien den som ikke går rett frem. En sving til høyre, og en annen til venstre, kan gjøre deg rikere på erfaring når du først når måle

Glimrende innlegg! Takk for bidraget!

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41368
26.08.19 14:11
terry_26: Glimrende innlegg! Takk for bidraget!

Eh, du kan takke Lars Tjernås. Det var på oppfordring fra debattanten over meg at jeg postet hans innlegg fra Aftenposten!

thewaterfall
thewaterfallInnlegg: 3504
26.08.19 15:22

https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/9vMn4M/Tjarnas-om-Chelseas-talentrevolusjon-Det-handler-ikke-om-flaks


Fortjener også å bli linket til mener jeg.


Du finner den også hvis du har abonnement på en avis er med i det 100%sport samarbeidet. (Adressa, Aftenposten, BT, Aftenbladet, RB Nett, SMP, FVN og iTromsø)

FrannyLee
FrannyLeeInnlegg: 17134
26.08.19 18:29
KongOlav2: Eh, du kan takke Lars Tjernås. Det var på oppfordring fra debattanten over meg at jeg postet hans innlegg fra Aftenposten!

Trodde det var du jeg som traff spikeren på hodet, men Tjernås klarer det vel han også.


Tommel til deg og Tjernås.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1785
26.08.19 20:31

Er ikke du Citymann?

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5494
27.08.19 07:59

"He can play in any team in the world". Nå har til og med klubben selv begynt med skamløs Jorginho-propaganda. Full krise.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1785
27.08.19 11:10

Forstår ikke helt hvorfor vi skal sende Baka på dør om dagen, med mindre Lampard har stor tro på at noen i akademiet kan vikariere på sentral midtbane. Vi har kun Kanté, Kovacic og Jorginho som er sentrale midtbanespillere, og Kanté har slitt en stund nå. Mount, Loftus-Cheek og Barkley kan kun brukes som en tredje midtbanespiller.


Meget risikofylt å sende Baka på lån, selv om han bare er stallfyll.

TheFamous25
TheFamous25Innlegg: 17303
27.08.19 11:39
BlueRaptor: Vi har kun Kanté, Kovacic og Jorginho

RLC og Mount kan også spille der så har god nok dekning der etter mi meining ihvertfall.

xytheon
xytheonInnlegg: 18814
27.08.19 11:54
KongOlav2: Eh, du kan takke Lars Tjernås.

Trodde det var deg?

tyvenbjarne
tyvenbjarneInnlegg: 8898
27.08.19 13:32
Lew_Ashby: Full krise.

Hørte t.o.m supportere synge ny-lagd Jorginho sang mot Norwich.

b0lle
b0lleInnlegg: 13736
27.08.19 15:18

Lars har noen gode poeng. Fotball faglig dyktig. Velsigne han for det.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1785
27.08.19 16:40

«RLC og Mount kan også spille der så har god nok dekning der etter mi meining ihvertfall.»


RLC og Mount kan bare spille som den tredje midtbanespilleren, de kan ikke være en av to, og du kan ikke spille med kun en av Kanté, Kovacic og Jorginho med de to.

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1846
27.08.19 16:46

Sorry Blueraptor, men hvis du mener Baka kan spille så kan så absolutt Mount og RLC. Baka er historiens dårligste Chelsea spiller

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 11699
27.08.19 16:46

Noen som har hørt noe mer om skaden til Mount?

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1785
27.08.19 19:15

Baka har klart seg meget godt både i Monaco og Milan. Du mener det er representativt for nivået hans å dømme ham etter prestasjoner der han ble skadet inn i laget mens han fortsatt var skadet?


Ja vel, deg om det. Baka har alltid spilt dypere i banen naturlig enn hva Mount, RLC og Barkley har gjort.


Forøvrig kan du ikke ha fulgt Chelsea lenger enn to år om du mener han er den dårligste spilleren i klubbhistorien...

wise747
wise747Innlegg: 7965
27.08.19 19:26
KTBFFH: Baka er historiens dårligste Chelsea spiller

Neida, det er Winston Bogarde

KTBFFH
KTBFFHInnlegg: 1846
27.08.19 19:27

Ja han kom inn skadet, men det han prestert i årets preseason det er faktisk noe av det verste eg har sett. Chelseas dårligste i alle kampene ?

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6724
27.08.19 19:38

Baka i pre-sason var 100% lik Baka i sin sesong for oss. Han klarer ikke å treffe medspillere, enkelt og greit.


Hjelper ikke å låne ham ut. Selg, selg, selg.

BlueRaptor
BlueRaptorInnlegg: 1785
27.08.19 19:39

Siden når har pre-season vært fasit?

Tror du virkelig RLC eller Mount kan spille i en dobbel pivot med Jorginho?

Og til slutt, hva i all verden gjør vi om både Kanté og Kovacic er utilgjengelige i en kamp? Skal du spille Mount-Jorginho-RLC? Da kan du likegreit la være å stille opp til kamp. Den taper vi 0-3 uansett.

(Innlegget ble redigert 27.08.19 19:47)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
28.08.19 00:18

Jobbe 24/7 for å kritisere Jorginho og rose Bakayoko...nivå altså. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg